Pariz

Post Reply
mO k3

#4501 Re: Pariz

Post by mO k3 »

Još da navedem da ne ispadne da podržavam ovo sranje sta se dešava u svijetu ....
Thorgerson

#4502 Re: Pariz

Post by Thorgerson »

Alfons Kauders wrote: :thumbup:

Da, a to "nesto" i nije toliko povezano s vjerom, koliko sa arapskom kulturom i obicajima.

Potpuno isti profil napadaca u Parizu, Briselu itd... Hrpa sitnih kriminalaca, luzera, koja u drugoj ili trecoj generaciji nije sposobna ili voljna postati dio zapadnog drustva.

Nas narod kad ode na zapad, nauci jezik za par godina, djeca ga pricaju kao rodjene Svabe ili Holandjani, ganjaju posao, skoluju se... A Arapi? Druga i treca generacija jos uvijek odbija da nauci jezik i kulturu zemlje u kojoj su rodjeni, jer su ih tako naucili.

Kao takvi, podlozni su svemu i svacemu, pocev od kriminala do terorizma.
Nije to samo do toga. Zasto nije bilo ovih teroristckih napada u ovolikom broju sta ja znam, prije 10 godina? Zasto bas sad? Pa bilo je i prije 10 godina arapcina u Francuskoj.

Dakle, nije to samo da arapu nesta puknu u glavi i eto odoh ja se raznijet, gazit ljude jer mi je tesko u Francuskoj, nisu me prihvatili i ostale gluposti. To je naravno plodno tlo.

Ali neko to finansira, ispira mozgove sa vana. Ili ne mora sa vana, eto moze i iznutra, ali neko, licnosti-osobe to moraju raditi. Mene samo zanima kako jedna Francuska to ne moze pratiti, te ljude, sta rade, gdje rade itd.

Pa evo kod nas imas spisak vehabija, cak je bio u medijima dio toga, sad skontaj sta policija ima. Dakle, sve pise. Gdje se sastaju, sta rade, ko su, imena, prezimena. Ja iz vidjenja znam nekoliko tih momaka i zavrsise u Siriji. Kad i ako se vrate, haps i zatvor. Dakle, nasa obavjestajne sluzbe po kojima se pljuje, tacno znaju ko su te osobe, gdje su i sta su. Ja shvatam da je Francuska puno veca zemlja, ali i imaju puno vise obavjestajaca i policajaca.

Jednostavno, oni ce se morati pozabaviti s tim. Ne mozes ti ove napade sprijeciti, ali jbg mozda neke i mozes. Francuzi imam osjecaj nista zivo nisu uspjeli da sprijece, sta su teroristi zamislili to su i uradili.
arzuhal

#4503 Re: Pariz

Post by arzuhal »

Saće Dodik uputit saučešće Hollandeu i naredit Lukaču da privede sve bošnjačke povratnike kamiondžije, u akciji "Ruben Zwei"...
insomnia78

#4504 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

mO k3 wrote:Još da navedem da ne ispadne da podržavam ovo sranje sta se dešava u svijetu ....
Da, samo eto onako, slucajno provuces "informaciju" o tome kako Francuzi bombarduju bolnice po Siriji

S moje sokoćalo
Alfons Kauders

#4505 Re: Pariz

Post by Alfons Kauders »

arzuhal wrote:
Alfons Kauders wrote: FMUP i SIPA nisu mogli djelovati jer nije bilo koordinacije i nisu dobili odoborenje.

Pucao je MUP KS, policajac...
Dakle moramo jasno poručiti Hilari: zbog nepostojanja Policije BiH, odnosno MUP-a BiH, na nivou države BiH, mi se ne možemo kvalitetno uhvatiti u koštac s terorizmom i sličnim opasnostima...Eh, ako bi to imali onda je druga priča...
Ma boli njih kurac. Isto se ponovilo i u februaru 2014, kada je SIPA odbila da djeluje i zastiti zgradu Predsjednistva. Nista se nije promijenilo niti ce.

