Mislim kako je ovo jedna velika šarena laža i mi smo se svi navukli.bosnian1873 wrote:Informacija o uvođenju HRT-a 3,VH1 Adrie i Fox Movies u catv i dtv HS-a je tačna.
Da bi provjerio ovaj info,zvao sam HS i oni su potvrdili to.
HRT 3,VH1 Adria i Fox Movies od 08.oktobra u HS-u!
HS kablovska
Moderator: anex
-
AdrianMole
#4501 Re: HS kablovska
-
The Realist
#4502 Re: HS kablovska
O ovome sam razmišljao, ali neka onda podignu cijenu malo (ništa puno, naravno, ali da budu i "pravi" kanali ubačeni).AdrianMole wrote: Mislim kako je ovo jedna velika šarena laža i mi smo se svi navukli.Realno,izgleda kako više nema ekonomske računice ubacivati kanale sa postojećim cijenom kablovske i paketa.Vidimo kako su ove godine ubačeni uglavnom kanali kao zamjena za neki drugi ili potpuno besplatni.S druge strane, ako se poveća cijena analogije gubi se jedna od bitnih prednosti pred Telemachom, a to je manja cijena.Ne znam samo zašto je tako teško organizirati još jedan poseban paket kanala sa nekih pobrojanim kanalima koji nisu eksluziva Telemacha, pa neka plaća tko hoće i može.Daj Bože da se varam, ali vrlo sam skeptičan u povećanje broja kanala na HS-u bez diranja u cijenu. Nadam se kako će me demantirati.
Sa analognom je problem što se ne može paket napraviti, barem mislim, tj. ili će pustiti svima, ili neće nikome, ali na digitali mogu te stvari kontrolisati. Tu mogu praviti pakete kakve hoće i puštati kako hoće, pa neka tako i urade.
Mislim da će više izgubiti ako ovako nestave, nego što će dobiti, samo je pitanje kojih korisnika imaju više starijih, koje ionako samo naši kanali zanimaju, ili i ove mlađe, kojima su druge stvari bitnije).
PS
I meni nije jasno kako nikoga nemaju na forumu. Logosoft ima, Telemach ima, pa mogli bi i oni nekoga imati.
PPS
I mislim da je sada "bitnije" da se uvede FOX, nego Fox Movies, mada bi oba kanala bila jako poželjna.
- chakany
#4503 Re: HS kablovska
Uh sto ste se raspisali danas, nije me bilo cijeli dan i onda vidim da imam svasta za procitati.
Ovako, i ja imam problema sa pojedinim kanalima, gdje se pojavljuje sum, ali sada ne znam o kojim je kanalima rijec, nekad je FTV, nekad OBN, a nekad i RTL, pa nekad tok suma nestane, ali se onda opet pojavi.
Mislio sam da mi nije do TV-a, ali eto izgleda da se i drugima to desava.
Posebno me to nervira kada gledam vijesti, i onda je taj sum toliko jak, da uopce ne shvatim sta voditelj prica u vijestima.
Meni se to javlja i na analognoj i na digitalnoj.
Ja sam takodjer za opciju poskupljenja analogne, ali nekih par maraka, ako nam uvedu nesto atraktivno, a njima je atraktivno i NTV IC Kakanj
Znaci, atraktivne kanale ako uvedu, ali meni atraktivne, onda sam za poskupljenje bez problema.
Sada kako stvari stoje, konkurencija ima dosta bolju ponudu neko HS, realnost je takva kakva je.
Ovako, i ja imam problema sa pojedinim kanalima, gdje se pojavljuje sum, ali sada ne znam o kojim je kanalima rijec, nekad je FTV, nekad OBN, a nekad i RTL, pa nekad tok suma nestane, ali se onda opet pojavi.
Mislio sam da mi nije do TV-a, ali eto izgleda da se i drugima to desava.
Posebno me to nervira kada gledam vijesti, i onda je taj sum toliko jak, da uopce ne shvatim sta voditelj prica u vijestima.
Meni se to javlja i na analognoj i na digitalnoj.
