tako je.Cherry-Cherry wrote:Što sve ne mijenja činjenicu, da slučaj nakon gotovo 3 godine nije riješen.
Slučaj Dženan Memić
-
nepoznati988
#4501 Re: Slučaj Dženan Memić
- Thorgerson
#4502 Re: Slučaj Dženan Memić
nepoznati988 wrote:Ma dobro, jedna plata ne cini proljece niti mijenja cinjenicu da se doticna uhljebila.
Pa nebitno.
Koliko su ostali uhljebi dali plata? Sta je evo npr. sa Segmedinom koja je tu uhljebljena korjenje pustila? Sta je sa Pecikozom koji je javno rekao da nema pojma sta tamo radi a dobija 3000 KM...ej to hladno izjavi i onda opet udje u skupstinu.
Arijani svaka cast. Izasla je na izbore, dobila glasove. Istu mogucnost imas i ti i bilo ko.
-
nepoznati988
#4503 Re: Slučaj Dženan Memić
ostaje činjenica da je kapitalizirala predmetnu situaciju. ne osuđujem je, samo konstatujem.Thorgerson wrote:nepoznati988 wrote:Ma dobro, jedna plata ne cini proljece niti mijenja cinjenicu da se doticna uhljebila.![]()
Pa nebitno.
Koliko su ostali uhljebi dali plata? Sta je evo npr. sa Segmedinom koja je tu uhljebljena korjenje pustila? Sta je sa Pecikozom koji je javno rekao da nema pojma sta tamo radi a dobija 3000 KM...ej to hladno izjavi i onda opet udje u skupstinu.
Arijani svaka cast. Izasla je na izbore, dobila glasove. Istu mogucnost imas i ti i bilo ko.
-
MensurM
#4504 Re: Slučaj Dženan Memić
Ako ima obraza, kao što joj familija tvrdi da ima, treba svaku platu donirati.Thorgerson wrote:nepoznati988 wrote:Ma dobro, jedna plata ne cini proljece niti mijenja cinjenicu da se doticna uhljebila.![]()
Pa nebitno.
- Cherry-Cherry
#4505 Re: Slučaj Dženan Memić
Ozbiljno?MensurM wrote:Ako ima obraza, kao što joj familija tvrdi da ima, treba svaku platu donirati.Thorgerson wrote:nepoznati988 wrote:Ma dobro, jedna plata ne cini proljece niti mijenja cinjenicu da se doticna uhljebila.![]()
Pa nebitno.
-
MensurM
#4506 Re: Slučaj Dženan Memić
Samo na nju. Ljudi su za nju glasali da se bori za istinu o bratu, a ne da živi na njihov račun.Cherry-Cherry wrote:Ozbiljno?MensurM wrote:Ako ima obraza, kao što joj familija tvrdi da ima, treba svaku platu donirati.Thorgerson wrote:![]()
Pa nebitno.
Arijani svaka cast. Izasla je na izbore, dobila glasove. Istu mogucnost imas i ti i bilo ko.A je li i drugi zastupnici trebaju tako ili se to odnosi samo nju?
- Pryda
#4507 Re: Slučaj Dženan Memić
U medjuvremenu da zivi od have?MensurM wrote: Samo na nju. Ljudi su za nju glasali da se bori za istinu o bratu, a ne da živi na njihov račun.
Bas licemjeran komentar, ako imas obraza izbrisi ga.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#4508 Re: Slučaj Dženan Memić
gledam sada da iz dfa traže da se plato na skenderiji preimenuje u plato dženan memić, onda neki dan sam upratio da je željko komšić primio muriza memića, onda se sjećam da je df jedina stranka koja je otkazala predizborni skup, zbog protesta dženana memića, a arijana memić bila kandidat stranke narod i pravda i u izbornoj kampanji lobirala protiv dfa.
kakav apsurd.
