Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Lex77

#451 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Lex77 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Grči reprezentativci igraju u slijedećim klubovima:

Panatinaikos
Olimpiakos
PAOK
AEK
Atromitos
Werder B.
Seltik
Bolonja
Monako 2 :-)
Samsunspor
Kajseslautern

Eto strašne Grčke. Čuj šta ako se plasiramo. Šta ako se ne plasiramo, to je pravo pitanje. Po imenima igrača i klubova u kojim igraju mi smo jači. Slovaci imaju jednog wordl class igrača, Hamšika i jednog odličnog, Škrtela.
Toliko o našoj grupi.
Zar netko stvarno misli da je pokazatelj kvalitete neke ekipe to gdje im igrači igraju? Pa nisu Grci igrali u velikim klubovima ni kad su osvojili EURO. 8-) Ja sam gledao utakmicu Grčka-Hrvatska i mogu samo reči da se tu ekipu ni u ludilu ne smije podcjeniti. Oni na euru neće biti ništa posebno ali u kvalifikacijama će biti na razini.
Kad je Grčka protiv Hrvatske dobila korner tribine su počele slavlje ko da su zabili gol-i zabili su ga iz tog kornera.
5 0 5

#452 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by 5 0 5 »

bitno je i kako igraci igraju i svojim klubovima. cocalic je najcjenjeniji igrac u svom klubu. nepozivanje njega je totalni diletantizam.
Morales

#453 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Morales »

Nasa reprezentacija je cisti europski prosjek,mozda cak u nekim segmentima i ispod toga. Ne samo zbog poraza u ovoj tekmi nego zbog cinjenice da se nikad nismo plasirali na neko takmicenje. Imamo previse iluzija da smo neka jaka repka a u sustini obicna karina.
shake69

#454 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by shake69 »

Zna li neko gdje se moze pogledati highlights sa utakmice u Dublinu jucer posto nisam bio u prilici da gledam? Tnx
Zavatoni

#455 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Zavatoni »

Vodi se rasprava o Papetu, a za jučerašnju katastrofalnu utakmicu su odgovorni igrači...njihova nezainteresiranost, nespremnost i sebičnost.

Jučer je Pandža odigrao dobru utakmicu u odbrani, kao i Begović na golu. Jahić je bio slab.

Problem jučerašnjeg poraza je u napadu, a ne odbrani. Jer u onako katastrofalno odigranoj utakmici primiti samo jedan gol je bio uspjeh.

Ipak, ostaje činjenica da ova ekipa ima problem sa štoperima i defanzivnim veznim, gdje Pape mora probati sve igrače koji bi mogli igrati. Stevanović mi se čini kao neko ko bi se mogao vrtiti oko reprzentacije. Vrančić to sigurno nije. Cocalića treba probati. Salihović može preuzeti Rahimićevo mjesto...
Naši bekovi (Mujdža i Lulić) su sasvim OK i smatram Papetovom zaslugom što je taj segment ekipe složio za budućnost.

Ostaje problem da mi imamo 11-12 dobrih igrača, a za neki uspjeh treba da ih je 17-18.

Papetu treba ostaviti prostor u ovim kvalifikacijama i ne 'skidati mu glavu' na svakom porazu...naročito u ovako bezveznim utakmicama...i naročito kada zbog pristupa igrača gubimo utakmice.
fantom slobode

#456 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by fantom slobode »

