CaneBos wrote:Summa summarum, svi koji ste u posljedna 2 dana zavaljali temu ste samo pokazali manjak racia i visak egoa. Smorili ste i mislim da bi se admin trebao probuditi iz zimskog sna i da tema nastavi sa onim sto treba biti..iznosenje, analiza i zakljucak o prodavcima, a zasto ne i kupcima (hasslers) sa PIK-a.
Prevaranti na PIK-u
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#4501 Re: Prevaranti na PIK-u
-
Mustang1
#4502 Re: Prevaranti na PIK-u
Pazi ovog
Koristen 3 sata a pokvaren .. A spisak igara koji dodje je posebna prica .. Ko se razumije malo plakat ce od smijeha
http://www.pik.ba/artikal/13848221/ps4-play-station-4/
-
Mustang1
#4503 Re: Prevaranti na PIK-u
Koja firma za dostavu je najjeftinija ? Da se moze i platiti njima pa da donesu pare naravno 
- Boateng
#4504 Re: Prevaranti na PIK-u
Kupuj, šta čekaš?Mustang1 wrote:Pazi ovogKoristen 3 sata a pokvaren .. A spisak igara koji dodje je posebna prica .. Ko se razumije malo plakat ce od smijeha
![]()
-
Mustang1
#4505 Re: Prevaranti na PIK-u
Gledaj promijenio cijenu bilo je 350 kad sam stavio 
-
SHTEVELEC
#4506 Re: Prevaranti na PIK-u
Evo jedan novi
http://www.pik.ba/profil/robapol
Kupio sam od njega covere za laptop, dosli polomljeni, sada se pravi lud i kaze
24.09.2014. u 11:25 hoces li mi poslati adresu da ti ovo vratim?
24.09.2014. u 14:34 Ne hvala ...baci ako ti ne odgovara...ja sam ti opisao u kakvom je stanju....
Nevjerovatno mi je kako neki ljudi gube obraz za 20KM...
http://www.pik.ba/profil/robapol
Kupio sam od njega covere za laptop, dosli polomljeni, sada se pravi lud i kaze
24.09.2014. u 11:25 hoces li mi poslati adresu da ti ovo vratim?
24.09.2014. u 14:34 Ne hvala ...baci ako ti ne odgovara...ja sam ti opisao u kakvom je stanju....
Nevjerovatno mi je kako neki ljudi gube obraz za 20KM...
- fortaleza
#4507 Re: Prevaranti na PIK-u
Postavi screenshot razgovora i sliku polomljenog artikla pa ce dobiti dosta prijava.
- Boateng
#4508 Re: Prevaranti na PIK-u
Prijavi ga pik administraciji.
- MeSko Hz
#4509 Re: Prevaranti na PIK-u
Kako su ljudi primitivni , zbog nekog sitnog novca traže nove načine kako da prevare , ccc sramotno a još najgore kakva je naša vlast ne budu ili slabo budu kažnjeni tako da veoma često koje već prevario će opet prevariti....
-
SHTEVELEC
#4510 Re: Prevaranti na PIK-u
Nemam fakat zivaca, da je neka veca suma pa hajde... Najgore sto sada davim drugog covjeka koji ima ove covere porukama jesu li citave, jesu li sigurno citave, umjesto da samo javim da mi posalje (jer mi je logicno da neko nece prodavat' nesto polomljeno)
- Amazonka27
#4511 Re: Prevaranti na PIK-u
Zaista nisam nacionalista, ali ako vidim da neko bas forsira tako ponasanje onda se probudi zivotinja u meni... Pa jebo te kuda ide ovo sve?
Lik prodaje:
*Pistoljski samostrel
*Samostrel nov
*Knjiga Motajicka CETNICKA BRIGADA
*Knjiga o cetnickom pokretu u 2 svj.ratu
*Radovan Karadžić - Ima čuda, nema čuda (Zbirka pjesama za djecu Radovana Karadžića, 1994 (ratno izdanje))
ali to nije sve... ako jos danas ukucate dobijete zanimljive rezultate...kao npr
tako da onaj gore je samo nacitani cetnik a ovaj je od zanata...
...a samo sam pretrazivala umjetnicke slike :/
Lik prodaje:
*Pistoljski samostrel
*Samostrel nov
*Knjiga Motajicka CETNICKA BRIGADA
*Knjiga o cetnickom pokretu u 2 svj.ratu
*Radovan Karadžić - Ima čuda, nema čuda (Zbirka pjesama za djecu Radovana Karadžića, 1994 (ratno izdanje))
Code: Select all
http://www.pik.ba/profil/ostraja521Code: Select all
http://www.pik.ba/pretraga?trazilica=cetnickiCode: Select all
http://www.pik.ba/profil/skaut92tako da onaj gore je samo nacitani cetnik a ovaj je od zanata...
