Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Hajde da malo posložimo stvari.

-Semir iskop'o nako (nekakvo) kamenje.
-Ako uzmemo u obzir činjenicu da je, na više mjesta, nađeno gore spomenuto kamenje i da je postavljeno pod poprilično velikim uglom (više od 40 stepeni/stupnjeva) očito je da to nije/nisu putOvi.
-Pretpostavimo da je ispod kamenja, kako neko reče, samo zemlja (dakle nije klasična piramida), to bi značilo da je neko popločao brdo. E sad se postavlja pitanje/pitanja: ZAŠTO? ČEMU? S KOJOM SVRHOM ILI CILJEM?
-Kroz brdo su prokopani nekakvi tuneli. ZAŠTO? (moguće je da će nabasat na vertikalni tunel koji bi dosezao do vrha Visočice št bi potvdilo moju tezu da su korišteni za sušenje pečenice :) (sorry morao sam)
izbjeglica_iz_besmisla

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

[quote="cernica"
Jos samo da navedem onima koji negiraju da su stanovnici Bosne starosjedioci ovih prostora I da su potomci prailira, nego da su svakojake mjesavine kao… I svi u evropi (ova teorija Vuka Bacanovica je toliko smijesno-glupa da se covjek stvarno moze smijati glupostima ljudskog uma)

![/quote]

Tvrditi da smo mi samo Slaveni ili samo Iliri je jedna velika glupost.U proteklim milenijima su ovom zemljom protutnjali brojni narodi i ovdje su ostavili svoje brojne tragove.Iliri su sigurno ostali ovdje da zivi i nisu unisteni,ali su postepeno asimilirani u Slavene.Dovoljno je samo pogledati nas narod i vidjeti kakvih sve razlicitih tipova imamo.Naravno preovladavaju slavenski i ilirski elementi.Ja se ponosim i svojim ilirskim i slavenskim porijeklom,jer mi jedan dio porodice ima ilirske crte,dok drugi ima slavenske.Mijesanje naroda je ovdje nastavljeno i nakon seobe Slavena.Pokreti su trajali i tokom srednjeg vijeka,osmanskog perioda,pa i u novije vrijeme.Pored stalnog doseljavanja novih elemenata,desavao se i obrnuti proces.Ma mi smo pravi mjesanci,kao bosanski pas avlijaner :D :D :D
ILIR_

Post by ILIR_ »

seljak_cojek wrote:Hajde da malo posložimo stvari.

-Ako uzmemo u obzir činjenicu da je, na više mjesta, nađeno gore spomenuto kamenje i da je postavljeno pod poprilično velikim uglom (više od 40 stepeni/stupnjeva) očito je da to nije/nisu putOvi.
-Pretpostavimo da je ispod kamenja, kako neko reče, samo zemlja (dakle nije klasična piramida), to bi značilo da je neko popločao brdo. E sad se postavlja pitanje/pitanja: ZAŠTO? ČEMU? S KOJOM SVRHOM ILI CILJEM?
-Kroz brdo su prokopani nekakvi tuneli. ZAŠTO? (moguće je da će nabasat na vertikalni tunel koji bi dosezao do vrha Visočice št bi potvdilo moju tezu da su korišteni za sušenje pečenice :) (sorry morao sam)
Molim lijepo.
Tako. Ovako svidja mi se proces kronoloskog i logicnog misljenja (90%) :)
ILIR_

Post by ILIR_ »

Sretno Biće wrote:
danas wrote:
A wrote: A kao sve ostalo - jest 8-)
pa ostalo :D i can see :D where it's coming from :D
a ova imena oklen je izvuko :D haman nikako da skontam... :-) :-) :-) :-)
ma to ti je bilo udri mujo u tepsiju...
Ma mozda je bolje ova imena nego da je dao:
Piramida Bosko Buha,
Piramida Alije Izetbegovica
i Piramida Tudjmana
:roll:

A ovako Sunce svako voli, Mjesec svako voli (romanticno) a Zmija nekako ide u mitologiji. Dakle svjetska onomasticka piramidalna tradicija se postovala.

Ali kroz parlamantarni debat u svako vrijeme mogu se menjati imena (svaki 6 mjeseci). :sad:
ILIR_

Post by ILIR_ »

Evo za slucajnog posetioca ove stranice koji ne zna adresu dacu link da se uziva u slikama napretka iskopavanja datuma 18.04.2006:

http://www.piramidasunca.ba/indexbh.htm

Ovo ti je lepota interneta da svako sa bilo kojeg mjesta zemljine kugle mozemo sa svezim slikama pratiti arheoloske radove u ovako uzbudljivom slucaju.

