Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HelaS wrote: ↑01/03/2025 19:54
Za sličnu retoriku, koja nije bila ratnohuškačka, ali jeste koketirala u tom kontekstu, i perfidno bila identično provokativna, uzburkivala i uzbunjivala BiH stanovništvo interesima, tadašnje politike SDS stranke, Vrhovni sud RBiH, čini mi se u decembru 1992. godine, donio je presudu kojom se zabranjuje rad politilke organizacije SDS. Bila je to ratna godina i presuda nije mogla biti pravno provedena. Kasnije, poslije rata, pala je u zaborav, i danas je ta presuda nestala iz javnosti.
Milorad Dodik i politički vrh SNSD i RS danas koriste sličan način uzbunjivanja BiH mira. Njihova retorika, njihovi postupci i moćan utjecaj u političkom odlučivanju Republike Srpske, koja se neposredno tiču cijele BiH, vrlo snažno ugrožavaju mir, prijete prekidu Mirovnog sporazuma iz Daytona, što automatski znači nastavak rata iz '95. Bez obzira na ishod, bilo kakav rat nikom neće donijeti dobro. Država nam je tek stasala, nije se još ni oporavila od prethodnog, ratne tragedije i traume su još svježe, a našim - bosanskim ratom, nastali bi veliki problemi za Evropu.
Tužilaštvo BiH mora što prije otvoriti postupak odgovornosti protiv Milorada Dodika, Nenada Stevandića, Radovana Viškovića, svih članova Vlade RS i mnogih drugih, svih njih koji su na čelu ovakve uzurpacije mira u BiH.
Sud BiH mora zabraniti političko djelovanje SNSD stranke. Mir u BiH nema alternativu i nema cijenu.
emmir1 wrote: ↑01/03/2025 18:40
Gledam u Nisu protesti, bukvalno rijeke ljudi, svaka ulica je puna.
Ne znam koliko je, ali vjerujem da je daleko preko 50 000.
Vucicevi mediji kazu 8500 ljudi.
I onda pogledam miting u BL gdje rezimski mediji kazu bilo 25 000 ljudi
Ali stvarno na krupno lažu
koliko je clanstvo snsd stranke, da su samo oni bili napunili bi BanjaLuku, ali nisu se svi odazvali, sigurno da ima nesitomisljenika tu
mozda se nadao masi kao na obiljezavanju 9 januara, jos sa zescom retorikom i ciljevima koje im obecava jos duze vrijeme, nije mu se odazvalo ni pola od toga, dovoljno je bilo da mu se odazovu oni sto su ucestvovli na paradi, GDJE SU
kako koji miting sve manje pristalica, a cilj kao ono sto prizeljkuju godinama
Meni ova tema bode oči uvijek, postoji tema o dešavanjima u BiH pa onda ova o dešavanjima u RS, kao da RS nije u BiH. Isto kao vremenska prognoza na medijima iz RS.
MMM1977 wrote: ↑02/03/2025 00:57
Meni ova tema bode oči uvijek, postoji tema o dešavanjima u BiH pa onda ova o dešavanjima u RS, kao da RS nije u BiH. Isto kao vremenska prognoza na medijima iz RS.
Zkljucana tema o laktaškom krkanu--ovdje nastavak
Sta mislite sta ce se desavati nakon ovoga
Da li BiH gubi ako Dodik ostane na fji cak i poslije pravosnazne presude i ako ne ode u zatvor
U predsjednistvo BiH sigurno ne moze
Koje su to ovlasti predsjednika RS kojeg je vanjski faktor u skorijoj izjavi imenovao kao lokalni lider
Dakle Dodik ignorise drzava ignorise njega i kraj price
Naravno govorim o opciji da ignorise tu sudsku odluky
I jos CIK bi morao da ga skine sa liste na narednim izborima zar ne
Sem ako se Dodik ne zaigra i dodatno izas...r..e sa zakonima neustavnim
I kakvo je stanje sa tim zakonima da li bi veto Bosnjaka mogao da to zakoci u skupstini manjeg entiteta
međed već odavno gradi svoj prljavi smrdljivi brlog od bosanskohervegovačkog entiteta RS, (baš kao što to radi medo iz šume), u njemu je toplo i donekle sigurno, a međed je glavni i za sve se pita, niko iz vana baš i ne želi da dira previše u brlog , ako ništa jer je smrdljiv i pun govana, međedu "kad se digne" on sve određuje kako će živjeti njegovi medvjedići, jer on se ipak jedini pita....samo u jednom momentu će i oni shvatiti da to nikuda ne vodi , a međedu se onda crno piše
Zaista ne znam koliko je strpljenje stanovnika entiteta RS da žive u miloradovoj kloaki, hajde vidjećemo , sretno im bilo.
Darko Babalj je neki dan na FACE TV nešto o tome pričao
Moenx wrote: ↑02/03/2025 07:39
Sta mislite sta ce se desavati nakon ovoga
Svašta.
Dodik otkrio: Ponudiću Trampu naše rude za njegovu podršku nezavisnosti RS!
"PDP je spreman da se aktivno uključi u raspravu o donošenju novog ustava Republike Srpske. Postojeći Ustav pretrpio je više od 120 amandmana, od čega je 40 nametnuto od strane visokog predstavnika. To je dovelo do toga da je Ustav u velikoj mjeri izmijenjen u odnosu na njegovu izvornu verziju, što ga čini pravno i politički problematičnim", kazao je Stanivuković.
Thorgerson wrote: ↑02/03/2025 11:18
Pa ljudi dragi prica o rudama je bio tekst Buke satiricnog karaktera.
Ne, jer smo nepismen i neobrazovan uz sve to zatucan i zadojen narod. Kako da zna sta je satira kada u zivotu nije procitao nista vise osim "Dodik Bakir Covic, Bosnjak, Srbin etc".
Ustvari ovo etc mi je viska, pojma nemaju sta je to.
U Banjoj Luci se danas, 2. marta održava sastanak predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika i predsjedavajuće Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović s rukovodiocima MUP-a RS-a i sigurnosnih agencija na nivou BiH.
Sastanku prisustvuju i predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova RS-a Siniša Karan sa rukovodiocima MUP-a, ministar finansija RS-a Zora Vidović, direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH Darko Ćulum i direktor Službe za poslove sa strancima BiH Žarko Laketa.
Nemojte me zajebavati da je neko iznenadjen i tek sada usplahiren cinjenicom da kadrovi SNSD-a "koji nisu Ajnstajni nego popunjivaci srpske kvote" u drzavnim institucijama idu na noge stranackom sefu?
I da ce sada javno, jer rade i nedjeljom, isplanirati nesto sto vec nisu isplanirali tajno i uz strukturnu podrsku Beograda, Budimpeste i Moskve vec godinama unazad, i sto vec sistematski rade?