Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ironman1921
#4501 Re: Liverpool FC
Oceli smjeti igrati danas?
- burekdzijabezmesa
#4502 Re: Liverpool FC
jbg svako ima svoje mišljenje, po meni Rodgers ima odlične opcije na svim pozicijama i solidno vodi ekipu, ali Sterling mi kad god gledam Liverpool a trudim se da ispratim svaku, nekako vazda ispada u odsudnim trenucima, sorry al to je moje mišljenjevaučer wrote:Da ode Sterling?burekdzijabezmesa wrote:još da ode Sterling pa da nema više prokockanih akcija
![]()
- vaučer
#4503 Re: Liverpool FC
Pa jadan ne bio momku je 18 godina, zar ga ti sudiš kao npr Downinga ili Colea koji bi trebali biti ispred Sterlinga po svemu kao višegodišnji profesionalci u zrelim godinama? Nema smisla, momak je odigrao polusezonu nogometa u prvoj ekipi i to samo jer smo tanki radi ove gore dvojice koji su preloši.
Slažem se, nije naročito produktivan ali pobogu pa klinac je koji će tek za pet godina biti na pragu svojih najboljih godina.
Slažem se, nije naročito produktivan ali pobogu pa klinac je koji će tek za pet godina biti na pragu svojih najboljih godina.
- burekdzijabezmesa
#4504 Re: Liverpool FC
ako bi na taj način počeli da razmišljamo onda ne bi trebao ni biti u prvoj postavi, ipak je Liverpool previše velik klub da bi dozvolio sebi da se klinci "uvježbavaju" tako što će kockati čiste šansevaučer wrote:Pa jadan ne bio momku je 18 godina, zar ga ti sudiš kao npr Downinga ili Colea koji bi trebali biti ispred Sterlinga po svemu kao višegodišnji profesionalci u zrelim godinama? Nema smisla, momak je odigrao polusezonu nogometa u prvoj ekipi i to samo jer smo tanki radi ove gore dvojice koji su preloši.
- Gandalf
#4505 Re: Liverpool FC
vidjećemo kako će se Sturidge pokazati - mišljenja sam da nam je trebao napadač, dakle igrač koji zabija golove često i vuče cijelu ekipu naprijed, neko ko će sa Suarezom zgromiti svaku odbranu, a protivnika dobro izmoriti kako nam ne bi mogao harati po našem 16-ercu, a dobili smo krilo, u najboljem slučaju lažnu 9-ku, neću kritikovati unaprijed jer će se pravo stanje koliko je on stvarno dobar vidjeti tek nakon mjesec-dva,
a ako je stvarno pravo pojačanje očekujem da proigra već u prvoj sedmici - iskreno, sumnjam da je Sturridge baš taj igrač koji nam je silno trebao i koji će nam dati novi zamah u igri i na tabeli, nadam se da griješim pa da nismo sebi na vrat natovarili još jednog Colea, Hendersona, Downinga i slične igračke bisere.
a ako je stvarno pravo pojačanje očekujem da proigra već u prvoj sedmici - iskreno, sumnjam da je Sturridge baš taj igrač koji nam je silno trebao i koji će nam dati novi zamah u igri i na tabeli, nadam se da griješim pa da nismo sebi na vrat natovarili još jednog Colea, Hendersona, Downinga i slične igračke bisere.
-
Mustang1
#4506 Re: Liverpool FC
Ova sezona je izgubljena i ako ces kada davati sanse mladjim igracima i uigravati,provjeravati neke igrace onda je pravo vrijeme za to .. Da ne bude opet i sljedece sezone isto sranje kao i prethodnih par godina .. Nakupuje se igraca pa onda kad pocne sezona to je izgovor.. I tako godinama ..
- burekdzijabezmesa
-
The Realist
#4508 Re: Liverpool FC
Sturidge ima veliki potencijal, veliki je talenat, ali treba ga neko naučiti na igra više timski, inače bi mogao nastati problem sa situacijom u kojoj imate dva igrača koja vole malo više držati loptu u svojim nogama.
