Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Kikibombona

#4501 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

MaksprotivMarksa wrote:Ja te molim da posaljes mail, isto cu uraditi i ja, sutnja ili odgovor ce nam reci dosta toga. Svidja mi se tvoja zelja za promjenom u drustvu, ako zelis ja se mogu raspitati za tvoju opcinu i dati ti kontakte ljudi koji vode procese u tvojoj zajednici, kako bi se aktivirao, a mislim da bi to bilo odlicno s obzirom na tvoju dobronamjernost, a ja u Mirsada ne sumnjam, covjek je genijalac i sigurno je posten, saznao sam mnogo stvari o njemu koje su me zaista impresionirale.

Ako zelis da se aktiviras slobodno se javi za informaciju.
Nije politika za mene druze. U politici ima svakakvih ljudi a moj prag tolerancije je prilicno nizak. Od mene bi bilo vise stete nego koristi jer bih napravio belaj poput Damira Niksica. :D

Da je Mirsad Hadzikadic vrhunski strucnjak to je cinjenica oko koje nema polemike. Covjek je dokazan u drzavi gdje ne prolaze stele i podobnosti.

Sa ljudske strane ocigledno je da ima blagu narav. Mene je odusevilo kada je predstavio svoje prijatelje iz Amerike - ljudi razlicitih profila, od domacica, zanatlija do visokoobrazovanih. Dakle, nije snob, ima osjecaj i postovanje za covjeka.

Covjek evropskih manira i velikog znanja. Strasno odudara od vedecih BH politicara, u pozitivnom smislu.

Zelim mu puno srece sa strankom. Nece biti lako. Puno hamelja vidi sansu da preko njega dodje do licne koristi. Svakako imamo ogranicene ljudske resurse i malo pameti. Politici obicno streme necasni ljudi koji bi prodali narod i drzavu za licnu korist. Bice tesko.

Mail sam poslao jos jutros. Toliko mogu pomoci. Ako svi tako uradimo promjene su moguce.
King Theoden

#4502 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by King Theoden »

Slobodno pišite mejlove i biće rezultata.
Lično sam napisao par mejlova i uvijek su kulturno odgovorili citirajući neke dijelove iz mejla što mi je bio znak da iste i čitaju.
Mislim da su mi dvaput odgovorile djevojke iz njegovog tima, a jednom mirsad lično.
Čak je uvažio neke prijedloge i iskoristio ih. To sasvim dovoljno govori o njemu samom tj da ima uho za nas, obične građane.
kiligonzales

#4503 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by kiligonzales »

Dino34 wrote:Slobodno pišite mejlove i biće rezultata.
Lično sam napisao par mejlova i uvijek su kulturno odgovorili citirajući neke dijelove iz mejla što mi je bio znak da iste i čitaju.
Mislim da su mi dvaput odgovorile djevojke iz njegovog tima, a jednom mirsad lično.
Čak je uvažio neke prijedloge i iskoristio ih. To sasvim dovoljno govori o njemu samom tj da ima uho za nas, obične građane.
Dobar je Miki. U predizbornoj kampanji dok se cesto na fb oglasavao u svojim live sastancima, odgovorio mi je na vise pitanja koja su se ticala ekonomije i novih trendova u industralizaciji.
King Theoden

#4504 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by King Theoden »

Pa da, pismen čovjek koji zna vrijednost ovih modernih načina komunikacije.
Jbo te država, jednom sam poslao mail baketovoj prćiji tj sda. Nikad nisu odgovorili. Kladim se da ga nisu znali otvoriti :mrgreen:
Samo, nažalost, dokle god je onih kretenoida koji skandiraju baketu i sebiji ("sebijaaaa, bakireeee"), mirso nema šanse za neki ozbiljniji uspjeh.
MaksprotivMarksa

#4505 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by MaksprotivMarksa »

Kikibombona wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Ja te molim da posaljes mail, isto cu uraditi i ja, sutnja ili odgovor ce nam reci dosta toga. Svidja mi se tvoja zelja za promjenom u drustvu, ako zelis ja se mogu raspitati za tvoju opcinu i dati ti kontakte ljudi koji vode procese u tvojoj zajednici, kako bi se aktivirao, a mislim da bi to bilo odlicno s obzirom na tvoju dobronamjernost, a ja u Mirsada ne sumnjam, covjek je genijalac i sigurno je posten, saznao sam mnogo stvari o njemu koje su me zaista impresionirale.

