Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
spajdermen

#4501 Re: Kineski mobiteli

Post by spajdermen »

ima li ko iskustva i informacije o brandu blackview

ovaj mi zapeo za oko
http://m.gearbest.com/cell-phones/pp_232589.html
kloniran

#4502 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

spajdermen wrote:ima li ko iskustva i informacije o brandu blackview

ovaj mi zapeo za oko
http://m.gearbest.com/cell-phones/pp_232589.html
pisaj ga cim interpolira kameru
a zanimljivo je da je na tvom linku skuplji desetak dolara nego na stranici :D
i na search-u isto tu tvoju cijenu prikaze, a kad kliknes na telefon izbaci novu manju cijenu
spajdermen

#4503 Re: Kineski mobiteli

Post by spajdermen »

kamera mi uopšte nije bitna, čak da je 5 mpx je sasvim dovoljno

ja ne znam čemu tolika trka za nekim mega giga pixelima, kao da su svi profi fotografi i hoće pravit izložbe ili jumbo plakate

interesuje me stabilnost rada i brzina, a 3 gige RAM bi trebalo da to omoguće

te sam izgled mobitela i kvalitet materijala, ovako izgleda premijumski, alu okvir i stakleni poklopac
kloniran

#4504 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

i baterija je slaba
geekmanijak

#4505 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

spajdermen wrote:kamera mi uopšte nije bitna, čak da je 5 mpx je sasvim dovoljno

ja ne znam čemu tolika trka za nekim mega giga pixelima, kao da su svi profi fotografi i hoće pravit izložbe ili jumbo plakate

interesuje me stabilnost rada i brzina, a 3 gige RAM bi trebalo da to omoguće

te sam izgled mobitela i kvalitet materijala, ovako izgleda premijumski, alu okvir i stakleni poklopac
Ako želiš stabilnost rada i brzinu, onda kupuj "JAČE" brendove, tipa MEIZU, XIAOMI, LENOVO, jer iza njih stoji veća softwerska podrška, i hardware je kvalitetnije složen nego kod manje poznatijih brendova, pročitaj malo unatrag usporedbe, jer neznači ti ništa 3GB RAM ako je na slabijoj frekvenciji i ako je softwerski ne ispeglan
spajdermen

#4506 Re: Kineski mobiteli

Post by spajdermen »

kakav bolan jači hardver, svi koriste mediatek procesore
sotver takođe baziran na androidu

sve je to u 5 deka, samo što poznatiji brandovi traže više para upravo zbog toga što su postali poznati
skafiskafsnjak

#4507 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

spajdermen wrote:kakav bolan jači hardver, svi koriste mediatek procesore
sotver takođe baziran na androidu

sve je to u 5 deka, samo što poznatiji brandovi traže više para upravo zbog toga što su postali poznati
Ma jasta ...sve je to u pet deka :lol: :lol: :lol:

Djesi dileja
skafiskafsnjak

#4508 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Koji si ti kralj . treba ti medalju dati...ali onu made in china :lol:

Izdrkotino
skafiskafsnjak

#4509 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Kaakkoo si mocan , ahahah . Tarzan pravi .

Aj smisli jos nesto :lol:
ibrahimaga

#4510 Re: Kineski mobiteli

Post by ibrahimaga »

Zna li neko kada u bh telecom stiže Huawei Mate 8? Kakva su vaša mišljenja?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4511 Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

Ima li ko kakvog iskustva sa ulephone mobitelima??? Vidjeh interesantan model, power, na oko lijep, a baterija 6000 mAh.
skafiskafsnjak

#4512 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:Ima li ko kakvog iskustva sa ulephone mobitelima??? Vidjeh interesantan model, power, na oko lijep, a baterija 6000 mAh.
Ne trebas iskustvo...kupuj :D
konektovan

#4513 Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

skafiskafsnjak wrote:
konektovan wrote:Ima li ko kakvog iskustva sa ulephone mobitelima??? Vidjeh interesantan model, power, na oko lijep, a baterija 6000 mAh.
Kupio bi ja svasta, al' ne mogu da se odvojim od para. :mrgreen: :mrgreen:

Na gearbestu je oko 180 $, kod nasih, ne znam koliko ce to biti. Ima facebook profil, ulephone.ba, kao ovlasteni uvoznik/prodavac za BiH, al' cijene su zara.
skafiskafsnjak

#4514 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Kupio bi ja svasta, al' ne mogu da se odvojim od para. :mrgreen: :mrgreen:

Na gearbestu je oko 180 $, kod nasih, ne znam koliko ce to biti. Ima facebook profil, ulephone.ba, kao ovlasteni uvoznik/prodavac za BiH, al' cijene su zara.
Cuj ovlasteni :lol:

Ljudi svasta danas nazivaju ovlastenim... Hahaha.
Ako ces kineza nekog, gledaj Oneplusone, Xiaomi, Meizu ili Huawei.
konektovan

#4515 Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

Ma tako se oni predstavljaju, sta ja znam. Taj telefon izgleda jako dobro, a najvise me baterija privlaci. Ti xiaomi, meizu mogu takodjer proci, al' nisu ni oni savrseni. Citajuci strane forume, ne bi se reklo da su toliko bolji od drugih kineza, ima dosta nezadovoljnih korisnika.
geekmanijak

