i sta sad? treba da se mi zene pomirimo s tim, sto vi muskarci razmisljate samo donjom glavom?Raspored wrote:Ukoliko imamo partnericu sa kojom nemamo stres, svađe i bespotrebne tenzije te sa kojom sve funkcioniše u krevetu i zabavi onda ne primjećujemo nikoga drugog oko sebe.blesava wrote:evo jedno pitanje
muskarci, u situaciji da ste na poslu okruzeni mladim lijepim djevojkama, a u sretnoj vezi/braku ste, ipak pokusali da malo, ako nista fleretujete?
U drugom slučaju imaj u vidu slijedeće. Muškarci se čitavog života trude i muče oko žena. Svaka žena može ući u lokal i za 10 minuta pokupiti frajera dok su mogućnosti za uspjeh muškarca manji i zahtjevaju više truda, novca i vremena. Zbog toga koliko nas vi tjerate da se trudimo oko vas mi smo prinuđeni da koristimo svaku priliku kada nam se nešto ponudi uz manje truda tako da je odgovor da, pokušali bi.
Pouka: da nam lakše i brže dajete ne bi prihvatali sve što nam se nudi sa strane
Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
blesava
#451 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
- Ghost_Rider_XXX
#452 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Pa ne razmišljaju svi donjom glavom.
-
blesava
#453 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
ali ipak malo flereta nije na odmet?Ghost_Rider_XXX wrote:Pa ne razmišljaju svi donjom glavom.
- Ghost_Rider_XXX
#454 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Pa ako flertujem ne znači da hoću da razmjenjujem fluide s njom! Ne kapiram tu žensku postavku, ako sam s nekim u vezi i ako mi je dobro znači da ne smijem progovorit s nekom drugom ženom, ne smijem ni slučajno prebaciti na Hustler ili neki drugi naučno popularni program, ne smijem pogledati neku drugu zgodnu djevojku bez razapinjanja...?blesava wrote:ali ipak malo flereta nije na odmet?Ghost_Rider_XXX wrote:Pa ne razmišljaju svi donjom glavom.
-
blesava
#455 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
super, mlago tvojoj gospojiRaspored wrote: Vi nemate donje glave a opet vam ni gornja ne radi baš najbolje. Nisam uopšte to rekao. Ukratko ako nam je super sa djevojkom/ženom razmišljamo samo o njoj i donjom i gornjom glavom bez obzirom na zgodne kolegice. Hvala ljubim ruke.
-
blesava
#456 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
ma ok je razgovarati, druziti se i sl...Ghost_Rider_XXX wrote:Pa ako flertujem ne znači da hoću da razmjenjujem fluide s njom! Ne kapiram tu žensku postavku, ako sam s nekim u vezi i ako mi je dobro znači da ne smijem progovorit s nekom drugom ženom, ne smijem ni slučajno prebaciti na Hustler ili neki drugi naučno popularni program, ne smijem pogledati neku drugu zgodnu djevojku bez razapinjanja...?blesava wrote:ali ipak malo flereta nije na odmet?Ghost_Rider_XXX wrote:Pa ne razmišljaju svi donjom glavom.
ali ovdje mislim konkretno na upucavanje, semanje i idenje do krajnje granice za koju malo fali da se predje?
- Ghost_Rider_XXX
#457 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Hajd ti lijepo postavi parametre. Ako svoju djevojku volim, cijenim, poštujem... naravno da neću raditi takve pizdarije i nekome se upucavati i ići do bilo kakvih granica. Jedno je onako, usput malo flertovati, čisto sportski, da ti prodje dan, a drugo je nekome se upucavat'.
-
blesava
#458 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
bjasni mi molim te sta ti to znaci sportsko fleretovanje? jel to sluzi za bildanje ega? ima li to svoju svrhu? (osim sto time vrijedjas svoju partnericu i vasu vezu)Ghost_Rider_XXX wrote:Hajd ti lijepo postavi parametre. Ako svoju djevojku volim, cijenim, poštujem... naravno da neću raditi takve pizdarije i nekome se upucavati i ići do bilo kakvih granica. Jedno je onako, usput malo flertovati, čisto sportski, da ti prodje dan, a drugo je nekome se upucavat'.
- Ghost_Rider_XXX
#459 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Hajd ne pretjeruj, živa bila. Baš me zanima, da li ti kolegu, koji ti recimo uputi kompliment, napadneš i kažeš da je ovakav i onakav jer si ti zaboga u vezi i nema on tebe šta gledat'.
