GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi D?

Francuska
35
35%
Engleska
36
36%
Švedska
17
17%
Ukrajina
12
12%

Total votes: 100

KPNCTNJAH

#451 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by KPNCTNJAH »

Edin H. wrote:
sinuhe wrote:Od dve najlosije ekipe smo znaci izgubili prijateljske. Lijepo to.

Zato smo remizirali sa Francuzima :D

Mozda misli na Srbiju, oni su izgubili od Francuza i Svedske.
sinuhe

#452 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by sinuhe »

Deder podebljaj to, reci mi. Kako sam se samo prokazao.
Last edited by sinuhe on 16/06/2012 00:04, edited 1 time in total.
LSD

#453 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by LSD »

Bubalo1 wrote:A kako ce se zajebati ako ostavi Carrola na klupi a ubaci Wellbecka i Rooneya .. Jednostavno sa Carrolom iako u igri nije nesto ali one njegovi osvojeni zracni dueli i skokovi vrijede zlata u ovakvoj igri engleza koja svakako ne lici haman ni na sta :D
Ma englezi su u suštini kaloša od ekipe...to je izvikano do perverzije samo zato što igraju po EPL-u, ali ovako ogoljeni (bez stranaca koji su kreativni dio te lige) se pokazuje sva limitiranost tih igraca ...to je ho -ruk igra, retro furka njihove klasike sa Ostrva, centaršutevi Gerrarda sa centra na lobanju Carrolla (i još prođe ta fora :shock: :lol: ) igra bez ikakve kombinatorike na sredini, samo krljanje po krilima u vidu Younga i na mišiće...a rezervni plan lici na : ubaci Walcotta i ako on šta uradi - ako ne uradi jbg nikom ništa, bar smo pokušali.
Ali simpa su sa svojim dresovima...a pogotovu Roy na klupi, legenda čova :thumbup: koja sreca njegova kad povedoše 3-2 :-) ...svi su ga pljuvali prije polaska na Euro, a on ce ih odvesti u 1/4 finale...njihovi mediji su od engleza sve ove godine napravi nakazu...godinama su velicali te prosjecne igrace, nabijali im ogromana pritisak u kojem su pucali (od selektora do igraca) da bi ih nakon debakla (što sa EP ,što sa SP) razapinjali naravno...sad pred ovaj Euro su bjednici obrnuli taktiku, pa ih unaprijed osuđivali na propast....i sad su došli pa skoro kao underdogs, cinici sa BBC (glavnog medija) im pred polazak poželili ko fol sreću sa što manje golova u mreži Harta ;-) :x nikad ih nisam nešto puno gotovio , prevenstveno zbog svog tog njihovog medijskog izdrkavanja oko njihove repke, ali sad bih volio da odu do finala ako treba, cisto da vidim kako ce ovi elitni britanski mediji - ti cinici pojesti sopstveni drek nakon tolike pljuvacine i po Royu (odmah nakon imenovanja su poceli praviti viceve i cirklus sa covjekom, baš ko da se on sam imenovao) a i po cijeloj repki ....ali teško da cemo to decekati, makar svaku tekmu Rooney bio MOTM.
Nema tu kreativnosti i vica u igri - za nešto ozbiljnije.
fosil

#454 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by fosil »

Zao mi Ibre, a i da se tuspasim na temu.
zecko_kupuz

#455 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by zecko_kupuz »

Jebo ekipu koja 90 posto igre bazira na jednom, istina, paklenom igraču. Švedi još od najboljih dana Larssona ne igraju bog zna kako na velikim takmičenjima. Deda Svensson dobije priliku u prvoj postavi, toliko o perspektivnom timu. Elm važi za nekog velikog talenta, tip ako je dodao dvije ispravne, evo moje glave. Ako ništa, mora se priznati da dosta trči.

Englezi također igraju tarabasto, ali bar imaju par igrača koji mogu preokrenuti tok meča. Primjer na djelu - Walcott, primjer na čekanju - Rooney.
BHF_Manijak

#456 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by BHF_Manijak »

Onaj mali lijevi bek mi se svidio pravo kod Sveda! Olsson ono bi?
KPNCTNJAH

#457 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by KPNCTNJAH »

BHF_Manijak wrote:Onaj mali lijevi bek mi se svidio pravo kod Sveda! Olsson ono bi?
Mozda je Fan Šolson :D
BHF_Manijak

#458 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by BHF_Manijak »

KPNCTNJAH wrote:
BHF_Manijak wrote:Onaj mali lijevi bek mi se svidio pravo kod Sveda! Olsson ono bi?
Mozda je Fan Šolson :D
:lol: :lol: :lol: :mrgreen:
cyprus

#459 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by cyprus »

Francuzi solidni, ali ih ne volim nikako... Jedina su evropska selekcija koju evo već 15 godina u kontinuitetu ne volim :oops: Ostale kako kad :mrgreen: Žao mi Ukrajine...

