Milorad Dodik ALL ABOUT
-
trofej
#4501 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Obiteljsko carstvo vladara Republike Srpske:
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bi ... 8/index.do
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bi ... 8/index.do
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4502 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne nadaj se raftingubehavac wrote:
Dodji pa gledaj...a te NATO Soldate cemo izmedju ostalog voditi i na rafting...
S tim da nece to bili klasicna vojna vjezba...tipa trcanje po polju sa puskom i tenk iza njega vec vezana za NATO telekomunikacija i saradnju.
Ko moze mene proglasiti izdajnikom...pa tesko da ces naci veceg Srbina od mene...koji zaista brine za interese Srba...ali u sirem aspektu...uz to nemati nikakvih problema sa drugim nacijama.
A ovo je samo zeza...ne smatram uopste ja da smo sad okupirani, i pored VPa...
A NATO jest vojna sila a kad kazem da nije problem mislim da nisu nama pretnja vise...
Srbski narodni pokret "Izbor je naš" ocjenjuje da je planirano održavanje NATO vježbe na teritoriji manjeg bh. entiteta još jedan korak bliže tom vojnom savezu, a da za to nije upitan srpski narod.
- S obzirom na odnos NATO-a prema srpskim interesima, sigurni smo da naš narod ne smatra dobrim ulazak u taj vojni savez' - saopšteno je iz ove nevladine organizacije.
SNP pozdravlja nedavnu izjavu premijera RS Milorada Dodika u kojoj navodi da je učešće oficira BiH u NATO vježbi u Gruziji štetno.
Ova nevladina organizacija navodi da, u duhu te izjave, očekuje da Dodik spriječi održavanje NATO vježbe na teritoriji RS.
U kasarni ''Kozara'' u Banjaluci u septembru će biti održana vježba NATO-a pod nazivom "Zajednički napor 2009".
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je protiv odlaska pripadnika Oružanih snaga BiH u Gruziju, istučući da je to neprihvatljivo. Dodik je pozvao Srbe koji bi, kao pripadnici Oružanih snaga BiH trebalo da odu u Gruziju, da se vrate. On je rekao kako ga ne interesuje odnos BiH i Ruske Federacije. "Smatram da odlazak Oružanih snaga BiH u Gruziju neće uticati na odnose RS i Ruske Federacije", rekao je Dodik.
Tadić i Biden
* Biden - Kakav je vaš stav u vezi sa ulaskom u NATO? Kad budete htjeli postati članica ove organizacije, to će vam biti omogućeno...
* Tadić - Srbija ne može u NATO! Imamo problem zato što je NATO bombardirao našu zemlju. Takav problem nema nijedna druga zemlja Europe.
* Biden - To razumijem!
* Tadić - Nadam se da ulazak u NATO nije preduvjet za ulazak u EU?
* Biden - Ne! Srbija ne mora u NATO, to nije uvjet za EU...
ovdje neš neštima
a šo se tiĆe gledanja imam Kablovsku,pivara,Ćevapa i sam po daljinskom i JUUUUURIIIŠŠŠŠ
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#4503 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pici wrote:
a šo se tiĆe gledanja imam Kablovsku,pivara,Ćevapa i sam po daljinskom i JUUUUURIIIŠŠŠŠ![]()
Uh, pici, jesi se te naHoruz'o
Ne otkrivaj polozaj jer ce cheta da se preda, pa je do tebe da hranis i pojis.
-
behavac
#4504 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nemam se ja sta nadati, to vec postoji u programu...pici wrote:Ne nadaj se raftingubehavac wrote:
Dodji pa gledaj...a te NATO Soldate cemo izmedju ostalog voditi i na rafting...
S tim da nece to bili klasicna vojna vjezba...tipa trcanje po polju sa puskom i tenk iza njega vec vezana za NATO telekomunikacija i saradnju.
Ko moze mene proglasiti izdajnikom...pa tesko da ces naci veceg Srbina od mene...koji zaista brine za interese Srba...ali u sirem aspektu...uz to nemati nikakvih problema sa drugim nacijama.
A ovo je samo zeza...ne smatram uopste ja da smo sad okupirani, i pored VPa...