Ako zelis da se aktiviras slobodno se javi za informaciju.
Nije politika za mene druze. U politici ima svakakvih ljudi a moj prag tolerancije je prilicno nizak. Od mene bi bilo vise stete nego koristi jer bih napravio belaj poput Damira Niksica. :D

Da je Mirsad Hadzikadic vrhunski strucnjak to je cinjenica oko koje nema polemike. Covjek je dokazan u drzavi gdje ne prolaze stele i podobnosti.

Sa ljudske strane ocigledno je da ima blagu narav. Mene je odusevilo kada je predstavio svoje prijatelje iz Amerike - ljudi razlicitih profila, od domacica, zanatlija do visokoobrazovanih. Dakle, nije snob, ima osjecaj i postovanje za covjeka.

Covjek evropskih manira i velikog znanja. Strasno odudara od vedecih BH politicara, u pozitivnom smislu.

Zelim mu puno srece sa strankom. Nece biti lako. Puno hamelja vidi sansu da preko njega dodje do licne koristi. Svakako imamo ogranicene ljudske resurse i malo pameti. Politici obicno streme necasni ljudi koji bi prodali narod i drzavu za licnu korist. Bice tesko.

Mail sam poslao jos jutros. Toliko mogu pomoci. Ako svi tako uradimo promjene su moguce.
Svaka cast, sa svim iznesenim stvarima se slazem, sada cu i ja poslati mail. Nadam se da ces se aktivirati, najvazniji su nekompromitirani ljudi koji zele promjenu na bolje za kompletno drustvo.

:thumbup: :thumbup: :bih:
MaksprotivMarksa

#4506 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Dino34 wrote:Slobodno pišite mejlove i biće rezultata.
:thumbup: :thumbup: rade odlicne stvari, samo tako treba nastaviti :bih:
neon-x

#4507 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by neon-x »

Poznajem Asima. Covjek je poduzetnik od glave do pete koji o biznisu razmislja i dok spava. Problem je sto nisam pretjerano siguran u njegov moralni kompas. Jedina njegova ideologija je pravljenje novca i vjerujem da se bavi politikom kako bi stvarao bolje privredno okruzenje, prvenstveno za sebe. Mislim da bi on licno volio biti i nekakav faktor u ministarstvima privrede i sl., ali daleko od toga da se radi o uhljebu. Taj ne bi za platu sjedio kad bi ga puskom tjerali.

Nekako imam osjecaj da Mirsad zna sta radi i da ce ljude poput Asima koristiti zbog organizacionih sposobnosti i kontakata. Mislim da je Asim organizirao sve sto se do sada desavalo u Zenici vezano za Mirsada i Platformu.
neon-x

#4508 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by neon-x »

.
Kikibombona

#4509 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

neon-x wrote:Poznajem Asima. Covjek je poduzetnik od glave do pete koji o biznisu razmislja i dok spava. Problem je sto nisam pretjerano siguran u njegov moralni kompas. Jedina njegova ideologija je pravljenje novca i vjerujem da se bavi politikom kako bi stvarao bolje privredno okruzenje, prvenstveno za sebe. Mislim da bi on licno volio biti i nekakav faktor u ministarstvima privrede i sl., ali daleko od toga da se radi o uhljebu. Taj ne bi za platu sjedio kad bi ga puskom tjerali.

Nekako imam osjecaj da Mirsad zna sta radi i da ce ljude poput Asima koristiti zbog organizacionih sposobnosti i kontakata. Mislim da je Asim organizirao sve sto se do sada desavalo u Zenici vezano za Mirsada i Platformu.
Vjerujem da je tako.

