FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4501 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Erzsebet wrote:Nije bitno za koga šilji, bitno je da sigurno nije pošteno, kao i anketa koju sam spomenuo, a koju je šiljio za Harisa. Ali jok, najbolji novinar je to, đe bi on šiljio, džaba što su ga rezultati demantovali.
Meni nisu jasne dvije stvari u tvom forumanju na ovoj temi. Jedna je to da stalno Senadu spočitavaš kako navodno nije izašao iz Sivog doma cijeli rat (što nije tačno,ali nije tema da o tome sad pišem), a istovremeno kad blatiš Dušku Jurišić glavni je argument da je nekog novinara poslala moš mislit u rudnik i da naravno čovjek nije sa pravom htio sići u rudnik da snimi reportažu jer je jelte opasno. Tako da otvoreno daješ dva standarda , jedan sebi jedan Senadu.
Dalje, ako nije pošteno , jer ti tako garantiraš, daješ ruku i sigurno znaš, zašto onda nema para za plaće? Jer , ako je nešto nepošteno, valjda je za pare nepošteno? Onda ima para. Onda ima plaća. Ako je pak, neovisno i pošteno, ako nema kredita, nema ni para, jer reklame u zemlji sa nerazvijenom privredom, ne samo da su malobrojne nego i jako niske cijene.
U svakom slučaju, kada je utakmica forumaš @Erzbet ne gleda utakmicu nego onaniše od sreće što nema slike, ako nema slike. Kad je pretplata, onda preporučuje samo "!budalama" da plate Face tv, ali taj isti Face TV, kojeg li čuda on iz Amsterdama redovno gleda i sve zna.
Da, nisam dijaspora, i nisam vidjela nikakve mahinacije oko Senada i njegove Tv , valjda zato što nisam u Amsterdamu. Hoću reći, imaš ozbiljan problem ili sa uspjehom nekog novinara tipa Jurišić ili Hadžifejzović ili sa nečim još ozbiojnijim :D i šteta je što je ova tema spamovana takvim tvojim postovima.
Ukoliko ćeš nešto reći glede mog odnosa prema ovoj Tv kući, ko gleda objektivno i ne pjeni, vidjeće da je baš ispod mog nika najviše kritika , ali one nisu tipa "Vidi mu glove"
Walther

#4502 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Walther »

Erzsebet wrote:
karanana wrote:
Erzsebet wrote::lol: :lol: :lol: Ne mogu vjerovati da je neko toliko retardiran da vjeruje u bilo kakve podatke koji su objavljeni na FaceTV-u.

Sjećam se kad je Senad, pred zadnje opšte izbore, napravio anketu "za koga biste glasali da su izbori sutra", a rezultat je govorio da će SBiH dobiti 28.000 glasova, a SDP oko 600. Međutim, na izborima je bilo otprilike obrnuto.

Ovo je bolje od OBN-a i kviza Supermilijunaš, u kojem ponude dva tačna odgovora, pa zatim odaberu onaj koji takmičar nije rekao. Ali Bošnje iz dijaspore puše priču i dalje... doduše, manjina, ali ima ih :).
ocigledno vas ima i pametnih u dijaspori koji ne pushe senadovu foru.
Pa kako objašnjavaš ovu anketu pred izbore koju sam spomenuo gore? Ili ti je argument "vidi ti glave", kao i inače?
Nije da branim Senada ali kako on moze znati ili predvidjeti glasanje na izborima? Kako on moze znati da neko laze kako ce glasati? Takva ankete fulaju svuda po svijetu jer ljudi lazu. Nekad do promjene u glasanju dodje zadnji moment pred glasanjem...

