Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
elcaliente wrote: ↑26/04/2022 21:11
Nista onda koji ce nam qurac i mljekare. Kada ce svabe upakovati i mljeko za nas.
Firma ako nema inovacija i ne uvodi nove produkte znaci da stoji u mjestu. Ako stoji u mjestu vremenom propada i gasi se.
Sve ce se ti desiti i nasim mljekarma i pekarama.
Poljaci ce nam pakovati hljeb a svabe mljeko pa slepereom poslati.
Nije pitanje želje nego može li i isplati li se. Uložiš i ne vrati se. Tako rizikuješ prostu reprodukciju.
Hebiga kada zivimo u zemlji gdje se nista ne isplati osim otici na kafu i sisu.
Nije do nas, drugi je neko kriv.
A i ko bi se mucio. Svabo se mora zahebavati oko krava, pa mljeko u mljekaru, onda izmislja produkte pa to mora proizvesti, izreklamirati.
Jos uz to Hans kroz poreze placa nama subvenciju a mi ko hadzije samo u prodavnicu i kupimo. Jedino se Svabo malo ubezobrazio pa podigao cijenu koji bezobrazluk al nema veze kupiti cemo mi opet.
Prosle godine u ovo vrijeme paradajz je bio 3-4 marke. I tako se drzao citavu sezonu cak i kad je nas domaci stigao.
Znaci ove godine nista od 'paradajzanja'. Cijena ce mu sigurno biti i veca kad bude domaci. 8-9 maraka ce biti kila.
Dobra je ona milkosova majoneza, Royal tako nešto čini mi se da se zove. U suštini je to sve smeće gdje je većina palminovog ulja u 7-8% jaja, što znači u tragovima. Ja to rijetko jedem, pa možda neko ko je redovna mušterija da primjeti neku razliku ali ja ne.
NecuVise wrote: ↑26/04/2022 23:16
Dobra je ona milkosova majoneza, Royal tako nešto čini mi se da se zove. U suštini je to sve smeće gdje je većina palminovog ulja u 7-8% jaja, što znači u tragovima. Ja to rijetko jedem, pa možda neko ko je redovna mušterija da primjeti neku razliku ali ja ne.
Royal je ok, ali previše mi ima ukus ulja, jeste da je majoneza napravljena od ulja, jaja, sirćeta, limuna i ponekad senfa ali Royal-ov se baš osjeti na ulje.
Polimark i Heinz su po meni najbolji, jeste da nije naše ali jbg, neću jesti nešto što mi se ne sviđa samo što je naše.
Ozimician wrote: ↑26/04/2022 20:57
Također, još nisam uspio pronaći u Njemačkoj mega popularne talijanske hrenovke Wudy, sve hrenovke su od njihovih proizvođača npr. itd.
Ozimician wrote: ↑26/04/2022 20:57
Također, još nisam uspio pronaći u Njemačkoj mega popularne talijanske hrenovke Wudy, sve hrenovke su od njihovih proizvođača npr. itd.
Nastavno na našu široku raspravu o uljima, zanimljiva analiza. Ja imam pretplatu na jutarnji pa ne znam je li članak zaključan onima koji nemaju.
Ako je zaključan samo da prenesem kako Zvijezda ekstra djevičansko ulje ne zadovoljava prema analazi kriterije da se okvalificira. U našim trgovinama sam vidio i Cirio ulje, ono također nezadovaljava, kao i Brachia koja se može kupiti nekad u Konzumu. Nažalost, Ol Istria nije bila testirana. Maslinovo ulje Trenton zadovoljava kriterije da bi se smatralo ekstra djevičanskim.
Vidi
U neznanju, samo na osnovu iskustva, i ja sam se odlučio za Trenton. Ispred i Italijanskih i svih drugih na našem tržištu. Sada dobih potvrdu da sam dobro odlučio.
