Sirija

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4501 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

505sCrtom wrote: A ti meni reci, da si sam očekivao da ćeš priželjkivati američkožidovske rakete po muslimanima, u bilo kojem scenariju, recimo prije par godina, iz svog poštovanja, reći ću ti da lažeš. A opet, možda i ne lažeš. Ko zna šta se sve vrti u indoktriranoj glavi. ;) Samo znam, da ih ja nikad ne bih priželjkivao.
iščekivao sam cijeli rat u sarajevu rakete po četnicima bilo čije ... američkožidovske ruske kineske marsovske
pa onda krajem devedesetih iščekivao sam rakete po srbiji koje bi zaustavile divljanje po kosovu

što se mene tiče mogli su rusi diplomatijom natjerati miloševića na mir ali nisu pa su morale rakete i avijacija raditi
isto se dešava i u siriji

a ovo obojeno je navlačenje na tanak led i pokušaj skretanja teme ali ako čemo baš mak na konac ruske i iranske rakete svakoga dana ubijaju muslimane u siriji
_majevica_

#4502 Re: Sirija

Post by _majevica_ »

apsidejzi wrote:Eno sirijci haknuli avazov forum :lol: :lol: :lol:
Postavili umjesto stranice foruma..neki svoj blog...izmedju ostalog ima par videa..najsvirepijih zlocina nad
vojskom Asada...ebote zar je moguce tu vrstu zlocina covjek covjeku da uradi...ne bitno ko nad kim vrsi te zlocine..
nego te vrste ubistava/zlocina nema ni u poznatim horor filmovima...
HM 2011

#4503 Re: Sirija

Post by HM 2011 »

Alfons Kauders wrote:
HM 2011 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Sorry, ali moram pitati teoreticare zavjera i rusofilne asadiste koji vam je vise kurac s tim "ratovima istrebljena", balistickim raketama nad Mediteranom, nuklearnim napadima na Saudiju, genocidom ili vise njih, novim svjetskim ratom, apokalipticnim vojim intervencijama... Mislim, odakle ta potreba da se priziva unistenje planete, i svih nas nesretnika na njoj?

Ne guzite? Nemate raje? Nemate zivot? Ne znate zaraditi pare? Sta pobogu?

U cemu je fol, molim vas objasnite mi.

Meni je sasvim ok, moze i puno bolje, ali jebiga okruzen sam ljudima koje volim, i koji me vole, zaradi se za kiriju, skijanje, more, krpice, igracke... Koji to kurac vama fali pa prizivate kraj svijeta? Neke traume iz djetinjstva? Poremecaji svih vrsta, boja i ukusa? Sta je u pitanju?
Evo da ti objasnim fol:

Koja god grupa finansira aktivnosti frontova nusre, iračkih islamskih državih, ili kako se već zovu, koji operišu od MAroka do evo, sad Sirije, a koji niti u jednoj državi nisu donjeli šerijat i šerijatski sistem (koji između ostaloga i dopušta i CRKVI I SISNAGOGI POSTOJANJE jer nije čitav svijet Mekka i Medina) - ko god da ih finansira - u pokretanju ovih aktivnosti - odbiti će mu se od glavu na sljedeći način:

1. Prvo će svi ti Al nusra frontovi i ostali indijanci (bez uvrede) shvatiti da nisu donjeli šerijat i da su "izjebani" i odbačeni kao iskorišteni kurton - a sve što ti ljudi znaju je ratovati, ratovati, širiti nered, dizati u zrak, a to znanje nije pod kontrolom vojske, policije i legalnih tijela, a o plati u drugoj tački..... Ti ljudi ne žele ništa drugo nego šerijat po PRAVILIMA SLUŽBE tzv. po P.S. - u !

