Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
karanana

#4501 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

hoce li bit kakvih novih kanala?
nema veceg meraka nego doci kuci s posla i vidjeti da je iza BHT1 koji je na broju 1 nesto novo.
haj stavite taj cnn da gledam ovo sto se zakuhava s korejama.
Naslovnica

#4502 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Isplati li se dati 15km+pdv više i preći na Trio+ sa Trio?!
nino90

#4503 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

Naslovnica wrote:Isplati li se dati 15km+pdv više i preći na Trio+ sa Trio?!
samo ako ti je potrebna veca brzina
mislim da bi trebali napraviti vecu razliku izmedju trio i trio+
jer realno vecini nije potrebna ta razlika internet downloada izmedju ova dva paketa.
Da npr u trio plus daju vise ukljucenog telefonskog saobracaja u cijenu i jos jedan stb
zilog

#4504 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Naslovnica wrote:Isplati li se dati 15km+pdv više i preći na Trio+ sa Trio?!
Trio+ je 30/3 Mbps VDSL2 paket, sto znaci da nema gubitka brzine sta god gledas na TV-u (HD, vise STB-ova). Upload od 3 Mbps mnogima vise znaci od DL, ali skidati torent na preko 3,5 MB/s je nesto neuporedivo.
Sakazulu

#4505 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Zovi u goste da isprobamo te vdsl momente :lol:
kakavdanakneiskustvu

#4506 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kakavdanakneiskustvu »

zatamnjuje li se hrt 2 za vrijeme prenosa sporta?
Asiklar

#4507 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Asiklar »

kakavdanakneiskustvu wrote:zatamnjuje li se hrt 2 za vrijeme prenosa sporta?
Da i to kod svih operatera
kakavdanakneiskustvu

#4508 Re: Logosoft ALL ABOUT

Asiklar wrote:

ne kod svih
Asiklar

#4509 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Asiklar »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Asiklar wrote:

ne kod svih
Mislim u Sarajevu tj od Carsije do Cvile dalje ne znam :D
kakavdanakneiskustvu

#4510 Re: Logosoft ALL ABOUT

Lud i ponosan wrote:^^

U Kantonu Sarajevo se postuje, bez izuzetka. E sad, što u nekim vukojebinama RAK nije uspostavio kontrolu, što vlada potpuni haos u toj oblasti... druga tema. Narocito bitna za neke drzavne organe.

No, kako kod nas Vlade, sudovi i druge "nezavisne" institucije ne rade apsolutno nista, ova situacija je sasvim normalna i dopustiva.

kiseljak bio ne bio vukojebina,eto ga nadomak sarajeva a u njemu se potpuno normalno običnom antenom može gledati hrt i nova tv
Naslovnica

#4511 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Kako da ja saznam da li sam na vDSL ili xDSL?
I koja je ustvari razlika između te dvije tehnologije?!
zilog

#4512 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Naslovnica wrote:Kako da ja saznam da li sam na vDSL ili xDSL?
I koja je ustvari razlika između te dvije tehnologije?!
xDSL je svaki moguci DSL i ukljucuje ADSL, ADSL 2, ADSL 2+, VDSL i VDSL2.
Logosoft je od samog pocetka, za razliku od BHT-a, uslugu nazvao xDSL, vjerovatno ocekujuci buduce VDSL2 pakete. Telekom se skoro sjetio da ne moze ADSL-om zvati pakete na VDSL-u, pa su i oni zvanicno promjenili nomenklaturu u xDSL.

Pravo pitanje bi bilo-
Q: Kakva je razlika izmedju ADSL2+ i VDSL2?
A: ADSL 2+ pruza do maksimalnih 24 Mbps prema korisniku i cca 1 Mbps od korisnika (pojednostavljeno, znam da ima varijacija)
VDSL2 ide do 100/100 Mbps simetricno. Zahtjeva vrlo kratku paricu (kracu od 300 metara), da bi isporucio brzine preko 50 Mbps. LOL upravo takvu mrezu i posjeduje.

Bez VDSL2 modema ne mozes imati VDSL2 uslugu. Po tome ces najlakse znati.
zilog

#4513 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Sramota me postavi na temi o BHT-u, odmah ce pojedinci da zapjene. :D Prvi, komercijalni, VDSL u drzavi, a neke velike kompanije (poput M:tela) su od ovoga daleko svjetlosnim godinama. ;-)
Domaca firma, domaca pamet. :dance:

Image
Ovo ispade kao demonstracija sile. :D

Moze se na ovome jos poraditi.
Upstream delay bi trebalo spustiti na 2 ms.
Downstream INP podici na 2 simbola, a ako degradacija brzine bude prevelika, onda Delay podici na 6 (8) ms.
Ako ostane Net Data Rate da moze pokriti sve servise, onda Target SNR Margin podici na 10 dB.