To je sasvim drugicije od od telefonskog anketiranja gdje se glasanje okrene na glavu za nekoliko sati. I to vise nego ocigledno. A to Senada moze i mora opaziti.
DaysleepeR

#4503 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by DaysleepeR »

preglupa i prenebitna anketa za preglupi narod koji će ostaviti svoj teško zarađeni novac i onda se još glodati po forumima oko nečega preglupog i prenebitnog

šta je vam ba
agnostic_front

#4504 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by agnostic_front »

Bolje da kupe na cd-u umjetnosti da se uzdižu, umjesto što glasaju za ličnosti neke.
BHCluster

#4505 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHCluster »

KatarinaKosaca wrote:
Erzsebet wrote:Nije bitno za koga šilji, bitno je da sigurno nije pošteno, kao i anketa koju sam spomenuo, a koju je šiljio za Harisa. Ali jok, najbolji novinar je to, đe bi on šiljio, džaba što su ga rezultati demantovali.
Meni nisu jasne dvije stvari u tvom forumanju na ovoj temi. Jedna je to da stalno Senadu spočitavaš kako navodno nije izašao iz Sivog doma cijeli rat (što nije tačno,ali nije tema da o tome sad pišem), a istovremeno kad blatiš Dušku Jurišić glavni je argument da je nekog novinara poslala moš mislit u rudnik i da naravno čovjek nije sa pravom htio sići u rudnik da snimi reportažu jer je jelte opasno. Tako da otvoreno daješ dva standarda , jedan sebi jedan Senadu.
Dalje, ako nije pošteno , jer ti tako garantiraš, daješ ruku i sigurno znaš, zašto onda nema para za plaće? Jer , ako je nešto nepošteno, valjda je za pare nepošteno? Onda ima para. Onda ima plaća. Ako je pak, neovisno i pošteno, ako nema kredita, nema ni para, jer reklame u zemlji sa nerazvijenom privredom, ne samo da su malobrojne nego i jako niske cijene.
U svakom slučaju, kada je utakmica forumaš @Erzbet ne gleda utakmicu nego onaniše od sreće što nema slike, ako nema slike. Kad je pretplata, onda preporučuje samo "!budalama" da plate Face tv, ali taj isti Face TV, kojeg li čuda on iz Amsterdama redovno gleda i sve zna.
Da, nisam dijaspora, i nisam vidjela nikakve mahinacije oko Senada i njegove Tv , valjda zato što nisam u Amsterdamu. Hoću reći, imaš ozbiljan problem ili sa uspjehom nekog novinara tipa Jurišić ili Hadžifejzović ili sa nečim još ozbiojnijim :D i šteta je što je ova tema spamovana takvim tvojim postovima.
Ukoliko ćeš nešto reći glede mog odnosa prema ovoj Tv kući, ko gleda objektivno i ne pjeni, vidjeće da je baš ispod mog nika najviše kritika , ali one nisu tipa "Vidi mu glove"
:thumbup:

Nevjerujem da ce te razumjeti.
BHCluster

#4506 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by BHCluster »

Jeli to onaj isti Avaz sto se Senadu morao izviniti zbog price o platama?
Erzsebet

#4507 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

KatarinaKosaca wrote:
Kao prvo, uopšte nije tačno da stalno gledam FaceTV, nego povremeno naletim na ovu temu i vidim šta se dešava. Dovoljno mi je da skeniram Avazov članak, pa da znam o čemu se radilo. Uopšte ne komentarišem kvalitet ili nekvalitet programa, jer iskreno nemam pojma šta se dešava. Komentarišem druge stvari, a to su njegov odnos prema radnicima (jer to znam, potvrđeno je i na ovom forumu više puta, nisam ja jedini koji to kaže, nego će ti to potvrditi i Stupska Bitanga, i još mnogi, ali naravno da neće lik iz Sent Luisa, jer ustvari nema pojma šta se dešava, zaglavio je u 1993. godini), komentarišem plaćene ankete koje su više nego očigledne (pogriješiti se može u nekoliko procenata, ali 28.000:600, a na izborima bude obrnuto, to je greška od 360 stepeni i teoretski je nemoguća), komentarišem plaćene intervjue koji su takođe više nego očigledni. Ko to ne vidi, ili je budala, ili voli Senada iz nekog nama nepoznatog razloga. Ja ne vjerujem da si ti Katarina budala, ali imaš svoje razloge da ga braniš i to je okej. Praviti dvosatni intervju s Fikretom Abdićem, intervjuisati Krajišnika, pa svojevremeno i Harisa Silajdžića, te mnoge druge, kojima nikad nije postavljao pitanja kako to radi recimo Aco Stanković; to je više nego providno. A zašto znam da je to plaćeno? Zato što sam u novinarskim vodama već dugo; nisam na FTV-u, nisam na FaceTV-u, ali jesam po internetu i ti to vrlo dobro znaš. Imam svoje izvore, mnogi pošteni ljudi su mi to rekli, ali zaista imam pametnije stvari nego da ga JA tužim, jer mene nikad nije oštetio. Ako to ne rade djeca kojima duguje, zašto bih ja to radio?