A NATO jest vojna sila a kad kazem da nije problem mislim da nisu nama pretnja vise......ipak su to Solderi a ne kanuisti...mada može svašta da bidne....e sad ako si baš veci Srbin od ostalih Srba košto veliš,onda ne možeš biti za tu vježbu.Kako......pa VelikiSrbi su protiv NATO-a i "Mrske USA",više su za Majku Rusiju i tako te stvari.Il de pojasni mi da nemaju dvije struje Velikih Srba
........uh onda to nevalja,vodi do medjusobnog sukoba
![]()
Srbski narodni pokret "Izbor je naš" ocjenjuje da je planirano održavanje NATO vježbe na teritoriji manjeg bh. entiteta još jedan korak bliže tom vojnom savezu, a da za to nije upitan srpski narod.
- S obzirom na odnos NATO-a prema srpskim interesima, sigurni smo da naš narod ne smatra dobrim ulazak u taj vojni savez' - saopšteno je iz ove nevladine organizacije.
SNP pozdravlja nedavnu izjavu premijera RS Milorada Dodika u kojoj navodi da je učešće oficira BiH u NATO vježbi u Gruziji štetno.
Ova nevladina organizacija navodi da, u duhu te izjave, očekuje da Dodik spriječi održavanje NATO vježbe na teritoriji RS.![]()
![]()
U kasarni ''Kozara'' u Banjaluci u septembru će biti održana vježba NATO-a pod nazivom "Zajednički napor 2009".
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je protiv odlaska pripadnika Oružanih snaga BiH u Gruziju, istučući da je to neprihvatljivo. Dodik je pozvao Srbe koji bi, kao pripadnici Oružanih snaga BiH trebalo da odu u Gruziju, da se vrate. On je rekao kako ga ne interesuje odnos BiH i Ruske Federacije. "Smatram da odlazak Oružanih snaga BiH u Gruziju neće uticati na odnose RS i Ruske Federacije", rekao je Dodik.
Tadić i Biden
* Biden - Kakav je vaš stav u vezi sa ulaskom u NATO? Kad budete htjeli postati članica ove organizacije, to će vam biti omogućeno...
* Tadić - Srbija ne može u NATO! Imamo problem zato što je NATO bombardirao našu zemlju. Takav problem nema nijedna druga zemlja Europe.
* Biden - To razumijem!
* Tadić - Nadam se da ulazak u NATO nije preduvjet za ulazak u EU?
* Biden - Ne! Srbija ne mora u NATO, to nije uvjet za EU...
ovdje neš neštima![]()
a šo se tiĆe gledanja imam Kablovsku,pivara,Ćevapa i sam po daljinskom i JUUUUURIIIŠŠŠŠ![]()
Nisam ti ja 'Velikosrbin' al jesam veci od tih mnogih 'Velikosrba' koji prosipaju suplju a rezulatat njihovog djelovanja nije bas u interesu Srba.
Primarni interes ja da imamo dobru ekonomiju, pravnu drzavu, jednaka prava, i autonomiju kroz ocuvanje Republike Srpske u njenom trenutnom kapacitetu uz neke promjene, tipa da svi gradjani iste mogu biti birani na sve funkcije...
Sto se tice Cankovica to je jedna nebrazovana obicna budala...
Tako da ulazak u EU pa cak i u NATO nije protiv ovih interesa, cak naprotiv.
Ja shvatam da Srbija sad nije u mogucnosti ucu u NATO zbog raspolozenje gradjana jer su bili 99 brutalno bombardovani...
Ali opet i oni su za odredjenu saradnju a mozda ce u buducnosti i Srbija uci, ko zna...
Ipak Republika Srpska nema tih problema...mada nema odmah konkretan interes da ulazi u NATO jer nismo jos ni blizu EU toliko...
Ali ako se bude trebalo nemamo neki razlog zasto ne uci i tamo...
A sto se tice Dodika:
Druga stvar ova vjezba se radi u saradnji sa Ministrastvom odbrane i Oruzanim snagama BIH a ima i punu podrsku vlade Republike Srpske i kancelarije gradonacelnika Banjaluke...Komentarišući susret za američkim potpredsjednikom Josephom Bidenom prilikom njegove posjete BiH, Dodik je objasnio da mu je Biden rekao da podržava Dejtonski sporazum i RS, ali da je obaviješten da je RS protiv učlanjenja BiH u NATO.
