Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
Helikopter

#4501 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

Jovanović wrote:
sumirprimus wrote:al ga navuce,kaze derime prijatelju... :lol: :lol: vamo nesto :D
a sad ozbiljno kaze orhan redžepi...
- Danas je istorijski dan za Preševsku dolinu. Za to mogu da se zahvalim državi Srbiji. Preševska dolina će od danas biti sastavni deo Kosova, odnosno Albanije.
Nema šanse,jedino uz zamjenu za sjever Kosova,mada i to ne trebali Srbi pristati pošt su Albanci odvojili Kosovo od Srbije a ne obrnuto.
Nisu Albanci odvojili Kosovo oni su samo vratili nazad nakon 100 i nesto godina okupirano Kosovo koje su Srbi okupirali u balkanskim ratovima. Razmjena teritorija izmedju sjevera Kosova i juznog djela Srbije ne dolazi u obzir, mozda jedina mogucnost je razmjena stanovnistva pa da se Srbi sa sjevera Kosova presele na jug Srbije a Albanci sa juga Srbije na sjeverno Kosovo. Sta mislis o ovoj varijanti?
stotka12

#4502 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by stotka12 »

Jovanović wrote:
sumirprimus wrote:al ga navuce,kaze derime prijatelju... :lol: :lol: vamo nesto :D
- Danas je istorijski dan za Preševsku dolinu. Za to mogu da se zahvalim državi Srbiji. Preševska dolina će od danas biti sastavni deo Kosova, odnosno Albanije.
Nema šanse,jedino uz zamjenu za sjever Kosova,mada i to ne trebali Srbi pristati pošt su Albanci odvojili Kosovo od Srbije a ne obrnuto.

U vas sve nesto nema sanse,pa bidne :-D .
Tokio jos pod okupacijom niste ga jos oslobodili.
Srbija do Presheva :evil:
stotka12

#4503 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by stotka12 »

Haradinaj: Neće biti odmazde prema Srbima zbog spomenika

Ne dolazi u obzir nikakva odmazda Albanaca prema Srbima na Kosovu i Metohiji, zbog uklanjanja spomenika borcima OVPMB, rekao je lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj za Telegraf.

S druge strane, Ramuš Haradinaj je odbio da prokomentariše bacanje Molotovljevog koktela na zgradu opštine Kosovska Mitrovica, kao i najave da će Albanci krenuti da ruše srpske spomenike i crkve na Kosovu i Metohiji.

- Sve sam rekao, nema od toga ništa – poručio je bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova.

Premijer Srbije Ivica Dačić, s druge strane, kaže da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da zaštiti Srbe i srpske institucije na Kosovu i Metohiji. On je takođe naglasio da će oni koji nameravaju da remete mir u Srbiji naići na čvrst odgovor vlasti.

- Ako neko namerava da pravi incidente ili nerede, mora da zna da će odgovor države Srbije biti jasan i odlučan – naglašava Dačić.

Podsetimo, Žandarmerija je juče bez ikakvih incidenata uklonila spomenik podignut borcima tzv. OVPMB, zbog čega je za danas najavljen protest Albanaca u tom mestu.
stotka12

#4504 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by stotka12 »

Evo narodnih zbivanja :-)

harell

#4505 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by harell »

stotka12 wrote:Evo narodnih zbivanja :-)

:shock:
radostan dan

#4506 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

jel ono bi zvijezda na spomeniku?
stotka12

#4507 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by stotka12 »

radostan dan wrote:jel ono bi zvijezda na spomeniku?
....ode nam spomenik boro,boli tebe djon,sta je sa ramizom :D
radostan dan

#4508 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

šta će kum tito da kaže,vrti se ko propeler u grobu... :mrgreen:
stotka12

#4509 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by stotka12 »

radostan dan wrote:šta će kum tito da kaže,vrti se ko propeler u grobu... :mrgreen:

...puko mu propeler kad se prevrtao,na zlodjela cetnika serbskija i cernogorskih uz jna :D

sad sam mirno lezi
harell

#4510 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by harell »

Oni se zajebavaju a puce spomenik ko lubenica :shock: haj mi samo recite gdje se nalazio doticni monument

Edit: Niko ne odgovara ja moram sam trazit :mrgreen: Naletih i na informaciju da je na kosovu sruseno 150 srpskih spomenika, e sad :roll:
radostan dan

#4511 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

stotka12 wrote:
radostan dan wrote:šta će kum tito da kaže,vrti se ko propeler u grobu... :mrgreen:

...puko mu propeler kad se prevrtao,na zlodjela cetnika serbskija i cernogorskih uz jna :D

sad sam mirno lezi
jebo srbe, jednom četnik, vazda četnik, al kumovi da izdaju... :-)
radostan dan

#4512 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

harell wrote:Oni se zajebavaju a puce spomenik ko lubenica :shock: haj mi samo recite gdje se nalazio doticni monument

Edit: Niko ne odgovara ja moram sam trazit :mrgreen: Naletih i na informaciju da je na kosovu sruseno 150 srpskih spomenika, e sad :roll:
ma jok, propaganda.
harell