2. Pošto svi mi ili radimo za nekoga ili radimo za sebe, a pošto municija i oružije ne raste na drveću, te je istu moguće ili oteti ili kupiti, a te aktivnosti treba finansirati - te frontove nusre i ostale nindža grupe, neće moći finansirati dugotrajno onaj ko ih sada finansira - jer njihov broj eksponencijalno raste u skladu sa državama u kojima su prisutni ! A nije moguće do svakoga doći i svakom platiti da šuti i slično, fizički je nemoguće, niti ima dovoljno novca niti vremena, a vala niti želje....

3. Ti nusra frontovi i ostale nindža grupe i nindža pojedinci - ne interesuju nikakve ha hu fetve koje nemaju prizvuka u zdravom razumu, tj. sve ublehaške fetwe kojima se naređuje dudlanje kite onom ko te lupa po glavi - to ne pije vode kod tih grupa - a to će se shvatiti tek malo kasnije - kad se sjedne i praznog stomaka razmotri situacija na terenu, ili kad mali sinčić ili kćerkica postavi pitanje na koje se mora dati istinit odgovor - pa se malo udubi u suštinu svega...

4. Jedna polovina stvari koja ne bi smjela biti prisutna u društvu koje se smatra šerijatskim se već razvlači po mislima i jezicima ljudi ljudi širom dunjaluka - a obični ljudi otvoreno postavljaju pitanje KO DOPUŠTA NEDOPUŠTENO ISLAMOM U DRUŠTVIMA KOJA SE SMATRAJU ISLAMSKIMA.....

Kao zaključak svega navedenog iznosim sljedeće:

Ova nagla svrgavanja vladara širom arapskog svijeta uništila su kontinuitet vlasti u tim državama - ali suverena državna teritorija je opstala...

Kao dalju aktivnost ići će se u novi krug arapskog - ali ovaj put ŠERIJATSKOG PROLJEĆA, koje će zahvatiti čitav arapski svijet, jer tranzicija (mi svjedočili svojim očima u BiH i na balkanu) će sa sobom donjeti nepravdu i pronevjere koje neće biti sankcionisane, a odsjecanje ruke lopovima će doći kao mahlem na dušu svih koji su pogođeni bilo kakvom nepravdom....

Na isto se može odgovoriti samo na dva načina:
1. Direktnom intervencijom ali tada slobodno svi u čitavom svijetu mogu očekivati i hemijske i sve druge napade jer evo u Siriji se vježba sa hemijskim napadima (jer će odsjecanje ruku finansijskim magnatima i korporativnim gigantima ugroziti interese pojedinih država)....

2. Skretanjem pažnje na značajniju borbu: npr Šiija/Sunni ili otvoreni konflikt snaga pro Šerijat i snaga Kontra Šerijat na ograničenoj teritoriji, kompaktnoj - tj. nekom vidu velike bojićšnice arapskih naroda....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pošto si postavio ovo pitanje:

Ne guzite? Nemate raje? Nemate zivot? Ne znate zaraditi pare? Sta pobogu

evo ti odgovor:

nije retardirani debilčiću ovdje pitanje samo Sirije, nego je pitanje i Libije i Egipta i Afganistana i Iraka i Sirije i Sudana i Somalije i Alžira i Jemena, diktatori su svrgnuti ili će biti svrgnuti - i ide se u tranziciju i prihvatizaciju a preostali su samo

SAUDIJA, UAE (nadpolovično IUS CIVILE a ne Šerijat), Oman, Jordan i tamo daleko Pakistan i Iran....

Tursku uopšte ne razmatram kao i nas jer to je nešto Europsko ili polueuropsko.....

Ali pošto ti voliš da pametuješ poručujem ti ovo:

Ako neki debil radi napada po Europi počne da kuka kao treba sve muslimane isjerati iz Europe rad i sigurnosti i dobije neograničenu podršku u tome koja će iskreno dati kažem djelimično biti i opravdana u svom tom licemjerju - ti prvi ima da gineš u odbrani prava ljudi islamske vjeroispovjesti da žive u EU.....

zašto:

Zato što ti danas ništa nije bilo jasno.
Opet nisi rekao niti jednu jedinu rijec o kojekakvim novim svjetskim ratovima koji se ovdje prizivaju, americkim ili ruskim balistickim raketama (prosle sedmice se cak tvrdilo da su amerikanci pazi ovo - lansirali nuklearne rakete, i da ce Putin uzvratiti po Saudiji)

Dakle to je bilo pitanje. Ovo sto si napisao je nazalost bilo gubljenje vremena, i za mene i za tebe - jer me nimalo ne zanima.
Ma ja,

začešljaj se i pravi se nevješt....

sve ti piše....