Uhljebi i stranacki crvi su kao pojedinci bezazleni. To su pijavice koje pomalo sisu krv i dave po drustvenim mrezama.

Problem je tender mafija. Ni Vrace nije uhljeb. Njega ne zanima plata od par hiljada, zanimaju ga milionski tenderi. Zato se prodao SDA.

Bice velika greska ako ovakvi tipovi zavrse na listama. To su tempirane bombe u vlastitim odajama. Sutra kada mu dodje SDA pa kaze: Asime, hajmo praviti biznis, imamo te u vidu, mani politiku i opoziciju. Asim ce odjebati Hadzikadica bez da trepne. Radi se o covjeku koji je bio u tri stranke a da ne znas koja je gora. Dakle, moral - nema morala.

Ja ni mrtav necu glasati za takve likove i takve liste. Za Mirsada hocu, svaki put kada se kandiduje, a za lesinare koji koriste njegovu popularnost da bi se uglavili - nema sanse.

Neka se Platforma ugleda na Nasu stranku. Jesu ljudi imali ijednog preletaca do sada? Svaka cast na selekciji.
neon-x

#4510 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by neon-x »

Asim je jos u augustu bio domacin Mirsadu u Zenici, upoznavao ga sa privrednicima, organizirao predavanja, gosotovanje na radiju, a sve nekoliko dana nakon sto se pojavio na ovoj A-SDA presici. Tada se jos nije sa sigurnoscu ni znalo za formiranje Platforme nakon izbora tako da mu to donekle daje nekakav kredibilitet.

Daleko od toga da je Asim profil Vraceta. Puno je ozbiljniji i pristojniji covjek i ne znam da je ikoga ojadio. Ipak imam odredjenu zadrsku u vezi njegovog angazmana u Platformi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4511 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by pici »

pici wrote:
Prof. dr. Mirsad Hadžikadić danas je na konferenciji za medije održanoj u Sarajevu, kojom je službeno započeo predizbornu kampanju, predstavio svoj predizborni program „Problemi i rješenja, odnosno devet najvećih problema s kojim se Bosna i Hercegovina suočava i prijedlog mjera za njihovo rješavanje. Navedeni program takođe obuhvata strategiju „Bosna i Hercegovina 2030.“, odnosno oblasti koje će biti u fokusu djelovanja Mirsada Hadžikadića i Platforme za progres, kako kroz direktne ingerencije člana Predsjedništva BiH, tako i kroz uticaj u privredi i društvu. To su građanska država, mladi, sigurnost i kvalitet života.

„Bosna i Hercegovina danas izgleda kao brod uhvaćen u oluji na okeanu bez kapetana i kormilara, sa posadom u kojoj svi veslaju kako i kuda žele. Da bi stigla na odredište, Bosna i Hercegovina mora da zna kuda želi da ide i kako da dođe do tog cilja. Da bi joj pomogla u toj borbi, Platforma za progres nudi analizu uzroka postojećih problema i predlaže adekvatna rješenja. Efikasnost predloženih rješenja će se mjeriti stepenom ostvarenja ciljeva izloženih u strategiji Bosna i Hercegovina 2030.“, kazao je na početku konferencije Mirsad Hadžikadić.

Hadžikadić je kazao kako Bosni i Hercegovini nedostaje dugoročni plan za period od 150 godina. Zbog toga je potrebno oformiti Državni savjet koji bi okupio sve probosanske snage iz svih etničkih i vjerskih grupa u državi koje bi osmislile političko, ekonomsko i socijalno uređenje države u najboljem interesu građana BiH.

Korupcija je, po Hadžikadiću, rak rana bh. društva i taj problem može da se riješi, između ostalog, uvođenjem elektronskog glasanja za birače u zemlji i iseljeništvu, donošenjem zakona o kažnjavanju nepotizma, temeljitom reformom javne uprave i njenom digitalnom transformacijom, oduzimanjem nezakonito stečene imovine te provođenjem revizije privatizacije.

