SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- plavooka
#4501 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kinderlada - nemoj stavljat puder u prahu da ti ne bi zapušio pore i napravio gori haos, CS je dovoljno težak i bez njega. Osim toga puder u prahu će te samo dodatno matirati a tebi nije problem matiranje nego prekrivanje ako sam dobro skontala.
Uzmi dobar korektor kojim ćeš zakamuflirat sve što ostane nepokriveno poslje CS-a
BJB - kakav ti je Dermablend ?
Uzmi dobar korektor kojim ćeš zakamuflirat sve što ostane nepokriveno poslje CS-a
BJB - kakav ti je Dermablend ?
-
Pacificgirl
#4502 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Eeeeee, welcome, davno sam te ja ovdje reklamirala.plavooka wrote:da to sam jahvala cure na lijepoj dobrodošlici, nisam znala da ste me spominjale
drago mi je da sam tu
partizanko ako se sjetiš pucaj
- kinderlada
#4503 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
E jeste tacno mi je taj problem, sve se opet vidi ispod pudera, kako ??? Bice da on meni ipak ne odgovara?plavooka wrote:Kinderlada - nemoj stavljat puder u prahu da ti ne bi zapušio pore i napravio gori haos, CS je dovoljno težak i bez njega. Osim toga puder u prahu će te samo dodatno matirati a tebi nije problem matiranje nego prekrivanje ako sam dobro skontala.
A kad bih ja to korektorom prekrivala trebala bih cijelo lice mazati korektorom, a to ne ide.....
Nije meni problem jedna bubuljica, nego cijelo lice.
Da mi nije do podloge? Stavljam ili Afroditinu hidr. kremu od kamilice za osjetljivu kozu ili onu obicnu Vitaskin hidratantnu za akne, ali opet ne znam???
-
BJB
#4504 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma ja sam dermablend corrective foundation kupila nakon sto sam gledala Lisu Eldridge kako krpi njime fleke po licu, a boja lica nam je ista pa sam uzela istu nijansu, 15, sljedeca je previse roza bila (25), a ovu nikad ne bih nanijela na cijelo lice-nije mi potrebno, a da nanaesem izgledala bih k'o avetinja neka...Super prekriva, moram gledati lisu ope', nisam sigurna vise kako ona radi kad ima breakout, je l' nanese podlogu pa krpi dermablendom ili nanese dermablend pa spuzvicom podlogu..plavooka wrote: BJB - kakav ti je Dermablend ?
Joj ubice me gledanje njenih tutoriala, sanjam Chanel Prolumiere i Vitalumiere Aqua..
- Lady Saray
#4505 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jel tuba ili stik? koliko je kod nas? ima li gdje da daju tester da probam ko co'ekBJB wrote:Ma ja sam dermablend corrective foundation kupila nakon sto sam gledala Lisu Eldridge kako krpi njime fleke po licu, a boja lica nam je ista pa sam uzela istu nijansu, 15, sljedeca je previse roza bila (25), a ovu nikad ne bih nanijela na cijelo lice-nije mi potrebno, a da nanaesem izgledala bih k'o avetinja neka...Super prekriva, moram gledati lisu ope', nisam sigurna vise kako ona radi kad ima breakout, je l' nanese podlogu pa krpi dermablendom ili nanese dermablend pa spuzvicom podlogu..plavooka wrote: BJB - kakav ti je Dermablend ?
Joj ubice me gledanje njenih tutoriala, sanjam Chanel Prolumiere i Vitalumiere Aqua..![]()
-
BJB
#4506 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Tuba, ja nisam testirala vec odmah uzela.
-
Pacificgirl
#4507 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni dali u petak u apoteci u Alti, samo sam usla i pitala imaju li testere Vichy pudera, i dobila Dermablend.Lady Saray wrote:jel tuba ili stik? koliko je kod nas? ima li gdje da daju tester da probam ko co'ekBJB wrote:Ma ja sam dermablend corrective foundation kupila nakon sto sam gledala Lisu Eldridge kako krpi njime fleke po licu, a boja lica nam je ista pa sam uzela istu nijansu, 15, sljedeca je previse roza bila (25), a ovu nikad ne bih nanijela na cijelo lice-nije mi potrebno, a da nanaesem izgledala bih k'o avetinja neka...Super prekriva, moram gledati lisu ope', nisam sigurna vise kako ona radi kad ima breakout, je l' nanese podlogu pa krpi dermablendom ili nanese dermablend pa spuzvicom podlogu..plavooka wrote: BJB - kakav ti je Dermablend ?
