SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
papedzaja
#4501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Živim za dan kad ću ustati ujutro i vidjeti naslov u novinama da je policija roknula tog i tog jer je napao/oteo/pretukao/opljačkao nekog i tako 7 jutara zaredom. Znaću da onda još ima nade za nas.
Siguran sam da se to desi da bi i ovi šatro mangupi malo splasnuli
- insomnia78
#4502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Siguran sam da se to desi da bi ih popljuvali ovdje na forumu
Sent sa mog ultra, sexy, cool mobitela using tapatalk
Sent sa mog ultra, sexy, cool mobitela using tapatalk
- Qler
#4503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
100% bi, nasao bi se neko da govori ko je njima dao pravo da pucaju, ljudska prava, ima sud, ovo ono...
Ja sam za to da policija ima pravo da lopova upucaju ko' zeca, ako npr. vide da otima tasnu ili bilo sta, ako obija auto i sl. I to da nema papirologije, da nema price, vidjen da obija, upucan, imao srecu prezivio, ili jebi ga, naletio glavom na metak..
Ja sam za to da policija ima pravo da lopova upucaju ko' zeca, ako npr. vide da otima tasnu ili bilo sta, ako obija auto i sl. I to da nema papirologije, da nema price, vidjen da obija, upucan, imao srecu prezivio, ili jebi ga, naletio glavom na metak..
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#4504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
slazem se, al je to poprilicno nerealno. najrealnije je kad se uhvati na djelu da ga posalju na neki goli otok ili neki zatvor u pizdicima, pa nek prave lopate, tešu kamenje, kopaju zemlju i slicne stvari minimalno 3 godine, a da država nema nekih prevelikih obaveza prema njima, kazan graha pa nek ga jedu svaki dan. nema advokata, žalbi i slicnih budalastinaQler wrote:100% bi, nasao bi se neko da govori ko je njima dao pravo da pucaju, ljudska prava, ima sud, ovo ono...
-
Melami
#4505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
pa sta bi ti da oni cekaju ??? hahaha tto je vec druga prica, ne znam da li je imao neko priliku ici u Potocare pa da prati kako dolaze delegacije iz Srbije i Sarajeva? meni policija govori da se sklonim, a ja nemam mjesta gdje, lik me lijepo lupi po haubi, udubio mi haubu, i samo proletise pored mene. bijeli X5, iz Srbije muslimi. al ovo je vec off topic, al nisam mogao da presutim.arshavin wrote:Danas sam bio u blizini kad se desila ova nesreca kad je auto udarilo ovu djevojcicu.Znaci frapiran sam.
Djevojcicu auto udarilo,policija koja je ispred vlade uopste ne prilazi,niko da hitnu zove.Drug mi je pozvao hitnu koja je dosla za jedno 5 minuta.Jos policija je blokirala put tako da hitna nije mogla da prodje.
U po frke autobus grasa hoce na silu da prodje,neki celavi vozac sa kajlom oko vrata dere se kao moram ja proci,takav mi je red voznje.Prilazi mu covjek govori curi se bore za zivot kretenu glupi,hoce da ga udara ovaj se ukeketio u autobusu ne smije da izadje.
Povrh svega prolazi neka vladina delegacija i naravno mora ih murija pustiti pored povrijedjene djevojcice.Frapiran sam nasom policijom.
Nadam se da je djevojcica dobro,bila je s njom i drugarica.Koja je sokirana,vode i secera joj donosili.Osnovci mozda 6-7 razred.![]()
- cappy_tempo
#4506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
pa od buraza jarana ima par godina tome umalo ga sa ivana nisu izgurali... par pratnji me kacilo na putu na posao i kulturno sam se lud napravio i vozio pravo samo uostalom niti je policija,niti hitna niti vatrogasci pa da se moram njima skloniti. to ce neki guzonja kojeg sam ja postavio na vlast zakasniti na seriju? ma libo me racku
nego jel moguce da nema pucanja,cakijanja,bombi...?