Oblasti u kojim su promjene takođe nužne, smatra Hadžikadić, su obrazovanje, ekonomija, administracija, iseljavanje stanovništva naročito mladih, vanjska politika, zdravstvo i pitanje demobilisanih boraca. Kada je riječ o obrazovanju, potrebno je između ostalog, povezati srednje škole sa privredom, eliminisati stranački uticaj na vođenje osnovnoškolskih, srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova, izmijeniti sistem u kojem ministarstva osmišljavaju nastavne planove i programe, visokoškolskih i naučnih ustanova.

U oblasti ekonomije, potrebno je raditi na smanjenju nameta sa 75 na 40 posto po zaposleniku, ukinuti porez na prihod za prve tri godine postojanja firme, strateški ulagati u firme te u saobraćajnu i energetsku infrastrukturu i uspostaviti investicioni fond iseljenika.

Politički i administrativni aparat u BiH, tvrdi Hadžikadić, nije efikasan. Zbog toga članovi Predsjedništva BiH treba da zamrznu mandat u strankama dok obavljaju tu dužnost, predsjedavajući Vijeća ministara i entitetski premijeri moraju da budu nestranački ljudi, zakon o finansiranju političkih stranaka treba revidirati i usvojiti novi državni zakon o političkim strankama i reformisati sudstvo.

Rješenja za problem iseljavanja stanovništva iz BiH obuhvataju izradu strategije povratka naših ljudi iz cijelog svijeta, uvođenje mjera koje će poboljšati status porodilja, finansiranje umjetne oplodnje, značajno povećanje iznosa dječijeg dodatka i pomoć pri stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova.

Što se tiče vanjske politike, Hadžikadić smatra da je potrebno obilaziti prijateljske zemlje i raditi na konkretnim projektima i ekonomskim programima, te birati ambasadore koji razumiju ekonomske principe i značaj stvaranja ekonomskih prilika za firme iz BiH.

Demobilisanim borcima potrebno je ponuditi program prekvalifikacije kojim bi dobili mogućnost za radno mjesto, karijeru i adekvatnu zaradu. Takođe, potrebno je sačiniti tačan spisak demobilisanih boraca i imati samo jedno udruženje demobilisanih boraca.

Na kraju konferencije za medije, Hadžikadić je kazao, „Ja sam kandidat za člana Predsjedništva BiH, ali ne želim biti ograničen tim ingerencijama, jer ću ja raditi za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine, gdje god oni živjeli. Interesi države moraju biti iznad interesa pojedinaca,“ te najavio da će politička organizacija „Platforma za progres“ nakon izbora okupiti saradnike koji će raditi na ostvarenju postavljenih ciljeva i pripremati se za naredne izborne cikluse.

ja se u svemu ovome slazem ali, jebeno ovo ali neda starka... sta da dodje u situaciju kao bh blok i mora da vaga izmedju ulaska sa nacionalnim strankama u vlast i odricanja ovih nacela jer nacionalne stranke ovo ne zele jer bi bili potopljeni ko taj brod u oluji... odbacivanjem ili ne naci strankama ostali opozicija i morali bi cekat bolja vremena ili koaliciju s slicnim strankama... imali se vakta za progres, mladi a i stari odlaze, ostaju oni kojima je dobro i oni koji nemaju kud... sta bi gosn hadzikadic odlucio ili kako bi to preokreno za dobrobit sviju nas... hvala.

imali iTko da odgovori na ovo moje pitanje il je sutnja zlato... hvala.
Ja_Ja

#4512 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Ja_Ja »

Veoma je tesko reci sta bi on uradio u toj situaciji, to je mozda najbolje pitati direktno njega na fb ili nekom od javnih skupova.

