KatarinaKosaca wrote:Erzsebet wrote:Nije bitno za koga šilji, bitno je da sigurno nije pošteno, kao i anketa koju sam spomenuo, a koju je šiljio za Harisa. Ali jok, najbolji novinar je to, đe bi on šiljio, džaba što su ga rezultati demantovali.
Meni nisu jasne dvije stvari u tvom forumanju na ovoj temi. Jedna je to da stalno Senadu spočitavaš kako navodno nije izašao iz Sivog doma cijeli rat (što nije tačno,ali nije tema da o tome sad pišem), a istovremeno kad blatiš Dušku Jurišić glavni je argument da je nekog novinara poslala moš mislit u rudnik i da naravno čovjek nije sa pravom htio sići u rudnik da snimi reportažu jer je jelte opasno. Tako da otvoreno daješ dva standarda , jedan sebi jedan Senadu.
Dalje, ako nije pošteno , jer
ti tako garantiraš,
daješ ruku i
sigurno znaš, zašto onda nema para za plaće? Jer , ako je nešto nepošteno, valjda je za pare nepošteno? Onda ima para. Onda ima plaća. Ako je pak, neovisno i pošteno, ako nema kredita, nema ni para, jer reklame u zemlji sa nerazvijenom privredom, ne samo da su malobrojne nego i jako niske cijene.
U svakom slučaju, kada je utakmica forumaš @Erzbet ne gleda utakmicu nego onaniše od sreće što nema slike, ako nema slike. Kad je pretplata, onda preporučuje samo "!budalama" da plate Face tv, ali taj isti Face TV, kojeg li čuda on iz Amsterdama redovno gleda i sve zna.
Da, nisam dijaspora, i nisam vidjela nikakve mahinacije oko Senada i njegove Tv , valjda zato što nisam u Amsterdamu. Hoću reći, imaš ozbiljan problem ili sa uspjehom nekog novinara tipa Jurišić ili Hadžifejzović ili sa nečim još ozbiojnijim

i šteta je što je ova tema spamovana takvim tvojim postovima.
Ukoliko ćeš nešto reći glede mog odnosa prema ovoj Tv kući, ko gleda objektivno i ne pjeni, vidjeće da je baš ispod mog nika najviše kritika , ali one nisu tipa "Vidi mu glove"
Kao prvo, uopšte nije tačno da stalno gledam FaceTV, nego povremeno naletim na ovu temu i vidim šta se dešava. Dovoljno mi je da skeniram Avazov članak, pa da znam o čemu se radilo. Uopšte ne komentarišem kvalitet ili nekvalitet programa, jer iskreno nemam pojma šta se dešava. Komentarišem druge stvari, a to su njegov odnos prema radnicima (jer to znam, potvrđeno je i na ovom forumu više puta, nisam ja jedini koji to kaže, nego će ti to potvrditi i Stupska Bitanga, i još mnogi, ali naravno da neće lik iz Sent Luisa, jer ustvari nema pojma šta se dešava, zaglavio je u 1993. godini), komentarišem plaćene ankete koje su više nego očigledne (pogriješiti se može u nekoliko procenata, ali 28.000:600, a na izborima bude obrnuto, to je greška od 360 stepeni i teoretski je nemoguća), komentarišem plaćene intervjue koji su takođe više nego očigledni. Ko to ne vidi, ili je budala, ili voli Senada iz nekog nama nepoznatog razloga. Ja ne vjerujem da si ti Katarina budala, ali imaš svoje razloge da ga braniš i to je okej. Praviti dvosatni intervju s Fikretom Abdićem, intervjuisati Krajišnika, pa svojevremeno i Harisa Silajdžića, te mnoge druge, kojima nikad nije postavljao pitanja kako to radi recimo Aco Stanković; to je više nego providno. A zašto znam da je to plaćeno? Zato što sam u novinarskim vodama već dugo; nisam na FTV-u, nisam na FaceTV-u, ali jesam po internetu i ti to vrlo dobro znaš. Imam svoje izvore, mnogi pošteni ljudi su mi to rekli, ali zaista imam pametnije stvari nego da ga JA tužim, jer mene nikad nije oštetio. Ako to ne rade djeca kojima duguje, zašto bih ja to radio?
To što sam u Amsterdamu trenutno, nikakve veze nema, i ti to takođe znaš. Znaš i da sam barem 3-4 mjeseca godišnje u Sarajevu, jer pošto me stalkiraš po ovom forumu i sjećaš se postova od prije 4-5 godina, onda znaš i da sam vrlo upućen u medijska dešavanja u Bosni.
Ja nisam jedini koji piše takve stvari o Senadu; prelistaj malo ovu temu, pa ćeš vidjeti da nas ima još, čak je bilo i ljudi koji su direktno oštećeni.
