Srednja Bosna(sukob sa HVO)
-
muflon1977
#451 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
E sad vas je stvarno dosta kako koji cilj ako se uzme SB kud s narodom.Ma nesvacate da bi izgubili tri puta vise nego sto bi dobili jasno kao dan....palnio bi vam Bihac izgubili bi MOstar i G.Vakuf i ta bi granica ostala a sta bi vam Srbadija cinila jos neznam....e sad sta bi dalje bilo neznam sem oni npr.izbjegli naravno da bi se naselili u Hercegovinu kako bi vam pustali pomoc i to nemogu pretpostaviti.....a nase forume kao svaki drugi....nismo nesto napumpani
o silama nebeskim.Evo nema rata slobodno je gradite radite ali gdje?Nigdje niste pogrijesili nigdje nikog niste ubili
opovrgavate cak onih 8 djece u Vitezu ubijenih od granate vase.Eh moj narode..ajde te sad pisite bumbajte
da cujem bit ce opet da je neki englezer dokazo da su to Hrvati izmislili a poginuli vojnici umjesto djece
svasta se koptisati moze.....A sad iskreno ja neznam gdje su Bobasi imam neku video kasetu snimio mi neki i platio sam 30KM e ono kad sam vidio neznam stvarno sta da pomislim o toj harmiji,nijedan nije prezivio i snimali ste smaknuce u promidzbene svrhe...bilo je tri arapa poginula a neki sad cak igra i nogomet iz Zenice je tako kazu...uzas uzas
EVROPO ZELJO MOJA.......ha kad na granici ustase ha hebali...
o silama nebeskim.Evo nema rata slobodno je gradite radite ali gdje?Nigdje niste pogrijesili nigdje nikog niste ubili
opovrgavate cak onih 8 djece u Vitezu ubijenih od granate vase.Eh moj narode..ajde te sad pisite bumbajte
da cujem bit ce opet da je neki englezer dokazo da su to Hrvati izmislili a poginuli vojnici umjesto djece
svasta se koptisati moze.....A sad iskreno ja neznam gdje su Bobasi imam neku video kasetu snimio mi neki i platio sam 30KM e ono kad sam vidio neznam stvarno sta da pomislim o toj harmiji,nijedan nije prezivio i snimali ste smaknuce u promidzbene svrhe...bilo je tri arapa poginula a neki sad cak igra i nogomet iz Zenice je tako kazu...uzas uzas
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#452 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
stvarno ti je post na niskome nivou @muflonuReligious Fantastic wrote:smuflon1977 wrote:E sad vas je stvarno dosta kako koji cilj ako se uzme SB kud s narodom.Ma nesvacate da bi izgubili tri puta vise nego sto bi dobili jasno kao dan....palnio bi vam Bihac izgubili bi MOstar i G.Vakuf i ta bi granica ostala a sta bi vam Srbadija cinila jos neznam....e sad sta bi dalje bilo neznam sem oni npr.izbjegli naravno da bi se naselili u Hercegovinu kako bi vam pustali pomoc i to nemogu pretpostaviti.....a nase forume kao svaki drugi....nismo nesto napumpani
:
ono...čisto informativno----drogiraš li se? Čime god da se bubaš, dobra je gudra.
-
quick_nick
#453 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Koga ti pravis budalom oni bi to uzeli ali ne znaju kako da izvedu da stanovnistvo ostane sad jedan prijedlog od strane ganicakv99 wrote:Pa citavo vrijeme tvrdis kako je Armija htjela ali nije mogla da zauzme a sada dajes podatke koji to opovrgavajuquick_nick wrote:Bogu hvala pa mi ti ne dajes ni legitimitet ni legalitetNele9 wrote:Fakat ne znam sto se palite.
Quick_nick je izgubio svaku legitimnost (ali i legalnost) u ovoj raspravi.
Trazi dokaz, dobije ga, a onda HVO-vski (citaj hinjski) ne komentarisuci dokaze, spomene El-Mudzahid.
A na daleko je poznata HVO-vska ekspertiza glede El-Mudzahida, 7 muslimanske, i ostalih desetke tisuca krvolocnih stranih dragovoljaca. Dodate zlicu Smiljka Sagolja i banovska vecera je spremna.
Muflon je poceo zaista dobru temu...i to je sve. Sve ostalo od njega je provokacija.
Dakle, on-topic...Ima li ko iz Zepca da nam objasni kako ono sapatom pade. To me interesuje.![]()
Nego sto mi ne odgovori ? ako se HV borila da uzme BiH , za sto su se onda mundzosi borili? onaj jedan je napisao "kavkaske emirate", ajde reci za sto?
KV99 sam dao toliko zeljeni dokaz da je Armija htjela da uzme SB jer imaju dokazi kako Kljuic i Šiber odgovaraju Aliju od ofanzive...
"....KLJUIĆ: Jedini izlaz koji ja vidim, g. Izetbegoviću, je da se s naše
strane obustavi ofanziva, ne rat nego ofanziva do 18. do novih
pregovora"...
"KLJUIĆ: A našoj armiji je stalo do toga. Zato ne idemo u Foču
nego u Vitez. Nismo ni mi djeca.
IZETBEGOVIĆ: Ne daju da dodje tvornica nama. To je igra od
Londona pa na ovamo. Da mi ne dobijemo tvornicu nego da
ostane tamo. Da nikome ne služi. Oko toga je igra. A naš je cilj
da ostane hrvatsko stanovništvo u centralnoj Bosni.
KLJUIĆ: Ja ti moram nešto reci predsjedniče. Ti tvornicu nećeš
dobiti, odnosno ja s tobom. A izgubiću ja narod, a ti češ onda
izgubiti i ovo nas što imaš. Ja onda moram biti gradjanin BiH jer
nemam koga zastupati više. To mi je ostalo još 150 hiljada ljudi
tamo."
