Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Chisum

#4501 Re: FK Sarajevo

Post by Chisum »

Ja se samo uzdam u to, da gori od onih dosadasnjih smetljara - ne moze biti!

E sad, ovaj prazan prostor izmedju prosle i naredne sezone, nakon sto smo ponizeni i popishani, sto od onih dzeparosa koji su se do danas motali u upravi, sto od saveza koji nas, onakve nemocne i neozbiljne, ne jebe ni 2%, bio je pogodan za bilo koga ko je pozelio doci i ispricati koju lijepu rijec... toliko smo nisko pali, da bi svasta nesto prihvatili, ali, ja moram da priznam, u lijepe rijeci odavno ne vjerujem.

Namjerno necu da gledam ove Blekiceve izjave, jer je ova zemlja do danas zapamtila bezbroj lijepih rijeci, a skoro pa joj se ni jedna nije pretvorila u djelo, te cu sacekati prvi problem i prvu prepreku, a bice ih! Tada ce sve biti jasno. Znacemo tada, da li opet moramo uzimati stvari u svoje ruke, pa kud god da nas to odvelo, ili je, barem dio ovoga sto Blekic govori, bila istina.

Bitno je da nas ova obecanja ne uspavaju.
north

#4502 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Intervju za čistu 10-ku!!! :thumbup:

Poslije ovoga čovjek samo može da dobije još više elana i i vjere, neka se 70% obistini od ovogaovoga ja sam zadovoljan, ko što sam i ranije rekao toliko smo se do sada puta opekli, i moram imati malo rezerve, ali ipak želim da čovjeku vjerujem....

Za našu ljubav najveću!!!
samo_ovaj_put

#4503 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

godisnja za sjever 45
ukljucuje i kup utakmice ;-)
ultima_palabra

#4504 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Zijo ima mutnih poslova, ali u ovo ide srcem ;-)
I zato će rano izgoriti kao Gracić, ima u našem fudbalu puno namazanijih ljudi :roll:
upaljac83

#4505 Re: FK Sarajevo

Post by upaljac83 »

Aktivni su strumfovi :thumbup: :lol:
armin071

#4506 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

ultima_palabra wrote:Zijo ima mutnih poslova, ali u ovo ide srcem ;-)
I zato će rano izgoriti kao Gracić, ima u našem fudbalu puno namazanijih ljudi :roll:
Premazan je ovaj svim i svacim vjeruj mi. Lahko je imati damu naspram Baljka i co. koji nemaju ama bas nikakva "ledja" ali ovoga kako ga neko nazva ovdje "Dodika" ima svugdje i nasa je sreca samo sto on stvarno voli Sarajevo... Al daleko od toga da on ovo sve radi iz ljubavi jednostavno je covjek sabrao 2+2 i vidio da moze izvuci veliku korist iz svega uostalom ko i vas Brko samo sto ako ovaj bude gledao samo na sebe ko i vas Brko brzo bi ga mogli proklinjati. A da ce on doci do titule i Evrope mozda ne ove god. ali vec sljedece u to sam siguran. On ne bi ni dolazio da mu to nije cilj jer jedino tako mozes obrnuti pare i imati korist sto mu je primarni cilj..
belafonte

#4507 Re: FK Sarajevo

Post by belafonte »

ultima_palabra wrote: I zato će rano izgoriti kao Gracić, ima u našem fudbalu puno namazanijih ljudi :roll:
To je to, toga se ja bojim... :roll:
ultima_palabra

#4508 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

armin071 wrote:
Premazan je ovaj svim i svacim vjeruj mi. Lahko je imati damu naspram Baljka i co. koji nemaju ama bas nikakva "ledja" ali ovoga kako ga neko nazva ovdje "Dodika" ima svugdje i nasa je sreca samo sto on stvarno voli Sarajevo... Al daleko od toga da on ovo sve radi iz ljubavi jednostavno je covjek sabrao 2+2 i vidio da moze izvuci veliku korist iz svega uostalom ko i vas Brko samo sto ako ovaj bude gledao samo na sebe ko i vas Brko brzo bi ga mogli proklinjati. A da ce on doci do titule i Evrope mozda ne ove god. ali vec sljedece u to sam siguran. On ne bi ni dolazio da mu to nije cilj jer jedino tako mozes obrnuti pare i imati korist sto mu je primarni cilj..
Ma nemaš ti u našem fudbalu više šta ni obrnuti...naravno ako nisi kokošar najgore vrste poput tog Baljka, ili onih naših Samira :roll: Ko da je i Brković šta obrnuo ovaj put...pare nisu problem, para nema 8-)
Drugo, mogu ja biti krupna riba u svom akvariju, ali kad dođem na potpuno novi teren, drugi će gledati da me pojedu ;-) Vremena ima napretek, pa ćemo vidjeti...
Braco Alija

