Normalno da nema. Ko će platiti eutanaziju za hiljade pasa. Vidim da si sa Svetog Juga, pa si samim tim pametan.simonese wrote:ama ne moras se meni pravdati,ja sam za ubijanje,strogo,drugog rjesenja po meni nema
Problem pasa lutalica
- avetinja
#4501 Re: Problem pasa lutalica
- simonese
#4502 Re: Problem pasa lutalica
avetinja wrote:Normalno da nema. Ko će platiti eutanaziju za hiljade pasa. Vidim da si sa Svetog Juga, pa si samim tim pametan.simonese wrote:ama ne moras se meni pravdati,ja sam za ubijanje,strogo,drugog rjesenja po meni nema
-
pakica_
#4503 Re: Problem pasa lutalica
sjasi, lice!simonese wrote:zipa loma,ako te pakica cuje najebo siavetinja wrote:Pametan bi onaj čovjek iz Hadžića. Pušku u ruke, pa prosvira im glavu.
Tog psa nije pametno davati ni na kakve socijalizacije i vrazje majke.. JEDINO da ga ko uzme da mu cuva firmu, ali neko s golemim mudima, pa da ga smije hraniti i tako to, jer on je 10 dana normalan, 12 lud i tako u krug.. Mene da se pita, odavno bi on bio eutanaziran, jer su mu djeca i trudnice omiljena meta.. Kreten ker..MJAU - da wrote:Evo ja pokušavam naći tvoje mišljenje o tom psu sa Breke, je li ti mrsko da napišeš ponovo? Tog psa sam jednom vidjela, ako mislimo na istog, bijeli skroz, graciozan, kao vuk... Može li se on skloniti i socijalizirati ikako?
Lokom odavno kupi kompet grad.. zadnju heftu su ordinirali po vogosci.. Jkp rad ceka jos samo jedan papir iz kantona i amin- redom ce kupiti..vješalica wrote:Od kad Lokom kupi po Novom Sarajevu? Ovi su Novi Grad koliko znam a Azil onaj drugi ne mogu se sjetiti (nije Praca) kupi iz N.Sarajeva
Zaprav oba ne kupe nista,samo ce kupiti RAD leseve ako nastave ove scenofilke po svom
I za ove sto im je pakica toliko zanimljiva- kad vec drkate na moje postove, procitajte ih sve pa vidite sta mislim, surfate mi po zivcima drama, majke mi.. Lupate gluposti..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4504 Re: Problem pasa lutalica
All Apologies wrote:Ako vi ne rijesite problem neće ga riješiti niko za vas. Vidite da nikog ne zanima ako nema licnu korist.
- klixoris
#4505 Re: Problem pasa lutalica
Kod Importanne centra (parkic izmedju Importanne-a i muzeja) osvanuo mali copor i "samo" 9 malih stenaca 
- O'zone
- Globalni moderator
#4506 Re: Problem pasa lutalica
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dogs-tru ... /150224073

Sad kad ukinu LOKOM jer Dog Trust će da ukine lovu"Ovim putem pozivamo nevladine organizacije koje se bave zaštitom životinja, hranitelje koji se brinu o uličnim psima te sve građane da sa nadležnim inspekcijama, javnošću i medijima podijele sve dokaze koje posjeduju vezano za kršenje Zakona i Hodograma kako bi se ova pojava sankcionirala i prekinula. Osim što predstavlja kršenje zakona i što je nehumana, ovakva praksa je, kako smo već rekli, i kontraproduktivna.Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH će, ako se ovakva praksa nastavi, te nadležne institucije ne spriječe i ne sankcioniraju dalje kršenje zakona, biti primorana da uskrati svoju dalju podršku Kantonu Sarajevo u rješavanju problema pasa lutalica", kažu iz Dogs Trusta.
