Nema. 4-5 maraka. Pjeske nije daleko ako ides praznih ruku 20 min hoda.phillie wrote:Trebam malu pomoc. Da li vam je poznato koliko kosta voznja od A. stanice do Socijalnog ili eventualno stadiona Grbavica? i ima li neka alternativa taksiju (trolejbus, tramvaj) u tom smjeru odnosno krajnje odrediste Vrace p. akademijahvala
Sarajevski taksisti- dno dna
- dobar osjecaj
#4501 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
vade_mecum
#4502 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
da li je iko probao ovo: http://www.mojtaxi.ba ja jos ne mogu vjerovati da ovo zaista postoji u sarajevu.
- dobar osjecaj
#4503 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Meni to dodje kao govno zapakovano u zlatnu kutiju. Bi kutiju ali kutija smrdi na to govno u njoj. Vise bi me zanimalo da se smanji vjerovatnoca neugodnosti s kojima se susrecem kad greskom ili namjerno sjednem u neko vozilo ST-a. Sta mislis koliko je relevantno kad kabadahija koji sjedi na nekoj ofucanoj dekici, ne ukljucuje taksimetar i po tvom gradu kruzi raznim ulicama jer ti nije provalio naglasak i pocne govoriti kako je ST avangarda u odnosu na ostale smecare od taksista i spomene tu aplikaciju kao nesto sto je bitnije od svega sto ti treba od taksi usluge.vade_mecum wrote:da li je iko probao ovo: http://www.mojtaxi.ba ja jos ne mogu vjerovati da ovo zaista postoji u sarajevu.
-
vade_mecum
#4504 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ti bas imas lose iskustvo sa taksistimadobar osjecaj wrote:Meni to dodje kao govno zapakovano u zlatnu kutiju. Bi kutiju ali kutija smrdi na to govno u njoj. Vise bi me zanimalo da se smanji vjerovatnoca neugodnosti s kojima se susrecem kad greskom ili namjerno sjednem u neko vozilo ST-a. Sta mislis koliko je relevantno kad kabadahija koji sjedi na nekoj ofucanoj dekici, ne ukljucuje taksimetar i po tvom gradu kruzi raznim ulicama jer ti nije provalio naglasak i pocne govoriti kako je ST avangarda u odnosu na ostale smecare od taksista i spomene tu aplikaciju kao nesto sto je bitnije od svega sto ti treba od taksi usluge.vade_mecum wrote:da li je iko probao ovo: http://www.mojtaxi.ba ja jos ne mogu vjerovati da ovo zaista postoji u sarajevu.
- phillie
#4505 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
dobar osjecaj wrote:Nema. 4-5 maraka. Pjeske nije daleko ako ides praznih ruku 20 min hoda.phillie wrote:Trebam malu pomoc. Da li vam je poznato koliko kosta voznja od A. stanice do Socijalnog ili eventualno stadiona Grbavica? i ima li neka alternativa taksiju (trolejbus, tramvaj) u tom smjeru odnosno krajnje odrediste Vrace p. akademijahvala
za pjeske: gledao sam i ja na navigatoru, ucinilo mi se daleko kad bi isao preko Grbavicka-Zagrebacka-Banjalucka...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4506 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne moras tako.phillie wrote:dobar osjecaj wrote:Nema. 4-5 maraka. Pjeske nije daleko ako ides praznih ruku 20 min hoda.phillie wrote:Trebam malu pomoc. Da li vam je poznato koliko kosta voznja od A. stanice do Socijalnog ili eventualno stadiona Grbavica? i ima li neka alternativa taksiju (trolejbus, tramvaj) u tom smjeru odnosno krajnje odrediste Vrace p. akademijahvala
hvala
za pjeske: gledao sam i ja na navigatoru, ucinilo mi se daleko kad bi isao preko Grbavicka-Zagrebacka-Banjalucka...
To je opcija da sa autobuske pravo picis na Grbavicu. Mozda ti je manje zeznuta opcija (obzirom da je rjedje naseljeno i imas jasnije orijetire), krenuti desno, kada izadjes sa stanice. Ulica se zove Put zivota. Picis pravo jedno 8-10 minuta, dodjes do velikog konzuma i sa tvoje lijeve strane vidis i zgradu Socijalnog i reflektore Grbavice u produzetku.