... evo i jedna Alijina
"IZETEEGOVIĆ: Ja nisam ništa obećao da ćemo mi obustaviti to,
osim što je kasnije došlo do ovog zahtjeva za božično primirje i
mi smo to prihvatili. Ali može se govoriti jedino o povredi tog
primirja ako s naše strane ima nešto. Inače, nema drugih
obaveza...Pogledaj A naš je cilj da ostane hrvatsko stanovništvo u centralnoj Bosni i to je upravo ono sto sam te pitao: koji je bio vojni ili politicki cilj da se tzv hvo skroz porazi u Srednjoj Bosni tj da se skroz protjeraju sa tog podrucja ? Sta ce sa Vitezitom ako protjeraju tzv hvo i BIH Hrvate sa njima ? Sta poslije toga ? Pitao sam te doslovno to pitanje na ovom forumu i nisi mi odgovorio a sada dajes tekst koji potrduje ovo sto sam ti govorio, nema vojnog ili politickog razloga da se zauzima Vitez ili Vitezit ako bi to znacilo protjerivanje ili unistenje stanovnika jer apsolutni poraz tzv hvo bi imao taj rezultat . Nije bilo razloga jer i sam ti predsjednik Izetbegovic govori da nije cilj da se protjeraju .
"GANIĆ: Mislim da jedna od mogućnosti koja nama predstoji je
da se te grupe HVO koje se tamo nalaze, da se njima omogući
neki ventil da oni napuste te prostore, a da to područje preuzme
MUP, vojska da ne ulazi tamo. Mi bi privredne objekte, vršili njihovu
eksploataciju onih koji su tamo ostali i da se taj dio vojske
odatle skloni. Jer oni faktički su tamo izveli, to lokalno hrvatsko
stanovništva, i postavili ga na prve linije, a unutra su ti gangsteri
koji su do sada pljačkali itd. Prema tome, ako, pošto je njima sad
gusto, mi bi mogli odčepiti. Ovo je jedna ideja.Otvoriti im ventil
neka odu, neka idu tamo kod Bobana, tamo neka ostane narod
koji je živio i ranije. MUP je mješovitog sastava, neka ostane
tamo. Da probamo na taj način, to riješiti. Jer oni su, znate šta, u
Vitezu su pokupili lokalne Hrvate i poslali na prve linije. Pozadi ih
čekaju. Ako neko mrdne, oni pucaju njemu u ledja. Prema tome,
to je takav sistem. Prema tome, njima treba reći, mi vara garantujemo
da vi možete napustiti..."
Sta kaze General Šiber
ŠlBER: Da vam ja prokomentarišem kako izgleda stvar. Ako
dozvolite. Prvo, ima primjedba kad se potpišu primirja i
dosadašnja primirja itd. Dakle, mi izdamo zapovijedi našim
jedinicama. Medjutim, zapovijedi dodju do bataljona, čete, skoro
do svakog vojnika. Ali vjerujte, toliko je razudjeno ratište, da se
uvijek nadje neko ko zapuca. Sad neću reći s one strane. Nego i
s naše strane. Uvijek se nadje neko. Na mnogim mjestima je, kao
u Mostaru, 30 metara čovjek od čovjeka i uvijek se nadje neko.
Onda s druge strane odgovor. Dakle, prekršaji se dešavaju. Neću
reći s naše strane da smo mi čisti ko suza - Armija BiH. Ne smijem
reći to. Drugo, ja vas molim, ja to potenciram središnja
Bosna, kad se govori o njoj, misli se uvijek Busovača, Kiseljak,
Vitez. Ona je vezana pupčanom vrpcom za Mostar i za Gornji
Vakuf. Sve što se dešava u središnjoj Bosni odražava se na Mostar
i obratno - što se dešava u Mostaru odražava se ovamo. Moje
procjene kažu - dozvolite da su tačne da vam kažem, jer ja sam
najstariji vojnik, i ja sam, da vam se pohvalim, 1977. kao major
imao tu generalsku školu - ratnu školu, kao majorčić bivše vojske.
Nju su 1990. završili i Divjak i Rasim Delić i Meho Karišik, dakle
četvorica smo ovdje koji imamo tu školu. Ja sam završio 1977.
Armija BIH nije ni jednu strategijsku akciju izvodila u ovom ratu.
Strategijsku jer nema čim. I da imamo topove i municiju, mi bi
izvodili to. Pokušaj jedne strategijske akcije bila je "koverat"
operacija. To je pokušaj pa je propala. Sve ovo ostalo se svodi na
taktiku. Ja vam kažem da Armija BiH- ima snage da Busovaču,
Vitez i dio Novog Travnika kojeg sad drži HVO pod apsolutnom
komandom Bobanovaca Hercegovaca, osim Kiseljaka gdje je
UNPROFOR i gdje se ne smije ništa raditi, ima snage i sad i sredstava
da bi to za 48 sati ušla u ta mjesta. Ali, odraz Mostara? Šta
će se desiti sa lijevom obalom? Odraz industrije u Vitezu, posebno
u Vitezu koja je od značaja za ovu državu u perspektivi. Bez
kad bi se uništila postrojenja u Vitezu i Novom Travniku, tad ova
država za narednih l0-20 godina ne bi imala sredstava da izgradi
tu tehniku i tehnologiju. A u Vitezu je "Slobodan Princip-Seljo"
sve njegove tvornice su minirane. Imamo i slike....
ZNACI NE PRAVI NIKOG BUDALOM HTJELI STE ALI NISTE ZNALI KAKO IZVESTI DA SE STANOVNISTVO NE POVUCE.
POD NASKI RECENO "JEBALI BI SE A DA VAM NE UDJE" I POGLEDAJ DOBRO TVOJ OMILJENI DIO DA BI NADRLJAO ISTOCNI MOSTAR I G VAKUF JER NE BI ISLO JEDNO BEZ DRUGOG!!!1
-
kv99
#454 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Ti stvarno ne znas da citas i nemas pojma o cemu pises jer ne bi sam sebe sada negirao. Citavo vrijeme tvrdite da je Armija Bosne i Hercegovine htjela i zeljela da zauzme to podrucje, da su bili neprestani napadi, hladnjace i hladnjace poginulih, odnos snaga 8:1 , da je cilj bio da se protjeraju BIH Hrvati i naseli to podrucje sa Bosnjacima ...i sada tvrdis da se nije zauzelo jer se nije znalo kako da se zauzme a da stanovnistvo ostanequick_nick wrote: ZNACI NE PRAVI NIKOG BUDALOM HTJELI STE ALI NISTE ZNALI KAKO IZVESTI DA SE STANOVNISTVO NE POVUCE.