Ne smijem ni pomisliti sta bi se desilo kada bi fakat doslo do velikog napada u BiH. Na kraju bi se opet narod morao latiti puske, jer sigurnosne agencije na drzavnom i federalnom nivou jednostavno ne mogu raditi svoj posao. Tehnicki su osposobljeni, ali kakva korist od njih kada operativnu kontrolu ima politika. Morali bi sazvati sjednicu parlamenta da im odobre da pobiju teroriste. :-)
deer_hunter

#4506 Re: Pariz

Post by deer_hunter »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Hvala za to dječaci. :thumbup: Mevlida su mogli skinuti k'o zeca na sred raskrsnice pa ga maksuz raniše u nogu. Da su ga ubili napravili bi mu uslugu kao i obožavateljima da ga slave kao mučenika. Ali ok, ima logike da nakon 2 kilometra krvavog traga zločina i svom užašu koji se dešavao da je izglednije ovako.
jos ce ispasti da su nasi specijalci koji mahom upadaju preko stele bolji od francuskih. skontaj razliku izmedju jureceg kamiona koji gazi ljude i covjeka koji puca na gomilu i Mevlida koji je pola sata mirno setkao na rakrsnici i cekao da ga neko posalje na ahiret. i vidi ovih nasih tikvana, idu direktno u grupi do Mevlida iako vide da je jos uvijek ziv, mogao ih je sve poslati na onaj svijet da je imao eksploziv na sebi...

https://www.youtube.com/watch?v=YRZgtECBnzw
Rampage

#4507 Re: Pariz

Post by Rampage »

E dragi Bože....:(

Među žrtvama je najmanje desetoro djece:(

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-ter ... /160715021
insomnia78

#4508 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Thorgerson wrote:

Da, a to "nesto" i nije toliko povezano s vjerom, koliko sa arapskom kulturom i obicajima.

Potpuno isti profil napadaca u Parizu, Briselu itd... Hrpa sitnih kriminalaca, luzera, koja u drugoj ili trecoj generaciji nije sposobna ili voljna postati dio zapadnog drustva.

Nas narod kad ode na zapad, nauci jezik za par godina, djeca ga pricaju kao rodjene Svabe ili Holandjani, ganjaju posao, skoluju se... A Arapi? Druga i treca generacija jos uvijek odbija da nauci jezik i kulturu zemlje u kojoj su rodjeni, jer su ih tako naucili.

Nije to samo do toga. Zasto nije bilo ovih teroristckih napada u ovolikom broju sta ja znam, prije 10 godina? Zasto bas sad? Pa bilo je i prije 10 godina arapcina u Francuskoj.

Dakle, nije to samo da arapu nesta puknu u glavi i eto odoh ja se raznijet, gazit ljude jer mi je tesko u Francuskoj, nisu me prihvatili i ostale gluposti. To je naravno plodno tlo.

Ali neko to finansira, ispira mozgove sa vana. Ili ne mora sa vana, eto moze i iznutra, ali neko, licnosti-osobe to moraju raditi. Mene samo zanima kako jedna Francuska to ne moze pratiti, te ljude, sta rade, gdje rade itd.

Pa evo kod nas imas spisak vehabija, cak je bio u medijima dio toga, sad skontaj sta policija ima. Dakle, sve pise. Gdje se sastaju, sta rade, ko su, imena, prezimena. Ja iz vidjenja znam nekoliko tih momaka i zavrsise u Siriji. Kad i ako se vrate, haps i zatvor. Dakle, nasa obavjestajne sluzbe po kojima se pljuje, tacno znaju ko su te osobe, gdje su i sta su. Ja shvatam da je Francuska puno veca zemlja, ali i imaju puno vise obavjestajaca i policajaca.

Jednostavno, oni ce se morati pozabaviti s tim. Ne mozes ti ove napade sprijeciti, ali jbg mozda neke i mozes. Francuzi imam osjecaj nista zivo nisu uspjeli da sprijece, sta su teroristi zamislili to su i uradili.
Naravno da se sprijeci samo sto mediji, pogotovo nasi ne pisu puno o tome
Upravo su u Nici za vrijeme EP razbili jednu celiju

S moje sokoćalo
mO k3

#4509 Re: Pariz

Post by mO k3 »

insomnia78 wrote:
mO k3 wrote:Još da navedem da ne ispadne da podržavam ovo sranje sta se dešava u svijetu ....
Da, samo eto onako, slucajno provuces "informaciju" o tome kako Francuzi bombarduju bolnice po Siriji

