Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prije par dana se pojavila greška. Majstor kaže loš akumulator pa baca grešku, promijenim akumulator - opet greška. Onda kaže da je otiš'o grijač, promijenim grijač - opet greška. Odvedem na drugu dijagnostiku, kaže relej grijača, promijenim relej - opet greška. Šta bi moglo biti?
Treba dijagnostiku uraditi, a ne nagadjati. Bezveze si bacio pare na akumulator, grijač i relej očito....
Je li to mk1 ili mk2 C4????
Moze biti egr zacepljen, ma moze svasta nesto pod depollution. Kod mene je egr brljavio i prijavio tu gresku na c4 1.6 hdi coupe..
Prije par dana se pojavila greška. Majstor kaže loš akumulator pa baca grešku, promijenim akumulator - opet greška. Onda kaže da je otiš'o grijač, promijenim grijač - opet greška. Odvedem na drugu dijagnostiku, kaže relej grijača, promijenim relej - opet greška. Šta bi moglo biti?
Dobar majstor
Danas ne mozes naci majstora, sve zamjenjivaci.
Tri dijagnosticara, jedan rekao sve ok, tako da njega nisam ni spominjao. Brisana greska, ali se pojavi kroz par minuta. Auto ubaci u lamb mod (ako se tako zove, max. 3000 obrtaja) dok je hladan motor, cim se ugrije "procepi". Nije izbacivalo nikakve greške osim "preheating".
Nisam dzaba mijenjao (osim releja) jer je akumukator slabije punio, a grijac nikako nije radio.
Casual's wrote: ↑30/08/2020 10:27
Tri dijagnosticara, jedan rekao sve ok, tako da njega nisam ni spominjao. Brisana greska, ali se pojavi kroz par minuta. Auto ubaci u lamb mod (ako se tako zove, max. 3000 obrtaja) dok je hladan motor, cim se ugrije "procepi". Nije izbacivalo nikakve greške osim "preheating".
Nisam dzaba mijenjao (osim releja) jer je akumukator slabije punio, a grijac nikako nije radio.
Mozda da odes do dedovića ili servis 206, trazi Mladena...
Casuals jesi li probao kod Profe u Lukovom polju? Kazu da je dobar dijagnosticar, pored elektrike. Ne znam nikog da je bas specijalizovan za francuze u Zenici osim onog Hdi servisa kod groblja prema Smetovima al s njima dosta loseg iskustva, ukljucujuci i licno.
Throttle wrote: ↑30/08/2020 11:47
Casuals jesi li probao kod Profe u Lukovom polju? Kazu da je dobar dijagnosticar, pored elektrike. Ne znam nikog da je bas specijalizovan za francuze u Zenici osim onog Hdi servisa kod groblja prema Smetovima al s njima dosta loseg iskustva, ukljucujuci i licno.
Ja sam cuo da u Zenici ima dobar majstor za citroen/eugeot, samo sam zaboravio kako se zove..
Throttle wrote: ↑30/08/2020 11:47
Ja sam cuo da u Zenici ima dobar majstor za citroen/eugeot, samo sam zaboravio kako se zove..
I ja sam cuo da ima bas dobar majstor u Zenici za citroena, pa se raspitaj malo.
Casual's wrote: ↑30/08/2020 22:21
Eno, on mi i radi auto, ali u ovom slucaju mi treba dobar elektricar haman Nisam imao bas dobra iskustva sa Profom, pa ga izbjegavam.
Ima neki električar gore kad se krene u gornju Zenicu, kolega ima neki problem isao na par mjesta nigdje nista.
Dosao kod toga lika ovaj mu odma rekao to je to, rjesio za 15 min, cak mu fixao postojeci dio dok ne nabavi zamjenski.
Al opet ne znam ni broj ni ime, znam samo da je gore negdje u gornjoj Zenici i radi samo elektroniku.
Depollution system faulty trebao bi znaciti problem sa FAP filterom kad je u pitanju 1.6 hdi, zar ne ? Eventualno mozda egr ili dizne....pa auto ide safe mod. Koliko vidim na netu najprije fap filter pa onda sve ostalo egr, dizne, grijaci...
Koliko vidim nema više gpsunderground foruma gdje sam skidao update za nove mape. Imate lineku informaciju gdje se mogu skinuti nove mape za citroena RT sistem? moze i inbox
Znal neko kako nastimati da kad spojim telefon preko bluetooth prikazuje ili samo listu zadnjih poziva ili favourites kontakte.
Dok sam imao iphone moglo mi je ovo, sad s androidom otvori mi citav directory