-
Josko Domorocki
#4507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Toliko pisanja,malo fajde .. Jel moze sve ovo biti upuceno MUPu KS,jel moze se najaviti kod ministra .. Trebaju redovi biti ispred opstina,kantona.. Ali ne sjedi ovdje i supljiraj .. 99 % pojma nema gdje mu je mjesna zajednica ali zato se digne ovdje nesto palamudit.Budi dio rijesenja budi konstruktivan u zivotu,trazi odgovore na pravim adresama..
BUDI BOSNA
BUDI BOSNA
- HaHaHa2
#4508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
http://mup.ks.gov.ba/node/6282papedzaja wrote:Živim za dan kad ću ustati ujutro i vidjeti naslov u novinama da je policija roknula tog i tog jer je napao/oteo/pretukao/opljačkao nekog i tako 7 jutara zaredom. Znaću da onda još ima nade za nas.
ovo je garant u Vilsu neku noc i kako cujem sutradan pusteni
-
amko76
#4509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Eee taj bijeli x5 je muftija, piše mu na šajbi muftijaMelami wrote:pa sta bi ti da oni cekaju ??? hahaha tto je vec druga prica, ne znam da li je imao neko priliku ici u Potocare pa da prati kako dolaze delegacije iz Srbije i Sarajeva? meni policija govori da se sklonim, a ja nemam mjesta gdje, lik me lijepo lupi po haubi, udubio mi haubu, i samo proletise pored mene. bijeli X5, iz Srbije muslimi. al ovo je vec off topic, al nisam mogao da presutim.arshavin wrote:Danas sam bio u blizini kad se desila ova nesreca kad je auto udarilo ovu djevojcicu.Znaci frapiran sam.
Djevojcicu auto udarilo,policija koja je ispred vlade uopste ne prilazi,niko da hitnu zove.Drug mi je pozvao hitnu koja je dosla za jedno 5 minuta.Jos policija je blokirala put tako da hitna nije mogla da prodje.
U po frke autobus grasa hoce na silu da prodje,neki celavi vozac sa kajlom oko vrata dere se kao moram ja proci,takav mi je red voznje.Prilazi mu covjek govori curi se bore za zivot kretenu glupi,hoce da ga udara ovaj se ukeketio u autobusu ne smije da izadje.
Povrh svega prolazi neka vladina delegacija i naravno mora ih murija pustiti pored povrijedjene djevojcice.Frapiran sam nasom policijom.
Nadam se da je djevojcica dobro,bila je s njom i drugarica.Koja je sokirana,vode i secera joj donosili.Osnovci mozda 6-7 razred.![]()
Dobro si prošao mog'o te je žik
Edit: Aha evo ga
http://www.24sata.hr/svijet/sramota-u-b ... ima-181790
- Qler
#4510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
HaHaHa2 wrote:http://mup.ks.gov.ba/node/6282papedzaja wrote:Živim za dan kad ću ustati ujutro i vidjeti naslov u novinama da je policija roknula tog i tog jer je napao/oteo/pretukao/opljačkao nekog i tako 7 jutara zaredom. Znaću da onda još ima nade za nas.
ovo je garant u Vilsu neku noc i kako cujem sutradan pustenidrzave i g****a
ovo ih je moj jaran tukao (mislim ove kretene)
- cigara
#4511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
na magistralnim putevima se nisi duzan pomicati ako nemas traku da se pomaknes, ovo sam provjerio i 100% je tako.cappy_tempo wrote:pa od buraza jarana ima par godina tome umalo ga sa ivana nisu izgurali... par pratnji me kacilo na putu na posao i kulturno sam se lud napravio i vozio pravo samo uostalom niti je policija,niti hitna niti vatrogasci pa da se moram njima skloniti. to ce neki guzonja kojeg sam ja postavio na vlast zakasniti na seriju? ma libo me racku
vracao sam se s mora i negdje oko konjica mala kolona, jedno 6 auta...i odjednom delegacija, divlja, lijepi se, prestize, meni se priljepili za auto (vozio 80) i deru se da se sklonim (fkt nisam imo gdje) i na kraju me pukne zivac i zakocim naglo, tegliio ih nekih 50 na sat par minuta dok me nisu uspjeli preteci, kad su pretekli murjak provirio glavom i opsovo nesto
- cappy_tempo
#4512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ja sam neki dan isao pravo na bmw 5 bez pratnje ali lafo upalio onu rotaciju i nisam htio namjerno da se pomaknem. o nekako se zaposlie kao vozac u vladi i sad oni kao jaci od zakona,drzave... ma imaju mahanje
- daxon
#4513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne znam gdje si to provjerio, međutim, to nije tačno. Dužan si, smanjiti brzinu, skloniti se uz desnu ivicu kolovoza, čak i zaustaviti se, odnosno, postupati po naredbama koje daje ovlaštano lice putem razglasa.cigara wrote:na magistralnim putevima se nisi duzan pomicati ako nemas traku da se pomaknes, ovo sam provjerio i 100% je tako.
