SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
papedzaja

#4501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by papedzaja »

Živim za dan kad ću ustati ujutro i vidjeti naslov u novinama da je policija roknula tog i tog jer je napao/oteo/pretukao/opljačkao nekog i tako 7 jutara zaredom. Znaću da onda još ima nade za nas.

Siguran sam da se to desi da bi i ovi šatro mangupi malo splasnuli
insomnia78

#4502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

Siguran sam da se to desi da bi ih popljuvali ovdje na forumu

Sent sa mog ultra, sexy, cool mobitela using tapatalk
Qler

#4503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Qler »

100% bi, nasao bi se neko da govori ko je njima dao pravo da pucaju, ljudska prava, ima sud, ovo ono...

Ja sam za to da policija ima pravo da lopova upucaju ko' zeca, ako npr. vide da otima tasnu ili bilo sta, ako obija auto i sl. I to da nema papirologije, da nema price, vidjen da obija, upucan, imao srecu prezivio, ili jebi ga, naletio glavom na metak..
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#4504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Admir_1984 »

Qler wrote:100% bi, nasao bi se neko da govori ko je njima dao pravo da pucaju, ljudska prava, ima sud, ovo ono...

Ja sam za to da policija ima pravo da lopova upucaju ko' zeca, ako npr. vide da otima tasnu ili bilo sta, ako obija auto i sl. I to da nema papirologije, da nema price, vidjen da obija, upucan, imao srecu prezivio, ili jebi ga, naletio glavom na metak..
slazem se, al je to poprilicno nerealno. najrealnije je kad se uhvati na djelu da ga posalju na neki goli otok ili neki zatvor u pizdicima, pa nek prave lopate, tešu kamenje, kopaju zemlju i slicne stvari minimalno 3 godine, a da država nema nekih prevelikih obaveza prema njima, kazan graha pa nek ga jedu svaki dan. nema advokata, žalbi i slicnih budalastina
Melami

#4505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Melami »

arshavin wrote:Danas sam bio u blizini kad se desila ova nesreca kad je auto udarilo ovu djevojcicu.Znaci frapiran sam.

Djevojcicu auto udarilo,policija koja je ispred vlade uopste ne prilazi,niko da hitnu zove.Drug mi je pozvao hitnu koja je dosla za jedno 5 minuta.Jos policija je blokirala put tako da hitna nije mogla da prodje.
U po frke autobus grasa hoce na silu da prodje,neki celavi vozac sa kajlom oko vrata dere se kao moram ja proci,takav mi je red voznje.Prilazi mu covjek govori curi se bore za zivot kretenu glupi,hoce da ga udara ovaj se ukeketio u autobusu ne smije da izadje.

Povrh svega prolazi neka vladina delegacija i naravno mora ih murija pustiti pored povrijedjene djevojcice.Frapiran sam nasom policijom.

Nadam se da je djevojcica dobro,bila je s njom i drugarica.Koja je sokirana,vode i secera joj donosili.Osnovci mozda 6-7 razred. :sad: :sad:
pa sta bi ti da oni cekaju ??? hahaha tto je vec druga prica, ne znam da li je imao neko priliku ici u Potocare pa da prati kako dolaze delegacije iz Srbije i Sarajeva? meni policija govori da se sklonim, a ja nemam mjesta gdje, lik me lijepo lupi po haubi, udubio mi haubu, i samo proletise pored mene. bijeli X5, iz Srbije muslimi. al ovo je vec off topic, al nisam mogao da presutim.
cappy_tempo

#4506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

pa od buraza jarana ima par godina tome umalo ga sa ivana nisu izgurali... par pratnji me kacilo na putu na posao i kulturno sam se lud napravio i vozio pravo samo uostalom niti je policija,niti hitna niti vatrogasci pa da se moram njima skloniti. to ce neki guzonja kojeg sam ja postavio na vlast zakasniti na seriju? ma libo me racku

nego jel moguce da nema pucanja,cakijanja,bombi...? :mrgreen:
Josko Domorocki

#4507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Josko Domorocki »

