Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Qler

#451 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Qler »

Mislim da je bas prekratko da kod ine naprave stanicu. Do stupske je 2 minute hoda duze nego sto bi ti trebalo do te. Plus onda bi morao i semafor jos jedan tu, pa to dodatno komplikuje stvari...
neki

#452 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

planirana je izgradnja 13. transferzale i raskrsnice negdje na pola rastojanja izmedju Energoinvesta i stupske petlje..

Image

S obzirom na entuzijazam gradskih i kantonalnih vlasti i polet u izgradnji novih saobracajnica ovo ce se izgraditi nikad.
Mislim i da je tibra izmjenom rp ugrozla koridor ove ceste..
rimac

#453 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by rimac »

Tibra izidala B3 i radi na B4 objektu. Gdje sljedeće planiraju graditi?
veleno

#454 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by veleno »

rimac wrote:Tibra izidala B3 i radi na B4 objektu. Gdje sljedeće planiraju graditi?
Nadam se nigdje više.
neki

#455 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by neki »

rimac wrote:Tibra izidala B3 i radi na B4 objektu. Gdje sljedeće planiraju graditi?
Kupili su bivsi restoran una a koliko mi je poznato i veci dio zemljista do stupske petlje i livadu jugozapadno od pumpe
hoćeli_ko_rasol

#456 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by hoćeli_ko_rasol »

Image Image Image

Šta ja znam, evo nekih skica (za potpuni prikaze slike desni klik miša na sliku pa onda na "prikaži sliku" :D ):

Image

Image

pa... :? :roll: :-D :run:
Qler

#457 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Qler »

8 zgrada ce ondje napraviti?? Jebo te ko da smo kinezi. Majke mi treba upucati i opstinare i arhitekte...
Nemam internet

#458 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nemam internet »

Gledam danas one nove zgrade u nedzaricima jel i ono tibra kod stanice petica?Kakvi su tamo stanovi?
ELMAX

#459 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

VjecitiStudent wrote:
ELMAX wrote:trenutna temepartura u stanu 25 stepena ,vani 1 stepen
znaci dupli radijatori ipak nesto znace ..nije bas onako kako kazu dok se zgrada useli i vlazni zidovi...cisto da se zna da sam izgleda imala problem sa manjkom radijatora ili ti projekattibre fula teska ...
zahvaljujem se na savjetima ,podrsci i ironicnim replikama
pozzzzz 8) iz toplog B1 objekta :D
Naravno da znace.
Ovi Tibrini, kako su krenuli, i zakone fizike ce poceti mijenjati samo da opravdaju ovaj ociti fusheraj.

sigurno fuseraj ,laze ko god kaze da je sve ok i da je prezadovoljan ima tu bruka stvari koje su sfuserene nego eto kao za te pare nije moglo bolje cuj za te pare pa nije kvadrat 1000 km
ccccccccccccc i da je hiljadu ovo se ne smije desavati imaju standardi zakonski propisani sta mora da bude prema tome ja da sam bolje gledala ne bi ga kupila ovdje sigurno
Logovan

#460 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Logovan »

Qler wrote:8 zgrada ce ondje napraviti?? Jebo te ko da smo kinezi. Majke mi treba upucati i opstinare i arhitekte...
A šta ćeš, tako nam je kako nam je. Danas svaki seljak može biti arhitekta i svi misle da su pametni a grad pretvaraju u jedno veliko ruglo.
Morales

#461 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Morales »

Kako sam cuo danas je poginuo radnik na gradilistu u Tibri....
charrrmed

#462 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by charrrmed »

Morales wrote:Kako sam cuo danas je poginuo radnik na gradilistu u Tibri....

Evo sad procitah, jadan covjek :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#463 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

zlo87 wrote:
Qler wrote:8 zgrada ce ondje napraviti?? Jebo te ko da smo kinezi. Majke mi treba upucati i opstinare i arhitekte...
A šta ćeš, tako nam je kako nam je. Danas svaki seljak može biti arhitekta i svi misle da su pametni a grad pretvaraju u jedno veliko ruglo.
pa kad vidim ko završava arhitekturu
ono iskreno mi žao što nisam i ja upisao
ismb

#464 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ismb »

ELMAX wrote: sigurno fuseraj ,laze ko god kaze da je sve ok i da je prezadovoljan ima tu bruka stvari koje su sfuserene nego eto kao za te pare nije moglo bolje cuj za te pare pa nije kvadrat 1000 km
ccccccccccccc i da je hiljadu ovo se ne smije desavati imaju standardi zakonski propisani sta mora da bude prema tome ja da sam bolje gledala ne bi ga kupila ovdje sigurno
Svaka čast, kupila/o si stan u Tibri; zaletila/o se; sada žališ... Molim Te, nije nešto skupo, doplatiš i ideš u školu, pa se naučiš bar donekle pismenosti. Mislim, svaki post je živa patnja, erupcija nepismenosti i očaja... Ili, kako bi ste to Vi napisali - ccccccccccccc (i ne, to nema veze s bilo kakvom internetskom kulturom pisanja).
P.S.
Ne, nemam stan u Tibri (niti sam imao) - samo se bar donekle opismeni :thumbup:
ELMAX