Morales wrote:Nasa reprezentacija je cisti europski prosjek,mozda cak u nekim segmentima i ispod toga. Ne samo zbog poraza u ovoj tekmi nego zbog cinjenice da se nikad nismo plasirali na neko takmicenje. Imamo previse iluzija da smo neka jaka repka a u sustini obicna karina.
MIslim da podosta grijesis, sam Platini je skrenuo paznju na nas tim(kada je pricao o potrebi promjene sistema takmicenja, grupa, jer neke kvalitetne reprezentacije ne ostvaruju plasman), a vjeruj mi gledao sam i druge sasvim neutralne strucnjake koji hvale nas tim, iz zemalja koje nam nisu ni blizu. Sad sto se desi da se ne zalazu, to je uvijek bila boljka ovih prostora, sjecam se Juge '82 i ne samo tada, svi gledaju, niko se ne trudi. Pa se o Jugi pricalo, kao o evropskom Brazilu - opet govorim o nekim sto nisu ni imali veze sa Jugoslavijom.
Bosna je ozbiljna reprezentacija, a ako si pratio Irsku zadnjih godina nisu ni oni mala djeca, osim toga igrali su na domacem terenu, pripremaju se za Ukrajinu i Poljsku, nista cudno, cak i (ne)igra nasih na terenu. Radi se o prijateljskoj utakmici, cilj takvih je da se uoce nedostatci, da se probaju takticke varijante, rezultat i nije bitan. Cini mi se da je Njemacka sinoc izgubila od nekog 5:3, bas kao i Holandija, sto ne znaci da su prosjek Evrope, ljudi vjezbaju...
shalla

#457 Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by shalla »

Zavatoni, Lulic a ni Salihovic nisu bekovi i pape mora probati naci tog lijevog beka ili ici na opciju sa Papcem (ako ovaj bude zdrav). Lulica gusimo na beku, beze se momka zavaljuje dole jer nije jak u defanzivi koliko u ofanzivi. Tako da pitanje lijevog beka, stopera i treceg napadaca i dalje stoji otvoreno. Jasno je svima da je nominalno prvi izbor za zadnju liniju cetvorka mujdza-spahic-pandza-papac ali moramo imati jos po jednog igraca u pripremi na svakoj od tih pozicija. I pritom ne mislim na maletica ili zahirovica na desnom, lulica i salihovica na lijevom beku kao ni na jahica na stoperu, to su sve polovicna rjesenja. Isto tako ovo sto govorim za napad, mozemo Bogu zahvaliti sto dzeko nije bio povrijedjen protekla 2 ciklusa, inace ne znam ko bi ga zamijenio. Imamo super napadacki par ibis-dzeko al sta je sa alternativama? Ne mozemo se osloniti da nam alternativa bude zec, mora se i u napadu probati naci jos jedno ime (ja evo 2 godine trubim o mahmutovicu, pa volio bih da ga pozove pa makar i da se ispostavi da je karina od igraca da mogu reci "svaka cast selektore sto ga dosad nisi zvao")...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zavatoni

#458 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Zavatoni »

Papac je po meni vazniji na stoperu, a i previse smo defanzivni sa Papcem i Mujdzom na bekovima.
Bekovi moraju probijati strane, a Papac to ne moze.
Slazem se da je Lulic bolji kao krilo, ali je iskoristiv kao bek, jer on nije defanzivno los igrac. On moze imati ulogu Alvesa iz Barcelone koji je njima kao desni bek vazniji ofanzivno nego defanzivno....u takvoj taktici Lulica bi defanzivni vezni (Salihovic) mogao pokrivati.
Isto tako, novog lijevog beka ce biti jako tesko naci, jer je to globalno deficitarna pozicija, a u ovim modernim 4-3-3 taktikama izrazito bitna (kao i desni).

Treci spic jeste problem i Mahmutovica treba probati, jer momak stvarno zabija...a i Zec je katastrofa.
Platformas

#459 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Platformas »

stranac2 wrote:U jednoj sekvenci napada trce Ibisevic, Stevanovic, Pjanic ... u precniku od 30 metara sva trojica i pomislim e to je to sto nam fali. U toj sekundi su mi izgledali kao normalna repka. Susic pravi repku kao da su 80-te i kada je i on sa svojom "trkom" mogao proci. Kada zove igrace tipa Alispahic sve treba da bude jasno o njegovoj viziji fudbala.

Repka nam je kombinacija onih koji ne mogu i onih koji nece sa par casnih izezetaka : Begovic,Lulic,Ibi, Pjanic, Mujdza (al ovaj je najcesce povrijedjen).