- uglavnomja
#4509 Re: Slučaj Dženan Memić
malakh wrote:gledam sada da iz dfa traže da se plato na skenderiji preimenuje u plato dženan memić, onda neki dan sam upratio da je željko komšić primio muriza memića, onda se sjećam da je df jedina stranka koja je otkazala predizborni skup, zbog protesta dženana memića, a arijana memić bila kandidat stranke narod i pravda i u izbornoj kampanji lobirala protiv dfa.![]()
![]()
kakav apsurd.
ni manje ni vise nego skenderija
koja je prezivjela i austrougre i partizane i novopokondirene muslimane ... cak i preijdlog da se dom mladih nazove po tosi proeskom ...da dobije ime po momku sa ilidze koji bas nikakve veze nije imao sa sknederijom
jedino ime koje postoji u okviru skenderije je mirza, covjek koji je zaduzio i skenderiju i sarajevo i sve redom ... i zasluzio je je jos i vise
jos uvijek postoji mz, jeste da su ukinuli mz u trasi, sad je spojena sa onom prema vrbanji i nalazi se u tekiji, i jos uvijek postoji obaveza pozivanja gradjana na izjasnjavanje o bitnim stvarima
tako da se nadam da je ovo samo suplja
ima platoa i ulica na ilidzi koje vise odgovaraju situaciji
-
julisiz es grant
#4510 Re: Slučaj Dženan Memić
Zašto uopšte išta nazivati po nekome ko je postao poznat samo po svojoj smrti, a da pri tome ta smrt nije doprinijela nikakvim društvenim i inim promjenama nabolje?uglavnomja wrote:malakh wrote:gledam sada da iz dfa traže da se plato na skenderiji preimenuje u plato dženan memić, onda neki dan sam upratio da je željko komšić primio muriza memića, onda se sjećam da je df jedina stranka koja je otkazala predizborni skup, zbog protesta dženana memića, a arijana memić bila kandidat stranke narod i pravda i u izbornoj kampanji lobirala protiv dfa.![]()
![]()
kakav apsurd.
ni manje ni vise nego skenderija![]()
koja je prezivjela i austrougre i partizane i novopokondirene muslimane ... cak i preijdlog da se dom mladih nazove po tosi proeskom ...da dobije ime po momku sa ilidze koji bas nikakve veze nije imao sa sknederijom
jedino ime koje postoji u okviru skenderije je mirza, covjek koji je zaduzio i skenderiju i sarajevo i sve redom ... i zasluzio je je jos i vise
jos uvijek postoji mz, jeste da su ukinuli mz u trasi, sad je spojena sa onom prema vrbanji i nalazi se u tekiji, i jos uvijek postoji obaveza pozivanja gradjana na izjasnjavanje o bitnim stvarima
tako da se nadam da je ovo samo suplja![]()
ima platoa i ulica na ilidzi
- uglavnomja
#4511 Re: Slučaj Dženan Memić
julisiz es grant wrote:Zašto uopšte išta nazivati po nekome ko je postao poznat samo po svojoj smrti, a da pri tome ta smrt nije doprinijela nikakvim društvenim i inim promjenama nabolje?uglavnomja wrote:malakh wrote:gledam sada da iz dfa traže da se plato na skenderiji preimenuje u plato dženan memić, onda neki dan sam upratio da je željko komšić primio muriza memića, onda se sjećam da je df jedina stranka koja je otkazala predizborni skup, zbog protesta dženana memića, a arijana memić bila kandidat stranke narod i pravda i u izbornoj kampanji lobirala protiv dfa.![]()
![]()
kakav apsurd.
apsolutno, bilo mi mrsko razglabati
imena se daju po zasluznim gradjanima
- Santic_Aleksa
#4512 Re: Slučaj Dženan Memić
Nek mu je lahka zemlja bosanska, ali nazvati Dom Mladih po Dženanu je besmislica.
- Haris.ba
#4513 Re: Slučaj Dženan Memić

Ako mu se želi dati ulica ili neki trg - jedino prikladno mjesto.
- JThomas
#4514 Re: Slučaj Dženan Memić
ne vjeruj drotovskoj fronti ni kad darove nosi. sve može, osim da se riješi.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#4515 Re: Slučaj Dženan Memić
kolege, niste me razumjeli. ja samo prenosim svoja zapažanja, što ne znači da se sa istima ne slažem ili slažem.julisiz es grant wrote:Zašto uopšte išta nazivati po nekome ko je postao poznat samo po svojoj smrti, a da pri tome ta smrt nije doprinijela nikakvim društvenim i inim promjenama nabolje?uglavnomja wrote:malakh wrote:gledam sada da iz dfa traže da se plato na skenderiji preimenuje u plato dženan memić, onda neki dan sam upratio da je željko komšić primio muriza memića, onda se sjećam da je df jedina stranka koja je otkazala predizborni skup, zbog protesta dženana memića, a arijana memić bila kandidat stranke narod i pravda i u izbornoj kampanji lobirala protiv dfa.![]()
![]()
kakav apsurd.