POD NASKI RECENO "JEBALI BI SE A DA VAM NE UDJE" I POGLEDAJ DOBRO TVOJ OMILJENI DIO DA BI NADRLJAO ISTOCNI MOSTAR I G VAKUF JER NE BI ISLO JEDNO BEZ DRUGOG!!!1
I lijepo sam te pitao , ne znam koliko puta do sada objasni mi logiku da se zauzme to podrucje i sta onda ? Sta je Armija mogla da dobije da je zauzela to podrucje ? Pa naravno da bi otisli ne samo Istocni Mostar i Gornji Vakuf, otislo bi sve i to svako zna. Poslije zauzimanja tog podrucja i protjerivanja BIH Hrvata franjo i slobodan ne bi trebali da metka ispale da bi pobili sve Bosnjake, samo bi trebali da cekaju da potpuna blokada ucini svoje, da svi crknu od gladi i zime. I to je ono sto ti govorim citavo vrijeme, nije bilo logike da Armija pokrene sukobe jer bi i u slucaju da su i uspjeli u po vama svome planu da pobiju i protjeraju sve BIH Hrvate sa tog podrucja sami bi sebi potpisali smrtnu presudu. Samo je franji i slobodanu odgovaralo da se Armija dovede u potpunu blokadu i to vam se govori citavo vrijeme ne samo od mene vec od svakoga ko ima 5 grama mozga u glavi.
-
quick_nick
#455 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Pošto ja nemam 5 grama mozga , ali mogu da te pitam sa ova preostala 4kv99 wrote:Ti stvarno ne znas da citas i nemas pojma o cemu pises jer ne bi sam sebe sada negirao. Citavo vrijeme tvrdite da je Armija Bosne i Hercegovine htjela i zeljela da zauzme to podrucje, da su bili neprestani napadi, hladnjace i hladnjace poginulih, odnos snaga 8:1 , da je cilj bio da se protjeraju BIH Hrvati i naseli to podrucje sa Bosnjacima ...i sada tvrdis da se nije zauzelo jer se nije znalo kako da se zauzme a da stanovnistvo ostanequick_nick wrote: ZNACI NE PRAVI NIKOG BUDALOM HTJELI STE ALI NISTE ZNALI KAKO IZVESTI DA SE STANOVNISTVO NE POVUCE.
POD NASKI RECENO "JEBALI BI SE A DA VAM NE UDJE" I POGLEDAJ DOBRO TVOJ OMILJENI DIO DA BI NADRLJAO ISTOCNI MOSTAR I G VAKUF JER NE BI ISLO JEDNO BEZ DRUGOG!!!1Znaci bila je odluka da se ne zauzme i to je bas suprotno od onoga sto ste citavo vrijeme tvrdili .
I lijepo sam te pitao , ne znam koliko puta do sada objasni mi logiku da se zauzme to podrucje i sta onda ? Sta je Armija mogla da dobije da je zauzela to podrucje ? Pa naravno da bi otisli ne samo Istocni Mostar i Gornji Vakuf, otislo bi sve i to svako zna. Poslije zauzimanja tog podrucja i protjerivanja BIH Hrvata franjo i slobodan ne bi trebali da metka ispale da bi pobili sve Bosnjake, samo bi trebali da cekaju da potpuna blokada ucini svoje, da svi crknu od gladi i zime. I to je ono sto ti govorim citavo vrijeme, nije bilo logike da Armija pokrene sukobe jer bi i u slucaju da su i uspjeli u po vama svome planu da pobiju i protjeraju sve BIH Hrvate sa tog podrucja sami bi sebi potpisali smrtnu presudu. Samo je franji i slobodanu odgovaralo da se Armija dovede u potpunu blokadu i to vam se govori citavo vrijeme ne samo od mene vec od svakoga ko ima 5 grama mozga u glavi.
1.Kljuic nagovara Aliju da obustavi ofanzivu do 18-og na?
Govori Delicu o izvlacenju vojske iz Sarajeva koja je upucena na?
2.Ganic govori o eksploatiranju privrednih subjekata kojih?
Ti imas vise od 5 grama mozga zelim da mi malo pojasnis
"ŠIBER: Drugo, ja vas ponovo pozivam na ovaj mali koktel sutra u
16,00 časova u Amerikancu povodom božičnih i novogodišnjih
praznika - sve članove Predsjedništva. Ko može doći. To je kod
"Vraniće". I posljednje, ja sam poslije 5 dana uspio sinoć uhvatiti
Brikrnona da me primi. Imao je opravdanja kao došli francuzi i
neki francuski svećenik. Tri stvari sam potencirao: prvo, dogovor
Delić-Roso u prisustvu Brikmona. Ništa nisu potpisali ali Roso je
obećao. Helikoptera dva naša iz Medjugorja da će ići u Divulje
na tehnički pregled i da će biti vraćena. Obećao je Roso poljska
bolnica iz Ploča. Ona je zaustavljena na ulazu u Mostar kod
Blagaja, Bune negdje tamo. Brikimon je rekao da, koliko on zna,
nešto se čudno dešava kod njih tamo."
"Ustase" vam rade i tehnicki pregled helikoptera ...
