English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
krusty

#4501 Re: English Premier League

Post by krusty »

Baron_Samedi wrote:
krusty wrote:
Better Man wrote:Danas smo po ko zna koji put bili svjedoci zasto je Engleska premier liga daleko najbolja na svijetu. Pogledajte samo rezultate i preokrete. Newcastle i Arsenal su odigrali ludjacki dobru utakmicu.
najbolja zato sto zadnji uzme prvog ? jah eto to se nigdje drugo ne desava

Villareal izgubi od Levantea, Bayern izgubi od Kolna iako su vodili 0:2 na poluvremenu, pa i Barca izgubi od Herculesa drugoligasa, Real od Osasune
majstore daj se saberi. Rasprava je oximoron. Kao da treba dokazivat da je more slano.

kad si vec zaiskao: barcelona - atletiko madrid, koefcijent na pobjedu domacina 1,15 Time je SVE REČENO o zanimljivost Primere (koja je tu negdje s skotima)

Ockekujem da uskoro skinu barcu s ponude, cak i kad s realom igra ...
a kakva je kvota Wolves - Man Utd 2 1.40 ?

i kakve veze ima kvalitet lige sa kvotama ? ili si ti onaj od onih sto misli da manja kvota uvijek mora proci :D
Lakat Jebić

#4502 Re: English Premier League

Post by Lakat Jebić »

ceka se cyprusov komentar :mrgreen:
Baron_Samedi

#4503 Re: English Premier League

Post by Baron_Samedi »

krusty wrote:
Baron_Samedi wrote:

a kakva je kvota Wolves - Man Utd 2 1.40 ?

i kakve veze ima kvalitet lige sa kvotama ? ili si ti onaj od onih sto misli da manja kvota uvijek mora proci :D
A posljednoplasirani Wolwerhampton je pandan Atletiku? Daj ne ukopavaj se jos vise. :run: Kao kad bi Manchester-Arsenal, stavili kvotu 1,15. Odredjivanje kvota je prava znanost, ako nisi znao. Uzima se pergrst varijabli u obzir. A sama kvota nam podosta govori o neizvjesnosti. (mada ne mora znacit)

Chelsea otpao.
cyprus

#4504 Re: English Premier League

Post by cyprus »

Lakat Jebić wrote:ceka se cyprusov komentar :mrgreen:
Ancelotti stoka žabarska bezidejna :x :x :x

Šta drugo da kažem? :-D
vaučer

#4505 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Nije on kriv sto mu vlasnik kupuje igrace i tjera ga da ih igra.
Chelsea bolje igrao bez Torresa u standardnoj formaciji.
extraordinary

#4506 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

I ja sam ovo primijetio. Ancelotti je ili bio natjeran da starta sa Torresom, ili je dovoljno glup da ga sam stavi i tako naruši i ono malo harmonije i uigranosti što su imali. Ne znam šta je mislio uraditi, Torres je apsolutno van forme, a onako je totalno gušio igru, ni ekipa nije navikla na onakvu formaciju. Drago mi je da ih je Liverpool uzeo, mada mi je bilo smiješno kad sam vidio da je igrao sa pet igrača u zadnjoj liniji.
The Realist

#4507 Re: English Premier League

Post by The Realist »

Riddle wrote:Opet sudije. :-)
Ista situacija sa rukom je bila jučer u utakmici Wolvsi vs. United i tada nije sviran penal za United....

Samo što nakon ovakvih utakmica se sudija nema šta uzimati u usta. Toliko loše odigraš, ne sastaviš dobru akciju kako treba i onda ti sudija bude kriv, umjesto imbecila na terenu.
Riddle

#4508 Re: English Premier League

Post by Riddle »

The Realist wrote:
Riddle wrote:Opet sudije. :-)
Ista situacija sa rukom je bila jučer u utakmici Wolvsi vs. United i tada nije sviran penal za United....

Samo što nakon ovakvih utakmica se sudija nema šta uzimati u usta. Toliko loše odigraš, ne sastaviš dobru akciju kako treba i onda ti sudija bude kriv, umjesto imbecila na terenu.
Moj komentar je bio reakcija na ratatin post. :D

Ali da, slazem se. Iako bi penal i crveni karton za OHaru mnogo toga promijenili, zalbe su opet nekako... blaaah. United ima dovoljno kvaliteta da razbije zadnji tim lige i da ne dozvoli sudiji da bude neki faktor. Sam pao, sam se ubio.
The Realist

#4509 Re: English Premier League

Post by The Realist »

Riddle wrote: Moj komentar je bio reakcija na ratatin post. :D

Ali da, slazem se. Iako bi penal i crveni karton za OHaru mnogo toga promijenili, zalbe su opet nekako... blaaah. United ima dovoljno kvaliteta da razbije zadnji tim lige i da ne dozvoli sudiji da bude neki faktor. Sam pao, sam se ubio.
Shvatio sam tebe :), samo sam komentar davao.