S moje sokoćalo
Slušaj Jürgen todenhöfer nije samo neko i nesto u Njemačkoj , čovjek koji je bio sudija

Google Phoenix / inside is .... Prenio sam ono sto sam čuo
mO k3

#4510 Re: Pariz

Post by mO k3 »

Rampage wrote:E dragi Bože....:(

Među žrtvama je najmanje desetoro djece:(

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-ter ... /160715021
Strašno ..... :(
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4511 Re: Pariz

Post by -LIBERO- »

Francuska ima oko 65 miliona stamovnika...i ogromnu teritorijalnu povrsinu. BH ima 3,5 miliona stanovnika....o teritoriji da ne pricamo. Mi smo ba ko jedan grad u Fra. Gdje poredis uspjesnost nasih sluzbi, i francuskih... :D, ne zezaj ba :D
Rampage

#4512 Re: Pariz

Post by Rampage »

deer_hunter wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Hvala za to dječaci. :thumbup: Mevlida su mogli skinuti k'o zeca na sred raskrsnice pa ga maksuz raniše u nogu. Da su ga ubili napravili bi mu uslugu kao i obožavateljima da ga slave kao mučenika. Ali ok, ima logike da nakon 2 kilometra krvavog traga zločina i svom užašu koji se dešavao da je izglednije ovako.
jos ce ispasti da su nasi specijalci koji mahom upadaju preko stele bolji od francuskih. skontaj razliku izmedju jureceg kamiona koji gazi ljude i covjeka koji puca na gomilu i Mevlida koji je pola sata mirno setkao na rakrsnici i cekao da ga neko posalje na ahiret. i vidi ovih nasih tikvana, idu direktno u grupi do Mevlida iako vide da je jos uvijek ziv, mogao ih je sve poslati na onaj svijet da je imao eksploziv na sebi...

Čovjek se poziva na informaciju koja kaže da je monstrum upucan nakon što je izašao iz kamiona.
Bodkin

#4513 Re: Pariz

Post by Bodkin »

arzuhal wrote:
Alfons Kauders wrote: FMUP i SIPA nisu mogli djelovati jer nije bilo koordinacije i nisu dobili odoborenje.

Dakle moramo jasno poručiti Hilari: zbog nepostojanja Policije BiH, odnosno MUP-a BiH, na nivou države BiH, mi se ne možemo kvalitetno uhvatiti u koštac s terorizmom i sličnim opasnostima...Eh, ako bi to imali onda je druga priča...
Evo ima francuska pa smo vidjeli kako se dobro obracunava. Mjesecno 100 mrtvih
Alfons Kauders

#4514 Re: Pariz

Post by Alfons Kauders »

Thorgerson wrote:

Sprijecili su drugi napad u Parizu, kada su ih potamanili u onom stanu. Nije bas da "nista zivo" nisu sprijecili, ali jebiga ne ide...

Tuzna istina je da je napade skoro nemoguce sprijeciti. Cak je ta akcija u Parizu bila najveci uspjeh evropske policije u zadnje vrijeme, jer mi ne pada na pamet da su osujetili neki veci napad u proteklim godinama. :roll:

Nece nikome to tek tako "puknuti" u glavi, ali slazemo se da je plodno tlo. Sta se promijenilo u proteklih 10, 20 godina? Internet je dobar dio problema, a da i ne pricamo o cinjenici da prije 20 ili 25 godina nisi imao organizacije tipa ISIL-a ili Al Qaede, ili si ih imao, ali su bile mikroskopski male. Danas su globalne i mogu vrbovati budale od Sarajeva do Seula.
Alfons Kauders

#4515 Re: Pariz

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
arzuhal wrote:

Pa dobro, ali mi nemamo Arape... Osim turista...

