btw
1000>181
Moderators: Charuga, Tomahawk11
To nije relevantnoTomahawk11 wrote:Jes, a samo Barsina tema 2000+ stranica
Podrzava referendum, ne otcjepljenjeAmiĐa_Idriz wrote:Pa zar ne bi neki dan priča kako Barca podržava otcijepljenje Katalonije zvanično ili tako nešto na taj fazon![]()
btw
1000>181![]()
Link cijelog teksta: http://sport.hrt.hr/385596/el-mundo-na- ... -i-ronalduŠpanjolski ministar financija Cristobal Montoro rekao je u prosincu da zbog istrage ne smije iznositi podatke u javnost. Oporba u parlamentu predvođena Podemosom i Ujedinjenom ljevicom optužila je vladu desnog centra da štiti klub i nogometaše.
Ovdje je udružena jedna moćna mreža s velikim ekonomskim interesima. Uz igrače koji su prevarili ministarstvo financija tu su i marketinške te građevinske kompanije", rekao je prošli mjesec Alberto Garzón, zastupnik koalicije Ujedinjeni Možemo koja ima 71 od 350 mjesta u parlamentu.
i vidi belaja, spanci u finalima europskih takmicenja 4. godinu zaredom, spanska repka osvajala 2 europska zaredom a svjetsko izmedju...sve jer njih 11 okruze sudijePoint. wrote:Ja kazem da je to izracunati, uvjezbani sistem kod spanaca.
Ovaj tvoj odgovor je toliko besmislen da se nema sta napisati.AmirBaa wrote:i vidi belaja, spanci u finalima europskih takmicenja 4. godinu zaredom, spanska repka osvajala 2 europska zaredom a svjetsko izmedju...sve jer njih 11 okruze sudijePoint. wrote:Ja kazem da je to izracunati, uvjezbani sistem kod spanaca.![]()
![]()
Naravno da je o nezavisnosti.Tomahawk11 wrote:Znam ja pozadinu price o Kataloniji dobro![]()
Sto se tice tih razloga, istu pricu pricaju Zenica, Tuzla, Mostar ili bilo koje drugo mjesto spram Sarajeva. Da li bi i oni trebali organizovati referndum i odcijepiti se od Sarajeva?
Referendum je o nezavisnosti.
Sta je onda svrha referenduma? Referendum o nezavisnosti, ljudi zele referendum, ali ne i nezavisnost.skenderija04 wrote:Naravno da je o nezavisnosti.Tomahawk11 wrote:Znam ja pozadinu price o Kataloniji dobro![]()
Sto se tice tih razloga, istu pricu pricaju Zenica, Tuzla, Mostar ili bilo koje drugo mjesto spram Sarajeva. Da li bi i oni trebali organizovati referndum i odcijepiti se od Sarajeva?
I gdje je tu problem? 80% ljudi zeli referendum (ne nezavisnost), Barca podrzava volju 80 % gradjana. Na referendumu neka pobijedi opcija koju zele gradjani. Kao u Skotskoj.
A sta je cilj? Puske, tenkovi?Tomahawk11 wrote:Sta je onda svrha referenduma? Referendum o nezavisnosti, ljudi zele referendum, ali ne i nezavisnost.skenderija04 wrote:Naravno da je o nezavisnosti.Tomahawk11 wrote:Znam ja pozadinu price o Kataloniji dobro![]()
I gdje je tu problem? 80% ljudi zeli referendum (ne nezavisnost), Barca podrzava volju 80 % gradjana. Na referendumu neka pobijedi opcija koju zele gradjani. Kao u Skotskoj.
Mislim, u pravu si ovo. Stari mi identicnu pricu prica. Kad prica sa ljudima tamo, sve super, puni su price o Kataloniji, nezavisnosti, referendumu, ali kao dad nema odlucnosti, kao da sve ide do tog konacnog cilja....kao da je samo cilj prkositi Madridu.