o tome treba li nešto zvati po pokojnom dženanu memiću je za malo opširnije rasprave.
ovdje konkretno komentiram pažnju prema porodici memić koju su dobivali i dobijaju od dfovaca, a oni im zabijaju nož u leđa i drže se za ruke sa čovjekom koji je smrt dženana memića iskoristio za svoje lične, političke ratove.
- uglavnomja
#4516 Re: Slučaj Dženan Memić
nista na tvoj racun
konkretno za prijedlog
konkretno za prijedlog
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#4517 Re: Slučaj Dženan Memić
Sta je sa ovim slucajem u pravnom smislu? Protiv Dalile neka prijava? Jel preuzima BIH Tuzilastvo? Hoce li itko traziti ikada iskaz dr Alije Celje, jednog cestitog covjeka?
-
kiligonzales
#4518 Re: Slučaj Dženan Memić
Kada su usmrtili Havu Dovadžiju,
ja sam ćutao;
jer nisam bio majka.
Kada su usmrtili Dženana Memića,
ja sam ćutao;
jer nisam bio dijete.
Kada su željeli usmrtiti mene,
nije preostao niko da se pobuni...
Nastavite niz...
ja sam ćutao;
jer nisam bio majka.
Kada su usmrtili Dženana Memića,
ja sam ćutao;
jer nisam bio dijete.
Kada su željeli usmrtiti mene,
nije preostao niko da se pobuni...
Nastavite niz...
- Thorgerson
#4519 Re: Slučaj Dženan Memić
I mene ovo zanima oko doktorovog iskaza, znam da je doktor preminuo, ali jel postoji njegov nalazi i misljenje.KatarinaKosaca wrote:Sta je sa ovim slucajem u pravnom smislu? Protiv Dalile neka prijava? Jel preuzima BIH Tuzilastvo? Hoce li itko traziti ikada iskaz dr Alije Celje, jednog cestitog covjeka?
Nemoguce je bez obzira, da je i doktor opste prakse, a kamo li SPECIJALISTA NEUROHIRURG, da napravi takav promasaj da kaze da mu povrede ne odgovaraju saobracajnoj nesreci. Ponvaljam jos jednom, to govori iskusan doktor, specijalista neurohirurg. Pa mislim doktor opste prakse se nagleda svega i svaceka u svojoj karijeri, pa sigurno zna razlikovati povrede - a kamo li jedan hirurg i specijalista.
"...Dok je pacijent bio hospitaliziran njegov otac je dolazio kod mene i razgovarali smo o povredama koje je mladić zadobio, te je tačno da sam ja tom prilikom ocu rekao da mi povrede na glavi njegovog sina ne odgovaraju saobraćajnoj nesreći, odnosno obaranju pješaka."
Evo njegove citave izjave.

- Better Man
#4520 Re: Slučaj Dženan Memić
Da. Čista besmislica. Ako po nekome treba nazvati Dom mladih, onda je to Davorin Popović. Isto tako da dodam da je jedan od prioriteta da se jedna ulica u Sarajevu nazove po Milanu Mladenoviću i to ne neka zabačena ulica, već ulica u Centru Sarajeva. Čitam da neko predlaže da se Radićeva nazove po Paddyu Ashdownu. Ako Radićevoj treba mijenjati ime, onda može samo da se nazove ulica Milana Mladenovića.Santic_Aleksa wrote:Nek mu je lahka zemlja bosanska, ali nazvati Dom Mladih po Dženanu je besmislica.
Last edited by Better Man on 27/12/2018 15:17, edited 2 times in total.