A lijepo je sto Mr. Semir to je organizovao tako lijepo i otvoreno za javnost a ne nekako skriveno i ko vrlo "akadamski" (sa doktorskim diplomama arheologije) daleko od ociju javnosti. :)
senada

Post by senada »

...isti oni koji su nam unistilii vjeru u sve sto je lijepo u realnom svijetu, uspjesno nam pred nasim ocima grade potpuno lazne nade, irealna vjerovanja, iluzije...

...ne sumnjam da ce se "nesto" iskopati... ali piramide, sigurno ne...

...da se bilo gdje pocne sa spektakularnim najavama o pronalazku nekih jos neotkrivenih civilizacija...ili bilo cega drugoga... nesto bi se stvarno moglo pronaci, posebno ako se kopa 'volonterski' s ogromnim parama...

...bilo bi dobro (posteno) da su ti nasi silni novci utroseni u fabrike, tvornice, autoputeve, obrazovanje... ali...onda to nebi bilo to... mada cemo mi, kao poreski obveznici platiti i dobar dio tih drugih projekata...ali koji su u skladu sa nasom velicanstvenom piramidom i turizmom uopste... zapravo vec jesmo investirali... imamo elitne vile i apartmane na svim okolnim planinama...i ne samo u nego i daleko izvan zemlje... sirom svijeta...ali isto tako jednako uzvracamo nasim posjetama sirom svijeta exkluzivne, visokoelitne turisticke destinacije...barem vikendima...

...izgleda da su se nasi tajkuni fokusirali investirati nas novac samo u turizam, od kog bi profit trebali imati jedino oni...

...zato cemo mi izgraditi i puteve i sve nus potrebe za njihov uspjesan razvoj turizma...
ludost

Post by ludost »

cernica wrote:Uzgred receno, “Ludost” nije “Znanje”, I “Znanje” nema drugi nick (njegov stil pisanja sam uocio I prepoznatljiv je)
WOW :shock:
Stvarno?
Ma kakav breakthrough! Pod A: u Bosni ima piramida, pod B: Ludost nije Znanje? :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa jel vam pao kamen sa srca? :lol:
Kakva lakrdija...
Fair Life

Post by Fair Life »

seljak_cojek wrote:Hajde da malo posložimo stvari.

Image
Piramidos

Post by Piramidos »

Svaka cast semire ujko sto si se opet pojavio na ovom naucnom forumu pa nam dao jos bolji i blizi nalaz piramida.

draga gospodo svjedoci ste jednog stravicnog trenutka bosnaske istorije koja se pise krvlju. nakon 92 i napada cetnicki hordi i rusenja i ubijanja svega sto ima veze sa bosonom to je se nastavilo kasnije kroz rusilacke horde ustaskih snaga povezano izdajnickim potpisivanjem u dayton usa od strane znamo vec koga, danas gledamo i biljezimo zadnji udarac drzavi bosni i hercegovini i njenom vjekovnom kontinuitetu.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Piramidos wrote:Svaka cast semire ujko sto si se opet pojavio na ovom naucnom forumu pa nam dao jos bolji i blizi nalaz piramida.

draga gospodo svjedoci ste jednog stravicnog trenutka bosnaske istorije koja se pise krvlju. nakon 92 i napada cetnicki hordi i rusenja i ubijanja svega sto ima veze sa bosonom to je se nastavilo kasnije kroz rusilacke horde ustaskih snaga povezano izdajnickim potpisivanjem u dayton usa od strane znamo vec koga, danas gledamo i biljezimo zadnji udarac drzavi bosni i hercegovini i njenom vjekovnom kontinuitetu.
I to krampom :D :D
Ne kontam :-) :roll: :? :shock:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Piramidos wrote:Svaka cast semire ujko sto si se opet pojavio na ovom naucnom forumu pa nam dao jos bolji i blizi nalaz piramida.

