Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
todd_smith
#4501 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
e ako ti ja te oci zakolutam
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- karanana
#4503 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ne kontam.
je li ovo vezano za slike koje su bile od lady stark zombija?
je li ovo vezano za slike koje su bile od lady stark zombija?
- Truba
#4504 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
SPOJLERI
ma poizbacivali su dosta likova koliko vidim
sva sreća većinu nisam ni zapamtio niti se sjećam
ali eto LSH mi je možda najupečatljiviji osvetnički lik
prava katarza koju doživljavaš čitajući ili eventualno gledajući seriju jer se takve stvari ne dešavaju u stvarnosti... pravi fantastični momenat i osveta za pokolj na svadbi...izgleda neće je biti
jbg

shvaćam da se sve vrti oko love... i da su producenti profići
ne bi ni bili uspješni da nisu vukli prave poteze
međutim možda se smiliju i ubace je na kraju...
ma poizbacivali su dosta likova koliko vidim
sva sreća većinu nisam ni zapamtio niti se sjećam
prava katarza koju doživljavaš čitajući ili eventualno gledajući seriju jer se takve stvari ne dešavaju u stvarnosti... pravi fantastični momenat i osveta za pokolj na svadbi...izgleda neće je biti
jbg

shvaćam da se sve vrti oko love... i da su producenti profići
ne bi ni bili uspješni da nisu vukli prave poteze
međutim možda se smiliju i ubace je na kraju...
- harač
#4505 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
navodno su sansu umiksali u tu pričuBlack swan wrote:izgleda neće je biti
- Truba
#4506 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jes bezbeli da ustede na glumici al dobra bi fora bila
bas sam sad gledao onu bitku s kraja druge sezone
cista akcija
bas sam sad gledao onu bitku s kraja druge sezone
cista akcija
- wickerman
#4507 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nece izgleda biti ni Griffa ili ja to nisam vidio kako treba.
- AleksoMKD
#4508 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Najbolji fajt u seriji.Black swan wrote: bas sam sad gledao onu bitku s kraja druge sezone
cista akcija
- karanana
#4509 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
koji je to fajt bio?
- Truba
#4510 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jedna epizoda stanis napada glavni grad
- karanana
#4511 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
aha. blackwater bay.
ne znam, meni je bolji fajt bio ovaj na zidu u zadnjoj sezoni.
ne znam, meni je bolji fajt bio ovaj na zidu u zadnjoj sezoni.
- Truba
#4512 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zavrsio sam drugu sezonu
ipak necu trecu i cetvrtu pred petu
nekq malo odstoji
ipak necu trecu i cetvrtu pred petu
nekq malo odstoji
- AleksoMKD
#4513 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dobra je bila bitka kod zida ali nekako mi je Blackwater bolja. Dali zbog toga sto su obje vojske sredjenije ali na zidu mi je falilo nesto. Ne puno, ali ipak.
- karanana
#4514 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
dobro meni je bitka na zidu bila malo nelogicna. prvo sam se pitao zasto se brodovima ne prebacuju sa jedne na drugu stranu, ali ima za to odgovor da su na krajevima zida takodjer utvrdjenja.
ali mi je onda neogicno zasto su se wildlingsi morali penjati uza zid bas na mjestu gdje je njegova odbrana najjaca. jesu li se mogli popeti na nekom drugom mjestu i onda udariti na najjaci dio i zauzeti liftove i slicno. ali opet mi je taj fajt dobar sa scenama na vise mjesta i na vrhu i dole u utvrdi i u prolazu. dobro su snimili bitke prsa u prsa u utvrdi kada kamera hoda od fajta do fajta.
ali mi je onda neogicno zasto su se wildlingsi morali penjati uza zid bas na mjestu gdje je njegova odbrana najjaca. jesu li se mogli popeti na nekom drugom mjestu i onda udariti na najjaci dio i zauzeti liftove i slicno. ali opet mi je taj fajt dobar sa scenama na vise mjesta i na vrhu i dole u utvrdi i u prolazu. dobro su snimili bitke prsa u prsa u utvrdi kada kamera hoda od fajta do fajta.
- AleksoMKD
#4515 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
E to je bilo ludnica dobro snimljeno sto kazes od fajta do fajta.
I duej Jona sa onim celavim Thennom je bio odlicno koreografiran. Ko da je sekiru ceo zivot vitlao.