-
Naslovnica
#4507 Re: Problem pasa lutalica
Samo neka idu.O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/dogs-tru ... /150224073
Sad kad ukinu LOKOM jer Dog Trust će da ukine lovu"Ovim putem pozivamo nevladine organizacije koje se bave zaštitom životinja, hranitelje koji se brinu o uličnim psima te sve građane da sa nadležnim inspekcijama, javnošću i medijima podijele sve dokaze koje posjeduju vezano za kršenje Zakona i Hodograma kako bi se ova pojava sankcionirala i prekinula. Osim što predstavlja kršenje zakona i što je nehumana, ovakva praksa je, kako smo već rekli, i kontraproduktivna.Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH će, ako se ovakva praksa nastavi, te nadležne institucije ne spriječe i ne sankcioniraju dalje kršenje zakona, biti primorana da uskrati svoju dalju podršku Kantonu Sarajevo u rješavanju problema pasa lutalica", kažu iz Dogs Trusta.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dok ti ublehaši nisu došli nismoi ni imali problema sa lutalicama.
-
Naslovnica
#4508 Re: Problem pasa lutalica
Opet se pojavila!
Sandra Husejnović
2 hrs ·
hitnooooo --- Sarajevo ili bliža okolina ( prednost što bliže Dobrinji ) ---- UNAJMLJUJEM KUĆU , PRAZNU ILI NAMJEŠTENU SVEJEDNO, " SA MOGUĆNOŠĆU DRŽANJA VIŠE PASA " , NA DUŽI PERIOD.. da nije predaleko od bilo kojeg javnog prevoza .. -- Plačam unaprijed , cijena do 1000 km ..tel : 064 454-5175
ima se, može se
Sandra Husejnović
2 hrs ·
hitnooooo --- Sarajevo ili bliža okolina ( prednost što bliže Dobrinji ) ---- UNAJMLJUJEM KUĆU , PRAZNU ILI NAMJEŠTENU SVEJEDNO, " SA MOGUĆNOŠĆU DRŽANJA VIŠE PASA " , NA DUŽI PERIOD.. da nije predaleko od bilo kojeg javnog prevoza .. -- Plačam unaprijed , cijena do 1000 km ..tel : 064 454-5175
ima se, može se
-
ZenaZbrkovima
#4509 Re: Problem pasa lutalica
Spominjala sam ovdje jednom cini mi se jedan od kamaru ogromnih copora koji se okupljaju u mom naselju, a koji boravi u jednoj napustenoj kuci, pored koje moras proci i nemas izbora, jer se nalazi na mjestu koje naselje bukvalno dijeli na pola.. izmedju ostalog tu sam odgledala i dusu isplakala zbog bar tri kompletna okota koja su uginula, od bolesti.. od zime, il su ih podavili ostali psi.. ko ce ga znati. Tuga ziva.
Uglavnom, tog copora, od sigurno 15tak pasa vise nema na tom mjestu.
Vjerovatno je neko poceo raditi svoj posao.
Pasa mi jeste zao, i nisam pobornik ubijanja na raznorazne nacine, niti cu kada biti, ali ovako je vjerovatno bolje, nama, a gledajuci i slusajuci sve ono sto im se desavalo, sigurno i njima. Jer gori pakao sigurno nisu mogli prozivljavati. Vjecito gadjani kamenicama, udarani daskama, nogama, cim se stigne u prolazu od bilo koga ko naidje, napadani od strane ostalih lutalica..
Niko sa trunkom bilo kakvih ljudskih osjecaja ne bi mirno mogao gledati ono na sto smo ja, ali i mnogi drugi, bili prinudjeni mjesecima unazad..
Uglavnom, tog copora, od sigurno 15tak pasa vise nema na tom mjestu.
Vjerovatno je neko poceo raditi svoj posao.
Pasa mi jeste zao, i nisam pobornik ubijanja na raznorazne nacine, niti cu kada biti, ali ovako je vjerovatno bolje, nama, a gledajuci i slusajuci sve ono sto im se desavalo, sigurno i njima. Jer gori pakao sigurno nisu mogli prozivljavati. Vjecito gadjani kamenicama, udarani daskama, nogama, cim se stigne u prolazu od bilo koga ko naidje, napadani od strane ostalih lutalica..
Niko sa trunkom bilo kakvih ljudskih osjecaja ne bi mirno mogao gledati ono na sto smo ja, ali i mnogi drugi, bili prinudjeni mjesecima unazad..