"Ja sam mu rekao - dajte papir da potpišem da smo mi za NATO savez, jer smo mi već tamo. Nepotrebna je bilo kakva politika koja bi nas konfrontirala i time je stvar riješena", naveo je Dodik.
Prema tome niko zbog ovog a mene narocito nema pravo nazivati izdajnikom...osim ako taj nije izdajnik il neki spijun...
Zato ne brini...Es stimt, zehr gut...
- Mx
#4505 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@ Behavac,
Kakva je garancija za NATO ako Srbija i R. Srpska unidje u NATO da oni nece raditi, spijunirati i sabotirati NATO za interese Rusije? Kako ce se NATO zastititi od takvih eventualnih pokusaja?
Kakva je garancija za NATO ako Srbija i R. Srpska unidje u NATO da oni nece raditi, spijunirati i sabotirati NATO za interese Rusije? Kako ce se NATO zastititi od takvih eventualnih pokusaja?
-
oldplague
#4506 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tako što Srbija neće ući u NATO ako to ne želi. Zato je tu Partnerstvo za mir u kojem je i Rusija.Mx wrote:@ Behavac,
- kiky
#4507 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ruku na srce ali i nato sve više gubi na smislu i več nema vizije kako to treba više da izgleda ....
sve se svelo da ameri, nazor, vuku evropske zemlje za sobom a evropljanima je taj nato nešto kao nužno zlo jer nemaju hrabrosti ni snage da grade vlastitu evropsku bezbjednosnu strukturu bez amerike, kanade i v.britanije ...
s druge strane evropske zemlje pokazuju sve manje spremnosti za isupnjavanje svojih obaveza koje proizilaze iz nato članstva ...
na kraju krajeva, rusija, ovakva sa putinom daleko više odgovara evropskim zvaničnicima kako radi tržišta i sirovina tako i radi sklonosti putina da evropskim političarima trpa lovu u đep i obasipa ih raznim blagodatima .... ( berluskoni je tu samo mali djelić ) ...
u tom svjetlu treba posmatrati i trenutni rulet koji se vrti oko bih ...
( iz dana u dan se sve više vidi kakva je budala i idiot bio alija i koliko je, pogubna politika sda, koštala i košta ovu zemlju )
sve se svelo da ameri, nazor, vuku evropske zemlje za sobom a evropljanima je taj nato nešto kao nužno zlo jer nemaju hrabrosti ni snage da grade vlastitu evropsku bezbjednosnu strukturu bez amerike, kanade i v.britanije ...
s druge strane evropske zemlje pokazuju sve manje spremnosti za isupnjavanje svojih obaveza koje proizilaze iz nato članstva ...
na kraju krajeva, rusija, ovakva sa putinom daleko više odgovara evropskim zvaničnicima kako radi tržišta i sirovina tako i radi sklonosti putina da evropskim političarima trpa lovu u đep i obasipa ih raznim blagodatima .... ( berluskoni je tu samo mali djelić ) ...
u tom svjetlu treba posmatrati i trenutni rulet koji se vrti oko bih ...
( iz dana u dan se sve više vidi kakva je budala i idiot bio alija i koliko je, pogubna politika sda, koštala i košta ovu zemlju )
-
behavac
#4508 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa necu ja davati garancije NATOu...kazem ti nema Republika Srpska neki poseban interes za NATO ali nije iskljucivo ni protiv njega...Mx wrote:@ Behavac,
Znaci ako insitiraju da mi tj BIH udjemo tamo, RS to nece kociti...a sto se tice eventualnog spijuniranja to je onda problem NATOa...oni nas zovu tamo...pa nek se obezbjede...
Isto vazi i za Srbiju s tim da je Srbija za sad je u partnerstvu za mir kao sto ldplague kaze, cak je i Rusija tu...
A opet kako vise nema SSSRa ni smisao NATOa nije vise isti...bas to su nam juce govorili na prezentaciji ove NATO vjezbe...
Prije NATO je postojao da se suprostvalja SSSRu a sad teze globalnom miru, barem formalno...znamo svi nezvanicni smisao...
Tako da nije vise NATO toliko suprostavljen Rusiji kao nekad SSSRu pa nema ni smisla za evntualnim spijuniranjem...
