Upoznajte Tuzlu :)

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Pričaju da Tuzla tone, more bit, al’ ako tone nekad i potone ostat će ovo NEDŽAD SALKOVIĆ I NJEGOVE PJESME. (Nijaz Alispahić, književnik dramaturg).

Princ bosanske sevdalinke Nedžad Salković

29.08.2005.g. Nedžad Salković je svojim sugrađanima na Sonom trgu poklonio cjelovečernji koncert

Image

Nedžad Salković, rođen je u Tuzli of oca Zaima i majke Sahbe /Imširagić/. Pjesma, posebno sevdalinka od njegove najranije mladosti je njegov životni saputnik, ili kako ima običaj da kaže “ To je moj Dobri Ahbab”.

Image

On je nesumnjivo u istoriji naše tuzle pa i Bosne i Hercegovine po mnogima najbolji tumać bosanske sevdalinke.Zbog svoje elegancije, sarmantnog izgleda, prefinjenog ponašanja na pozornici i TV kamerama, njegove kolege iz bivše YU prozvaše ga Princom Bosanske Sevdalinke.

Image

Sa nepunih 18-est godina, 1.4.1958 godine svoj prvi nastup obilježava na Radio Tuzli, pjesmom Omer Beže.
Od tada poćinje njegov let ka vrhunskim zvijezdama tadašnje jugopslavenske estrade. U tim vrhovima neprikosnoveno ostaje i vlada decenijama.
Snimio je preko 60gramofonskih ploća, bezbroj audio kaseta, bezbroj TV emisija.

Image

Dobitnik je preko 30 festivalnih nagrada, srebrenih, platinastih I dijamantskih trofeja.
-Dobitnik je estradne nagrade RD. BiH.
-Estradne nagrade SR Jugoslavije 1986 godine (ovo je najveće umjetnićko priznanje.)
Takođe je Dobitnik velikog broja drustvenih priznanje, između ostalih.
-Oktobarska plaketa grada Tuzle 1982 I 1999 godine
-Orden Bratstva-jedinstva sa slatnim vijencem1987godine.
-Često je u raznim medijima biran za pjevaća godine ličnost godine.

Image

Sa svojim pjesmama razgaljulje i miluje. Obišao je skoro čitav svijet bio na svim kontinentima. Veoma je druželjubiv čovjek, posten i rado viden u svakom društvu. Nikada nije napustio svoju rodnu Tuzlu. Odmah po Završetku brojnih turneja, snimanja , vračao bi se u svoj voljeni grad (Pjesma “Voljeni Grade Moj”) govoreći prijatljima kojih ima širom svijeta:
“Odoh ja bolan u Svoju Tuzlu, mojim Tuzlacima, a vama zelim zlatne dvore.”
Ovo je najkraće što sam mogao reći o čovjeku, raskosnom umjetniku, Tuzlaku, sevdaliji, NEDZADU SALKOVICU.
(Dragisa Trifkovic, Tuzlanski vremeplov5)

Image

Pjevač Nedžad Salković organizuje humanitarni koncert za žrtve cunamija u Aziji

"Ako nekome mogu učiniti dobro, onda sam najsretniji čovjek"

Image

Kako vrijeme odmiče sve više bh. građana se uključuje u akciju prikupljanja pomoći za žrtve cunamija koji je pogodio jugoistočnu Aziju. Estradni umjetnik Nedžad Salković, osim što je od strane svojih kolega iz bivše Jugoslavije proglašen za "princa bosanske sevdalinke", poznat je i po humanitarnim koncertima, a jedan takav će početkom februara biti održan u Tuzli. Sav prihod s koncerta bit će upućen za pomoć stradalima razornog cunamija u Aziji.

NN: Vi ćete na sebi svojstven način pomoći žrtvama cunamija?

SALKOVIĆ: Namjeravam uskoro održati solistički cjelovečernji koncert s kojeg bi kompletan prihod išao za te nesretne ljude. Datum još nije konačno određen, mislim da bi trebao biti 2. februara u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

NN: Vama ovo nije prvi humanitarni koncert?

