Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
shandrprcSA

#4501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

anjusha wrote:Nervira me:
5. Pred kamerom uspori na 30 km/h! Ma vozi normalno, ako znas sta znaci normalno uopste!
ko da ce mu auto oduzeti ako bude vozio vise od 30km/h
GAU8

#4502 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by GAU8 »

Nabucco wrote:Posto u zadnje vrijeme zbog posla idem cesto autoputem SA-ZE, primjetio sam par stvari koje me nerviraju :
Prva situacija:
Ogranicenje 130, sleper vozi cca 90-100km/h, a onda dode neki vozac/vozacica i tog šlepera prestize brzinom o cca 110km/h. Imam razumjevanja kada je to neko strarije ili manje auto, ali 80% auto na nasim prostorima bez problema moze ici bar 130 km/h. Pa brate kad obilaziš kamion, daj gas, neces poginuti ako vozis 135km/h .

Druga situacija:
Obicno na autoputu držim tempo 150-160 km/h ( osim na mjestima sa radarom :D ), i onda se ispred mene stvori Robin Hood koji zavordi red na autoputu, pa tako na dionici gdje je ogranicenje 130, on konstanto drži tu brzinu i pri tome vozi lijevom trakom :| . Ne reaguje na blicanje i sirenu. Pošto sam u par dana upratio da to radi jedan te isti lik, sa starom tamnoplavom astrom. Ne bude mi mrsko i na naplatnim kucicama ga pitam sto to radi i dobijam odgovor: "Vozim po ogranicenju, šta mene briga sto ti vozis preko ogranicenja, drži se ogranicenja i necu ti smetati".

Treca situacija:
Kad neki pacijent nece da se vrati u desnu traku jer na 200m od njega vidi nekog ko ide sporije od njega i ceka da i njega prestigne u jednom komadu da bi se tek ona vratio u desnu traku.

Cetvrta situacija:
Kad ispred naplatnih kucica ( mislim na ove velike sa nekoliko izlaza/ulaza ) glume kamikaze trazeci na kojoj je najmanja gužva, pa onda leti iz jedne u drugu traku bez obzira na auta oko njega.

I još nešto ne mogu da vjerujem, da li ovi kad pocinju preticanje desnom trakom autoputa, pogledaju u retrovizor i vide približava li se neko iza njih vecom brzinom od njihove. X situacija u kojima se ubaci sa brzinom od 100-120km/h na 50-100 m ispred mene.

Posebno me nerviraju oni sto kod radara smanje za 20km/h ispod ogranicenja, pa nece ih pojesti :D :D
Slažem se da to nervira, ali malo razmisli da li i ti sam nekad budeš uzrok, recimo ako ideš prebrzo pa ti neke situacije postaju problem koje inače ne bi, da ideš do ograničenja.
Tako da, ako nema gužve, zadaj 200 komotno :) ali nema ljutnje ako ostali neće da jurcaju.
Ja inače namjestim temponat na oko 140 i gledam podjednako u retrovizor koliko i naprijed, tako da nikome ne pravim probleme.
Jednom sam preticao podužu kolonu, i išao bar 145. Prije toga sam gledao naravno nazad i nije bilo nikoga na pola kilometra.
I onda pred kraj preticanja ugledam iza sebe Mercedesa M kako mi blica, a ide bar koliko je fabrički limitiran :D
E pa neka blica materi, umalo me nije odnio skupa s kolonom.
tempuser

