Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
respo

#451 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by respo »

jao i mene je to nerviralo samo ocisti sofersajbu i vozi niti se vidi "kroz" njega niti vidim zadnja svjetla sta svjetli sta se pali nista
ti su mi bili najgori
bebeSa

#452 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bebeSa »

Mlad i Nevin wrote:Nervira me kad se uključujem u ulicu koja ima pravo prvenstva, čekam da baja s moje lijeve strane prođe pa da izletim kad u neka doba, taj baja bez žmigavca mrtav 'ladan skrene a ja čekao ko budala da ga propustim da prođe.
E stvarno, ovo i mene izbija iz cipela. Jes' da se vremenom naviknes, ali stvarno je odvratno kad hladno namota bez zmigavca a ti kulturno cekao da on prodje.
I jos nesto... na mostu na Malti svi gledaju u semafor ispred koji se pali nakon onog na samom mostu... e pa stvarno, fuj.
Inace spavanje na semaforima, pa kad skreces, na bilo kojoj raskrsnici lijevo, a neko ispred odspava turu, pa prodju dva umjesto pet ili sest automobila!
muha_sa

#453 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

bebeSa wrote:
Mlad i Nevin wrote:Nervira me kad se uključujem u ulicu koja ima pravo prvenstva, čekam da baja s moje lijeve strane prođe pa da izletim kad u neka doba, taj baja bez žmigavca mrtav 'ladan skrene a ja čekao ko budala da ga propustim da prođe.
E stvarno, ovo i mene izbija iz cipela. Jes' da se vremenom naviknes, ali stvarno je odvratno kad hladno namota bez zmigavca a ti kulturno cekao da on prodje.
I jos nesto... na mostu na Malti svi gledaju u semafor ispred koji se pali nakon onog na samom mostu... e pa stvarno, fuj.
Inace spavanje na semaforima, pa kad skreces, na bilo kojoj raskrsnici lijevo, a neko ispred odspava turu, pa prodju dva umjesto pet ili sest automobila!
ne se nervirat :-) možda je taj ispred tebe upravo ostavio hanumu il mamu u bolnici pa se zamislio.
-inace nikad ne vjerujte žmigavcu--ništa necete izgubit ako sacekate ti desetak sekundi.

-uh jesam vam reko-haaaaaaaa :? :lol:

-pa dobro :) ovim gradom vozim 40 i kusur godina pa samo prenosim neko svoje iskustvo--ne zamjerite :)
kockica_kockica

#454 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kockica_kockica »

Prestala sam da se nerviram toliko oko sitnica... ali i dalje me nerviraju oni sumaheri koji izlijecu iz jedne trake u drugu, po 700 puta... kao da ce brze stici ako ide iz kolone u kolonu... a na kraju opet zavrsi iza auta odakle je svoj slalom zapoceo :lol:

Nervira me sto neki lafci misle da je parking mjesto gdje mogu divljati sa svojim autom... pa kad se neko parkira i ometa ih u tom divljanju onda divljacki sjednu na sirenu... mozda bi im trebalo obajsniti svrhu parkinga??? :shock:

Nerviraju me oni sviraci na semaforima... Dakle, nema potrebe trubiti osobi ispred sebe da krene jer ta osoba nije corava, a kad svirate to samo stvara kontra efekat... :mrgreen:

Ubacivanje preko reda na bilo kojoj raskrsnici ili skretanju je jos jedna stvar koja me moze izbaciti iz takta... nekad se zna desiti da ludaka i ne vidis a on se ubacuje pa kocis ti onaj iza tebe svi koce da bi ludak prosao prije sviju ... i naravno onda stane na prosirenje da kupi kiflu ili tako nesto ... sto ti glad :oops:

Nervira me kad me pretekne onako sa vrlo glasnim turiranjem... i onda nakon 23 sekunde pocne kociti i skretati :shock: ne razumijem u cemu je ovdje fora ali ako ima takvih molim da objasne svrhu 8-)

Nerviraju me oni sa upaljenih sva 4 svjetla na sred ulice, na pola ulice, na bilo kojem nedozvoljenom mjestu gdje ometa saobracaj... Posebno me nerviraju oni sto parkiraju na bus stajalistima... Mislim ok, razumijem nekad moras pokupiti nekog na stajalistu, pa stanes na pola minute minut... ali kad vidim ugaseno auto bez vozaca na stajalistu zlo mi je...