SALKOVIĆ: Nije prvi. Ne znam i uopšte me ne interesuje koji je po redu. Volim pomagati ljudima i gdje sam god mogao - pomogao sam. Inače sam takav po prirodi: ako nekome mogu učiniti dobro, onda sam najsretniji čovjek. Spomenuću neke interesantnije humanitarne koncerte, recimo kada su Banja Luka i Krajina stradale od onog katastrofalnog zemljotresa 1969. godine imao sam turneju po Austriji i Njemačkoj sa ansamblom Radojke i Tineta Živkovića i još nekoliko pjevača. Sjećam se, između ostalih, da je bio tu i rahmetli Himzo Polovina. Taj prvi koncert neposredno poslije zemljotresa u Banjoj Luci imali smo u velikoj sportskoj dvorani u Salzburgu, sala je bila popunjena do posljednjeg mjesta i prihod s koncerta bio je veliki. Moj prijedlog je bio da kompletan prihod sa tog koncerta ide u humanitarne svrhe za grad Banju Luku i odmah je prihvaćen.

Image

Također ću vam spomenuti humanitarni koncert koji smo održali u Beogradu kada je Crna Gora stradala od zemljotresa, a to je bila 1974. godina. Tada sam radio za "Estradu" iz Beograda i pozvao direktora dva dana nakon zemljotresa i predložio da napravimo veliki humanitarni koncert. Veliki broj mojih kolega učestvovao je na tom koncertu.

Ovo mi je velika želja da dam svoj doprinos za pomoć žrtvama velike nesreće u Aziji. Još nismo odredili cijenu ulaznice za koncert, ali spreman sam pjevati i tri večeri zaredom. To će biti moj solistički koncert na koji planiram pozvati mlade pjevače amatere iz kulturnoumjetničkih društava u Tuzli.

NN: Koji su Vaši lični razlozi za organizaciju ovakve humanitarne akcije?

SALKOVIĆ: Često sam oslonjen na svoju pjesmu "Kad se smiješ mila kćeri", a znam da su te zemlje koje su tragično stradale pomagale BiH tokom rata. Moja pjesma kaže: "Kad se smiješ, mila kćeri, smijat će se s tobom svi, a kad budeš zaplakala, plakat ćemo ja i ti". Uvijek govorim da se ta pjesma ne odnosi bukvalno na kćerku, nego na sve ljude. Kad ti je dobro svi su s tobom, a kad nije - okreću glavu od tebe. Mi smo siromašna zemlja, a vidjeli ste kakva je reakcija vlasti ove zemlje, onog čuvenog trojca. Ne znam koji bih za njih trojicu upotrijebio izraz, tu bruku i sramotu. Žalosno je da oni nisu uspjeli uspostaviti dogovor da pošalju tamo telegrame, da odrede dan žalosti. Često me zbog takvih ljudi koji vode, odnosno ne vode ovu zemlju, sramota, ja se ponekad stidim iako iznad svega volim moju Bosnu i Hercegovinu, što sam građanin ove zemlje. To nije do građana, njih treba organizovati i uputiti. Oni ni krivi ni dužni ispaštaju. Mene je sramota i tih stranaca koji su u našoj zemlji i znam da dijelim mišljenje sa 99 odsto građana naše zemlje. A ovo što ja radim će biti kap vode u moru kad je u pitanju doprinos koji ova zemlja praktično duguje, naravno uz pomoć medija, mojih kolega, Bosanskog kulturnog centra i građana.

NN: Na koji način ste planirali dostaviti sredstva u te zemlje, a naravno želja svih je da dođu u prave ruke?

SALKOVIĆ: Svi znamo koliko je novaca humanitarne pomoći došlo u ovu zemlju. Cifre se kreću oko pet milijardi dolara, a ne znam da li su 20 odsto dobili građani. Moram se raspitati, još ne znam, ali učinit ću sve da to što bude prikupljeno ode na pravo mjesto i da dobijem povratnu informaciju.

Kahvenisanje sa Nedžadom Salkovićem

Sa ratnim zločinima nemam nikakve veze

Image

Princ sevdaha kako ga davano nazvaše Nedžad Salković već punih četrdeset i šest godina uspiješno traje na našoj estradi. Obišao je cijeli svijet više puta uz duž i poprijeko pjevajući sevdalah širom svijeta onima koji ga vole i njeguju.

BOŠNJACI.net: Šta trenutno radite i slijedili uskoro neka veća turneja?
SALKOVIĆ: Sada se spremam na ljetni odmor, po povratku ću snimati jedan CD-e pjesama koje su vezane za moj rodni krad Tuzlu. Na jesen planiram turneju po Americi naravno ako bude sve teklo po planu i ako dobijem radnu dozvolu. U posjeti su mi nedavno bili Jadranka i Sejo Tučić organizatori moje prošle turneje po Kanadi pa su ponovo izrazili želju da dođem tamo pa vidjećemo kako će sve teći.