...a samo sam pretrazivala umjetnicke slike :/
- seoBIH
#4512 Re: Prevaranti na PIK-u
Dobro i šta sada? Je li ovo zabranjeno zakonom? Kako nije, ništa ne možemo. Džabe bismo i prijavili administraciji....
-
rangoj
#4513 Re: Prevaranti na PIK-u
Mislim da je samostrel zabranjen. Znam da je zabranjen u masu zemalja, pa kontam da bi trebao biti i kod nas.seoBIH wrote:Dobro i šta sada? Je li ovo zabranjeno zakonom? Kako nije, ništa ne možemo. Džabe bismo i prijavili administraciji....
Smatra se izuzetno opasnim hladnim oružjem!!
- Laplace
#4514 Re: Prevaranti na PIK-u
U stvari bi trebalo biti zakonom zabranjeno. Zapravo bi trebalo zakonom zabraniti svaki oblik nacionalizma i svaki oblik promocije nasilja.seoBIH wrote:Dobro i šta sada? Je li ovo zabranjeno zakonom? Kako nije, ništa ne možemo. Džabe bismo i prijavili administraciji....
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
- seoBIH
#4515 Re: Prevaranti na PIK-u
Trebalo bi, ali nije. Do tada možemo mahat ušima. Žao mi je, ali za ovakve stvari smo mi indirektni krivci. Narod bez svijesti.
- Sarajevski-Seljak
#4516 Re: Spisak korisnika spomenutih u ovoj temi
...
Last edited by Sarajevski-Seljak on 12/12/2014 11:44, edited 2 times in total.
-
Lopov-eliminator
#4517 Re: Prevaranti na PIK-u
Nisam vidio da si i ovdje pisao, poslao si meni privatnu poruku pa ja tebi, i obje ću ih kopirati ovdje, što je ujedno moj odgovor.
Moj odgovor tebi u privatnim bio je:Sarajevski-Seljak wrote:Pozdrav,
slucajno danah "guglah" svoj broj mobitela, i vidim tvoj post.
Malo olako me nazivas prevarantom!
Nikog nikad nisam prevario, a ti me zbog jednog negativnog dojma i sto sam sam sebi dva-tri puta ostavio dojam nazivas prevarantom, i stavljas me na nekakvu listu prevaranata.
Mislim ako imas bilo kakav dokaz da sam te prevario, il' bilo koga drugog, molim te da mi pokazes/dokazes.
Sve sto radim radim cista obraza, i stvarno mi je bezveze da se po nekakavim forumima vucam, jer sam dobio jedan negativan dojam prije vise od 4 godine, a i to nezasluzeno, jer je u opisu pisalo da je havarisan telefon, a momak je tada htio da ga popravlja i kad je vidio da ipak nece proci tako dobro kao sto je mislio, ostavio mi je negativan dojam !
Nazalost nemogu otvoriti taj arikal vise, pa da mozes procitati "detaljno".
Pogledaj malo bolje moj profil :
http://prntscr.com/4serr7
Ako imas oci vidis da mi je 139 RAZLICITIH ljudi ostavilo dojmove, od ukupno 183, tako da kad odbijes zamjene (kad dobijes dva dojma) onda dodjes haman na 139.
Naravno imaju tu dva tri koje sam, kao sto vec rekoh, sam sebi ostavio, ali u globalu je to to.
Ovim putem te fino molim da me skines sa ove liste, i da izbrises post o meni kao prevarantu!
Lopov-eliminator wrote:Pozdrav i tebi,
Pročitaj fino šta sam o tebi napisao onda. Ti i ja nismo imali nikakvu transakciju niti kontakt. Sve to što pišeš za svoj negativni nema veze ni sa čim i ovdje je apsolutno nebitno, isto kao ni broj transakcija koji imaš.
Na listi si se našao isključivo zbog lažiranja transakcija, koje si upravo u prethodnoj poruci meni u 2 navrata priznao i sam.
Ostavljanje dojmova samom sebi je prevara svakoga ko gleda tvoj profil, to su lažni dojmovi kupaca jer ti nisi ni kupac ni prodavac pošto ne možeš nešto kupiti od samog sebe.Sarajevski-Seljak wrote: a ti me zbog jednog negativnog dojma i sto sam sam sebi dva-tri puta ostavio dojam nazivas prevarantom, i stavljas me na nekakvu listu prevaranata.