Al Quaidin program zbrinjavanja umirovljenih ratnika je jači od USA programa - pametnom je samo to dovoljno da se dobro zabrine.....

još posebno kad mašinu za ubijanje zdrma PTSP.....

Što je najveći fazon - niti jednoj državi nisu donjeli Šerijat !

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sad skontaj u čemu je problem.
Kikibombona

#4504 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Alfons Kauders wrote:
Jesi li ti svjestan sta govoris? Gerilski rat se vodi na okupiranoj teritoriji covjece, to je isto kao da su Tito i partizani picili po Austriji i Bavarskoj?! Koji nonsens majko mila.

Da bi se to desilo, Izrael bi morao uci u Liban i Siriju, kako zamisljas da do toga dodje? Tako sto ce ovi ispaliti nekoliko raketa? Pa eto imas zadnji primjer iz Gaze, kada nisu morali ulaziti. Hezbolah je jaci od Hamasa, nema sumnje, ali vise nisu u poziciji da ponove 2006 i da navuku Izrael da uleti - i svakim danom su sve slabiji.
Ti mislis da Izrael ne bi uletio i ne bi prihvatio totalni rat koji bi stalnim raketiranjem provocirali Hezbulah i Iran?

Covjece, nekoliko jebenih kacusa je blokiralo Haifu i raselilo par stotina hiljada Izraelaca.

Sta mislis kada bi udarili jacim naoruzanjem dopremljenim iz Irana?

Zar ne mislis da bi Hezbulah bio neuporedivo opasniji uz maksimalnu podrsku Irana i Sirije?
HM 2011

#4505 Re: Sirija

Post by HM 2011 »

Kikibombona wrote:
Alfons Kauders wrote:
Jesi li ti svjestan sta govoris? Gerilski rat se vodi na okupiranoj teritoriji covjece, to je isto kao da su Tito i partizani picili po Austriji i Bavarskoj?! Koji nonsens majko mila.

Da bi se to desilo, Izrael bi morao uci u Liban i Siriju, kako zamisljas da do toga dodje? Tako sto ce ovi ispaliti nekoliko raketa? Pa eto imas zadnji primjer iz Gaze, kada nisu morali ulaziti. Hezbolah je jaci od Hamasa, nema sumnje, ali vise nisu u poziciji da ponove 2006 i da navuku Izrael da uleti - i svakim danom su sve slabiji.
Ti mislis da Izrael ne bi uletio i ne bi prihvatio totalni rat koji bi stalnim raketiranjem provocirali Hezbulah i Iran?

Covjece, nekoliko jebenih kacusa je blokiralo Haifu i raselilo par stotina hiljada Izraelaca.

Zar ne mislis da bi Hezbulah bio neuporedivo opasniji uz maksimalnu podrsku Irana i Sirije?
Kontinuirano pričate o raketama koje imaju paraboličnu putanju a ne govorite o niskoletećim dalekometnim raketama...

Nema tu protivraketne odbrane....
Alfons Kauders

#4506 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

HM 2011 wrote:
Ma ja,

sve ti piše....

Al Quaidin program zbrinjavanja umirovljenih ratnika je jači od USA programa - pametnom je samo to dovoljno da se dobro zabrine.....