Prema iznesenom do sada definise se kao centar, znaci da nebi imao problem da ulazi u koaliciju manje vise niti sa jednom strankom. Sad kako bi to programski izgledalo ukoliko nebi mogao da ukljuci sve navedene stvari je veoma tesko odgonetnuti u ovom trenutku. Mislim da je dovoljno pametan da zna da politika nije umjetnost maksimuma, vec polaska sa neke maksimalne distance da bi se doslo do zadovoljavajuceg kompromisa. Sto opet znaci da moze biti pitanje prioriteta u radu.
convict

#4513 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by convict »

neon-x wrote:Asim je jos u augustu bio domacin Mirsadu u Zenici, upoznavao ga sa privrednicima, organizirao predavanja, gosotovanje na radiju, a sve nekoliko dana nakon sto se pojavio na ovoj A-SDA presici. Tada se jos nije sa sigurnoscu ni znalo za formiranje Platforme nakon izbora tako da mu to donekle daje nekakav kredibilitet.

Daleko od toga da je Asim profil Vraceta. Puno je ozbiljniji i pristojniji covjek i ne znam da je ikoga ojadio. Ipak imam odredjenu zadrsku u vezi njegovog angazmana u Platformi.
covjek koji je vec bio u 3 razlicite stranke i to sa drugog kraja ideoloskog spektra, ne moze imati politicki kredibilitet.

usput, ovo mu je brat http://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/BiH/319650
MaksprotivMarksa

#4514 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

pici wrote:
pici wrote:
Prof. dr. Mirsad Hadžikadić danas je na konferenciji za medije održanoj u Sarajevu, kojom je službeno započeo predizbornu kampanju, predstavio svoj predizborni program „Problemi i rješenja, odnosno devet najvećih problema s kojim se Bosna i Hercegovina suočava i prijedlog mjera za njihovo rješavanje. Navedeni program takođe obuhvata strategiju „Bosna i Hercegovina 2030.“, odnosno oblasti koje će biti u fokusu djelovanja Mirsada Hadžikadića i Platforme za progres, kako kroz direktne ingerencije člana Predsjedništva BiH, tako i kroz uticaj u privredi i društvu. To su građanska država, mladi, sigurnost i kvalitet života.

„Bosna i Hercegovina danas izgleda kao brod uhvaćen u oluji na okeanu bez kapetana i kormilara, sa posadom u kojoj svi veslaju kako i kuda žele. Da bi stigla na odredište, Bosna i Hercegovina mora da zna kuda želi da ide i kako da dođe do tog cilja. Da bi joj pomogla u toj borbi, Platforma za progres nudi analizu uzroka postojećih problema i predlaže adekvatna rješenja. Efikasnost predloženih rješenja će se mjeriti stepenom ostvarenja ciljeva izloženih u strategiji Bosna i Hercegovina 2030.“, kazao je na početku konferencije Mirsad Hadžikadić.

Hadžikadić je kazao kako Bosni i Hercegovini nedostaje dugoročni plan za period od 150 godina. Zbog toga je potrebno oformiti Državni savjet koji bi okupio sve probosanske snage iz svih etničkih i vjerskih grupa u državi koje bi osmislile političko, ekonomsko i socijalno uređenje države u najboljem interesu građana BiH.

Korupcija je, po Hadžikadiću, rak rana bh. društva i taj problem može da se riješi, između ostalog, uvođenjem elektronskog glasanja za birače u zemlji i iseljeništvu, donošenjem zakona o kažnjavanju nepotizma, temeljitom reformom javne uprave i njenom digitalnom transformacijom, oduzimanjem nezakonito stečene imovine te provođenjem revizije privatizacije.

Oblasti u kojim su promjene takođe nužne, smatra Hadžikadić, su obrazovanje, ekonomija, administracija, iseljavanje stanovništva naročito mladih, vanjska politika, zdravstvo i pitanje demobilisanih boraca. Kada je riječ o obrazovanju, potrebno je između ostalog, povezati srednje škole sa privredom, eliminisati stranački uticaj na vođenje osnovnoškolskih, srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova, izmijeniti sistem u kojem ministarstva osmišljavaju nastavne planove i programe, visokoškolskih i naučnih ustanova.