24. Vozila pod pratnjom
Član 125.
(1) Vozilima pod pratnjom, u skladu s ovim Zakonom, podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije, s posebnim motornim vozilima opremljenim uređajima za davanje posebnih zvučnih i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, i to za vrijeme dok se ti znakovi daju.
(2) Vozač koji na putu susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozač kojeg sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom dužni su ustupiti prvenstvo prolaza, omogućiti nesmetan prolaz, a, po potrebi, zaustaviti vozilo, umjesto dugih svjetala noću upotrijebiti kratka svjetla za osvjetljavanje puta, strogo se pridržavati naredbi koje im daju lica iz pratnje i kretanje nastaviti tek pošto prođu sva vozila pod pratnjom.
(3) Vozila pod pratnjom imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (član 49.), osim u odnosu na vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj reguliran svjetlosnim saobraćajnim znakovima ili znakovima ovlaštenog lica, i na njih se ne primjenjuju odredbe o ograničenju brzine (čl. 44. i 46.), zabrani preticanja i obilaženja kolone vozila (član 61. stav (1) tačka 1.) i zabrani presijecanja kolone pješaka (član 80.), pod uvjetom da ne ugrožavaju sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.
(4) Da bi omogućili nesmetan prolaz vozilima iz stava (1) ovog člana, pješaci su se dužni skloniti s kolovoza dok ta vozila prođu.
- cigara
#4514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
pito jednog momka koji radi ko specijalacdaxon wrote:Ne znam gdje si to provjerio, međutim, to nije tačno. Dužan si, smanjiti brzinu, skloniti se uz desnu ivicu kolovoza, čak i zaustaviti se, odnosno, postupati po naredbama koje daje ovlaštano lice putem razglasa.cigara wrote:na magistralnim putevima se nisi duzan pomicati ako nemas traku da se pomaknes, ovo sam provjerio i 100% je tako.24. Vozila pod pratnjom
Član 125.
(1) Vozilima pod pratnjom, u skladu s ovim Zakonom, podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije, s posebnim motornim vozilima opremljenim uređajima za davanje posebnih zvučnih i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, i to za vrijeme dok se ti znakovi daju.
(2) Vozač koji na putu susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozač kojeg sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom dužni su ustupiti prvenstvo prolaza, omogućiti nesmetan prolaz, a, po potrebi, zaustaviti vozilo, umjesto dugih svjetala noću upotrijebiti kratka svjetla za osvjetljavanje puta, strogo se pridržavati naredbi koje im daju lica iz pratnje i kretanje nastaviti tek pošto prođu sva vozila pod pratnjom.
(3) Vozila pod pratnjom imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (član 49.), osim u odnosu na vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj reguliran svjetlosnim saobraćajnim znakovima ili znakovima ovlaštenog lica, i na njih se ne primjenjuju odredbe o ograničenju brzine (čl. 44. i 46.), zabrani preticanja i obilaženja kolone vozila (član 61. stav (1) tačka 1.) i zabrani presijecanja kolone pješaka (član 80.), pod uvjetom da ne ugrožavaju sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.
