Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
uglavnomja

#4501 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by uglavnomja »

Parovi četvrtfinala:

Srijeda, 18. rujna:

Srbija – Španjolska

Slovenija – Francuska

Četvrtak, 19. rujna:

Hrvatska – Ukrajina

Litva - Italija

37,5% iz bivse juge :D
hebat ga, a trebali smo i mi, realno, bilo bi 50%
roboth

#4502 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by roboth »

uglavnomja wrote:Parovi četvrtfinala:

Srijeda, 18. rujna:

Srbija – Španjolska

Slovenija – Francuska

Četvrtak, 19. rujna:

Hrvatska – Ukrajina

Litva - Italija

37,5% iz bivse juge :D
hebat ga, a trebali smo i mi, realno, bilo bi 50%
Prolaze Spanija, Francuska, Hrvatska i nadam se Italija.
area51

#4503 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by area51 »

uglavnomja wrote::oops:

"Srpski mediji osuli su paljbu po španjolskim košarkašima. Spekuliraju kako su Španjolci namjerno pustili Talijanima da bi u četvrtfinalu igrali sa Srbijom."
Jedu govna,ko je gledao utakmicu jasno je bilo da pustanja nije bilo.Opustili se jesu ali pustili nisu
mistek

#4504 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by mistek »

Ono je bilo najofirnije puštanje ikad :)
area51

#4505 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by area51 »

mistek wrote:Ono je bilo najofirnije puštanje ikad :)
Onda nismo gledali istu utakmicu.Španci su 3 sekunde prije kraja drastično oštećeni,faul kao u fudbalu su svi vidjeli osim sudija.Da su mislili pustati ne bi čekali zadnju minutu :-)
radostan dan

#4506 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

menSečini da su obje repke u meč ušle a da nisuznale jel bolje da dobiju ili izgube, i da se tmišljenje o tome mjenjalo na svakih 5 minuta.
u četvrtoj četvrtini ih -ponijela lopta-, i eto belaa i produžetaka... :mrgreen:
area51

#4507 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by area51 »

radostan dan wrote:menSečini da su obje repke u meč ušle a da nisuznale jel bolje da dobiju ili izgube, i da se tmišljenje o tome mjenjalo na svakih 5 minuta.
u četvrtoj četvrtini ih -ponijela lopta-, i eto belaa i produžetaka... :mrgreen:
Moje mišljenje je da su i jedni i drugi trebali zapeti da dobiju ako ništa ono da izbjegnu pobjednika meča SLO/FRA u polufinalu
radostan dan

#4508 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

Moje mišljenje je da su i jedni i drugi trebali zapeti da dobiju ako ništa ono da izbjegnu pobjednika meča SLO/FRA u polufinalu
puno im je da tako daleko/duboko mozgaju... :mrgreen:

a hakinen daje savjete :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
dječak sa šibicama

#4509 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by dječak sa šibicama »

"Srpski mediji osuli su paljbu po španjolskim košarkašima. Spekuliraju kako su Španjolci namjerno pustili Talijanima da bi u četvrtfinalu igrali sa Srbijom."
Pa sta njih briga koga Spanija sebi stima za cetvrtfinale.

Nesto se ne sjecam da su se bunili kad je Srbija pustala Crnoj Gori u prvom krugu da bi prenijeli 4 boda, ili kad su pustili Makedoncima u vaterpolu, da sebi nastimaju lakseg protivnika u nokaut fazi.
area51

#4510 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by area51 »

Moje mišljenje je da Španija neće imati velikih problema sa Srbijom ali ne bi imala ni bog zna kakvih problema ni sa Litvanijom.Jednostavno su kvalitetniji su,zaigraće na malo većem nivou i kraj priče
Nažalost :(
Bitno je dobiti jednu utakmicu do kraja prvenstva i sve nogom u dupe
Mr. Brightside

#4511 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mr. Brightside »

ne dajem prognoze često, al' finale Slovenija Hrvatska mi golica misli :D
area51

#4512 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by area51 »