Joj ubice me gledanje njenih tutoriala, sanjam Chanel Prolumiere i Vitalumiere Aqua..![]()
- Partizzanka
#4508 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
dobro jutro moje dame ...
jeste mi se naspavale?
a nasminkale??
jeste mi se naspavale?
a nasminkale??
- Nadinka
#4509 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nisam jos urpatila, jel neko odgovorio, ali imas od art deco meni usper mat ruzeve, sviejtle , ja koristim 40, on je roskast, imam i ejdan bezkas ne znam koji broj, a imas i jedan koji se zove bas nesto nude i super je. to su ti oni na izvlacenjeLaCici wrote:Zene, treba mi mat ruz za usne ali u skroz svijetloj boji, nesto kao izmedju roze i svijetlo smedje, da mi usne budu u boji lica, tako nekako, ne znam kako bih objasnila![]()
Uglavnom, koristila sam od manhattan-a takav, ali ga vise nema, pa sam u potrazi za drugim. Bila sam u Kozmu i DM-u ali nema nista slicno, pa ako je neko vidjao ili koristi, neka javi gdje se moze naci.
-
Lounge Act
#4510 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja se danas jos nisam nasminkala, ali jucer sam isprobala onaj ardeco hydra silk puder- dobar je, koza mi je suha, nema sta da se posebno prikrije pa meni odgovara, malo teze se razmazuje nego ovaj vichy koji sam do sad koristila, ali je ok, kod mene je br 1 i malo mi je tamniji u donosu na kozu lica, nista strasno, ali bit ce bolji kad dodje ljeto
hvala svima na opisu stvari iz oriflamea, pogotovo na onim za sjene jer njih nisam koristila osim one koju sam navela. imam one kuglice za nijansiranje, kod mene su one vise roskaste i dobre su, daju neko onako prirodno rumenilo, a od ruzeva najcesce koristim giordani gold peach, fin je kremast, imam osjecaj da bas njeguje usne. maskare isto nisam nikada koristila osim nekog providnog balzama za trepavice koji se nanosi kao maskara i bio mi je bas bezze
nisam nasla racun od dm-a pa tako jos uvijek imam onu strasnu maskaru, u subotu se lijepo namackarila, svrljala malo po gradu kcerkici kupovala neke stvari i svratim do cm-a po onaj puder i da ga isprobam vidim opet sva se razmrvila ispod oka kao da sam cijelu noc spavala sa sminkom pa tek ustala
ima li kakav nacin da se to sprijeci?
hvala svima na opisu stvari iz oriflamea, pogotovo na onim za sjene jer njih nisam koristila osim one koju sam navela. imam one kuglice za nijansiranje, kod mene su one vise roskaste i dobre su, daju neko onako prirodno rumenilo, a od ruzeva najcesce koristim giordani gold peach, fin je kremast, imam osjecaj da bas njeguje usne. maskare isto nisam nikada koristila osim nekog providnog balzama za trepavice koji se nanosi kao maskara i bio mi je bas bezze
nisam nasla racun od dm-a pa tako jos uvijek imam onu strasnu maskaru, u subotu se lijepo namackarila, svrljala malo po gradu kcerkici kupovala neke stvari i svratim do cm-a po onaj puder i da ga isprobam vidim opet sva se razmrvila ispod oka kao da sam cijelu noc spavala sa sminkom pa tek ustala
-
LaCici
#4511 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mozes li mi sliku od tog art deco postaviti pliz ako mozes naci na internetu, da znam kako izgleda.
-
Lounge Act
#4512 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
evo slike, u bocici izgleda dosta svijetlo jer je neko mutno bijelo staklo, ali unutra je zapravo dosta tamniji