Suarez ove sezone ima 6 šuteva po utakmici što je najviše u ligi i više od 2 šuta više po utakmici u odnosu na RVP-a (uzimam njega kao vodećeg strelca) i ima običaj biti sebičniji (sve OK to da mu treba više kvalitetnih igrača) i sa dva takva igrača, to može postati problem.
Sa druge strane, ako se natjera Sturidge da igra više timski, te se i Suarez malo promijeni, mogao bi vam napada jako, jako dobar postati.
Suarez ove sezone ima 6 šuteva po utakmici što je najviše u ligi i više od 2 šuta više po utakmici u odnosu na RVP-a (uzimam njega kao vodećeg strelca) i ima običaj biti sebičniji (sve OK to da mu treba više kvalitetnih igrača) i sa dva takva igrača, to može postati problem.
Sa druge strane, ako se natjera Sturidge da igra više timski, te se i Suarez malo promijeni, mogao bi vam napada jako, jako dobar postati.
- vaučer
#4509 Re: Liverpool FC
U pravu si Realist, ali mislim kako je već vidljivo kroz nedavnu Rodgersovu izjavu (kako je on taj koji određuje tko će gdje igrati) i u Sturridgeovom prvom intervjuu (gdje je govorio kako nema problema igrati gdje mu se kaže i raditi za tim i menadžera) da se od Rodgersa neće tolerirati kronično soliranje ili loša timska igra, manjak defanzivnog zalaganja i sl. Mislim da je momak naučio lekciju u dva kluba gdje je imao problem ostvariti redovitu igru i da će dati sve od sebe u Liverpoolu kako bi iskoristio datu mu priliku da se nametne kao prvotimac i da se napokon ostvari potpuno kao igrač.
U svakom slučaju očekujem njegov solidan doprinos ove godine i daljnje napredovanje u slijedećoj sezoni.
U svakom slučaju očekujem njegov solidan doprinos ove godine i daljnje napredovanje u slijedećoj sezoni.
- BHF_Manijak
#4510 Re: Liverpool FC
Moze neko objasnit ovo u vezi Rodgersa i Sterlinga? 
-
Teufik
#4511 Re: Liverpool FC
Ukratko,Rodgers se ne da zahebavati.Ne znam cijeli kontekst ove price (da li ga je ovaj Sterling nesto prekinuo dok je Rodgers pricao ili ima nesto od prije?) ali je lijepo vidjeti da trener drzi konce u svojim rukama.BHF_Manijak wrote:Moze neko objasnit ovo u vezi Rodgersa i Sterlinga?
- burekdzijabezmesa
#4512 Re: Liverpool FC
u toku jedne utakmice prije ovog treninga na klipu, Rodgers mu je sa aut linije davao neke upute, na šta mu je Sterling odbrusio "steady", što bi ti bilo približno onom "de smiri živce"BHF_Manijak wrote:Moze neko objasnit ovo u vezi Rodgersa i Sterlinga?
i onda na ovom treningu ga upozorava da će biti na prvom avionu za nazad odakle je došao, ukoliko se to ponovi.
- vaučer
#4513 Re: Liverpool FC
2-0, pola sata igre na Anfieldu, Sterling i Suarez.
- PrtiBeeGee
#4514 Re: Liverpool FC
Evo bas komentatori na ESPN-u govore o tome dali ce Sturridge igrati poziciju klasicnog napadaca sto je trazio da igra u Chelse-u ili ce zavrsiti na neke od dvije pozicije kraj Suareza bilo to lijevo ili desno. Cak su spomenuli da ih ne bi cudilo da igra zajedno sa Suarezom u vrhu napada, i ako to BR ne praktikuje u svojoj formaciji od kako je dosao u Liverpool... Sve u svemu ovih 2:0 za prvih 45min je odlicno, jer Liverpool veceras igra razigrano sa dosta pasova osim sto Henderson prebaci sa desne strane na lijevu u Engleskom stilu
... Dowing opet dobar
YNWA
- horion_bosona
#4515 Re: Liverpool FC
bice zanimljivo 13-tog... 