Englezi su tarabe, al eto Walcott ih iščupa... Welbecku svaka čast, al jebo me svak ako i on zna kako je ono uradio :mrgreen: :oops: Al opet imam osjećaj da bi mogli daleko stić :P
and

#460 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by and »

fosil wrote:Zao mi Ibre, a i da se tuspasim na temu.
i meni.a mogao je ko čovjek već na moru biti.malo irska,malo čikago i pravac more :mrgreen:
fakat

#461 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by fakat »

and wrote:
fosil wrote:Zao mi Ibre, a i da se tuspasim na temu.
i meni.a mogao je ko čovjek već na moru biti.malo irska,malo čikago i pravac more :mrgreen:
:lol:
stranac2

#462 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by stranac2 »

Mislim da puno raje pravo podcjenjuje tempo ovih utakmica . Ovo bi na ubilo, daleko smo mi od ovog nivoa. Uz onakav tempo jedna "po mnogima ovdje truba Svedska" bi nama poslije 60-te minute uvalila tricu sa onakvim trcanjem.

Daleko najbolja tekma do sada , imala je sve al maksimalno korektna borba. Tu sam uvijek Englezima skidao kapu moze im se stosta zamjeriti al igraju ljudi posteno i momacki.

Falio im je prije igrac tipa Wellbeka jos kada Roney tu dodje bit ce zanimljivi pravo , mogu daleko da doguraju.

Zaista je uzivanje gledati Ibrahimovica , covjek zadnju godinu kao da je u MATRIXU fudbalske igre. Onaj autoritet s loptom gdje ga nijedan odbrambeni ne smije napadati i prici na blize od jednog metra je za respekt. Tako je sa svojom pozicijom 10-ke smirivao igru Svedske i po prvi puta ih vidim da znaju cuvati loptu ...
Zatamnjena stakla

#463 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Zatamnjena stakla »

matsuda wrote:
Sorel wrote:Francuzi će dobit, isto tako i Englezi :mrgreen:

po guzici, dodao bih :D
Ja ti fino kažem a to ne vjeruješ :D :D
Stari

#464 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Stari »

Tradicija duga vise od 40 godina je sinoc pokvarena. Sinoc sam bio previse depresivan da bih bilo st suvislo mogao napisati. Danas , hladne glave, cestitam naravno Englezima i onima od ovdje prisutnih koji uistinu navijaju za Englesku reprezentaciju u nogometu na finoj pobjedi i plasmanu u daljnje takmicenje.

PS: Onima koji nakon 15-20 godina provedenih ovdje jos uvijek navijaju za Trinidad & Tobago samo kad igra protiv Svedske, onima kojima jedina zanimacija jest protest zbog niske socijale dok u medjuvremenu grade trospratnicu u Donjim Prknovcicima kod Banjaluke.Onima koji nakon 15-20 godina provedenih ovdje u radno sposobnoj zivotnoj dobi jos uvijek trebaju prevodioca kad idu ljekaru jer na svedskom ne znaju reci ni toliko koliko "boli me kurac" , onima koji su zivjeli u onome sto zovu svojom domovinom tek par godina ...uvijek tvrde kako im je Bosna i Hercegovina "sve dala"....onima koji lazu kad na kasiku zinu.

.................... :D njima ne cestitam nista :D ......................
Last edited by Stari on 16/06/2012 10:14, edited 2 times in total.
sinuhe

#465 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by sinuhe »

Ne brini. U Brazilu ces opet vidjeti ovu istu inovativnu Svedsku. Dobri su tek toliko da odigraju kvalifikacije iznad svog nivoa.
mad mike

#466 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by mad mike »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Suicidal Siberian wrote:gol! haha, ibra kralj..utjera gofno u dupe Hartu :thumbup:

šta bi,vidio sam da zlatan nešto psuje?
ma ciganska posla, ne moze on protiv sebe nikako...
vaučer

#467 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by vaučer »

Odlična golčina Carrolla sinoć.
samina_swe

#468 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by samina_swe »

mad mike wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Suicidal Siberian wrote:gol! haha, ibra kralj..utjera gofno u dupe Hartu :thumbup:

šta bi,vidio sam da zlatan nešto psuje?
ma ciganska posla, ne moze on protiv sebe nikako...
sta je trebao,kad mu ciganski englez gura suigraca ? bas je "fucking faggot" ispao,kao sto mu je zlatan i rekao ;)
Edin H.

#469 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Edin H. »

Stari wrote:Tradicija duga vise od 40 godina je sinoc pokvarena. Sinoc sam bio previse depresivan da bih bilo st suvislo mogao napisati. Danas , hladne glave, cestitam naravno Englezima i onima od ovdje prisutnih koji uistinu navijaju za Englesku reprezentaciju u nogometu na finoj pobjedi i plasmanu u daljnje takmicenje.