#4509 Re: FK Sarajevo

Post by Braco Alija »

više od ovih obećanja volim to što smo dobili čovjeka koji će na prvi pokušaj potkradanja našeg kluba lupiti šakom od stol i reći, halo bijedne fukare NEMA VIŠE ZAJEBANCIJE SA FK SARAJEVOM!

hoću kad odemo u nake laktaše (ispali su, nebitno, uzimam za primjer) da ih ubijemo nogama!
hoću kad odemo u lišticu da ih ubijemo i nogama i rukama!

a ne ko do sada da kontam bože da li ćemo makar bod uzeti u nakoj bosanskoj selendri.
to mi je najveća želja u životu.
Obuca9

#4510 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Gracić nema dozu mangupluka koju ovome na faci vidiš. Gracić je bio sve fino gospoda, regulara ovo ono, pa su mu zabili nož u leđa, a ovome iz očiju viri belaj i kad kaže da je spreman opaliti štosem onoga ko je pustio Muminovića, vjeruj mi da tako i misli :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4511 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Nama treba mangup poput Zije :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4512 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

hz__semir wrote:
Gracić nema dozu mangupluka koju ovome na faci vidiš. Gracić je bio sve fino gospoda, regulara ovo ono, pa su mu zabili nož u leđa, a ovome iz očiju viri belaj i kad kaže da je spreman opaliti štosem onoga ko je pustio Muminovića, vjeruj mi da tako i misli :D

To je to. Nijaz je isao nekom poslovnom logikom,bordo piva,bordo brend,pregovori,sastanci sa komisijama iz saveza i slicno...bas ono na finjaka,sto ne ide bas u nasoj drzavi,dodat cu NA ZALOST.
Zijo,raspitao sam se iz nekih licnih izvora od ljudi koji su njemu bili bliski jos od djetinstva.ima osjecaj za biznis,nevjerovatna poznanstva i puno punooo ljudi ,jako bitnih,koji su mu "duznici".(veliki talovi su u pitanju i velika imena,i ne samo u nasoj zemlji)

A njegova narav i spremnost na dosta toga,je bas ono sto i treba u ovakom poretku vrijednosti i ponasanja u nasem savezu,a i sa predstavnicima drugih klubova :roll: :-) (primjer Nijaz Gracic,koji ocito nista nije mogao na finjaka i sa raznim zalbama bez lobija ni onda sa Sarajevom,a djeluje ni sada sa Olimpikom)

Do sada sve sto je rekao i uradio meni je sasvim ok,i vise od toga,ne vidim razloga da mu uputim bilo kakvu primjedbu,i nadam se da necemo ni imati razloga za tim.
north

#4513 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Da se razumijemo, Blekić je ušao sa računicom, i u to nema sumnje, ali ako će klub stati na noge, i doći PRAVI REZULTATI u kontinuitetu, a ne rezultat jedne sezone i onda 5 godina mraka, ma koliko čudno zvučalo, ne vidim nikakav problem da on i njegova kompanija iz toga izvuku ličnu korist. Problem će biti ako ne bude rezultata i klub nastavi i dalje da se srozava, a ovi budu stavljali sebi u džep.
Zato jarane dajojačaj klub, postavi ga na ćvrste noge, donesi rezultate u kontinuitetu, a ne samo jednu sezonu, i ja neću imati problem s tim što se čovjek "opario"..

Šta sad, svi predsjednici velikih klubova su neke poštenjačine, ala Redžo iz Goražda ?