Slazem se i da ce EU jos vise poboljsati saradnju sa Rusijom, cak ce vrlo vjerovatno u buducnosti imati neke specijalne odnose...jer ipak je Rusija mnogo velika, i terotorijalno i brojcno, a i jaka da bude samo jos jedna clanica EU...prije ce biti blizak partner EU...il da udje u EU ali sa posebnim privilegijama...
-
Tomislav
#4509 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kakva je garancija NATO paktu da recimo bošnjačka komponenta neće špijunirati za "radikalni islamski svijet"? Glup pitanje i jedno i ovo drugo.Mx wrote:@ Behavac,
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4510 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
behavac wrote:
Nemam se ja sta nadati, to vec postoji u programu...
Nisam ti ja 'Velikosrbin' al jesam veci od tih mnogih 'Velikosrba' koji prosipaju suplju a rezulatat njihovog djelovanja nije bas u interesu Srba.
Primarni interes ja da imamo dobru ekonomiju, pravnu drzavu, jednaka prava, i autonomiju kroz ocuvanje Republike Srpske u njenom trenutnom kapacitetu uz neke promjene, tipa da svi gradjani iste mogu biti birani na sve funkcije...
Ja shvatam da Srbija sad nije u mogucnosti ucu u NATO zbog raspolozenje gradjana jer su bili 99 brutalno bombardovani...
Ali opet i oni su za odredjenu saradnju a mozda ce u buducnosti i Srbija uci, ko zna...
Ipak Republika Srpska nema tih problema...mada nema odmah konkretan interes da ulazi u NATO jer nismo jos ni blizu EU toliko...
A sto se tice Dodika:Druga stvar ova vjezba se radi u saradnji sa Ministrastvom odbrane i Oruzanim snagama BIH a ima i punu podrsku vlade Republike Srpske i kancelarije gradonacelnika Banjaluke...Komentarišući susret za američkim potpredsjednikom Josephom Bidenom prilikom njegove posjete BiH, Dodik je objasnio da mu je Biden rekao da podržava Dejtonski sporazum i RS, ali da je obaviješten da je RS protiv učlanjenja BiH u NATO.
"Ja sam mu rekao - dajte papir da potpišem da smo mi za NATO savez, jer smo mi već tamo. Nepotrebna je bilo kakva politika koja bi nas konfrontirala i time je stvar riješena", naveo je Dodik.
Prema tome niko zbog ovog a mene narocito nema pravo nazivati izdajnikom...osim ako taj nije izdajnik il neki spijun...
Au šo sad ga prosu
-
dallton
#4511 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ako je @behavac veci i najveci velikosrbin od svih u pcu, nije ni cudo sto se srbija rapidno smanjuje ...
- vee-jay
#4512 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ja nisam Srbin ali sam i takav veci Srbin i zelim bolje za bosanske Srbe od @behavca i "njegovih"... 
-
alijadzigibau
#4513 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jeko behavac 
-
bosna123
-
ekvivalent
#4515 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
to je to
sad je lukasenko na potezu
pici jel garonja spreman?
sad je lukasenko na potezu
pici jel garonja spreman?
-
behavac
#4516 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pici wrote:behavac wrote:
Nemam se ja sta nadati, to vec postoji u programu...
A sto se tice Dodika:Druga stvar ova vjezba se radi u saradnji sa Ministrastvom odbrane i Oruzanim snagama BIH a ima i punu podrsku vlade Republike Srpske i kancelarije gradonacelnika Banjaluke...Komentarišući susret za američkim potpredsjednikom Josephom Bidenom prilikom njegove posjete BiH, Dodik je objasnio da mu je Biden rekao da podržava Dejtonski sporazum i RS, ali da je obaviješten da je RS protiv učlanjenja BiH u NATO.
Au šo sad ga prosupa kako nisi Velikosrbin ako za sebe kažeš da si veĆi Srbin od tijeh Velikosrba.......pa oni su ti stvorili DoDiLend
.....mislim men sad nisi jasan.....Srbija je protiv zato šo su bombardovani a DoDiLend nije protiv zato šo su i oni bombardovani
.....mislim zaista neš neštima....e sad šta,hebemli ga.....i vjeruješ li zaista da je DoDi reko ovo šo je reko Bidenu.....poslije Hovake "Klaun politike" sve je moguČno
![]()
Evo da ubijem dve muve jednim udarcem...dallton wrote:ako je @behavac veci i najveci velikosrbin od svih u pcu, nije ni cudo sto se srbija rapidno smanjuje ...