Svi su nas procitali samo pametno sute o tome :

Lome nas kretnjom lopte lijevo desno prvih pola sata. Nedostatak brzine u to vrijeme pokrivamo prekomjernom trkom i krpljenjem jedan drugog. To nas izmori , e tek onda jace repke ubace u 5-tu i rastegnu nas po terenu . Gubimo pozicije ,pucamo po savovima, napadaci (CITAJ DZEKO SE SETKAJU ) a na kao recomo Drogba protiv Barce pomazu. Kada nam uvale go il dva (il vise) onda opet spuste tempo i onda kao mi napadamo a oni kao brane se. Puste nam da napravimo koju sansu il smanjimo rezultat da ne izadjemo kao totalni luzeri poslije tekme. Al zna se koje pobijedio i tu dvojbe nema. To je ta melodija koja nas prati zadnjih 10-ak godina. Osnovna mahana neciljano sastavljanje tima , zovu se "najbolji" ( a nito ) a ne momci koji pasu taktici. Da ima 10 Dzeka on bi zvao svih 10 e ionda bi svaki od njih cekao da onaj drugi potrci. Karikiram al glupi Bosnjo ne konta fudbal pa moras tako. Opsta svijest je nula , Susicu prolazi bilo kakvo objasnjenje ovih poraza (besmislenih poraza) bez valjanih podpitanja o cilju , taktici i kriteriju.

Mikroskopom moramo naci brze igrace i igrace odbrane , hvatati se za slamku i dati sansu i onima koji ne obecavaju previse. Besic , Stevanovic u prih 11 da se napravi trkacki balans sa Slovacima i tako dalje ...

Nista od plasmana bar dok je ovaj trenerski analfabeta na klupi !!!

:thumbup:

Sjebace Susic opet, dzabe sto smo realno dobili dosad najlaksu grupu.
Muhamed Đakmić

#460 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Muhamed Đakmić »

Ja sam pitar, uvijek bio i uvijek cu biti, ali neke stvari Susic radi pogresno. Ne volim licnu pljuvacinu po njemu, jer to vec dokazuje jedan nivo kompleksa, ali smatram da ga je malo moderni fudbal pregazio. Ne u segmentu pristupa igri, mada bi se i o tome puno moglo raspravljati, vec u segmentu skautinga. Da ga tako nazovemo.

Nema logike da se ne pozove Zukanovic, a pozove Jahic. Ali hajde, neka Jahica. Ko je Stojan Vranjes? Jel on igra na poziciji veznjaka, i to onog malo ofanzivnijeg? Sta ce on tu kog vraga? Kako majka mu stara mi nikad ne mozemo napraviti selekciju najboljih igraca koje u Evropi imamo? Nisu Zukanovic i Cocalic igraci iz liga petice, ali su barem na papiru puno bolji i perspektivniji od ovoga sto trenutno imamo, a valjda se negdje i to gleda.
salle_eh1986

#461 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by salle_eh1986 »

Sarajevo1946 wrote:Ne u segmentu pristupa igri, mada bi se i o tome puno moglo raspravljati, vec u segmentu skautinga. Da ga tako nazovemo.
ja imam osjećaj da on 5 do 12 pred svaki meč tek skonta da je selektor pa pozove ono što već zna da je igralo, te ako mu još neko uspjedne nekog izlobirati
Mjesanac

#462 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Mjesanac »

Ja cekam 3 mjeseca ovu utakmicu, obradovo sam se nenormano, samo me dragi Bog posluso jer nismo izvukli Irsku u barazu, i onda oni dodju i vuku se po terenu, Dzeko svaku loptu kad prima ode mu 3 metra od njega, onaj Vrancic Boze me dragi sacuvaj, da je mene Susic ubacio bolje bi odigro, i onda Jahic glupost napravi, pokloni loptu i oni nam daju go. Ne moze gore majke mi moje, a i najvise mi krivo sto ne mogu prcat ove Irce ovdje, neg sutit i nadat se da se oni ne sjete da mene prcaju :D
_Alcatraz_

#463 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by _Alcatraz_ »

Mancini bi Barcelonu odveo u 2. Ligu, a Njemacka uz Susica nikada ne bi otisla na neko veliko evropsko takmicenje, tako da je nasa reprezentacija osudjena na propast dok god je vodi bosanski "Mancini". :bih:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#464 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Velkoski »

Mancini uze EPL pa ti vidi :oops:
_Alcatraz_

#465 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by _Alcatraz_ »

leet wrote:Mancini uze EPL pa ti vidi :oops:
Sigurno zbog trenerskog kvaliteta :lol:
Kakve je igrace imao trebao je drugoplasiranom pobjeci minimum 20 bodova.