#4503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote:
tempuser wrote:
Tebi kao vozacu zakon nalaze da vozis desnom trakom i po ogranicenju. Kojom brzinom drugi voze i preticu nije tvoja stvar, to je stvar policije, osim ako nisi kompleksas koji ne smije/ne zna/ne moze/prevelika potrosnja preko 130 pa gusla lijevom trakom, sto je za mene neuporedivo veci papanluk i seljakluk od voznje preko ogranicenja. Voznja do 150 km/h na autocesti je zakonski preko ogranicenja ali ce je svaka policija tolerisati, od presretaca u HR pa nadalje, ali je dovoljna za nesmetano preticanje onih sto voze 130.
Hoces da se kladimo da nece? Inace, ja ne vozim lijevom trakom vec sredinom, zauzmem obje. Da vidim tu silu koja ce me stjerat s ulice :D
Ja vozim do 150 i u HR me je na toj brzini preslo x presretaca i nikad nisam platio kaznu. To kako ti vozis i kako rezonujes ponajvise govori o tebi samom, ovo je demokratska drzava, vozi kako hoces, a bez ikakve sumnje stjerace te prva vece sila tj prvi veci papak od tebe koji te sustigne i jos ces pitati treba li jos da se pomaknes.
Pozzz
mirzet87sa

#4504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

tempuser wrote:
Ja vozim do 150 i u HR me je na toj brzini preslo x presretaca i nikad nisam platio kaznu. To kako ti vozis i kako rezonujes ponajvise govori o tebi samom, ovo je demokratska drzava, vozi kako hoces, a bez ikakve sumnje stjerace te prva vece sila tj prvi veci papak od tebe koji te sustigne i jos ces pitati treba li jos da se pomaknes.
Pozzz
I ja vozim cesto bih - njem, naplacao se kazni za prekoracenje vise nego sto ces ti zaraditi.. a ne boj se, ja sam najveca sila na ulici :D
Selammm
tempuser

#4505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Blago tebi! :run:
mirzet87sa

#4506 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

To mi kaze i mama cesto! HAHAHA :D Zajebajem se havetinjo, sta se primas
mahalas505

#4507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

GAU8 wrote: Ja inače namjestim temponat na oko 140 i gledam podjednako u retrovizor koliko i naprijed, tako da nikome ne pravim probleme.
Jednom sam preticao podužu kolonu, i išao bar 145. Prije toga sam gledao naravno nazad i nije bilo nikoga na pola kilometra.
I onda pred kraj preticanja ugledam iza sebe Mercedesa M kako mi blica, a ide bar koliko je fabrički limitiran :D
E pa neka blica materi, umalo me nije odnio skupa s kolonom.
Kod ovakvih situacija isto rezenujem, jer iako vozi velikom brzinom i on je duzan da se vozi desnom trakom, a ne stalno lijevom. I da je sam silni @mirzet87sa iza mene moze do sutra blicati. Na tim brzinama i onaj sto dolazi iza ako dodje do kontakta, mala je mogucnost da i on ne zavrsi u bankini.
mahalas505

#4508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

Na nekom dnevniku na tv sinoc spominje se diskusiju sto se vodila na ovoj temi oko biciklista :D , pa eto pripazite sta pisete :lol: .
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

to si im ti garant izmahalao :lol: :lol:
mahalas505

#4510 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

bitanga_sa_otesa wrote:to si im ti garant izmahalao :lol: :lol:
Nisam, casna pionirska :D . Ne bi ni registrovao, posto je tv radio, a ja bio isto vrijeme na racunaru, da ne spomenuse na forumu se prica :D . Tema ako sam skontao ugrozensost biciklista, i more biti da je taj sto je pricao da je aktivan ovdje na forumu :) .
forum@sh

#4511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by forum@sh »

mahalas505 wrote:Na nekom dnevniku na tv sinoc spominje se diskusiju sto se vodila na ovoj temi oko biciklista :D , pa eto pripazite sta pisete :lol: .
Jest jest, i ja sam upratio. Kaže lik još se hvale pojedini kako obaraju bicikliste, al što ne reče kako su se poslije izmirili. :lol: :lol:

A na temu..