Dajte pojedinci, manite se lažnog morala i ukjučite malo zdrav razum i logiku.....
Bordolini

#4514 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Bolji covjek nije mogao doci. Spreman, zajeban, ima poznanstva i ima zito. Vise s nama nema labavo, samo u kost jer mi smo FK SARAJEVO :wink:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4515 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Gubimo u travniku koliko su tacne informacije moze li neko potvrditi?
The 51st State

#4516 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

don_emir wrote:Gubimo u travniku koliko su tacne informacije moze li neko potvrditi?
2:1, "rezervni" tim igrao.
Reglan

#4517 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

The 51st State wrote:
don_emir wrote:Gubimo u travniku koliko su tacne informacije moze li neko potvrditi?
2:1, "rezervni" tim igrao.
moze sastav i strijelac za nas,jeli uopste iko igrao iz "prvog" tima
armin071

#4518 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

jeste Arsenijevic igrao i on je i zabio go inace sve ostalo rezervni tim...
samo_ovaj_put

#4519 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

armin071 wrote:jeste Arsenijevic igrao i on je i zabio go inace sve ostalo rezervni tim...
kolko sam razumio,igrali su hilmo i todorovic uz arsenijevica iz buducih prvih 11
Reglan

#4520 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Sema je otisao na utakmicu,tako da ocekujem detaljan izvjestaj od njega :bih:
north

#4521 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Ovaj kombinirani tim koji se oprobava izgleda da je baš odron, od Slaven Belupa sa 2-0 i sada od mizernog Travnika sa 3-1 :roll: .
Ne treba biti puno pametan i konstatovati da nemamo nikakvu klupu, tj. rezervne igrače na koje bi se mogli osloniti ukoliko bi se neko iz prvih 11 povrijedio ili bio kartoniran.
Razlog više da se ozbiljno razmotri mogućnost, da se osim ove dvojice koji dolaze u ponedjeljak, dovede još barem jedan provjeren igrač, po mogućnosti napadač, s obzirom da prema naprijed najviše škripi.
Obuca9

#4522 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

arshavin wrote:Sema je otisao na utakmicu,tako da ocekujem detaljan izvjestaj od njega :bih:
Evo sad iz Turbeta, malo se gledala i tekma Urugvaj - Njemačka :D

Prvo, drugu tekmu nismo izgubili 3:1, nego 2:1, a drugo u prvoj utakmici su igrali prvi tim Travnika protiv drugog tima Sarajeva, a u drugoj utakmici drugi tim Travnika protiv trećeg tima Sarajeva.

Igrale se dvije tekme po 60 minuta, u prvoj Sarajevo igralo sa zadnjom linijom koja bi trebala biti prvi tim, dok su ostalo činili juniori, Sarajeov na početku bolje imali smo inicijativu, kasnije smor od utakmice bez ijedne šanse, u zadnjoj 60. minuti, nakon kornera Gutić (koji je dotad odigrao za čistu desetku) izbio loptu glavom i ona tačno došla do igrača Travnika koji je pogodio gol. Također igrao je i taj novi bek, nije nešto bilo puno igre po njegovoj strani, pa je teško procjeniti kakav je igrač.

U drugoj igrala skroz treća ekipa, samo je Arsenijević ostao na terenu iz ove prve tekme. Odmah na početku penal za nas, na Amelu Handžiću, iz kojeg Bane zabija za 1:0. Samo par minuta kasnije Ibro pravi katastrofalnu grešku, izlijeće na igrača koji je na deset metara od gola, normalno nije stigo ni do peterca, a ovaj puca glavom i 1:1. Drugi gol isto Ibrin, tri igrača u petercu okružila igrača Travnika s loptom, a onda se i on zalijeće među njih, bespotrebno, ostavlja prazan gol, ovaj gura loptu svom igraču i on ubacuje u prazan gol.

Otkrovljenje ove druge utakmice, mali "Messi", Suljić, 19 mu godina, izgleda ko da mu je 13, nožie ko dva štapa, ali mu niko lopte ne može uzeti bez faula. Mali leti po terenu, kao što i Mirza reče poslije utakmica mali će biti zvjerka od igrača, samo neka ga sa timom :thumbup:

Sastav u prvoj utakmici:
Hamzić, Arsenijević, Gutić, Dupovac, Todorović, Trebinjac, K. Handžić, Nuhić, Pliska, Bečirević, Čampara

Sastav u drugoj utakmici:
Hodžić, Arsenijević (Todorović), Čakal, Čizmo, Kadić, Čomor, Šehović, Suljić, Bašić, A. Handžić, Peljto

Na tribinama sjedili :D
Alaim, Torlak, Dudo, Ihtijarević, Džakmić, Ščepanović, Avdić, Jahović

Nisu bili prisutni :mrgreen:
Hadžić, Škoro, Hamzagić, Kojašević :)