Frajer ne plaća radnike, blati Javni servis koji je za njega svijet izmisio, blati Razvojnu banku kad ne dobije kredit, prodaje intervjue, namješta ankete, blati nekakvog Albanca koji zaboga nelegalno uzima njegov signal (može li biti veće dno od "rekao mi je šef da prenesem kako taj i taj nije Bosanac uopšte), pušta stream utakmice jer Boga pitaj šta je otkupio i kakvu mućku napravio, zatim laže kako je napravio 2.000 SVOJIH dnevnika, a uopšte nisu njegovi i svako to zna, itd. Pritom više nije u dobrim odnosima ni sa kim iz svijeta novinarstva, osim možda sa ljudima koji po prirodi žele biti dobri sa svima. Gladan je para, i para ima, ali ih Smrad ne da.
Btw, jedan od mojih boljih drugova je bio tehničar kod njega, čovjek platu nije dobio 10 mjeseci i tek je onda dobio otkaz. Nema vremena i para da se zajebaje po sudovima, i tako većina raje pusti da ih zezne, jer ovo je Bosna, on poznaje mnogo ljudi i u stanju je svašta napraviti kad mu se zamjeriš. E vidiš, ja sam finansijski nezavisan, i za razliku od tebe, ovo isto javno pričam. Ja se ne krijem ni na ovom forumu i svaki forumaš zna moje ime i prezime, a ti si Katarina Kosača već godinama, dok sam ja od početka tu imenom i prezimenom.
Što se Duške tiče, ne sjećam se tačno je li ona poslala nekoga u rudnik, ili je to bio neki drugi urednik, znam da je tada Duška tek došla na FTV, 2007. godine. Elem, razlika je u tome što je taj novinar koji jeste ili nije sišao u rudnik bio volonter i da mu se nešto desilo, niko ne bi odgovarao za to, jer nije imao nikakvog ugovora, niti osiguranja. Uslovi rada za volontere i honorarce su tada na FTV-u bili neljudski, i sam sam bio dio toga kao honorarac. Otišao sam i zaposlio se na drugom mjestu, jer nisam lik koji će raditi 3-4 godine dok zasluži status, dok se recimo Boris Bilić sa govornom i jezičkom manom odmah pojavi na ekranu. I pored toga, Dušku cijenim kao novinara, ali ne kao osobu. Senada ne cijenim ni kao novinara, jer nije u životu uradio novinarski prilog, nego je cijeli život čitao s idiota i govorio ljudima šta da rade. Njegov vrhunac karijere su kolažne emisije na SA3 prije rata. Ostalo je radio jer je tu bio igrom slučaja, ali bio je i Ivica Puljić, pa se ne kurči kao on godinama, a i danas je sjajan novinar.
Mislim da sam ovim zaista završio s tobom. Pošto ti znaš moje ime, kad se ti predstaviš, možemo nastaviti, jer meni je budalasto raspravljati s nekim na ozbiljnijem nivou ako ne znam pozadinu te osobe, tako da se ja po forumu uglavnom zajebavam (kao npr. kad ti podmetnem citat i sl.), ili pišem kraće stvari. Pošto ja nemam pojma koji su tvoji razlozi da braniš jednog ratnog profitera poput Senada, ja samo mogu pretpostaviti da imaš koristi od njega. A ja sam već dokazao da nemam koristi niti me Senad ikad oštetio, samim tim što sam rekao svoje ime, pa svako može znati gdje sam i kako gradio karijeru. Trenutno sam u Holandiji i biću tu do daljnjeg, baveći se drugim vidovima biznisa od kojih živim, a novinarstvo mi je hobi, i to sam takođe već govorio. Imam više novaca od većine novinara u BiH i nemam nijedan razlog da mi to bude neki kompleks, jer imam mnogo objavljenih radova i diplome kakve većina u Bosni može sanjati. Dakle, ja sam dokazao da nemam razloga biti protiv Senada ili bilo koga drugog, samo mrzim profitere i smradove poput njega, i blatiću ih uvijek, bilo da se oni zovu Senad Hadžifejzović ili bilo kako drugačije. Koji je tvoj izgovor za ovoliko branjenje lika i djela Senada H.?
Kao što rekoh, na forumu se uglavnom zajebavam, i ovo je zadnjih 15-20 minuta koje tebi poklanjam, i halalim, ali neću više, sad ću se opet samo zezati kao i prije, jer nemam vremena stalkirati ljude i baviti se analizama sa ljudima koje ne poznajem. Radije ću to raditi ovdje u PvdA, čiji sam član, jer će mi se više isplatiti.
Ipak, znam da ćeš sad odignorisati svaki argument, uzeti nešto iz konteksta i praviti se blesava opet. Bujrum, radi to, ali odsad se samo zezamo, jer Senad ne zaslužuje ovoliko priče o njemu.