- vješalica
#4510 Re: Problem pasa lutalica
Nakupila para od budala da sakuplja pascad ja joj ne bi dala ni za milion da mi pascad zagadjuje sve okolo fujjj
- MJAU - da
#4511 Re: Problem pasa lutalica
@ZenaZbrkovima - isto mislimo.
@Vješalica - pogrešno postavljaš stvari. Nakupila je pasa i na osnovu pasa i donatore i nije jedina, samo je na meti prozivača, dok ostali isto tako debelo zarađuju, samo to rade pametnije, valjda ljupkije izgledaju
@Vješalica - pogrešno postavljaš stvari. Nakupila je pasa i na osnovu pasa i donatore i nije jedina, samo je na meti prozivača, dok ostali isto tako debelo zarađuju, samo to rade pametnije, valjda ljupkije izgledaju
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4512 Re: Problem pasa lutalica
O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/dogs-tru ... /150224073
Sad kad ukinu LOKOM jer Dog Trust će da ukine lovu"Ovim putem pozivamo nevladine organizacije koje se bave zaštitom životinja, hranitelje koji se brinu o uličnim psima te sve građane da sa nadležnim inspekcijama, javnošću i medijima podijele sve dokaze koje posjeduju vezano za kršenje Zakona i Hodograma kako bi se ova pojava sankcionirala i prekinula. Osim što predstavlja kršenje zakona i što je nehumana, ovakva praksa je, kako smo već rekli, i kontraproduktivna.Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH će, ako se ovakva praksa nastavi, te nadležne institucije ne spriječe i ne sankcioniraju dalje kršenje zakona, biti primorana da uskrati svoju dalju podršku Kantonu Sarajevo u rješavanju problema pasa lutalica", kažu iz Dogs Trusta.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
neĆeli nas Allah pogledat i proĆerat ovu lopovsku stoku...ono iživljavanje nad psima je užas...uĆili svoje članove kako sterilisat i psi hodali gradom rasporenih stomaka, pa stavljali na facebook i twiter kako kasapimo pse uz obavezan pay pall
- MJAU - da
#4513 Re: Problem pasa lutalica
Sve će to Allah pozlatiti...
- vješalica
#4514 Re: Problem pasa lutalica
lokom ne krši zakon nego ga sprovodi,a to dogs trust sigurno ne radi 
- uglavnomja
#4515 Re: Problem pasa lutalica
Oko vrtića Višnjik u Bolničkoj ulici u Sarajevu jutros je roditelje, djecu i uposlenike JU "Djeca Sarajeva" dočekao grozan prizor.
Naime, neko od građana ovogo naselja je oko vrtića stavio nekoliko kilograma mesa, kako bi psi lutalice mogli da jedu.
- Jutros oko 08:30 sati dolazeći pred vrtić Višnjik u Bolničkoj ulici zatekao me grozan prizor koji možete vidjeti u slikama. Naime, mi roditelji zajedno sa učiteljicama pomenutog vrtića vodimo borbu već duže vrijeme sa psima lutalicama koji se u čoporima kreću oko ulaza u vrtić. Učiteljice su bile primorane otkazati sve aktivnosti van vrtića jer se ne usudjuju izvesti djecu, rekla je za portal "Avaza" Hanka Fejzić, majka djeteta koji svakodnevno dolazi u vrtić Višnjik.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/165755/sokant ... GOsrQ.dpuf
Naime, neko od građana ovogo naselja je oko vrtića stavio nekoliko kilograma mesa, kako bi psi lutalice mogli da jedu.