Ja sam takodjer za opciju poskupljenja analogne, ali nekih par maraka, ako nam uvedu nesto atraktivno, a njima je atraktivno i NTV IC Kakanj
Znaci, atraktivne kanale ako uvedu, ali meni atraktivne, onda sam za poskupljenje bez problema.
Sada kako stvari stoje, konkurencija ima dosta bolju ponudu neko HS, realnost je takva kakva je.
- Cracked
#4504 Re: HS kablovska
Pa samo HS nema fox movies. Supertv, MojaTv i telemach imaju. naravno tu je i cinestar kod telemacha(analogna), rtl cro kod supertv itd.
Danas su poceli uvoditi telemach i kod mene napokon. Dovidjenja HS
-
The Realist
#4505 Re: HS kablovska
RTL imaš na digitali. HS i ako šta uvede, to će biti digitala.Cracked wrote:Pa samo HS nema fox movies. Supertv, MojaTv i telemach imaju. naravno tu je i cinestar kod telemacha(analogna), rtl cro kod supertv itd.
Oni definitivno moraju probati uvesti ove FOX-ove, HRT 3, te još nešto su najavljivali.
Trenutno jedino što imaju prednost (govorim samo o TV ponudi, ne ulazim u cijenu) su besplatni HD kanali, pa je LP noć stvarno zanimljiva, ali to definitivno nije dovoljno.
- King Kenny
#4506 Re: HS kablovska
hvalaThe Realist wrote:Ne samo da je bez naknade, nego ti moraju zamijeniti, pošto dalvi ne može da ponudi sve što oni nude. Ali, neće biti problema, samo nazovi i reci im da si mjesecima čekao da se popravi, ne ide i da ti onda pošalju zehničare da zamijene (ovo čisto da se ubrza, a i istina je da si mjesecima čekao da se popravi).King Kenny wrote:treba li šta doplatiti ili mogu zamjeniti bez naknade.The Realist wrote:Mijenjaj za Hema.
-
nookey
#4507 Re: HS kablovska
Imate li vi na digitalnoj Novu?
-
dmagic2
#4508 Re: HS kablovska
Ja sam uglavnom zadovoljan HS-om,internetom/cijenom i mislim da su u tome dobri. Digitalna se popravlja,ali je i dalje poprilicno u zaostatku u odnosu na ponudu konkurencije. Ono sto me "brine", jer sam polozajem "osudjen" na HS a
osim adsl-a nemam mogucnosti za neki drugi internet,je nevjerovatna inertnost HS-a u odnosu na konkurenciju.
Pratim,ponude konkurencije i promjene u programima koje su se desile kod njih. Govorim "brinem" se jer znam da ako ih konkurencija "poklopi" a ne postavi mrezu na mojoj lokaciji mogu samo imati skuplji internet/tv. Drugim rijecima,nemam nikakve zelje za propadanjem HS-a!
Ako se ovaj trend nastavi,bojim se da ce se to upravo i desiti! Pogledajte samo sporost HS-a u poslijednjoj godini!
Sta se recimo promjenilo u ponudi? Koje pakete je digitalna TV ponudila? Ovo sto sada imaju,tesko da mozemo nazvati paketima. Ruku na srce,u KID ponudi ta digitalna i ne kosta puno,ali ja hocu da im platim vise! Hocu da platim ako to volim,da imam dodatnih 5-10 filmskih kanala! Hocu da mi omoguce da platim EPL kanal,ili neki na kojem cu moci pratiti NBA ligul! Platicu im! Pa neka samo malo pogledaju kako kablovske rade u svijetu,a sa digitalnom mogu sve i svasta raditi. Dajte ljudima mogucnost da sami izaberu neke kanale sebi! Pa koga interesuju crtani,neka ih biraju (tu mislim i na crtane za odrasle!)i placaju. Ali ne,trenutna politika i reklamiranje HS se svodi na recenicu:"kupujmo domace..." Kao da jaja kupujemo! Da se razumijemo,radje cu neku lokalnu firmu placati,ali ima da bude kvalitetna!
osim adsl-a nemam mogucnosti za neki drugi internet,je nevjerovatna inertnost HS-a u odnosu na konkurenciju.