Svasta nesto mi smeta... tako da to sto neko ne daje zmigavac izgleda mi tako banalno... :zoka:
Logovan

#455 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

kockica_kockica@ :lol: :lol: Što tebe ostali vozači znaju naljutiti. :lol: :lol: :lol:
kockica_kockica

#456 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

_terminaš_ wrote:kockica_kockica@ :lol: :lol: Što tebe ostali vozači znaju naljutiti. :lol: :lol: :lol:
ludilo :D :lol: :lol: :lol:

Cak sam zaboravila na one koji lamataju rukama i udaraju po volanu kad vozis po propisima a oni ne mogu preletiti preko mene... oni me ne nerviraju... oni me zabavljaju... :evil:
Edisontije

#457 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Edisontije »

Kad voze odnosno lete u golfu dvici..... :lol: :x
Edisontije

#458 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Edisontije »

Stoje prvi na semaforu i bleje okolo ko telad a zeleno gori pola minute i onda prva i krenu..... :lol: :x
sorcerer

#459 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

gomila idiota koji poslije utakmice voze pocasni krug 30km/h i prolaze kroz crveno svjetlo
Logovan

#460 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

sorcerer wrote:gomila idiota koji poslije utakmice voze pocasni krug 30km/h i prolaze kroz crveno svjetlo
:lol: :lol:
Halali im, ipak se slavi pobjeda. :)
sorcerer

#461 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

sve se nema....garant im fifa i uefa platila gorivo.nek slave sta slave ne zanima me to ,ali nek ne ometaju saobracaj....
Logovan

#462 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Jebo slavlje ako se nikome ne smeta. :mrgreen:
Onda se ne bi trebali ni derati, pošto ima onih koji spavaju pa da ih ne probude. :skoljka: Opusti se jarane, halali im, slavi se pobjeda, neka ih. :wink:
sorcerer

#463 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

sta ti znaci to halali?sta znaci ta pobjeda u tvom zivotu ?bice ti bolje? nikad kraja primitivizmu i papanluku u ovom gradu ,svaki godine je sve gore i gore,nije ni cudo sto normalna raja masovno bjezi u inostranstvo...
klaki

#464 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by klaki »

sorcerer wrote:sta ti znaci to halali?sta znaci ta pobjeda u tvom zivotu ?bice ti bolje? nikad kraja primitivizmu i papanluku u ovom gradu ,svaki godine je sve gore i gore,nije ni cudo sto normalna raja masovno bjezi u inostranstvo...
Pa ako ti mislis da je "papanluk" razlog bjezanja raje iz sarajeva i bosne generalno, eh onda BLAGO SE NAMA SA TOBOM !
sorcerer

#465 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

klaki wrote:
Pa ako ti mislis da je "papanluk" razlog bjezanja raje iz sarajeva i bosne generalno, eh onda BLAGO SE NAMA SA TOBOM !
blago nama s tobom ,vjerovatno si jedan od njih....papanluk je jedan od razloga koji je mnogo doprinjeo cijeloj sadasnjoj situaciji
M@RKO

#466 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by M@RKO »

Evo jos sviraju :lol:
sorcerer

#467 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

nek svirnu mojim :D
Logovan

#468 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

sorcerer wrote:sta ti znaci to halali?sta znaci ta pobjeda u tvom zivotu ?bice ti bolje? nikad kraja primitivizmu i papanluku u ovom gradu ,svaki godine je sve gore i gore,nije ni cudo sto normalna raja masovno bjezi u inostranstvo...
Oj majko s kim sam se ja našao raspravljati. :skoljka: Vidim ja u kojem smjeru ovo vodi... :roll: :-)
sorcerer

#469 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

pa sta da su izgubili??? ,svi ti sto slave pljuvali bi po njima,mani se patriotizma majketi
Sid the sloth