- svjezi_ustipak
#456 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
quick_nick wrote:Pošto ja nemam 5 grama mozga , ali mogu da te pitam sa ova preostala 4kv99 wrote:Ti stvarno ne znas da citas i nemas pojma o cemu pises jer ne bi sam sebe sada negirao. Citavo vrijeme tvrdite da je Armija Bosne i Hercegovine htjela i zeljela da zauzme to podrucje, da su bili neprestani napadi, hladnjace i hladnjace poginulih, odnos snaga 8:1 , da je cilj bio da se protjeraju BIH Hrvati i naseli to podrucje sa Bosnjacima ...i sada tvrdis da se nije zauzelo jer se nije znalo kako da se zauzme a da stanovnistvo ostanequick_nick wrote: ZNACI NE PRAVI NIKOG BUDALOM HTJELI STE ALI NISTE ZNALI KAKO IZVESTI DA SE STANOVNISTVO NE POVUCE.
POD NASKI RECENO "JEBALI BI SE A DA VAM NE UDJE" I POGLEDAJ DOBRO TVOJ OMILJENI DIO DA BI NADRLJAO ISTOCNI MOSTAR I G VAKUF JER NE BI ISLO JEDNO BEZ DRUGOG!!!1Znaci bila je odluka da se ne zauzme i to je bas suprotno od onoga sto ste citavo vrijeme tvrdili .
I lijepo sam te pitao , ne znam koliko puta do sada objasni mi logiku da se zauzme to podrucje i sta onda ? Sta je Armija mogla da dobije da je zauzela to podrucje ? Pa naravno da bi otisli ne samo Istocni Mostar i Gornji Vakuf, otislo bi sve i to svako zna. Poslije zauzimanja tog podrucja i protjerivanja BIH Hrvata franjo i slobodan ne bi trebali da metka ispale da bi pobili sve Bosnjake, samo bi trebali da cekaju da potpuna blokada ucini svoje, da svi crknu od gladi i zime. I to je ono sto ti govorim citavo vrijeme, nije bilo logike da Armija pokrene sukobe jer bi i u slucaju da su i uspjeli u po vama svome planu da pobiju i protjeraju sve BIH Hrvate sa tog podrucja sami bi sebi potpisali smrtnu presudu. Samo je franji i slobodanu odgovaralo da se Armija dovede u potpunu blokadu i to vam se govori citavo vrijeme ne samo od mene vec od svakoga ko ima 5 grama mozga u glavi.![]()
1.Kljuic nagovara Aliju da obustavi ofanzivu do 18-og na?
Govori Delicu o izvlacenju vojske iz Sarajeva koja je upucena na?
2.Ganic govori o eksploatiranju privrednih subjekata kojih?
Ti imas vise od 5 grama mozga zelim da mi malo pojasnis![]()
"ŠIBER: Drugo, ja vas ponovo pozivam na ovaj mali koktel sutra u
16,00 časova u Amerikancu povodom božičnih i novogodišnjih
praznika - sve članove Predsjedništva. Ko može doći. To je kod
"Vraniće". I posljednje, ja sam poslije 5 dana uspio sinoć uhvatiti
Brikrnona da me primi. Imao je opravdanja kao došli francuzi i
neki francuski svećenik. Tri stvari sam potencirao: prvo, dogovor
Delić-Roso u prisustvu Brikmona. Ništa nisu potpisali ali Roso je
obećao. Helikoptera dva naša iz Medjugorja da će ići u Divulje
na tehnički pregled i da će biti vraćena. Obećao je Roso poljska
bolnica iz Ploča. Ona je zaustavljena na ulazu u Mostar kod
Blagaja, Bune negdje tamo. Brikimon je rekao da, koliko on zna,
nešto se čudno dešava kod njih tamo."
"Ustase" vam rade i tehnicki pregled helikoptera ...![]()
vec ti je receno da nam nije bilo u interesu da uzmemo Centralnu Bosnu zbog problema sa stanovnistvom. pitao sam te, ko bi to sve hranio i obezbijedio?
nego kad smo kod remonta tih helikoptera i oruzja sto ste vi dragi Europejci propustali za ARBiH sta mislis jel to sve placeno Hrvatskoj i od koga?
Nisi prokomentarisao nista za satsanak u oktobru 1992 u Madjarskoj delegacija koje su predvodili Praljak i Mladic? Pricali se o uspostavi granica Banovine koje su upravo one granice HZ HB. ista neobicno?
-
quick_nick
#457 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
svjezi_ustipak wrote:quick_nick wrote:kv99 wrote:
Nisi prokomentarisao nista za satsanak u oktobru 1992 u Madjarskoj delegacija koje su predvodili Praljak i Mladic? Pricali se o uspostavi granica Banovine koje su upravo one granice HZ HB. ista neobicno?
Pošto sam ja poderao diplomu a ti si kandidat za BANU. Objasni mi: nije cilj da zauzmes a nagovaraju te da obustavis ofanzivu tko je ovdje lud
Bilo je scena da u Splitskoj bolinci leze u istoj sobi ranjenici jednog ranili Hrvati a drugog Muslimani
Šta češ treba se i lijećit u Ustaškim bolnicama
Sto se tice helikoptera pa zasto ih niste remontovali u Srbiji? Tko ce njima platit za remont helica? EGIPAT,SAUDIJSKA ARABIJA,IRAN????
Sto se tice Prajka i Mladica ima jedna anegdota u vezi sastanka ove dvojice , dogovaraju Praljak i Mladić prekid vatre u Posavini kaze Mladic moze nema problema dogovoreno i cim je Praljak otisao Srbi udarise i pitaju Mladića što bolan napade? Kaže mladić oni meni nekog filmadziju poslali na pregovore
I Vi ste se sastajali sa Srbima kakve to veze ima
- svjezi_ustipak
#458 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
tvoja diploma nicemu ne vrijedi moj VII stupnju. BANU ti je trn u oku vidim, radi ksenofobija iz tebe cijelo vrijeme diskusije.quick_nick wrote:
Pošto sam ja poderao diplomu a ti si kandidat za BANU. Objasni mi: nije cilj da zauzmes a nagovaraju te da obustavis ofanzivu tko je ovdje lud![]()
? Znaci u vrhu se raspravlja o nacinu zauzimanja a ti govoris da to nije u interesu
![]()
Bilo je scena da u Splitskoj bolinci leze u istoj sobi ranjenici jednog ranili Hrvati a drugog Muslimani![]()
Šta češ treba se i lijećit u Ustaškim bolnicama![]()
Sto se tice helikoptera pa zasto ih niste remontovali u Srbiji? Tko ce njima platit za remont helica? EGIPAT,SAUDIJSKA ARABIJA,IRAN????