A kada bi neki domaci bradonja napravio nesto slicno kod nas... Posto nema efikasne policije i obavjestajne agencije, a ima kalasa i muda, narod bi vjerovatno uzeo stvar u svoje ruke i pobio govna u roku od par dana.
Bodkin

#4516 Re: Pariz

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:

A kada bi neki domaci bradonja napravio nesto slicno kod nas... Posto nema efikasne policije i obavjestajne agencije, a ima kalasa i muda, narod bi vjerovatno uzeo stvar u svoje ruke i pobio govna u roku od par dana.
Nemamo arape ali imamo oxa, mevlids ili onog sto je zaklao porodicu na bozic. Vidio si kod mevlida kako bi narod nesto napravio. Mogao je mevlid pucati dok ne ispuca sve okvirove i opet ga ne bi niko skinuo kalasem osim drotova. Pa ne hodaju kod nas sa kalasima okolo jeboga
alibegoa

#4517 Re: RE: Re: Pariz

Post by alibegoa »

Thorgerson wrote:
medjutim wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Hvala za to dječaci. [emoji106] Mevlida su mogli skinuti k'o zeca na sred raskrsnice pa ga maksuz raniše u nogu. Da su ga ubili napravili bi mu uslugu kao i obožavateljima da ga slave kao mučenika. Ali ok, ima logike da nakon 2 kilometra krvavog traga zločina i svom užašu koji se dešavao da je izglednije ovako.
O ovome je bolje da ne pricamo nikako, jer je ovo jedna od najvecih sramota nase policije, prvo koordinacija izmedju sluzbi, ovlascenja, nadleznosti, uostalom kao i svaki put kada se nesto desi. Btw Mevlida su oni isfulali propisno, ja se samo pitam sta bi se desilo da se lik kretao poput onog u Americi, koji je pobio one policajce, da je imao takticku kretnju i ponasanje obucenog vojnika, ne polupismenog covjeka ispranog mozga. Mevlid je fakticki bio staticna meta, a jedva ga pogodise i iskreno pitanje je da li je to bila namjera, bas da ga rane u nogu. Da ne oftopicarimo, shvatam je poentu tvog posta, medjutim smatram da je jedino ispravno bilo ovo sto su francuski policajci uradili, a to je da ga eliminisu, posebno ako su istiniti navodi da je imao eksploziv i jos oruzija.
Koordinacija - da, to handri nasu policiju, ali brate specijalci, fupovci, vjeruj mi da su sposobniji nego sto mislis. ;-)

Ma daj ba. Obuceni snajperista, odakel je ono pucao sa importanea, muzeja...da ga ne moze znaci pogoditi sa 40-50m u nogu? Pa jbt, moze bez snajpera. Da je htio mogao je u nokat pogoditi sa one daljine.

Jest eto htio mu pucat u glavu, al ga ragib iza potapso po ramenu i onda ovaj opalio i pravo u nogu. :-)
Covjece bila su dva pucnja gdje je prvi zavrsio?

Sent from my SM-T535 using Tapatalk
alibegoa

#4518 Re: RE: Re: Pariz

Post by alibegoa »

deer_hunter wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Hvala za to dječaci. [emoji106] Mevlida su mogli skinuti k'o zeca na sred raskrsnice pa ga maksuz raniše u nogu. Da su ga ubili napravili bi mu uslugu kao i obožavateljima da ga slave kao mučenika. Ali ok, ima logike da nakon 2 kilometra krvavog traga zločina i svom užašu koji se dešavao da je izglednije ovako.

Da i u jednom trenutku ruku stavlja na prsa, ja pomislio evo sad ce se detonirati

Sent from my SM-T535 using Tapatalk
insomnia78

#4519 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

84 mrtva i 18 jos uvijek u kriticnom stanju. Kamion je iznajmljen par dana prije napada. I ponovo isti profil. Lik koji, doduse nije bio na "s listi" (na kojoj su ovi bezbjedenosno zanimljivi, radikalni i povezani sa istim) ali je poznat policiji zbog nasilja sa oruzjem, nasilja u porodici i kradja

S moje sokoćalo
kamen spoticanja

#4520 Re: Pariz

Post by kamen spoticanja »

" Genijalnost" ovakvog ratovanja je upravo u nemogucnosti predvidjanja i milijardu slabih tacki u svakoj drzavi...a kolicina straha i nereda koji svaki ovakav napad izazove je strasna...sto jasno kaze da je i cilj takav...mozda su alzirci sredstvo u fra...ali je sigurno da su planeri negdje drugdje
aerodrom ataturk su u istanbulu napali dva cecena i uzbek menscini...i to u maniru najboljih specijalnih jedinica...a rezultat je opet isti...i zaista ista je matrica
jedino sto meni nije jasno je sljedece: nakon teroristickog napada u istanbulu turska policija je uhapsila 50tak ljudi mahom stranih drzavljana...a njihovi identiteti se kriju kao najstrozija tajna...valjda je neko propjevo majku mu
Siguran sam da i francuzi znaju dje su i odakle se pumpa...sta se desava fakat je kljucno.pitanje
Alfons Kauders

