Nije pekara nego frizerski salonmayab wrote:Đe ti je ta pekara?Dinostula wrote:Pekara Edin ko voli pojesti dlacurdu od metar skupa sa pecivom odlican izbor.![]()
Umalo me dlaka nije ugusila koliko je dugacka.
PEKARE U SARAJEVU
- stari lisac
#451 Re: PEKARE U SARAJEVU
-
tempuser
#452 Re: PEKARE U SARAJEVU
"Mala pekara", Kolodvorska pored Druge kuce, sve preporuke!
- Xavier1
#453 Re: PEKARE U SARAJEVU
Pa nista nemaju skoro. Slaba ponuda.tempuser wrote:"Mala pekara", Kolodvorska pored Druge kuce, sve preporuke!
- Santic_Aleksa
#454 Re: PEKARE U SARAJEVU
Jedino što valja kod njih je tkzv. nanin hljeb. I to dok je super frišak. Ostalo...stari lisac wrote:Nije pekara nego frizerski salonmayab wrote:Đe ti je ta pekara?Dinostula wrote:Pekara Edin ko voli pojesti dlacurdu od metar skupa sa pecivom odlican izbor.![]()
-
tempuser
#455 Re: PEKARE U SARAJEVU
Porodicni biznis, nema megaprodukcije 24/7, ne rade nedjeljom.Xavier1 wrote:Pa nista nemaju skoro. Slaba ponuda.tempuser wrote:"Mala pekara", Kolodvorska pored Druge kuce, sve preporuke!
- van Basten
#456 Re: PEKARE U SARAJEVU
Nije velik izbor al sve sto ima je top. Kroasani su im najbolji od svih koje sam probao u graduXavier1 wrote:Pa nista nemaju skoro. Slaba ponuda.tempuser wrote:"Mala pekara", Kolodvorska pored Druge kuce, sve preporuke!
- Nisrin
#457 Re: PEKARE U SARAJEVU
Mlinar ima odlicne proizvode, ali su bas digli cijene...ko nije probao, neka proba cokokokos pecivo...vrhunski ukus i 1.50 KM je!
-
tempuser
#458 Re: PEKARE U SARAJEVU
Mlinar je HR fransiza koju je zakupila domaca firma.Nisrin wrote:Mlinar ima odlicne proizvode, ali su bas digli cijene...ko nije probao, neka proba cokokokos pecivo...vrhunski ukus i 1.50 KM je!
- Nisrin
#459 Re: PEKARE U SARAJEVU
tempuser wrote:Mlinar je HR fransiza koju je zakupila domaca firma.Nisrin wrote:Mlinar ima odlicne proizvode, ali su bas digli cijene...ko nije probao, neka proba cokokokos pecivo...vrhunski ukus i 1.50 KM je!
Znam, iste su cijene u ZG i Osijeku kao i kod nas
- Amagon
#460 Re: PEKARE U SARAJEVU
Pekara Imaret na Baščaršiji 
- Amagon
#461 Re: PEKARE U SARAJEVU
Dobra je i "Bosfor" na Bjelavama. Dobri muffini
- MaxPayne
#462 Re: PEKARE U SARAJEVU
imaju dvije na M.Dvoru i Baščaršiji,obadvije kod tramvajskemayab wrote:Đe ti je ta pekara?Dinostula wrote:Pekara Edin ko voli pojesti dlacurdu od metar skupa sa pecivom odlican izbor.![]()
- biggrin
#463 Re: PEKARE U SARAJEVU
mislim da su tu na m.dvoru transformisali u donerdzinicu (valjda se tako kaze)MaxPayne wrote:imaju dvije na M.Dvoru i Baščaršiji,obadvije kod tramvajskemayab wrote:Đe ti je ta pekara?Dinostula wrote:Pekara Edin ko voli pojesti dlacurdu od metar skupa sa pecivom odlican izbor.![]()
- MaxPayne
#464 Re: PEKARE U SARAJEVU
može biti,nisam odavno prolazio tamo,ona pekara na čaršiji mu rastura od prometabiggrin wrote:
mislim da su tu na m.dvoru transformisali u donerdzinicu (valjda se tako kaze)
- Santic_Aleksa
#465 Re: PEKARE U SARAJEVU
Male kifle dominiraju otkad znam za sebe.Amagon wrote:Pekara Imaret na Baščaršiji
- duga puska
#466 Re: PEKARE U SARAJEVU
Mi kad kućile setamo, 50 malih narucimoSantic_Aleksa wrote:Male kifle dominiraju otkad znam za sebe.Amagon wrote:Pekara Imaret na Baščaršiji![]()
![]()
- Santic_Aleksa
#467 Re: PEKARE U SARAJEVU
A meni nikad ne naumpadnu kad prolazim, a prolazim svaki dan, manje-više. Tek kad neko drugi bahne s njima, obradujem se ko malo dijete. 
