Nisam upratio, ISIL optužuje Katar?Co0l wrote:Ruski kreteni da guraju ISIL-ovu pricu?Nemoguce!Challenger__ wrote:Nakon dana šutnje, prve špekulacije. Za sada, u ruskim poluzvaničnim krugovima, na listi osumnjičenih vlada (mogući naručilac zločina) spominje se Katar.
Egipat (pročitati prvi post)
- Challenger__
#4501 Re: Egipat (pročitati prvi post)
- Challenger__
#4502 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Moliću lijepo, šta je u toj izjavi "kretensko"?Co0l wrote:Kakav kreten,nemam riječi,kakav kretenMedvedev: Ruski avion možda oboren terorističkim činom
- Co0l
#4503 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Sta je u Obaminoj bilo?Challenger__ wrote:Moliću lijepo, šta je u toj izjavi "kretensko"?Co0l wrote:Kakav kreten,nemam riječi,kakav kretenMedvedev: Ruski avion možda oboren terorističkim činom
- Co0l
#4504 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Terorizam,opcenito.Challenger__ wrote:Nisam upratio, ISIL optužuje Katar?Co0l wrote:Ruski kreteni da guraju ISIL-ovu pricu?Nemoguce!Challenger__ wrote:Nakon dana šutnje, prve špekulacije. Za sada, u ruskim poluzvaničnim krugovima, na listi osumnjičenih vlada (mogući naručilac zločina) spominje se Katar.
De nam reci,ko je jos od zemalja 'na listi'?
- Challenger__
#4505 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Pitanje nije odgovor. Još jednom, šta je u izjavi Medvedova "kretensko"?Co0l wrote:Sta je u Obaminoj bilo?
- Challenger__
#4506 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Nikakav odgovor koji ukazuje na paradigmu "Cool-ove logike".Co0l wrote:Terorizam,opcenito.
Ko to "vi"? Da se nisi u međuvremenu multiplicirao?
- Co0l
#4507 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Pa odgovor je-isto ono sto je i u Obaminoj bilo.Challenger__ wrote:Pitanje nije odgovor. Još jednom, šta je u izjavi Medvedova "kretensko"?Co0l wrote:Sta je u Obaminoj bilo?
- Co0l
#4508 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Nemoj ti samo neciju logiku prozivat a nisi u stanju skontat da se ovo odnosi na tvoje pisanje od prije par dana vezano na ovu temu a koje su svi ismijali nakon ruskih izjava.Challenger__ wrote:Nikakav odgovor koji ukazuje na paradigmu "Cool-ove logike".Co0l wrote:Terorizam,opcenito.
Ko to "vi"? Da se nisi u međuvremenu multiplicirao?
I kakvi 'vi'?
Last edited by Co0l on 09/11/2015 23:18, edited 1 time in total.
- Challenger__
#4509 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Razlika je drastična. Obamina i Cameronova izjava dolaze dok istraga tako reći nije ni počela. Medvedovljeva kada je dobar dio istrage završen. Plus, izjava je vrlo obazriva jer sadrži bitan momenat - "možda".Co0l wrote:Pa odgovor je-isto ono sto je i u Obaminoj bilo.
Prvo je nepristojno i neodgovorno prejudiciranje rezultata istrage a drugo je izjava koja je zasnovana na dosadašnjoj istrazi.
Prvo je ništa, a drugo je nešto.
Kontaš, ba.
- Challenger__
#4510 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ma kakvo ismijavanje... Pokušaj ismijavanja dolazi samo od takvih kao što si ti. Sve što sam napisao stoji i tu nema nikakve kolizije ili kontradikcije.Co0l wrote:Nemoj ti samo neciju logiku prozivat a nisi u stanju skontat da se ovo odnosi na tvoje pisanje od prije par dana vezano na ovu temu a koje su svi ismijali nakon ruskih izjava.
I kakvi 'vi'?
-
sarajevoxxxx
#4511 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Opet me Čeli ovim svojim pravdanjem podsjeti na onaj primjer sa malim dječakom koji se sav umrljan od kolača pravda kako ih on nije pojeo heheChallenger__ wrote:Razlika je drastična. Obamina i Cameronova izjava dolaze dok istraga tako reći nije ni počela. Medvedovljeva kada je dobar dio istrage završen. Plus, izjava je vrlo obazriva jer sadrži bitan momenat - "možda".Co0l wrote:Pa odgovor je-isto ono sto je i u Obaminoj bilo.
Prvo je nepristojno i neodgovorno prejudiciranje rezultata istrage a drugo je izjava koja je zasnovana na dosadašnjoj istrazi.