- seoBIH
#4507 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kako nema? Sjedne na tram na Z. Stanici i ide do Socijalnog, te samo popreči prema grbavici?phillie wrote:dobar osjecaj wrote:Nema. 4-5 maraka. Pjeske nije daleko ako ides praznih ruku 20 min hoda.phillie wrote:Trebam malu pomoc. Da li vam je poznato koliko kosta voznja od A. stanice do Socijalnog ili eventualno stadiona Grbavica? i ima li neka alternativa taksiju (trolejbus, tramvaj) u tom smjeru odnosno krajnje odrediste Vrace p. akademijahvala
hvala
-
razonoda
#4508 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
phillie wrote:Trebam malu pomoc. Da li vam je poznato koliko kosta voznja od A. stanice do Socijalnog ili eventualno stadiona Grbavica? i ima li neka alternativa taksiju (trolejbus, tramvaj) u tom smjeru odnosno krajnje odrediste Vrace p. akademijahvala
Mozda je ovaj nacin jeftiniji , on vozi - ti pjeske za njim.
- phillie
#4509 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
hahahahaha e bas me nasmija. Bila bi scena ko iz nadrealistarazonoda wrote:phillie wrote:Trebam malu pomoc. Da li vam je poznato koliko kosta voznja od A. stanice do Socijalnog ili eventualno stadiona Grbavica? i ima li neka alternativa taksiju (trolejbus, tramvaj) u tom smjeru odnosno krajnje odrediste Vrace p. akademijahvala
Prije par godina, zaustavim taxi-pitam gdje je ta-ita ulica, kaze on , uh da ti kazem , pa ja zivim od toga. Kaze, prati me autom , dovez cu te tu, i plati brate.
![]()
Mozda je ovaj nacin jeftiniji , on vozi - ti pjeske za njim.e. ne znam koliko ova avantura kosta.
- Edin H.
#4510 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sjedni na tramvaj broj cetiri, ali mojne zaboraviti uzeti rtuka, tamo skacu ko kobci.
- dobar osjecaj
#4511 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nismo jednako shvatili pitanje. Nema alternativu u vidu javnog prevoza kojim bi direktno dosao s Autobuske do Policijske akademije na Vracama. Naravno da moze tramvajem ici do Socijalnog pa onda pjeske nastavak puta, ukljucujuci i dio penjanja uzbrdo, sto meni za moj pojam gnjavaze i rjesenja ne predstavlja nikakvo rjesenje. Ili bi isla pjeske precicama kad nemam nikakav teret u rukama ili taksijem. Ako placam vec 1.60 za tramvaj a moram jos pola puta prepjesaciti i uz onu uzbrdicu ja bi radije isla ili cijeli dio puta pjeske ili platila taksi da ne razmisljam i mucim se ni najmanje.seoBIH wrote: Kako nema? Sjedne na tram na Z. Stanici i ide do Socijalnog, te samo popreči prema grbavici?
- Skyfox
#4512 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Dakle, zuti me za*ebo zadnji put.
Narucim taxi kod pilica (svaki vozac zna gdje je ovo
) na Grbavici. Pita onaj dispecer koja je to tacno stanica i objasnim mu - trol. stanica poslije Z. stadiona u smjeru prema gradu.
Nakon punih 10min cekanja nazovem, kad on MENE napade. Sto me nije bilo na stanici...
Ja govorim nije se ni pojavilo vozilo. Tu me pocne ubjedivati kako sam rekao trol. stanica poslije stadiona u smjeru prema Dobrinji... I mrtav 'ladan veli nemam vise vozila za vas
Ma zdravo... Sto te vise nazovem
Narucim taxi kod pilica (svaki vozac zna gdje je ovo
Nakon punih 10min cekanja nazovem, kad on MENE napade. Sto me nije bilo na stanici...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#4513 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Skyfox wrote:Dakle, zuti me za*ebo zadnji put.
Narucim taxi kod pilica (svaki vozac zna gdje je ovo) na Grbavici. Pita onaj dispecer koja je to tacno stanica i objasnim mu - trol. stanica poslije Z. stadiona u smjeru prema gradu.
Nakon punih 10min cekanja nazovem, kad on MENE napade. Sto me nije bilo na stanici...Ja govorim nije se ni pojavilo vozilo. Tu me pocne ubjedivati kako sam rekao trol. stanica poslije stadiona u smjeru prema Dobrinji... I mrtav 'ladan veli nemam vise vozila za vas
![]()
"Halo, može kod pilića?"
-
razonoda
#4514 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Skyfox wrote:Dakle, zuti me za*ebo zadnji put.
Narucim taxi kod pilica (svaki vozac zna gdje je ovo) na Grbavici. Pita onaj dispecer koja je to tacno stanica i objasnim mu - trol. stanica poslije Z. stadiona u smjeru prema gradu.
Nakon punih 10min cekanja nazovem, kad on MENE napade. Sto me nije bilo na stanici...Ja govorim nije se ni pojavilo vozilo. Tu me pocne ubjedivati kako sam rekao trol. stanica poslije stadiona u smjeru prema Dobrinji... I mrtav 'ladan veli nemam vise vozila za vas
![]()
- Skyfox
#4515 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Drug mi je na Aneksu a orijentir je kod glavuse. Kad se zajedno vracamo iz grada kazemo prvo kod pilica pa kod glavuseEntropio wrote:
"Halo, može kod pilića?"
