FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#4501 Re: FK Zeljeznicar

Post by Halleluhwah »

elSaik wrote:Koji humor. Volio bih se ja moći tako lahko vratiti u taj dio djetinjstva. Zavidim ti. :thumbup:
Zar si daleko odmakao od njega?
LSD

#4502 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Samo ga pitajte gdje mu je onaj topli brat Ecstasi...klasicni halkari,jedan drugom ga trpaju u sridu...ko fol ovaj dijasporac nešto zbija šale ovdje :shock: :roll:
elSaik

#4503 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Halleluhwah wrote:
elSaik wrote:Koji humor. Volio bih se ja moći tako lahko vratiti u taj dio djetinjstva. Zavidim ti. :thumbup:
PoAnta nije u udaljenosti od konkretnog perioda već u memogućnosti povratka istom. Znaš kako je nama učiteljica govorila, prije nego odgovoriš na zadato pročitaj nekoliko puta tekst radi boljeg shvatanja.

Uglavnom, danas 3:0, a u drugom poluvremenu šta Bog da... 8-)
Halleluhwah

#4504 Re: FK Zeljeznicar

Post by Halleluhwah »

elSaik wrote:
Halleluhwah wrote:
PoAnta nije u udaljenosti od konkretnog perioda već u memogućnosti povratka istom. Znaš kako je nama učiteljica govorila, prije nego odgovoriš na zadato pročitaj nekoliko puta tekst radi boljeg shvatanja.

Uglavnom, danas 3:0, a u drugom poluvremenu šta Bog da... 8-)
Pa da, uvijek si znao pogoditi rezultat, pogotovo kada Sarajevo igra. :mrgreen:
Halleluhwah

#4505 Re: FK Zeljeznicar

Post by Halleluhwah »

Adi_vp

#4506 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Ritual pred derbi je poceo,uz jug do nova 3 boda...
Mama volim te,ali ne kao Zelju :D ...

Zeljoooooooooooo...
Šibicar

#4507 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Znači,samo jako i u kost,imamo sudije i Nijaza na našoj strani.Realno 15-0 za Želju,a nerealno 2-0...
ecstase

#4508 Re: FK Zeljeznicar

Post by ecstase »

LSD wrote:Samo ga pitajte gdje mu je onaj topli brat Ecstasi...klasicni halkari,jedan drugom ga trpaju u sridu...ko fol ovaj dijasporac nešto zbija šale ovdje :shock: :roll:

seceruuu sta ima ;)

povremeni dijasporac molim lijepo.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#4509 Re: FK Zeljeznicar

Post by dr.gog »

Sjedim i uzivam kraj otvorenog prozora,nedaleko od Stadiona...kakva divna muzika i navijanje :bih:

Opet je veselo u gradu na Miljacki, ....Željezničaru :D
Bandierra Rossa

#4510 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bandierra Rossa »

Završena utakmica.

Štrumfići mogu početi pjevati:

Hej Grbavice,bolna si mi...

(P.S. Stvarno su smiješni ovi nekakvi Travnici,Željezničari,Leotari...).
todd_smith

#4511 Re: FK Zeljeznicar

Post by todd_smith »

dobar_ti? wrote:Da se malo igramo prognoziranja...rezultat 2:0....strijelci bas kao i protiv Olimpika, Mesanovic i Bekric iz penala...Dzakmic crveni karton. Igrac utakmice Mirsad Beslija.

Zao mi je samo hordi. Za razliku od proslog derbija kada su zbog monotonije na terenu (ili ispravnije dominacije plavih) zanimaciju nasli u paljenju i cupanju stolica, ovaj put ce im to zadovoljstvo biti uskraceno. Preporucujem im da ponesu neku finu knjigu ili bar novine da im brze prodje vrijeme, dok vecinski dio stadiona plese uz ritmove starih, ali i nekih novih 8-) , bubnjeva sa juzne tribine.
dobar..a ti? :lol:
MaToUkOu

#4512 Re: FK Zeljeznicar

Post by MaToUkOu »

Pobjediti u prvom poslijeratnom derbiju na Grbavici pod refletkorima - neprocjenjivo! :P