...
Naravno imaju tu dva tri koje sam, kao sto vec rekoh, sam sebi ostavio, ali u globalu je to to.
Dalje, profil edu ti je banovan od strane Pika upravo zbog lažiranja dojmova. Nisam te ja banovao nego Pik. Budi sretan što ti i taj drugi profil Pik nije banovao jer je lažiranje transakcija strogo kažnjivo.
I ono nije "lista prevaranata", lijepo piše:
''Lista svih sa Pika koji su spomenuti u kontekstu prevara na ovoj temi od njenog početka.
Naglašavam samo spomenuti u kontekstu prevara jer ako se neko nalazi na ovoj listi ne znači automatski da je prevarant, to ćete da procijenite vi sami za sebe nakon što budete pročitali u kojem kontekstu je spomenut. Naime, za svakog korisnika s ove liste ima naznačen link koji će vas odvesti pravo na stranu teme na kojoj je korisnik spomenut.
NAPOMENA: Moguće je da se desi da vas link zbog periodičnog uređivanja foruma ne preusmjeri na tačnu stranu teme nego da promaši jednu stranu više ili manje. Npr. ako vas neki link prebaci na 80. stranu i na njoj ne nađete gdje je korisnik spomenut, onda idite na 79. ili 81. stranu.''
- Sarajevski-Seljak
#4518 Re: Prevaranti na PIK-u
Lopov-eliminator wrote:Nisam vidio da si i ovdje pisao, poslao si meni privatnu poruku pa ja tebi, i obje ću ih kopirati ovdje, što je ujedno moj odgovor.
Moj odgovor tebi u privatnim bio je:Sarajevski-Seljak wrote:Pozdrav,
slucajno danah "guglah" svoj broj mobitela, i vidim tvoj post.
Malo olako me nazivas prevarantom!
Nikog nikad nisam prevario, a ti me zbog jednog negativnog dojma i sto sam sam sebi dva-tri puta ostavio dojam nazivas prevarantom, i stavljas me na nekakvu listu prevaranata.
Mislim ako imas bilo kakav dokaz da sam te prevario, il' bilo koga drugog, molim te da mi pokazes/dokazes.
Sve sto radim radim cista obraza, i stvarno mi je bezveze da se po nekakavim forumima vucam, jer sam dobio jedan negativan dojam prije vise od 4 godine, a i to nezasluzeno, jer je u opisu pisalo da je havarisan telefon, a momak je tada htio da ga popravlja i kad je vidio da ipak nece proci tako dobro kao sto je mislio, ostavio mi je negativan dojam !
Nazalost nemogu otvoriti taj arikal vise, pa da mozes procitati "detaljno".
Pogledaj malo bolje moj profil :
http://prntscr.com/4serr7
Ako imas oci vidis da mi je 139 RAZLICITIH ljudi ostavilo dojmove, od ukupno 183, tako da kad odbijes zamjene (kad dobijes dva dojma) onda dodjes haman na 139.
Ovim putem te fino molim da me skines sa ove liste, i da izbrises post o meni kao prevarantu!
Lopov-eliminator wrote:Pozdrav i tebi,
Pročitaj fino šta sam o tebi napisao onda. Ti i ja nismo imali nikakvu transakciju niti kontakt. Sve to što pišeš za svoj negativni nema veze ni sa čim i ovdje je apsolutno nebitno, isto kao ni broj transakcija koji imaš.
Na listi si se našao isključivo zbog lažiranja transakcija, koje si upravo u prethodnoj poruci meni u 2 navrata priznao i sam.
Ostavljanje dojmova samom sebi je prevara svakoga ko gleda tvoj profil, to su lažni dojmovi kupaca jer ti nisi ni kupac ni prodavac pošto ne možeš nešto kupiti od samog sebe.Sarajevski-Seljak wrote: a ti me zbog jednog negativnog dojma i sto sam sam sebi dva-tri puta ostavio dojam nazivas prevarantom, i stavljas me na nekakvu listu prevaranata.
...
Dalje, profil edu ti je banovan od strane Pika upravo zbog lažiranja dojmova. Nisam te ja banovao nego Pik. Budi sretan što ti i taj drugi profil Pik nije banovao jer je lažiranje transakcija strogo kažnjivo.
I ono nije "lista prevaranata", lijepo piše:
''Lista svih sa Pika koji su spomenuti u kontekstu prevara na ovoj temi od njenog početka.