To što sam u Amsterdamu trenutno, nikakve veze nema, i ti to takođe znaš. Znaš i da sam barem 3-4 mjeseca godišnje u Sarajevu, jer pošto me stalkiraš po ovom forumu i sjećaš se postova od prije 4-5 godina, onda znaš i da sam vrlo upućen u medijska dešavanja u Bosni.

Ja nisam jedini koji piše takve stvari o Senadu; prelistaj malo ovu temu, pa ćeš vidjeti da nas ima još, čak je bilo i ljudi koji su direktno oštećeni.

Frajer ne plaća radnike, blati Javni servis koji je za njega svijet izmisio, blati Razvojnu banku kad ne dobije kredit, prodaje intervjue, namješta ankete, blati nekakvog Albanca koji zaboga nelegalno uzima njegov signal (može li biti veće dno od "rekao mi je šef da prenesem kako taj i taj nije Bosanac uopšte), pušta stream utakmice jer Boga pitaj šta je otkupio i kakvu mućku napravio, zatim laže kako je napravio 2.000 SVOJIH dnevnika, a uopšte nisu njegovi i svako to zna, itd. Pritom više nije u dobrim odnosima ni sa kim iz svijeta novinarstva, osim možda sa ljudima koji po prirodi žele biti dobri sa svima. Gladan je para, i para ima, ali ih Smrad ne da.

Btw, jedan od mojih boljih drugova je bio tehničar kod njega, čovjek platu nije dobio 10 mjeseci i tek je onda dobio otkaz. Nema vremena i para da se zajebaje po sudovima, i tako većina raje pusti da ih zezne, jer ovo je Bosna, on poznaje mnogo ljudi i u stanju je svašta napraviti kad mu se zamjeriš. E vidiš, ja sam finansijski nezavisan, i za razliku od tebe, ovo isto javno pričam. Ja se ne krijem ni na ovom forumu i svaki forumaš zna moje ime i prezime, a ti si Katarina Kosača već godinama, dok sam ja od početka tu imenom i prezimenom.

Što se Duške tiče, ne sjećam se tačno je li ona poslala nekoga u rudnik, ili je to bio neki drugi urednik, znam da je tada Duška tek došla na FTV, 2007. godine. Elem, razlika je u tome što je taj novinar koji jeste ili nije sišao u rudnik bio volonter i da mu se nešto desilo, niko ne bi odgovarao za to, jer nije imao nikakvog ugovora, niti osiguranja. Uslovi rada za volontere i honorarce su tada na FTV-u bili neljudski, i sam sam bio dio toga kao honorarac. Otišao sam i zaposlio se na drugom mjestu, jer nisam lik koji će raditi 3-4 godine dok zasluži status, dok se recimo Boris Bilić sa govornom i jezičkom manom odmah pojavi na ekranu. I pored toga, Dušku cijenim kao novinara, ali ne kao osobu. Senada ne cijenim ni kao novinara, jer nije u životu uradio novinarski prilog, nego je cijeli život čitao s idiota i govorio ljudima šta da rade. Njegov vrhunac karijere su kolažne emisije na SA3 prije rata. Ostalo je radio jer je tu bio igrom slučaja, ali bio je i Ivica Puljić, pa se ne kurči kao on godinama, a i danas je sjajan novinar.