Ovo ce smanjiti Net Data Rate, ali povecati stabilnost i smanjiti ping.

Ovo je moje skromno misljenje, a ljudi u LOL-u vjerovatno znaju sta rade.

Jos nesto, VDSL2 je upravo pravljen za mrezu kakvu ima Logosoft (jako kratka parica). ADSL 2+ oprema se nekad zna cudno ponasati na mrezi za koju nije inicijalno napravljena, pa je bilo situacija da probleme imaju korisnici na 50 metara od ostrva. Sada imaju tehniku da to rjesavaju, a kako VDSL2 bude preuzimao, tako ce problemi nestajati.
Naslovnica

#4514 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Kako ja mogu da očitam ove podatke?!
zilog wrote:

Sramota me postavi na temi o BHT-u, odmah ce pojedinci da zapjene. :D Prvi, komercijalni, VDSL u drzavi, a neke velike kompanije (poput M:tela) su od ovoga daleko svjetlosnim godinama. ;-)
Domaca firma, domaca pamet. :dance:

Image
Ovo ispade kao demonstracija sile. :D

Moze se na ovome jos poraditi.
Upstream delay bi trebalo spustiti na 2 ms.
Downstream INP podici na 2 simbola, a ako degradacija brzine bude prevelika, onda Delay podici na 6 (8) ms.
Ako ostane Net Data Rate da moze pokriti sve servise, onda Target SNR Margin podici na 10 dB.

Ovo ce smanjiti Net Data Rate, ali povecati stabilnost i smanjiti ping.

Ovo je moje skromno misljenje, a ljudi u LOL-u vjerovatno znaju sta rade.

Jos nesto, VDSL2 je upravo pravljen za mrezu kakvu ima Logosoft (jako kratka parica). ADSL 2+ oprema se nekad zna cudno ponasati na mrezi za koju nije inicijalno napravljena, pa je bilo situacija da probleme imaju korisnici na 50 metara od ostrva. Sada imaju tehniku da to rjesavaju, a kako VDSL2 bude preuzimao, tako ce problemi nestajati.
Last edited by Naslovnica on 10/04/2013 06:35, edited 2 times in total.
kakavdanakneiskustvu

#4515 Re: Logosoft ALL ABOUT

I, sta predlazes, da se i kod nas postavi predajnik na Humu i da nema zatamnjivanja? :D

da se ukine emitovanje signala programa televizije susjedne države u sred bosne
dzoncina

#4516 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dzoncina »

Moze li mi neko peporuciti koji ruter da uzmem za kuce. Naime imam trio pack, a na piku sam nasao neki: Wireless router D-LINK DIR-300 / 25KM. Moze li mi posluziti? Valja li ovo ista :)
kakaljin

#4517 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kakaljin »

U Kantonu Sarajevo se postuje, bez izuzetka. E sad, što u nekim vukojebinama RAK nije uspostavio kontrolu, što vlada potpuni haos u toj oblasti... druga tema. Narocito bitna za neke drzavne organe.

No, kako kod nas Vlade, sudovi i druge "nezavisne" institucije ne rade apsolutno nista, ova situacija je sasvim normalna i dopustiva.

kiseljak bio ne bio vukojebina,eto ga nadomak sarajeva a u njemu se potpuno normalno običnom antenom može gledati hrt i nova tv
Nije problem obicna antena vec sto signale salju kroz kablovske sisteme, ti nikome ne mozes zabraniti sto hvata svojom antenom, ali se mora zabraniti na cijelom teritoriju BiH krozkablovski sistem da ide signal, znaci svima zabraniti ili svima dozvoliti bez izuzetaka.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4518 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by un1ted »

Jesi li ti ok !? U Kojoj drzavi !? HAHAHA....pa vidi sta grasovci rade vec 5 dana... :run: :bih:
kakavdanakneiskustvu

#4519 Re: Logosoft ALL ABOUT

kakaljin wrote:

Nije problem obicna antena vec sto signale salju kroz kablovske sisteme, ti nikome ne mozes zabraniti sto hvata svojom antenom, ali se mora zabraniti na cijelom teritoriju BiH krozkablovski sistem da ide signal, znaci svima zabraniti ili svima dozvoliti bez izuzetaka.

možda tebi nije problem što u sred bosne pojedini gradovi imaju signal HRT-a,meni jeste,ne može se ni u Rijeci hvatati signal BHT-a
kakaljin

#4520 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kakaljin »

kakaljin wrote:

možda tebi nije problem što u sred bosne pojedini gradovi imaju signal HRT-a,meni jeste,ne može se ni u Rijeci hvatati signal BHT-a
Nisam na to mislio koliko sam mislio zatamljivanje hrt u Sarajevu. Akcenat je bio da ga u Travniku i Mostaru pustaju kroz kablovske sisteme i ne zatamljujuga, a u Sarajevu zatamljuju.