Nerviraju me vozači koji ne prate vanjske retrovizore!!
Danas lik iz srednje u desnu traku sav sretan skrenu, bez da je pogledao ima li koga, a o žmigavcu da ne govorim! Stjerao me do ivičnjaka, i da nisam sjeo na kočnicu i sirenu, bilo bi svega! Stanem na prvom proširenju, kad sreća, samo na gumi ostao trag od ivičnjaka, a kont'o sam da je felga otišla.
530i

#4512 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Nabucco wrote:Posto u zadnje vrijeme zbog posla idem cesto autoputem SA-ZE, primjetio sam par stvari koje me nerviraju :
Prva situacija:
Ogranicenje 130, sleper vozi cca 90-100km/h, a onda dode neki vozac/vozacica i tog šlepera prestize brzinom o cca 110km/h. Imam razumjevanja kada je to neko strarije ili manje auto, ali 80% auto na nasim prostorima bez problema moze ici bar 130 km/h. Pa brate kad obilaziš kamion, daj gas, neces poginuti ako vozis 135km/h .

Druga situacija:
Obicno na autoputu držim tempo 150-160 km/h ( osim na mjestima sa radarom :D ), i onda se ispred mene stvori Robin Hood koji zavordi red na autoputu, pa tako na dionici gdje je ogranicenje 130, on konstanto drži tu brzinu i pri tome vozi lijevom trakom :| . Ne reaguje na blicanje i sirenu. Pošto sam u par dana upratio da to radi jedan te isti lik, sa starom tamnoplavom astrom. Ne bude mi mrsko i na naplatnim kucicama ga pitam sto to radi i dobijam odgovor: "Vozim po ogranicenju, šta mene briga sto ti vozis preko ogranicenja, drži se ogranicenja i necu ti smetati".

Treca situacija:
Kad neki pacijent nece da se vrati u desnu traku jer na 200m od njega vidi nekog ko ide sporije od njega i ceka da i njega prestigne u jednom komadu da bi se tek ona vratio u desnu traku.

Cetvrta situacija:
Kad ispred naplatnih kucica ( mislim na ove velike sa nekoliko izlaza/ulaza ) glume kamikaze trazeci na kojoj je najmanja gužva, pa onda leti iz jedne u drugu traku bez obzira na auta oko njega.

I još nešto ne mogu da vjerujem, da li ovi kad pocinju preticanje desnom trakom autoputa, pogledaju u retrovizor i vide približava li se neko iza njih vecom brzinom od njihove. X situacija u kojima se ubaci sa brzinom od 100-120km/h na 50-100 m ispred mene.

Posebno me nerviraju oni sto kod radara smanje za 20km/h ispod ogranicenja, pa nece ih pojesti :D :D
Osim druge situacije (još je taj i dobar, znao sam naletiti da voze i ispod 100 lijevom stranom) u svemu griješiš. Karakteristično je to čim se dođe na Balkan. Sačekaš dok čovjek pretekne sve sporije i vrati se desno, onda ti nastaviš...nervoza i srklet je bespotreban. To je i primarn razlog zbog čega našim autoputem idem 120-130, ne više, ne isplati se radi konstantnog gledanja i kalkulacija. I naravno, manja je i potrošnja goriva... što se tiče kućica, kupiš acc tag nabaciš koju stoju na njega i voziš bez zaustavljanja...tako mi je najdraže pametnjakoviće preskočiti...
mayab

#4513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mayab »

530i wrote:
Prva situacija:

Druga situacija:

Treca situacija:

Cetvrta situacija:

Osim druge situacije (još je taj i dobar, znao sam naletiti da voze i ispod 100 lijevom stranom) u svemu griješiš. Karakteristično je to čim se dođe na Balkan. Sačekaš dok čovjek pretekne sve sporije i vrati se desno, onda ti nastaviš...nervoza i srklet je bespotreban. To je i primarn razlog zbog čega našim autoputem idem 120-130, ne više, ne isplati se radi konstantnog gledanja i kalkulacija. I naravno, manja je i potrošnja goriva... što se tiče kućica, kupiš acc tag nabaciš koju stoju na njega i voziš bez zaustavljanja...tako mi je najdraže pametnjakoviće preskočiti...
:thumbup: :thumbup: Ne mogu zamisliti nekoga ko često vozi auto putem da nije kupio tu spravicu, jos ima i popust na cijenu putarine :thumbup:
530i