Pratim,ponude konkurencije i promjene u programima koje su se desile kod njih. Govorim "brinem" se jer znam da ako ih konkurencija "poklopi" a ne postavi mrezu na mojoj lokaciji mogu samo imati skuplji internet/tv. Drugim rijecima,nemam nikakve zelje za propadanjem HS-a!
Ako se ovaj trend nastavi,bojim se da ce se to upravo i desiti! Pogledajte samo sporost HS-a u poslijednjoj godini!
Sta se recimo promjenilo u ponudi? Koje pakete je digitalna TV ponudila? Ovo sto sada imaju,tesko da mozemo nazvati paketima. Ruku na srce,u KID ponudi ta digitalna i ne kosta puno,ali ja hocu da im platim vise! Hocu da platim ako to volim,da imam dodatnih 5-10 filmskih kanala! Hocu da mi omoguce da platim EPL kanal,ili neki na kojem cu moci pratiti NBA ligul! Platicu im! Pa neka samo malo pogledaju kako kablovske rade u svijetu,a sa digitalnom mogu sve i svasta raditi. Dajte ljudima mogucnost da sami izaberu neke kanale sebi! Pa koga interesuju crtani,neka ih biraju (tu mislim i na crtane za odrasle!)i placaju. Ali ne,trenutna politika i reklamiranje HS se svodi na recenicu:"kupujmo domace..." Kao da jaja kupujemo! Da se razumijemo,radje cu neku lokalnu firmu placati,ali ima da bude kvalitetna!
- TheWatcher
#4509 Re: HS kablovska
Gdje se nalazis pa telemach uvodiCracked wrote:Pa samo HS nema fox movies. Supertv, MojaTv i telemach imaju. naravno tu je i cinestar kod telemacha(analogna), rtl cro kod supertv itd.
- chakany
#4510 Re: HS kablovska
Ja se u potpunosti slazem s tobom.Ono sto bi trebao nas operater da uradi, mislim da to ne bi bilo lose, napraviti neku anketu na njihovoj internet stranici, ili putem racuna, gdje bismo se mogli izjasniti sta zelimo, a sta ne zelimo gledati.Jer ruku na srce, u osnovnom paketu ima barem 5 kanala (mozda cak i vise), koje uopce ne gledam.Mislim da i neki predju na Telemach, nista ne bi time postigli, jer i na tom Telemachu nije nista bolje, barem sam tako cuo od prijatelja.dmagic2 wrote:Ja sam uglavnom zadovoljan HS-om,internetom/cijenom i mislim da su u tome dobri. Digitalna se popravlja,ali je i dalje poprilicno u zaostatku u odnosu na ponudu konkurencije. Ono sto me "brine", jer sam polozajem "osudjen" na HS a
-
The Realist
#4511 Re: HS kablovska
EPL i NBA nećemo nikada dobiti, dok ih god drži Sportklub. Prevelike cijene traže. Vidjet ćemo da li će i Logosoft to imati, kada istekne ugovor, a evo i sada recimo El Classico su stavili na kanal, koji nije u ponudi drugih operatera.dmagic2 wrote:Ja sam uglavnom zadovoljan HS-om,internetom/cijenom i mislim da su u tome dobri. Digitalna se popravlja,ali je i dalje poprilicno u zaostatku u odnosu na ponudu konkurencije. Ono sto me "brine", jer sam polozajem "osudjen" na HS a
To je nešto što treba odmah zaboraviti. Imamo arene i kako one šta otkupe, tako ćemo i mi gledati, ako ništa može se sve u HD gledati i nije to tako loše (LP i EL su recimo sjajno popraćene, barem za sada).
Ono što treba HS gledati je da poveća ponudu ovih drugih paketa, koji im ne ovise od konkurencije, a to su filmske, te zabavni (ali bez folk kanala, tih imamo milion). Ako ništa, neka napravi dodatni digitalni paket, gdje će biti ti kanali, siguran sam da bi većina korisnika dodala par KM više, a da to ima.