Vec sam rekao nisam ti ja nikakv 'Velikosrbin' sta god vam to bilo...jesam Srbin i savim normalan a gledam prave interese Srbe, sto mnogi ne radi...
Pa ako je NATO interes onda idemo u i NATO...
Kakav dodilend...zaboli mene za Dodika...a i ne gotivim ga puno...previse je neotesan za moj ukus...treba ipak imati stila sto on definitivno nema...
A i Dodik je kao i svaki covjek prolazan...
Republika Srpska za razliku od Srbije nije bombardovna 99 godine...uglavnom poenta je da sad srpski politicari potpisu da BIH ide u NATO narod se ne bi posebno bunio...dok ako bi Tadic isto potpisao za Srbiju opozicija bi moglo napraviti velike demonstracije...to je razlika...
Ajd sto dallton ima pogan jezik, sa njim nema neke koristi od diskusije, eventualno ponekad mu dati repliku zbog ostalih ali si ti pici bolje kontao neke stvari...i koliko znam bio si opusteniji...sad se prosto brinem za tebe...
I nisam veci Srbin od Divca...imam tek 185...a Divac je jos investirao mnogo svojih para u Srbiju..ja toliko nema...al sta imam ulazem u BL/RS/BIH.
PS
Vidim zakljucci su ponisteni da pa zavrsimo sa tom pricom...
Last edited by behavac on 20/06/2009 18:09, edited 1 time in total.
-
dallton
#4517 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
e sad @behavac opet ispade ja imam pogan jezik a ja ti jos dajem i savjet - kazem ako se hoce ostvariti veliki ciljevi, mora to zesce, ovako meko ponasanje ne vodi naprijed nego nazad, mislim gledano iz tvoje perspektive
-
dallton
#4518 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
evo jos jedno saopstenje, po sadrzaju ce te primjetiti da ga nije pisao hdz siroki brijeg
ovo su sigurno biskupsku konferenciju nagovorili iz sarajevskog teheranaBiskupska konferencija BiH
Dejtonski sporazum vodi u podjele i jačanje nepravde
Komisija "Justicia et pax" Biskupske konferencije BiH ocijenila je da provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma vodi BiH u pogrešnom pravcu produbljavanja podjela i jačanja nepravde i pozvala međunarodnu zajednicu da se uključi u donošenje pravednog rješenja u BiH.
"Dejtonsko rješenje ostaje osnovni kamen spoticanja, jer je zadalo nemoguć zadatak stavljanja pravedne slike mira i života u nepravedan i pogrešan političko-pravni okvir", navodi se u godišnjem izvještaju Biskupske konferencije BiH o stanju ljudskih prava, te dodaje da međunarodna zajednica, prije svega SAD, ne mogu "pilatovski prati ruke" govoreći da građani i narodi u BiH trebaju sami riješiti svoje probleme.
U izvještaju se dodaje da BiH neće naći izlaz iz "začaranog kruga" bez pomoći međunarodne zajednice, prenosi "Večernji list" izdanje za BiH.
"Nova mjera bi, prije svega, morala voditi računa o pravdi, bar kao idealu, jer bez pravde, koja u BiH podrazumijeva pravno-politički okvir, stvarne ravnopravnosti naroda i garancije političkih i građanskih prava svim građanima neće biti. Stoga su čudne i neprihvatljive poruke zagovaranja sadašnjeg stanja prividno jedinstvene, a u suštini nepravedno dvoentitetski podijeljene BiH", smatra Konferencija.
U izjveštaju je ocijenjeno da je BiH duboko i nepravedno podijeljena država i da se tenzije na svim nivoima društvenog života direktno generišu i odražavaju kroz sistemsko suprotstavljeno djelovanje političkih elita sva tri naroda.