Toliko pisanja,malo fajde .. Jel moze sve ovo biti upuceno MUPu KS,jel moze se najaviti kod ministra .. Trebaju redovi biti ispred opstina,kantona.. Ali ne sjedi ovdje i supljiraj .. 99 % pojma nema gdje mu je mjesna zajednica ali zato se digne ovdje nesto palamudit.Budi dio rijesenja budi konstruktivan u zivotu,trazi odgovore na pravim adresama..
BUDI BOSNA :bih:
HaHaHa2

#4508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by HaHaHa2 »

papedzaja wrote:Živim za dan kad ću ustati ujutro i vidjeti naslov u novinama da je policija roknula tog i tog jer je napao/oteo/pretukao/opljačkao nekog i tako 7 jutara zaredom. Znaću da onda još ima nade za nas.

http://mup.ks.gov.ba/node/6282

ovo je garant u Vilsu neku noc i kako cujem sutradan pusteni :run: drzave i g****a :(
amko76

#4509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amko76 »

Melami wrote:
arshavin wrote:Danas sam bio u blizini kad se desila ova nesreca kad je auto udarilo ovu djevojcicu.Znaci frapiran sam.

Djevojcicu auto udarilo,policija koja je ispred vlade uopste ne prilazi,niko da hitnu zove.Drug mi je pozvao hitnu koja je dosla za jedno 5 minuta.Jos policija je blokirala put tako da hitna nije mogla da prodje.
U po frke autobus grasa hoce na silu da prodje,neki celavi vozac sa kajlom oko vrata dere se kao moram ja proci,takav mi je red voznje.Prilazi mu covjek govori curi se bore za zivot kretenu glupi,hoce da ga udara ovaj se ukeketio u autobusu ne smije da izadje.

Povrh svega prolazi neka vladina delegacija i naravno mora ih murija pustiti pored povrijedjene djevojcice.Frapiran sam nasom policijom.

Nadam se da je djevojcica dobro,bila je s njom i drugarica.Koja je sokirana,vode i secera joj donosili.Osnovci mozda 6-7 razred. :sad: :sad:
pa sta bi ti da oni cekaju ??? hahaha tto je vec druga prica, ne znam da li je imao neko priliku ici u Potocare pa da prati kako dolaze delegacije iz Srbije i Sarajeva? meni policija govori da se sklonim, a ja nemam mjesta gdje, lik me lijepo lupi po haubi, udubio mi haubu, i samo proletise pored mene. bijeli X5, iz Srbije muslimi. al ovo je vec off topic, al nisam mogao da presutim.
Eee taj bijeli x5 je muftija, piše mu na šajbi muftija :lol: ima negdje slika.

Dobro si prošao mog'o te je žik :D

Edit: Aha evo ga :D

http://www.24sata.hr/svijet/sramota-u-b ... ima-181790
Qler

#4510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Qler »

HaHaHa2 wrote:
papedzaja wrote:Živim za dan kad ću ustati ujutro i vidjeti naslov u novinama da je policija roknula tog i tog jer je napao/oteo/pretukao/opljačkao nekog i tako 7 jutara zaredom. Znaću da onda još ima nade za nas.

http://mup.ks.gov.ba/node/6282

ovo je garant u Vilsu neku noc i kako cujem sutradan pusteni :run: drzave i g****a :(

ovo ih je moj jaran tukao (mislim ove kretene) :) a poznat je po jos jednom incidentu :)
cigara

#4511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

cappy_tempo wrote:pa od buraza jarana ima par godina tome umalo ga sa ivana nisu izgurali... par pratnji me kacilo na putu na posao i kulturno sam se lud napravio i vozio pravo samo uostalom niti je policija,niti hitna niti vatrogasci pa da se moram njima skloniti. to ce neki guzonja kojeg sam ja postavio na vlast zakasniti na seriju? ma libo me racku

nego jel moguce da nema pucanja,cakijanja,bombi...? :mrgreen:
na magistralnim putevima se nisi duzan pomicati ako nemas traku da se pomaknes, ovo sam provjerio i 100% je tako.
vracao sam se s mora i negdje oko konjica mala kolona, jedno 6 auta...i odjednom delegacija, divlja, lijepi se, prestize, meni se priljepili za auto (vozio 80) i deru se da se sklonim (fkt nisam imo gdje) i na kraju me pukne zivac i zakocim naglo, tegliio ih nekih 50 na sat par minuta dok me nisu uspjeli preteci, kad su pretekli murjak provirio glavom i opsovo nesto
cappy_tempo

