Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jasko__

#4501 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

Moze li ko probati u Exodusu naci linkove za film Captain America -the winter soldier
Meni izbacuje NO STREAMS AVAILABLE
A to mi nekako nemoguce za noviji film..da vidim da nije nesto do mojih postavki??
vicious

#4502 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Vizionar 1985 wrote:
bdzs wrote: Ako koristiš android box za elementum moraš odrediti download patch putanju: storage (sd card)/android/data/xbmc.kodifiles/elementum (kreiraj elementum folder). Naravno prije svega moraš imati instaliran i elementum burst.
Ne nekoristim boks. Kodi sam na laptop skinuo. Zezaju neki adoni a neki ne. Moguce je da je do njih ili necega drugoga jer mi izbacuje da ih azuriram pa kad azuriram ne rade. Srbija, zeleni, 365 i jos neki rade dok mi Mobdro i jos neki ne rade iako su radili. Instalirao nesto drugo pa mi izbacilo azuriranje i od tada ne rade. Ma nema veze dohakat cu ja ovome valjda. :-D Bitno je da radi. Jer sam linkove ganjao za pola stvari a sad bas i nemoram.

Ima ovo cudo potencionala pravo. Imam ja njuh za to. :-D
E čuj ima potencijala, a Kodi (tj. ranije XBMC) na sceni već 15 godina. :D
irac300

#4503 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

jasko__ wrote:Moze li ko probati u Exodusu naci linkove za film Captain America -the winter soldier
Meni izbacuje NO STREAMS AVAILABLE
A to mi nekako nemoguce za noviji film..da vidim da nije nesto do mojih postavki??
Radi. Restartuj Kodi. Takodje, preporuka za Exodus Redux addo-on. Samo u podesavanjima ukljuciti Lambda Scrapers, radi odlicno. Trenutno najjaci netorrent addon. Ima sve na klipu objasnjeno.
https://youtu.be/qJBlZ5-ndo4
irac300

#4504 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

vicious wrote:
Vizionar 1985 wrote:
bdzs wrote: Ako koristiš android box za elementum moraš odrediti download patch putanju: storage (sd card)/android/data/xbmc.kodifiles/elementum (kreiraj elementum folder). Naravno prije svega moraš imati instaliran i elementum burst.
Ne nekoristim boks. Kodi sam na laptop skinuo. Zezaju neki adoni a neki ne. Moguce je da je do njih ili necega drugoga jer mi izbacuje da ih azuriram pa kad azuriram ne rade. Srbija, zeleni, 365 i jos neki rade dok mi Mobdro i jos neki ne rade iako su radili. Instalirao nesto drugo pa mi izbacilo azuriranje i od tada ne rade. Ma nema veze dohakat cu ja ovome valjda. :-D Bitno je da radi. Jer sam linkove ganjao za pola stvari a sad bas i nemoram.

Ima ovo cudo potencionala pravo. Imam ja njuh za to. :-D
E čuj ima potencijala, a Kodi (tj. ranije XBMC) na sceni već 15 godina. :D
De suti, ja se evo par dana suzdrzavam da odgovorim na to. :D
Sanjarko

#4505 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

vicious wrote: E čuj ima potencijala, a Kodi (tj. ranije XBMC) na sceni već 15 godina. :D
Nisam na to mislio. Nego na nesto drugo.
Last edited by Sanjarko on 29/10/2018 13:17, edited 1 time in total.
Sanjarko

#4506 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

irac300 wrote: De suti, ja se evo par dana suzdrzavam da odgovorim na to. :D
Ma na nesto drugo ja kontam. Ne na ovo za sta se sad koristi ako sam shvatio dobro. Iako sumnjam da moze ali kao alternativa sto da ne ili podverzija barem.

Evo reci cu nesto kao alternativa internetu ili podverzija interneta. Cak i kao alternativa brauzerima, sto da ne.

PS. Mozda se vec i koristi za to. Sta ja znam, duduk sam za informatiku. Nisam do neki dan ni koristio Kodi iako sam cuo za njega.
irac300

#4507 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Vizionar 1985 wrote:
irac300 wrote: De suti, ja se evo par dana suzdrzavam da odgovorim na to. :D
Ma na nesto drugo ja kontam. Ne na ovo za sta se sad koristi ako sam shvatio dobro. Iako sumnjam da moze ali kao alternativa sto da ne ili podverzija barem.

Evo reci cu nesto kao alternativa internetu ili podverzija interneta. Cak i kao alternativa brauzerima, sto da ne.

PS. Mozda se vec i koristi za to. Sta ja znam, duduk sam za informatiku. Nisam do neki dan ni koristio Kodi iako sam cuo za njega.
Ma zajebancije druže. Al' moraš priznati da smiješno zvuči ono tvoje ''ima potencijala'', a ovo se fura 10-15 godina. :D Bez obzira na šta si ti konkretno mislio.
Sanjarko

#4508 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

irac300 wrote:
Ma zajebancije druže. Al' moraš priznati da smiješno zvuči ono tvoje ''ima potencijala'', a ovo se fura 10-15 godina. :D Bez obzira na šta si ti konkretno mislio.
Ma kontam. Ne smeta. Laik sam ja ipak, ustvari preciznije duduk. :-D

Ali kontam kad sam ga poceo koristiti da moze biti dobra alternativa ili podverzija interneta ili brauzera.