-
behavac
#4519 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Iz moje perspektive glavni cilj je BIH pa samim tim i RS u EU...a to moze i korak po korak na ispunjenju potrebnih uslova...zestina nije neophodna...dallton wrote:e sad @behavac opet ispade ja imam pogan jezik a ja ti jos dajem i savjet - kazem ako se hoce ostvariti veliki ciljevi, mora to zesce, ovako meko ponasanje ne vodi naprijed nego nazad, mislim gledano iz tvoje perspektive
-
dallton
#4520 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
"ne"(ocekivane) reakcije
dosadno i ocekivano
Poništenje odluka NSRS
Reakcije na odluku visokog predstavnika
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik najošrtrije je osudio odluku visokog predstavnika Valentina Inzka da poništi zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.
Dodik "najoštrije osudio" Inzkovu odluku i najavio hitan sastank svih stranaka u RS-u
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorada Dodik izrazio je najoštriji protest zbog odluke visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka da poništi zaključke Narodne skupštine Republike Srpske od 14. maja 2009. godine, te najavljuje da će, u konsultaciji sa predsjednikom RS-a Rajkom Kuzmanovićem i predsjednikom Narodne skupštine RS-a Igorom Radojičićem, zatražiti hitno sazivanje sastanka lidera političkih stranaka iz RS-a u vezi sa novonastalom situacijom.
Dodik je poručio da će on lično i Vlada nastaviti da „brane ustavne nadležnosti RS-a i suprotstavit će se svim neustavno prenesenim nadležnostima i nametnutim odlukama, kao što je to slučaj i sa Sudom i Tužilaštvom BiH, jer za to nije bilo saglasnosti RS-a“.
Uz podsjećanje da je Narodna skupština RS-a izraz demokratske volje građana iskazane na slobodnim izborima i najviši reprezentativni zakonodavni i kontrolni organ utom bh.entitetu, Vlada je ocijenila da je poništavanje skupštinskih zaključaka, kao izraza političke volje narodnih poslanika, izabranih neposrednom voljom građana RS-a, „suprotno modernoj demokratskoj praksi i usmjereno na gušenje osnovnih ljudskih i demokratskih sloboda, čime se nastoji ukinuti pravo na različito mišljenje“.
Vlada najoštrije osuđuje, kako je saopćeno, primjenu bonskih ovlaštenja uopšte i ponavlja ranije izrečeni stav da zaključci Skupštine RS-a „nisu antiustavni i antidejtonski, te da ni u ovom konkretnom slučaju nije bilo osnova za bilo kakvu reakciju visokog predstavnika, posebno ne za korištenje bonskih ovlaštenja“.
Vlada Republike Srpske podsjeća da Aneks 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir predviđa da je za svaki prenos nadležnosti potreban sporazum „strana“, te da ni jedan takav sporazum nije potpisan.
Entitetska Vlada još jednom ponavlja svoje čvrsto opredjeljenje za integraciju u Evropsku uniju i puno poštovanje slova Dejtonskog mirovnog sporazuma, te „izražava bojazan da ovakvi postupci visokog predstavnika udaljavaju BiH od evropskog puta i guše daljnji razvoj demokratskih odnosa u BiH“.
Vlada smatra da je posljednja odluka visokog predstavnika“ samo još jedan dokaz da je OHR izgubio smisao svog postojanja, te da je neophodno u što skorije vrijeme donijeti odluku o transformaciji OHR-a u Specijalno predstavništvo Evropske unije“.
HDZBiH: Odluka visokog predstavnika je očekivana
Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH) smatra da je očekivana odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka kojom je stavio van snage zaključke Narodne skupštine Republike Srpske o efektima prijenosa nadležnosti sa RS-a na nivo BiH.
"HDZBiH je isticao i ponovno ističe da se mora nastaviti sa stvaranjem pozitivne klime za donošenje ključnih odluka za evropsku budućnost BiH i mi stojimo i dalje na tragu prudskog procesa i smatramo da on nema alternativu kada je riječ o donošenju takvih ključnih odluka", kazao je Feni glasnogovornik HDZ-a BiH Mišo Relota.
SAD podržavaju odluku visokog predstavnika
Sjedinjene Američke Države podržavaju odluku visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka o stavljanju van snage zaključaka koje je Narodna skupština Republike Srpska usvojila 14. maja u vezi sa "Informacijom o efektima prijenosa ustavnih ovlaštenja sa RS-a na institucije BiH".
