mislim da nije vise od 10KM sa kupovinom i "ruke". mada mozes otici kupiti to pa i sam staviti ako imas halat za skidanje lancarashtiman wrote:Koliko kosta to stavljanje karikecappy_tempo wrote:ja sam na proslom bajku stavio kariku,a sad na ovom rockhopperu fabricki dosla. nikad problema nisam imao osim kad je treba skinuti. tu malo zapekne,povuci tamo vamo i kad je skinem opsujem joj koju eto onako
Biciklom kroz Sarajevo
- cappy_tempo
#4501 Re: Biciklom kroz Sarajevo
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#4502 Re: Biciklom kroz Sarajevo
NeJmam halata...moram i to zbaviticappy_tempo wrote:mislim da nije vise od 10KM sa kupovinom i "ruke". mada mozes otici kupiti to pa i sam staviti ako imas halat za skidanje lancarashtiman wrote:Koliko kosta to stavljanje karikecappy_tempo wrote:ja sam na proslom bajku stavio kariku,a sad na ovom rockhopperu fabricki dosla. nikad problema nisam imao osim kad je treba skinuti. tu malo zapekne,povuci tamo vamo i kad je skinem opsujem joj koju eto onako
- chengaba
#4503 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Neću, nego ću quotat nek' stoji još jednom.adnandus wrote:chengaba wrote:Stručnjak, WD40 je odmaščivać!cappy_tempo wrote:ma moze se wd koristiti kao podmazivanje ali svi koji malo drze do bajka,hoce nesto pored wd kojim ociste sve to uzmu ulje za lanac pa ga podmazu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Obriši ba ovo
Bujrum podmazujte sa WD-om.
Ako vozite po Vilsonovom, to vam i može proći, ali ja znam gdje vozim i kako se s čim moj bicikl ponaša.
Do sad sam najzadovoljniji bio sa voskom za podmazivanje, jer se najmanje smeća lijepi za lanac. Ulje za finu mehaniku (mašine za šivanje i to) isto fino radi, ali kad je suho i prašnjav teren brzo se uprlja lanac.
A vi bujrum WD stavljajte na svoje avalanše i perite zube sa njim što se mene tiče ako piše na internetu!
-
donja_crtica
#4504 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma i ja sam njihovog servisera otresao, poceo me peglat nesto, pametovat. Ma de reko, nisam kod doktora da trpimHajlac wrote:
Mah i Ninu nekad moras 2-3 puta pitat da bi obratio paznju na tebe. Iz mog iskustva, jedino je Amina totalno OK osoba.
A ostavio sam im preko 2 milje (dva bicikla i hejbet opreme) u zadnje 4 godine
Sto je najgore, nekog ignorisu a oko nekih oblijecu
- bordo gandalf
#4505 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kakve su savine gume...isao danas u CC imaju neke od 40 KM pa odoh do stupa uzeo savinu 17 KM valja li cemu?
-
quarterback
#4506 Re: Biciklom kroz Sarajevo
vidjeces na prvom penjanju uz ratni igmanski put 
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#4507 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Taman 23 marke lošije od CC gumarashtiman wrote:Kakve su savine gume...isao danas u CC imaju neke od 40 KM pa odoh do stupa uzeo savinu 17 KM valja li cemu?
-
ice2cube
#4508 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Mozete li mi preporuciti neko biciklo do 300 KM na piku ili radnji, znaci nista specijalno ali i da ne bude kinez.
