AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
oridjidji

#4501 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Atticus Finch wrote:
oridjidji wrote:
Šilje li nam u ligi prvaka?
Ne. Ali ne vidim kakve to veze ima sa utakmicom Milan-Lazio?
Zmijuga loma wrote:- denying an obvious goalscoring opportunity to an opponent moving towards the player's goal by an offence punishable by a free kick or a penalty kick
[...]
Ne vidim razliku od onoga što sam ja napisao. Dias ide u blok, Candreva nije posljednji igrač odbrane. Dakle, daleko od obvious goalscoring opportunity. Ne znam zašto spominješ situaciju iz prošlog kola, evo, sinoć je Genoa oštećena za bar jedan penal. Daj nam to malo obrazloži? :zzzz:
To te pitam cisto onako, jer Milan je u zadnjih 21 utakmicu izgubio samo 1 meč i to onaj protiv Rome. Ovo je sudijska procjena, zadnji igrac u odbrani nije napravio start, jeste onaj koji je mogao da sprijeci go sansu i dobio je crveni. Palamuditi sada mozemo kako mu je trebao dati zuti, ali to ne mjenja nikako cinjenicu da je ovaj sudija igracu Lacija dao crveni. Zato je malo beze o tome govoriti... Milan jeste imao naklonost sudija u par utakmica, ali da su im sudije pomogle da imaju ovaj uzlet forme i igara, to bas i nije tacno. Gledam ih iz utakmice u utakmicu i mogu ti reci da naredne godine sa ovim kontinuitetom dobrih igara mogu ici samo jos vise naprijed.
ganjeta

#4502 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Faliće Pazzini dosta, ali šta je tu je. Barcelona se mora izbaciti :D .
burgundy

#4503 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Za Milan danas odlicni rezultati ovog kola.Napoliju smo se primakli na dva boda,Fiorentini bjezimo 3,Interu i Laziu 4.Ovo ne znaci da se trebamo opustit sta vise treba se jos vise uozbiljit,jer sredinom aprila se moramo suocit upravo sa pretendentima za drugo i trece mjesto.Vjerujem da Milan moze izboriti mjesto u LP,jer igrom smo to zasluzili pogotovo zadnja dva mjeseca.Ekipa je kliknula,Balotelli je odlicno pojacanje i prije povrede Pazzinija imali smo odlicnu rotaciju u napadu.Raduje odlicna forma Flaminija,odkad igra za Milan nikad nije uvezao vise dobrih partija nego u zadnjih 4-5 utakmica.Podsjeca me na Flaminja iz Arsenala.Zapata takodje sve bolji i bolji.Boateng takodje u formi ,uglavnom dizanjem forme nekih igraca iz prosle godine,takodje se i Milan podigao,kad se samo sjetim pocetka sezone ovo je fantasticno,a vjerovao sam da ova ekipa ima potencijala.

Image
burgundy

#4504 Re: AC Milan

Post by burgundy »

ganjeta wrote:Faliće Pazzini dosta, ali šta je tu je. Barcelona se mora izbaciti :D .
Stvarno steta, bas je bio poceo igrat dobro.I protiv Barce lavovski dio posla je obavljao,mozda ne tako influentan u napadu,ali tukao se sa odbranom Barce,vracao se u odbranu i dobro zadrzavao loptu,a to je Faraonu davalo prostora.Iskreno kad je razmjena bila i kad smo jos uz to Interu dali 7 miliona,pomislio da su nam ga suknuli momacki.A Pazzo ispade transfer i po,Milan ga ne treba prodavat.

Zadnje informacije govore da ce Pazzini odsustvovat dva mjeseca.Sad je na Bali da pokaze sta zna u prvenstvu,do sad 5 od 5,nadam se da ce tako i nastavit.Cekam jos da Faraon i Balo kliknu pravo da budem svjedoci pravog raspašoja u napadu.
ganjeta

#4505 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Ko će uskočiti umjesto njega? Niang ili neko da pojača sredinu.
burgundy

#4506 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Niang najvjerovatnije.Vidjecemo kakvu ce taktiku spremit Max.
Rob_Atl

#4507 Re: AC Milan

Post by Rob_Atl »

Ma neka omladine nek igra, svakako nebi igrali sa dva napadaca, vjerovatno ce samo El Sharawy biti isturen pa sta bog da :D
mumi80

#4508 Re: AC Milan

Post by mumi80 »

Ja bi igrao sa istom formacijom, samo umjesto Pazinija ubaciti Bojana radi kontri. Gdje ste pročitali sa će Pazini biti odsutan 2 mjeseca? Ja sinoć gledao SkySport24 i kažu mjesec dana.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#4509 Re: AC Milan

Post by F&N »

Nemoj Bojana ziv bio. Radije bih gledao Rombinja.