- O'zone
- Globalni moderator
#4512 Re: HS kablovska
Nadaj te se nadajte HS-ovci

E moj Enese ljudi ti donesu na vrata a ti nisi u stanju da emitirašVIDEO/NOVI KANAL NA MALIM EKRANIMA: TV Fox od 15. oktobra počinje emitiranje u BiH
Petak | 12.10.2012.
Fox International Channels (FIC) najavljuje pokretanje pay TV kanala FOX, FIC-ova vodećega zabavnog branda i međunarodnog predvodnika u visokokvalitetnoj zabavi u jugoistočnoj Europi. Kanal počinje emitiranje 15. oktobra u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, na Kosovu, u Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Sloveniji
Fox će se pridružiti uhodanom portfelju pay TV kanala koje FIC u jugoistočnoj Evropi distribuira od 2005. godine, kao što su zabavni kanali FOX Life, FOX Crime i FOX Movies, dokumentarni kanali National Geographic Channel i Nat Geo Wild, porodični kanal 24Kitchen, informativni kanal Sky News i dječji kanal Baby TV. U Evropi ovi brandovi dopiru do 300 miliona pretplatnika kroz mrežu od 105 televizijskih signala distribuiranih preko 4.000 pridruženih platformi.
FOX će emitirati hit serije kao što su Živi mrtvaci, Američka horor priča i Dodir te pružiti gledateljima priliku da postanu dio globalnih televizijskih dešavanja. Svjetske premijere nastavit će se idućih mjeseci novim sezonama spomenutih serija i drugim novim programima kao što su Da Vinci’s Demons koje je David Goyer osmislio za Cineflix, a koji će 2013. godine biti premijerno prikazani na FOX-ovim kanalima.
- Zadovoljstvo nam je povećati svoj udio na tržištu jugoistočne Evrope pokretanjem kanala FOX, vrhunskoga branda koji je temelj Fox International Channelsa. Uvjereni smo da će ovaj novi kanal ponoviti svoj nevjerojatni globalni uspjeh. Ovo je pokretanje i ključan korak naše strategije širenja u Evropi i u ovoj regiji. Zemlje jugoistočne Evrope pune su potencijala i s veseljem dočekuju inovacije. Ovo pokretanje konsolidira poslovne aktivnosti koje smo 2005. godine započeli u Bugarskoj, kaže Jesús Perezagua, direktor Fox International Channels Europe & Africe, prenosi tportal.hr.
Ovim pokretanjem FIC želi znatno unaprijediti svoj položaj u jugoistočnoj Europi i bolje isporučivati sjajan televizijski program platformama, oglašivačima i pretplatnicima diljem regije. To će također osnažiti brand FOX, FIC-ov najdistribuiraniji globalni brand te povećati broj sinergija i promotivnih mogućnosti na raznim FOX-ovim kanalima diljem kontinenta.
- Cracked
#4513 Re: HS kablovska
grbavica 1 i kamere na ulaz.TheWatcher wrote:Gdje se nalazis pa telemach uvodiCracked wrote:Pa samo HS nema fox movies. Supertv, MojaTv i telemach imaju. naravno tu je i cinestar kod telemacha(analogna), rtl cro kod supertv itd.
-
bosnian1873
#4514 Re: HS kablovska
E nije to taj kanal,bio je nekakav Sport Canali 3theprodigy wrote:ovako vam izgleda hrt 3
-
bosnian1873
#4515 Re: HS kablovska
01.Jutros se u 6:15h ALFA TV pokvarila i pojavio se meni TOTAL TV kanala.I oni su listali kanale da nađu ALFU kad otvoriše RTS 1(Radi),te RTS 2,te PRVU,te onda RTV Novi Pazar te bla bla bla te ja se obradovao da uvode RTS-ove kad ono odjednom ALFA TV.
Zašto nam ne uvedu RTS-ove i ostale HR i SRB kanale,ma iako preuzimaju od TOTAL TV-a,zlatno bi bilo.
Imaju oni i HRT 3,i Sport Klubove koje VI želite ali ne daju.Enesova logika.
