BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
karanana

#4501 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by karanana »

Sta mi govori kada se deterdzent za sudje zamuti? Dakle iz ciste boje predje u shuchmurasto mutnu. Sta to govori, ako ista, o kvaliteti tog deterdzenta? Hvala.
dustaban

#4502 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dustaban »

Travnicanima treba oduzeti pravo da prave sir i da dalje srozavaju brend travnickog sira.
Vec su sjebali Vlasic i Plavu vodu...
strucnjak_kofol

#4503 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strucnjak_kofol »

Mohamad Sissoko wrote: Tebe je obuzela konzumanija, vrijeđaš ljude posvuda.
Izgleda sastavni dio konzum marketinga. :)
A vi bingoljupci i placenici ratnog profitera pljuckate sve koji ne misle da je Bingo Bogom dan....ja nikog inace ne vrijedjam, osobito ne poluljude koji su mi ispod nivoa

Ps bolje agitujte kod gazde da izjednaci place radnicima,bar na nivo Konzumovih, takodjer da halali.koji dinar za zagrijavanje prodavnica,elemmu pocrkase jadne ispodprosjeno placene radnice, elem kupci nemogu dugo izdrzati u prehladnim hangarima
Mohamad Sissoko

#4504 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Mohamad Sissoko »

strucnjak_kofol wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Tebe je obuzela konzumanija, vrijeđaš ljude posvuda.
Izgleda sastavni dio konzum marketinga. :)
A vi bingoljupci i placenici ratnog profitera pljuckate sve koji ne misle da je Bingo Bogom dan....ja nikog inace ne vrijedjam, osobito ne poluljude koji su mi ispod nivoa

Ps bolje agitujte kod gazde da izjednaci place radnicima,bar na nivo Konzumovih, takodjer da halali.koji dinar za zagrijavanje prodavnica,elemmu pocrkase jadne ispodprosjeno placene radnice, elem kupci nemogu dugo izdrzati u prehladnim hangarima
Ja ne radim u Bingu, ja tamo kupujem :)
strucnjak_kofol

#4505 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Vjerujem ti....:-)
smjesko071

#4506 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by smjesko071 »

strucnjak_kofol wrote:Vjerujem ti....:-)
otkad vi halalite...
channel10

#4507 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by channel10 »

dustaban wrote:Travnicanima treba oduzeti pravo da prave sir i da dalje srozavaju brend travnickog sira.
Jesi li probao sir kod one žene iz Mudrika što prodaje uz cestu,dole na onoj krivini? Prva odozgo. Probaj i nećeš se pokajati.
dustaban

#4508 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dustaban »

channel10 wrote:
dustaban wrote:Travnicanima treba oduzeti pravo da prave sir i da dalje srozavaju brend travnickog sira.
Jesi li probao sir kod one žene iz Mudrika što prodaje uz cestu,dole na onoj krivini? Prva odozgo. Probaj i nećeš se pokajati.
Znas sta... ne iso ti ja u Mudrike svaki put kad hocu sira kupiti. Ja sam svoj problem rjesio - kupujem one makedonske sireve u kutijama. To je nesto perfektno i ja sam o tim makedonskim sirevima ovdje vec pricao, na kraju me neki napali da im pravim reklamu.
A ja samo bjesnim na domace proizvodjace. I sto sam puta rekao, umjesto sto ih tetosimo nekakvim kampanjama "kupujmo domace", treba im yebatmater sto se ne potrude, ne da naprave novi proizvod, vec da sacuvaju brendove koje smo imali prije rata. Prica o BH sirevima je trebala biti jedna od najuspjesnijih prica, ali...
Last edited by dustaban on 11/01/2016 10:04, edited 1 time in total.
zubi

#4509 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

dustaban wrote:
channel10 wrote:
Znas sta... ne isto ti ja u Mudrike svaki put kad hocu sira kupiti. Ja sam svoj problem rjesio - kupujem one makedonske sireve u kutijama. To je nesto perfektno i ja sam o tim makedonskim sirevima ovdje vec pricao, na kraju me neki napali da im pravim reklamu.
A ja samo bjesnim na domace proizvodjace. I sto sam puta rekao, umjesto sto ih tetosimo nekakvim kampanjama "kupujmo domace", treba im yebatmater sto se ne potrude, ne da naprave novi proizvod, vec da sacuvaju brendove koje smo imali prije rata. Prica o BH sirevima je trebala biti jedna od najuspjesnijih prica, ali...
Odlicna strategija! J.... im mater, necemo ih kupovati, oni ce propasti a i mi skupa s njima... Al zato kad makedoncima krene.......
:mrgreen:
emirolini

#4510 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by emirolini »

Kako to sad Bingo postade i ratni profiter ? Ljudima izgleda nije dosta gluposti kao sto su da Bakir ili cak i ex Reis Ceric stoji iza Binga :lol:

Bingo nije imao nikakve veze s tim kretenima niti sa ratnim profiterstvom...
strucnjak_kofol