BOŠNJACI.net: Da li imate koji snimljeni duet i da li biste snimili sa nekim mlađim pjevačem?
SALKOVIĆ: Pratim zbivanja na estradi i vidim da su dueti u modi, kada bi neko volio da snimi duet sa mnom prvi uslov je kvalitet tog pjevača i rado bih to učino pogotovu ako bi to bio moj doprinos njegovom uspjehu. U prošlosti imao sam dva dueta jedan sa Ljubicom Berak za pjesmu «Večeras me ljubi, ljubi» i «Jato bez gnijezda» sa Verom Ivković, a imam i jednu singl ploču koju smo snimili u duetu ja i Nedeljko Bilkić.

BOŠNJACI.net: Da li se obazire te na tračeve?
SALKOVIĆ: Ja sam u svojoj karijeri imao jednu izuzetnu saradnju sa novinarima bez obzira koje su to novine da li to bila žuta štampa kako je sada zovu ili neke ozbiljnije novine. Uvijek sam imao običaj da kažem pitaj te me šta god hoćete i ja ću vam dati odgovor i imao sam i dan danas imam veliku podršku novinara i moram vam priznati i zahvaliti se za sve što je vaš magazin objavio o meni jer sve je bilo korektno.

BOŠNJACI.net: Je li istina da nemate i ne koristite mobitel?
SALKOVIĆ: Istina je, znate u mojoj porodici ima više mobitela nego članova, a ja nemam činjenica je da je to jedna divan i praktična stvar ali meni je dovoljan i ovaj fiksni. Mislim da sam jedini u Tuzli koji nema mobitel.

Image

BOŠNJACI.net: Vidite li na estradi svog nasljednika?
SALKOVIĆ: To je jedno delikatno pitanje, među mladim pjevačima ima talenata ali ne bih nikoga izdvajao ali koliko će se oni usmjeriti da snimaju pjesme koje će trajati godinama, a ne tri mjeseca jer tako je vrijeme došlo da ljudi samo grabe što ugrabit mogu. Meni su mnogi priznavali da su pokušavali da pjevaju onako kao ja ali im nije uspjelo. Mislim da moju boju glasa i Halida Bešlića niko nije pokušao da imitira niti to može kao ni velikana Safeta Isovića jer orginal je orginal.

BOŠNJACI.net: Imamo informacije, a bilo je i na medijima da ste i vi od dopancionog centra koji je organ manjeg entiteta odgovorni za neke zločine koje ste navodno učinili tokom agresije na BIH?
SALKOVIĆ: Vi ste potpuno u pravu kad to kažete ima taj centar u kome ima pesto stranica i u njemu je preko tri hiljade ljudi optuženih za ratne zločine nad Srbima ´92 i ´95 godine, e eto neko se sjeto i mene tamo da stavi vezano za 15. maj 1992. godine. Sa time ja apsolutno nemam nikakve veze, jer tog dana sam ja sjedio sa svojim društvom pio kahvu i pjevao sevdalinke. Za cijelo vrijeme agresije na našu zemlju srbijanski i republičko-srpski mediji su stalno nešto mene prozivali da sam Alijina ´zelena beretka´, te da imam logor i da ja određujem koje srpkinje treba silovati a koje klati i da sam za vrijeme tog čina «pevao» sevdalinke. Kad su ove monstruomske laži napisali između tri hiljade ljudi i za mene za 15. maj to je užasno pročitati a kamoli nedaj Bože od toga nešto nekome uraditi. Ja sam podnio tužbu prije petnaest dana protiv Republike Srpske pa čekamo poziv valjda je neko ostao živ od onih koje sam ja mučio. Kada se pročula ova lažna informacija javila mi se jedna advokatska komora iz Beograda koja mi je ponudila pomoć da me zastupa i ja im se zahvaljujem. Probudili su se i tamošnji mediji pa me svakodnevno zovu beogradski novinari koji žele doći u Tuzlu da bih razgovarali sa mnom. Ja mogu samo reći da je to sve čista laž.

BOŠNJACI.net: Sada su u ‘modi’ pitanja, a i poslije svega ovoga, namjeravate li u skorije vrijeme ići u Beograd?
SALKOVIĆ: Još ne, ali moram priznati da je dobar dio moje karijere vezan za Beograd i nema dana kada me neko ne nazove iz tog grada i imam tamo puno prijatelja i ljudi koji me vole, ali kada ću otići to sada ne znam. Ali isto tako mislim da je to ne važno, bar za sada.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Tuzla ovih dana....