Sto se tice Prajka i Mladica ima jedna anegdota u vezi sastanka ove dvojice , dogovaraju Praljak i Mladić prekid vatre u Posavini kaze Mladic moze nema problema dogovoreno i cim je Praljak otisao Srbi udarise i pitaju Mladića što bolan napade? Kaže mladić oni meni nekog filmadziju poslali na pregovoreEto koliku je njemu vaznost predstavljao Praljak.
Kao i taj dogovor iz 1992
![]()
I Vi ste se sastajali sa Srbima kakve to veze ima![]()
u vrhu se raspravlja o tome da li je treba ili ne zauzeti. zato je predsjednistvo dovelo generale tako da u jedno momentu imas misljenja Ganica o fabrici i Siberovu procjenu da ce frabrika biti zauzeta. takodje, imas Alijin stav o tome da se zadrze civili na tom podrucju. dao si samo jedan stenogram u kome negiras samog sebe: a) Siberove rijeci da se Centralna Bosna moze zauzeti, B) Alijin stav da ostanu civili. Znaci mogli smo, nismo htjeli. i dobro je da nismo, jer kako ti jednom napisah to bi bila Pirova pobjeda za nas.
I sad ces mi opet spomenuti mudzahedine pretpostavljam i pitati me koliko ih je bilo VII stupnju? to se i ocekuje od vas obozavalaca BANU, da se prijavis kao dopisni saradnik? reci da si mislio da B znaci Busovaca.
sto se tice scena iz bolnica bilo je i scena u Doboju da leze u istoj sobi ranjeni cetnici sa Orasja i ranjeni HVO iz Zepca. Sta ces valja se lijeciti u cetnickim bolnicama.
za helikoptere ne bi vjerovao ali su kupljeni preko Srbije. ukrajinske posade Mi-8 preletile iz VRS kad smo im platili vise. a i Split je bliza varijanta za remont. inace je najvise naseg oruzja doslo preko Slovenije i u saradnji sa Slovencima a ne sa Hrvatskom. proguglaj malo Kocevski rog i sta se tamo radilo.
dobro si napisao. sve sto je Hrvatska uradila za ARBiH je placeno. dobro i fino, pravi bussines. nije tu bilo nikakve milosti kako je vi zelite predstaviti, samo cisti interes.
steta sto u Hagu ne znaju za tu Mladicevu izjavu. cak mi se cinilo da se Praljak dobro oznojio kad su tuzioci iznijeli dnevnik djenerala i poceli citati sta je general tamo pricao sa djeneralom. i gle cuda, dogovor postignut u oktobru 1992, puno prije nego ste nas napali u Centralnoj Bosni. nije generalu filmadziji bilo nimalo pravo kad se obznanilo sta je i kako radio tako da ta Mladiceva izjava i moze samo ostati kao anegdota kojom se pokusavaju zamazati oci i prikriti prava namjera. dogovor u martu iz Graca, Karadzic-Boban i dogovor iz Madjarske oktobra VRS-HVO su nesto sto se spominje u puno optuznica i puno presuda. validnih i vrlo argumentovanih. jedan od tvojih sugradjana u austrijskom zatvoru guli kaznu radi ucesca u implementaciji tog dogovora.
mi smo se sastajali sa Srbima na lokalnom nivou, puno manje od vas koji ste bili eksperti u tome. za razliku od Bobana i Karadzica koji su se sastali i usaglasili politike nikad se Alija nije sastao sa Milosevicem i potpisao ono sto je Boban potpisao sa Karadzicem. takodje, nikad se Delic nije sastao sa Mladicem onako kako se sastao Praljak sa Mladicem.
p.s. ako mi mislis sada postaviti scan iz Schraderove knjige gdje se prikazuje sporazum Alije i Milosevica to je dio Vance-Oven mirovnog plana tako da nema potrebe da pokusavas time manipulisati ti ljubitelju BANU VII stupnja iz bosanske zabiti. na narednoj strani Schraderove knjige imas nastavak sporazuma i potpise svih ucesnika pregovora.
-
muflon1977
#459 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
kv99 wrote:Ti stvarno ne znas da citas i nemas pojma o cemu pises jer ne bi sam sebe sada negirao. Citavo vrijeme tvrdite da je Armija Bosne i Hercegovine htjela i zeljela da zauzme to podrucje, da su bili neprestani napadi, hladnjace i hladnjace poginulih, odnos snaga 8:1 , da je cilj bio da se protjeraju BIH Hrvati i naseli to podrucje sa Bosnjacima ...i sada tvrdis da se nije zauzelo jer se nije znalo kako da se zauzme a da stanovnistvo ostanequick_nick wrote: ZNACI NE PRAVI NIKOG BUDALOM HTJELI STE ALI NISTE ZNALI KAKO IZVESTI DA SE STANOVNISTVO NE POVUCE.
Hebo vas Siber 100 puta sam vam objasnio sta bi bilo da ste uzeli SB....vi nafilovani dobro od daidza.....
-
kv99
#460 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Hebo tebe franjo i milorad jer si citavo vrijeme tvrdio kako je Armija htjela da zauzme to podrucje a nije mogla zbog "herojskog otpora bojovnika " a koji su ustvari ratno iskustvo ispekli na barikadama kraduci humanitarnu.muflon1977 wrote:kv99 wrote:Ti stvarno ne znas da citas i nemas pojma o cemu pises jer ne bi sam sebe sada negirao. Citavo vrijeme tvrdite da je Armija Bosne i Hercegovine htjela i zeljela da zauzme to podrucje, da su bili neprestani napadi, hladnjace i hladnjace poginulih, odnos snaga 8:1 , da je cilj bio da se protjeraju BIH Hrvati i naseli to podrucje sa Bosnjacima ...i sada tvrdis da se nije zauzelo jer se nije znalo kako da se zauzme a da stanovnistvo ostanequick_nick wrote: ZNACI NE PRAVI NIKOG BUDALOM HTJELI STE ALI NISTE ZNALI KAKO IZVESTI DA SE STANOVNISTVO NE POVUCE.
