Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Artest

#451 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Artest »

cindrlimindrli wrote:Najveca razocarenja, Muharemovic, Zeba i Turkovic, mogli su puno vise iskoristiti talenat.

P.S. Je li onaj Modric nekad igrao za Zrinjski? :D
Sta se imas razocarat u Zeku, covjek pod stare dane dosao u BiH i drzao casove. :roll:
Sa 38 g. bio ponajbolji igrac lige.
ima pitanje kriterija, recimo da li bi u ovaj tvoj izbor spadao i Saša Papac, čovjek je odigrao par sezona u ovoj ligi, iz nje se i prodao.....i čini mi se da, kako god okreneš on bi trebao zauzeti neko mjesto u tom tvom idealnom timu
Ako gledamo karijeru, naravo da je Papac broj 1 na poziciji lijevog beka. Ali ja sam vise gledao po ukupnom potencijalu i igranju u oba pravca. (modernost) Tu Papac kaska za ovom dvojicom /steta pa je Mackic zbog povrede prerano zavrsio karijeru/ jer je on vise bek tipa Badstubera i sl. Znaci, uglavnom pozadinac koji ima dobru dugu loptu i igra na inteligenciju.

Stilic je bolji od Zebe, iako je Zebina ostavstina veca. Hebiga, onomad se i nisu prenosile tekme (samo gradski derbiji, mislim), pa su mnogi ostali uskraceni za Štilin majstorluk. Zeba je vise za dvoranski fudbal; igrac s vicom u igri, slobodnjakom...

Music svakako ima mjesta na listi/krilo. Vjerovatno najbrzi igrac koji je ganjao loptu po nasim livadama. Pravi vihor.
Da se tu naci mjesta i za Amira Japaura, Jasmina Memisevica, Osmanovica iz Lukavca, Wagnera, Ševala Zahirovica :D itd. Necemo sad trpat i lokalne zvijezde, jelte.

Dalje,

Škoro je imao objektivne nedostatake. I igracke i mentalne/volja. Štilić moze sebi dozvolit luksuz da bude nesto sporiji igrac jer igra takvu poziciju/nije ni Piro brzi/. Ali Škoro ne moze.... Doduse, ko zna sta bi bilo sa Alenom, da u Marseju nisu gurali nekog Drogbu.

-----------------------------------------------------

Volio bih da se Kemo Hafizovic vrati u Premier ligu. Sjecam se njegovih izjava u Sportu, dok je vodio Čelik i Velez. Redovno oplako.

Desni bek: eto, nek bude Maletic. Mozda ni Dzemo Berberovic nije los? Slabije sam upratio ove iz Sirokog, Borca, Zrinjskog.
mistek

#452 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by mistek »

cyprus wrote:ccc, i niko da se sjeti Pandže :-) :-)

Ko je bio najbolji nejugoslaven koji je igro u našoj ligi? :mrgreen:

Nouken / Amanaka / Dialiba / Nyema / Wagner / Baiano / Wood :oops: / Agbe / Kutalia / Varea / Raul Palomeras ...

:mrgreen: Ja bih reko Dialiba...
Joj, bilo je još masa ovih stranaca :D Tabi, pa onaj u Travniku prošle sezone, onaj iz Rudara Cruz, metar i žilet, bilo je i nekakvih Arapa po Krajini itd. Ja se jedino ne sjećam da je Velež imao ikakvog crnca :D

Fali ti i Diarra iz Zrinjskog, koji je sigurno u top 3. Tu je i Marciano, iako osim one sezone u Sarajevu, bilo je to tanko skroz. Wagner je bez premca prvi. Dialiba bio isto igračina.

Od pobrojanih:
Nouken - bezveze igrač, ali zanimljiv u to doba, još onaj gol dole, auu :D
Amanaka - ogroman, a nula igrač.
Wood - da Bog da im svi 'naki bili :D
Agbe i ovaj zadnji ne znam ni ko su.
Artest

#453 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Artest »

leet wrote:Nuki normalno.
Izdajico.

Wood, naravno. Zvijezda Uniteda. 8-)
mistek

#454 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by mistek »

http://en.wikipedia.org/wiki/Cristian_Valentin_Muscalu

Ovog se batuške ni ne sjećam, a uzeo trofej u kupu :-)
cyprus

#455 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by cyprus »

mistek wrote:

Nouken / Amanaka / Dialiba / Nyema / Wagner / Baiano / Wood :oops: / Agbe / Kutalia / Varea / Raul Palomeras ...