Kako je rečeno Feni iz Američke ambasade u BiH, visoki predstavnik ima ovlasti da radi na pitanjima za koja zaključi da predstavljaju antidaytonsku aktivnost u BiH.
- Očekujemo da svi poštuju i da se pridržavaju odluka visokog predstavnika kao i da ispunjavaju svoje obaveze u skladu sa Daytonskim sporazumom, ističu iz Američke ambasade u Sarajevu.
Radmanović: Bonska ovlaštenja visokog predstavnika anahrona za Evropu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je danas Srni da su bonska ovlaštenja visokog predstavnika u BiH anahrona za Evropu, jer omogućuju jednom čovjeku da poništi šta god hoće i da donese šta god hoće. On je izrazio nadu da je stavljanje van snage zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske (RS) o efektima prenosa nadležnosti sa RS na BiH biti posljednje korištenje bonskih ovlaštenja visokog predstavnika u BiH.
"Iskreno se nadam da ćemo jedan cilj Savjeta za impelemntaciju mira ispuniti u toku ove godine i da će karajem ove godine doći do transformacije OHR u kancelariju specijalnog predstavnika EU za BiH", rekao je Radmanović Srni.
On je podsjetio da dugi niz godina insitira na ukidanju Kancelarije visokog predstavnika u BiH.
"Bonska ovlaštenja visokog predstavinka su totalno anahrona za Evropu. Omogućila su jednom čovjeku da poništi šta god hoće i da donese šta god hoće. To je jednostavno stvar ", konstatovao je Radmanović.
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko stavio je van snage zaključke Narodne skupštine Republike Srpske (RS) u vezi sa Informacijom o efektima prenosa ustavnih ovlašćenja s RS na institucije BiH, saopšteno je iz OHR-a.
U saopštenju se navodi da kao konačni autoritet za tumačenje civilnih aspekata Dejtonskog mirovnog sporazuma, visoki predstavnik je nakon detaljne pravne procjene zaključio da usvojeni zaključci većinom nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom.
Boris Tadić: RS će dati legitiman odgovor Inzku
Presjednik Srbije Boris Tadić vjeruje da će predstavnici institucija Republike Srpske (RS) imati svoj legitiman odgovor na odluku visokog predstavnika za BiH Valentina Incka da stavi van snage zaključke Narodne skupštine RS o efektima prenosa nadležnosti sa RS na BiH. "Jedan od načina rešavanja problema u BiH je da se polako izađe situacije u kojoj se poništavaju legitimne odluke svih institucija u BiH. Politika koja nema puni legitimitet teško je održiva. Stoga, verujem da će predstavnici institucija RS imati svoj legitiman odgovor na odluku viskog predstavnika", rekao je Tadić Srni.
On je istakao da visoki predstavnik danas ima svoju ulogu, ali da se ona mora mijenjati u skladu s onim što je sam Incko rekao.
"Svjevremeno sam razgovarao sa Inckom i želim da nastavimo saradnju. Rekao sam mu da je Srbija jedan od garanta Dejtonskog mirovnog sporazuma i da želim da pruzmem odgovornost koju ta uloga podrazumeva", Tadić.
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko stavio je van snage zaključke Narodne skupštine Republike Srpske (RS) u vezi sa Informacijom o efektima prenosa ustavnih ovlašćenja s RS na institucije BiH, saopšteno je iz OHR-a.
U saopštenju se navodi da kao konačni autoritet za tumačenje civilnih aspekata Dejtonskog mirovnog sporazuma, visoki predstavnik je nakon detaljne pravne procjene zaključio da usvojeni zaključci većinom nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#4521 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Velikosrbin, Velikobosnjak, Velikohrvat, velikohovno, velikoovo, velikoono-sta je to?vee-jay wrote:ja nisam Srbin ali sam i takav veci Srbin i zelim bolje za bosanske Srbe od @behavca i "njegovih"...