Hebo vas Siber 100 puta sam vam objasnio sta bi bilo da ste uzeli SB....vi nafilovani dobro od daidza.....
Pocelo se sa tvrdnjom kako je Armija napadala u talasima, sa toliko mrtvih da su hladnjace non-stop za Zenicu vozile, krv se lila u potocima, sve u cilju da se protjeraju BiH Hrvati sa tog podrucja ..i sada sami tvrdite da se nije zauzelo jer se nije htjelo protjerati civilno stanovnistvo sto upravo negira sve ono sto ste tvrdili na pocetku. Znaci priznajete i dajete sami dokazi da se nije htjelo da zauzme a moglo se. Sami sebe negirate i sto je najsmjesnije nemate pojma da to radite
@quick nick
Ta dva helikoptera je tzv hvo doslovno ukrao, nije zarobio u borbi ili poslije borbe kao plijen, vec ukrao par dana prije pocetka svojih napada. I zato je Armija citavo vrijeme trazila da se vrate jer nisu bili vojni plijen vec ukradeni I da se vrate u istom stanju kao kada su ukradeni tj da nisu rashodovani ili u neispravnom stanju. Zato ih je tzv hvo slao na remont jer je to bila obaveza prema potpisanom primirju. Zato ti helikopteri koji se spominju nisu bili helikopteri koji su remontovani za Armiju vec za tzv hvo koji ih je trebao da vrati Armiji u ispravnom stanju pa nisu remontovani jer je to Armija zeljela vec zato jer je tzv hvo to morao da uradi.
I na kraju kao i tvome kolegi, sami sebe negirate i sada na kraju ne samo da tvrdite skroz suprotno od onoga sto ste tvrdili na pocetku vec sami dajete dokaze koji pobiju vase tvrdnje od pocetka. Trebalo je desatak stranica ali neka se i to dogodilo
-
sokkia
#461 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
nick ti je orginal,stvarno ti pristaje.muflon1977 wrote:kv99 wrote:Ti stvarno ne znas da citas i nemas pojma o cemu pises jer ne bi sam sebe sada negirao. Citavo vrijeme tvrdite da je Armija Bosne i Hercegovine htjela i zeljela da zauzme to podrucje, da su bili neprestani napadi, hladnjace i hladnjace poginulih, odnos snaga 8:1 , da je cilj bio da se protjeraju BIH Hrvati i naseli to podrucje sa Bosnjacima ...i sada tvrdis da se nije zauzelo jer se nije znalo kako da se zauzme a da stanovnistvo ostanequick_nick wrote: ZNACI NE PRAVI NIKOG BUDALOM HTJELI STE ALI NISTE ZNALI KAKO IZVESTI DA SE STANOVNISTVO NE POVUCE.
pa jado jedna zar ne znaš citati, pa ljudi su ti vec vise puta ponovili da bi to bila pirova pobjeda i sreca je da su toga bili svjesni u vrhu armije BIH pa ne uradiše to.
dalje,ti nemaš ama baš ništa objašnjavati nikome na ovom forumu jer si vjerovatno bio neki balavi klinac kad se ovo dešavalo i ono što ti znaš je plod "objektivnog " izvještavanja smiljka šagolja.
jednom sam ti vec rekao i ponovit cu,bez uvrede ne javljaj se i ne provaljuj se više, jer time samo dokazuješ koliko si plitak da ne kažem glup.
-
quick_nick
#462 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Nema tu nikakve ksenofobije ovo je cisto na osobnom principu izmedju mene i tebe BANU spominjem kao najpriznatiju akademsku zajednicu u BiH. Znaci cisto da bi se ti osjecao bolje.svjezi_ustipak wrote:tvoja diploma nicemu ne vrijedi moj VII stupnju. BANU ti je trn u oku vidim, radi ksenofobija iz tebe cijelo vrijeme diskusije.quick_nick wrote:
Pošto sam ja poderao diplomu a ti si kandidat za BANU. Objasni mi: nije cilj da zauzmes a nagovaraju te da obustavis ofanzivu tko je ovdje lud![]()
? Znaci u vrhu se raspravlja o nacinu zauzimanja a ti govoris da to nije u interesu
![]()
Bilo je scena da u Splitskoj bolinci leze u istoj sobi ranjenici jednog ranili Hrvati a drugog Muslimani![]()
Šta češ treba se i lijećit u Ustaškim bolnicama![]()
Sto se tice Prajka i Mladica ima jedna anegdota u vezi sastanka ove dvojice , dogovaraju Praljak i Mladić prekid vatre u Posavini kaze Mladic moze nema problema dogovoreno i cim je Praljak otisao Srbi udarise i pitaju Mladića što bolan napade? Kaže mladić oni meni nekog filmadziju poslali na pregovoreEto koliku je njemu vaznost predstavljao Praljak.
Kao i taj dogovor iz 1992
![]()
I Vi ste se sastajali sa Srbima kakve to veze ima![]()
u vrhu se raspravlja o tome da li je treba ili ne zauzeti. zato je predsjednistvo dovelo generale tako da u jedno momentu imas misljenja Ganica o fabrici i Siberovu procjenu da ce frabrika biti zauzeta. takodje, imas Alijin stav o tome da se zadrze civili na tom podrucju. dao si samo jedan stenogram u kome negiras samog sebe: a) Siberove rijeci da se Centralna Bosna moze zauzeti, B) Alijin stav da ostanu civili. Znaci mogli smo, nismo htjeli. i dobro je da nismo, jer kako ti jednom napisah to bi bila Pirova pobjeda za nas.