-
blesava
#460 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
sve je to do stava....ja nikad sebi ne bih dozvolila da mi bilo koji kolega upucuje koplimente kao muskarac zeni. kao sto rekoh sve je to kako se postavis, ne bih ga napala jer do toga ne bi nikad ni doslo, jer ne dozovljavam da mi se i jedan muskarac sa posla priblizi toliko blizu da bi bio slobodan da mi daje takve komplimente.Ghost_Rider_XXX wrote:Hajd ne pretjeruj, živa bila. Baš me zanima, da li ti kolegu, koji ti recimo uputi kompliment, napadneš i kažeš da je ovakav i onakav jer si ti zaboga u vezi i nema on tebe šta gledat'.
kompliment vezano za posao je nesto sasvim drugo, ali komentirati izgled kolegice, znaci da je posmatras kao eventualni seksualni objekat, sto je po meni neprimjereno na ranom mjestu.
- Platformas
#461 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
blesava wrote:
sve je to do stava....ja nikad sebi ne bih dozvolila da mi bilo koji kolega upucuje koplimente kao muskarac zeni. kao sto rekoh sve je to kako se postavis, ne bih ga napala jer do toga ne bi nikad ni doslo, jer ne dozovljavam da mi se i jedan muskarac sa posla priblizi toliko blizu da bi bio slobodan da mi daje takve komplimente.
kompliment vezano za posao je nesto sasvim drugo, ali komentirati izgled kolegice, znaci da je posmatras kao eventualni seksualni objekat, sto je po meni neprimjereno na ranom mjestu.
Pretpostavimo da ti kolega uputi kompliment 'kolegice, danas izgledate posebno lijepo', tvoja reakcija ?
Hoces li se osjecati kao sexualni objekt ?
Niko ovde ne govori o 'komplimentima' tipa imas dobre noge, dupe...
To se zna gdje vodi ali komplimenti tipa lijepo izgledas i sl. treba da su prihvatljivi. Barem ja to tako vidim
- Ghost_Rider_XXX
#462 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Stvar percepcije, ako ti neko kaže da danas lijepo izgledaš, ili da ti dobro stoji nova boja na glavi, ili da ti je parfem koji nosiš dobar itd i sl. ne znači nužno da želi da spava s tobom.
- dječak sa šibicama
#463 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Flert je bezazlena stvar, ako ostane samo na flertu. Ne mislim sad na oblizivanje usnica i sirenje koljena kao pozivblesava wrote:evo jedno pitanje
muskarci, u situaciji da ste na poslu okruzeni mladim lijepim djevojkama, a u sretnoj vezi/braku ste, ipak pokusali da malo, ako nista fleretujete?
Neko to radi da se dokaze sam sebi i da vidi da je jos u stosu, neko da povali nesto sa strane (to vec nije bezazleno
I ne mislim da je to stvar pokusaja, u vecini situacija, nego klasicna musko/zenska komunikacija odnosno prirodna pojava, ako govorimo samo o flertu.
Sve dalje od toga je crvena zona.
Najgore sto partner u tom slucaju moze napraviti su ljubomorni histericni ispadi, moze biti samo kontraproduktivno. Ako vjerujes svom partneru, takve stvari ti nece smetati.
Da ja ocekujem od partnerke, djevojke ili supruge, da izbjegava muske poglede i istetovira moje ime u svojoj auri, nebi li mi dokazala da je vjerna, pomalo mi je to... isforsirano. Neka flertuje, sta ima veze, vidjece kad dodje kuci
-
blesava
#464 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
ma sta se mog kolegu tice kako ja izgledam danas,juce, sutra? meni to nije primjereno, pa da me ubijes.Platformas wrote:blesava wrote:
sve je to do stava....ja nikad sebi ne bih dozvolila da mi bilo koji kolega upucuje koplimente kao muskarac zeni. kao sto rekoh sve je to kako se postavis, ne bih ga napala jer do toga ne bi nikad ni doslo, jer ne dozovljavam da mi se i jedan muskarac sa posla priblizi toliko blizu da bi bio slobodan da mi daje takve komplimente.
Pretpostavimo da ti kolega uputi kompliment 'kolegice, danas izgledate posebno lijepo', tvoja reakcija ?
Hoces li se osjecati kao sexualni objekt ?
Niko ovde ne govori o 'komplimentima' tipa imas dobre noge, dupe...
To se zna gdje vodi ali komplimenti tipa lijepo izgledas i sl. treba da su prihvatljivi. Barem ja to tako vidim
- Ghost_Rider_XXX
#465 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Oprosti na direktnosti, ali da ne radiš u kakvom manastiru?blesava wrote:ma sta se mog kolegu tice kako ja izgledam danas,juce, sutra? meni to nije primjereno, pa da me ubijes.
- Platformas
#466 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Ne znam, ja mislio da svaka voli cuti kako lijepo izgleda.blesava wrote:
ma sta se mog kolegu tice kako ja izgledam danas,juce, sutra? meni to nije primjereno, pa da me ubijes.
Mozda ti eto i ne volis al sigurno ces upisati seb imaginarni plusić kad ti ko uputi kompliment.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#467 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
A kako bi ti to zabranila da ti kolega ili bilo koje musko uputi kompliment, bez obzira koliko god imala sretnu, dobru, uspjesnu vezu ili brak? Bas me zanima.blesava wrote:
Sta, naljepis na celo ceduljicu sa "ne primam komplimente"?
