Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sizifinho

#4501 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sizifinho »

animals wrote:Ne kontam tipove nabildane i jos piju energie pica i jos misle da su cool..
ko cunjevi izgledaju, a mozga nigdje..
To je vec predrasuda, stereotipiziras i cinis veliku pogresku.
Da li biti nabildan i u isto vrijeme drzati energy napitak i osjecat se energizitano, cool, hype automatski znaci da sam glup?

Hmm.

Ne kontam one forumase koji na svakoj pametnoj temi ulete sa, ko biva, smijesnim komentarom, mislim urnebesnim, ono totalno autenticnim.

Kad sam vec na forumu: Ne kontam ljude koji tvrde da su pametniji od drugih ili one koji idu u raspravu sa stavom da su upravu, automatski po defaultu.

Ne kontam ateiste koji smatraju da su pametniji od vjernika, samo jer su ateisti.
Ne kontam ateiste koji smatraju da znaju vise o nauci kd drugih ljudi- samo jer su ateisti. Kao da te proklamacija ateistom cini nobelovcem.

Ne kontam ljude koji smatraju da su oni jedini izvan nekog satora, tora a mi svi ostali smo samo ovce.

I na kraju, ne kontam sam sebe, uvijek zelim znati sve, o vecini stvari znam vise od obicnih ljudi, a opet ne ekseliram ni u cem. Znam kuhat, znam crtat, znam "pjevat", znam pisati, znam fizike, znam hemijr, znam biologije, i sve znam malo vise od ljudi koje to ne zanima, a puno manje od ljudi kojima je to zivot. I nikako da se nakanim da kazem- ovom cu se posvetiti i ovo cu da specijaliziram, vec stalno idem dalje. Bas se ne kontam.
supercali

#4502 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

Ovo zadnje i mene jebe
Znam ajd da kazem vise od prosjeka al ni u jednoj "grani" nisam vrhunski
Tabhana

#4503 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tabhana »

Tako je i meni u sportu :lol:

Niste vi krivi, kriva je država koja od malena nema pravilan obrazovan sistem koji će usmjeriti dijete prema smjeru za kojeg ima najveći potencijal. U nas ti je tradicionalno, otac pravnik, sin pravnik, majka notar, kćerka notar :oops:
sizifinho

#4504 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sizifinho »

Tabhana wrote:Tako je i meni u sportu :lol:

Niste vi krivi, kriva je država koja od malena nema pravilan obrazovan sistem koji će usmjeriti dijete prema smjeru za kojeg ima najveći potencijal. U nas ti je tradicionalno, otac pravnik, sin pravnik, majka notar, kćerka notar :oops:
Ma nije to samo kod nas, da jeste, rekao bih. Ima to i svoj naziv i u literaturi i psihologiji, zove se:
Jack of all trades, master of none.
Ko zna, možda je to i neki evolucijski korak dalje :P Šta ja znam, ako se sad desi kakva apokalipsa, zombii, ili tako nekakve nemani, ja bih kofere i na vrh planine, što dalje od grada. Kad svi vi pomrete, vratio bih se, i šta ja znam, pošto znam o svemu pomalo počeo opet graditi civilizaciju kao Sizifinho Veliki!
Šalim se ofc.
mad_max_ba

#4505 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:12, edited 1 time in total.
sizifinho

#4506 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sizifinho »

mad_max_ba wrote:Ne kontam:
Zivot u BiH (o da, tu obitavam);
"Brdo karamela i jos jedna na Vrhu";
a definitivno nekontam Zene fakat nisu mi jasne, sve bi one finog postenog normalnog, a kada imaju takvog, malo im je to.
Sve bi finog, postenog... i kad im se pruzi prilika obicno kazu: de da ostanemo samo prijatelji.
Zato sto zene, kao i muskarci, zele finog postenog, ali i da je lijep il zgodan il oboje. Jbg, fizicka privlacnost je nesto sto mora postojati, i dzabe nama kukati kad nas tako (bar mene su par puta) fljasne odozgora s friendzoneom. Samo sto su se zene nekad davno proklamirale kao manje povrsnim od muskarca
a svi smo tu negdje.
Naravno, postoje izuzeci, ja nisam ljepotan pa sam privukao par djevojaka svojom osobnoscu, tako da ne smijem generalizovati.
ćiribiribela

#4507 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ćiribiribela »

Friendzone ne postoji. :D
sizifinho

#4508 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sizifinho »

:kiss:
ćiribiribela wrote:Friendzone ne postoji. :D
slazem se, trazio sam rijec kojom opisati to, pa sam nju iskoristio jer je poznata vecini.
Friendzone ne postoji, postoje samo mlakonje/mlakonjasice koji se ne mogu nositi s istinom! Bu!
supercali

#4509 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

ćiribiribela wrote:Friendzone ne postoji. :D
Ajmo na kafu :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#4510 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Raigor Stonehoof »

Jimmy McNulty wrote:Ne kontam ove ljude kad postanu daidže, tetke, amidže pa onda idu statusi i hvaljenja.

