Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tutku

#4501 Re: Avio kompanije all about

Post by tutku »

ganjeta wrote:Najjeftinije karte za Barcelonu, preko koje agencije? Inače trebaju mi dvije za odrasle osobe i za dijete od 2.5 godine i to za ljeto sljedeće godine?
mislim da ima vueling iz dubrovnika, mislim da nisu skupi ...
drndalo

#4502 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

ganjeta wrote:Najjeftinije karte za Barcelonu, preko koje agencije? Inače trebaju mi dvije za odrasle osobe i za dijete od 2.5 godine i to za ljeto sljedeće godine?
Prati malo i akcije Croatia-e, bude povoljnih opcija sa polaskom iz SJJ, samo sto nisu bas za ljetnji period (sezona), vise za proljece... Posto stvarno dosta ranije trazis, pokusaj vidjeti i ovo sto ti rekose za Vueling, vidi i GW sa presjedanjem na CGN, posto je dosta ranije, mozda bi moglo biti kakve OK cijene...
skenderija04

#4503 Re: Avio kompanije all about

Post by skenderija04 »

A.180-200 najbolja cijena . Prati Austran Airlines oni su na akciji najjeftiniji i ako znas da ces ici za godinu dana najbolja opcija.
B. 200-230 Croatia Ta je cijena manje vise stalno . U polasku 7 sati cekanja u Zagrebu
C. Luft i Adria 240-270 u slucaju nuzde. Uvijek su tu ali su skupi

Alternativne varijante
A. Split - Ancona brod , Ancona- Girona Ryan air. Izadje jeftino
B. Gledas akciju Sarajevo - Ljubljana Iz Ljubljane(aerodrom) imas prevoz do Trsta ili Trevisa za 20-35 eura Ryanair do Barcelone ili Girone. Manje peglanje nego brodom izadje za 165-185 u zavisnosti koliko platis let Sarajevo-Ljubljana-Sarajevo.
C. Vueling iz Dubrovnika u ljetnom periodu. Nije jeftino.
Timotije

#4504 Re: Avio kompanije all about

Post by Timotije »

Croatia podigla cijene na relaciji CPH-Zag-SJJ, sa minimalnih 400 na 500 KM. I naravno smanjila broj letova sa 7 na pet sedmicno, subotom i utorkom nema letova. Taman kako sam i predvidio prije par mjeseci, sjeli ljudi i izracunali.
Kad se samo sjetim da su prije 2 godine imali akcijske cijene od 200 KM, nema vise za vikend u SJJ!
ganjeta

#4505 Re: Avio kompanije all about

Post by ganjeta »

Hvala ljudi :thumbup: .
AlbatrosXL

#4506 Re: Avio kompanije all about

Post by AlbatrosXL »

par pitanja u vezi pegasusa...
Kupljene su karte za novembar (imam ih na mailu) a vrijeme leta je u 6:25h ujutro...
- kako izvrsiti chek in? (je li dovoljno samo isprintati karte i to pokazati na šalteru)
- u koje vrijeme bi mi najbolje bilo doci na aerodrum?
- je li prtljaga 20kg i 8kg rucne?

Hvala na odgovorima
suncica24

#4507 Re: Avio kompanije all about

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:
A.180-200 najbolja cijena . Prati Austran Airlines oni su na akciji najjeftiniji i ako znas da ces ici za godinu dana najbolja opcija.
B. 200-230 Croatia Ta je cijena manje vise stalno . U polasku 7 sati cekanja u Zagrebu
C. Luft i Adria 240-270 u slucaju nuzde. Uvijek su tu ali su skupi

Alternativne varijante
A. Split - Ancona brod , Ancona- Girona Ryan air. Izadje jeftino
B. Gledas akciju Sarajevo - Ljubljana Iz Ljubljane(aerodrom) imas prevoz do Trsta ili Trevisa za 20-35 eura Ryanair do Barcelone ili Girone. Manje peglanje nego brodom izadje za 165-185 u zavisnosti koliko platis let Sarajevo-Ljubljana-Sarajevo.
C. Vueling iz Dubrovnika u ljetnom periodu. Nije jeftino.
Vueling je najpovoljnija opcija u ljetnom periodu. Zna izaci do 160-170eu sa prtljagom, ako se gleda na vrijeme. I to Zagreb cesto zna biti puno jeftiniji od Dubrovnika (za nekih 60eu karta u jednom pravcu), pa obrati paznju :)
Austrian je najbolja opcija za van sezone. U tijeku sezone (juni-kraj septembra) su zara.

