Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dobar osjecaj

#4501 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dobar osjecaj »

phillie wrote:Trebam malu pomoc. Da li vam je poznato koliko kosta voznja od A. stanice do Socijalnog ili eventualno stadiona Grbavica? i ima li neka alternativa taksiju (trolejbus, tramvaj) u tom smjeru odnosno krajnje odrediste Vrace p. akademija :D hvala
Nema. 4-5 maraka. Pjeske nije daleko ako ides praznih ruku 20 min hoda.
vade_mecum

#4502 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vade_mecum »

da li je iko probao ovo: http://www.mojtaxi.ba ja jos ne mogu vjerovati da ovo zaista postoji u sarajevu.
dobar osjecaj

#4503 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dobar osjecaj »

vade_mecum wrote:da li je iko probao ovo: http://www.mojtaxi.ba ja jos ne mogu vjerovati da ovo zaista postoji u sarajevu.
Meni to dodje kao govno zapakovano u zlatnu kutiju. Bi kutiju ali kutija smrdi na to govno u njoj. Vise bi me zanimalo da se smanji vjerovatnoca neugodnosti s kojima se susrecem kad greskom ili namjerno sjednem u neko vozilo ST-a. Sta mislis koliko je relevantno kad kabadahija koji sjedi na nekoj ofucanoj dekici, ne ukljucuje taksimetar i po tvom gradu kruzi raznim ulicama jer ti nije provalio naglasak i pocne govoriti kako je ST avangarda u odnosu na ostale smecare od taksista i spomene tu aplikaciju kao nesto sto je bitnije od svega sto ti treba od taksi usluge.
vade_mecum

#4504 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vade_mecum »

dobar osjecaj wrote:
vade_mecum wrote:da li je iko probao ovo: http://www.mojtaxi.ba ja jos ne mogu vjerovati da ovo zaista postoji u sarajevu.
Meni to dodje kao govno zapakovano u zlatnu kutiju. Bi kutiju ali kutija smrdi na to govno u njoj. Vise bi me zanimalo da se smanji vjerovatnoca neugodnosti s kojima se susrecem kad greskom ili namjerno sjednem u neko vozilo ST-a. Sta mislis koliko je relevantno kad kabadahija koji sjedi na nekoj ofucanoj dekici, ne ukljucuje taksimetar i po tvom gradu kruzi raznim ulicama jer ti nije provalio naglasak i pocne govoriti kako je ST avangarda u odnosu na ostale smecare od taksista i spomene tu aplikaciju kao nesto sto je bitnije od svega sto ti treba od taksi usluge.
ti bas imas lose iskustvo sa taksistima :D za kabadahije koje ne ukljucuju taksimetar postoji rjesenje kao i za kruzenje po gradu, a to sto je ST za sada ukljucen u ovaj app ne znaci da nece se prikljuciti drugi ako skontaju da ce imati interesa.
phillie

#4505 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by phillie »

dobar osjecaj wrote:
phillie wrote:Trebam malu pomoc. Da li vam je poznato koliko kosta voznja od A. stanice do Socijalnog ili eventualno stadiona Grbavica? i ima li neka alternativa taksiju (trolejbus, tramvaj) u tom smjeru odnosno krajnje odrediste Vrace p. akademija :D hvala
:thumbup: hvala

za pjeske: gledao sam i ja na navigatoru, ucinilo mi se daleko kad bi isao preko Grbavicka-Zagrebacka-Banjalucka...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4506 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by _BataZiv_0809 »

phillie wrote:
dobar osjecaj wrote:

za pjeske: gledao sam i ja na navigatoru, ucinilo mi se daleko kad bi isao preko Grbavicka-Zagrebacka-Banjalucka...
Ne moras tako.

To je opcija da sa autobuske pravo picis na Grbavicu. Mozda ti je manje zeznuta opcija (obzirom da je rjedje naseljeno i imas jasnije orijetire), krenuti desno, kada izadjes sa stanice. Ulica se zove Put zivota. Picis pravo jedno 8-10 minuta, dodjes do velikog konzuma i sa tvoje lijeve strane vidis i zgradu Socijalnog i reflektore Grbavice u produzetku.
seoBIH

#4507 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by seoBIH »

phillie wrote:
dobar osjecaj wrote:

Kako nema? Sjedne na tram na Z. Stanici i ide do Socijalnog, te samo popreči prema grbavici?
razonoda

#4508 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by razonoda »

:-) Prije par godina, zaustavim taxi-pitam gdje je ta-ita ulica, kaze on , uh da ti kazem , pa ja zivim od toga. Kaze, prati me autom , dovez cu te tu, i plati brate. :lol:
Mozda je ovaj nacin jeftiniji , on vozi - ti pjeske za njim. :-) e. ne znam koliko ova avantura kosta. :roll:
phillie

#4509 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by phillie »

razonoda wrote:
:-) Prije par godina, zaustavim taxi-pitam gdje je ta-ita ulica, kaze on , uh da ti kazem , pa ja zivim od toga. Kaze, prati me autom , dovez cu te tu, i plati brate. :lol:
Mozda je ovaj nacin jeftiniji , on vozi - ti pjeske za njim. :-) e. ne znam koliko ova avantura kosta. :roll:
hahahahaha e bas me nasmija. Bila bi scena ko iz nadrealista :D :D :D

:thumbup:
Edin H.