- duga puska
#468 Re: PEKARE U SARAJEVU
Mala pekara kod Druge kuce, probao pite.Sirnica odlicna, burek je mijesani i meni onako.Zeljanik odlican, projice super, uzeo nekih par hljebova tamnih i dobri su.Generalno je prica rustikalna i meni jako dobro to sve šmeka.
- Porodice Foht
#469 Re: PEKARE U SARAJEVU
Jest vala bas, male, zarudile i fino zasoljene!Santic_Aleksa wrote:Male kifle dominiraju otkad znam za sebe.Amagon wrote:Pekara Imaret na Baščaršiji![]()
![]()
-
tempuser
#470 Re: PEKARE U SARAJEVU
Meni je opet burek bio ko domaci, nemasan, bez kile i vegete u mesu, a sirnica prosek. Zena kupuje neku crnu pogacu, cesto je nema u vitrini, odlicna!duga puska wrote:Mala pekara kod Druge kuce, probao pite.Sirnica odlicna, burek je mijesani i meni onako.Zeljanik odlican, projice super, uzeo nekih par hljebova tamnih i dobri su.Generalno je prica rustikalna i meni jako dobro to sve šmeka.
- duga puska
#471 Re: PEKARE U SARAJEVU
Ma ja tzv sareni burek ne favorizujem,to je moj problem. U pravu si da je ko domaci. Ranije sam probao i lijenu pitu od jabuka i neke od onih suhih kolacica i sve je bilo korektno. Kroasan mi je bio onako, a kako sam primjetio,problem im je sto su cesto desortirani, jer uvijek dok cekam u redu cujem da fali toga sto sto ljudi poručuju. Sve u svemu su za preporukutempuser wrote:Meni je opet burek bio ko domaci, nemasan, bez kile i vegete u mesu, a sirnica prosek. Zena kupuje neku crnu pogacu, cesto je nema u vitrini, odlicna!duga puska wrote:Mala pekara kod Druge kuce, probao pite.Sirnica odlicna, burek je mijesani i meni onako.Zeljanik odlican, projice super, uzeo nekih par hljebova tamnih i dobri su.Generalno je prica rustikalna i meni jako dobro to sve šmeka.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#472 Re: PEKARE U SARAJEVU
Mlinar precijenjen itekako. Zadnja dva dana kupujem razna peciva, cisto da guzica proba i ta premium peciva.
iz hladnjace istovaraju vrece zamrznutih peciva, a ja kont'o ima kakva domacica, da sama zamijesi tijesto.
Nivo onih Haljilji pekara, samo ušminkaniji. Bolja za klasu peciva u bingu (Alta)
Nivo onih Haljilji pekara, samo ušminkaniji. Bolja za klasu peciva u bingu (Alta)
- ultima_palabra
#473 Re: PEKARE U SARAJEVU
Maison Coco, Mala pekara i Imaret. Ostalo je sve u pet deka.
- Nisrin
#474 Re: PEKARE U SARAJEVU
ultima_palabra wrote:Maison Coco, Mala pekara i Imaret. Ostalo je sve u pet deka.
+ Mrvica...mada i Maison Coco one skupe kroasane sa bademima "preradjuje" ...obicni koji se ne prodaju sa cokoladom idi u daljnju preradu pa se prodaju ...nije mi ni to OK...kao i mafini koji se vracaju u frizider, a ipak u sastavu imaju jaja..i sad nekoliko dana vadi-vracaj ...ostalo je sve vrh!
Nekad je i ona pekara Nina bila kultna, na Markalama, sa malim kiflama...
Posto zatvorise Huth nije ni Manja losa...posebno ona sitna JAFFA peciva..0.20 jedno, a mozes ih 20 pojesti koliko je ukusno
- duga puska
#475 Re: PEKARE U SARAJEVU
Pa to ti je sa smrzavanjem koncept svugdje gdje su u pitanju lanci pekara. Svi to rade. Centralna proizvodnja,zamrzavanje, te fermentacija i pecenje na prodajnom mjestu. To je i po trznim centrima. Mislim cak i da male pekare sve sto je od lisnatog tijesta prave kampanjski pa lede, jer procedura je, npr, praviti kroasane na laminatorima, pa se ne isplati raditi po potrebi, na dnevnoj bazi. Kad se dobro tijesto uradi,kad je od kvalitetnih sastojaka neki proizvod, kad se dobro ispece,tesko da ce ko uociti razliku smrznutog pa ispecenog u odnosu na svjezeg pa ispecenog.konektovan wrote:Mlinar precijenjen itekako. Zadnja dva dana kupujem razna peciva, cisto da guzica proba i ta premium peciva.iz hladnjace istovaraju vrece zamrznutih peciva, a ja kont'o ima kakva domacica, da sama zamijesi tijesto.
![]()