I sad ces mi opet spomenuti mudzahedine pretpostavljam i pitati me koliko ih je bilo VII stupnju? to se i ocekuje od vas obozavalaca BANU, da se prijavis kao dopisni saradnik? reci da si mislio da B znaci Busovaca.
sto se tice scena iz bolnica bilo je i scena u Doboju da leze u istoj sobi ranjeni cetnici sa Orasja i ranjeni HVO iz Zepca. Sta ces valja se lijeciti u cetnickim bolnicama.
za helikoptere ne bi vjerovao ali su kupljeni preko Srbije. ukrajinske posade Mi-8 preletile iz VRS kad smo im platili vise. a i Split je bliza varijanta za remont. inace je najvise naseg oruzja doslo preko Slovenije i u saradnji sa Slovencima a ne sa Hrvatskom. proguglaj malo Kocevski rog i sta se tamo radilo.
dobro si napisao. sve sto je Hrvatska uradila za ARBiH je placeno. dobro i fino, pravi bussines. nije tu bilo nikakve milosti kako je vi zelite predstaviti, samo cisti interes.
steta sto u Hagu ne znaju za tu Mladicevu izjavu. cak mi se cinilo da se Praljak dobro oznojio kad su tuzioci iznijeli dnevnik djenerala i poceli citati sta je general tamo pricao sa djeneralom. i gle cuda, dogovor postignut u oktobru 1992, puno prije nego ste nas napali u Centralnoj Bosni. nije generalu filmadziji bilo nimalo pravo kad se obznanilo sta je i kako radio tako da ta Mladiceva izjava i moze samo ostati kao anegdota kojom se pokusavaju zamazati oci i prikriti prava namjera. dogovor u martu iz Graca, Karadzic-Boban i dogovor iz Madjarske oktobra VRS-HVO su nesto sto se spominje u puno optuznica i puno presuda. validnih i vrlo argumentovanih. jedan od tvojih sugradjana u austrijskom zatvoru guli kaznu radi ucesca u implementaciji tog dogovora.
mi smo se sastajali sa Srbima na lokalnom nivou, puno manje od vas koji ste bili eksperti u tome. za razliku od Bobana i Karadzica koji su se sastali i usaglasili politike nikad se Alija nije sastao sa Milosevicem i potpisao ono sto je Boban potpisao sa Karadzicem. takodje, nikad se Delic nije sastao sa Mladicem onako kako se sastao Praljak sa Mladicem.
p.s. ako mi mislis sada postaviti scan iz Schraderove knjige gdje se prikazuje sporazum Alije i Milosevica to je dio Vance-Oven mirovnog plana tako da nema potrebe da pokusavas time manipulisati ti ljubitelju BANU VII stupnja iz bosanske zabiti. na narednoj strani Schraderove knjige imas nastavak sporazuma i potpise svih ucesnika pregovora.
Kad je nesto zapoceto nagovaraju de da obustavis? A ti pokusavas da pravis budalu od nas svih i govoris kao da se radi o necemu sto nije ni zapoceto
A sad malo licimjerija i prevrtljivosti
"........Prema tome,
ovdje meni koji nisam prisustvovao tim pregovorima, ja bih želio
od tebe ćuti kao od predsjednika, da li je bilo govora kad je tebi
Tudjman rekao - dobro efendija neka bude Mostar pod
Evropskom unijom, Neum eventualno pod zajedničkom pa da se
formira paritet. Jer i on je pametan čovjek, ne može on tebi dati
kod Prevlake kad nam je Haris rekao, 150 km puta kroz, oprostite,
vukojebinu košta milijardu i po dolara. I još dok napravimo
luku za 20 godina, a ovako bi Neum bio zajednički, a mi bi imali
Ploče jer za BiH su Ploče najvažnije odmah da vam kažem. Ploče
su najvažnije za BiH jer imamo električnu prugu koja nije bila
iskorištena u mirnom dobu više od 4%.. I druga stvar, sve što je
napravljeno u Pločama napravljeno je kapitalom BiH. Svi dokovi
za rasute terete itd. o čemu mnogo znam jer sam pisao o tome.
Sad ja tebe pitam je li bilo takvih, dogovore ili nije bilo? Mada,
što ti kažeš nije ništa potpisano itd. Sad me interesuje kao čovjeka.
Je li bilo toga da kaže tebi Tudjman, ti znaš da tebi vjerujem
njemu, hvala Bogu nikad nisam vjerovao.
IZETBEGOVIĆ: Jeste naravno, ne jedanput nego svaki put.
KLJUIĆ: Šta ti je rekao? Je li rekao da NE DIRAS VITEZ i BUSOVAČU?
IZETBEGOVIĆ: Da se obustavi ofanziva na Vitez. Ja kažem, NEMA
NIKAKVE OFANZIVE NA VITEZ.
KLJUIĆ: Eto.
KLJUIĆ: Jedini izlaz koji ja vidim, g. Izetbegoviću, je da se s naše
pregovora
KLJUJIĆ: Možemo li napraviti nešto zbog nas. Pošto su oni nas
optužili u UN, pošto mi moramo nešto odgovoriti, da ti sad izadješ
na TV i kažeš da BIH nema ofanzive na Vitez, a medju nama
rečeno, pazite nismo mi djeca. Što Ivo kaže neko ima više iskustva
životnog neko je mudriji, neko više govori, a neko manje govori
više radi, itd. Nama je svima jasno da je strateški za BH Armiju
najvažniji Vitez / Novi Travnik....
Ja tebe molim sad. Izadji na TV i odgovori
Graniću da mi nemamo ofanzivu, A MEDJU NAMA NAREDI DA NE
BUDE DO 18. OFANZIVA.
.......................
DA LI SMO RIJESILI PITANJE INTERESA?????
