ko da ce mu auto oduzeti ako bude vozio vise od 30km/hanjusha wrote:Nervira me:
5. Pred kamerom uspori na 30 km/h! Ma vozi normalno, ako znas sta znaci normalno uopste!
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
shandrprcSA
#4501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- GAU8
#4502 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Slažem se da to nervira, ali malo razmisli da li i ti sam nekad budeš uzrok, recimo ako ideš prebrzo pa ti neke situacije postaju problem koje inače ne bi, da ideš do ograničenja.Nabucco wrote:Posto u zadnje vrijeme zbog posla idem cesto autoputem SA-ZE, primjetio sam par stvari koje me nerviraju :
Prva situacija:
Ogranicenje 130, sleper vozi cca 90-100km/h, a onda dode neki vozac/vozacica i tog šlepera prestize brzinom o cca 110km/h. Imam razumjevanja kada je to neko strarije ili manje auto, ali 80% auto na nasim prostorima bez problema moze ici bar 130 km/h. Pa brate kad obilaziš kamion, daj gas, neces poginuti ako vozis 135km/h .
Druga situacija:
Obicno na autoputu držim tempo 150-160 km/h ( osim na mjestima sa radarom), i onda se ispred mene stvori Robin Hood koji zavordi red na autoputu, pa tako na dionici gdje je ogranicenje 130, on konstanto drži tu brzinu i pri tome vozi lijevom trakom
. Ne reaguje na blicanje i sirenu. Pošto sam u par dana upratio da to radi jedan te isti lik, sa starom tamnoplavom astrom. Ne bude mi mrsko i na naplatnim kucicama ga pitam sto to radi i dobijam odgovor: "Vozim po ogranicenju, šta mene briga sto ti vozis preko ogranicenja, drži se ogranicenja i necu ti smetati".
Treca situacija:
Kad neki pacijent nece da se vrati u desnu traku jer na 200m od njega vidi nekog ko ide sporije od njega i ceka da i njega prestigne u jednom komadu da bi se tek ona vratio u desnu traku.
Cetvrta situacija:
Kad ispred naplatnih kucica ( mislim na ove velike sa nekoliko izlaza/ulaza ) glume kamikaze trazeci na kojoj je najmanja gužva, pa onda leti iz jedne u drugu traku bez obzira na auta oko njega.
I još nešto ne mogu da vjerujem, da li ovi kad pocinju preticanje desnom trakom autoputa, pogledaju u retrovizor i vide približava li se neko iza njih vecom brzinom od njihove. X situacija u kojima se ubaci sa brzinom od 100-120km/h na 50-100 m ispred mene.
Posebno me nerviraju oni sto kod radara smanje za 20km/h ispod ogranicenja, pa nece ih pojesti![]()
Tako da, ako nema gužve, zadaj 200 komotno
Ja inače namjestim temponat na oko 140 i gledam podjednako u retrovizor koliko i naprijed, tako da nikome ne pravim probleme.
Jednom sam preticao podužu kolonu, i išao bar 145. Prije toga sam gledao naravno nazad i nije bilo nikoga na pola kilometra.
I onda pred kraj preticanja ugledam iza sebe Mercedesa M kako mi blica, a ide bar koliko je fabrički limitiran
E pa neka blica materi, umalo me nije odnio skupa s kolonom.
-
tempuser
#4503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja vozim do 150 i u HR me je na toj brzini preslo x presretaca i nikad nisam platio kaznu. To kako ti vozis i kako rezonujes ponajvise govori o tebi samom, ovo je demokratska drzava, vozi kako hoces, a bez ikakve sumnje stjerace te prva vece sila tj prvi veci papak od tebe koji te sustigne i jos ces pitati treba li jos da se pomaknes.mirzet87sa wrote:Hoces da se kladimo da nece? Inace, ja ne vozim lijevom trakom vec sredinom, zauzmem obje. Da vidim tu silu koja ce me stjerat s ulicetempuser wrote:
Tebi kao vozacu zakon nalaze da vozis desnom trakom i po ogranicenju. Kojom brzinom drugi voze i preticu nije tvoja stvar, to je stvar policije, osim ako nisi kompleksas koji ne smije/ne zna/ne moze/prevelika potrosnja preko 130 pa gusla lijevom trakom, sto je za mene neuporedivo veci papanluk i seljakluk od voznje preko ogranicenja. Voznja do 150 km/h na autocesti je zakonski preko ogranicenja ali ce je svaka policija tolerisati, od presretaca u HR pa nadalje, ali je dovoljna za nesmetano preticanje onih sto voze 130.
Pozzz
-
mirzet87sa
#4504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja vozim cesto bih - njem, naplacao se kazni za prekoracenje vise nego sto ces ti zaraditi.. a ne boj se, ja sam najveca sila na ulicitempuser wrote:
Ja vozim do 150 i u HR me je na toj brzini preslo x presretaca i nikad nisam platio kaznu. To kako ti vozis i kako rezonujes ponajvise govori o tebi samom, ovo je demokratska drzava, vozi kako hoces, a bez ikakve sumnje stjerace te prva vece sila tj prvi veci papak od tebe koji te sustigne i jos ces pitati treba li jos da se pomaknes.