Mislim da sam ovim zaista završio s tobom. Pošto ti znaš moje ime, kad se ti predstaviš, možemo nastaviti, jer meni je budalasto raspravljati s nekim na ozbiljnijem nivou ako ne znam pozadinu te osobe, tako da se ja po forumu uglavnom zajebavam (kao npr. kad ti podmetnem citat i sl.), ili pišem kraće stvari. Pošto ja nemam pojma koji su tvoji razlozi da braniš jednog ratnog profitera poput Senada, ja samo mogu pretpostaviti da imaš koristi od njega. A ja sam već dokazao da nemam koristi niti me Senad ikad oštetio, samim tim što sam rekao svoje ime, pa svako može znati gdje sam i kako gradio karijeru. Trenutno sam u Holandiji i biću tu do daljnjeg, baveći se drugim vidovima biznisa od kojih živim, a novinarstvo mi je hobi, i to sam takođe već govorio. Imam više novaca od većine novinara u BiH i nemam nijedan razlog da mi to bude neki kompleks, jer imam mnogo objavljenih radova i diplome kakve većina u Bosni može sanjati. Dakle, ja sam dokazao da nemam razloga biti protiv Senada ili bilo koga drugog, samo mrzim profitere i smradove poput njega, i blatiću ih uvijek, bilo da se oni zovu Senad Hadžifejzović ili bilo kako drugačije. Koji je tvoj izgovor za ovoliko branjenje lika i djela Senada H.?

Kao što rekoh, na forumu se uglavnom zajebavam, i ovo je zadnjih 15-20 minuta koje tebi poklanjam, i halalim, ali neću više, sad ću se opet samo zezati kao i prije, jer nemam vremena stalkirati ljude i baviti se analizama sa ljudima koje ne poznajem. Radije ću to raditi ovdje u PvdA, čiji sam član, jer će mi se više isplatiti.

Ipak, znam da ćeš sad odignorisati svaki argument, uzeti nešto iz konteksta i praviti se blesava opet. Bujrum, radi to, ali odsad se samo zezamo, jer Senad ne zaslužuje ovoliko priče o njemu.
navedeni

#4508 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by navedeni »

Respect za txt, samo mala nadopuna, siptara je napao jer mu nije htio placati za Face Tv kanal, jer placaju se top 3 najgledanija kanala na toj platformi, a kad je vidio svoje rezultate fejs na Bosna TV onda je rekao da su namjesteni hahah
StupskaBitanga

#4509 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Sve je u biti tačno realno a maloprije sam prelistao temu od početka i evo 3 godine poslije sve je onako kako se i pretpostavljalo. Izjave forumaša oko ljepote, skromnosti i šarma su nas "došle glave" pa nam jedna takva vodi vijesti na javnom servisu. Zbog interesnih veza sa svima niko mu nikad neće postaviti pitanje odakle mu početni kapital a neke SF priče može nanama i dedama prodavati. Nema smisla ni polemizirati kada se već sve zna. TV1/Face sve je to isti kalup i koliko god pisali, ukazivali ima onih koji od drveta ne vide šumu
navedeni

#4510 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by navedeni »

Ali evo necu da se petljam u politiku i novinarstvo. Kada ce blockbuster filmovi i dobre americke serije!??!?
akcid

#4511 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by akcid »

StupskaBitanga wrote:... TV1/Face sve je to isti kalup i koliko god pisali, ukazivali ima onih koji od drveta ne vide šumu

Sanela_Oručević?
StupskaBitanga

#4512 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Oručević je vlasnik TV1 a Sanela Jenkins je Senadu dala pare za utakmice repke. To svi znaju
akcid

#4513 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by akcid »

StupskaBitanga wrote:Oručević je vlasnik TV1 a Sanela Jenkins je Senadu dala pare za utakmice repke. To svi znaju
Pa dobro, odnekud novac mora doći. Je li im čist?
StupskaBitanga

#4514 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Svježe opran a fakat miriše bijelo :thumbup:
akcid

#4515 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by akcid »

StupskaBitanga wrote:Oručević je vlasnik TV1 a Sanela Jenkins je Senadu dala pare za utakmice repke. To svi znaju

A odakle mu novac za TV opremu, za najam dva sprata, za licence i ostalo? Koliko mu je novca bilo potrebno za početak emitiranja?
StupskaBitanga

#4516 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Zvanično šta je rekao da je digao kredit a iskreno ko će živ u to povjerovati kada se kredit ne daje na lijepe oči. Nezvaničnih i onih dobro upućenih priča ima i znaju se a da se ne bi ovdje sadapovuci potegni pogledaj samo ko mu visi u emisiji i ko objavljuje demantije kada se nešto loše uputi njemu. Ne zaboravi na jednu stvar da glavna koka postoji ali da su mrvice dobrodošle od sviju što će ti reći koliko ko plati toliko će i prostora dobiti
popokatepetl_com