#4512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

ja sam neki dan isao pravo na bmw 5 bez pratnje ali lafo upalio onu rotaciju i nisam htio namjerno da se pomaknem. o nekako se zaposlie kao vozac u vladi i sad oni kao jaci od zakona,drzave... ma imaju mahanje
daxon

#4513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by daxon »

cigara wrote:na magistralnim putevima se nisi duzan pomicati ako nemas traku da se pomaknes, ovo sam provjerio i 100% je tako.
Ne znam gdje si to provjerio, međutim, to nije tačno. Dužan si, smanjiti brzinu, skloniti se uz desnu ivicu kolovoza, čak i zaustaviti se, odnosno, postupati po naredbama koje daje ovlaštano lice putem razglasa.
24. Vozila pod pratnjom
Član 125.
(1) Vozilima pod pratnjom, u skladu s ovim Zakonom, podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije, s posebnim motornim vozilima opremljenim uređajima za davanje posebnih zvučnih i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, i to za vrijeme dok se ti znakovi daju.
(2) Vozač koji na putu susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozač kojeg sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom dužni su ustupiti prvenstvo prolaza, omogućiti nesmetan prolaz, a, po potrebi, zaustaviti vozilo, umjesto dugih svjetala noću upotrijebiti kratka svjetla za osvjetljavanje puta, strogo se pridržavati naredbi koje im daju lica iz pratnje i kretanje nastaviti tek pošto prođu sva vozila pod pratnjom.
(3) Vozila pod pratnjom imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (član 49.), osim u odnosu na vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj reguliran svjetlosnim saobraćajnim znakovima ili znakovima ovlaštenog lica, i na njih se ne primjenjuju odredbe o ograničenju brzine (čl. 44. i 46.), zabrani preticanja i obilaženja kolone vozila (član 61. stav (1) tačka 1.) i zabrani presijecanja kolone pješaka (član 80.), pod uvjetom da ne ugrožavaju sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.
(4) Da bi omogućili nesmetan prolaz vozilima iz stava (1) ovog člana, pješaci su se dužni skloniti s kolovoza dok ta vozila prođu.
cigara

#4514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

daxon wrote:
cigara wrote:na magistralnim putevima se nisi duzan pomicati ako nemas traku da se pomaknes, ovo sam provjerio i 100% je tako.
Ne znam gdje si to provjerio, međutim, to nije tačno. Dužan si, smanjiti brzinu, skloniti se uz desnu ivicu kolovoza, čak i zaustaviti se, odnosno, postupati po naredbama koje daje ovlaštano lice putem razglasa.
24. Vozila pod pratnjom
Član 125.
(1) Vozilima pod pratnjom, u skladu s ovim Zakonom, podrazumijevaju se vozila kojima je dodijeljena pratnja policije ili vojne policije, s posebnim motornim vozilima opremljenim uređajima za davanje posebnih zvučnih i svjetlosnih znakova crvene i plave boje, i to za vrijeme dok se ti znakovi daju.
(2) Vozač koji na putu susretne vozilo ili kolonu vozila pod pratnjom i vozač kojeg sustigne vozilo ili kolona vozila pod pratnjom dužni su ustupiti prvenstvo prolaza, omogućiti nesmetan prolaz, a, po potrebi, zaustaviti vozilo, umjesto dugih svjetala noću upotrijebiti kratka svjetla za osvjetljavanje puta, strogo se pridržavati naredbi koje im daju lica iz pratnje i kretanje nastaviti tek pošto prođu sva vozila pod pratnjom.
(3) Vozila pod pratnjom imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (član 49.), osim u odnosu na vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj reguliran svjetlosnim saobraćajnim znakovima ili znakovima ovlaštenog lica, i na njih se ne primjenjuju odredbe o ograničenju brzine (čl. 44. i 46.), zabrani preticanja i obilaženja kolone vozila (član 61. stav (1) tačka 1.) i zabrani presijecanja kolone pješaka (član 80.), pod uvjetom da ne ugrožavaju sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.
(4) Da bi omogućili nesmetan prolaz vozilima iz stava (1) ovog člana, pješaci su se dužni skloniti s kolovoza dok ta vozila prođu.
pito jednog momka koji radi ko specijalac
i vjeruj mi, libo me q za zakon, necu sletiti s ceste jer neki guzonja hoce da spici 130 tamo gdje je moguce ici 90 max
Don Zivconi

