Sta se imas razocarat u Zeku, covjek pod stare dane dosao u BiH i drzao casove.cindrlimindrli wrote:Najveca razocarenja, Muharemovic, Zeba i Turkovic, mogli su puno vise iskoristiti talenat.
P.S. Je li onaj Modric nekad igrao za Zrinjski?
Sa 38 g. bio ponajbolji igrac lige.
Ako gledamo karijeru, naravo da je Papac broj 1 na poziciji lijevog beka. Ali ja sam vise gledao po ukupnom potencijalu i igranju u oba pravca. (modernost) Tu Papac kaska za ovom dvojicom /steta pa je Mackic zbog povrede prerano zavrsio karijeru/ jer je on vise bek tipa Badstubera i sl. Znaci, uglavnom pozadinac koji ima dobru dugu loptu i igra na inteligenciju.ima pitanje kriterija, recimo da li bi u ovaj tvoj izbor spadao i Saša Papac, čovjek je odigrao par sezona u ovoj ligi, iz nje se i prodao.....i čini mi se da, kako god okreneš on bi trebao zauzeti neko mjesto u tom tvom idealnom timu
Stilic je bolji od Zebe, iako je Zebina ostavstina veca. Hebiga, onomad se i nisu prenosile tekme (samo gradski derbiji, mislim), pa su mnogi ostali uskraceni za Štilin majstorluk. Zeba je vise za dvoranski fudbal; igrac s vicom u igri, slobodnjakom...
Music svakako ima mjesta na listi/krilo. Vjerovatno najbrzi igrac koji je ganjao loptu po nasim livadama. Pravi vihor.
Da se tu naci mjesta i za Amira Japaura, Jasmina Memisevica, Osmanovica iz Lukavca, Wagnera, Ševala Zahirovica
Dalje,
Škoro je imao objektivne nedostatake. I igracke i mentalne/volja. Štilić moze sebi dozvolit luksuz da bude nesto sporiji igrac jer igra takvu poziciju/nije ni Piro brzi/. Ali Škoro ne moze.... Doduse, ko zna sta bi bilo sa Alenom, da u Marseju nisu gurali nekog Drogbu.
-----------------------------------------------------
Volio bih da se Kemo Hafizovic vrati u Premier ligu. Sjecam se njegovih izjava u Sportu, dok je vodio Čelik i Velez. Redovno oplako.
Desni bek: eto, nek bude Maletic. Mozda ni Dzemo Berberovic nije los? Slabije sam upratio ove iz Sirokog, Borca, Zrinjskog.