Kontaš, ba.
Last edited by sarajevoxxxx on 09/11/2015 23:21, edited 1 time in total.
- Co0l
#4512 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Sta je ba istraga dobrim dijelom zavrsena?Challenger__ wrote:Razlika je drastična. Obamina i Cameronova izjava dolaze dok istraga tako reći nije ni počela. Medvedovljeva kada je dobar dio istrage završen. Plus, izjava je vrlo obazriva jer sadrži bitan momenat - "možda".Co0l wrote:Pa odgovor je-isto ono sto je i u Obaminoj bilo.
Kontaš, ba.
- Co0l
#4513 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Nema potrebe da i ja citiram tvoje postove vezano za to,vec su nekoliko puta citirani.Svakako bi ti opet istu plocu vrtio.Challenger__ wrote:Ma kakvo ismijavanje... Pokušaj ismijavanja dolazi samo od takvih kao što si ti. Sve što sam napisao stoji i tu nema nikakve kolizije ili kontradikcije.Co0l wrote:Nemoj ti samo neciju logiku prozivat a nisi u stanju skontat da se ovo odnosi na tvoje pisanje od prije par dana vezano na ovu temu a koje su svi ismijali nakon ruskih izjava.
I kakvi 'vi'?
- Challenger__
#4514 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Iznositi pretpostavke prije okončanja elementarne istrage (i to šefovi država) je neodgovorno, skandalozno. Takva praksa (9/11, irački MWD i slično) je dovela do niza katasrtofa.
To je neshvatljivo i izraz je poodmaklog političkog ludila.
-
Avetinho
#4515 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ma cijerla ekipa su im kreteni, putinko ponajveci. Cuj bomba u avionu. Svi znamo da se to rusima ne moze desiti u Egiptu. Sjecas se kako smo se neki dan lijepo smijali Obami i kitili mu ime raznim pridjevima kad je istu glupost odvalio.Co0l wrote:Kakav kreten,nemam riječi,kakav kretenMedvedev: Ruski avion možda oboren terorističkim činom
- Challenger__
#4516 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Pa "vrti", ko ti brani. Što sam pisao tada, pišem i sada.Co0l wrote:Nema potrebe da i ja citiram tvoje postove vezano za to,vec su nekoliko puta citirani.Svakako bi ti opet istu plocu vrtio.
- Co0l
#4517 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ljudi su i objasnili na cemu su temeljili svoje pretpostavke.Znaci,nisu lupali tek tako.To sto su dan prije Rusa imali neka saznanja ili su ih prije njih bili spremni podijeliti,je ruski problem.Challenger__ wrote:Iznositi pretpostavke prije okončanja elementarne istrage (i to šefovi država) je neodgovorno, skandalozno. Takva praksa (9/11, irački MWD i slično) je dovela do niza katasrtofa.
- Co0l
#4518 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Nije problem sto je Obama to izjavio.Problem je sto RT to nije objavio.Avetinho wrote:Ma cijerla ekipa su im kreteni, putinko ponajveci. Cuj bomba u avionu. Svi znamo da se to rusima ne moze desiti u Egiptu. Sjecas se kako smo se neki dan lijepo smijali Obami i kitili mu ime raznim pridjevima kad je istu glupost odvalio.Co0l wrote:Kakav kreten,nemam riječi,kakav kretenMedvedev: Ruski avion možda oboren terorističkim činom
-
Avetinho
#4519 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Znam, ali ipak je drugacije kad to izjavi najmocniji covjek planete, a drugacije tamo tek neki treci.
- Challenger__
#4520 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Nećemo se složiti, nikako. Šta ćemo sa Katarom? Da njih i ISIL-ovo "priznanje" povežemo preko tvoje "logike"?Ljudi su i objasnili na cemu su temeljili svoje pretpostavke.Znaci,nisu lupali tek tako.To sto su dan prije Rusa imali neka saznanja ili su ih prije njih bili spremni podijeliti,je ruski problem.
-
Avetinho
#4521 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Samo bolan ti i mozdas jos tek poneko mlado putince ne vidi da konstantno pises gluposti. Maloprije si dobro rekao, pises sada sto si pisao ranije. Tacno. Pises gluposti i sada i ranije. Eno ima citat, nemoj da kopam, kako je klempavi kreten Obama izjavio da je avion pao kao posljedica teroristickog akta. Svakom drugom je onda jasno da je i Medvjededova izjava kretenska, ali jos gore, jer kasni sedam dana.Challenger__ wrote:Nećemo se složiti, nikako. Šta ćemo sa Katarom? Da njih i ISIL-ovo "priznanje" povežemo preko tvoje "logike"?Ljudi su i objasnili na cemu su temeljili svoje pretpostavke.Znaci,nisu lupali tek tako.To sto su dan prije Rusa imali neka saznanja ili su ih prije njih bili spremni podijeliti,je ruski problem.