Jarane, tebi je jasno da pricas sam sa sobom? Javio si se na moj post, nisi rekao niti jednu rijec o onome sto sam ja pisao, vec si poceo baljezgati i vrijedjati. Boli me kurac i o Al Kaidi, i o Serijatu, i o tvojim teorijama. To nije bila tema, nije ni sad. Rekao sam ti da gubis vrijeme, tvoje analize me ni najmanje ne zanimaju. Ako nemas sta reci vezano za moj post koji si citirao, koji kurac se javljas?
HM 2011

#4507 Re: Sirija

Post by HM 2011 »

Alfons Kauders wrote:
HM 2011 wrote:
Ma ja,

sve ti piše....

Jarane, tebi je jasno da pricas sam sa sobom? Javio si se na moj post, nisi rekao niti jednu rijec o onome sto sam ja pisao, vec si poceo baljezgati i vrijedjati. Boli me kurac i o Al Kaidi, i o Serijatu, i o tvojim teorijama. To nije bila tema, nije ni sad. Rekao sam ti da gubis vrijeme, tvoje analize me ni najmanje ne zanimaju. Ako nemas sta reci vezano za moj post koji si citirao, koji kurac se javljas?
I dalje ti izgleda ništa nije jasno ? ???

Al Quaida ne uvodi šerijat u mjestima u kojima ratuje pod zastavom Islama....

Rezultat je očit, gdje god da su ratovali nisu uveli šerijat.....

Jel te boli briga za ovo što piše ?

hoćemo li malo o podmorničkom švercu WMD-a ? Poroznosti graničnih prijelaza ?
Alfons Kauders

#4508 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Kikibombona wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jeste, ali 2006. U medjuvremenu je Hezbolah oslabio, plus je angazovan u Siriji. A Izrael je ojacao, imaju neuporedivo bolju proturaketnu odbranu, imaju vise bespilotnih letjelica, imaju lekcije iz 2006. Ili mislis da su nesposobni idioti koji nisu nista naucili prosli put?

Kojim jacim naoruzanjem? Dopremljenim... Kako? Preko Iraka? Turske? Morem? Btw. to "jace naoruzanje" su imali i 2006, ali u ogranicenim kolicinama. Vece rakete je lakse otkriti i prije i nakon lansiranja, zato su se vazda oslanjali na lakse rakete - ne zato sto nisu mogli dobiti nista bolje. Jedno je prebaciti par raketa od 122mm na brdo i lansirati ih bez ikakve mehanizacije - pokusaj isto uraditi s raketama kalibra 300mm i vise.
HM 2011

#4509 Re: Sirija

Post by HM 2011 »

Alfons Kauders wrote:
Kikibombona wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jeste, ali 2006. U medjuvremenu je Hezbolah oslabio, plus je angazovan u Siriji. A Izrael je ojacao, imaju neuporedivo bolju proturaketnu odbranu, imaju vise bespilotnih letjelica, imaju lekcije iz 2006. Ili mislis da su nesposobni idioti koji nisu nista naucili prosli put?

Kojim jacim naoruzanjem? Dopremljenim... Kako? Preko Iraka? Turske? Morem? Btw. to "jace naoruzanje" su imali i 2006, ali u ogranicenim kolicinama. Vece rakete je lakse otkriti i prije i nakon lansiranja, zato su se vazda oslanjali na lakse rakete - ne zato sto nisu mogli dobiti nista bolje. Jedno je prebaciti par raketa od 122mm na brdo i lansirati ih bez ikakve mehanizacije - pokusaj isto uraditi s raketama kalibra 300mm i vise.
http://www.jpost.com/Defense/Iran-is-de ... e-missiles

lik kontinuirano obmanjuje i obezvrijeđuje potencijal za belaj....
Last edited by HM 2011 on 09/09/2013 19:18, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#4510 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

HM 2011 wrote:
Alfons Kauders wrote:
HM 2011 wrote:
Ma ja,

sve ti piše....