Bice tesko. Ako Milan primi gol u prvih 15 minuta bice bash tesko. A ako se uspije odbraniti do kraja poluvremena, mislim da ce to biti i kraj dvoboja.
fatality

#4510 Re: AC Milan

Post by fatality »

http://de.uefa.com/uefachampionsleague/ ... index.html

citam sta allegri prica, kao igramo protiv najboljih, oni istekako znaju kako ovakvu utakmicu okrenuti, oni su vanzemaljci (ovo sam ja dodao) ...

jbt, isto susica kao da slusam, nahvali ih lik, i cini mi se kao da je vec poceo neki alibi da trazi
al haj za nadat se je da ih malo lozi, jer ne zelim da vjerujem da je vec poceo neke izvlakuse smisljat
(da me niko pogresno ne razumije, jasno je meni da nije lagano, ali on nista pozitivno ne rece ... )
vazna

#4511 Re: AC Milan

Post by vazna »

Vazno je samo da Milan ne primi gol u prvih 20 minuta,nakon toga i igraci nece igrati u grcu a tada lako moze sjevnuti neka kontra u kojoj ce faraon da pokaze zasto ce postati jedan od najboljih napadaca, a onda :dance:
ellaxaz

#4512 Re: AC Milan

Post by ellaxaz »

Jedan gol u mreži domaćina i sve je gotovo. 8-)
skenderija04

#4513 Re: AC Milan

Post by skenderija04 »

greska
ellaxaz

#4514 Re: AC Milan

Post by ellaxaz »

Ako bude malo, onda 2 gola.
jazzer

#4515 Re: AC Milan

Post by jazzer »

Poluvrijeme X...u drugom idu na sve ili nista, sjevnuce jedna nas kontra i vozdra Barca, dajte nam sad Real
da se malo igramo :)
ellaxaz

#4516 Re: AC Milan

Post by ellaxaz »

Odlazi li večeras tika-taka u historiju?

http://sportsport.ba/ino_fudbal/odlazi- ... iju/100276
Logovan

#4517 Re: AC Milan

Post by Logovan »

ellaxaz wrote:Jedan gol u mreži domaćina i sve je gotovo. 8-)
Uvijek ima nade. :D Ako Barca primi gol, onda će morati litre i litre znoja proliti da bi izbacili Italijane.
p206

#4518 Re: AC Milan

Post by p206 »

ellaxaz wrote:Odlazi li večeras tika-taka u historiju?

http://sportsport.ba/ino_fudbal/odlazi- ... iju/100276
možda, ali samo do sutra ujutro

kad nije otišao onaj hrkljuš što igraju Englezi po nižim ligama i Škoti 100 godina, onda neće ni ovakva vrsta fudbala
marshall_bug

#4519 Re: AC Milan

Post by marshall_bug »

_terminaš_ wrote:
ellaxaz wrote:Jedan gol u mreži domaćina i sve je gotovo. 8-)
Uvijek ima nade. :D Ako Barca primi gol, onda će morati litre i litre znoja proliti da bi izbacili Italijane.
I bez primljenog gola ce morati litre znoja proliti s obzirom da je Milan u najboljoj formi ove sezone. Ako Milan da gol Barci su sanse 1%. Mislim da Milan nece igrati kao Italija u finalu protiv Spanije kad je primila 4 komada, to je bila lekcija Talijanima da se drze defanzive protiv Spanaca.
Logovan

#4520 Re: AC Milan

Post by Logovan »

marshall_bug wrote: I bez primljenog gola ce morati litre znoja proliti s obzirom da je Milan u najboljoj formi ove sezone. Ako Milan da gol Barci su sanse 1%. Mislim da Milan nece igrati kao Italija u finalu protiv Spanije kad je primila 4 komada, to je bila lekcija Talijanima da se drze defanzive protiv Spanaca.
I to što kažeš, ali lakše će proći ako ne prime gol.

Ako ne budu imali ovakav autobus, onda ispadaju. :mrgreen:
Image
Verocious

#4521 Re: AC Milan

Post by Verocious »

A isto su govorili i za prvu utakmicu da Milan moze samo parkirati autobus itd. pa ih Milan klepi po usima. Ja Milana vec vidim u cetvrtfinalu, odradili su sjajan posao u prvoj utakmici i zasluzuju dalje
Partijaner

#4522 Re: AC Milan

Post by Partijaner »

Pa hvala Bogu da ce parkirat autobus, sta trebaju napadat ko ludjaci, pa nigdje veze imaju 2:0 prednost njihovo je samo da zadrze vodstvo, opet sve zavisi kako ce se odvijat tok igre.
Barca ako ga uvali u 1. pol, Milan ce se morat malo otvorit nema druge, moraju makar gol postic da budu ono 100% sigurni mada je i ovo dobro, ako izdrze pritisak u 1.pol Milan prolazi garant, veci je pritisak na Barci i to Milan mora iskoristit.
almirony

#4523 Re: AC Milan

Post by almirony »

'ajmo komsije, veceras sam uz vas ! :evil:
Layne

#4524 Re: AC Milan

Post by Layne »

Verocious wrote:A isto su govorili i za prvu utakmicu da Milan moze samo parkirati autobus itd. pa ih Milan klepi po usima. Ja Milana vec vidim u cetvrtfinalu, odradili su sjajan posao u prvoj utakmici i zasluzuju dalje
Ne zaslužuju još.
ibizza

#4525 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Milan ce i veceras da ocita lekciju Barci.S
1-2 :dance:
Post Reply