U oblasti ekonomije, potrebno je raditi na smanjenju nameta sa 75 na 40 posto po zaposleniku, ukinuti porez na prihod za prve tri godine postojanja firme, strateški ulagati u firme te u saobraćajnu i energetsku infrastrukturu i uspostaviti investicioni fond iseljenika.

Politički i administrativni aparat u BiH, tvrdi Hadžikadić, nije efikasan. Zbog toga članovi Predsjedništva BiH treba da zamrznu mandat u strankama dok obavljaju tu dužnost, predsjedavajući Vijeća ministara i entitetski premijeri moraju da budu nestranački ljudi, zakon o finansiranju političkih stranaka treba revidirati i usvojiti novi državni zakon o političkim strankama i reformisati sudstvo.

Rješenja za problem iseljavanja stanovništva iz BiH obuhvataju izradu strategije povratka naših ljudi iz cijelog svijeta, uvođenje mjera koje će poboljšati status porodilja, finansiranje umjetne oplodnje, značajno povećanje iznosa dječijeg dodatka i pomoć pri stambenom zbrinjavanju mladih bračnih parova.

Što se tiče vanjske politike, Hadžikadić smatra da je potrebno obilaziti prijateljske zemlje i raditi na konkretnim projektima i ekonomskim programima, te birati ambasadore koji razumiju ekonomske principe i značaj stvaranja ekonomskih prilika za firme iz BiH.

Demobilisanim borcima potrebno je ponuditi program prekvalifikacije kojim bi dobili mogućnost za radno mjesto, karijeru i adekvatnu zaradu. Takođe, potrebno je sačiniti tačan spisak demobilisanih boraca i imati samo jedno udruženje demobilisanih boraca.

Na kraju konferencije za medije, Hadžikadić je kazao, „Ja sam kandidat za člana Predsjedništva BiH, ali ne želim biti ograničen tim ingerencijama, jer ću ja raditi za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine, gdje god oni živjeli. Interesi države moraju biti iznad interesa pojedinaca,“ te najavio da će politička organizacija „Platforma za progres“ nakon izbora okupiti saradnike koji će raditi na ostvarenju postavljenih ciljeva i pripremati se za naredne izborne cikluse.

ja se u svemu ovome slazem ali, jebeno ovo ali neda starka... sta da dodje u situaciju kao bh blok i mora da vaga izmedju ulaska sa nacionalnim strankama u vlast i odricanja ovih nacela jer nacionalne stranke ovo ne zele jer bi bili potopljeni ko taj brod u oluji... odbacivanjem ili ne naci strankama ostali opozicija i morali bi cekat bolja vremena ili koaliciju s slicnim strankama... imali se vakta za progres, mladi a i stari odlaze, ostaju oni kojima je dobro i oni koji nemaju kud... sta bi gosn hadzikadic odlucio ili kako bi to preokreno za dobrobit sviju nas... hvala.

imali iTko da odgovori na ovo moje pitanje il je sutnja zlato... hvala.
Po onom sto sam do sada u Platformi cuo, mislim da bi pod pritiskom popustili i usli u koaliciju sa SDA, pod pricom da je to u interesu Bosne itd, ogroman broj ljudi u Platformi su ljudi koji u SDA ideologiji ne vide nista sporno, ali vide spornosti u kadrovima SDA i nacinu njihovog djelovanja.
Kako god, ovo niej sigurno i clanstvo se jos uvijek formira, otvorenost je velika i razliciti ljudi pristupaju Platformi, u ovom trenutku mislim da bi vecina clanstva bila ZA koaliciju, ali to ne znaci da ce biti tako 2022. godine kada se stvari iskristalisu.
tvojkomsija

#4515 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Iz dobro obaviještenog izvora TV1 saznaje da se nekoliko političkih partija iz FBiH i RS planira udružiti i zajedno nastupiti na narednim izborima. U novi blok trebali bi ući Narod i pravda, Platforma za progres, Nezavisni blok, Hrvatska stranka i PDP.