- Baby Jane
#4516 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Stalno koristim. Meni je super stvar. I, taksisti koji dodju su stvarno normalni ljudi. Valjda i moras biti dok si cuo za aplikaciju bilo kakve vrste, i odlucio da instaliras sebi.vade_mecum wrote:da li je iko probao ovo: http://www.mojtaxi.ba ja jos ne mogu vjerovati da ovo zaista postoji u sarajevu.
-
vade_mecum
#4517 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ja sam samo jednom koristio do sada. jednostavno je i u sustini prijatno iskustvoBaby Jane wrote:Stalno koristim. Meni je super stvar. I, taksisti koji dodju su stvarno normalni ljudi. Valjda i moras biti dok si cuo za aplikaciju bilo kakve vrste, i odlucio da instaliras sebi.vade_mecum wrote:da li je iko probao ovo: http://www.mojtaxi.ba ja jos ne mogu vjerovati da ovo zaista postoji u sarajevu.
- sheilak
#4518 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Entropio wrote:
"Halo, može kod pilića?"
mogu potvrditi. skroz ok.vade_mecum wrote:ja sam samo jednom koristio do sada. jednostavno je i u sustini prijatno iskustvoBaby Jane wrote:Stalno koristim. Meni je super stvar. I, taksisti koji dodju su stvarno normalni ljudi. Valjda i moras biti dok si cuo za aplikaciju bilo kakve vrste, i odlucio da instaliras sebi.vade_mecum wrote:da li je iko probao ovo: http://www.mojtaxi.ba ja jos ne mogu vjerovati da ovo zaista postoji u sarajevu.nije sve tako truHlo u drzavi Bosni
-
samir_smts
#4519 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
jutros ja kasnim na posao i trebam do buca sa malte.... e kad poce taximetar vrtit hahah.. nagura ga na 8 KM, al valjda vidi da nisam neki došljo student pa mi naplati 4 cc
svasta
- Bluemore
#4520 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
zasto app trazi da se odobri pristup slikama, datotekama..... ??Baby Jane wrote:Stalno koristim. Meni je super stvar. I, taksisti koji dodju su stvarno normalni ljudi. Valjda i moras biti dok si cuo za aplikaciju bilo kakve vrste, i odlucio da instaliras sebi.vade_mecum wrote:da li je iko probao ovo: http://www.mojtaxi.ba ja jos ne mogu vjerovati da ovo zaista postoji u sarajevu.
- Baby Jane
#4521 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Iskreno, veze nemam. Ja se ne sjecam da je meni trazilo. :/Bluemore wrote:zasto app trazi da se odobri pristup slikama, datotekama..... ??Baby Jane wrote:Stalno koristim. Meni je super stvar. I, taksisti koji dodju su stvarno normalni ljudi. Valjda i moras biti dok si cuo za aplikaciju bilo kakve vrste, i odlucio da instaliras sebi.vade_mecum wrote:da li je iko probao ovo: http://www.mojtaxi.ba ja jos ne mogu vjerovati da ovo zaista postoji u sarajevu.
- Bluemore
#4522 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
da jeste, a prije toga i potvrdu identifikacije i ostale djidje... dont likeBaby Jane wrote:Iskreno, veze nemam. Ja se ne sjecam da je meni trazilo. :/Bluemore wrote:zasto app trazi da se odobri pristup slikama, datotekama..... ??Baby Jane wrote:
Stalno koristim. Meni je super stvar. I, taksisti koji dodju su stvarno normalni ljudi. Valjda i moras biti dok si cuo za aplikaciju bilo kakve vrste, i odlucio da instaliras sebi.
-
vrbas1979
#4523 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Otkud pravo taksistima da blokiraju saobraćajnice, zaustavljaju aute...? Šta je sljedeće?
U sarajevskom naselju Grbavica, večeras su nepoznate osobe otuđile vozilo Golf VII, vlasništvo, kako nezvanično saznajemo, Federalne poreske uprave, koje koristi direktor Midhat Arifović.
Policija se nakon zaprimljene prijave, odmah dala u potragu za vozilom, u koju su se, uključili i sarajevski taksisti.
- Svi članovi Sarajevotaxija su se odmah priključili potrazi, te su blokirali sve ulaze i izlaze iz kantona. Također, naši taksisti su sva takva vozila blokirali i zaustavljali, ali je, nažalost, prema informacijama do kojih smo došli, vozilo uspjelo izaći iz grada u pravcu Pala, rekao je za "Avaz" direktor Sarajevotaxija Enver Suljagić.
- vješalica
#4524 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Avaz prenio pa to mora da je tacno! 
- šatirana_ljubičica
#4525 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
što bi se uključili da je bio neki običan čovjek...