A #skenderija, ako moze malo pojasnjenje oko ove alternativne varijante A. :)
Dok varijanta B ispadne skuplja pita nego tepsija :)
drndalo

#4508 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

AlbatrosXL wrote:par pitanja u vezi pegasusa...
Kupljene su karte za novembar (imam ih na mailu) a vrijeme leta je u 6:25h ujutro...
- kako izvrsiti chek in? (je li dovoljno samo isprintati karte i to pokazati na šalteru)
- u koje vrijeme bi mi najbolje bilo doci na aerodrum?
- je li prtljaga 20kg i 8kg rucne?

Hvala na odgovorima
1. Pojavis se na vrijeme na aerodromu, otvoren je od 5:00 koliko ja znam, odes na check-in salter, das im pasos, oni zavrse ostalo... Ako ima na PGS web-strani mogucnost web-check-in-a, onda mozes to i zavrsiti kod kuce/na poslu, i odstampati boarding-pass na printeru...
2. Minimum je 1 sat prije vremena polijetanja, pozeljno je imati pola sata fore za svaki slucaj... Elem, 5:00-5:30 ti je sudjeno...
3. Na PGS web-strani pisu uslovi prtljage, jer to nije isto u svim kompanijama, a LCC firme najcesce posebno naplacuju predani prtljag, koji je opet na njihovoj web-strani 50% jeftinije platiti unaprijed, nego na aerodromu kod prijave.
skenderija04

#4509 Re: Avio kompanije all about

Post by skenderija04 »

@ Suncica 24

Prije dvije godine sam isao Girona-Ancona Ryanair ,46 eura povratna Split - Ancona jadrolinija -Brod. 890 Kn povratna. Iz splita su me trznuli poznanici.

- Ako uspijes uhvatiti Adrijinu akciju Ljubljana - Sarajevo, imas kompaniju " Vamo Tamo" iz Ljubljane koja ima shuttle koji ide od aerodroma Brnik i vozi za aerodrome u Trstu,Veneciji i Trevisu. Odatle pravac Barcelona/Girona. Izadje ispod 200.
suncica24

#4510 Re: Avio kompanije all about

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:@ Suncica 24

Prije dvije godine sam isao Girona-Ancona Ryanair ,46 eura povratna Split - Ancona jadrolinija -Brod. 890 Kn povratna. Iz splita su me trznuli poznanici.

- Ako uspijes uhvatiti Adrijinu akciju Ljubljana - Sarajevo, imas kompaniju " Vamo Tamo" iz Ljubljane koja ima shuttle koji ide od aerodroma Brnik i vozi za aerodrome u Trstu,Veneciji i Trevisu. Odatle pravac Barcelona/Girona. Izadje ispod 200.
Ryanair je sada dosta skuplji,ali mozda ipak kad se sve izbroji izadje vrijedno razmatranja.
Posebno ako treba "samo" do Jadrana, sto mi se ponekad zna desiti.
Tako da cu da je razmotrim. :)

A Ljubljana... Vueling u sezoni za Dbv ili Zg izadje max. 200 sa prtljagom, Austrian van sezone je tu negdje (ako ove godine OPET "malo" ne koriguju cijene), tako da mi i dalje zvuci nesto skupo, a komplikovano.
Last edited by suncica24 on 14/08/2013 02:00, edited 1 time in total.
suncica24

#4511 Re: Avio kompanije all about

Post by suncica24 »

A da, ima i opcija JAT-a na relaciji Bg - Girona.
Izadje do nekih 200eu do Bg.
drndalo

#4512 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

1x sedmicno...? Pa to je onda redovni charter, pitaje je hoce li mimo sezone i biti tog leta...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4513 Re: Avio kompanije all about

Post by Entropio »

http://www.croatiaairlines.com/hr/Proda ... let-od-99/

Sljedeće sedmice akcija iz Sarajeva?
akcija007

#4514 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

@Entropio, jeste, iduce sedmice akcija iz SA , samo cemo vidjeti koju ce cijenu izbaciti
Timotije

#4515 Re: Avio kompanije all about

Post by Timotije »