Image

Image

Image
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Muhamed Mešić iz Tuzle, jedan od petorice mladih Evropljana koji mijenjaju svijet

Imam prijedlog za ustav BiH

Image

Sve je počelo od telefonskog poziva: u Tuzli se tokom 2002. pročulo kako jedan sedamnaestogodišnjak govori preko 20 jezika i to je bio dovoljan znak načelniku Jasminu Imamoviću, poznatom po reformama, da okrene broj:

- Da li biste prihvatili da budete član Savjeta građana u Općini? - upitao je mladog poliglotu Muhameda Mešića.

Kada niste ni punoljetni, ove riječi teško padaju.

- A šta treba raditi? - interesirao se iznenađeno glas s druge strane žice.

Nije imao iskustva u politici, možda samo osjećaj da u njegovoj sredini nešto ne štima.

- Pa ništa strašno, samo unijeti novu energiju - kratko je rekao Imamović.

Ovo je naše vrijeme Tako je Muhamed Mešić ušao u povijest kao najmlađi savjetnik gradonačelnika u svijetu. Uz njega i desetak mladih ljudi koji su također postali članovi Savjeta, Tuzla tada ruši predrasude o loše prihvaćenom juvenizmu u našoj zemlji. Mrežu novih ideja koje su proistekle iz Savjeta ubrzo prepoznaju i sami građani: Muhamed Mešić nakon izbora 2004. postaje jedan od vijećnika Općinskog vijeća Tuzla.

Danas, njegov angažman prepoznat je i van BiH: u tek objavljenoj knjizi Our time is now u izdanju američke Pearson Fondation, Muhamed je svrstan među dvadeset i četiri mlade osobe u svijetu koje "rade na njegovom boljitku". Recenzenti knjige su i čuvena novinarka CNN-a Christian Amanpour, južnoafrički teolog i dobitnik Nobelove nagrade za mir Desmond Tutu, jordanska kraljica Rania Al-Abudallah, pop-pjevač Ricky Martin…

O Muhamedu u posebnom pasusu stoji da je jedan od petorice mladih ljudi iz Evrope koji su aktivni na lokalnom i globalnom nivou te rade na borbi protiv siromaštva, nasilja, rasizma i civilne apatije: "Ovo je velika mala knjiga o mladima koji su dokazali da je moguće da se stvari promijene nabolje."

U knjizi još piše da bi jednog dana Muhamed Mešić mogao postati gradonačelnik Tuzle.

"To je napisala ova autorica koja je intervjuisala građane Tuzle i pitala ih šta misle o meni. Oni su većinom davali taj odgovor", kaže Muhamed ne želeći komentirati njihove vizije.

Zatekli smo ga u Sarajevu. Trenutno završava magisterij na Institutu za međunarodno pravo u Beču i čekajući odbranu teze, svratio je do BiH. Njegovo mjesto vijećnika je zamrznuto.

"U Tuzli se, nažalost, zbog nekih destruktivnih trenutaka stvorila jedna averzija prema Općinskom vijeću. Na sastancima smo znali izgubiti sedamnaest sati dogovarajući stvari koje nisu u našoj nadležnosti. Taj vid reprezentativne demokratije je vrlo teško iskoristiti za neke snove o boljoj Tuzli", kaže Muhamed. No, ipak je zadovoljan onim što je mlada ekipa okupljena u Vijeću postigla: "Uspjeli smo od Tuzle napraviti mjesto gdje se na jedinstven način okuplja nova energija. Tuzlanska djeca odrastaju kraj spomenika Martina Luthera Kinga, Mocarta i ostalih, kupaju se u slanom jezeru… S druge strane, prvi smo tamo pokrenuli ideju o globalnom raskoraku i okupili tu raju koja je u stalnoj utrci između BiH i drugih mjesta po svijetu. Sada Tuzla nije više grad iz kojeg se odlazi već grad u koji se dolazi."

Ustavna luđačka košulja Zahvaljujući svom dosadašnjem političkom iskustvu, Muhamed je pronašao svoju profesionalnu orijentaciju. Teza koju će uskoro odbraniti na Institutu u Beču tiče se ustavnih reformi u BiH.

