+ rip ime na zadnjoj sajbiamar1994 wrote:Live from Šip: skupise se trojica, cetvorica kod konzuma sa TDI ljutim masinama i turiranje.Stadose i ide prica citiram: buraz ja ubacio u prvu, iso sve do 4500 obrtaja oca mi, buraz presalto u drugu i opet do.....
![]()
Ljute masine su: Golf Ćetvorka(china xenoni,zakucano, lik ne vidi nista vise od volana), A3 i auto ko saliveno za trke, strasni A4 karavan 1999god![]()
![]()
Nisam vise htio slusat pa sam otisao, muka mi dosla, i kad zagine "bio dobar momak, ne bi mrava zgazio"![]()
![]()
![]()
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
quarterback
#4501 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- ranger
#4502 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pokri ga jaknom neofirnokloniran wrote:nasi na kraju ko slag na tortu![]()
A viđe li iko kod rusa nožinu za pasom
- Optimist
#4503 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Identicna stvar se meni dogodila u Potocima, na ulazu u mostar. Ima onaj veliki pravac, a sa svih strana su kuce i prilazi istima. Ja preticem gradski autobus koji se kretao stvarno presporo a ispred jedne kuce auto se ukljucuje i direkt ispred mene. Spasilo me to sto se ovaj ponovo vratio na prosirenje tj otisao skroz na njegovo desno.
Ko bi bio kriv da se zaista dogdila nezgoda, ne znam.
-
530i
#4504 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kriv bi bio onaj ko je preticao, nema sumnje.
-
Fauja Singh
#4505 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne znam kako ako je ovaj preticao na mjestu gdje je isprekidana, tj. na mjestu dozvoljenom za preticanje, naravno pod uslovom da nema nikoga iz suprotnog pravca a kao sto smo vidjeli da i nije bilo.
Ne moze on (niti bilo ko ko pretice) znati hoce li se sa neke sporedne ulice neko ukljuciti na glavnu cestu bez da je pogledao na obje strane, zato nas i uce (bar su mene ucili) da kad se ukljucujes u saobracaj gdje je dvosmjerna cesta da se pogleda i lijevo i desno, a sto ovaj vozac ocito nije uradio.
Uglavnom ruzna situacija, za dlaku izbjegnut udes.
Ne moze on (niti bilo ko ko pretice) znati hoce li se sa neke sporedne ulice neko ukljuciti na glavnu cestu bez da je pogledao na obje strane, zato nas i uce (bar su mene ucili) da kad se ukljucujes u saobracaj gdje je dvosmjerna cesta da se pogleda i lijevo i desno, a sto ovaj vozac ocito nije uradio.
Uglavnom ruzna situacija, za dlaku izbjegnut udes.
-
klixo
#4506 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Auto koje krece iz stanja mirovanja i ukljucuje se sa sporedne na glavnu saobracajnicu ima prednost nad autom u pokretu na glavnoj saobracajnici ? Cisto sumnjam.530i wrote:Kriv bi bio onaj ko je preticao, nema sumnje.
- KB9
#4507 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
samo sto je ta kretnja eto igrom slucaja u pogresnoj traci 
- relax11
#4508 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ali on ima dozvolu kretati se tom trakom u tom trenutku, odnosno ima isprekidanu i pravo preticanja
Uglavno hebeno hahahha
Uglavno hebeno hahahha
-
530i
#4509 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prije preticanja vozač se mora uvjeriti da ne ugrožava sigurnost nikoga itd. itd....kako već ide taj član u ZOBS-u. U najboljem slučaju krivica bi bila podijeljena 50-50%.
-
klixo
#4510 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma ni podjeljena , stanes pogledas lijevo pogledas desno i onda se ukljucujes na cestu(pretpostavljam da je postavljen znak STOP) ,a ovaj to nije uradio.
Automobil kreatora video snimka je apsolutno propisno preticao jer se drugi automobil tek na pola preticanja pojavljuje.
Automobil kreatora video snimka je apsolutno propisno preticao jer se drugi automobil tek na pola preticanja pojavljuje.
- Optimist
#4511 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U mom slucaju, upravo to sam i uradio. Nikoga nije bilo i krenuo u preticanje. Kad sam bio na pola autobusa, odjednom se pojavljuje vozilo ispred mene koje se ukljucivalo sa sporednog puta. Dakle njega nije nigdje bilo kad sam zapoceo radnju obilazenja.530i wrote:Prije preticanja vozač se mora uvjeriti da ne ugrožava sigurnost nikoga itd. itd....kako već ide taj član u ZOBS-u. U najboljem slučaju krivica bi bila podijeljena 50-50%.
-
530i
#4512 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U svakom slučaju najlakše je bez sudara i bez dokazivanja ko je šta i gdje radio. Moj kum se natezao po sudu jer je tip tvrdio da je vozio svojom trakom, a zapravo je ušao poput ovog na snimku...