Jupi
Šta ima od ovih testiranih kod nas po marketima? Čini mi se da sam viđao ovo Salvadori
U neznanju, samo na osnovu iskustva, i ja sam se odlučio za Trenton. Ispred i Italijanskih i svih drugih na našem tržištu. Sada dobih potvrdu da sam dobro odlučio.
Jupi
Šta ima od ovih testiranih kod nas po marketima? Čini mi se da sam viđao ovo Salvadori
MMM1977 wrote: ↑27/04/2022 01:12
U vezi sa pudingom i ostalim mliječnim prerađevinama, ja sam bio iznenađen šta se sve proizvodi u Gradačcu i to uglavnom za tržište Srbije.
spinel_ wrote: ↑26/04/2022 19:15
Jel ko kupuje Meggleov maslac od 8 maraka
Ma daj, kad sam vidjela cifru, kontam da je od nekog drugog proizvoda pa greškom tu. A onaj neki turski, pola kile 8,50 KM.
Meni Livnjaci poslali kilu iz njihove mljekare, 16 KM/kg, još nije poskupio, ne znam da mu može parirati bilo koji u našim velikim marketima. Šteta da ga nema u prodaji osim u Livnu.
Najbolji puter koji sam probao je Kerrygold. Zanimljivo mi je bilo da je sav bio u nekim nepravilnim slojevima ali slozen u onaj standardni oblik putera.
MMM1977 wrote: ↑27/04/2022 01:12
U vezi sa pudingom i ostalim mliječnim prerađevinama, ja sam bio iznenađen šta se sve proizvodi u Gradačcu i to uglavnom za tržište Srbije.
I ovi muški frizeri digli cijene do neba, a nikakvih troškova poslovanja nemaju. Ulaganja nikakva. Vode se kao stari zanati, doprinosi mali, ne vodi knjigovodstvo, nema fiskalne kase. Jedini trošak mašinsko ulje za mašinicu. Još mi jedan reče, u radnji samo on i mušterija, da treba termin. Pa nije doktor bgt.
Imam mašinicu za šišanje iz vremena korone, neće mene niko handrit za neke trivijalne usluge ...
I ovi muški frizeri digli cijene do neba, a nikakvih troškova poslovanja nemaju. Ulaganja nikakva. Vode se kao stari zanati, doprinosi mali, ne vodi knjigovodstvo, nema fiskalne kase. Jedini trošak mašinsko ulje za mašinicu. Još mi jedan reče, u radnji samo on i mušterija, da treba termin. Pa nije doktor bgt.
Imam mašinicu za šišanje iz vremena korone, neće mene niko handrit za neke trivijalne usluge ...
Pa gdje ti zivis, vec godinama se dobijaju termini kod svakog ozbiljnog frizera. Npr sad za bajram sam morao 2 sedmice unaprijed rezervisati termin. Nije vise 2005. godina da udjes u frizerski i cekas 2 sata da dodjes na red. Sveopsti trend je da se muskarci sve vise sredjuju i vode racuna o izgledu a to dovodi i do ovakvih posljedica.
Kod moje frizerke jos uvijek 5 KM.
Mislim da je trenutno jedina sa tom cijenom a zena je stari frizer...radi 40 godina.
A zavisno od nacina sisanja...ko sisa na kratko skroz ,ne treba mu frizer,sam sebe osisa .
Btw.ja se ne narucujem...ako je guzva,dodjem kasnije ili sutradan...frizerski mi je 150m od kuce
zippoo87 wrote: ↑28/04/2022 11:25
Kod moje frizerke jos uvijek 5 KM.
Mislim da je trenutno jedina sa tom cijenom a zena je stari frizer...radi 40 godina.
A zavisno od nacina sisanja...ko sisa na kratko skroz ,ne treba mu frizer,sam sebe osisa .
Btw.ja se ne narucujem...ako je guzva,dodjem kasnije ili sutradan...frizerski mi je 150m od kuce
To su ovi lokalni frizerski po naseljima, to se ne racuna.