#4514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Ma i jednom u godini se isplati...najjači su mi ovi što rokaju na potezu od radara do naplatnih kućica, a ja lagano 110-120 se dokotrljam i svakako ih sve preteknem :lol:
MOSALJOZE

#4515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Stvarno ne shvatam,zašto kad skreće treba da zauzme pola moje trake.Traka je dovoljno široka da komotno skreneš,ali ne on mora napola u moju :jbt:
seoBIH

#4516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

MOSALJOZE wrote:Stvarno ne shvatam,zašto kad skreće treba da zauzme pola moje trake.Traka je dovoljno široka da komotno skreneš,ali ne on mora napola u moju :jbt:
to se redovno desava na semaforima na skretanju za otoku na onaj most. :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4517 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

što ljudi misle da su besmrtni
Dzematlija

#4518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dzematlija »

anjusha wrote:Nervira me:...
Ma haman sam ili nadzak-baba postala ili sam vec u duhu koncerta veceras "Ne volem... nikog lutko, takva mi je narav...."
Mislim da je dosta od mene....
:thumbup:
supercali

#4519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

seoBIH wrote:
MOSALJOZE wrote:Stvarno ne shvatam,zašto kad skreće treba da zauzme pola moje trake.Traka je dovoljno široka da komotno skreneš,ali ne on mora napola u moju :jbt:
Ovo sam primjetio da se sve cesce desava na bilo kojem skretanju
Valjda kontaju da voze formulu pa moraju sjeci krivine
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4520 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

voze ljudi slepere s prikolicama,pa hvataju luk za skretanje :lol:
Naslovnica

#4521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

supercali wrote:
seoBIH wrote:
Ovo sam primjetio da se sve cesce desava na bilo kojem skretanju
Valjda kontaju da voze formulu pa moraju sjeci krivine
Sve je više lošijih vozača sa vozačkim dobijenim ko zna kako.
Idioti, a najviše je to na Otoci, ne znam zašto....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

sve se manje i manje poštuje zakon...po dva tri auta prođu kroz crveno
ne daje se žmigavac
sijeku se krivine na štetu onog što dolazi u susret
ulazi se u jednosmjerne bez treptaja
parkira svuda

ma ne znam... indijska škola???
azijska?
afrička?

treba kazne pooštriti
shandrprcSA

#4523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

Black swan wrote:sve se manje i manje poštuje zakon...po dva tri auta prođu kroz crveno
ne daje se žmigavac
sijeku se krivine na štetu onog što dolazi u susret
ulazi se u jednosmjerne bez treptaja
parkira svuda

ma ne znam... indijska škola???
azijska?
afrička?

treba kazne pooštriti
ima da se nacekamo, tek su smanjili...
sumirprimus

#4524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sumirprimus »

kad parkira pored mene svoj kalauz i ne jebe ni 2 procenta kad otvara mahnito vrata i ogrebe mi moju srecu krvnicki siledzijski....
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#4525 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Jimmy McNulty »

Neki dan isto gledam kako čovjek pretiče kolonu na semaforu, prolazi kroz crveno i u susret mu ide kombi pun policije i samo ga zaustaviše i upozoriše kroz prozor, onako jalijaški, i svako nastavi svojim putem... izgleda da smo mi što poštujemo saobraćajna pravila totalne budale, tako je nekako izgledalo.

Mene nervira kad ispred mene neko prelazi preko ležećeg policajca 1 na sat, to toliko usporo da uvijek moram prebacit u prvu jer mi počne trzat koliko su spori, pa jarane nije ti Maserati da toliko usporiš. :-)
Post Reply