Inicijalni razgovori ovih dana vođeni su u Zenici. Sudionici razgovora nisu imali namjeru javno objavljivati bilo kakve informacije. TV1 saznaje da je cilj stvoriti politički blok koji će pokazati kako entitetske linije nisu prepreka za političko udruživanje, saradnju i borbu za bolju budućnost svih građana u BiH.

Ukoliko se realizuje ideja nacionalne stranke će zasigurno dobiti novu snažnu alternativu. Ovaj blok biće i veliki izazov za ljevicu koja još uvijek nije uspjela riješiti međusobne razmirice i sačuvati saradnju sa građanski orjentiranim strankama.
Ako u ovome ima istine, onda sam siguran da Platforma neće ići u koaliciju sa SDA.
Kikibombona

#4516 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Ja_Ja wrote:Veoma je tesko reci sta bi on uradio u toj situaciji, to je mozda najbolje pitati direktno njega na fb ili nekom od javnih skupova.

Prema iznesenom do sada definise se kao centar, znaci da nebi imao problem da ulazi u koaliciju manje vise niti sa jednom strankom. Sad kako bi to programski izgledalo ukoliko nebi mogao da ukljuci sve navedene stvari je veoma tesko odgonetnuti u ovom trenutku. Mislim da je dovoljno pametan da zna da politika nije umjetnost maksimuma, vec polaska sa neke maksimalne distance da bi se doslo do zadovoljavajuceg kompromisa. Sto opet znaci da moze biti pitanje prioriteta u radu.
Dobio je pitanje u jednom od ovih live javljanja preko fb.

Rekao je da pojedine partije uoci izbora govore kako nece a poslije izbora da hoce sa SDA. Kaze da nece lagati birace. Platforma tek treba definisati politiku spram drugih partija. To je bio njegov odgovor.

Dakle, nije da direktan odogovor.

...

Danas sam sa Mirsadom razmijenio par mailova vezano za zenicki inicijativni odbor. Svaka cast covjeku kada ima snage i volje, pored gomile obaveza, odgovoriti obicnom gradjaninu na poruke. I zadovoljan sam odgovorom. :thumbup:
MaksprotivMarksa

#4517 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Kikibombona wrote:
Ja_Ja wrote:Veoma je tesko reci sta bi on uradio u toj situaciji, to je mozda najbolje pitati direktno njega na fb ili nekom od javnih skupova.

Rekao je da pojedine partije uoci izbora govore kako nece a poslije izbora da hoce sa SDA. Kaze da nece lagati birace. Platforma tek treba definisati politiku spram drugih partija. To je bio njegov odgovor.

...

Danas sam sa Mirsadom razmijenio par mailova vezano za zenicki inicijativni odbor. Svaka cast covjeku kada ima snage i volje, pored gomile obaveza, odgovoriti obicnom gradjaninu na poruke. I zadovoljan sam odgovorom. :thumbup:
Sta ti je odgovorio ? Jesi li mu slao na onaj mail sa stranice Platforme ?
MaksprotivMarksa

#4518 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Moram da se osvrnem na nesto u vezi sa ovim preletcima. Naime, maloprije sam procitao pravilnik o izboru organa stranke, u pravilniku pise da ljudi koji su obnasali funkcije u drugim strankama, bili na listama drugih stranaka itd., ne mogu uzeti ucesce u radu organa stranke, kao ni ucestvovati u izboru ovih organa.

Mozda je ova kompletna drama oko pojedinih kadrova bespotrebna, a Mirsad koristi ove ljude za omasovljenje clanstva. Tako da ne bismo trebali gubiti vjeru, ja znam da Mirsadu vjerujem. :thumbup: :bih:
meme_machine

#4519 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by meme_machine »

MaksprotivMarksa wrote:Moram da se osvrnem na nesto u vezi sa ovim preletcima. Naime, maloprije sam procitao pravilnik o izboru organa stranke, u pravilniku pise da ljudi koji su obnasali funkcije u drugim strankama, bili na listama drugih stranaka itd., ne mogu uzeti ucesce u radu organa stranke, kao ni ucestvovati u izboru ovih organa.