A sta mislis da ti malo ohladis od svoga non-stop preseravanja. Sta se onda cudite kada vas ljudi uporedjuju upravo sa tim sto si ih spomenuo kad ti je jezik upravo huskacki i nenormalno slican onome iz 92 godine. Ako ne mozes normalno raspravljati onda bolje nemoj nikako jer stvarno iritiras je rna osnovu svakog tvog posta ja cu zakljuciti da si ti najveci neprijatelj ove drzave zajedno sa svojim guznim haverom Ludost.
U ovoj raspravi vise uopste nije bitno ima li piramide ili ne nego dokle je dosla ta vrsta komunikacije izmedju ljudi. Jel mislis da je hadzijski ovako skriven podjebavati bilo koga. NE. Hadzijski je otic pa to skresat u lice Osmanagicu ili dati intervju u nekim novinama sa punim imenom i prezimenom. Kakvi ste to ljudi? Iz svakoga posta vam struji mrznja prema tom covjeku, mrznja prema Visokom a imam osjecaj i mrznja prema bilo cemu sto bise zvalo BH proizvodom. I nije bitno sta ce Osmanagic iskopati ali ce sigurno nesto iskopati sto ce potvrditi ili izmjeniti nasu istoriju bila to piramida, stari grad Visoko ili nesto trece. Bitno je da neko radi nesto konkretno a ne da se samo to brdo proglasilo arheoloskim nalazistem i nakon toga sljedecih 100 godina stajalo kako jeste, kao najobicnije brdo. Gdje ste bili vi recimo zadnjih 5 godina? Zasto niste otisli na Visocicu? Zasto niste implementirali svo to svoje veliko znanje prije Osmanagica?
Zato sto kad izadjes na teren ne moze se raditi tastaturom i googleom. Najlakse je pametovati a najteze raditi. Od danas ja licno tebe i Ludila smatram neprijateljima BiH i sa vama cu tako i razgovarati sve dok ne promjenite nacin komuniciranja.
Piramidos

Post by Piramidos »

Sinapsa wrote:predlazem rijec "vibracije" za "nerijec" godine :wink:
ma kazem ti ja vibriramo mi svi, meni se neki dan to ukazalo
Sretno Biće

Post by Sretno Biće »

ILIR_ wrote:
Sretno Biće wrote:
danas wrote: pa ostalo :D i can see :D where it's coming from :D
a ova imena oklen je izvuko :D haman nikako da skontam... :-) :-) :-) :-)
ma to ti je bilo udri mujo u tepsiju...
Ma mozda je bolje ova imena nego da je dao:
Piramida Bosko Buha,
Piramida Alije Izetbegovica
i Piramida Tudjmana
:roll:

A ovako Sunce svako voli, Mjesec svako voli (romanticno) a Zmija nekako ide u mitologiji. Dakle svjetska onomasticka piramidalna tradicija se postovala.

Ali kroz parlamantarni debat u svako vrijeme mogu se menjati imena (svaki 6 mjeseci). :sad:
Nije Zmija već Zmaj...
ludvig

Post by ludvig »

Danas u 10 sati (znaci za manje od 10 minuta) pocinje prezentacija prvih materijalnih dokaza pronadjenih od strane fondacije.

Predlazem da ovu diskusiju usmjerimo na raspravu o prezentiranim dokazima, s tim da molim moderatore da svo spamanje i trolanje (kojeg ionako ima i previse na ovoj temi) ciste.

A za one sa hronicnom potrebom za spamom, predlazem da se otvori nova tema - Visocka piramida sunca - SPAM, pa neka tamo pisu o vezi piramide i pecenice i slicno.

Hvala
max_power

Post by max_power »

Biti umjereni skeptik je vrlina. Inace u zivotu ne treba nista uzimati zdravo za gotovo. Mene Semir jos uvijek nije ubjedio da je to piramida, mada vidim da tu ipak ima nesto... mozda iz srednjeg vijeka, mozda starije, ko zna..

Ali ovo sto pojedinci ovdje rade je cisto ispraznjavanje frustracija. Koji vam je vise, sad vam je Semir i njegova piramida kriva za sva zla na ovom svijetu. Eno vam politicara pa njih napadajte, nemojte vasu negativnu energiju ovde prosipati

Back to topic... :-)
Sretno Biće

Post by Sretno Biće »

ILIR_ wrote:Evo za slucajnog posetioca ove stranice koji ne zna adresu dacu link da se uziva u slikama napretka iskopavanja datuma 18.04.2006:

http://www.piramidasunca.ba/indexbh.htm

Ovo ti je lepota interneta da svako sa bilo kojeg mjesta zemljine kugle mozemo sa svezim slikama pratiti arheoloske radove u ovako uzbudljivom slucaju.

A lijepo je sto Mr. Semir to je organizovao tako lijepo i otvoreno za javnost a ne nekako skriveno i ko vrlo "akadamski" (sa doktorskim diplomama arheologije) daleko od ociju javnosti. :)
malo se raspitaj pa onda pričaj... postoji razlog zbog kojeg arheološka istraživanja su više manje zatvorenog tipa no neću sad to tebi i sličnim objašnjavat jer ne bi ste shvatili, samo se nadam da ces jednom uspjet doc na neki lokalitet pa će ti sve biti jasno...
ludvig

Post by ludvig »

nobody wrote:Biti umjereni skeptik je vrlina. Inace u zivotu ne treba nista uzimati zdravo za gotovo. Mene Semir jos uvijek nije ubjedio da je to piramida, mada vidim da tu ipak ima nesto... mozda iz srednjeg vijeka, mozda starije, ko zna..
Tacno. A da fondacija nije osnovana, kad bismo saznali? Vjerovatno nikad :roll:

Zato jos jednom molim sve ucesnike da se usmjerimo na diskusiju oko prezentiranih dokaza, kako bismo i mi na ovom forumu dali svoj skromni doprinos rjesavanju misterije zvana Visocica. :-)
Sretno Biće

Post by Sretno Biće »

hrasno38 wrote: neprijatelj ove drzave zajedno sa svojim guznim haverom Ludost. Bitno je da neko radi nesto konkretno a ne da se samo to brdo proglasilo arheoloskim nalazistem i nakon toga sljedecih 100 godina stajalo kako jeste, kao najobicnije brdo.
brdo jeste arheološki lokalitet no znaš li ti koliko je novca potrebno za jedno arhološko iskapanje... to nije samo udri krampom u zemlju i kopaj... tu treba još mnogo više...
hrasno38

Post by hrasno38 »

Sretno Biće wrote:
hrasno38 wrote: neprijatelj ove drzave zajedno sa svojim guznim haverom Ludost. Bitno je da neko radi nesto konkretno a ne da se samo to brdo proglasilo arheoloskim nalazistem i nakon toga sljedecih 100 godina stajalo kako jeste, kao najobicnije brdo.
brdo jeste arheološki lokalitet no znaš li ti koliko je novca potrebno za jedno arhološko iskapanje... to nije samo udri krampom u zemlju i kopaj... tu treba još mnogo više...
Tako je, u pravu si, za sve treba novac ali nisam cuo da se sad za sad bas kuka za novcem. Ovo je tek neki pocetak i ja samo kazem da treba pustiti da se kotrlja. Ja nikada nisam ovdje rekao da je to piramida ali nesto jeste i sta god da se otkopa iz nase istorije imace svoju vrijednost i svoj publicitet.
Piramidos

Post by Piramidos »

[/quote]Gdje ste bili vi recimo zadnjih 5 godina? Zasto niste otisli na Visocicu? [/quote]
e upravo to pitanje trebas da postavis guznom haveru ujke (sam), SENADU HODOVICU KOJI SJEDI OD PROSLOG SISTEMA U FOTELJI I CESKA SE PO JAJCIMA U MUZEJU VISOKO JER ON JE ODGOVORAN ZA TO, I ZA STARI GRAD VISOKO PODGRAD, I ZA ARNAUTOVICE I SVE OSTALO STO SPADA U TO REGIJU. TEK KAD JE SA MALIM SKONTAO PREVARU ONDA POKRECE SVOJE PULENE PREVARE MOCI.

p.s. pored ovih neprijatelja bosni netrebaju nikakvi drugi dosta su im ovi najgori
ProS

Post by ProS »

kaka ba piramida :?
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

ProS wrote:kaka ba piramida :?
Četverostrana :D
hrasno38

Post by hrasno38 »

Piramidos wrote:
Gdje ste bili vi recimo zadnjih 5 godina? Zasto niste otisli na Visocicu? [/quote]
e upravo to pitanje trebas da postavis guznom haveru ujke (sam), SENADU HODOVICU KOJI SJEDI OD PROSLOG SISTEMA U FOTELJI I CESKA SE PO JAJCIMA U MUZEJU VISOKO JER ON JE ODGOVORAN ZA TO, I ZA STARI GRAD VISOKO PODGRAD, I ZA ARNAUTOVICE I SVE OSTALO STO SPADA U TO REGIJU. TEK KAD JE SA MALIM SKONTAO PREVARU ONDA POKRECE SVOJE PULENE PREVARE MOCI.

p.s. pored ovih neprijatelja bosni netrebaju nikakvi drugi dosta su im ovi najgori[/quote]

OK predpostavljam da si u pravu i da ne pricas na pamet. A zasto lijepo niste mu zakucali na vrata samoinicijativno pa pokrenuli VI projekat umjesto Osmanagica. Ne mozemo se stalno vaditi na ovog ili onog politicara ili na ovu ili onu instituciju. Ako nema interesa za te stvari od strucnih ljudi bas briga i tog Hodovica. Evo najbolji primjer je pokret DANAS. Da nisu pokrenuli proteste vjerovatno o poskupljenju struje ne bi bilo ni rijeci. Znaci da sa sijela treba preci na djela a ako neces da djelujes onda pusti druge koji to hoce.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: In the Face On the Place
Svakog dana ......alive :oops: Bosnian Keops , Ramiz ....... :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

manijak1 wrote::oops: In the Face On the Place
Svakog dana ......alive :oops: Bosnian Keops , Ramiz ....... :D :D
....S.Sabanovic, poznatiji kao Ramzes II... :D
Locked