"Rad se zove Ustavna luđačka košulja. To je termin koji je svojevremeno iskoristio Wolfgang Petrisch, a koji možda najpreciznije objašnjava šta se dešava u našoj zemlji. Imamo četiri miliona ljudi koji su podijeljeni u nekakva tri tora. Ova teza nije kritika jer mislim da nam nije potreban dodatni pesimizam, ovo su određeni prijedlozi o tome kako bi trebala biti uređena naša zemlja. Ovo što ja predlažem nije samo reforma već jedna nova koncepcija ustava BiH kao normalne države", objašnjava Muhamed.

U svom radu on zapravo predlaže da naša zemlja bude uređena po sličnim principima kao i Finska. On podsjeća da je 1917., nakon što je dobila svoju nezavisnost, Finska bila u sličnoj situaciji kao i BiH.

"Imali su problem siromaštva i imali su problem Finaca koji govore finski i Finaca koji govore švedski. Tada je Švedska rekla ´mi odosmo´, Rusija je rekla ´mi ćemo vas okupirati´, a Finska, kako bi se odbranila, pravno je sebi osigurala podlogu za jednakost i zaštitu interesa etničkih grupa. Radi se o državi svih konstitutivnih naroda, Finaca koji kod kuće govore finski i Finaca koji kod kuće govore švedski jezik. Zanimljivo je da njihov ustavni sistem predviđa normalnu državu u kojoj su svi svugdje i Finci i Šveđani, znači da je zaštita kolektivnih interesa podređena zaštiti interesa koji su istovremeno i pojedinačni i kolektivni. Naprimjer, Elizabeth Rehn koja je Finkinja, kod kuće govori švedski, ali navija za finsku reprezentaciju i ne pada joj na pamet da navija za Švedsku", objašnjava Muhamed žaleći što je u BiH važnije imati "kanal na svom jeziku nego pun frižider".

On smatra da našoj zemlji nedostaje bosanskohercegovački kolektivitet u kojem bi i dalje opstajali jezički i religiozni identiteti. Napominje kako se on izjašnjava kao Bosanac, zbog čega administrativno nailazi na brojne prepreke: "Jednom mi je jedna gospođa u administraciji to prekrižila i napisala Bošnjak, onda sam ja uzeo olovku i prekrižio to i napisao Laponac."

Građanin planete Muhamed svoju budućnost namjerava vezati za sadašnji studij. Način na koji govori o potrebi političkih reformi u našoj zemlji gotovo parira diskusiji vrhunskih pravnih stručnjaka i to onih kojima je stalo do ove zemlje.

"Mi zaboravljamo da smo mala država i da nam nisu potrebni kantoni jer možemo normalno funkcionirati i sa vlašću na nivou gradova i općina, znači onih koji su bliski građanima i onih koji su isto tako bliski, ali se bave malo krupnijim problemima. Ukoliko budemo BiH gledali kao zemlju regija, onda one moraju imati isključivo ekonomsku ulogu. Ali ovdje, šta god se pokušava uraditi u tom smjeru, gleda se kao na udar na vitalni nacionalni interes: zašto? Samo zato što Bosanci i Hercegovci ne postoje uopće kao takvi. To je sistem luđačke košulje: kad ja guram naprijed, guram sve sa sobom."

Za sada, Muhamed ne zna kada i da li će se vratiti u BiH. Kaže samo da će se, šta god bude izabrao, vezati za ovu zemlju: "Kao što je rekao Haris Pašović - ljudi koji su otišli ne mogu se vratiti, mogu samo doći. Ne mislim da čovjek mora sjediti u jednoj zemlji da bi se bavio tom zemljom."

Na kraju se smije i konstatira kako smo jedini koji ga nismo pitali ništa o jezicima. Vjerovatno zato što je odveć poznato da osim vodećih svjetskih jezika, priča i mađarski, finski, slovački, gruzijski, japanski, korejski…. Doduše, ne baš sve aktivno, ali snalazi se: "Priča sa jezicima je došla od toga što sam oduvijek smatrao da je svijet jedina planeta koju imamo i da treba upoznati svaki njegov ćošak kao svoj dom."(Dani)

Muhamed Mešić pravnik iz Tuzle

Image

Prije nego je Muhamed Mešić iz Tuzle otišao na studije međunarodnog prava u Beču, već je aktivno govorio i pisao 26 stranih jezika. Sada je magistar pravnih nauka i ambasador UNHCR-a za Evropu ispred Međunarodnog vijeća te humanitarne organizacije. U Beču rukovodi Centrom informatičkih tehnologija i kreativne industrije i Udruženjem bh. studenata (1.200 članova).