#4510 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Sjedni na tramvaj broj cetiri, ali mojne zaboraviti uzeti rtuka, tamo skacu ko kobci.
dobar osjecaj

#4511 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dobar osjecaj »

seoBIH wrote: Kako nema? Sjedne na tram na Z. Stanici i ide do Socijalnog, te samo popreči prema grbavici?
Nismo jednako shvatili pitanje. Nema alternativu u vidu javnog prevoza kojim bi direktno dosao s Autobuske do Policijske akademije na Vracama. Naravno da moze tramvajem ici do Socijalnog pa onda pjeske nastavak puta, ukljucujuci i dio penjanja uzbrdo, sto meni za moj pojam gnjavaze i rjesenja ne predstavlja nikakvo rjesenje. Ili bi isla pjeske precicama kad nemam nikakav teret u rukama ili taksijem. Ako placam vec 1.60 za tramvaj a moram jos pola puta prepjesaciti i uz onu uzbrdicu ja bi radije isla ili cijeli dio puta pjeske ili platila taksi da ne razmisljam i mucim se ni najmanje.
Skyfox

#4512 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Skyfox »

Dakle, zuti me za*ebo zadnji put.

Narucim taxi kod pilica (svaki vozac zna gdje je ovo :D ) na Grbavici. Pita onaj dispecer koja je to tacno stanica i objasnim mu - trol. stanica poslije Z. stadiona u smjeru prema gradu.

Nakon punih 10min cekanja nazovem, kad on MENE napade. Sto me nije bilo na stanici... :? Ja govorim nije se ni pojavilo vozilo. Tu me pocne ubjedivati kako sam rekao trol. stanica poslije stadiona u smjeru prema Dobrinji... I mrtav 'ladan veli nemam vise vozila za vas :?

Ma zdravo... Sto te vise nazovem :evil:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4513 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Entropio »

Skyfox wrote:Dakle, zuti me za*ebo zadnji put.

Narucim taxi kod pilica (svaki vozac zna gdje je ovo :D ) na Grbavici. Pita onaj dispecer koja je to tacno stanica i objasnim mu - trol. stanica poslije Z. stadiona u smjeru prema gradu.

Nakon punih 10min cekanja nazovem, kad on MENE napade. Sto me nije bilo na stanici... :? Ja govorim nije se ni pojavilo vozilo. Tu me pocne ubjedivati kako sam rekao trol. stanica poslije stadiona u smjeru prema Dobrinji... I mrtav 'ladan veli nemam vise vozila za vas :?

:D

"Halo, može kod pilića?" :lol:
razonoda

#4514 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by razonoda »

Skyfox wrote:Dakle, zuti me za*ebo zadnji put.

:roll: nemoj zamjeriti , neki vozaci nisu iz SA
Skyfox

#4515 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Skyfox »

Entropio wrote:

Drug mi je na Aneksu a orijentir je kod glavuse. Kad se zajedno vracamo iz grada kazemo prvo kod pilica pa kod glavuse :D
Baby Jane

#4516 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Baby Jane »

Stalno koristim. Meni je super stvar. I, taksisti koji dodju su stvarno normalni ljudi. Valjda i moras biti dok si cuo za aplikaciju bilo kakve vrste, i odlucio da instaliras sebi.
vade_mecum

#4517 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vade_mecum »

Baby Jane wrote:
Stalno koristim. Meni je super stvar. I, taksisti koji dodju su stvarno normalni ljudi. Valjda i moras biti dok si cuo za aplikaciju bilo kakve vrste, i odlucio da instaliras sebi.
ja sam samo jednom koristio do sada. jednostavno je i u sustini prijatno iskustvo :) nije sve tako truHlo u drzavi Bosni :bih:
sheilak

#4518 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sheilak »

Entropio wrote:

vade_mecum wrote:
Baby Jane wrote:
ja sam samo jednom koristio do sada. jednostavno je i u sustini prijatno iskustvo :) nije sve tako truHlo u drzavi Bosni :bih:
mogu potvrditi. skroz ok.
samir_smts

#4519 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by samir_smts »

jutros ja kasnim na posao i trebam do buca sa malte.... e kad poce taximetar vrtit hahah.. nagura ga na 8 KM, al valjda vidi da nisam neki došljo student pa mi naplati 4 cc :D svasta
Bluemore

#4520 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bluemore »

Baby Jane wrote:
zasto app trazi da se odobri pristup slikama, datotekama..... ??
Baby Jane

#4521 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Baby Jane »

Bluemore wrote:
Baby Jane wrote:
Iskreno, veze nemam. Ja se ne sjecam da je meni trazilo. :/
Bluemore

#4522 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bluemore »

Baby Jane wrote:
Bluemore wrote:
Baby Jane wrote:
Iskreno, veze nemam. Ja se ne sjecam da je meni trazilo. :/
da jeste, a prije toga i potvrdu identifikacije i ostale djidje... dont like
vrbas1979

#4523 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

Otkud pravo taksistima da blokiraju saobraćajnice, zaustavljaju aute...? Šta je sljedeće?
U sarajevskom naselju Grbavica, večeras su nepoznate osobe otuđile vozilo Golf VII, vlasništvo, kako nezvanično saznajemo, Federalne poreske uprave, koje koristi direktor Midhat Arifović.

Policija se nakon zaprimljene prijave, odmah dala u potragu za vozilom, u koju su se, uključili i sarajevski taksisti.

- Svi članovi Sarajevotaxija su se odmah priključili potrazi, te su blokirali sve ulaze i izlaze iz kantona. Također, naši taksisti su sva takva vozila blokirali i zaustavljali, ali je, nažalost, prema informacijama do kojih smo došli, vozilo uspjelo izaći iz grada u pravcu Pala, rekao je za "Avaz" direktor Sarajevotaxija Enver Suljagić.
vješalica

#4524 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vješalica »

Avaz prenio pa to mora da je tacno! :mrgreen:
šatirana_ljubičica

#4525 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by šatirana_ljubičica »

:lol: :lol: :lol:
što bi se uključili da je bio neki običan čovjek...
Post Reply