Ljudi napravili akciju, ali samo za letove iz Hrvatske.
Let iz Zagreba do Sarajeva kosta 760 hrk, isti taj let u obratnom smjeru 1350 hrk!?
Mislim krasno, i tako redom na svim medjunarodnim linijama.
Znaci pravi se popust samo hrvatskim gradjanima a ljudi juce usli u EU!?
Prosjecan drzavljanin EU-a, koji redovno izmiruje sve svoje porezne obaveze i samim tim sufinansira uniju kao takvu, recimo nesto slicno meni, ce zaista biti odusevljen ovom pozitivnom diskriminacijom hrvatskih drzavljana od strane vlastite drzave i drzavne kompanije.
Bas bih volio cuti i jednog prosjecnog Nijemca sta o ovome misli?
Nije mu bila dosta jedna Grcka :evil: !?
Prvi u redu za fondove, zadnji kad nesto treba, malo i vratiti...
drndalo

#4516 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Dejdera, sacekaj malo, bice akcija i za/sa druge destinacije... Zadnje 2 godine sam bar 5 destinacija na ovoj akciji kupovao... Prvo bude za HR akcija, pa onda uskoro i iz SJJ/drugih aerodroma...
Timotije

#4517 Re: Avio kompanije all about

Post by Timotije »

drndalo wrote:Dejdera, sacekaj malo, bice akcija i za/sa druge destinacije... Zadnje 2 godine sam bar 5 destinacija na ovoj akciji kupovao... Prvo bude za HR akcija, pa onda uskoro i iz SJJ/drugih aerodroma...
Sta im fali to objediniti, zasto razdvajaju akciju za/iz Hrvatske?
U cemu je poenta?
To niko drugi ziv ne radi, sta izmisljaju toplu vodu!!!
Njihovo je legitimno pravo da uvode akcije samo na pojedinim destinacijama, poguraju malo nerentabilne linije, ali nije u redu, jednu te istu uslugu, razlicito naplacivati.
Normalno je da budem ljut na te i takve stvari.
Bilo bi ti sigurno drago placati 5 maraka pivu konobaru, dok one za susjednim stolom ta ista kosta 3!?
Naleti sutra, mozda bude po 3 marke i za tebe, cekaj, strpi se malo!
Pricamo o poslovnosti i kodeksima, ne mozes neke stvari raditi i tacka!
To je moje misljenje...
drndalo

#4518 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Pa nije isto to poredjenje s pivom, iako ove stvari sa "kuponima" upravo to i donose, ja cevape platio 50% jeftinije od tebe koji si sjeo "onako", nego ja koji sam to uradio u pre-paid-u...

Ne znam zasto razdvajaju akcije, ali znam da to rade vec par godina, znajuci "nas", najprije ce biti jer "nemaju" kapaciteta da to sve odrade zajedno, valja to sve isprogramirati... :wink: Ili na ovaj nacin prave akcije kroz duzi vremenski period, a ne sve odjednom... Lani kada je bila akcija, znalo se desiti da server "izbaci" zbog previse konekcija...
sito_i_reseto

#4519 Re: Avio kompanije all about

Post by sito_i_reseto »

Last edited by sito_i_reseto on 20/09/2013 15:11, edited 1 time in total.
nOrMaLaC

#4520 Re: Avio kompanije all about

Post by nOrMaLaC »

Da hoće još spojiti Tuzlu sa Skavstom aerodrom u Stockholm :|
rudy81

#4521 Re: Avio kompanije all about

Post by rudy81 »

ima li sta od ove akcije Croatia Airlinesa iz Sarajeva znal' ko?
akcija007

#4522 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

rudy81, izgleda nista jos, nema reklama, pretprosle i prosle godine su prvo bile vikend akcije iz Hrvatske i reklame od ponedjeljka, pa cim se zavrse one odmah je u ponedjeljak reklama da su od petka akcije iz Sarajeva ali ove godine nije tako, nema reklame ...
rudy81

#4523 Re: Avio kompanije all about

Post by rudy81 »

nista, ostaje mi da pratim :)

btw, u danasnjem avazu clanak kako Wizzair planira letove iz Sarajeva od naredne godine, a zadovoljni su letovima iz Tuzle i ostvarenim prometom
Koshpa

#4524 Re: Avio kompanije all about

Post by Koshpa »

Nadam se da Rudi nije bio u ovom avionu

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/zrak ... 04901.html :-)
jefferson

#4525 Re: Avio kompanije all about

Post by jefferson »

Koshpa wrote:Nadam se da Rudi nije bio u ovom avionu

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/zrak ... 04901.html :-)
Opet stajni trap na Q400.
Post Reply