P.S.
Kretenu Varupi želim što težu povredu u prvom kolu i duuuug oporavak u bolnici za ono dobacivanje navijačima "Opet ćemo prodati Širokom, šta je?" :x
north

#4523 Re: FK Sarajevo

Post by north »

hz__semir wrote:
arshavin wrote:Sema je otisao na utakmicu,tako da ocekujem detaljan izvjestaj od njega :bih:
Evo sad iz Turbeta, malo se gledala i tekma Urugvaj - Njemačka :D

Prvo, drugu tekmu nismo izgubili 3:1, nego 2:1, a drugo u prvoj utakmici su igrali prvi tim Travnika protiv drugog tima Sarajeva, a u drugoj utakmici drugi tim Travnika protiv trećeg tima Sarajeva.

Igrale se dvije tekme po 60 minuta, u prvoj Sarajevo igralo sa zadnjom linijom koja bi trebala biti prvi tim, dok su ostalo činili juniori, Sarajeov na početku bolje imali smo inicijativu, kasnije smor od utakmice bez ijedne šanse, u zadnjoj 60. minuti, nakon kornera Gutić (koji je dotad odigrao za čistu desetku) izbio loptu glavom i ona tačno došla do igrača Travnika koji je pogodio gol. Također igrao je i taj novi bek, nije nešto bilo puno igre po njegovoj strani, pa je teško procjeniti kakav je igrač.

U drugoj igrala skroz treća ekipa, samo je Arsenijević ostao na terenu iz ove prve tekme. Odmah na početku penal za nas, na Amelu Handžiću, iz kojeg Bane zabija za 1:0. Samo par minuta kasnije Ibro pravi katastrofalnu grešku, izlijeće na igrača koji je na deset metara od gola, normalno nije stigo ni do peterca, a ovaj puca glavom i 1:1. Drugi gol isto Ibrin, tri igrača u petercu okružila igrača Travnika s loptom, a onda se i on zalijeće među njih, bespotrebno, ostavlja prazan gol, ovaj gura loptu svom igraču i on ubacuje u prazan gol.

Otkrovljenje ove druge utakmice, mali "Messi", Suljić, 19 mu godina, izgleda ko da mu je 13, nožie ko dva štapa, ali mu niko lopte ne može uzeti bez faula. Mali leti po terenu, kao što i Mirza reče poslije utakmica mali će biti zvjerka od igrača, samo neka ga sa timom :thumbup:

Sastav u prvoj utakmici:
Hamzić, Arsenijević, Gutić, Dupovac, Todorović, Trebinjac, K. Handžić, Nuhić, Pliska, Bečirević, Čampara

Sastav u drugoj utakmici:
Hodžić, Arsenijević (Todorović), Čakal, Čizmo, Kadić, Čomor, Šehović, Suljić, Bašić, A. Handžić, Peljto

Na tribinama sjedili :D
Alaim, Torlak, Dudo, Ihtijarević, Džakmić, Ščepanović, Avdić, Jahović

Nisu bili prisutni :mrgreen:
Hadžić, Škoro, Hamzagić, Kojašević :)

P.S.
Kretenu Varupi želim što težu povredu u prvom kolu i duuuug oporavak u bolnici za ono dobacivanje navijačima "Opet ćemo prodati Širokom, šta je?" :x
E čuj to rekao primitivac, ja bijede majko mila....
Rezultat 3-1 sam ja pročitao na jednom drugom portalu, ali jebaji ga haman je svejedno.....

Ja samo opet ponavljam, evo tri tekme igraju ti takozvani kombinirani timovi i sve smo zijanili. Mislim da je pravo vrijeme da se do početka prvenstva odigra nekoliko prijateljskih sa najjačim i da vidimo ko je ta 11-orka koja će iznijeti teret prve polusezone, nakon koje ćemo vidjeti gdje smo i šta smo....
Obuca9

#4524 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Mirza nama reče poslije utakmice da je ovo uradio kako bi upotpunio spisak za drugu turu priprema, koja će se najvjerovatnije odraditi u Međugorju, a kreće se iduće sedmice, te na koje će voditi 22 igrača i 3 golmana, te da je to bio jedini cilj ove današnje dvije utakmice, a ne uigravanje prvog tima ;)
Obuca9

#4525 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=2417

Evo malog Suljića, izgleda ko da je dijete od 12-13 godina, ali mali pravi čuda s loptom :thumbup:
Locked