Vidjeti izraz lica ''ridjobrkog'' po završetku debija - neprocjenjivo! :P

Neke stvari se ne mogu kupiti novcem a za sve ostalo tu su Škoro i Jahović !!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4513 Re: FK Zeljeznicar

Post by Chmoljo »

mora se nekad i pustiti slabijima da pobjede :P :D :skoljka:
Utokkha

#4514 Re: FK Zeljeznicar

Post by Utokkha »

Čestitke Sarajevu na zasluženoj pobjedi.
Ne uzimajući u obzir da je Škoro bio u ofsajdu kod drugog gola, Sarajevo bi ga zabilo to je sigurno.
Stvarno će ispast da branim Šehu, no nije plaho kriv u situaciji prije prvog gola. Teren je bio izuzetno loš i ne treba velika pamet da se skonta da bilo koja žabica može završiti u golu.
Šeha je po meni bio izvrstan kakva nam je bila odbrana. Svi polete na jedno krilo i ostave kompletnu suprotnu stranu praznom. Da ćemo izgubiti postalo mi je jasno kada je Lazar Popović ušao u igru. Eto, Lazar je čovjek koji može napraviti drastičnu promjenu i pojačati tempo Željine igre. Nigdje veze...
Čala je pročitao Amara, kao što je Amar pročitao Denijala Pirića 2002. godine. Postava Želje i način igre je konstantan, ali ta igra ima more ograničenja. Kao što je trebalo zatvoriti Šašivarevića davno, tako je i ove godine bilo dovoljno pokriti Alena Mešanovića, duplirati Ćuluma kad je s loptom, derati po bokovima i eto bodova.
Drago mi je u neku ruku zbog Škore. Vidi se da je slavio najviše, jer ranije nikada nije ostvario pobjedu na Grbavici.
Rusmir Mrković je po meni korektno sudio utakmicu, ali je ovaj pomoćni napravio veliki previd, no koliko su Sarajevo potkradali u prethodnim kolima moralo im se vratiti.

U suštini, mrzim pametovati oko taktike, postave i sl.

Volim o navijanju.

Prvo o suprotnom taboru. Horde loše. Sorry, koliko god to zvučalo, bilo je novih pjesama koje mnogi nisu znali i zato se niste toliko čuli. Do prvog gola jednako i jedni i drugi, poslije gola Horde više navijaju. Kod izjednačenja Horde pokušavaju navijati, ali 5 minuta nakon toga šute i samo se Manijaci čuju, da bi poslije drugog gola Manijaci se skroz isključili i predali, a Horde ko pomalo nešto pjevale.

Lijepa bakljada HZ, vjetar nepovoljan (jugozapadni), pa im se dim vratio u lice. Jug je isto lijepo izgledao kod bakljade, ali mi je pun klinac onih topovskih udara i petardi koje se bacaju ljudima među noge. Izbor pjesama nije bio loš (od super do očaja tipa "Dunavom, brodovi..."; koji kloc vrati tu pjesmu?), ali ljudi koji vode navijanje na jugu nemaju veze s vezom. Forsira se da dio prema istoku navija, a odmah ispred more alealeatora koji samo pljeskaju. Nigdje veze...
Šibicar

#4515 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

Ljudi što vode navijanje se trude,ali iskreno veze nemaju. :( Ne možeš onoliku masu ljudi voditi sa jednim likom ili dvojicom,koji su jedan od drugog udaljeni pola metra,pola pjesama je zvučala katastrofalno,iz razloga što se nikako nismo mogli uskladiti,da svi pjevamo u isti glas...najlošiji derbi na Grbavici što se tiče navijanja Manijaka....Samo poslije gola smo grmili,ono baš...
lolo_lolo

#4516 Re: FK Zeljeznicar

Post by lolo_lolo »

pozdravio vas je nijaz j sa zapadne tribine
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

i jos igraci zelje imaju obraza priletiti sudiji nakon utakmice

jos nesto na vasu temu,zalim,stvarno zalim sto su dvije baklje zavrsile na vasoj strani sjevera
svuda ima budala,pa su se i kod nas zadesile dvije koje su bacile baklje mozda na neko dijete,a i nije bitno na koga