Pozzz
Selammm
-
tempuser
#4505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Blago tebi! 
-
mirzet87sa
#4506 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To mi kaze i mama cesto! HAHAHA
Zajebajem se havetinjo, sta se primas
-
mahalas505
#4507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kod ovakvih situacija isto rezenujem, jer iako vozi velikom brzinom i on je duzan da se vozi desnom trakom, a ne stalno lijevom. I da je sam silni @mirzet87sa iza mene moze do sutra blicati. Na tim brzinama i onaj sto dolazi iza ako dodje do kontakta, mala je mogucnost da i on ne zavrsi u bankini.GAU8 wrote: Ja inače namjestim temponat na oko 140 i gledam podjednako u retrovizor koliko i naprijed, tako da nikome ne pravim probleme.
Jednom sam preticao podužu kolonu, i išao bar 145. Prije toga sam gledao naravno nazad i nije bilo nikoga na pola kilometra.
I onda pred kraj preticanja ugledam iza sebe Mercedesa M kako mi blica, a ide bar koliko je fabrički limitiran
E pa neka blica materi, umalo me nije odnio skupa s kolonom.
-
mahalas505
#4508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na nekom dnevniku na tv sinoc spominje se diskusiju sto se vodila na ovoj temi oko biciklista
, pa eto pripazite sta pisete
.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to si im ti garant izmahalao

-
mahalas505
#4510 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam, casna pionirskabitanga_sa_otesa wrote:to si im ti garant izmahalao![]()
- forum@sh
#4511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jest jest, i ja sam upratio. Kaže lik još se hvale pojedini kako obaraju bicikliste, al što ne reče kako su se poslije izmirili.mahalas505 wrote:Na nekom dnevniku na tv sinoc spominje se diskusiju sto se vodila na ovoj temi oko biciklista, pa eto pripazite sta pisete
.
A na temu..
Nerviraju me vozači koji ne prate vanjske retrovizore!!
Danas lik iz srednje u desnu traku sav sretan skrenu, bez da je pogledao ima li koga, a o žmigavcu da ne govorim! Stjerao me do ivičnjaka, i da nisam sjeo na kočnicu i sirenu, bilo bi svega! Stanem na prvom proširenju, kad sreća, samo na gumi ostao trag od ivičnjaka, a kont'o sam da je felga otišla.
-
530i
#4512 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Osim druge situacije (još je taj i dobar, znao sam naletiti da voze i ispod 100 lijevom stranom) u svemu griješiš. Karakteristično je to čim se dođe na Balkan. Sačekaš dok čovjek pretekne sve sporije i vrati se desno, onda ti nastaviš...nervoza i srklet je bespotreban. To je i primarn razlog zbog čega našim autoputem idem 120-130, ne više, ne isplati se radi konstantnog gledanja i kalkulacija. I naravno, manja je i potrošnja goriva... što se tiče kućica, kupiš acc tag nabaciš koju stoju na njega i voziš bez zaustavljanja...tako mi je najdraže pametnjakoviće preskočiti...Nabucco wrote:Posto u zadnje vrijeme zbog posla idem cesto autoputem SA-ZE, primjetio sam par stvari koje me nerviraju :
Prva situacija:
Ogranicenje 130, sleper vozi cca 90-100km/h, a onda dode neki vozac/vozacica i tog šlepera prestize brzinom o cca 110km/h. Imam razumjevanja kada je to neko strarije ili manje auto, ali 80% auto na nasim prostorima bez problema moze ici bar 130 km/h. Pa brate kad obilaziš kamion, daj gas, neces poginuti ako vozis 135km/h .
Druga situacija:
Obicno na autoputu držim tempo 150-160 km/h ( osim na mjestima sa radarom), i onda se ispred mene stvori Robin Hood koji zavordi red na autoputu, pa tako na dionici gdje je ogranicenje 130, on konstanto drži tu brzinu i pri tome vozi lijevom trakom
. Ne reaguje na blicanje i sirenu. Pošto sam u par dana upratio da to radi jedan te isti lik, sa starom tamnoplavom astrom. Ne bude mi mrsko i na naplatnim kucicama ga pitam sto to radi i dobijam odgovor: "Vozim po ogranicenju, šta mene briga sto ti vozis preko ogranicenja, drži se ogranicenja i necu ti smetati".
Treca situacija:
Kad neki pacijent nece da se vrati u desnu traku jer na 200m od njega vidi nekog ko ide sporije od njega i ceka da i njega prestigne u jednom komadu da bi se tek ona vratio u desnu traku.
Cetvrta situacija:
Kad ispred naplatnih kucica ( mislim na ove velike sa nekoliko izlaza/ulaza ) glume kamikaze trazeci na kojoj je najmanja gužva, pa onda leti iz jedne u drugu traku bez obzira na auta oko njega.
I još nešto ne mogu da vjerujem, da li ovi kad pocinju preticanje desnom trakom autoputa, pogledaju u retrovizor i vide približava li se neko iza njih vecom brzinom od njihove. X situacija u kojima se ubaci sa brzinom od 100-120km/h na 50-100 m ispred mene.