A sto se tice prebacivanja brodovima da, na zapadu je teren nemoguc skoro za pristajanje + zamak a na istoku je zamak sa flotom 10-15 ratnih brodova straze.
I duej Jona sa onim celavim Thennom je bio odlicno koreografiran. Ko da je sekiru ceo zivot vitlao.
A sto se tice prebacivanja brodovima da, na zapadu je teren nemoguc skoro za pristajanje + zamak a na istoku je zamak sa flotom 10-15 ratnih brodova straze.
- insaneinthebrain
#4516 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
&index=5&list=WL
- karanana
#4517 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a ciji su ti ratni brodovi i ti zamkovi? ko je vojska u njima? jesu starkovi?
generalno mi je malena nejasnoca vezana za ljude koji su na zidu. ja sam mislio da je vojska na zidu zajednicka i da se prikuplja iz citavog kraljevstva i svih 7 regija i da oni nisu pod komandom niti jednog lidera regije pa cak niti kralja u dubrovniku nego da su to neutralna vojska koju ne interesuje rat u kraljevstvu nego samo odbrana zida od svega sa sjevera. ali onda mi se kasnije ucinilo da su ovi cuvari zida vecinom sjevernjaci.
generalno mi je malena nejasnoca vezana za ljude koji su na zidu. ja sam mislio da je vojska na zidu zajednicka i da se prikuplja iz citavog kraljevstva i svih 7 regija i da oni nisu pod komandom niti jednog lidera regije pa cak niti kralja u dubrovniku nego da su to neutralna vojska koju ne interesuje rat u kraljevstvu nego samo odbrana zida od svega sa sjevera. ali onda mi se kasnije ucinilo da su ovi cuvari zida vecinom sjevernjaci.
- AleksoMKD
#4518 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Brodovi, zamkovi i ljudi duz zida su od nocne straze.karanana wrote:a ciji su ti ratni brodovi i ti zamkovi? ko je vojska u njima? jesu starkovi?
karanana wrote: generalno mi je malena nejasnoca vezana za ljude koji su na zidu. ja sam mislio da je vojska na zidu zajednicka i da se prikuplja iz citavog kraljevstva i svih 7 regija i da oni nisu pod komandom niti jednog lidera regije pa cak niti kralja u dubrovniku nego da su to neutralna vojska koju ne interesuje rat u kraljevstvu nego samo odbrana zida od svega sa sjevera. ali onda mi se kasnije ucinilo da su ovi cuvari zida vecinom sjevernjaci.
U pravu si u oba slucaja, to je neutralna vojska koju interesuje samo odbrana zida ali posto je Sever najugrozeniji tradicionalno najvise ljudi dolazi sa severa i severni lordovi najvise pomazu strazu sa opremom, hranom i oruzjem. Iako ima jos nekoliko jacih lordovskih kuca iz drugih kraljevstva koje tradicionalno pomazu strazi kao Royce iz Doline (mladi vitez koji gine na pocetku od walkera) koji su uglavnom first men/mole se starim bogovima.
-
sizifinho
#4519 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Suštinski, Mance je naumio da zauzme Castle Black zbog najmasivnijeg prolaza. Nije bilo planirano da svi Wildlingsi idu preko zida, već je poslao malu skupinu koju je predvodio Jon, da zauzme Castle Black i otvore prolaz- što bi i uradili da ih Jon nije iznevjerio, a ostatak vojske bi trebao proći kroz prolaz.karanana wrote:dobro meni je bitka na zidu bila malo nelogicna. prvo sam se pitao zasto se brodovima ne prebacuju sa jedne na drugu stranu, ali ima za to odgovor da su na krajevima zida takodjer utvrdjenja.
Postoje još tri prolaza, dva su istočno u dvorovima koji su idalje nastanjeni i jedan je tajni, kroz koji je prošao Bran. Ni jedan od njih nije dovoljno velik da može vojska proći kroz njeg.
Šta mi je još nekako logično, a nije baš u knjizi ni seriji opisano jeste da je Mance strateški odlučio ukinuti Castle Black dok je najjači i najmnogobrojniji jer su oni najjači ostatak Nights Watch
- Truba
#4520 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

svaka cast momci ko god da ovo vodi
- insaneinthebrain
- annoy
#4522 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Smiješni su. Ser Pounce 
-
Juliuscezar
- zoza
#4524 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Evo opet od početka na HTV 2 subotom i nedeljom oko 10 navčer. Idu po dvije tri epizode.
- Averus
#4525 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja ozbiljno razmišljam da skinem opet sve epizode i gledam ispočetka 
Ili makar na preskok - ono malo scena što mi nisu wow mogu preskočiti... Mislim da bih taman sve pogledao do premijere nove sezone
Ili makar na preskok - ono malo scena što mi nisu wow mogu preskočiti... Mislim da bih taman sve pogledao do premijere nove sezone