Velikosrbin, koko ja to vidim, je netko ko ultimativno mora da voli Srbiju vise od zemlje u kojoj rodjen i u kojoj zivi. Isto se moze reci i za ostale u gore navedenom nizu.Nama takvi nisu potrebni. Mi trebamo bosanske Srbe, bosanske Hrvate, i bosanske Bosnjake,(naravno i ostale) i kao takvi treba da budemo veliki. Da bi bio bosanski veliki Srbin, bosanski veliki Hrvat ili bosanski veliki Bosnjak treba da volis Bosnu (Bosna=Bosna i Hercegovina), treba da se boris za nju - da joj das sve ne trazeci zauzvrat nista. Jednostavno, da rijecima i djelom pokazes da je volis vise nego sto je drugi vole."Ko ce voljeti Bosnu vise" treba biti nasa prva takmicarska displina, a ne ko ce voljeti Srbiju, Hrvatsku ili Tursku
Ne smeta meni "srbovanje" Srba u Bosni koji je za racun i interes njihov, a nije protiv ostalih naroda u Bosni i same Bosne. To isto vazi i za Hrvate i Bosnjake.
Takvog jednog velikog bosanskog Srbina, velikog bosanskog Hrvata ili velikog bosanskog Bosnjaka ja zelim da imam za komsiju/susjeda.
Nadam se i vi.
A do tada i zbog onih koji se prozivaju Velikosrbima, Velikohrvatima i Velikobosnjacima zivjet nam je sa puskom na dohvat ruke.
- nuernberg
#4522 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
BUAHHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHABBUAHHAHAHAAHHAHABUAHHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHABBUAHHAHAHAAHHAHABUAHHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHABBUAHHAHAHAAHHAHABUAHHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHABBUAHHAHAHAAHHAHA
sada da Fidimo pljan BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBuhahahha...
sada da Fidimo pljan BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBuhahahha...
-
behavac
#4523 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Velikosrbin, Velikobosnjak, Velikohrvat, velikohovno, velikoovo, velikoono-sta je to?vee-jay wrote:ja nisam Srbin ali sam i takav veci Srbin i zelim bolje za bosanske Srbe od @behavca i "njegovih"...![]()
Velikosrbin, koko ja to vidim, je netko ko ultimativno mora da voli Srbiju vise od zemlje u kojoj rodjen i u kojoj zivi. Isto se moze reci i za ostale u gore navedenom nizu.Nama takvi nisu potrebni. Mi trebamo bosanske Srbe, bosanske Hrvate, i bosanske Bosnjake,(naravno i ostale) i kao takvi treba da budemo veliki. Da bi bio bosanski veliki Srbin, bosanski veliki Hrvat ili bosanski veliki Bosnjak treba da volis Bosnu (Bosna=Bosna i Hercegovina), treba da se boris za nju - da joj das sve ne trazeci zauzvrat nista. Jednostavno, da rijecima i djelom pokazes da je volis vise nego sto je drugi vole."Ko ce voljeti Bosnu vise" treba biti nasa prva takmicarska displina, a ne ko ce voljeti Srbiju, Hrvatsku ili Tursku(jer i takvih mamlaza ima). Samo takvi i na takav nacin bi stvorili drzavu da nam svi drugi pozavide. Samo takvi i na taj nacin ne bismo bili "glupi bosanci" ni za Srbe u Srbiji, ni za Hvate u Hrvatskoj, a ni za ostale.
Ne smeta meni "srbovanje" Srba u Bosni koji je za racun i interes njihov, a nije protiv ostalih naroda u Bosni i same Bosne. To isto vazi i za Hrvate i Bosnjake.
Takvog jednog velikog bosanskog Srbina, velikog bosanskog Hrvata ili velikog bosanskog Bosnjaka ja zelim da imam za komsiju/susjeda.
Nadam se i vi.
A do tada i zbog onih koji se prozivaju Velikosrbima, Velikohrvatima i Velikobosnjacima zivjet nam je sa puskom na dohvat ruke.
- kiky
#4524 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sve je ovo bez veze ...
drago mi je da valentije pokazao da ima jaja ali sad mora da nastavi tako jer je dosadašnjom neodlučnošču ohr-a naneseno i previše štete ovoj zemlji ...
sad če bit svašta ....
jel se to dalton vratio ...
drago mi je da valentije pokazao da ima jaja ali sad mora da nastavi tako jer je dosadašnjom neodlučnošču ohr-a naneseno i previše štete ovoj zemlji ...
sad če bit svašta ....
- kiky
#4525 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sve je ovo bez veze ...
sad če bit svašta ....
sad če bit svašta ....