Mr. Brightside wrote:ne dajem prognoze često, al' finale Slovenija Hrvatska mi golica misli :D
A šta ćemo sa špancima,ima li njih gdje tu ? :D
Mr. Brightside

#4513 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mr. Brightside »

area51 wrote:
Mr. Brightside wrote:ne dajem prognoze često, al' finale Slovenija Hrvatska mi golica misli :D
nokaut faza je ludilo, nešto slično im je priredila Slovenija, hm, nisu se nešto pokazali kad god je gusto bilo :D
area51

#4514 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by area51 »

Mr. Brightside wrote:
area51 wrote:
nokaut faza je ludilo, nešto slično im je priredila Slovenija, hm, nisu se nešto pokazali kad god je gusto bilo :D
Tek sad postaje gusto i tek će sada doći do izražaja kvalitet i iskustvo.Ovo do sad je bilo obično "basketanje" :wink:
radostan dan

#4515 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

dječak sa šibicama wrote:

Pa sta njih briga koga Spanija sebi stima za cetvrtfinale.

Nesto se ne sjecam da su se bunili kad je Srbija pustala Crnoj Gori u prvom krugu da bi prenijeli 4 boda, ili kad su pustili Makedoncima u vaterpolu, da sebi nastimaju lakseg protivnika u nokaut fazi.
nisu srbe zajebali španci, nego grci.
srpska računica je bila - ipak da dobijemo francuze i idemo na prvo, a grci ne smiju kući ako ispadu, znači dobiće hrvate, a to srbiji donosi talijance u četvrt, eventualno grke...
al zajebaše papadopulos i karamalis. i onazis. :mrgreen:
Last edited by radostan dan on 16/09/2013 23:59, edited 1 time in total.
spacek

#4516 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by spacek »

Hrvatska - Ukrajina
Slovenija - Francuska
Italija - Litvanija
Spanija - Srbija

U polufinale idu...uz pomoc sudija ili regularno
Hrvatska, Francuska, Litvanija i Spanija

Hrvati ce biti cetvrti, Litvanci ce igrati finale!
Mr. Brightside

#4517 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mr. Brightside »

area51 wrote:
Mr. Brightside wrote:
Tek sad postaje gusto i tek će sada doći do izražaja kvalitet i iskustvo.Ovo do sad je bilo obično "basketanje" :wink:
basketaš s Gruzijom i Češkom, kad imaš već dva poraza a smatran si glavnim favoritom za osvajanje zlata onda trebaju svi da se zapitaju, a kako to tako :D
dječak sa šibicama

#4518 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by dječak sa šibicama »

Slovenija suvise ovisi o Dragicu, od obojice ali posebno od NBA Dragica. Cim Jaka udje na teren, dramaticno im pada ritam, ideja u napadu, kruzi ona lopta oko zone ali nema ubadanja, Jaka je prespor, star je vise.

Maljkovic nije nasao drugog igraca koji bi radio ono sto Dragic najbolje radi, zabadanje na niski post i razigravanje saigraca iznutra. Repesa je recimo cijelu ekipu naucio da to rade, tako da protivnik nikada ne zna gdje ce koji stajati ili kuda ce se kretati, osim Tomica. Mada i on cesto izadje van reketa, da izvuce visokog cuvara i otvori prostor za krilo i bekove.

Spancima strasno fali Navarro i njegovi kosevi izvana, Rudy se trudi :D i obavlja solidan posao, ali fali im klasicni bombarder izvana jer su navikli na tu igru. Marc je sjajan, ali previse Spanci zasnivaju igru na njemu. Imaju dobar roster, mozda se i cuvaju, tankiraju, vidjecemo.

Francuzi kao i uvijek, fizikaneri, zatvori im Parkera i reket, i nema njih vise nigdje. Duda ih apsolvirao.

Litvanija po meni takodje tankira formu, sad ce oni eksplodirati.