Kako sam shvatio sad se samo za televiziju i slicno koristi.
diablobih

#4509 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by diablobih »

Kodi je obicni multimedijalni player.
Sanjarko

#4510 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Jb-ga onda.
alibaba_i_30_godina

#4511 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alibaba_i_30_godina »

:lol: :lol:

Nego, meni Exodus još uvijek jako dobar i nađe ono što mi treba.
Sanjarko

#4512 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Alibaba pa napisao sumnjam da moze ali bilo bi super da moze i da ima nesto tako. :-D

Egzodus kod mene nesto nece.
shalla

#4513 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Ja instalirao ovaj exodus redux, radi odlično
alibaba_i_30_godina

#4514 Re: Kodi/XBMC Media centar

Vizionar 1985 wrote:Alibaba pa napisao sumnjam da moze ali bilo bi super da moze i da ima nesto tako. :-D

Egzodus kod mene nesto nece.
Nevažno, nasmijao si nas sve malo. Ne brini, svi smo mi čitali i istraživali da bi znali ponešto.

Prati ove korake za Exodus 6.0, imaš sve prikazano slikama.

https://www.wirelesshack.org/how-to-ins ... addon.html
Sanjarko

#4515 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

alibaba_i_30_godina wrote: Nevažno, nasmijao si nas sve malo. Ne brini, svi smo mi čitali i istraživali da bi znali ponešto.

Prati ove korake za Exodus 6.0, imaš sve prikazano slikama.

https://www.wirelesshack.org/how-to-ins ... addon.html

:kakoste:
PlusSA

#4516 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by PlusSA »

Koji box uzeti do 40$.
Treba mi za kodi po mogucnosti 4k sadrzaj da gledam (filmove, serije)
shalla

#4517 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Jebo ga grob i olpair, sinoć kliknuh za onu seriju Terror i sad vazdan dobijam poruke sa neke stranice landost.com, "želiš li povećati penis" i sl :oops:
Sanjarko

#4518 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Ma i meni se nesto sinoc zaj*balo. U vezi ovih koza. Nije se nijedna koza mogla skinuti. Morao deinstalirati Kodi i sve opet instalirati. Sad pola kanala na Srbiji neradi. Ili je do mene ili do njih. :|

Probao i bekap napraviti prije deinstaliranja ali nije moglo nesto.

Jb-ga nije ovo za duduke izgleda. :cry:

Dobro je pa mi neizbacuje to sto tebi izbacuje. :evil:
alibaba_i_30_godina

#4519 Re: Kodi/XBMC Media centar

shalla wrote:Jebo ga grob i olpair, sinoć kliknuh za onu seriju Terror i sad vazdan dobijam poruke sa neke stranice landost.com, "želiš li povećati penis" i sl :oops:

Pa samo zatvoriš taj tab što se otvori sa reklamom i nekim banerom i nema problema.
kakavdanakneiskustvu

#4520 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

shalla wrote:Jebo ga grob i olpair, sinoć kliknuh za onu seriju Terror i sad vazdan dobijam poruke sa neke stranice landost.com, "želiš li povećati penis" i sl :oops:
brazzo19

#4521 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Pa povecaj ga ...

:D :D :D
shalla

#4522 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Kliknuo sam na da, čekam poziv :lol:
vatrogasac

#4523 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

shalla wrote:Kliknuo sam na da, čekam poziv :lol:
I onda Kodi da pohvališ. :mrgreen:
mufa1

#4524 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by mufa1 »

Ovaj redux izbaci pun djavo svega, ali skoro nista nece da pokrene. Meni obicni exodus i neptune rising vec godinu dana funkcionisu najbolje.. na jednom od ta dva nadjem ono sto trazim..
Sanjarko

#4525 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Ma radi egzodus. Ali nesto na njemu neradi. Mislim da kanali meni na njemu nerade ali ostalo radi. Ja mislio neradi nikako. Mozda je do mene. Posto nemam VPN.

Ma ovi nasi adoni nisu losi. Sinoc film gledao na zelenom adonu. Nije nesto bio dobar. Kud na Hana ne kliknu.

Samo treba skontati kako, sta. Jb-ga valja sad meni uciti o Kodiju. Ali nije mi mrsko da se zna. Jer niko se nije ucen rodio.

Nikako da dohakam kako se ikone posloze na ovoj kozi po defaltu, ova Estruari kako se vec zove a na onoj Konfluens sam skontao ali mi na laptopu ona neodgovara. Jer lakse koristiti strelice itd., za kontrolu na ovoj defaltnoj.

Probam jos koju kozu pa vidim koja je za laptopa dobra.

Steta sto izgubi Izraelske adone i repositori. Neznam ni kako sam to uopste skninuo. Bila bruka tu adona dobrih.
Post Reply