#4513 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by harell »

radostan dan wrote:
harell wrote:Oni se zajebavaju a puce spomenik ko lubenica :shock: haj mi samo recite gdje se nalazio doticni monument

ma jok, propaganda.
I ja mislim, dok ne vidim video ne vjerujem :mrgreen:
radostan dan

#4514 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

Oskrnavljena groblja i spomenik ubijenoj srpskoj deci u Goraždevcu

Agencije | 21. 01. 2013.
Nepoznate osobe tokom noći u Goraždevcu kod Peći oskrnavile su spomenik žrtvama NATO bombardovanja i srpske dece koja su stradala na reci Bistrici 2003. godine.

Image
Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12) ubijeni su 2003. godine dok su se kupali u reci Bistrici
Urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević izjavio je da je spomenik pogođen hicima iz vatrenog oružja i da je ovaj incident uznemirio oko hiljadu Srba koji žive u ovom metohijskom selu.
Demonstracije u Đakovici, pokušaj napada na manastir
Napad je izvršen najverovatnije iza ponoći u blizini spomenika su pronađene čaure a kosovska policija obavlja uviđaj, rekao je Dimitrijević, ističući da je spomenik podignut stradalim civilima.

Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12) ubijeni su iz automatskog oružja 13. avgusta 2003. godine dok su se kupali na rijeci Bistrici, a njihovi drugovi Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogičević (12) i Dragana Srbljak (13) teško su ranjeni.

Image
Grob Jelice Stevanović, majke monaha Atanasija iz manastira Dečani, posetili su monasi 13. januara. Na grobu je postavljen novi krst. Samo nekoliko dana kasnije krst je polomljen.

Spomenik koji je oštećen nalazi se na oko 50 metara od centra sela na putu prema seoskoj crkvi Roždestva Presvete Bogorodice. Meštani Goraždevca sumnjaju da je ovo reakcija kosovskih Albanaca na uklanjanje spomenika poginulim borcima OVPMB u Preševu.

Ruše spomenike
Na Novom groblju u Prilužju jedan spomenik je uništen eksplozivom, dok je više nadgrobnih krstova zapaljeno. Nadgrobni spomenici su uništeni i na pravoslavnim grobljima u Kosovu Polju i Klokotu.
Ovo je u poslednja 24 sata drugi incident ovakve vrste na Kosovu pošto su prethodno nepoznati počinioci oskrnavili srpsko groblje u Klokotu kod Vitine gde je porušeno 27 nadgrobnih spomenika.

I na pravoslavim grobljima u Plemetini i Miloševu, u opštini Obilić, tokom prethodne noći uništena su četiri nadgrobna spomenika i zapaljena je kapela, saznaje "KIM radio".

Zamenik predsenika opštine Obilić Milan Mihajlović rekao je za "Radio KIM" da su meštani obavestili kosovsku policiju. On je dodao da su meštani šokirani ovakvim činom.

- Prošlo je 14 godina a čak ni pokojnici ne mogu da počivaju u miru - rekao je Mihajlović.

Kako sazanje "Blic", danas je u selu Suvo Grlo u Metohiji srušeno šest nadrobnih spomenika.

Episkop Teodosije traži zaštitu za srpska groblja i crkve
Episkop raško-prizrenski Teodosije zatražio je danas od međunarodne zajednice da zaštiti srpska groblja i manastire na Kosovu od, kako se navodi, "divljanja" albanskih nacionalista, saopštila je Eparhija.

Specijalci obezbeđuju nedovršenu crkvu SPC u Prištini

Pripadnici specijalnih jedinica Policije Kosova raspoređeni su u blizini nedovršene pravoslavne crkve koja se nalazi u okviru Univerzitetskog centra u Prištini, izjavio je danas portparol Regionalne policije u Prištini Agron Borovci.

On je rekao da je odluka o obezbeđenju srpskih kulturnih i verskih objekata doneta kako bi se predupredili eventualni incidenti, pošto je u nekoliko opština na Kosovu uništeno više od 100 srpskih nadgrobnih spomenika.

"Imajući u vidu da je bilo incidenata u kojima su napadnuti objekti koji pripadaju srpskoj zajednici, smatramo da je potrebno da pojačamo prisustvo kako bi smo sprečili neki incident", rekao je Boroci za agenciju Telelgrafi iz Pristine.
Last edited by radostan dan on 21/01/2013 20:33, edited 1 time in total.
stotka12

#4515 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by stotka12 »

Radosni gdje si ti juce citav dan,imas li Alibi :?
----ili ces se vaditi opet na tamjan :D
stotka12

#4516 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by stotka12 »

Jel u Niponu nesto bilo :D
harell

#4517 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by harell »

stotka12 wrote:

Jel u Niponu nesto bilo :D
Za sad mirno, bez vecih ispada :oops:

servia do preseva :mrgreen:
stotka12

#4518 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by stotka12 »

hercegovac_pravi wrote:
A Dačićeva fora je trebala biti: eto izgubili smo sjever Kosova a sačuvali Preševsku dolinu...pobeda breee

ne konta hjavan da je sada obadvoje izgubio a proces dezintegracije uže srbije ubrzao za 10 godina :-)
Bas tako :thumbup: ,sad je i OEBS aktivan na podrucju Srbije sto se manjina tice i ne gine im dezintegracija.
......opa udje Evropa u Srbiju :D
radostan dan

#4519 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

OEBS, Euleks i Kfor osuđuju skrnavljenja groblja

FoNet | 21. 01. 2013. - 16:58h 20:33h
Predstavnici OEBS-a, Kfora i Euleksa danas su oštro osudili skrnavljenje pravoslavnih grobalja i verskih spomenika širom Kosova.

Pravoslavni nadgrobni spomenici su oštećeni tokom noći u opštinama Klokot, Obilić i Prizren. Pored toga, kapela na pravoslavnom groblju u Obiliću je zahvaćena vatrom. Ovi postupci usledili su nedelju dana nakon skrnavljenja pravoslavnog groblja u Kosovom Polju. U tim incidentima uništeno je više od 140 srpskih nadgorbnih spomenika.

"Skrnavljenje grobalja i verskih spomenika je neprihvatljivo i krši ne samo prava verskih i etničkih zajednica kojima pripadaju, već i društva u celini", rekao je šef OEBS-a i dodao da je zapanjen tim činom vandalizma.

Šlumberger je pozdravio osudu kosovskih institucija i pozvao sve zajednice da ostanu smirene i uzdrže se od svih činova koji mogu voditi ka nasilju.

"Cenim spremnost Kosovske policije da pojača bezbednost oko pravoslavnih verskih objekata i podstičem nadležne za sprovođenje zakona da brzo identifikuju počinioce i privedu ih pravdi", rekao je Šlumberger.

U saopštenju Euleksa se navodi da treba osuditi svaki vandalizam i svaki drugi oblik nasilja.

"Mirni protest je normalna pojava u svakom modernom, demokratskom društvu, ali namerno skrnavljenje groblja i verskih objekata treba da bude apsolutno osuđeno. Euleks poziva građane da poštuju zakon i da se uzdrže od svih nasilnih radnji", navodi Euleks.

U saopštenju se ističe da Euleksova policija i tužioci pažljivo prate situaciju u saradnji sa Kosovskom policijom i Kforom i izražava spremnost da pomogne i podrži lokalne institucije vladavine prava, ako za to bude bilo potrebe.

Kfor je večeras najoštrije osudio skrnavljenje nadgrobnih spomenika na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, Kfor je pozdravio jasne osude tih incidenata od zdravorazumnih ljudi koji ne žele povratak nasilju koje se dogodilo u prošlosti.

"Ovo je trenutak kada svaka odgovorna osoba treba da spreči dovođenje u pitanje reputacije Kosova. Samo oni koji poštuju druge zaslužuju poštovanje. Ne dozvolite da mala grupa pojedinaca šteti vašem međunarodnom ugledu", navedeno je u saopštenju.

Kfor ocenjuje da se demokratija procenjuje na osnovu sposobnosti da se dozvoli iznošenje različitih mišljenja na miran način i obezbedi da sve zajednice i njihove baštine budu očuvane i poštovane.

Kfor očekuje da svaki lider bilo seoski, opštinski, vladajući ili opozicioni snažno osudi te, kako navodi, sramne akte i spreči dalje incidente.

......................................
8)
Bodkin

#4520 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bodkin »

sta kazu osudili a :lol: te mirovne trupe nigdje nista nisu napravili
stotka12

#4521 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by stotka12 »

Bodkin wrote:sta kazu osudili a :lol: te mirovne trupe nigdje nista nisu napravili
Gdje KFOR bio mamu im h.....,jel rekose da srpske svetinje brani KFOR :-)

8-)
Bodkin

#4522 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bodkin »

stotka12 wrote:
Bodkin wrote:sta kazu osudili a :lol: te mirovne trupe nigdje nista nisu napravili
Gdje KFOR bio mamu im h.....,jel rekose da srpske svetinje brani KFOR :-)

8-)
brane oni kurku a ne svetinje. ne mogu oni sacuvati ni nacrtanu ovcu
harell

#4523 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by harell »

Bgm na onom klipu dje ruse spomenik bagercinom ucini mi se da sam vidio nekakvog u uniformi, kulira :mrgreen:
stotka12

#4524 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by stotka12 »

harell wrote:Bgm na onom klipu dje ruse spomenik bagercinom ucini mi se da sam vidio nekakvog u uniformi, kulira :mrgreen:
....al skino kapu ono inkognito :lol: :lol: :lol:
Bodkin

#4525 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bodkin »

harell wrote:Bgm na onom klipu dje ruse spomenik bagercinom ucini mi se da sam vidio nekakvog u uniformi, kulira :mrgreen:
to kazem, kulira :D
Post Reply