- klaki
#4513 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
to je to530i wrote:U svakom slučaju najlakše je bez sudara i bez dokazivanja ko je šta i gdje radio. Moj kum se natezao po sudu jer je tip tvrdio da je vozio svojom trakom, a zapravo je ušao poput ovog na snimku...
jednom prilikom se prepirali na forumu vise ljudi, bilo dosta amerikanaca i neki video gdje se covjek normalno ukljuci i opali ga zena koja je prosla na crveno, i onda jos lagala da je on prosao kroz crveno i to. diglo se pitanje zasto on nije ni jednom pogledao da vidi za svaki slucaj dolaze li auto iako je crveno na toj strani, i dosta njih se vodilo logikom STA IMAM JA GLEDAT JA IMAM PRAVO ovo ono. nema od takvog vozaca nista. vozim prema pejtonu/otesu cesto i tu na kraju pejtona dodjes do jednosmjerne i skreces prema otesu. teoretski te niko ne moze opaliti sa lijeve strane, al ja uvijek tu usporim i pogledam barem jednom, jer sta ti znas mozda neko pijan naleti kroz zabranu i opali me direkt u moju stranu, jebo ti onda dokazivanja ko je sta je
- ranger
#4514 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
cuvaj se sam, pa ce te i Bog cuvat. simple as that...klaki wrote:to je to530i wrote:U svakom slučaju najlakše je bez sudara i bez dokazivanja ko je šta i gdje radio. Moj kum se natezao po sudu jer je tip tvrdio da je vozio svojom trakom, a zapravo je ušao poput ovog na snimku...
jednom prilikom se prepirali na forumu vise ljudi, bilo dosta amerikanaca i neki video gdje se covjek normalno ukljuci i opali ga zena koja je prosla na crveno, i onda jos lagala da je on prosao kroz crveno i to. diglo se pitanje zasto on nije ni jednom pogledao da vidi za svaki slucaj dolaze li auto iako je crveno na toj strani, i dosta njih se vodilo logikom STA IMAM JA GLEDAT JA IMAM PRAVO ovo ono. nema od takvog vozaca nista. vozim prema pejtonu/otesu cesto i tu na kraju pejtona dodjes do jednosmjerne i skreces prema otesu. teoretski te niko ne moze opaliti sa lijeve strane, al ja uvijek tu usporim i pogledam barem jednom, jer sta ti znas mozda neko pijan naleti kroz zabranu i opali me direkt u moju stranu, jebo ti onda dokazivanja ko je sta je
-
klixo
#4515 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ili kad na istoj raskrsnici dolazis iz pravca Otesa lola skrene u pola svoje i pola moje trake... Ono ogledalo je vec 3-4x udarano zbog takvih idiota. Sreca pa to isto ogledalo placa krivac udesa.klaki wrote:to je to530i wrote:U svakom slučaju najlakše je bez sudara i bez dokazivanja ko je šta i gdje radio. Moj kum se natezao po sudu jer je tip tvrdio da je vozio svojom trakom, a zapravo je ušao poput ovog na snimku...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4516 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jutros udes na Nedzaricima....izlazi drot....kad ovaj sto ga je udario, isto drot
Privatna vozila.
- insaneinthebrain
#4517 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
udario drot na drota, jesu li zvali poliiciju 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4518 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nemam blage...ostali su iza. Prvo sam pomislio da je mene neko udario, al skontam da nije, pa onda da nisam koga ja, onako jos bunovaninsaneinthebrain wrote:udario drot na drota, jesu li zvali poliiciju
- amar1994
- kloniran
#4520 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vala ona raskrsnica je bas uska, mogli su ono nekako prosiriti pa makar i sudom uzeli komad zemljeklixo wrote:Ili kad na istoj raskrsnici dolazis iz pravca Otesa lola skrene u pola svoje i pola moje trake... Ono ogledalo je vec 3-4x udarano zbog takvih idiota. Sreca pa to isto ogledalo placa krivac udesa.klaki wrote:to je to530i wrote:U svakom slučaju najlakše je bez sudara i bez dokazivanja ko je šta i gdje radio. Moj kum se natezao po sudu jer je tip tvrdio da je vozio svojom trakom, a zapravo je ušao poput ovog na snimku...
-
paul_shark
#4521 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sodom1 wrote:Al je isqvotala alal joj cufta![]()
Jel ovako i pitu pravis
Last edited by paul_shark on 21/04/2016 20:20, edited 1 time in total.
-
paul_shark
#4522 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
sheilak wrote:pa sto su izmislili ova drl svjetla iliti daylight running lights nego da imas svjetlosnu signalizaciju i po danu jer se bolje vidi (r)
- amar1994
#4523 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
a koliko vidim inace su zute boje, da ne serem ni ja vise, zuta=sranje po danu, jaka bijela dosta uocljivija(u slucaju DRL)paul_shark wrote:sheilak wrote:pa sto su izmislili ova drl svjetla iliti daylight running lights nego da imas svjetlosnu signalizaciju i po danu jer se bolje vidi (r)
- sheilak
#4524 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zuta je dobra za kisu a bijela je sranje
Zato xenoni su kao da ih nemas kad vozis po kisi (r)
- amar1994
#4525 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
slazem se, a pogotovo po magli su xenoni 0sheilak wrote:Zuta je dobra za kisu a bijela je sranje