Jao postao sam daidza, hvala Allahu dragom što je podario nju i nju, najsretnija sam tetka.

Koji vam je ba đavo, nije tebi iz 3.14cke izašla i nisi ga ti napravio, i onda naravno ide 50 komentara koji čestitaju? Čestitaju šta, pa nije ona tu imala nikakve zasluge sunce ti krvavo. Ovaj FB će mi jednom dohakat :D
:lol: :thumbup: postadoh daidza ove godine, kad krenuse nekakva cestitanja od znanih i neznanih, kontam koji kurac meni cestitaju, nit ga pravio nit ga rodio, sta ja imam s tim :? :?
mad_max_ba

#4511 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:13, edited 1 time in total.
sizifinho

#4512 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sizifinho »

mad_max_ba wrote: ma oklen sad pa to,
oklen? Iz dumanja i dumanja, prezentacije i konkluzije haha
ho oponopono

#4513 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ho oponopono »

:pusi2:
Gabrielo

#4514 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Gabrielo »

dječak sa šibicama wrote:
Gabrielo wrote:Zasto zene smatraju da gay muskarci dobro izgledaju.
Zato sto i izgledaju uglavnom tako... upicanjeni, sredjeni, nabildani, bar na zapadu ne znam kod nas, ovdje su jos uvijek skriveni u ormaru sto se ono kaze.

Ne svi, naravno, nema tu generalizacije.
Ovdje ti zene govore da ne vole nabildane i upicanjene. Mene su vrijedjale jer sam takav.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#4515 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Jimmy McNulty »

Raigor Stonehoof wrote:
:lol: :thumbup: postadoh daidza ove godine, kad krenuse nekakva cestitanja od znanih i neznanih, kontam koji kurac meni cestitaju, nit ga pravio nit ga rodio, sta ja imam s tim :? :?
Čestitam ti :mrgreen:
Ma ne znam, ja sam prilično konzervativan i ne volim po FB pisati nit otkrivati djeliće iz svog privatnog života. Ponekad stavim neku sliku i to je najdalje dokle odem. Recimo tako sam jednom bio u Beču 10 dana i došao kući i poslije 2-3 dana svi me pitaju gdje si bio i kad kažem da sam bio u Beču svi pa gdje su slike na FB. :shock: Ne vjeruju mi ljudi dok sa mobitela nisam pokazao. :mrgreen:

Isto stao komšinki da je povučem u grad, otkad ti imaš vozačku, kad si položio :o a ja već 2 god vozim. Al' eto takav je vakat danas, nije ti se ništa desilo ako nisi stavio na FB.
Gabrielo

#4516 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Gabrielo »

sizifinho wrote:
a definitivno nekontam Zene fakat nisu mi jasne, sve bi one finog postenog normalnog, a kada imaju takvog, malo im je to.
Sve bi finog, postenog... i kad im se pruzi prilika obicno kazu: de da ostanemo samo prijatelji.
Zato sto zene, kao i muskarci, zele finog postenog, ali i da je lijep il zgodan il oboje. Jbg, fizicka privlacnost je nesto sto mora postojati, i dzabe nama kukati kad nas tako (bar mene su par puta) fljasne odozgora s friendzoneom. Samo sto su se zene nekad davno proklamirale kao manje povrsnim od muskarca
a svi smo tu negdje.
Naravno, postoje izuzeci, ja nisam ljepotan pa sam privukao par djevojaka svojom osobnoscu, tako da ne smijem generalizovati.
Sad mi je jasno sto pse vise volis od ljudi.

Friendzona je za pacenike. Pravi muskarac ne treba da ima prijateljice. Muskarci su svakako bolji prijatelji. Zna se za sta zene sluze.
sizifinho

#4517 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sizifinho »

Gabrielo wrote:
sizifinho wrote:
a svi smo tu negdje.
Sad mi je jasno sto pse vise volis od ljudi.