Ja bih volio da :bih: budemo :bih: i svjetski prvaci, ali dok je Susic nas selektor mi otici necemo na neko veliko takmicenje.

Zivi bili pa vidjeli! :bih:
zecko_kupuz

#466 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by zecko_kupuz »

_Alcatraz_ wrote:
leet wrote:Mancini uze EPL pa ti vidi :oops:
Sigurno zbog trenerskog kvaliteta :lol:
Kakve je igrace imao trebao je drugoplasiranom pobjeci minimum 20 bodova.

Ja bih volio da :bih: budemo :bih: i svjetski prvaci, ali dok je Susic nas selektor mi otici necemo na neko veliko takmicenje.

Zivi bili pa vidjeli! :bih:
I tako dođe još jedan prorok. Pretpostavljam da ćeš likovati ako propadnemo ili nestati u oblačku dima ako se plasiramo. :P
_Alcatraz_

#467 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by _Alcatraz_ »

zecko_kupuz wrote: I tako dođe još jedan prorok. Pretpostavljam da ćeš likovati ako propadnemo ili nestati u oblačku dima ako se plasiramo. :P
Volio bih da grijesim i daj Boze da se plasiramo :bih:
Samo da ne odemo opet u baraz i da nam to bude uspjeh i satisfakcija za dobru igru :bih:
Edin H.

#468 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Edin H. »

shake69 wrote:Zna li neko gdje se moze pogledati highlights sa utakmice u Dublinu jucer posto nisam bio u prilici da gledam? Tnx
Nisam ni ja mogao gledati tekmu posto sam bio na stadionu :D , pa eto i ja bih bio bih zahvalan ako ima slucajno link.
burekodsira

#469 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by burekodsira »

ja bi volio samo jednu animaciju kako lopta ubija cela na sred terena :D :lol:
_Alcatraz_

#470 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by _Alcatraz_ »

Edin H. wrote:
shake69 wrote:Zna li neko gdje se moze pogledati highlights sa utakmice u Dublinu jucer posto nisam bio u prilici da gledam? Tnx
Nisam ni ja mogao gledati tekmu posto sam bio na stadionu :D , pa eto i ja bih bio bih zahvalan ako ima slucajno link.
UZIVAJTE!

Kada sam postavljao ovaj video link je bio ispravan je tako da ukoliko na Youtubeu izbrisu video nemojte mene kriviti za neispravan link.
Edin H.

#471 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Edin H. »

Hvala.
todd_smith

#472 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by todd_smith »

Edin H. wrote:
na kojoj si tribini bio :mrgreen:
Mjesanac

#473 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by Mjesanac »

Jel ko bio u sektoru 127 ?
_Alcatraz_

#474 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by _Alcatraz_ »

Safet Susisc wrote:Većina naših fudbalera vjerovatno je na okupljanje i utakmicu došla direktno s plaže.
Eto koliko cijene i postuju selektora i reprezentaciju, a on umjesto da ih ostavi na klupu, radi poteze kao mancini sa Balotelijem i Tevezom. Nema uspjeha dok se pravila ne uvedu.

http://www.** No links **.ba/sport/susic-neki-su- ... stali-bez-
cindrlimindrli

#475 Re: Prijateljska Utakmica - IRSKA Vs BiH 26.05.2012

Post by cindrlimindrli »

_Alcatraz_ wrote:Eto koliko cijene i postuju selektora i reprezentaciju, a on umjesto da ih ostavi na klupu
...a u prvi sastav ubaci, upss, koga??? :lol:
Locked