Vise ne bi dao ni marke

Vise ne bi dao ni marke
-
quarterback
#4509 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa pogledaj neki polovan "jaci" brand, ako se mozes dogovoriti sa prodavcem da se sa bajkonm nadjete kod nekog od servisa tipa Bike Doctora, GIRa i sl pa da na licu mjesta oni pogledaju ako nesto nije ok i odmah poprave
svako ima svoj interes u tome, prodavac da proda, servis da popravi i zaradi, ti da imas ispravan bajk
svako ima svoj interes u tome, prodavac da proda, servis da popravi i zaradi, ti da imas ispravan bajk
- bordo gandalf
#4510 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Gdje jos mogu vidjeti posto igmanskim necu iciquarterback wrote:vidjeces na prvom penjanju uz ratni igmanski put
-
quarterback
#4511 Re: Biciklom kroz Sarajevo
u tom slucaju su ti odlicne 
- bordo gandalf
#4512 Re: Biciklom kroz Sarajevo
A i jeftinije su od onih iz CC-a za 23 KMquarterback wrote:u tom slucaju su ti odlicne
- Lucazode
#4513 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Ima par dana kupio na INI. 4.5 KM rastavio bajk, skinuo lanac, pogone, nabe, kuglagere povadio...Dobro odmastio oprao šamponom i ostavio da se osuši. Kasnije podmazao sa spomenutim uljem i definitivno se osjeti razlika. Ne toliko zbog ulja kao zbog dobrog čišćenja.
Ulje samo po sebi je ok.
- trimi68
#4514 Re: Biciklom kroz Sarajevo
A zašto si odmastio pogone (koliko pogona ima na biciklu??), nabe, kuglagere (gdje ovo nađe na biciklu, koji je model, može li fotos bicikla i kuglagera??) si vratio nadam seLucazode wrote:
Ima par dana kupio na INI. 4.5 KM rastavio bajk, skinuo lanac, pogone, nabe, kuglagere povadio...Dobro odmastio oprao šamponom i ostavio da se osuši. Kasnije podmazao sa spomenutim uljem i definitivno se osjeti razlika. Ne toliko zbog ulja kao zbog dobrog čišćenja.
Ulje samo po sebi je ok.
Koji šampon si koristio (Protiv peruti ili za masnu kosu)
Ako je razlika zbog čišćenja zašto si koristio ulje ???
- Lucazode
#4515 Re: Biciklom kroz Sarajevo
trimi68 wrote:A zašto si odmastio pogone (koliko pogona ima na biciklu??), nabe, kuglagere (gdje ovo nađe na biciklu, koji je model, može li fotos bicikla i kuglagera??) si vratio nadam seLucazode wrote:
Ulje samo po sebi je ok.
Koji šampon si koristio (Protiv peruti ili za masnu kosu)![]()
![]()
Ako je razlika zbog čišćenja zašto si koristio ulje ???
![]()
Prednja naba unutar koje su kuglageri povađeni i oprani. Takođe je odmašćena unutra i oprana. Prije čišćenja se čuo zvuk škripickanja i kao da melje pri okretanju prednjeg točka što je bila kombinacija prljave tot masti i prašine. Isti je sistem i na zadnjoj nabi. Kuglageri odmašćeni, oprani, vraćeni u utore i nanesena tot mast. Ni slučajno ulje za podmazivanje. Broj kuglagera na zadnjoj i prenjoj nabi je 20 i mora biti identičan sa bočnih strana tj. 10+10.

Prednji pogon, odmašćen, opran, i podmazan Lancolom.Zadnji pogon isti postupak.

I zadnja naba (osovina zanjeg pogona) povađeni kuglageri, oprana i očišćenja.
WD 40- odmašćivanje, Šampon Head&Shoulders pranje
Ako bi se nanijelo ulje na kuglagere u nabama brzo bi izgubilo svojstvo lubrikanta.
Biciklo je GT Agressor.
Primjer zaprljane zadnje nabe tj.zadnje osovine pogona

- trimi68
#4516 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nice hvala na objašnjenju i fotosima 
-
amelinoo
#4517 Re: Biciklom kroz Sarajevo
zašto ovaj sport tracker, neće da mi uploaduje workoute tamo na stranicu, je li neko imao sličan problem???
-
quarterback
#4518 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jesi pitao na njihovom forumu ?