Ne bih ja to uporedio sa Skotskom. Skotska se nalazi u savezu zvanom Ujedinjeno kraljevstvo, dok je Katalonija dio drzave zvana Spanija. Priznaces, nije bas isti status.
Ma jok, kakve puske, tenkovi....nego kazem kako je nejasno, referenudum o nezavisnosti, ali ne i za nezavisnost...pa zasta se onda bore?! Bolji, korektniji odnos centralne vlasti?! Zar to onda ne bi bilo bolje nazvati pravim imenom, a ne zamotavati u neku pricu o nezavisnosti?skenderija04 wrote: A sta je cilj? Puske, tenkovi?
Jebo Madrid, kako rade tako im i ide. Prije 25 godina je bilo jedva 15 % ljudi koji zele nezavisnost. Sada je 50 % manje vise. Ako nastave istim putem bice 70% i prema gore. Niko ne zeli da ide ako mu je dobro . Ovi ljudi zele da glasaju oko toga, Da nisu htjeli, vec bi se pucalo, ali nije slucaj. Dakle vremena za dogovor ima, ali vrijeme istice.
Referendum o nezavisnosti. Da ili NeTomahawk11 wrote:Ma jok, kakve puske, tenkovi....nego kazem kako je nejasno, referenudum o nezavisnosti, ali ne i za nezavisnost...pa zasta se onda bore?! Bolji, korektniji odnos centralne vlasti?! Zar to onda ne bi bilo bolje nazvati pravim imenom, a ne zamotavati u neku pricu o nezavisnosti?skenderija04 wrote: A sta je cilj? Puske, tenkovi?
Jebo Madrid, kako rade tako im i ide. Prije 25 godina je bilo jedva 15 % ljudi koji zele nezavisnost. Sada je 50 % manje vise. Ako nastave istim putem bice 70% i prema gore. Niko ne zeli da ide ako mu je dobro . Ovi ljudi zele da glasaju oko toga, Da nisu htjeli, vec bi se pucalo, ali nije slucaj. Dakle vremena za dogovor ima, ali vrijeme istice.
Jasno je da ce uvijek biti odredjena antipatija na relaciji Barselona - Madrid (pricam uopsteno, ne samo na sportskoj relaciji), ali nezavisnost Katalonije nije realnost u nekoj bliskoj buducnosti.
OK. Koliko je realna ta nezavisnost? Ipak pricamo o clanici EU, dakle ne nekom prknu na Balkanu gdje nekog zaboli neka stvar.skenderija04 wrote:
Referendum o nezavisnosti. Da ili Ne![]()
![]()
![]()
Nema nejasnoca. Glasalo bi se da bude nezavisna drzava ili ne.
Ozbiljna zemlja se ne bi bojala toga, naprotiv, iskoristila bi sansu da ojaca svoju poziciju. Spanija je izabrala drugi put.
Ide sporio jer katalonci insistiraju da se organizuje referendum, pa neka narod odluci. Iz Madrida kazu da ce u tom slucaju pobacati kutije i pohapsiti organizarore. Sad smo u toj faziTomahawk11 wrote:OK. Koliko je realna ta nezavisnost? Ipak pricamo o clanici EU, dakle ne nekom prknu na Balkanu gdje nekog zaboli neka stvar.skenderija04 wrote:
Referendum o nezavisnosti. Da ili Ne![]()
![]()
![]()
Nema nejasnoca. Glasalo bi se da bude nezavisna drzava ili ne.
Ozbiljna zemlja se ne bi bojala toga, naprotiv, iskoristila bi sansu da ojaca svoju poziciju. Spanija je izabrala drugi put.
Ne kazem da je Spanija ozbiljna kao Njemacka, ali...
Ma dobro, taj onos na relaciji drzavni vrh - Katalonija nije od juce. Dugo godina se to uzgaja, a i proces je spor....doduse, nesto aktivnije u posljednje vrijeme, ali se ipak jos uvijek odugovlaci i okolisa.