Halo momak, razumijes li ti bosanski? Jesi li ti procitao na sta si odgovorio? I ovaj put, i prosli i pretprosli. Ne zanima me, nije tema - nadovezao si se na moj post koji nema blage jebene veze ni s tobom ni s tvojim idejama, koje me nimalo ne zanimaju niti ce me ikad zanimati. Ili samo volis pricati sam sa sobom? Kucaj do sutra - ja necu citati.
HM 2011

#4511 Re: Sirija

Post by HM 2011 »

Alfons Kauders wrote:
HM 2011 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Halo momak, razumijes li ti bosanski? Jesi li ti procitao na sta si odgovorio? I ovaj put, i prosli i pretprosli. Ne zanima me, nije tema - nadovezao si se na moj post koji nema blage jebene veze ni s tobom ni s tvojim idejama, koje me nimalo ne zanimaju niti ce me ikad zanimati. Ili samo volis pricati sam sa sobom? Kucaj do sutra - ja necu citati.
Kontinuirano obezvrijeđuješ potencijal za belaj....
Alfons Kauders

#4512 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

HM 2011 wrote:
A nedokaznog lika majko moja. Ne zanimaju me tvoje procjene, nimalo. Nemoj gubiti vrijeme.
HM 2011

#4513 Re: Sirija

Post by HM 2011 »

Alfons Kauders wrote:
HM 2011 wrote:
A nedokaznog lika majko moja. Ne zanimaju me tvoje procjene, nimalo. Nemoj gubiti vrijeme.
PA bi li ti bilo drago da neko tukne 10 cruise missiles sa 50 kila sarina na veće gradske centre Izraela....

Ili da prošvercuje isti taj Sarin na tlo neke razvijenije zemlje i aktivira ga u centru grada....

Ili da isti taj sarin prošvercuje na magarcima 500 po 500 grama u bilo koji izraelski gradić.....

ili bilo kakav belaj koji uključuje WMD ili kombinaciju svega toga ?

Ja sam tebi nedokazan - jel..... Ja zaista ne bih volio da ti bilo ko dokazuje bilo šta drugo osim ovih riječi.....

Ali moram napomenuti da Al Quaida gdje god da se borila nije uvela šerijat nego kontra - rezultati aktivnosti pokazuju....

ergo

Al Quaida borci protiv Islama..

Neka izvole i dokažu suprotno počev od Egipta, jer me ono sa Egiptom naljutilo, ono je dno dna, on ni staljin nije radio...
Alfons Kauders

#4514 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

HM 2011 wrote:
Alfons Kauders wrote:
HM 2011 wrote:
PA bi li ti bilo drago da neko tukne 10 cruise missiles sa 50 kila sarina na veće gradske centre Izraela....

Ili da prošvercuje isti taj Sarin na tlo neke razvijenije zemlje i aktivira ga u centru grada....

Ili da isti taj sarin prošvercuje na magarcima 500 po 500 grama u bilo koji izraelski gradić.....

Ja sam tebi nedokazan - jel..... Ja zaista ne bih volio da ti bilo ko dokazuje bilo šta drugo osim ovih riječi.....

Ali moram napomenuti da Al Quaida gdje god da se borila nije uvela šerijat nego kontra - rezultati aktivnosti pokazuju....

ergo

Neka izvole i dokažu suprotno počev od Egipta, jer me ono sa Egiptom naljutilo, ono je dno dna, on ni staljin nije radio...
Ponavljam, nisam uopste citao. Nastavi gubiti vrijeme. Mozda fasujes i cir radi mene, sta cu ti ja.
HM 2011

#4515 Re: Sirija

Post by HM 2011 »

Alfons Kauders wrote:
HM 2011 wrote:
Alfons Kauders wrote:

ergo

Ponavljam, nisam uopste citao. Nastavi gubiti vrijeme. Mozda fasujes i cir radi mene, sta cu ti ja.
Pa šta je bilo, zar sad gubim vrijeme ?

Ma joj..................

Ništa ja predlažem da u svrhu svjetske sigurnosti neko obriše ovih par zadnjih stranica - i usput meni uplati 5.000.000 EUR, porijeklom halal imovine, da ja idem čuvati krave, da ne gubim vrijeme.....
Alfons Kauders

#4516 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

HM 2011 wrote:

Ma joj..................