Posebno me nerviraju oni sto kod radara smanje za 20km/h ispod ogranicenja, pa nece ih pojesti![]()
- mayab
#4513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
530i wrote:Osim druge situacije (još je taj i dobar, znao sam naletiti da voze i ispod 100 lijevom stranom) u svemu griješiš. Karakteristično je to čim se dođe na Balkan. Sačekaš dok čovjek pretekne sve sporije i vrati se desno, onda ti nastaviš...nervoza i srklet je bespotreban. To je i primarn razlog zbog čega našim autoputem idem 120-130, ne više, ne isplati se radi konstantnog gledanja i kalkulacija. I naravno, manja je i potrošnja goriva... što se tiče kućica, kupiš acc tag nabaciš koju stoju na njega i voziš bez zaustavljanja...tako mi je najdraže pametnjakoviće preskočiti...Nabucco wrote:Posto u zadnje vrijeme zbog posla idem cesto autoputem SA-ZE, primjetio sam par stvari koje me nerviraju :
Prva situacija:
Druga situacija:
Treca situacija:
Cetvrta situacija:
-
530i
#4514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma i jednom u godini se isplati...najjači su mi ovi što rokaju na potezu od radara do naplatnih kućica, a ja lagano 110-120 se dokotrljam i svakako ih sve preteknem 
- MOSALJOZE
#4515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stvarno ne shvatam,zašto kad skreće treba da zauzme pola moje trake.Traka je dovoljno široka da komotno skreneš,ali ne on mora napola u moju 
- seoBIH
#4516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to se redovno desava na semaforima na skretanju za otoku na onaj most.MOSALJOZE wrote:Stvarno ne shvatam,zašto kad skreće treba da zauzme pola moje trake.Traka je dovoljno široka da komotno skreneš,ali ne on mora napola u moju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4517 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
što ljudi misle da su besmrtni
-
Dzematlija
#4518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
anjusha wrote:Nervira me:...
Ma haman sam ili nadzak-baba postala ili sam vec u duhu koncerta veceras "Ne volem... nikog lutko, takva mi je narav...."
Mislim da je dosta od mene....
- supercali
#4519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo sam primjetio da se sve cesce desava na bilo kojem skretanjuseoBIH wrote:to se redovno desava na semaforima na skretanju za otoku na onaj most.MOSALJOZE wrote:Stvarno ne shvatam,zašto kad skreće treba da zauzme pola moje trake.Traka je dovoljno široka da komotno skreneš,ali ne on mora napola u moju
Valjda kontaju da voze formulu pa moraju sjeci krivine
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4520 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
voze ljudi slepere s prikolicama,pa hvataju luk za skretanje 
-
Naslovnica
#4521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve je više lošijih vozača sa vozačkim dobijenim ko zna kako.supercali wrote:Ovo sam primjetio da se sve cesce desava na bilo kojem skretanjuseoBIH wrote:to se redovno desava na semaforima na skretanju za otoku na onaj most.MOSALJOZE wrote:Stvarno ne shvatam,zašto kad skreće treba da zauzme pola moje trake.Traka je dovoljno široka da komotno skreneš,ali ne on mora napola u moju
Valjda kontaju da voze formulu pa moraju sjeci krivine
Idioti, a najviše je to na Otoci, ne znam zašto....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sve se manje i manje poštuje zakon...po dva tri auta prođu kroz crveno
ne daje se žmigavac
sijeku se krivine na štetu onog što dolazi u susret
ulazi se u jednosmjerne bez treptaja
parkira svuda
ma ne znam... indijska škola???
azijska?
afrička?
treba kazne pooštriti
ne daje se žmigavac
parkira svuda
azijska?
afrička?
treba kazne pooštriti
-
shandrprcSA
#4523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ima da se nacekamo, tek su smanjili...Black swan wrote:sve se manje i manje poštuje zakon...po dva tri auta prođu kroz crveno
ne daje se žmigavac
parkira svuda
azijska?
afrička?
treba kazne pooštriti
-
sumirprimus
#4524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad parkira pored mene svoj kalauz i ne jebe ni 2 procenta kad otvara mahnito vrata i ogrebe mi moju srecu krvnicki siledzijski....
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#4525 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan isto gledam kako čovjek pretiče kolonu na semaforu, prolazi kroz crveno i u susret mu ide kombi pun policije i samo ga zaustaviše i upozoriše kroz prozor, onako jalijaški, i svako nastavi svojim putem... izgleda da smo mi što poštujemo saobraćajna pravila totalne budale, tako je nekako izgledalo.
Mene nervira kad ispred mene neko prelazi preko ležećeg policajca 1 na sat, to toliko usporo da uvijek moram prebacit u prvu jer mi počne trzat koliko su spori, pa jarane nije ti Maserati da toliko usporiš.
Mene nervira kad ispred mene neko prelazi preko ležećeg policajca 1 na sat, to toliko usporo da uvijek moram prebacit u prvu jer mi počne trzat koliko su spori, pa jarane nije ti Maserati da toliko usporiš.