Normalno da nije u redu da se toliko preljeva signalu unutrasnjost,
kakavdanakneiskustvu

#4521 Re: Logosoft ALL ABOUT

kakaljin wrote:

Nisam na to mislio koliko sam mislio zatamljivanje hrt u Sarajevu. Akcenat je bio da ga u Travniku i Mostaru pustaju kroz kablovske sisteme i ne zatamljujuga, a u Sarajevu zatamljuju.

Normalno da nije u redu da se toliko preljeva signalu unutrasnjost,[/quote]

RAK-ovo objašnjenje je da oni koji mogu hvatati zemaljski signal HRT ne moraju zatamniti te sportske prenose,zato i spominjem te gradove u sred bosne koji imaju zemaljski signal,vjerovatno nelegalno
kakaljin

#4522 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kakaljin »

RAK-ovo objašnjenje je da oni koji mogu hvatati zemaljski signal HRT ne moraju zatamniti te sportske prenose,zato i spominjem te gradove u sred bosne koji imaju zemaljski signal,vjerovatno nelegalno
Pa i nemozes zatamniti HRT kada kucni korisnik hvata preko sobne antene, ali ga zato mogu zatamniti i trebali bi preko kablovskog sistema, jer je zakon za sve kablovske operatere u BiH. Meni je najvise cudno zasto se ne bune kablovski operateri kojima je rak naredio da zatamne HRT, a dozvoljava onima u Heregovini, pa to znaci da RAK sam ne postuje svoje zakone koje je donjeo i ima razlicite arsine za kablovske operatere.
kakavdanakneiskustvu

#4523 Re: Logosoft ALL ABOUT

Pa i nemozes zatamniti HRT kada kucni korisnik hvata preko sobne antene, ali ga zato mogu zatamniti i trebali bi preko kablovskog sistema, jer je zakon za sve kablovske operatere u BiH. Meni je najvise cudno zasto se ne bune kablovski operateri kojima je rak naredio da zatamne HRT, a dozvoljava onima u Heregovini, pa to znaci da RAK sam ne postuje svoje zakone koje je donjeo i ima razlicite arsine za kablovske operatere.[/quote]

nisi možda shvatio,RAK je meni prije par godina u mailu odgovorio da kabl. operatori koji signal HRT mogu hvatati zemaljskim putem nisu obavezni zatamnjivati neke programske sadržaje,mislim niđe veze al hajd,znači svi kabl. operatori koji su u gradovima koji su blizu granice sa hrvatskom,meni je problem kako to da signal HRT ljudi na 12 kilometara od mene u vitezu normalno hvataju,a znamo gdje je hrvatska i kakva je konfiguracija terena od viteza do granice sa hrvatskom,brda,planine,prosto je nemoguće da se signal HRT prelijeva 150 kilometara koliko otprilike ima od srednje bosne do hrvatske
Sakazulu

#4524 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Pa nemoj da te čudi što se antenom hvata zemaljski signal HRT-a.

U Dalmaciji je sasvim normalno hvatati tv signal iz Italije koje je far away od tih 150 km zar ne.

Već se par puta vodila ovdje rasprava o zatamnjivanjima... i ja sam jedan od onih koji bi bili jako sretni da se ta pizdarija ukine.

Pa kad se sjetim neku večer prenosa marisane u zagrebu. Na OBN jad i čemer, dok je na HRT-u tako lijep i ugodan bio prenos tih krvavih sportova... Tek mogu da zamislim na šta liči ostatak sportskih dešavanja u našoj i njihovoj režiji.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4525 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by un1ted »

:lol: :lol: :lol: :lol: U dalmaciji je li !? Kakav je teren dole !? :lol:

Evo pasa moj reci mi, kako u Zepcu mogu fatati hrvatske kanale a u susjednom gradu, 15km udaljenom ne mogu !? Gdje je problem, je li to neka aman zaman planina blokira ?
Post Reply