Sramotno je za United da ne može nijednu šansu stvoriti tokom cijele utakmice, to jeste skoro nijednu.
extraordinary

#4510 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

Ja sam davno rekao da United ne igra toliko dobro i ubjedljivo koliko im konkurenti igraju loše. Arsenal uspije 4-0 prokockati, City ne liči na ekipu, Chelsea se obruka protiv Liverpoola... ovaj tim Uniteda sigurno nije jedan od najboljih koje su imali, mislim da su imali bolje ekipe i kad nisu uzimali titule.
cyprus

#4511 Re: English Premier League

Post by cyprus »

extraordinary wrote:I ja sam ovo primijetio. Ancelotti je ili bio natjeran da starta sa Torresom, ili je dovoljno glup da ga sam stavi i tako naruši i ono malo harmonije i uigranosti što su imali. Ne znam šta je mislio uraditi, Torres je apsolutno van forme, a onako je totalno gušio igru, ni ekipa nije navikla na onakvu formaciju. Drago mi je da ih je Liverpool uzeo, mada mi je bilo smiješno kad sam vidio da je igrao sa pet igrača u zadnjoj liniji.
Ma ipak je on dovoljno glup... :x
Neelix

#4512 Re: English Premier League

Post by Neelix »

extraordinary wrote:Ja sam davno rekao da United ne igra toliko dobro i ubjedljivo koliko im konkurenti igraju loše. Arsenal uspije 4-0 prokockati, City ne liči na ekipu, Chelsea se obruka protiv Liverpoola... ovaj tim Uniteda sigurno nije jedan od najboljih koje su imali, mislim da su imali bolje ekipe i kad nisu uzimali titule.
ilitiga, epl vec kaska za ostalim ligama :)
ja.neron

#4513 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

ultima_palabra wrote: Utakmicu sam pratio onako jednim okom i tek sam pred kraj počeo gledati, kad sam vidio da postoji realna šansa za iznenađenje. Napisah ono što sam vidio u tih par minuta, a ti reci jesam li šta slagao... još sam zaboravio da je Giggs realno zaslužio dva žuta za ona dva poteza pred kraj.
jeste, ali sudija prije toga svira prekršaj za wolwerhampton i njihov igrač uzima loptu te krene da pimpla krečući se od mjesta prekršaja normalno da će ga neko zaustaviti jer oduzima vrijeme za igru, da je na umjesto Giggs-a bio Roy Keane završio bi momak sezonu barem sa jednom slomljenom nogom
ultima_palabra

#4514 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

ja.neron wrote:
ultima_palabra wrote: Utakmicu sam pratio onako jednim okom i tek sam pred kraj počeo gledati, kad sam vidio da postoji realna šansa za iznenađenje. Napisah ono što sam vidio u tih par minuta, a ti reci jesam li šta slagao... još sam zaboravio da je Giggs realno zaslužio dva žuta za ona dva poteza pred kraj.
jeste, ali sudija prije toga svira prekršaj za wolwerhampton i njihov igrač uzima loptu te krene da pimpla krečući se od mjesta prekršaja normalno da će ga neko zaustaviti jer oduzima vrijeme za igru, da je na umjesto Giggs-a bio Roy Keane završio bi momak sezonu barem sa jednom slomljenom nogom
Postoji sudija da ga upozori i nadoknadi vrijeme koje je izgubljeno... ne može igrač dijeliti pravdu na terenu pa makar bio i legenda kao Giggs. A sudija je bio presmiješan, onako mlad ne smije Giggsa ni da pogleda :D
smoki_choko

#4515 Re: English Premier League

Post by smoki_choko »

hz__semir wrote:Da se ovaj slučaj 0-4, pa 4-4 desio u Italiji, to bi bio znak da je kladioničarska mafija namjestila iz 2 u x, te preko 7 golova. A ovako je to samo dokaz koliko je jak engleski (ne kontam zašto engleski, valjda zbog onih par Engleza u Newcastle-u) fudbal.
nasluti ti

Sumnjiva golijada Arsenala i Newcastlea: Na poluvremenu uplaćeno 2 miliona eura na 4:4

LUDA utakmica Newcastlea i Arsenala završila je 4:4, nakon što su gosti vodili 4:0 na poluvremenu. Francuski mediji prema informacijama iz Njemačke pišu kako je utakmica pod istragom Interpola.