Uz studij, stalno je angažiran na projektima kreativne industrije u firmi «Brainwork». I pored odsustva iz Tuzle, Muhamed je u posljednje tri godine bio angažiran kao zvanični savjetnik gradonačelnika Tuzla Jasmina Imamovića. Prema njegovom mišljenju, isto onako kako postoji američki san, tako se može realizirati i bosanski san, da bosanska pamet pomogne Bosni i Hercegovini.
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

Da,da,fina je ta Tuzla...ja svaki put kad solim jelo nazdravljam Tuzli ,hvala joj za So :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

The whole city one goat to pull for her tits = Tuzla :D:D:D:D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

horns&drums wrote:The whole city one goat to pull for her tits = Tuzla :D:D:D:D
Jezik cu ti odsjec' :D :D...nemoj me ljutit' da sad izadjem na demonstracije :lol: :lol:
horns&drums

Post by horns&drums »

sta ces nam demonstrirati, razvlacenje of the bread for pie (jufka) :D:D:D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Popaljivanje :lol: :lol: :lol: :lol:
horns&drums

Post by horns&drums »

benzin ili kerozin? :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Ja to prirodnim putem :D...koristim tehniku zvanu "samozapaljivost" :lol: :lol:
danas

Post by danas »

Lucy01 wrote:Ja to prirodnim putem :D...koristim tehniku zvanu "samozapaljivost" :lol: :lol:
palis se ko supalj zub :D :lol: :lol:
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Nije ba, ko suplja glava :D one se brze upale :D :D
Lace

Post by Lace »

ja bila danas u tuzli :)

10-ak stepeni razlike...sunce i nema snijega :)
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Super je vrijeme danas bilo :-)

Tuzla poslijepodne

Na banji...

Image

Image

Jezero je jos zaledjeno

Image

Image

Image
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Plesna grupa "Valentino" iz Tuzle. Grupu vodi Nataša Popov i postoje vec duzi niz godina. Djevojke se pojavljuju kad igra Sloboda Dita, kad igra reprezentacija BiH, pa smo ih mogli vidjeti na izboru za Miss BiH, pa u spotu Igora Vukojevica plesu Kamenka i Maja itd :)

Image

Image

Image

Image
maccarona

Post by maccarona »

vjerujem da ti nije bilo mrsko ici :D da ih fotografises :wink: :D :D
fukara_tz

Post by fukara_tz »

:lol: ma s apetitom sam sliko :wink: samo sam ceko time out :D :D ne znam ni kako zavrsi utakmica :D ...najbolja mi je ova slika s trakama, druga po redu:D :D
Last edited by fukara_tz on 26/02/2006 15:00, edited 1 time in total.
maccarona

Post by maccarona »

a meni onaj dvije slike iznad sto lezi na klupi :D :lol: :D
fukara_tz

Post by fukara_tz »

:lol: tamo stalno neko lezi :lol: evo ti jos jedan :lol:

Image
maccarona

Post by maccarona »

ha ha :D ovaj kao da je "malo" stariji :D :D nije ni cudo da odmara :D

idemo dalje :D
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Maškare u Tuzli

Image

Image

Image

Image

Image

Image
fukara_tz

Post by fukara_tz »

U Tuzli je jucer otvoreno klizaliste. Preduzeće "Panonika", uz podršku opstinskih vlasti i u saradnji sa preduzećem "Led" iz Prijedora, izgradilo je klizalište otvorenog tipa površine 500 kvadratnih metara. Za sat i po provedenog na ledu, računajući i klizaljke, potrebno je izdvojiti 5 KM. Klizaliste se nalazi na stadionu Telex u blizini pravoslavne crkve.

Image

Image

Image

Image
genija

Post by genija »

Image

Bila sam u Tuzli nedavno i moram reci svaki put mi bude ugodno i lijepo :) Ima se fino popiti, pojesti, vidjeti, a i ljudi su prijatni.. jedan od naj prijatnijih gradova BiH
corona_lime

Post by corona_lime »

Nacelnik je Extra tip i to nam je sreca.Nije lopov!
Maksim

Post by Maksim »

Imamovic je najbolji nacelnik u BiH. No, sada kada je otvorio Panonsko jezero i ono muzej-selo, trebao bi malo vise posvetiti paznju gospodarstvu i skolstvu :)

Na fakultetima u Tuzli jos vlada korupcija.
Post Reply