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
SARAJVO
slucajan

#4517 Re: FK Zeljeznicar

Post by slucajan »

dr.gog wrote:Sjedim i uzivam kraj otvorenog prozora,nedaleko od Stadiona...kakva divna muzika i navijanje :bih:

Opet je veselo u gradu na Miljacki, ....Željezničaru :D
Nikad ljepše... Realno :mrgreen:
elSaik

#4518 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Očajno. I na terenu i na tribini.
banovan

#4519 Re: FK Zeljeznicar

Post by banovan »

Mislim da ovo nije mjesto na kojem se treba voditi diskusija o tome kako je vodjeno navijanje,sa svim vasim sugestijama trebate otici do vodje i njemu reci sta imate,a ne ovako po javnim forumima pricati kako neko vodi ;-)
Sarajevo&Zeljo

#4520 Re: FK Zeljeznicar

Post by Sarajevo&Zeljo »

Utokkha wrote:Čestitke Sarajevu na zasluženoj pobjedi.
Ne uzimajući u obzir da je Škoro bio u ofsajdu kod drugog gola, Sarajevo bi ga zabilo to je sigurno.
Stvarno će ispast da branim Šehu, no nije plaho kriv u situaciji prije prvog gola. Teren je bio izuzetno loš i ne treba velika pamet da se skonta da bilo koja žabica može završiti u golu.
Šeha je po meni bio izvrstan kakva nam je bila odbrana. Svi polete na jedno krilo i ostave kompletnu suprotnu stranu praznom. Da ćemo izgubiti postalo mi je jasno kada je Lazar Popović ušao u igru. Eto, Lazar je čovjek koji može napraviti drastičnu promjenu i pojačati tempo Željine igre. Nigdje veze...
Čala je pročitao Amara, kao što je Amar pročitao Denijala Pirića 2002. godine. Postava Želje i način igre je konstantan, ali ta igra ima more ograničenja. Kao što je trebalo zatvoriti Šašivarevića davno, tako je i ove godine bilo dovoljno pokriti Alena Mešanovića, duplirati Ćuluma kad je s loptom, derati po bokovima i eto bodova.
Drago mi je u neku ruku zbog Škore. Vidi se da je slavio najviše, jer ranije nikada nije ostvario pobjedu na Grbavici.
Rusmir Mrković je po meni korektno sudio utakmicu, ali je ovaj pomoćni napravio veliki previd, no koliko su Sarajevo potkradali u prethodnim kolima moralo im se vratiti.

U suštini, mrzim pametovati oko taktike, postave i sl.

Volim o navijanju.

Prvo o suprotnom taboru. Horde loše. Sorry, koliko god to zvučalo, bilo je novih pjesama koje mnogi nisu znali i zato se niste toliko čuli. Do prvog gola jednako i jedni i drugi, poslije gola Horde više navijaju. Kod izjednačenja Horde pokušavaju navijati, ali 5 minuta nakon toga šute i samo se Manijaci čuju, da bi poslije drugog gola Manijaci se skroz isključili i predali, a Horde ko pomalo nešto pjevale.

Lijepa bakljada HZ, vjetar nepovoljan (jugozapadni), pa im se dim vratio u lice. Jug je isto lijepo izgledao kod bakljade, ali mi je pun klinac onih topovskih udara i petardi koje se bacaju ljudima među noge. Izbor pjesama nije bio loš (od super do očaja tipa "Dunavom, brodovi..."; koji kloc vrati tu pjesmu?), ali ljudi koji vode navijanje na jugu nemaju veze s vezom. Forsira se da dio prema istoku navija, a odmah ispred more alealeatora koji samo pljeskaju. Nigdje veze...

Hvala na jednom realnom postu koji se bavi tematikom utakmice a ne svih ostalih stvari. Cijelo vrijeme trazim da procitam kako se odvijala utakmicama al' svako vuce na svoju stranu. Valjda emocije.
veljaca

#4521 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

Pokazalo se da je sva ova prica o svemogucem Nijazu - bila corak ....

Maleni pametno odradise sudije - diskutabilan penal, drugi gol malenih iz sumnjive pozicije, a onaj pomocni sa istoka - prekinuo 3 dobre akcije - kada je i inace mirna klupa Zelje skocila ....