Ovi ostali, mozda neko i iznenadi. Ja cak mislim da ce Ukrajina dobro namuciti Hrvate, u bilo kojoj drugoj situaciji Hrvatska bi otresla Ukrajinu ko slinu (u kvalifikacijama recimo su ih zgazili) ali sad je u igri medalja.
Malo su pali protiv Grka, logicno jer potrosili su se i fizicki i emotivno jer su vec tri cetiri utakmice dobili na "jednu loptu", ali sad su puni samopouzdanja, 7 pobjeda za redom, od toga 2 u produzecima i jos 2 na jednu loptu. Tako se stvara pobjednicki mentalitet, ali dzaba, imaju kompleks cetvrtfinala.
Mustang1

#4519 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Hrvatska - Ukrajina
Slovenija - Francuska
Italija - Litvanija
Spanija - Srbija

Jedino Spanija mozda da prodje ostalo sve ovako 8-)
Bodkin

#4520 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

hrvatska, francuska, litvanija i spanija
Last edited by Bodkin on 18/09/2013 22:44, edited 2 times in total.
mistek

#4521 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by mistek »

Hrvati su bolja ekipa, u ritmu su, ali nešto mi miriše iznenađenje. Sumnjam da Ukrajinci nemaju svoje planove, a nisu džaba tu gdje jesu. Ne bih se ja čudio da ovdje Ukrajina iznenadi, iako sam mišljenja da Hrvati ne bi smjeli propustiti ovakvu priliku za SP i borbu za medalje. Svejedno, ovaj par je daleko najlošiji.

Sa igrom kao do sada, Francuska nema šta tražiti ni protiv slabijih reprezentacija. Slovenija se od početka čini kandidatom za medalju, bez problema. Francuzi ne mogu da pogode bazen u pojedinim trenucima. Ukoliko Slovenci zaustave Parkera, mogu sa pola snage naprijed da dobiju utakmicu. Ostatak francuske ekipe je baš podbacio na ovom prvenstvu i meni su najveće razočarenje. Možda su se i čuvali za ovo, vidjeti ćemo, ali sam mišljenja da su loše tempirali sve, i da će Slovenci uz podršku s tribina ovo sigurno riješiti.

Litvanija je u drugom krugu proigrala, fino tempirana forma, fina i igra i također kandidati za medalju. Meni je lijepo vidjeti Talijane opet u igri, opet u borbi za najviši plasman, no Litvanija se čini kao dosta bolja reprezentacija. Pod košem će Talijani teško da dobiju bitku, i ovdje sam siguran u prolaz Litvanaca.

Zbog onakve igre Španije danas, ovaj par mi se gadi. Nit' bih volio da prođu Srbi, a ni Španci. Španija ima kvalitet, ali Ivković je genije i mogao bi zakuhati s Vogošćom utakmicu, a ne ovako. Međutim, i Srbi djeluju kao da su se već pomalo predali, razmišljaju o plasmanu, SP.

Dakle: Hrvatska, Slovenija, Litvanija, Španija.
El_comadante

#4522 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by El_comadante »

što se tiče SP od ovih 8 ekipa samo jedna neče na SP. dakle 6 iz Europe plus Španija dakle i 7 sa ovog prvenstva. dakle samo 8 neče ići na SP. mislim da je to Ukraina
van Basten

#4523 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by van Basten »

kako to da se u prvoj grupi gledala koš razlika, a u ovoj drugoj međusobni susreti? Nabijem i FIBU i onog ko je kreirao pravila
mistek

#4524 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by mistek »

van Basten wrote:kako to da se u prvoj grupi gledala koš razlika, a u ovoj drugoj međusobni susreti? Nabijem i FIBU i onog ko je kreirao pravila
Uvijek se gleda međusobni susret prvo.
U prvoj grupi su izjednačeni Srbija i Litvanija, ali Srbi su dobili Litvance u međusobnom i zato su prvi.
U drugoj grupi ista stvar na relaciji Slovenija-Italija i Španija-Finska.

Nisu ni u FIBA toliki levati.
Gandra_1

#4525 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Gandra_1 »

van Basten wrote:kako to da se u prvoj grupi gledala koš razlika, a u ovoj drugoj međusobni susreti? Nabijem i FIBU i onog ko je kreirao pravila
Druga je stvar kada 3-4 ekipe imaju isti broj bodova, onda ne mozes gledati medjusobni susret vec kos razliku...
Locked