#470 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sid the sloth »

kockica_kockica wrote:Prestala sam da se nerviram toliko oko sitnica... ali i dalje me nerviraju oni sumaheri koji izlijecu iz jedne trake u drugu, po 700 puta... kao da ce brze stici ako ide iz kolone u kolonu... a na kraju opet zavrsi iza auta odakle je svoj slalom zapoceo :lol:

Nervira me sto neki lafci misle da je parking mjesto gdje mogu divljati sa svojim autom... pa kad se neko parkira i ometa ih u tom divljanju onda divljacki sjednu na sirenu... mozda bi im trebalo obajsniti svrhu parkinga??? :shock:

Nerviraju me oni sviraci na semaforima... Dakle, nema potrebe trubiti osobi ispred sebe da krene jer ta osoba nije corava, a kad svirate to samo stvara kontra efekat... :mrgreen:

Ubacivanje preko reda na bilo kojoj raskrsnici ili skretanju je jos jedna stvar koja me moze izbaciti iz takta... nekad se zna desiti da ludaka i ne vidis a on se ubacuje pa kocis ti onaj iza tebe svi koce da bi ludak prosao prije sviju ... i naravno onda stane na prosirenje da kupi kiflu ili tako nesto ... sto ti glad :oops:

Nervira me kad me pretekne onako sa vrlo glasnim turiranjem... i onda nakon 23 sekunde pocne kociti i skretati :shock: ne razumijem u cemu je ovdje fora ali ako ima takvih molim da objasne svrhu 8-)

Nerviraju me oni sa upaljenih sva 4 svjetla na sred ulice, na pola ulice, na bilo kojem nedozvoljenom mjestu gdje ometa saobracaj... Posebno me nerviraju oni sto parkiraju na bus stajalistima... Mislim ok, razumijem nekad moras pokupiti nekog na stajalistu, pa stanes na pola minute minut... ali kad vidim ugaseno auto bez vozaca na stajalistu zlo mi je...

Svasta nesto mi smeta... tako da to sto neko ne daje zmigavac izgleda mi tako banalno... :zoka:
Greška (boldirano). Često se desi da levat stoji na semaforu (nije čorav kao što kažeš) ali nešto pretura po autu, zagleda "trebe" itd. a zeleno vec 10 sekundi, čuj ne sviraj, treba ga čekat da "obavi" to svoje jel?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#471 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Mislim da je kolega gore misio na sviranje kada se upali zuto, ili milisekundu nakon sto se upali zeleno :)
goran16v

#472 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Melami wrote:
Jel to Srbija izgubila pa ti sad smeta slavlje.
Ne pocinji, zadnji put znas kako ti je zavrsila ta prica...
kockica_kockica

#473 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

un1ted wrote:Mislim da je kolega gore misio na sviranje kada se upali zuto, ili milisekundu nakon sto se upali zeleno :)
Upravo tako :thumbup:

Onima sto se ljube na semaforu i zaborave na vrijeme.. onima sto preturaju nesto ispod sjedista.. zenama koje nesto preturaju po tasnama... onima sto pricaju na telefon ili pisu poruke pa se zanesu i ja trubnem...
Sid the sloth

#474 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sid the sloth »

un1ted wrote:Mislim da je kolega gore misio na sviranje kada se upali zuto, ili milisekundu nakon sto se upali zeleno :)
Iskreno, to nisam doživio. Ne vidim razlog da ti neko svira ako se tek upalilo žuto zato sam mislio na ovo što sam napisao. Definitivno nema smisla trubiti nekome ako je milisekundu sporiji od tebe pri kretanju :)
btw. mislim da je kockica kolegica :)
goran16v

#475 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Sid the sloth wrote:
Iskreno, to nisam doživio. Ne vidim razlog da ti neko svira ako se tek upalilo žuto zato sam mislio na ovo što sam napisao. Definitivno nema smisla trubiti nekome ako je milisekundu sporiji od tebe pri kretanju :)
btw. mislim da je kockica kolegica :)
Svako ko vozi kroz sarajevsku spicu bar jednom dnevno dozivi taj slucaj, a na tvoju srecu ocigleno jos uvijek isi bio ispred nervoznog taksiste.
Post Reply