-
tripple_dubble
#4522 Re: Slučaj Dženan Memić
Daj mi link ili dokaz za to Arijanino lobiranje protiv df-a, molim te.malakh wrote:kolege, niste me razumjeli. ja samo prenosim svoja zapažanja, što ne znači da se sa istima ne slažem ili slažem.julisiz es grant wrote:malakh wrote:gledam sada da iz dfa traže da se plato na skenderiji preimenuje u plato dženan memić, onda neki dan sam upratio da je željko komšić primio muriza memića, onda se sjećam da je df jedina stranka koja je otkazala predizborni skup, zbog protesta dženana memića, a arijana memić bila kandidat stranke narod i pravda i u izbornoj kampanji lobirala protiv dfa.![]()
![]()
kakav apsurd.
Zašto uopšte išta nazivati po nekome ko je postao poznat samo po svojoj smrti, a da pri tome ta smrt nije doprinijela nikakvim društvenim i inim promjenama nabolje?
o tome treba li nešto zvati po pokojnom dženanu memiću je za malo opširnije rasprave.
ovdje konkretno komentiram pažnju prema porodici memić koju su dobivali i dobijaju od dfovaca, a oni im zabijaju nož u leđa i drže se za ruke sa čovjekom koji je smrt dženana memića iskoristio za svoje lične, političke ratove.
Sto se tice prijedloga nazivanja bilo cega po Dzenanu Memicu, to je bezgranicna glupost. Ima spomenik sto mu je porodica s prijateljima podigla, dosta je to, a niko od njih ni ne trazi nazivanje bilo cega po njemu. Ljudi traze istinu, pravdu i da nadlezni rade posao, pa rijese njegovo ubistvo.
Bio DF u tome ozbiljan ili ovo bio spin, nadam se da ce se svakako odustati od takve (na neki nacin uvredljive) ideje.
- KatarinaKosaca
#4523 Re: Slučaj Dženan Memić
Alija Celjo umro??????Thorgerson wrote:I mene ovo zanima oko doktorovog iskaza, znam da je doktor preminuo, ali jel postoji njegov nalazi i misljenje.KatarinaKosaca wrote:Sta je sa ovim slucajem u pravnom smislu? Protiv Dalile neka prijava? Jel preuzima BIH Tuzilastvo? Hoce li itko traziti ikada iskaz dr Alije Celje, jednog cestitog covjeka?
Nemoguce je bez obzira, da je i doktor opste prakse, a kamo li SPECIJALISTA NEUROHIRURG, da napravi takav promasaj da kaze da mu povrede ne odgovaraju saobracajnoj nesreci. Ponvaljam jos jednom, to govori iskusan doktor, specijalista neurohirurg. Pa mislim doktor opste prakse se nagleda svega i svaceka u svojoj karijeri, pa sigurno zna razlikovati povrede - a kamo li jedan hirurg i specijalista.
"...Dok je pacijent bio hospitaliziran njegov otac je dolazio kod mene i razgovarali smo o povredama koje je mladić zadobio, te je tačno da sam ja tom prilikom ocu rekao da mi povrede na glavi njegovog sina ne odgovaraju saobraćajnoj nesreći, odnosno obaranju pješaka."
- Thorgerson
#4524 Re: Slučaj Dženan Memić
Da preminuo je 7. februara 2017. godine. Gotovo tacno jednu godinu od dana kada je Memic dovezen kod njega (8. februar 2016).KatarinaKosaca wrote:Alija Celjo umro??????Thorgerson wrote:I mene ovo zanima oko doktorovog iskaza, znam da je doktor preminuo, ali jel postoji njegov nalazi i misljenje.KatarinaKosaca wrote:Sta je sa ovim slucajem u pravnom smislu? Protiv Dalile neka prijava? Jel preuzima BIH Tuzilastvo? Hoce li itko traziti ikada iskaz dr Alije Celje, jednog cestitog covjeka?
A zanimljivo je da je ova njegova izjava okarakterisana ono kao eto, sta on zna, nije on patolog. Kao da primarijus doktor ne zna razlikovati povredu od automobila od neke druge.
- KatarinaKosaca
#4525 Re: Slučaj Dženan Memić
Alija Celjo je bio izuzetan doktor i izuzetan covjek. Bas me sad potreslo saznamje da je umro. Spasio je zivot mnogima u ratu i poslije rata, nije feninga uzeo. Kao stp znam da je Dalila glupa, tupa, plitka, halapljiva i primitivna, tako znam za Celju da je cestit i posten covjek. Carsijsko dijete i lijecnik sa puno prakse. Najteze ranjenike u ratu je po Igmanu radio...