naraFskikrompir i riza wrote: Tebe?Mora da si je onom svojom sutlijom podmitila
![]()
![]()
btw, napravila sam jos jednu fenomenalnu sutliju. ova je bila k'o gusti sok
nije do mene, mislim da je do rize
Moderator: anex
naraFskikrompir i riza wrote: Tebe?Mora da si je onom svojom sutlijom podmitila
![]()
![]()
Haj to ponovi još koji putsafran wrote:Puterkrompir i riza wrote:30safran wrote:
rizo - da prostiš koliko si mlada?![]()
![]()
moja je tako dobra bila da sam dosla na forum da pitam hoce li je koacinoc wrote:@LieToMe - ja nasla vir uloske u amku, ostalo ih je jos nisam sve pokupila![]()
eh sad mi se jede sutlija![]()
![]()
prijavi se na biro i imaces pravo na onih 120 KM naknade, ja sam se prijavila u 6. mjesecu trudnoce i primam tu naknadu.seyo_84 wrote:E sad,ja upadam onako iz vedra neba
Molila bih vas da mi pomognete ako mozete...
Trudna sam 3 mjeseca,na birou nikad nisam bila prijavljena,niti sam bila zaposlena,zdravstveno osiguranje imam preko supruga.
E sad mene interesuje,ako se sad prijavim na biro da li cu imati pravo na porodiljsku naknadu kao nezaposlena majka kad se porodim?Da li postoji neki zakonski period koliko moras prije biti na birou da bi stekao pravo na porodiljsku naknadu?
Koja je okvirna cijena tog pohranjivanja inače?Alhemicarkaa wrote:Neko je pitao - ja sam uplatila čuvanje matičnih stanica. Izabrala sam future health zato što su tad imali neku akciju plus pet godina gratis, znači 25 godina. Nislim da je potpuno svejedno, samo treba provjeriti ko kakvu akciju ima, jer mislim da su tehnološki i svim drugim potpuno isto potkovani.
Treba ti rodni list djeteta, potvrda da si u radnom odnosu od firme, potvrda od nadležne ginekološke ambulante da si na bolovanju, tri ovjerene izjave da ćeš prijaviti općini u koliko se vratiš ranije na posao (u općini centar imaš gotove te izjave, samo potpišeš i opečatiš). Prijava boravka ili uvjerenje o kretanju ako si manje od godinu u toj općini, ili tako nešto. Čini mi se da treba i fotokopija lične karte. I zahtjev koji uzimaš na šalteru općine. Najbolje ti je otići i uzeti taj zahtjev i na njemu sve piše.radenska wrote:A koji papiri trebaju za porodiljsku naknadu za one koji su u radnom odnosu. Negdje ste to podavno pisale ali ne mogu da nadjemI moze li se to sta prije povaditi, da ne trci muz poslije mog poroda
Hvala puno na odgovoruniko_niko_kao_ja wrote:prijavi se na biro i imaces pravo na onih 120 KM naknade, ja sam se prijavila u 6. mjesecu trudnoce i primam tu naknadu.seyo_84 wrote:E sad,ja upadam onako iz vedra neba
Trudna sam 3 mjeseca,na birou nikad nisam bila prijavljena,niti sam bila zaposlena,zdravstveno osiguranje imam preko supruga.
E sad mene interesuje,ako se sad prijavim na biro da li cu imati pravo na porodiljsku naknadu kao nezaposlena majka kad se porodim?Da li postoji neki zakonski period koliko moras prije biti na birou da bi stekao pravo na porodiljsku naknadu?
Hvala puno,vec od sutra krecem sa iskupljanjem dokumentacijeotherside wrote:ja bih se na tvom mjestu svakako prijavila na biro odmah.seyo_84 wrote:E sad,ja upadam onako iz vedra neba
ako ces time dobiti kakve beneficije, dobro i jest. a mislim da imas pravo na 50% naknade u odnosu na zene koje su u radnom odnosu ali provjeri opet![]()
i sretno!
PeekABoo wrote:Ima li neka od vas trudnica koja je začela koristeći klomifen? Odnosno, stimulaciju ovulacije?!
ma da...98% normalne djece ciji su screening rezultati bili abnormalni. da se upitas cemu onda ova dijagnostikaaffidavit wrote:Ok, hvala. Znam da vecina zena kaze da se bezveze brinula kada su dobile rezultate koji odstupaju od normalnih, ali opet nekako nije jednostavno kad tamo neka cifra odskace.
affidavit wrote:Evo, upravo smo razgovarali. Njemu su bili vazni samo T21i biokemijski test. Kaze da je ovaj prvi OK, a ovaj drugi rizican, i da nakon 15. punih sedmica uradim triple test u BH laboratoriji. Malo sam se sead zabrinula.![]()
Ne znam da li je 1:300 granicni omjer za bikemijski test?
To je ista laboratorija, samo se nalaze na dvije lokacije, u centru i u Luzanima. Ja sam triple odradila kod Mehmedbasica (inace sam i ja kod Divanovica), rezultati budu isti dan ili sutradan, a cijena mu je 150,00 KM. U BH laboratoriji se ceka 10-ak dana i cijena mu je 171,00 KM. Meni je licno bilo presudno sto test bude isti dan gotov.relevantan wrote:affidavit wrote:Evo, upravo smo razgovarali. Njemu su bili vazni samo T21i biokemijski test. Kaze da je ovaj prvi OK, a ovaj drugi rizican, i da nakon 15. punih sedmica uradim triple test u BH laboratoriji. Malo sam se sead zabrinula.![]()
Ma i ja sam radi T21 morala na amniocentezu......čula sam da ima neka druga lab., u Lužanimam negdje
kažu da je dosta preciznija i brže budu gotovi nalazi.
Izvini, jesi li i ti radila triple zbog toga sto neki rezultati na prvom testu nisu bili ok?Arminaa wrote:To je ista laboratorija, samo se nalaze na dvije lokacije, u centru i u Luzanima. Ja sam triple odradila kod Mehmedbasica (inace sam i ja kod Divanovica), rezultati budu isti dan ili sutradan, a cijena mu je 150,00 KM. U BH laboratoriji se ceka 10-ak dana i cijena mu je 171,00 KM. Meni je licno bilo presudno sto test bude isti dan gotov.relevantan wrote:affidavit wrote:Evo, upravo smo razgovarali. Njemu su bili vazni samo T21i biokemijski test. Kaze da je ovaj prvi OK, a ovaj drugi rizican, i da nakon 15. punih sedmica uradim triple test u BH laboratoriji. Malo sam se sead zabrinula.![]()
Ma i ja sam radi T21 morala na amniocentezu......čula sam da ima neka druga lab., u Lužanimam negdje
kažu da je dosta preciznija i brže budu gotovi nalazi.