#4511 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

channel10 wrote:
jel ima sanitarnu dozvolu , izdaje li fiskalni racun ?
strucnjak_kofol

#4512 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

emirolini wrote:Kako to sad Bingo postade i ratni profiter ? Ljudima izgleda nije dosta gluposti kao sto su da Bakir ili cak i ex Reis Ceric stoji iza Binga :lol:

Bingo nije imao nikakve veze s tim kretenima niti sa ratnim profiterstvom...
raspitaj se kako je vlasnik te ovdje jedne od najljubljenijih firmi stekao kapital pa se javi
emirolini

#4513 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by emirolini »

Tu ti je greška, sto si se ti raspitao pa ti neko dao pogresnu informaciju, ja cijeli proces znam ( bez raspitivanja trecih lica ) i nigdje u tom procesu nema tog ratnog profiterstva...
channel10

#4514 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by channel10 »

dustaban wrote:
channel10 wrote:
Znas sta... ne iso ti ja u Mudrike svaki put kad hocu sira kupiti. Ja sam svoj problem rjesio - kupujem one makedonske sireve u kutijama. To je nesto perfektno i ja sam o tim makedonskim sirevima ovdje vec pricao, na kraju me neki napali da im pravim reklamu.
Na osnovu onog gore posta sam mislio da pitas gdje ima kupiti dobrog travnickog sira, bez obzira na pakovanje. Ako se kad gore zadesis, kupi kod te zene i neces sigurno pogrijesiti koji god da kupis.
channel10

#4515 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by channel10 »

strucnjak_kofol wrote:
channel10 wrote:
jel ima sanitarnu dozvolu , izdaje li fiskalni racun ?
Ma ima sve, samo zini :D
dustaban

#4516 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dustaban »

zubi wrote:
dustaban wrote:
channel10 wrote:(quote="dustaban" - Travnicanima treba oduzeti pravo da prave sir i da dalje srozavaju brend travnickog sira.
Vec su sjebali Vlasic i Plavu vodu... /quote)
Odlicna strategija! J.... im mater, necemo ih kupovati, oni ce propasti a i mi skupa s njima... Al zato kad makedoncima krene.......
:mrgreen:
Eto prava strategije je tepati im a sebe zavaravati i zbog nakog patriotizma kupovati njesra... pa hajde spreman sam i na to, ali majkumu ako ni za dvaes godina nema pomaka cemu se onda nadati.
johntra

#4517 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by johntra »

Ima li gdje kupiti ovaj Cremos od Milkosa i je li ga iko probao? I Bingu na Pofalićima ga nema, mislim da nema ni u Robotima...
StupskaBitanga

#4518 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

johntra wrote:Ima li gdje kupiti ovaj Cremos od Milkosa i je li ga iko probao? I Bingu na Pofalićima ga nema, mislim da nema ni u Robotima...
vidio sam ga na akciji u Amku
kox

#4519 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Bingo je i inače dosta tanak sa Milkosovim proizvodima.
nikimostar

#4520 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nikimostar »

johntra wrote:Ima li gdje kupiti ovaj Cremos od Milkosa i je li ga iko probao? I Bingu na Pofalićima ga nema, mislim da nema ni u Robotima...
Ima u Konzumu,ok je skroz
emirolini

#4521 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by emirolini »

Bingo

Image
saiks

#4522 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by saiks »

pohvale dizajneru za ambalazu
suspect_zero

#4523 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by suspect_zero »

Joj vala meni nešto bezzze, isto malo gušći jogurt...nekakav bezličan :-? :oops:
tututuuuu

#4524 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by tututuuuu »

Nisrin wrote:
AmADin_gospo wrote:
platen91 wrote:Barpeh zelena tegla je po sastavu najsličniji Nuteli.Juce maksuz kupio da ga probam nakon duzeg vremena mogu reci da nije los,podavno jedno krace vrijeme se bio pokvario imao je neki šmek mislim da je zbog mlijeka u prahu ali su to popravili.
jes sličniji nuteli od npr. tegle ajvara... al ipak...

Poslije Nutelle Nutkao je najbolji, a ovi ostali...slabo!
Nutkao definitivno. :thumbup: I po sastavu su jako slicni, skoro pa identicni osim sto ima malo manje kakaa od Nutele. Jos je meni bio bolji Mercator namaz al ga nema vise, imao je vise kakaa od Nutkaa (7%). Bio je ovo ljeto na akciji stare zalihe 1.90 400 grama ja kupio odmah 30 tegli. :D

Moram to reci... :D Ima ih sad i Konzum :D pod nazivom Kplus (bijele, 13% ljesnjak, 6% kakao) i nisu uopce lose, al Mercator su bile ipak malo bolje, ove su malo mljekastije. A sad opicite o reklami. :D Al 800 grama za 4.50 nije uopce lose, i to kad nije akcija.

Ostali namazi su smece, samo mast i secer.
Thorgerson

#4525 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Thorgerson »

Mlijeko u prahu!? wtf jbt nije 94-ta...

Zar kupuje neko jos ovo sranje? :shock:
Post Reply