#4517 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by popokatepetl_com »

Ko jos uzima za ozbiljno ankete senada hadzifejzovica? pa kad se sjetim anketa pred prosle izbore Haris Silajdzic i zagrabih suvereni pobjednik po Senadovoj anketi a u stvarnosti dozivjeli teski debakl :lol: :lol:
StupskaBitanga

#4518 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

sve je to dio folklora :thumbup:
Kako vjetar puše tako i on se naginje :thumbup:
karanana

#4519 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

popokatepetl_com wrote:Ko jos uzima za ozbiljno ankete senada hadzifejzovica? pa kad se sjetim anketa pred prosle izbore Haris Silajdzic i zagrabih suvereni pobjednik po Senadovoj anketi a u stvarnosti dozivjeli teski debakl :lol: :lol:
pa kako on moze kontrolisati koliko puta harisovi sljedbenici nazovu i glasaju? ako ja zovnem 100 puta i glasam za harisa, sta je on tu kriv?
StupskaBitanga

#4520 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

a ko vrši regulaciju i valjanost tih anketa. Apsolutno niko
akcid

#4521 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by akcid »

StupskaBitanga wrote:a ko vrši regulaciju i valjanost tih anketa. Apsolutno niko
Pa BH Telecom :D
popokatepetl_com

#4522 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by popokatepetl_com »

karanana wrote:
popokatepetl_com wrote:Ko jos uzima za ozbiljno ankete senada hadzifejzovica? pa kad se sjetim anketa pred prosle izbore Haris Silajdzic i zagrabih suvereni pobjednik po Senadovoj anketi a u stvarnosti dozivjeli teski debakl :lol: :lol:
pa kako on moze kontrolisati koliko puta harisovi sljedbenici nazovu i glasaju? ako ja zovnem 100 puta i glasam za harisa, sta je on tu kriv?
Ne znam mozda i ne moze ipak znamo ko je bio favorit Senada i taj je slucajno po svim anketama vodio e sad mozda su nastimali a mozda su Harisovci uzeli telefone u ruke i zvali (sto je moguce sobzirom da ipak mali broj ljudi glasa na tim anketama) nije ni bitno, bitno je da su ove ankete glupe i ne znam sta se dize frka oko njih, njegove ankete nista ne znace.
StupskaBitanga

#4523 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

slatko se nasmijah
Postoji jedna stranka koja zapravo ima 2 struje u sebi i jedna struja je jako bliska Senčijevom političkom haveru a druga baš i nije. Vjerovatno ova tiha struja vlada u BH Telecomu pa će nešto zakamuflirati
navedeni

#4524 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by navedeni »

akcid wrote:

A odakle mu novac za TV opremu, za najam dva sprata, za licence i ostalo? Koliko mu je novca bilo potrebno za početak emitiranja?

Od TV1 je u pocetku dobio pola miliona KM da predje, plus doveo je svoju ekipu od 10 ljudi i njima je sve bilo placeno, eto novac za opremu. A najam dva sprata? Otidji u Bosmal, ili nadji nekog iz IT Hub-a novog da ti isprica o ta dva sprata, potpisao predugovor o kupoprodaji, i 2 godine nije ni uplatio novac, ni platio kirije, ni rezije, i onda kad su im slali poruke i pozive da plate bar nesto, bar rezije i kiriju neku da dogovore Senad ih prijavio policiji za maltretiranje :-) :lol: , znaci otidji u Bosmal i pitaj hahaha, sele uskoro. Od Sanele je dobio za tekme, i od telemacha nesto, a i telemach je zajebao onda. I za ovo ostalo je digao 2.5 miliona KM kredita, kupio 4 stana (Dva u zgradi DVOR i djipa), Bakir mu sredio kod Turaka u Turkish Ziraat. Sve je potrosio na sebe, a vratio nije ni kamatu jednu.

Toliko od tome. Ali dobar je kao voditelj.
StupskaBitanga

#4525 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by StupskaBitanga »

Bakir mu sredio a vamo se šlihta Sulji i Fahri protiv njega pa sve je ovo umobolno :-)
Locked