- Jutros oko 08:30 sati dolazeći pred vrtić Višnjik u Bolničkoj ulici zatekao me grozan prizor koji možete vidjeti u slikama. Naime, mi roditelji zajedno sa učiteljicama pomenutog vrtića vodimo borbu već duže vrijeme sa psima lutalicama koji se u čoporima kreću oko ulaza u vrtić. Učiteljice su bile primorane otkazati sve aktivnosti van vrtića jer se ne usudjuju izvesti djecu, rekla je za portal "Avaza" Hanka Fejzić, majka djeteta koji svakodnevno dolazi u vrtić Višnjik.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/165755/sokant ... GOsrQ.dpuf
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4516 Re: Problem pasa lutalica
agresivna medijska kampanja trustovaca
prijete nekima zakonom a izmedju redova i dodatnim sredstvima
kazu da se uspavljuju i miroljubivi psi
a zna se da sve ide prema pozivu
ne znam fakat smo u pat poziciji
prijete nekima zakonom a izmedju redova i dodatnim sredstvima
kazu da se uspavljuju i miroljubivi psi
a zna se da sve ide prema pozivu
ne znam fakat smo u pat poziciji
- jasko_ba
#4517 Re: Problem pasa lutalica
I jutros u Zenici su pravili haos, bas ruzno pogledati, jos ondje oko Bosanke, centar 
- vješalica
#4518 Re: Problem pasa lutalica
Komunalna policija je kriva,da hostaplerkama koje bacaju hranu i prljaju grad u skladu sa Zakonom odvale kaznu manje bi one se ponasale tako kako se ponasaju.
- pici
#4519 Re: Problem pasa lutalica
Naslovnica wrote:Opet se pojavila!
Sandra Husejnović
2 hrs ·
ima se, može se
evo da joj pomognemo...pay pall družbo sakupite donaciju cijena sitnica...
KUCA SA POSLOVNIM PROSTOROM U SARAJEVU
Kuća sa poslovnim prostorom, sve potrebne dozvole (kuća i poslovni prostor), zemljište i kuća 1/1 vlasnik, u
Vojkovicima, ispod stadiona FK Famos.
U prizemlju se nalazi poslovni prostor sa skladištem, prvi sprat opremljen, visoko potkrovlje neispravljeno.
-
Naslovnica
#4520 Re: Problem pasa lutalica
Pa j*bo mater, koji su ovo umobolnici...
U naselju Višnjik u Bolničkoj ulici
ŠOKANTNO Ko pred sarajevski vrtić ostavlja meso kako bi privukao pse lutalice?!
Oko vrtića Višnjik u Bolničkoj ulici u Sarajevu jutros je roditelje, djecu i uposlenike JU "Djeca Sarajeva" dočekao grozan prizor.
Jutros oko 08:30 sati dolazeći pred vrtić Višnjik u Bolničkoj ulici zatekao me grozan prizor koji možete vidjeti u slikama. Naime, mi roditelji zajedno sa učiteljicama pomenutog vrtića vodimo borbu već duže vrijeme sa psima lutalicama koji se u čoporima kreću oko ulaza u vrtić. Učiteljice su bile primorane otkazati sve aktivnosti van vrtića jer se ne usudjuju izvesti djecu, rekla je za portal "Avaza" Hanka Fejzić, majka djeteta koji svakodnevno dolazi u vrtić Višnjik.
Fejzić je još kazala da, navodno, učiteljice znaju koja osoba ostavlja hranu i mami pse.
Nije mi jasno kako za tu osobu nema adekvatne kazne i kako policija ne reaguje na ovakve horor slučajeve, kazala je Fejzić.
Podsjetimo, nedavno je u neposrednoj blizini vrtića "Biseri", u ulici Očaktanum 70 na Kovačima čopor pasa lutalica napao uposlenicu JU "Djeca Sarajeva".
Ovo je drugi alarmantan slučaj, budući da se skoro identičan događaj na istoj lokaciji desio u septembru prošle godine.
Uposlenici JU "Djeca Sarajeva" su uputili tada dopis nadležnim institucijama kako bi se što prije pronašao način rješavanja problema pasa lutalica.
Ističemo alarmantnost problema budući da se na istoj lokaciji i u isto vrijeme, svakodnevno kreće oko 80 roditelja koji dovode djecu u naš vrtić i koji su, samim tim, izloženi riziku za isti ili sličan scenario. S istim rizikom se suočavaju i uposlenici, djeca i roditelji nekolicine drugih vrtića na području KS, s posebnim naglaskom na vrtić "Višnjik" i vrtić "Radost" - navodi se u njihovom dopisu.