Izgleda da i maleni imaju svoga Nijaza .... :D
LSD

#4522 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Šta da kažem,sami smo sebe pobjedili glupostima :x ...Šehiću ispada lopta iz ruku,onda penal...onaj momak (ne znam mu ni prezime) što je igrao na lijevom boku se gubio ko abdest...Bešlija ništa,podbacio skroz...Culum za trojicu trcao i borio se :thumbup: ...Bekric nešto pokušavao,al slabo...izmjene preloše Bucan neke prodori ali ništa, a pogotovu Serdarević :x tog alkosa pod hitno poslati na "rehabilitaciju" u rodni mostar,Stanica duplali konstantno,Šimić ništa...odbrana komplet zaspala kod drugo gola,cekaju da linijski digne zastavu a ovi zabiše gol :shock: :x i onda trka-frka na sudiju...ne znam ni mogao vidjeti jeli bio ofsajd ili nije,ali niko se nije potrudio da zatvori njihovg igraca koji nam neometano zabi gol :x ...pitari vala ništa posebno,ali zabiše nam ono što im se ponudi i vozdra...ne mogu da vjerujem kako smo naivno izgubili utakmicu.
Evo sad me ufati nervoza i srklet.
Charuga
Globalni moderator

#4523 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Nista, idemo dalje. Sa ovim igrackim kadrom i ova pozicija na tabeli je ekstra. Gostovanje Laktasima pa kuci Leotar i onda pauza. Ako uzmemo 6 bodova onda je cilj uprave ispunjen a to je plasman medju pet-sest prvih ekipa. Onda ine onaj drugi dio obecanja ali otom potom.
riko-ga

#4524 Re: FK Zeljeznicar

Post by riko-ga »

Solidna tekma.Prema nekim drugim derbijima moglo se glrdati.Sta reci.Gosti nose zasluzeno bodove.Ne toliko svojom zaslugom koliko nasom.Oko penala se nema sta reci.Svaki sudija bi ono sviro.Seha ispo levat pravi.Prvo onaj sut se mogao bolje ukrotiti a onda kad lopta ide u mrtvi ugao on se baca i naravno igrac namjerno zapinje za njega i to je to.Mi nesto pokusavamo imamo loptu ali nema neke konkretne akcije.Nemogu vjerovati da od 15-20 centarsuteva u sesnes mi ni jednom nedolazimo u poziciju za sansu.Go postizemo u pravo vrijeme a onda nasa boljka koja se ponavlja cijelu sezonu.Mi se povlacimo izbijamo lopte kao da je 95 min i pritom vodimo.Pitari preuzimaju igru kad sam ja ocekivao da mi stisnemo.Gol drugi nebi komentariso jeli opsajd ili nije jer gdje sam bio nije se moglo vidjeti.U svakom slucaju mi smo sami krivi za poraz i jedino se nadati dace u pauzi dovesti 5-6 igraca da se mozemo boriti za Evropu.
LSD

#4525 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Lakat Jebić wrote:meni inace nije jasno koji kurac igraci vazda masu prema sudiji... igraj jebo te svetac, ako misli svirat, svirace, ako ne misli dzaba ti mases rukama... al ne, bajic dva put gleda u pomocnog i stoji ceka da ovaj mahne, prvi put je skoro zakasnio, drugi put smo primili go...
Upravo to .. najžalosnije je što su oni svi stajali ko kreteni (i onaj mali na lijevoj strani i Bajić i Mešić) svi nešto fol dižu ruke,škoro doda loptu levat sam neometan na 5 metara i zabi nam gol :shock: :shock: :x ...a ovi naši debili gledaju smo ko ovce i kasnije trka na sudiju...niko da mrdne guzovima pa da bar potrci prema njihovom igracu :x ...možda je i bio ofsajd (ja ne znam,mnogi kažu da jeste) ali ne možeš samo stajati i cekati da sudija svira ofsajd...ista stvar kod prve šanse kad je škoro ostao sam samcat i nije znao dati gola...svi stoje ko idioti i mašu rukuma linijskom...pa yebiga više.
Post Reply