Tebi ne prijaju komplimenti kao ostalim zenama?
- Dugi nožni nokti
#468 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Čuj kako bi zabranila? Pa dolazila prljava i zapuštena na posao, naravno.
Nego, izgleda da se pogled lijevo ili desno smatra prevarom. Posebno na radnom mjestu.
Trebaš se bazirati samo na svoj računar (ukoliko je isti u opisu tvog radnog mjesta) i ne dizati glavu do pauze za doručak ili kraja radnog vremena. Onda trčećim korakom izletiti iz kancelarije i zaputiti se kući.
Nego, izgleda da se pogled lijevo ili desno smatra prevarom. Posebno na radnom mjestu.
-
drekalica28
#469 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
blesava wrote:sve je to do stava....ja nikad sebi ne bih dozvolila da mi bilo koji kolega upucuje koplimente kao muskarac zeni. kao sto rekoh sve je to kako se postavis, ne bih ga napala jer do toga ne bi nikad ni doslo, jer ne dozovljavam da mi se i jedan muskarac sa posla priblizi toliko blizu da bi bio slobodan da mi daje takve komplimente.Ghost_Rider_XXX wrote:Hajd ne pretjeruj, živa bila. Baš me zanima, da li ti kolegu, koji ti recimo uputi kompliment, napadneš i kažeš da je ovakav i onakav jer si ti zaboga u vezi i nema on tebe šta gledat'.

- Ghost_Rider_XXX
- Ghost_Rider_XXX
#471 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Nemoj tako kiki, vidiš kako je ovo sve divno i bezgrešno. 
- Ghost_Rider_XXX
#472 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Vidiš to čovjek polazi od sebe, ja ako uputim bezazlen kompliment prijateljici ili kolegici zaista i jeste bezazlen, to što poremećeni i umišljeni umovi od nečega kao što je: "Dobar ti taj šal." naprave skoro pa koitus zaista ne mogu da komentarišem. Isto tako, jer to znači ako meni prijateljica kaže da mi dobro stoji novo sivo odijelo na mah znači da hoće da me povali?
Hipokrizija je čudo. Eto sad nikom ne godi kompliment. Dajte mi smajli s lavorom u koji povraća.
Hipokrizija je čudo. Eto sad nikom ne godi kompliment. Dajte mi smajli s lavorom u koji povraća.
-
drekalica28
#473 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Ghost_Rider_XXX wrote:Vidiš to čovjek polazi od sebe, ja ako uputim bezazlen kompliment prijateljici ili kolegici zaista i jeste bezazlen, to što poremećeni i umišljeni umovi od nečega kao što je: "Dobar ti taj šal." naprave skoro pa koitus zaista ne mogu da komentarišem. Isto tako, jer to znači ako meni prijateljica kaže da mi dobro stoji novo sivo odijelo na mah znači da hoće da me povali?
Ja stvarno ne znam kako ti se više da naduravat sa ovim...pametnicama.
A ja sam ko fole strpljiva.
- Ghost_Rider_XXX
#474 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
kiki-miki wrote:Znači na poslu samo poslovno -profesionalno ponašanje i komunikacija.Nema priče razbibrige niti bilo čega sve je vezano za posao?Čitava komunikacija s kolegama i kolegicama je vezana za posao.
Gdje to ima da mi je samo znati?
By the way - ovdje niko nije rekao da su ti komplimenti non-stop niti da je to flertovanje s kolegama/kolegicama na vremenskoj bazi od 8 sati (zavisno koliko vremena provedete na radnom mjestu).To bi bilo već nešto drugo.
Zdrav flert je preporučljiv- podiže samopouzdanje itekako.![]()
Ah da i manje se vrte po glavi crvi ljubomore.
Ha čuj na kraju krajeva, možda ovo strašno antikontraprotivno zagovaranje posta od flerta i komplimenata je samo sublimacije frustracije uzrokovane nedostacima istog, jerbo nikad niko iz okoline nije poželio da kaže nešto lijepo o karoseriji dotičnih.
- p206
#475 Re: Zene pitaju muskarce (procitati prvi post)
Mojne te priče... znate onu drug drug, pa mali crnac u bešici
Evo da meni kolegica kaže da sam ko Ševčenko, nebi mi preostalo ništa drugo nego da je ono ko kolega odradim
Ovo je zaebancija... da sam oženjen, i kad bi imao na poslu neku atraktivnu kolegicu ipak bi pazio šta radim, sve ima svoje granice...
Evo da meni kolegica kaže da sam ko Ševčenko, nebi mi preostalo ništa drugo nego da je ono ko kolega odradim
Ovo je zaebancija... da sam oženjen, i kad bi imao na poslu neku atraktivnu kolegicu ipak bi pazio šta radim, sve ima svoje granice...