#4515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Don Zivconi »

daxon wrote:
24. Vozila pod pratnjom
Član 125.
sve divno samo da nema ove recenice nista nisam duzan sto me moze ugroziti
cappy_tempo

#4516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

holowey

#4517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by holowey »

cigara wrote:
daxon wrote:
24. Vozila pod pratnjom
Član 125.
pito jednog momka koji radi ko specijalac
i vjeruj mi, libo me q za zakon, necu sletiti s ceste jer neki guzonja hoce da spici 130 tamo gdje je moguce ici 90 max
neces svojevoljno ali hoces izletiti sa ceste kada vozeci sticeno lice naidju na tebe, protumace te kao mogucu prijetnju pa te bukvalno izguraju sa ceste...
tag33

#4518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by tag33 »

ma nista od toga ako vozi blindiranog hummera :D
cappy_tempo

#4519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cappy_tempo »

mozda su oni ludi ali niko ne zna koliko je taj neki vozac lud :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Truba »

manekenka viđena s onim upucačem :D
tako kažu
zar se čovjek brzo oporavi od metka :?
cigara

#4521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Black swan wrote:manekenka viđena s onim upucačem :D
tako kažu
zar se čovjek brzo oporavi od metka :?
nije vidjena, ne vjeruj medijima...
zadesili se u na istom mjestu
jazzer

#4522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by jazzer »

Religious Fantastic wrote:Samo pobježe mi u buregdžinicu pa ga nisam uspio uhvatiti s prednje strane :lol:

Image

Uploaded with ImageShack.us
Ah, iznenadio bi se ti je pobjegao negdje u teretanu ili na neku stazu za trcanje :)
Don Zivconi

#4523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Don Zivconi »

cappy_tempo wrote:mozda su oni ludi ali niko ne zna koliko je taj neki vozac lud :mrgreen:
eh to se i ja pitam :lol:
Svemirco

#4524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Svemirco »

"Mevlid Jašarević se pred Sudom BiH izjasnio da "nije kriv" za teroristički napad na ambasadu SAD u Sarajevu"

Jesam li ja mentalno retardiran pa mi nije jasno kako ga se uopšte pita da li je kriv za nedjelo koje je počino pred gomilom svjedoka i pred kamerama što su vidjeli ljudi u čitavom svijetu?

Kad nema materijalnih dokaza o počinjenom djelu već su u pitanju samo indicije pa da ga se pita ali pored one egzibicije oni ga pitaju da li je kriv, molim, molim, molim? :?

Pa dovraga i ljudska prava! :x :x :x :x
holowey

#4525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by holowey »

Svemirco wrote:"Mevlid Jašarević se pred Sudom BiH izjasnio da "nije kriv" za teroristički napad na ambasadu SAD u Sarajevu"

Jesam li ja mentalno retardiran pa mi nije jasno kako ga se uopšte pita da li je kriv za nedjelo koje je počino pred gomilom svjedoka i pred kamerama što su vidjeli ljudi u čitavom svijetu?

Kad nema materijalnih dokaza o počinjenom djelu već su u pitanju samo indicije pa da ga se pita ali pored one egzibicije oni ga pitaju da li je kriv, molim, molim, molim? :?

Pa dovraga i ljudska prava! :x :x :x :x
on se ne osjeca krivim :D sta ces, covjek slavio, malo zapucao, kao da je on kriv sto je ambasada natrcala na njegov metak :lol:
Locked