Ništa ja predlažem da u svrhu svjetske sigurnosti neko obriše ovih par zadnjih stranica - i usput meni uplati 5.000.000 EUR, porijeklom halal imovine, da ja idem čuvati krave, da ne gubim vrijeme.....
Ovo sam procitao. Sta ces, stvar navike, cim vidim cifru i EUR pazljivo citam. :D

Nemoj ni to. Ja ti ne bi dao dvije nacrtane ovce da cuvas, a ti bi krave? I to prave?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4517 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

i ovog bashara isto nabijem na qooratz
Challenger__

#4518 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ratnohuškači se povlače...?

1. Rusija (Lavrov) predlaže da Sirija svoje hemijsko naoružanje preda pod nadzor međunarodne zajednice i tako spriječi napad Russia has urged Syria ;

2. Sirija pozdravlja prijedlog Kremlja Damascus welcomes Russia’s call

3. Keri: "Asad može da preda oružje" Džon Keri izjavio...
Avetinho

#4519 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Zar ima takva dobrica hemijsko oruzje?
_majevica_

#4520 Re: Sirija

Post by _majevica_ »

Challenger__ wrote:Ratnohuškači se povlače...?

1. Rusija (Lavrov) predlaže da Sirija svoje hemijsko naoružanje preda pod nadzor međunarodne zajednice i tako spriječi napad Russia has urged Syria ;

3. Keri: "Asad može da preda oružje" Džon Keri izjavio...
Da SAD popusti.Da se hemijsko oruzije unisti...Opet u Siriji predstoji medjusobno klanje...zaglibili su totalno...
udrch

#4521 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:Ratnohuškači se povlače...?

dobro je da to priznaješ..posebno za ove prve..čitavo vrijeme ga napucavaju ko kera, a sad bježe..
sarajevoxxxx

#4522 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

_majevica_ wrote:
apsidejzi wrote:Eno sirijci haknuli avazov forum :lol: :lol: :lol:
Postavili umjesto stranice foruma..neki svoj blog...izmedju ostalog ima par videa..najsvirepijih zlocina nad
vojskom Asada...ebote zar je moguce tu vrstu zlocina covjek covjeku da uradi...ne bitno ko nad kim vrsi te zlocine..
nego te vrste ubistava/zlocina nema ni u poznatim horor filmovima...
- Da kažu da hakiranjem foruma šalju poruku našoj zemlji i našoj vladi koja podržava teroriste u njihovom ubijanju nevinih Sirijaca.

- Jedini primjer maskra kojeg su hakeri na stranici naveli je onaj u Huli, a kojeg su počinile režimske snage. Pozivaju se na masakr za koje su odgovorne paravojne režimske formacije.
sarajevoxxxx

#4523 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

evo već su sklonuli Forum je trenutno u fazi rekonstrukcije.
Challenger__

#4524 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

_majevica_ wrote: Da SAD popusti.Da se hemijsko oruzije unisti...Opet u Siriji predstoji medjusobno klanje...zaglibili su totalno...
Ma kakvo popuštanje... Ispali su debili, nemaju podršku američkih građana, nemaju podršku Kongresa, nemaju podršku svijeta. Kremlj im spašava obraz, džentlmenski, da ne izgledaju poniženi.

Antologijski diletanti.
husein_kapetan

#4525 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

HM 2011 wrote:

Ma joj..................

Poštovani.
Ne postoji logika misao ili ideja u bilo kom obliku koja se snagom riječi može nositi sa ideologiom ma koliko ona ograničena bila.Stoga i bilo kakva racionalna diskusija po bilo čemu je gotovo nemoguća.
Stoga ne treba trošiti vrijeme na ove sterilne diskusije jer se istim stavlja u istu ravan sa oponentom.
Vlastite ideje i gledišta treba dijeliti sa osobama koje su prije svega spremne saslušati.
Neke stvari se ne daju naučiti... jednostavno ili ih imaš ili nemaš..
Pozdav
Last edited by husein_kapetan on 09/09/2013 19:59, edited 1 time in total.
Locked