- Co0l
#4522 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ko bi bio katarski izvodjac radova u tom slucaju i ko god da je, sta bi zajednicko bilo tom cinu kojeg bi izvrsio katarski izvodjac radova i ISIL-ovom,ako se ne aludira na istog izvodjaca? Kad si odgovoris na to pitanje,skontaces poveznicu.Valjda.I ne rece ti,sta se prica,koje su jos zemlje na toj listi iz ruskih kuloara?Challenger__ wrote:Nećemo se složiti, nikako. Šta ćemo sa Katarom? Da njih i ISIL-ovo "priznanje" povežemo preko tvoje "logike"?Ljudi su i objasnili na cemu su temeljili svoje pretpostavke.Znaci,nisu lupali tek tako.To sto su dan prije Rusa imali neka saznanja ili su ih prije njih bili spremni podijeliti,je ruski problem.
- Challenger__
#4523 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Postupak a ne izjave i njihov sadržaj. Davati dalekosežne pretpostavke u tako delikatnoj situaciji kada je istraga bila u povoju je izraz nezapamćenog političkog neukusa. To je skandalozni primitivizam nedoličan piljarima a kamo li šefovima država.Co0l wrote:cim si onako apriori ismijao njihove izjave,koje su,kasnije i Rusi dobrim dijelom potvrdili.I to samo zato sto su dosle od njih.
Ali, razumijem da to nekima nije jasno, nije da ne razumijem...
Last edited by Challenger__ on 09/11/2015 23:51, edited 1 time in total.
-
Avetinho
#4524 Re: Egipat (pročitati prvi post)
De nam otkrij, vidim da si upucen, kakvi su rezultati istrage? Neko poslao tviter, pa ga ti procitao? Slicno sa ovim o Kataru? Sta bolan opet lupas, tek avion pao, a ti znas kad Medvjedev progovori da je istraga zavrsena.Challenger__ wrote:Postupek a ne izjave i njihov sadržaj. Davati dalekosežne pretpostavke u tako delikatnoj situaciji kada je istraga bila u povoju je izraz nezapamćenog političkog neukusa. To je skandalozni primitivizam nedoličan piljarima a kamo li šefovima država.Co0l wrote:cim si onako apriori ismijao njihove izjave,koje su,kasnije i Rusi dobrim dijelom potvrdili.I to samo zato sto su dosle od njih.
Ali, razumijem da to nekima nije jasno, nije da ne razumijem...
Dok lik ne procita nesto u Ruskajoj Pravdaji ili na advancetu, nije se ni desilo. Kakva karikatura od lika.
- Challenger__
#4525 Re: Egipat (pročitati prvi post)
ISIL kao neka impersonalna apstrakcija i Katar kao osumnjičeni naručilac nisu isto. To ti je jasno i ne vjerujem da ti to nije jasno.Co0l wrote:Ko bi bio katarski izvodjac radova u tom slucaju i ko god da je, sta bi zajednicko bilo tom cinu kojeg bi izvrsio katarski izvodjac radova i ISIL-ovom,ako se ne aludira na istog izvodjaca? Kad si odgovoris na to pitanje,skontaces poveznicu.Valjda.I ne rece ti,sta se prica,koje su jos zemlje na toj listi iz ruskih kuloara?
Ovo drugo... To je i za mene intrigantno jer zapažam da insistiraju samo na utvrđenim činjenicama, pa čak i sada kada su obrađene crne kutije (a navodno isključuju mogućnost kvara) ne stoje na kategoričkoj poziciji da je to bio teroristički čin, ali "po svemu sudeći jeste", odnosno da je vrlo, vrlo moguć. Tim prije su te nezvanične aluzije intrigantnije.
Baš zato sam ih prenio jer odudaraju od zvaničnog pristupa koji se drži tišine i step-by-step utvrđivanja činjenica.
Tih par autora je onako, BTW, bacilo svjetlo sumnje na Katar.
Sumnje a ne tvrde optužbe.
Nisam zapazio da ti krugovi sumnjiče druge, za sada.
Last edited by Challenger__ on 09/11/2015 23:55, edited 1 time in total.