Friendzona je za pacenike. Pravi muskarac ne treba da ima prijateljice. Muskarci su svakako bolji prijatelji. Zna se za sta zene sluze.
sovinisticka ti je prica, a i neutemeljena. Nikad nisam rekao da volim pse vise od ljudi, to je tvoj neki nebulozan zakljucak, a ta izjava da su muskarci bolji prijatelji moze doci samo od kvazimaco muskarca. Moj najbolji prijatelj je prijateljica, i bolje se s njom slazem nego s vecinom muskaraca. Ti zivi u uvjerenju da si muskarcina, za mene u toj testosteron naciji nema mjesta. A opet garantujem da sam veci muskarac od vecine takvih kao sto si ti. U biti, fulili ste znacenje rijeci "pravi muskarac", al hajd tebi tvoje meni moje
Respect.
annoy

#4518 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

sizifinho wrote: sovinisticka ti je prica, a i neutemeljena. Nikad nisam rekao da volim pse vise od ljudi, to je tvoj neki nebulozan zakljucak, a ta izjava da su muskarci bolji prijatelji moze doci samo od kvazimaco muskarca. Moj najbolji prijatelj je prijateljica, i bolje se s njom slazem nego s vecinom muskaraca. Ti zivi u uvjerenju da si muskarcina, za mene u toj testosteron naciji nema mjesta. A opet garantujem da sam veci muskarac od vecine takvih kao sto si ti. U biti, fulili ste znacenje rijeci "pravi muskarac", al hajd tebi tvoje meni moje
Respect.
Raspravljaš s osobom koja žene vidi isključivo kao hodajuće maternice :D :oops:

Ja volim kao prijatelje imati i žene i muškarce, to su drugačiji tipovi prijateljstva i svakako da i jedno i drugo ima svojih prednosti i ljepota :)
mad_max_ba

#4519 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:14, edited 1 time in total.
mad_max_ba

#4520 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:13, edited 1 time in total.
sizifinho

#4521 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sizifinho »

mad_max_ba wrote:
sizifinho wrote:
mad_max_ba wrote: ma oklen sad pa to,
oklen? Iz dumanja i dumanja, prezentacije i konkluzije haha
nisi u pravu,
podrska od ženske strane potrebna, nisu svi friends with benifits
ma mislim da me nisi shvatio.
Muskarci, kad ih zena odbije krivr zene, jer su ih smjestili u friendzone, ko fol. Mjesto da prihvate da jednostavno nema privlacnosti medju njima i nastave prijateljstvo, oni kukaju. Na to sam mislio.
prog321

#4522 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by prog321 »

sizifinho wrote: sovinisticka ti je prica, a i neutemeljena. Nikad nisam rekao da volim pse vise od ljudi, to je tvoj neki nebulozan zakljucak, a ta izjava da su muskarci bolji prijatelji moze doci samo od kvazimaco muskarca. Moj najbolji prijatelj je prijateljica, i bolje se s njom slazem nego s vecinom muskaraca. Ti zivi u uvjerenju da si muskarcina, za mene u toj testosteron naciji nema mjesta. A opet garantujem da sam veci muskarac od vecine takvih kao sto si ti. U biti, fulili ste znacenje rijeci "pravi muskarac", al hajd tebi tvoje meni moje
Respect.
Kladim se da ti prijateljicu guzi neki sovinista.
Dok joj ti nikada neces vidjeti gacice :-D
annoy

#4523 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

Ta friendzone je glupost, imam osjećaj da to služi isključivo za tješenje.
Ako nisi u stanju priznat osobi da ti se sviđa, tvoja je krivica ako moraš "trpit" prijateljstvo :-) , a ako priznaš nekome da ti se sviđa i svejedno pristaneš biti prijatelj(ica) jer ta osoba ne želi ništa više s tobom, krivica je opet na tebi. Ne možemo obvezati druge da nam uzvrate osjećaje, ako ne znaš se nositi s time da ti ta osoba bude prijatelj, onda se lijepo makneš i ideš dalje. Daleko od toga da ne postoje osobe koje uživaju u svom životu imati neke paćenike u stand by-u koji će joj služiti kao otirač i za ego boost, ali od takvih ljudi onda treba bježat glavom bez obzira, i ne dozvoliti sebi uvući se u takve nezdrave odnose.

Ne kontam te "prijatelje s povlasticama" i takve vrste odnosa :oops: :konzerva:
mad_max_ba

#4524 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:14, edited 1 time in total.
ćiribiribela

#4525 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ćiribiribela »

annoy wrote:Ta friendzone je glupost, imam osjećaj da to služi isključivo za tješenje.

Pa jeste za tjesenje, valjda im lakse reci da su u friendzoneu nego da su odbijeni. :D
Post Reply