Joj, bilo je još masa ovih stranaca :D Tabi, pa onaj u Travniku prošle sezone, onaj iz Rudara Cruz, metar i žilet, bilo je i nekakvih Arapa po Krajini itd. Ja se jedino ne sjećam da je Velež imao ikakvog crnca :D

Fali ti i Diarra iz Zrinjskog, koji je sigurno u top 3. Tu je i Marciano, iako osim one sezone u Sarajevu, bilo je to tanko skroz. Wagner je bez premca prvi. Dialiba bio isto igračina.

Od pobrojanih:
Nouken - bezveze igrač, ali zanimljiv u to doba, još onaj gol dole, auu :D
Amanaka - ogroman, a nula igrač.
Wood - da Bog da im svi 'naki bili :D
Agbe i ovaj zadnji ne znam ni ko su.
Agbe, čini mi se Nigerijac što je igro za Rudar Ugljevik... Ukucavam ga na google, google ga ne poznaje :mrgreen: pa kontam da nisam fulio ime ili pak skroz izmislio igrača :mrgreen:

A Raul Palomeras... zagondžija Janice Kostelić :mrgreen: Igro za Žepče

A šta je Amanaki falilo? Čini mi se da je bio solidan igrač... Kenijski reprezentativac...

Nuki isto beton, nemoj zajebavat :mrgreen:

A za tog Muslacua ni ja nikad čuo nisam :-)

PS Agbo! Nije Agbe jebem ga ja :oops: :mrgreen: http://en.wikipedia.org/wiki/Victor_Agbo

I nije Palomeras, nego Palomares :oops:
palermo

#456 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by palermo »

Artest wrote: Ako gledamo karijeru, naravo da je Papac broj 1 na poziciji lijevog beka. Ali ja sam vise gledao po ukupnom potencijalu i igranju u oba pravca. (modernost) Tu Papac kaska za ovom dvojicom[/b] /steta pa je Mackic zbog povrede prerano zavrsio karijeru/ jer je on vise bek tipa Badstubera i sl. Znaci, uglavnom pozadinac koji ima dobru dugu loptu i igra na inteligenciju.

Stilic je bolji od Zebe, iako je Zebina ostavstina veca. Hebiga, onomad se i nisu prenosile tekme (samo gradski derbiji, mislim), pa su mnogi ostali uskraceni za Štilin majstorluk. Zeba je vise za dvoranski fudbal; igrac s vicom u igri, slobodnjakom...

Music svakako ima mjesta na listi/krilo. Vjerovatno najbrzi igrac koji je ganjao loptu po nasim livadama. Pravi vihor.
Da se tu naci mjesta i za Amira Japaura, Jasmina Memisevica, Osmanovica iz Lukavca, Wagnera, Ševala Zahirovica :D itd. Necemo sad trpat i lokalne zvijezde, jelte.

Dalje,

Škoro je imao objektivne nedostatake. I igracke i mentalne/volja. Štilić moze sebi dozvolit luksuz da bude nesto sporiji igrac jer igra takvu poziciju/nije ni Piro brzi/. Ali Škoro ne moze.... Doduse, ko zna sta bi bilo sa Alenom, da u Marseju nisu gurali nekog Drogbu.

-----------------------------------------------------

Volio bih da se Kemo Hafizovic vrati u Premier ligu. Sjecam se njegovih izjava u Sportu, dok je vodio Čelik i Velez. Redovno oplako.

Desni bek: eto, nek bude Maletic. Mozda ni Dzemo Berberovic nije los? Slabije sam upratio ove iz Sirokog, Borca, Zrinjskog.

U jebo te, nisam baš očekivao da ćeš ovo reći. Što god mi mislili, karijere Papca naspram Kvesića i Mačkića su toliko različite da jednostavno nije za upoređivati. To je kao da kažeš, bolja je Škoda od Mercedesa, što, pa eto meni se više sviđa. . Neuporedivo, dvije različite kategorije.

Ovo ostalo je ok, ono poređenje Zebe i Štilića je u osnovi problem, da li gledamo ko je ostavio veći trag u ligi ili ko je bio bolji fudbaler.

Tačno, Džemo koga sam ja potpuno zaboravio je bio bolji od Maletića.