#4516 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

konektovan wrote:Ma tako se oni predstavljaju, sta ja znam. Taj telefon izgleda jako dobro, a najvise me baterija privlaci. Ti xiaomi, meizu mogu takodjer proci, al' nisu ni oni savrseni. Citajuci strane forume, ne bi se reklo da su toliko bolji od drugih kineza, ima dosta nezadovoljnih korisnika.
Kao prvo nebi rekao da su ovlasteni, jer niti imaju sjedište, niti firmu, niti adresu , znači netko tko ima vremena za napraviti web, i malo truda i eto ga, ULEFONA BOSNA I HERCEGOVINA . znači po meni garancija upitna, jer koga zvati ako ti se nesto pokvari, nakon 3.4.6.9 mjeseci ( ako ugase web shop)

druga stvar, da ni MEIZU, XIAOMI, LENOVO nisu savršeni, ali su sigutno bolji od ULEFONA, pa normalno da ce više ljudi pisati na forumima o XIAOMI, MEIZU nego o ULEFONE, jer MNOOOOGO vise je korisnika MEIZU, i XIAOMI uredja nego korisnika ULEFONE uređaja.
skafiskafsnjak

#4517 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Ma kakav ovlasteni bre ... ahhaah. Ne postoji ovlasteni uvoznik kineskih telefona u BiH , osim Huawei i Lenovo mislim .
Da ne govorim neki Ulephone ili kako vec. TO ti je za jednokratnu upotrebu
geekmanijak

#4518 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

dobro nije bas za jednokratnu, ok su mobiteli, ovi manje poznati brandovi, najvise osvajaju kupce svojim dizajnom, npr iphone 6 fora, pa onda oukiteli kao metalni okvir-staklo, pa onda svojom cjenom za nafrizirane komponente itd itd. ali sve u svemu su OK mobiteli, vecinu sam ih imao u ruci, ali opet govorim treba uzeti neki omjer ulozeno-dobiveno, jer uvijek se moze za iste novce uzeti bolji brand kao sto je npr MEIZU, XIAOMI, LENOVO
spajdermen

#4519 Re: Kineski mobiteli

Post by spajdermen »

obzirom da je najvažnija komponenta CHIPSET jednak u svima, a to su kineski Mediatek-ovi chipseti, u čemu to onda može biti bitnija razlika između xiaomija, lenova....ulephona, oukitela, doodge....

osim samo u tome da li je brand već postao poznat ili se tek probija na tržištu....i jedino spram toga i jeste veća ili manja cijena
SONY_91

#4520 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

spajdermen wrote:obzirom da je najvažnija komponenta CHIPSET jednak u svima, a to su kineski Mediatek-ovi chipseti, u čemu to onda može biti bitnija razlika između xiaomija, lenova....ulephona, oukitela, doodge....

osim samo u tome da li je brand već postao poznat ili se tek probija na tržištu....i jedino spram toga i jeste veća ili manja cijena
Optimizacija softvera u odnosu na čip je najvažnija. A, tome Doogee, Oukitel i ostali manji brendovi ne posvećuju dovoljnu pažnju. Džaba i od najjačeg CPU-a ako softver nije dobro optimiziran.
geekmanijak

#4521 Re: Kineski mobiteli

Post by geekmanijak »

I kakve koristi od istog chipseta, npr 6735 kad npr OUKITEL stavi da je 6735 radi na 1.0ghz, dok MEIZU radi na 1.3ghz, pa onda npr RAM kod slabijih je na manjim frekvenzijama MHZ, kamere kod slabijih brandova obično nafrizirane 8MP OMNIVISION pa sofwerski na 13mP itd itd

znaci nemozes kupovati mobitel ako vidis OUKITEL 6735 i reci da je sve ISTO kao kod MEIZU M2 koji ima isto taj procesor
spajdermen

#4522 Re: Kineski mobiteli

Post by spajdermen »

to što ti pričaš stoji, iako to ne može biti sa drastičnim razlikama, jer svima je baza android
ali je sve i dalje na fonu o kojem ja pričam, kada postaneš poznatiji, etabliraniji brnad onda više posvećuješ pažnje i drugim stvarima, poput optimizacije OSa o kojem trubiš, ali zato i naplaćuješ dosta više cijene u odnosu na "novopečene" brandove koji se tek dokazuju na tržištu, ali koji nude diskontne cijene
pa ko šta voli, tržište i jeste to koje vrlo brzo pokaže šta kupcima više odgovara, a bogami sve ukazuje na to da im je više stalo do jeftinijeg mobitela a sve manje do razvikanih brandova koji manje više prodaju muda pod bubrege, jer upravo probijanje i kineskih brendova među top 10 govori u prilog tome

najnoviji rezultati prodaje smartfona sa 2015.g.

Image
SONY_91

#4523 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

Ma, znam ja zbog čega govorim o optimizaciji. Koristio ja u zadnje tri godine ZTE Grand X Pro, Uriver W450, Jiake I9500W, K-Touch Nibiru Mars One H1, Doogee DG800, Doogee DG850, iNew V7, Elephone P3000i, Elephone P6000, THL T6 Pro, Lenovo VIBE X2, OnePlus One, MEIZU MX5 i znam o čemu pričam. Valjda nisam neki uređaj zaboravio :D . Optimizacija OS-a je najbitnija. Lako je samo instalirati Android i prodavati uređaj i to je to. Ali, brend koji hoće da se probije ajde da tako kažem i da se etablira na svjetskoj sceni on brine o svojim uređajima i po godinu dvije nakon što uređaj krene u prodaju (čitaj Xiaomi, MEIZU, Huawei,...) a ne da ga zaborave nakon mjesec dana (čitaj Doogee, Oukitel,...).
spajdermen

#4524 Re: Kineski mobiteli

Post by spajdermen »

u kojem smislu da ga zaboravi ??
SONY_91

#4525 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

spajdermen wrote:u kojem smislu da ga zaboravi ??
Softverska podrška. Znači mobitel kada kupiš taj OS koji dobiješ to je to. Nema ispravke bugova i ostalo. Šta je tu je ;-) .
Post Reply