02.U srijedu sam išao da pitam za FOX Balkan na Vrace(HS centralu),i oni su mi rekli "BIČE" a kad sam izlazio vidim sam im SKPRIME na TV-U
03.Kada najlošiji operater Moja TV ima FOX Movies,možemo ga i Mi imati.
04.Jučer HS nije zatamnio Larin izbor u 21:00h
Zašto nam ne uvedu RTS-ove i ostale HR i SRB kanale,ma iako preuzimaju od TOTAL TV-a,zlatno bi bilo.
02.U srijedu sam išao da pitam za FOX Balkan na Vrace(HS centralu),i oni su mi rekli "BIČE" a kad sam izlazio vidim sam im SKPRIME na TV-U
-
The Realist
#4516 Re: HS kablovska
Pazi, nije stvar da li oni nešto imaju ili ne, nego da li mogu dalje vršiti distribuciju, a to ne smiju, bez dogovora sa vlasnikom, tako da te stvari što imaju i ne znače ništa.bosnian1873 wrote:01.Jutros se u 6:15h ALFA TV pokvarila i pojavio se meni TOTAL TV kanala.I oni su listali kanale da nađu ALFU kad otvoriše RTS 1(Radi),te RTS 2,te PRVU,te onda RTV Novi Pazar te bla bla bla te ja se obradovao da uvode RTS-ove kad ono odjednom ALFA TV.
02.U srijedu sam išao da pitam za FOX Balkan na Vrace(HS centralu),i oni su mi rekli "BIČE" a kad sam izlazio vidim sam im SKPRIME na TV-U![]()
Oni i dalje tvrde da će uvesti dosta kanala i to dobrih, ali presporo ide, osim ako ne planiraju odjednom desetak kanala uvesti, ali tu sam sumnjičav.
Uglavnom, znam da počinje The Walking Dead i kako stvari stoje, neću ga moći na Foxu gledati, nego ću morati skidati (a to je serija koju nisam želio skidati, nego sam rezervisao termin ponedjeljak i tako ju pratio).
-
bosnian1873
#4517 Re: HS kablovska
pa neka plate pa nek nam puste.
-
The Realist
#4518 Re: HS kablovska
Što se Sportkluba tiče, to se vjerovatno nikada neće dogoditi. Vidiš da ih ni MojaTV nema, pitanje je hoće li Logosoft moći ugovor obnoviti (iako je njima prednost što nisu previše prošireni), ali SKPrime ne mogu dobiti, a što se tiče ovih drugih kanala, ja vjerujem da će nešto staviti (jednostavno ne mogu ovako ostaviti, jer će izgubiti puno ljudi), samo je pitanje šta.bosnian1873 wrote:pa neka plate pa nek nam puste.
- bahate
#4519 Re: HS kablovska
Momci samo sabura bce kanali, 100% provjerena informacija.Rodjak mi radi u HS-u, trebalo je od 8.oktobra da se uvedu ti neki novi kanala, a sad sta se ceka veze nemam??
Imam jedno pitanje, prosli mjesec mi je dosao normalan racun za kablovsku 11.50 KM i internet 15 KM, platio sam taj racun, i sad mi ovaj mjesec dolazi racun 53 KM..... Fakat mi nije jasno otkud toliko da platim, kada sam izmirio obaveze za prethodni mjesec, tj septembar.

Imam jedno pitanje, prosli mjesec mi je dosao normalan racun za kablovsku 11.50 KM i internet 15 KM, platio sam taj racun, i sad mi ovaj mjesec dolazi racun 53 KM..... Fakat mi nije jasno otkud toliko da platim, kada sam izmirio obaveze za prethodni mjesec, tj septembar.
-
The Realist
#4520 Re: HS kablovska
Otiđi tamo i objasni situaciju, samo ponesi račune i to bi trebalo biti to.bahate wrote:Momci samo sabura bce kanali, 100% provjerena informacija.Rodjak mi radi u HS-u, trebalo je od 8.oktobra da se uvedu ti neki novi kanala, a sad sta se ceka veze nemam??
I da, možda si malo kasnije platio, pa njima nije ušlo u sistem, tj. računi su se ranije odštampali.