PS: Onima koji nakon 15-20 godina provedenih ovdje jos uvijek navijaju za Trinidad & Tobago samo kad igra protiv Svedske, onima kojima jedina zanimacija jest protest zbog niske socijale dok u medjuvremenu grade trospratnicu u Donjim Prknovcicima kod Banjaluke.Onima koji nakon 15-20 godina provedenih ovdje u radno sposobnoj zivotnoj dobi jos uvijek trebaju prevodioca kad idu ljekaru jer na svedskom ne znaju reci ni toliko koliko "boli me kurac" , onima koji su zivjeli u onome sto zovu svojom domovinom tek par godina ...uvijek tvrde kako im je Bosna i Hercegovina "sve dala"....onima koji lazu kad na kasiku zinu.

Znaci meni neces da cestitas - zivjela svedska socijala i zivjeli prevodioci :mrgreen:
Zivjele trospratnice u Donjim Prknovcicima kod Banjaluke.

Iskreno govoreci drago mi je zbog Zlatana da ste zijaninili, posto mu ja nikada necu haliliti izbor nacionalnog tima :dance:
KPNCTNJAH

#470 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by KPNCTNJAH »

Edin H. wrote:
Iskreno govoreci drago mi je zbog Zlatana da ste zijaninili, posto mu ja nikada necu haliliti izbor nacionalnog tima :dance:

Ovo mi je zanimljivo :D zalimo se kad igrac koji je rodjen u BiH ode da igra za komsije ili susjede, a ti sad zamjeras Ibrahimovicu sto ne igra za zemlju u kojoj vjerovatno nikad nije ni bio... covjek igra za zemlju u kojoj je rodjen i to je to...
nemoguce vruce

#471 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by nemoguce vruce »

Zlatan je igracina, medjutim njegov ucinak sinoc protiv Engleza je ravan nuli. Imao je jedan opasan udarac ka golu Engleza u drugom poluvrmenu it to je to. Inace, je cijelu tekmu vuko loptu, pokusavo neke driblinge i folove i nista od toga. Onom Elmanderu koji je igrao pravu spicu, ni jednu upotrebljivu loptu nije dao. Zlatan je sinoc tusio igru, a kad izgubi loptu, lagani korzo do sredine terena...
samina_swe

#472 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by samina_swe »

Edin H. wrote:
Stari wrote:Tradicija duga vise od 40 godina je sinoc pokvarena. Sinoc sam bio previse depresivan da bih bilo st suvislo mogao napisati. Danas , hladne glave, cestitam naravno Englezima i onima od ovdje prisutnih koji uistinu navijaju za Englesku reprezentaciju u nogometu na finoj pobjedi i plasmanu u daljnje takmicenje.

Znaci meni neces da cestitas - zivjela svedska socijala i zivjeli prevodioci :mrgreen:
Zivjele trospratnice u Donjim Prknovcicima kod Banjaluke.

:x :x

Nema on nista s Bosnom,u Svedskoj rodjen,ovdje ozenjen,ima djecu,sve prijatelje,ovaj jezik smatra maternjim!! sta on ima s bosnom?
Edin H.

#473 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Edin H. »

KPNCTNJAH wrote:
Edin H. wrote:

Ovo mi je zanimljivo :D zalimo se kad igrac koji je rodjen u BiH ode da igra za komsije ili susjede, a ti sad zamjeras Ibrahimovicu sto ne igra za zemlju u kojoj vjerovatno nikad nije ni bio... covjek igra za zemlju u kojoj je rodjen i to je to...
BiH je zemlja Srba, Bosnjaka i Hrvata, znaci morala bi biti i zemlja tih igraca rodjenih u BiH, a koji igraju za susjedne reprezentacije. Paradoks.

Zlatan, sin Sefika i Jurke moze ze furati koliko hoce, ali ga oni nikada nece smatrati Svedjaninom, ako nista drugo a ono zbog toga sto je zadrzao ime i prezime. Mala je vjerovatnoca da ce Svedjani mjenjati ustav zbog Zlatana, te proglasiti Svedsku zemlju Svedjana i Bosnjaka.
Edin H.

#474 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Edin H. »

samina_swe wrote:[
:x :x

Nema on nista s Bosnom,u Svedskoj rodjen,ovdje ozenjen,ima djecu,sve prijatelje,ovaj jezik smatra maternjim!! sta on ima s bosnom?
Sta cemo sa Misimovicem onda Samina, po tvojoj logici Svabo, je li?
samina_swe

#475 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by samina_swe »

A nisi u pravu,zlatana su svedjani prihvatili..da vidis kako svedska djeca pjevaju pjesme "Zlatan Zlatan" :D

za jedno 50 godina(ako ostanem u svedskoj) ne mogu ocekivati da moja djeca,unucadi vise se vezu za BIH nego Svedsku..oni ce Svedsku smatrati svojom drzavom i to je cinjenica
Locked