a imas na netu i njihov online katalog sa slikom i cijenom
http://www.cmbih.com/katalogNew/index.html

a imas na netu i njihov online katalog sa slikom i cijenom
http://www.cmbih.com/katalogNew/index.html
-
LaCici
#4513 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@enisa: sorry ako sam te zbunila ali ja sam se obracala Nadinki za ruz art deco, a nisam naglasila
Izvini jos jednom sto te namucih oko postavljanja slike 
Last edited by LaCici on 14/03/2011 10:07, edited 1 time in total.
- Nadinka
#4514 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sad cem naciLaCici wrote:Mozes li mi sliku od tog art deco postaviti pliz ako mozes naci na internetu, da znam kako izgleda.
Evo slikica mog oka za dnevnu kaficu:

mozda je ova mrvu bolja:

i odustajem stvarno od slikanja, jer se nikad nista ne vidi, smaos e djaba trudim
jutros sam stavila giordani puder, nisma ga dugo koristila, i vidim da mi se nekako sjaji lice od njega i prvi put nisma stavila na icjelo lice, tacnije nisma na bradu jer mi se ona osusi i bude ruzna, a mislim da cu iduci put izostaviti i nos, pa cemo vidjeti efekte
- Nadinka
#4515 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Evo ga Art Deco LipStylo ili tako nesto 

-
LaCici
#4516 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala ti puno, sad mi je laske naci ga
Odoh odmah sad na pauzi.
- Nadinka
#4517 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Baby, ima li naseg paketica??
-
baby24
#4518 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
NeJma :-( cim dodje, javim ti.... jos sam zamolila postara da mi sve paketice kad vidi moje ime donosi na posao jer me nikad nema kuci kad on dijeli postuNadinka wrote:Baby, ima li naseg paketica??
- Partizzanka
#4519 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nema ni mog ... necete prije mene!
ja cu osijediti na poslu do 4
nadinka ... okreni se fino prozoru
fali svjetla
ali ako sam ja dobro vidjela ovo je neka fina roskasto ili smedjkasta sjena jel de??
ja cu osijediti na poslu do 4
nadinka ... okreni se fino prozoru
fali svjetla
ali ako sam ja dobro vidjela ovo je neka fina roskasto ili smedjkasta sjena jel de??
-
Lounge Act
#4520 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hehe ma nije problemLaCici wrote:@enisa: sorry ako sam te zbunila ali ja sam se obracala Nadinki za ruz art deco, a nisam naglasilaIzvini jos jednom sto te namucih oko postavljanja slike
-
sorei
#4521 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nadinka na slikaj se pored prozora okrenuta prema svjetlosti, tako ja radim i bude dobro. Nisam sigurna koje su boje u pitanju ali ovako djeluje fino i i mas lijepe oke.
- alica.k
#4522 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nema nacina, kad se truni, truni se, meni se haman svaka loreal i max factor trunila...enisa wrote:nisam nasla racun od dm-a pa tako jos uvijek imam onu strasnu maskaru, u subotu se lijepo namackarila, svrljala malo po gradu kcerkici kupovala neke stvari i svratim do cm-a po onaj puder i da ga isprobam vidim opet sva se razmrvila ispod oka kao da sam cijelu noc spavala sa sminkom pa tek ustalaima li kakav nacin da se to sprijeci?
- Nadinka
#4523 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma slaba mi ej kamera na mobu da bi se fino vdiejlo, ali hvaja hvaja, ublazila sam sminkanje ociju za dan skroz, nesto mi ljepse da je svijetlo
-
Lounge Act
#4524 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
da je bar bila jeftinija ne bi mi bilo zao, ovako 25 KM k'o da sam bacilaalica.k wrote:nema nacina, kad se truni, truni se, meni se haman svaka loreal i max factor trunila...enisa wrote:nisam nasla racun od dm-a pa tako jos uvijek imam onu strasnu maskaru, u subotu se lijepo namackarila, svrljala malo po gradu kcerkici kupovala neke stvari i svratim do cm-a po onaj puder i da ga isprobam vidim opet sva se razmrvila ispod oka kao da sam cijelu noc spavala sa sminkom pa tek ustalaima li kakav nacin da se to sprijeci?
- Partizzanka
#4525 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a koja je maskara???