Naglašavam samo spomenuti u kontekstu prevara jer ako se neko nalazi na ovoj listi ne znači automatski da je prevarant, to ćete da procijenite vi sami za sebe nakon što budete pročitali u kojem kontekstu je spomenut. Naime, za svakog korisnika s ove liste ima naznačen link koji će vas odvesti pravo na stranu teme na kojoj je korisnik spomenut.
NAPOMENA: Moguće je da se desi da vas link zbog periodičnog uređivanja foruma ne preusmjeri na tačnu stranu teme nego da promaši jednu stranu više ili manje. Npr. ako vas neki link prebaci na 80. stranu i na njoj ne nađete gdje je korisnik spomenut, onda idite na 79. ili 81. stranu.''
Sad sam pregledo svoj pik, zbog dv dojma od prije 2 godine me nazivas "prevarantom".
Ma znas sta, boli me uvo.
@moderatori
Molim vas da se moj, privatni broj, izbrise sa foruma!
Hvala!
Last edited by Sarajevski-Seljak on 11/10/2014 17:28, edited 1 time in total.
- ElDzidziIbnDzo
#4519 Re: Prevaranti na PIK-u
Ako te nazvao prevarantom i to steti tvome ugledu na piku,a ti mozes dokazati suprotno,tuzi ga i zavrsena stvar.
Danas je olako nekoga ocrniti,bilo to opravdano ili ne.
- CaneBos
#4520 Re: Prevaranti na PIK-u
Treba biti racionalan malo pa ipak reci da to sto je neko sam sebi ostavio 2 dojma i to pretpostavljam na pocetku rada na pik-u, cisto da ne bi kretao sa 0 pozitivnih dojmova zbog samog mentaliteta naseg naroda. Tako da to samo po sebi nije osnov da se covjek proglasi prevarantom, jer to radi skoro 90% pik korisnika, tako da je taj kriterij cjepidlacenje.ElDzidziIbnDzo wrote:Ako te nazvao prevarantom i to steti tvome ugledu na piku,a ti mozes dokazati suprotno,tuzi ga i zavrsena stvar.
Uz to bi trebala biti barem jedna potvrda da je u nekoj transakciji nekoga zavalio neposteno. Ako toga nema, onda je ova lista vec lov na vjestice.
To je barem moje misljenje.
-
imperator14
#4521 Re: Prevaranti na PIK-u
Kupio sam micro sd 64 preko pika,medjutim ima samo 1 gb memorije ? Kostalo me 60km
Prodavac nece da vrati novac,koje su mi opcije >? da prijavim piku ili policiji.
Prodavac nece da vrati novac,koje su mi opcije >? da prijavim piku ili policiji.
- SStijena
#4522 Re: Prevaranti na PIK-u
imperator14 wrote:Kupio sam micro sd 64 preko pika,medjutim ima samo 1 gb memorije ? Kostalo me 60km
Prijatelju nemoj se uvrijediti ali gdje ti živiš ,u nekom svom svijetu?
Policija zbog 60 KM ti može samo šamar opaliti i reći kako si glup pa naručuješ tehniku poštom,pretpostavljam da nisi preuzeo na licu mjesta od prodavača inače bi ispao još gluplji...
Mobitele,PC dijelove i sve ostalo što spada pod 'hardware' ,ako se već naručuje poštom,naručivati od legalnih PIK prodavnica.
Tog što te zaebo možeš prijaviti PIK administraciji da dobije ban ako imaš poruke koje to dokazuju i to ti je to.
-
imperator14
#4523 Re: Prevaranti na PIK-u
Preko poste
koje su opcije sada ? mozel pik naterati da mi vrati novac ? mogu traziti da daju adresu ?
- SStijena
#4524 Re: Prevaranti na PIK-u
Pretpostavljam da si mlad/maloljetan čim do sada nisi shvatio.Kako PIK teoretski ga može natjerati da ti vrati novac,ajde ti meni objasni?
Rekao sam ti sve šta ti je i kako ti je i to ti je to.
- Boateng
#4525 Re: Prevaranti na PIK-u
Mogu ga suspendovati.SStijena wrote:Pretpostavljam da si mlad/maloljetan čim do sada nisi shvatio.Kako PIK teoretski ga može natjerati da ti vrati novac,ajde ti meni objasni?
Ja sam skoro dobio povrat novca na taj način. Ukoliko ima stotinjak dojmova i ozbiljnije se bavi prodajom preko pik-a, neće mu biti svejedno ako ga suspenduju. Treba samo biti uporan.