- HaHaHa2
#4519 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ni meni sinoc nije moglo da uploaduje a vidim da i drugi imaju isti problemamelinoo wrote:zašto ovaj sport tracker, neće da mi uploaduje workoute tamo na stranicu, je li neko imao sličan problem???
https://getsatisfaction.com/sportstrack ... ced-1ic6r8
The Sports Tracker service is offline for a total of an estimated twelve hours starting today at 01:00PM UTC until tomorrow 01:00 AM UTC, due to maintenance of our database and backend infrastructure.
You can use your Sports Tracker app to track as usual but the workouts will not sync to the service until after the service break.
Sorry for the inconvenience and happy tracking!
- cappy_tempo
#4520 Re: Biciklom kroz Sarajevo
danas sam sreo par biciklista na borackom bez kaciga svi voze,a drugu grupu sretnem na ivanu bez kacige? jel to neka furka ici ivanom pa i borackim gdje se na nekim dionicama 2 auta ne mogu zaobici,a na ivanu se kolona auta uhvatila i sad svak svakog prestize,a junaci se uhvatili desne strane,jedan iz drugog i nikakav problem nije tu nego ni jedan na glavi kacige nema,a koliko sam vidio ni zakacenu je negdje nemaju...
-
ice2cube
#4521 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ja ako bi ikada stavljao kacigu, to bi bila onda ona cross, onu za bicikla u zivotu ne bi stavio na glavu, nista ruznije nisam vidiocappy_tempo wrote:danas sam sreo par biciklista na borackom bez kaciga svi voze,a drugu grupu sretnem na ivanu bez kacige? jel to neka furka ici ivanom pa i borackim gdje se na nekim dionicama 2 auta ne mogu zaobici,a na ivanu se kolona auta uhvatila i sad svak svakog prestize,a junaci se uhvatili desne strane,jedan iz drugog i nikakav problem nije tu nego ni jedan na glavi kacige nema,a koliko sam vidio ni zakacenu je negdje nemaju...
- kokuz_sa
#4522 Re: Biciklom kroz Sarajevo
svaciji zivot njegova odgovornost..neko moze to zvat furkom kad se vozi bez kacige neko ce to zvat drugacije..
pa pogledaj samo eto put prema rajlovcu..desetine raje ide biciklom do posla dole negdje gdje industrijska zona..idu znaci ovim autoputem sto je u izgradnji..niko kacige nema..a kad pored tebe prodje kamion od drvosjece ili neki drugi sleper vrati te unazad za par metara..
nekom je skupa kaciga, nekog sramota je imat na glavi, nekome se ne nosi..
i eto
mada zivot je jeftin
pa pogledaj samo eto put prema rajlovcu..desetine raje ide biciklom do posla dole negdje gdje industrijska zona..idu znaci ovim autoputem sto je u izgradnji..niko kacige nema..a kad pored tebe prodje kamion od drvosjece ili neki drugi sleper vrati te unazad za par metara..
nekom je skupa kaciga, nekog sramota je imat na glavi, nekome se ne nosi..
i eto
mada zivot je jeftin
- cappy_tempo
#4523 Re: Biciklom kroz Sarajevo
mah to je za mene glup covjek. ljudi naprave nesto da tebi bude od pomoc, a mi ko debili najveci samo gledamo kako to zajebati
- Better Man
#4524 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma, to su obični idioti koji nemaju pojma o životu! Kad god idem na dužu vožnju, obavezno stavim kacigu, rukavice, jer sigurnost je najvažnija, a tu je i ruksak sa rezervnom presvlakom kad se oznojim i drugim potrebnim stvarima!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4525 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ideš li bajkom do Londona ?Better Man wrote:Ma, to su obični idioti koji nemaju pojma o životu! Kad god idem na dužu vožnju, obavezno stavim kacigu, rukavice, jer sigurnost je najvažnija, a tu je i ruksak sa rezervnom presvlakom kad se oznojim i drugim potrebnim stvarima!