(4) Da bi omogućili nesmetan prolaz vozilima iz stava (1) ovog člana, pješaci su se dužni skloniti s kolovoza dok ta vozila prođu.
i vjeruj mi, libo me q za zakon, necu sletiti s ceste jer neki guzonja hoce da spici 130 tamo gdje je moguce ici 90 max
- Don Zivconi
#4515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
sve divno samo da nema ove recenice nista nisam duzan sto me moze ugrozitidaxon wrote:Ne znam gdje si to provjerio, međutim, to nije tačno. Dužan si, smanjiti brzinu, skloniti se uz desnu ivicu kolovoza, čak i zaustaviti se, odnosno, postupati po naredbama koje daje ovlaštano lice putem razglasa.cigara wrote:na magistralnim putevima se nisi duzan pomicati ako nemas traku da se pomaknes, ovo sam provjerio i 100% je tako.24. Vozila pod pratnjom
Član 125.
- cappy_tempo
- holowey
#4517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
neces svojevoljno ali hoces izletiti sa ceste kada vozeci sticeno lice naidju na tebe, protumace te kao mogucu prijetnju pa te bukvalno izguraju sa ceste...cigara wrote:pito jednog momka koji radi ko specijalacdaxon wrote:Ne znam gdje si to provjerio, međutim, to nije tačno. Dužan si, smanjiti brzinu, skloniti se uz desnu ivicu kolovoza, čak i zaustaviti se, odnosno, postupati po naredbama koje daje ovlaštano lice putem razglasa.cigara wrote:na magistralnim putevima se nisi duzan pomicati ako nemas traku da se pomaknes, ovo sam provjerio i 100% je tako.24. Vozila pod pratnjom
Član 125.
i vjeruj mi, libo me q za zakon, necu sletiti s ceste jer neki guzonja hoce da spici 130 tamo gdje je moguce ici 90 max
- tag33
#4518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ma nista od toga ako vozi blindiranog hummera 
- cappy_tempo
#4519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
mozda su oni ludi ali niko ne zna koliko je taj neki vozac lud 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
manekenka viđena s onim upucačem 
tako kažu
zar se čovjek brzo oporavi od metka
tako kažu
- cigara
#4521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nije vidjena, ne vjeruj medijima...Black swan wrote:manekenka viđena s onim upucačem
tako kažu
zadesili se u na istom mjestu
- jazzer
#4522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ah, iznenadio bi se ti je pobjegao negdje u teretanu ili na neku stazu za trcanjeReligious Fantastic wrote:Samo pobježe mi u buregdžinicu pa ga nisam uspio uhvatiti s prednje strane![]()
Uploaded with ImageShack.us
- Don Zivconi
#4523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
eh to se i ja pitamcappy_tempo wrote:mozda su oni ludi ali niko ne zna koliko je taj neki vozac lud
- Svemirco
#4524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
"Mevlid Jašarević se pred Sudom BiH izjasnio da "nije kriv" za teroristički napad na ambasadu SAD u Sarajevu"
Jesam li ja mentalno retardiran pa mi nije jasno kako ga se uopšte pita da li je kriv za nedjelo koje je počino pred gomilom svjedoka i pred kamerama što su vidjeli ljudi u čitavom svijetu?
Kad nema materijalnih dokaza o počinjenom djelu već su u pitanju samo indicije pa da ga se pita ali pored one egzibicije oni ga pitaju da li je kriv, molim, molim, molim?
Pa dovraga i ljudska prava!

Jesam li ja mentalno retardiran pa mi nije jasno kako ga se uopšte pita da li je kriv za nedjelo koje je počino pred gomilom svjedoka i pred kamerama što su vidjeli ljudi u čitavom svijetu?
Kad nema materijalnih dokaza o počinjenom djelu već su u pitanju samo indicije pa da ga se pita ali pored one egzibicije oni ga pitaju da li je kriv, molim, molim, molim?
Pa dovraga i ljudska prava!
- holowey
#4525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
on se ne osjeca krivimSvemirco wrote:"Mevlid Jašarević se pred Sudom BiH izjasnio da "nije kriv" za teroristički napad na ambasadu SAD u Sarajevu"
Kad nema materijalnih dokaza o počinjenom djelu već su u pitanju samo indicije pa da ga se pita ali pored one egzibicije oni ga pitaju da li je kriv, molim, molim, molim?![]()
Pa dovraga i ljudska prava!![]()
![]()
![]()