A spisak jeste malo sarajevocentričan.....neko spomenu Stanka Bubala, vrlo dobar igrač koji je i iz ove naše lige uspio da napravi , za naše uslove solidno karijeru
Lakat Jebić

#457 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Lakat Jebić »

zeka je majstor bio i to se najvise nameraci na derbiju. sjecam se prvo se krenem hvatat za glavu sta nam covjek radi bekovima, al onda oguglas pa se smijes dzemi sadikovicu :D
Arteta

#458 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Arteta »

Ima tema o strancima, nemojte ovdje, ako se kome pise bolje da nju osvjezimo.
kamen spoticanja

#459 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by kamen spoticanja »

Odgovorno tvrdim da ni jedna lista bez Senada Brkica nije legitimna
Arteta

#460 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Arteta »

KPNCTNJAH wrote:

'ta ce Varupa
Legenda, ni on sam ne zna koja mu je po redu ovo sezona u Travniku.
Charuga
Globalni moderator

#461 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Charuga »

Arteta wrote:Ima tema o strancima, nemojte ovdje, ako se kome pise bolje da nju osvjezimo.
Neka, ova je tema odgovarajuca za to jer je rijec o igracima koji su igrali u BiH od '92 na ovamo.
elmirčo

#462 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by elmirčo »

gdje je tu čuveni obalobjelokošćanin :mrgreen:

Image
Charuga
Globalni moderator

#463 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Charuga »

Zar ima jos neko ko vjeruje da je Toure bio na probi u Želji ... :lol:
Arteta

#464 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Arteta »

Treba biti realan, Yaya toure je prije Monaca igrao u Olympiakosu.
Znaci, taj transfer u to vrijeme nije bio moguc.
elmirčo

#465 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by elmirčo »

Charuga wrote:Zar ima jos neko ko vjeruje da je Toure bio na probi u Želji ... :lol:
to nisam ja izmislio, samo prenosim. :)
Charuga
Globalni moderator

#466 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Charuga »

elmirčo wrote:
Charuga wrote:Zar ima jos neko ko vjeruje da je Toure bio na probi u Želji ... :lol:
to nisam ja izmislio, samo prenosim. :)
Eto da znas za ubuduce da prenosis dezinformacije ... ;-)
Arteta

#467 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Arteta »

Od stranaca koji nisu iz Ex-yu u Ligi trenutno igraju.

Wagner (Siroki)
Athanasios Kiourkas (Radnik)
Adam ( Zvijezda)
Secouba Diatta (Zvijezda)

Gdje nestadose toliki stranci?
Herr Flick

#468 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Herr Flick »

Ovo neki grk igra u radniku :lol: :lol:
BegA_

#469 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by BegA_ »

Arteta wrote:Od stranaca koji nisu iz Ex-yu u Ligi trenutno igraju.

Wagner (Siroki)
Athanasios Kiourkas (Radnik)
Adam ( Zvijezda)
Secouba Diatta (Zvijezda)

Gdje nestadose toliki stranci?
:shock: :lol:
Herr Flick

#470 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Herr Flick »

Bio je i onaj Gruzijac igro u Slaviji,eno ga sad ubio nekog advokata.. :lol: :lol:
megaman4

#471 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by megaman4 »

Herr Flick wrote:Bio je i onaj Gruzijac igro u Slaviji,eno ga sad ubio nekog advokata.. :lol: :lol:
zvao se Levan Kutalija..
Arteta

#472 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Arteta »

Dino Pasalic je iz Brazila iz nekog kluba pokupio 3 igraca i doveo ih u Celik, samo Marciano je zadovoljio i Bogami bio dobar u Ligi.

Nikako da skontam zasto vise nema tih stranih igraca, ni menadzeri nisu vise kao prije.
EdinŠopović

#473 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by EdinŠopović »

Arteta wrote:Dino Pasalic je iz Brazila iz nekog kluba pokupio 3 igraca i doveo ih u Celik, samo Marciano je zadovoljio i Bogami bio dobar u Ligi.

Nikako da skontam zasto vise nema tih stranih igraca, ni menadzeri nisu vise kao prije.
Naknada za treniranje plaća se...
Arteta

#474 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Arteta »

megaman4 wrote:
Herr Flick wrote:Bio je i onaj Gruzijac igro u Slaviji,eno ga sad ubio nekog advokata.. :lol: :lol:
zvao se Levan Kutalija..
Bio je medju boljim igracima u Salviji, koliko se ja sjecam.
palermo

#475 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by palermo »

Arteta wrote:Dino Pasalic je iz Brazila iz nekog kluba pokupio 3 igraca i doveo ih u Celik, samo Marciano je zadovoljio i Bogami bio dobar u Ligi.

Bio je i u Veleža neki amerikanac, Konrad, Korad ko će ga znati. Valjda bio na nekom putovanju pa mu nestalo para za povratak i on potpisao za Velež :D . Mislim da nije ni minute odigrao
Post Reply