Neuobičajeno puno golova palo je na utakmicama posljednjeg kola engleske Premierlige, više od četiri po utakmici. Jedan od najefikasnijih, i najneobičnijih, bio je susret Newcastlea i Arsenala.

Gosti iz Londona do 20. minute vodili su 3:0, a do poluvremena zabili još jedan za 4:0. Trebala je to biti laka pobjeda "Topnika", ali u drugom dijelu "Svrake" su se uspjele vratiti. Zabili su četiri pogotka i uzeli bod, a posao im je olakšao Diaby koji je zaradio cvreni karton.

Sumnjiv je Thomas "slow motion" Rosicky?

Spominje se i navodni sumnjivi susret suca Phila Dowda i Thomasa Rosickog koji je protiv Newcastlea igrao "u slow motionu dopustivši protivniku da stigne do izjednačenja", kako opisuje jedan francuski portal.

Na poluvremenu utakmice u trenutku kada je Arsenal imao 4:0, više od 2 miliona eura uloženo je na remi na kraju utakmice!

Vijest je, tvrde Englezi, prvi objavio portal footanglais365.com, a njihove napise demantirali su iz Arsenala i Newcastlea te zaprijetili tužbom televiziji France 2 zbog objavljivanja informacije.

Interpol se također oglasio."Bilo kakvu istragu vodit će tamošnji istražitelji i policija. Nismo dobili niti jedan upit ni poziv za pomoć od bilo koga u vezi te utakmice", kazao je glasnogovornik Interpola za Teleghraph.
extraordinary

#4516 Re: English Premier League

Post by extraordinary »

Ako je uplaćeno dva miliona eura, onda je to više nego sumnjivo, međutim, meni je uvijek bilo malo glupo veznjake optuživati da su prodali utakmicu. Jasno mi je za štopere, golmane, pa i bekove, ali veznjak stvarno teško. Mada je Rosicky katastrofalan bio.
Riddle

#4517 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Oh kako bi mnogi voljeli da je ovo istina. :lol:
smoki_choko

#4518 Re: English Premier League

Post by smoki_choko »

a tebi nije sumnjivo da neko uplati 2 miliona eura na kvotu 490
Last edited by smoki_choko on 07/02/2011 19:27, edited 1 time in total.
Mustang1

#4519 Re: English Premier League

Post by Mustang1 »

Sjecam se davno u biltenu onom od kladionice sam citao kako je jedan englez digo ne znam sad cifru vatreni navijac cini mi se da je City bio...kad je na poluvremenu njegov tim gubio 3:0 i on na poluvremenu uplatio da ce pobjedit i oni okrenuli...nigdje nije bilo ni traga da je nastimano ..a sad odmah nastimano ..koliko je fudbal sad samo pokvaren...a tih 2 miliona vjerujem da se svaki put mozda i vise uplati i izgubi kad neki tim gubi na poluvremenu pa ljudi navijaci tima uplate da ce njihov tim pobjedit al to ne pise nigdje ..ciste gluposti !
Mustang1

#4520 Re: English Premier League

Post by Mustang1 »

smoki_choko wrote:a tebi nije sumnjivo da neko uplati na kvotu 490 2 miliona
Nigdje ne pise da je jedan covjek uplatio 2 miliona .. Mozda je 2 miliona ljudi uplatilo po 1 €
unitedlover

#4521 Re: English Premier League

Post by unitedlover »

ma tu nema trunke istine navodno namjestanje utakmice presmijesno u najmanju ruku.Kao da se ne mogu desiti preokreti u fudbalu....
smoki_choko

#4522 Re: English Premier League

Post by smoki_choko »

Bubalo1 wrote:
Nigdje ne pise da je jedan covjek uplatio 2 miliona .. Mozda je 2 miliona ljudi uplatilo po 1 €
ne nego je 4 mil ljudi uplatilo po pola eura. haj ne rise
Riddle

#4523 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Na pocetku clanka je utakmica pod istragom Interpola, a na kraju to Interpol demantuje. :-)
Mustang1

#4524 Re: English Premier League

Post by Mustang1 »

smoki_choko wrote:
Bubalo1 wrote:
ne nego je 4 mil ljudi uplatilo po pola eura. haj ne rise
Uredu je fanatik nemoj vise dolazit na temu o nogometu..Nije ti valjda krivo sto ti nisi znao pa uplatio ? Isto da samo jedan covjek moze se kladit i uplatio 2 miliona .. koje gluposti u pm
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4525 Re: English Premier League

Post by -LIBERO- »

Evo englezi :D samo na sekund da se upetljam u razgovor.

Mapa podrske u Londonu za ove londonske klubove bez obzira u kojoj ligi igrali.

Ima interesantnih boja,preplitanja i saznanja.... :D :dance: :thumbup:

Image
Post Reply