Dozer wrote:Ne mozemo tek tako preskociti dokaze cuda, crni Smrle... Pa to su stvari za koje se u tim knjigama tvrdi da su se desile, ali to nisu po automatizmu dokazizi da se te stvari zaista i jesu desile, kontas?
A posto su to vama vrhunski "dokazi" na kojima bazirate svoju vjeru, i onda i sve oko sebe ubjedjujete da je to istina, izvini, ali moras onda to i zaista dokazati.
Vec ti rekoh, nista sto pise u tim knjigama nije dokaz samo po sebi jer naprosto sve od prve do zadnje rijeci moze biti ljudska izmisljotina protkana lazima i preuvelicavanjima.
brojcana "cuda" Kr'ana smo vec poprilicno elaborirali na ovo jtemi, ne mislis li...? I ta cuda su porazbijana k'o uskrsnja jaja, demaskirana, i mislim da se sasvim lijepo pokazalo da tu nema nikakvih cuda.
Mislim i da smo poprilicno dobro demaskirali i razna druga cuda koja je novija nauka demistifikovala. Itd.itd.
Ukratko, mislim da nemas vise nikakvih "argumenata" kojima bilo koga ovdje mozes ubijediti da je bilo sta u tom Kur'anu istina i vrijedno paznje.
brojcana "cuda" Kr'ana smo vec poprilicno elaborirali na ovo jtemi, ne mislis li...? I ta cuda su porazbijana k'o uskrsnja jaja, demaskirana, i mislim da se sasvim lijepo pokazalo da tu nema nikakvih cuda.
nisi ti nista elaborirao a evo ti dokaza da nisi, ako jesi daj pokazi da je moguce ovo uraditi iz prvog pokusaja od jedne nepisme osobe iz 7 stoljeca u pustinji, bez ikakvih pomagala, smao koristece svoj razum,i plus nema editovanja , kad jendom izleti iz usta nema popravke:
kako mozes reci da nema brojcanih cuda kad ovdje brojevi su jasni ko dan, svako ziv moze da provjeri ovo, reci da nema brojcanog kodiranja je laganje samog sebe a i drugih, i sto je jos gore za tebe u ovom slucaju, da te ljudi nece uzeti za ozbiljno kad oni mogu da vide brojcano kodiranje a ti kazes nema ga....