#465 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ELMAX »

ismb wrote:
ELMAX wrote: sigurno fuseraj ,laze ko god kaze da je sve ok i da je prezadovoljan ima tu bruka stvari koje su sfuserene nego eto kao za te pare nije moglo bolje cuj za te pare pa nije kvadrat 1000 km
Svaka čast, kupila/o si stan u Tibri; zaletila/o se; sada žališ... Molim Te, nije nešto skupo, doplatiš i ideš u školu, pa se naučiš bar donekle pismenosti. Mislim, svaki post je živa patnja, erupcija nepismenosti i očaja... Ili, kako bi ste to Vi napisali - ccccccccccccc (i ne, to nema veze s bilo kakvom internetskom kulturom pisanja).
P.S.
hahahah "ismb" ko te pita za internestsku kulturu ,ko prica o pismenosti ili ne pismenosti ,ocigledno si fulio temu :D
puno mi se uzrujavas opusti se ako nemas stan u Tibri ,"Tibras" sve je uredu samo lagano :dance: :dance: :dance: kupovat ce ljudi vase stanove ne brini se i pored mojih kritika ...
i usput "ne pismena " ti kaze da jedes G.... nadam se da sam ti sad pismenija :D i da sam upotpunila tvoja ocekivanja ,i usput ne pismena se pise a ne "nepismena" .."opismeni " :thumbup:
Ala Turca

#466 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Ala Turca »

Gdje su najjeftiniji stanovi u Sarajevu (novogradnja) , sa i bez PDV-a, cijena ??? Izuzev Istočnog Sarajeva...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#467 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by un1ted »

ELMAX wrote:
ismb wrote:
P.S.
hahahah "ismb" ko te pita za internestsku kulturu ,ko prica o pismenosti ili ne pismenosti ,ocigledno si fulio temu :D
puno mi se uzrujavas opusti se ako nemas stan u Tibri ,"Tibras" sve je uredu samo lagano :dance: :dance: :dance: kupovat ce ljudi vase stanove ne brini se i pored mojih kritika ...
i usput "ne pismena " ti kaze da jedes G.... nadam se da sam ti sad pismenija :D i da sam upotpunila tvoja ocekivanja ,i usput ne pismena se pise a ne "nepismena" .."opismeni " :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: jebo te sta sve dodje na ovaj forum :shock: :-) :-) I da draga, pise se NEPISMEN za tvoju informaciju. Reci dragom da te dobro .... da dodjes pameti :)
esad_plavi

#468 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

Black swan wrote:pa kad vidim ko završava arhitekturu
ono iskreno mi žao što nisam i ja upisao
nikad nije kasno, mozda pronadjes zivotni poziv :thumbup:
piatc

#469 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by piatc »

elmax imam pitanje u vezi grijanja, javi seee :D
julisiz es grant

#470 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by julisiz es grant »

Šta je sa novogradnjama na Skenderiji, npr. ona roskasto-narandžasta zgrada u slijepoj ulici tamo kod Vinoteke ili one dvije što se grade tamo negdje kod Gorenja? Jeli sve zauzeto, koja je kvadratura, i koliko se kreću cijene?
bavi

#471 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bavi »

Da li je ova zgrada napravljena na Stupu? Adresa Nikole Šopa 55 , firma je Terra d.o.o, nekretnine365.com/nekretnine-bosna/listing--23702.html
Ko su, šta su, i valjaju li im stanovi čemu?? Vidim da na piku kupe i rezervacije za drugu lamalu koja bi trebala biti useljena sredinom 2013 god.
drshh_sa

#472 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drshh_sa »

Je li neko upucen u kvalitet gradnje u Buca Potoku, Babiceve zgrade, epsilon naselje? Zna li iko ista vise?
duboka_misao

#473 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by duboka_misao »

drshh_sa wrote:Je li neko upucen u kvalitet gradnje u Buca Potoku, Babiceve zgrade, epsilon naselje? Zna li iko ista vise?

e i mene ovo zanima
esad_plavi

#474 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by esad_plavi »

drshh_sa wrote:Je li neko upucen u kvalitet gradnje u Buca Potoku, Babiceve zgrade, epsilon naselje? Zna li iko ista vise?
ne znam, ali bezbeli ce se sad javiti kojekakvi "eksperti" s pricom da je sve u raspadu, da su popucali zidovi i kako su brze-bolje sklepane zgrade stare i preko 50 godina sto puta bolji izbor :oops:
milojicabrzi

#475 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

...evo nacuo sam da ce u Tibri, ovih dana raditi kontrolu vezanu za grijanje, odnosno da ce, zbog nezadovoljnih korisnika grijanjem, obilaziti stanove i pojacavati po potrebi radijatore u stanovima.

Zna li neko nesto o ovome? U svakom slucaju, ok i profesionalan potez sa ciljem da se izadje u susret korisnicima.
U ovim vucijim vremenima, rijetko ko hoce priznati svoju pogresku, pa je ovo za svaku pohvalu...
Post Reply