beast BiH wrote:Moje prvo racunalo datira iz 1997 god
Pentium 1 133MHz
16mb S-DRAM
1.5gb HDD
Monitor Phillips 7cm5299 14''
Cd-rom
Naravno floopy pogon
Tko zna koja graficka i maticna..
Sjecam se da je na kucistu oznaka(digitalna) bila na kojoj frekvenciji radi tj tada na 133MHz... Ludnica

potrefi me u godinu. Ja sam bio oduvijek sklon kompujterima, prvo što sam imao je commodore 64, a nakon njega atari s zasebnim monitorom i disketnom jedinicom 5,25" hahaha kad se sjetim toga. Glavna igra na atariju je bila..hmmm..mislim da se vala axe (sjekira), 2D igra ali bolesno zarazna. Na commoduru se igralo sve i svašta, kvario sam joystick više puta na nekim sportskim igrama tipa atletike itd. Uglavnom, i pored svega toga ipak smo više vremena provodili vani uz loptu nego kući uz igrice. A onda je došao 286, moj prvi komp i posljednji za koji su mi starci dali kesh. Plaćen tada, nekadašnjih 700 DM. Onda je došao rat, ostao sam i dalje u toku, 386, pa 486 a onda revolucija. Izlazi prvi Pentium. 1997. kupujem za svoje pare svoj prvi komp, pentium procesor ali se ne mogu sjetiti radni takt, mozda 300 Mhz, 32 MB RAMA

CD pržač, floppy disk i 5:25" također jer u to vrijeme floppy još uvijek nije uzeo primat. Grafička je bila SVGA 4 MB. Sve ovo s printerom marke epson (u boji) platio 2500 KM

Poslije sam nadograđivao isti, dodao još 64 MB RAMA, i nvidia riva tnt2 32MB. E tada je komp postao zvjer

Monitor Belinea 15" i HDD WD caviar od čak 3,2 GB (naravno sve ove hardwarske komponente su u to vrijeme bila high end a danas se čine tako smiješnim).
Pici spomenu CD-ove, ja i raja samo imali nekog lika koji je rezao najnovije igre u to vrijeme, kupovali smo od njega a on bi ih poštom isporučivao na adresu. Sad se ne sjećam kako smo došli do lika ali trgovina se odvijala kao što je to slučaj na piku danas. Razlika između tog vremena i danas je samo u brzini interneta, sve ostalo je i danas tu