Uposlenici "Djeca Sarajeva" podsjećaju da se rješavanju ovog problema mora pristupiti što hitnije, jer će, kako kažu, u protivnom morati zatvoriti vrtiće u cilju garantiranja sigurnosti djece, uposlenika i roditelja.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/165755/sokant ... 6i9Z8.dpuf
U naselju Višnjik u Bolničkoj ulici
ŠOKANTNO Ko pred sarajevski vrtić ostavlja meso kako bi privukao pse lutalice?!
Jutros oko 08:30 sati dolazeći pred vrtić Višnjik u Bolničkoj ulici zatekao me grozan prizor koji možete vidjeti u slikama. Naime, mi roditelji zajedno sa učiteljicama pomenutog vrtića vodimo borbu već duže vrijeme sa psima lutalicama koji se u čoporima kreću oko ulaza u vrtić. Učiteljice su bile primorane otkazati sve aktivnosti van vrtića jer se ne usudjuju izvesti djecu, rekla je za portal "Avaza" Hanka Fejzić, majka djeteta koji svakodnevno dolazi u vrtić Višnjik.
Fejzić je još kazala da, navodno, učiteljice znaju koja osoba ostavlja hranu i mami pse.
Nije mi jasno kako za tu osobu nema adekvatne kazne i kako policija ne reaguje na ovakve horor slučajeve, kazala je Fejzić.
Podsjetimo, nedavno je u neposrednoj blizini vrtića "Biseri", u ulici Očaktanum 70 na Kovačima čopor pasa lutalica napao uposlenicu JU "Djeca Sarajeva".
Ovo je drugi alarmantan slučaj, budući da se skoro identičan događaj na istoj lokaciji desio u septembru prošle godine.
Uposlenici JU "Djeca Sarajeva" su uputili tada dopis nadležnim institucijama kako bi se što prije pronašao način rješavanja problema pasa lutalica.
Ističemo alarmantnost problema budući da se na istoj lokaciji i u isto vrijeme, svakodnevno kreće oko 80 roditelja koji dovode djecu u naš vrtić i koji su, samim tim, izloženi riziku za isti ili sličan scenario. S istim rizikom se suočavaju i uposlenici, djeca i roditelji nekolicine drugih vrtića na području KS, s posebnim naglaskom na vrtić "Višnjik" i vrtić "Radost" - navodi se u njihovom dopisu.
Uposlenici "Djeca Sarajeva" podsjećaju da se rješavanju ovog problema mora pristupiti što hitnije, jer će, kako kažu, u protivnom morati zatvoriti vrtiće u cilju garantiranja sigurnosti djece, uposlenika i roditelja.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/165755/sokant ... 6i9Z8.dpuf
- pici
#4521 Re: Problem pasa lutalica
u tom Višnjiku slabo ti je ko normalan...sve keroljubci...samo ćekam da poĆmu meĐede nabavljat... 
p.s. pakica vam je tude ublizu...ona mi je šuHvelli
p.s. pakica vam je tude ublizu...ona mi je šuHvelli
- Truba
#4522 Re: Problem pasa lutalica
bome ispred ekonomije pas se nadmeće s 4 vrane oko 2 pečena bataka... dok jedan jede drugi mu žele oteti onda mora prestat jesti
fino neki psi jedu
fino neki psi jedu
-
ZenaZbrkovima
#4523 Re: Problem pasa lutalica
vjerujem da ovo i ne radi niko ko psima zeli dobro. svako takav dobro zna da se psi ne hrane, kao vukovi, sirovim mesom... iza ovog stoji nesto drugo.
- pici
#4524 Re: Problem pasa lutalica
ma šHa vam je .BA ...pa danasKe psi bolje jedu od ljudi...gledam ljude na socijali, 10 feninga ako mu daš sretan ode u pekaru da kupi malu kiflu...psi jedu meso i to mašHala...neki dan prodje čopor ko meĐŽedi 
- Truba
#4525 Re: Problem pasa lutalica
možda su nekome hemići eksplodirali