A zna li ti taj rođak koji kanali se uvode, a.B.d.?
- bahate
#4521 Re: HS kablovska
E hvala roki, moracu otici sljedece sedmice da to vidim
Ja mislim vec da sam pisao koje bi kanale trebali uvesti, ali evo jos jednom HRT 3, FOX Movies i ovaj FOX balkanski,
Nat Geo Wild, i VH1 za balkan. On je rekao da bi trebali od 8.oktobra, a sta sad cekaju do ENESA je
Ja mislim vec da sam pisao koje bi kanale trebali uvesti, ali evo jos jednom HRT 3, FOX Movies i ovaj FOX balkanski,
Nat Geo Wild, i VH1 za balkan. On je rekao da bi trebali od 8.oktobra, a sta sad cekaju do ENESA je
- bahate
#4522 Re: HS kablovska
Samo da napomenem da ovo vazi za kablovsku tv, a za digitalu nemam pojma.bahate wrote:E hvala roki, moracu otici sljedece sedmice da to vidim![]()
-
The Realist
#4523 Re: HS kablovska
Možda možeš sačekati sljedeći račun i vidjeti kakav će doći, ali skontaj.bahate wrote:E hvala roki, moracu otici sljedece sedmice da to vidim![]()
Ako budu ovi kanali, idu sigurno i na digitalnu, osim što će NGW ići samo na analognu, jer ga imamo, dok ova četiri bi išla na digitalnu i na analognu (kako ti kažeš).
Bude li ovo, a.B.d., mislim da možemo biti zadovoljni.
-
AdrianMole
#4524 Re: HS kablovska
Ja tek vjerujem kada vidim.Predugo sve to traje....
- chakany
#4525 Re: HS kablovska
Pa evo cekamo od 1. oktobra, ako se ne varam.
Prvo je bilo da uvode 1. oktobra, pa onda 8. oktobra, pa evo sada jos malo dolazi i 15. oktobar, pa vidjet cemo sta ce biti.
Mozda bude treca sreca
Sad sam se malo sjetio ove nase djecice, jadna majko, oni stvarno nemaju sta da gledaju na ovoj kablovskoj i digitalnoj.
Ima tu onaj Disney XD, i onaj Cartoon Network, ali je problem, sto dijete od par godina to ne razumije.
Ja nisam dijete, nego sad kako kanale prebacujem sjetih se nesto.
Trebao bi im neki djeciji kanal, pa da imaju i oni sta da gledaju.
E sad sjetio sam se jos necega.
Jedne godine kada su nam uveli OTV VALENTINO, i ostale lokalne kanale, mi forumasi smo se udruzili i zajedno pokrenuli ideju da nam uvedu par finih kanala.
Tada su uvedi B92, RTL Hrvatska, ATLAS TV.
Znaci sve se moze kad se hoce
Sjecam se da smo im pravo dosadjivali na forumu, cak smo znaci okrenuti par puta i centralu da pitamo sta ce novo doci
.
Prvo je bilo da uvode 1. oktobra, pa onda 8. oktobra, pa evo sada jos malo dolazi i 15. oktobar, pa vidjet cemo sta ce biti.
Mozda bude treca sreca
Sad sam se malo sjetio ove nase djecice, jadna majko, oni stvarno nemaju sta da gledaju na ovoj kablovskoj i digitalnoj.
Ima tu onaj Disney XD, i onaj Cartoon Network, ali je problem, sto dijete od par godina to ne razumije.
Ja nisam dijete, nego sad kako kanale prebacujem sjetih se nesto.
Trebao bi im neki djeciji kanal, pa da imaju i oni sta da gledaju.
E sad sjetio sam se jos necega.
Jedne godine kada su nam uveli OTV VALENTINO, i ostale lokalne kanale, mi forumasi smo se udruzili i zajedno pokrenuli ideju da nam uvedu par finih kanala.
Tada su uvedi B92, RTL Hrvatska, ATLAS TV.
Znaci sve se moze kad se hoce
Sjecam se da smo im pravo dosadjivali na forumu, cak smo znaci okrenuti par puta i centralu da pitamo sta ce novo doci