- Gandalf
#4516 Re: Liverpool FC
drago mi je zbog Sterlinga, svaki dobar potez je njemu dodatni podsticaj da zapne još više, a naročito kada zabije nezgodnom Sunderlendu gol
Kakva asistencija Gerrarda, k'o iz najboljih dana
A Suarez k'o Suarez, ultra megaggiga zajeban i otresa odbrane u stilu Bud Spencera 
- Logovan
#4517 Re: Liverpool FC
Suarez čini pola ekipe. Ovakvi igrači trebaju Liverpoolu. Jedna od boljih kupovina u zadnjih desetak godina.
-
Mustang1
#4518 Re: Liverpool FC
Po kvalitetu treba takvih igraca .. Ali da bude potpuno isti tip igraca jok
Sad kad je ovaj Sturridge dosao trebalo bi sta i u odbranu dovesti i sredinu ali defanzivno ako se vec ne moze pravi kreativac pas-igrac dovesti .. Sta je sa onim Bainesom jedno vrijeme se o njemu govorilo .. On je strasan igrac i strasno dobro bi nam dosao
-
The Realist
#4519 Re: Liverpool FC
Baines? Onaj iz Evertona? Teško da će odatle vama, a osim toga, zar vam nije bolje nekog boljeg odbrambenog dovoditi. Baines je svu reputaciju stekao ofanzivnim sposobnostima, dok defanzivno nije nešto.
Evo, jučer sjajan, gol, ali i ovo:

Ne kažem da je on mogao čuvati ovolikog igrača, ali, mu je pozicioniranje bilo katastrofalno, a ovo nije prvi puta da ovako ispada. Ovo mu je velika mana. Ono, nije on loš igrač, pogotovo što nema bekova, pogotovo lijevih, ali nije baš neka vrhunska klasa.
Ako govoriš o nekom drugom Bainesu, e hebiga onda
.
Evo, jučer sjajan, gol, ali i ovo:

Ne kažem da je on mogao čuvati ovolikog igrača, ali, mu je pozicioniranje bilo katastrofalno, a ovo nije prvi puta da ovako ispada. Ovo mu je velika mana. Ono, nije on loš igrač, pogotovo što nema bekova, pogotovo lijevih, ali nije baš neka vrhunska klasa.
Ako govoriš o nekom drugom Bainesu, e hebiga onda
- horion_bosona
#4520 Re: Liverpool FC
ma kakav Baines i Liverpool, to su naklapanja od prije godinu-dvije... taj moze samo u United, eventualno Chelsea za masnu sumu kad ode Cole...

ako je ovo tacno onda svaka cast Rodgersu, trebao bi taj Sturridge izbaciti iz glave bubice o sebi kao bitnom fudbaleru, kao sto ih obicno imaju nerealizirani "veliki" talenti... i nek mu zabrani da ulazi unatraske na teren, to je pravo preseravanje...Liverpool manager Brendan Rodgers has told new signing Daniel Sturridge his £12million move to Anfield represents his last chance to succeed at a big club.
- AmiĐa_Idriz
#4521 Re: Liverpool FC
joooj komentatora na sport klubu sinoć...prođe suarez onog lika i dade go i kaže komentator:
"Prava je misterija kako je Urugvajac ostao na nogama "
Bilo kako bilo,odavno se nisam osjecao ovako..u 4 kola gol razlika 10:3 (koliko sam ja upratio
)
YNWA
"Prava je misterija kako je Urugvajac ostao na nogama "
Bilo kako bilo,odavno se nisam osjecao ovako..u 4 kola gol razlika 10:3 (koliko sam ja upratio
YNWA
- Charuga
- Globalni moderator
- BHF_Manijak
#4523 Re: Liverpool FC
Ne znam za ovo, o cemu se radi?horion_bosona wrote: i nek mu zabrani da ulazi unatraske na teren, to je pravo preseravanje...
- Kemal Malovčić
#4524 Re: Liverpool FC
Posto sam navijač Liverpula, nadam se da me prifatate.
- Charuga
- Globalni moderator
#4525 Re: Liverpool FC
Ma ti si priFacen na svakoj temi, nema brines ...Kemal Malovčić wrote:Posto sam navijač Liverpula, nadam se da me prifatate.