#4521 Re: Pariz

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:

Nemamo arape ali imamo oxa, mevlids ili onog sto je zaklao porodicu na bozic. Vidio si kod mevlida kako bi narod nesto napravio. Mogao je mevlid pucati dok ne ispuca sve okvirove i opet ga ne bi niko skinuo kalasem osim drotova. Pa ne hodaju kod nas sa kalasima okolo jeboga
Nisam rekao da bi narod sprijecio napade, vec da bi se osvetili, i to krvnicki.

Stvarno mislis da bi mogli pobiti 50 ljudi u Sarajevu a da ne bude odmazde? Ja ne vjerujem. Medju toliko ozaloscenih porodica sigurno bi se naslo dosta ljudi koji bi pravdu uzeli u svoje ruke i krenuli po sistemu oko za oko.

Mislis da bi bilo puno otpora takvim postupcima? Jer meni se cini da ne bi, odnosno da bi ih narod cak i podrzao. Sta mislis, da je neki civil upucao Oksa ili Mevlida, ili nekog iz njihove raje, da bi se naslo ljudi voljnih svjedociti protiv njih? Ja bih se prvi napravio lud i rekao da nisam nista vidio.
kamen spoticanja

#4522 Re: Pariz

Post by kamen spoticanja »

insomnia78 wrote:84 mrtva i 18 jos uvijek u kriticnom stanju. Kamion je iznajmljen par dana prije napada. I ponovo isti profil. Lik koji, doduse nije bio na "s listi" (na kojoj su ovi bezbjedenosno zanimljivi, radikalni i povezani sa istim) ali je poznat policiji zbog nasilja sa oruzjem, nasilja u porodici i kradja

S moje sokoćalo
Zaista vrlo rijetko bude neko s radikalnom ideologijom
Vazda poluprofi likovi s ogromnom krimi karijerom
mO k3

#4523 Re: Pariz

Post by mO k3 »

kamen spoticanja wrote:" Genijalnost" ovakvog ratovanja je upravo u nemogucnosti predvidjanja i milijardu slabih tacki u svakoj drzavi...a kolicina straha i nereda koji svaki ovakav napad izazove je strasna...sto jasno kaze da je i cilj takav...mozda su alzirci sredstvo u fra...ali je sigurno da su planeri negdje drugdje
aerodrom ataturk su u istanbulu napali dva cecena i uzbek menscini...i to u maniru najboljih specijalnih jedinica...a rezultat je opet isti...i zaista ista je matrica
jedino sto meni nije jasno je sljedece: nakon teroristickog napada u istanbulu turska policija je uhapsila 50tak ljudi mahom stranih drzavljana...a njihovi identiteti se kriju kao najstrozija tajna...valjda je neko propjevo majku mu
Siguran sam da i francuzi znaju dje su i odakle se pumpa...sta se desava fakat je kljucno.pitanje
Ovdje nema rijeci o genijalnosti , nego cisti kukavičluk
madner

#4524 Re: Pariz

Post by madner »

kamen spoticanja wrote:" Genijalnost" ovakvog ratovanja je upravo u nemogucnosti predvidjanja i milijardu slabih tacki u svakoj drzavi...a kolicina straha i nereda koji svaki ovakav napad izazove je strasna...sto jasno kaze da je i cilj takav...mozda su alzirci sredstvo u fra...ali je sigurno da su planeri negdje drugdje
Nekad su hapsenja predstava da se smiri javnost.
deer_hunter

#4525 Re: Pariz

Post by deer_hunter »

Rampage wrote:
Čovjek se poziva na informaciju koja kaže da je monstrum upucan nakon što je izašao iz kamiona.
samo izasao ili je izasao i pucao? velika razlika...nemoj mu samo ti advokata glumit,pozdrav ;-)
Jedan očevidac rekao je za agenciju AP da je vozač kamiona koji je uletio u ljude izašao poslije iz vozila i pucao u okupljene.
Post Reply