Mozda je ova kompletna drama oko pojedinih kadrova bespotrebna, a Mirsad koristi ove ljude za omasovljenje clanstva. Tako da ne bismo trebali gubiti vjeru, ja znam da Mirsadu vjerujem. :thumbup: :bih:
Vrlo dobar potez :thumbup:

A mogu li ti koji su obnasali funkcije u drugim strankama biti kandidati ispred Platforme na izborima?
MaksprotivMarksa

#4520 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

meme_machine wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Moram da se osvrnem na nesto u vezi sa ovim preletcima. Naime, maloprije sam procitao pravilnik o izboru organa stranke, u pravilniku pise da ljudi koji su obnasali funkcije u drugim strankama, bili na listama drugih stranaka itd., ne mogu uzeti ucesce u radu organa stranke, kao ni ucestvovati u izboru ovih organa.

Vrlo dobar potez :thumbup:

A mogu li ti koji su obnasali funkcije u drugim strankama biti kandidati ispred Platforme na izborima?
To je definisano statutom, ne mogu, ja sam zbog odlicnog Statuta odlucio da se prikljucim Platformi, ovaj Pravilnik me obradovao, a Mirsad je naravno osnovni motiv, potencijal postoji, gresaka ce sigurno biti, ali generalno je dojam pozitivan naspram svih drugih politickih opcija u BIH danas.
pici

#4521 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by pici »

bice vodje svega... izgleda da trojanaca i preletaca nece faliti... jazuk
pici

#4522 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by pici »

Kikibombona wrote:

...

bolje da ga ne sekiram i ne saljem mejlove, mislim da mu se nece svidjeti pitanja a meni odgovori... covjek ima kapacitet al nije bog... stranka jednog lica, pa majkumu dokle vise pop rock holivud zvijezda, jesmo li zabrazdili u blatu da nas samo veliki brat more voditi... ne znam odo traziti kakvu svedjanku, gore pojma nemaju ko im je predsjenik drzave a ne ministar il stranacki sef...
MaksprotivMarksa

#4523 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Nece, ali lokalni izbori su odlicna stvar i tada ce se sve iskristaliziati, vidjet ce se gdje ce ko da izda i stranka ce se ocistiti pred 2022. godinu, a narod zbog lokalnih prepirki nece pretjerano napustiti vjeru u ovu opciju, kljucni su lokalni izbori, bice lokalnih odbora koji ce svi da prelete, to je neminovno, ali je i odlicna sansa da se iscisti clanstvo pred 2022. godinu i odlucujuce izbore u nasoj historiji.

ps. pici
nije stranka jednog lica, postoji jasna proceduta kako se biraju organi stranke, a to bira clanstvo sa podrucja opstina, Kadrovska komisija zadrzava samo pravo da nekom ne dozvoli da se kandiduje, ako kandidatra prodje, sve je na clanstvo lokalnih odbora da izaberu svoje predstavnike, ne bira Mirsa licno nikoga, to je nevidjeno do sada u nasem politicko zivotu. Ti ako danas iams 100 drugova iz opstine, mozes hladno da postanes predjsednik opstinskog odbora, Mirsad na to ne moze uticati, osim ako si bio u nekoj partiji pa ne mozes proci proces do kandidiranja.
Roccohljup

#4524 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

E hebiga, ako i razmišlja da se ujedini sa NiP i NB, baš bih bio razočaran :(
convict

#4525 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by convict »

Roccohljup wrote:E hebiga, ako i razmišlja da se ujedini sa NiP i NB, baš bih bio razočaran :(
upravo tako. zelis da budes "iskra promjene", a na kraju ispadne da je ta promjena ustvari SDA otpad - Kasumovic, Konakovic, Sepic... jos Kukica i Ogresevica okupiti i svi na broju
Locked