SAD JE MALO TRTA JER CE SE HRVATSKA UKLJUCIT U SLUCAJA PADA SB
KOMŠIĆ: Ali ja mislim da je stanje mnogo ozbiljnije nego što mi
mislimo. Ja to naslućujem, nemam informacija. Jer, vrlo je oštar
zahtjev prema Savjetu sigurnosti vezano za to. A druga stvar, ministar
vanjskih poslova jedne druge države nama najavljuje rat. To
je ozbiljna stvar. Ja ne znam da li vas to uznemirava. Ja zbog toga
ne mogu da spavam. Nama druga država najavljuje rat - javno
kaže, molim vas, cijelom svijetu su objavili, mi ulazimo u rat. Ja
bih volio da mi sasvim ozbiljno to uzmemo. Pazite sad, ponašanje
drugih uvijek zavisi i od nas. Uvijek. Ja ne ulazim sada tu da mi
oko toga vagamo to da li je kriv ovaj ili onaj. Da li je nama u
interesu da ta druga država udje u rat. Prvo to moramo raščistiti.
Hoćemo li sada imati pravi, i do sada je hrvatska vojska bila
angažirana u Bosni. Ali nisu bili otvoreni i javno. Sad će biti
otvoreno i javno angažirani. Po svoj prilici. Ako je to ozbiljna
stvar. A ne vjerujem da ministar za vanjske poslove može dati
takvu izjavu i da klepne ušima i da šuti. Za mene je to alarmantno
stanje. I sva moja intervencija danas je usmjerena na to - šta
mi možemo učiniti da do toga ne dodje, a da se ne ponizimo.
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#463 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
zar ne vidite da trola svo vrijeme?
vjerovatno je on sa nekog drugog foruma, tipa foruma.hr ili onog hercegsrpska...
vjerovatno je on sa nekog drugog foruma, tipa foruma.hr ili onog hercegsrpska...
- svjezi_ustipak
#464 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
quick_nick wrote: Nema tu nikakve ksenofobije ovo je cisto na osobnom principu izmedju mene i tebe BANU spominjem kao najpriznatiju akademsku zajednicu u BiH. Znaci cisto da bi se ti osjecao bolje.![]()
Kad je nesto zapoceto nagovaraju de da obustavis? A ti pokusavas da pravis budalu od nas svih i govoris kao da se radi o necemu sto nije ni zapoceto![]()
"........Prema tome,
pregovora
BUDE DO 18. OFANZIVA.
.......................
SAD JE MALO TRTA JER CE SE HRVATSKA UKLJUCIT U SLUCAJA PADA SB![]()
dakle mogli smo zauzeti ali nismo. i koristili smo situaciju u CB kao jedan od aduta u pregovorima sa Cro.
To i govorim cijelo vrieme, to dokazuju stenogrami koje postavlajs. Koji dio toga ti nije jasan?
-
quick_nick
#465 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Nikako mi nije jasno što se treba obustavit? (nešto je započelo pa treba stati?)svjezi_ustipak wrote:quick_nick wrote: Nema tu nikakve ksenofobije ovo je cisto na osobnom principu izmedju mene i tebe BANU spominjem kao najpriznatiju akademsku zajednicu u BiH. Znaci cisto da bi se ti osjecao bolje.![]()
Kad je nesto zapoceto nagovaraju de da obustavis? A ti pokusavas da pravis budalu od nas svih i govoris kao da se radi o necemu sto nije ni zapoceto![]()
"........Prema tome,
pregovora
BUDE DO 18. OFANZIVA.
.......................
SAD JE MALO TRTA JER CE SE HRVATSKA UKLJUCIT U SLUCAJA PADA SB![]()
dakle mogli smo zauzeti ali nismo. i koristili smo situaciju u CB kao jedan od aduta u pregovorima sa Cro.
To i govorim cijelo vrieme, to dokazuju stenogrami koje postavlajs. Koji dio toga ti nije jasan?
Nije mi jasan onaj dio oko interesa?
Razlozi za sto niste?
-Osim ovog partizanskog da ljudi ostanu , pa i na Bleiburgu su pobijeni uz "Fašiste i Ustaše" ljudi koji nisu smjeli/htjeli čekati "osloboditelje" Šiber i Kljuić su vrlo dobro znali poslijedice po Hrvatski narod ali također i poslijedice po muslimanski narod negdje bi i Vi morali platiti za nastavak te ofanzive
Onaj o "nadljudima "G.Vakufa i Istoćnog Mostara-NAŽALOST potvrdila se ona škutorska "moglo se" (uz gomilanje snaga i vjerojatno velike gubitke , kao što je trebalo mnogooo višee snage za SB a ne da onaj jedan piše do "Varaždina " se nebi zaustavio sa postojećim snagama
Mislim pola ove teme ste potrošili na to uvjeravajući me da niste imali interesa i uporno ste trazili dokaze da je planirano evo sve sam Vam dao!
Planirali JESTE interes imali JESTE!!!
Zašto to niste uradili VIDIMO (zbog problema sto će se ljudi protjerati) , a jedan od PRIKRIVENIH RAZLOGA jeste da bi se HV totalno umiješala
Ovdje padaju Vaše lovacke da je Franja bio prisiljen potpisati Washington zbog Vaše sile nebeske
Znaći to je bila PAT pozicija gdje ni jedni ni drugi nisu mogli/smjeli ,znali išta vojnićki uraditi bez "pokolja" lokalnog stanovništva kojeg je bilo i do tada u ogromnim kolicinama!!!!
P.S ono za bolnice si toćno napisao da su se Zepcaci lijecili u Doboju od rana koje im je nanijela Armija a ne VRS , a u Splitu oni sto su pucali jedni na druge ležali u krevetu jedan do drugog
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#466 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Dosadan si!
Jasno ti je sve napisano, i ti samo ponoviš to što je uštipak napisao i tako ukrug.
Jasno ti je sve napisano, i ti samo ponoviš to što je uštipak napisao i tako ukrug.
-
quick_nick
#467 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
anthraxQ wrote:Dosadan si!
Hvala na kolegijalnosti i drugi put
- anthraxQ
#468 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
pa i registrovao si se samo za ovu temu.
ljubi ga majka pametnog...
ljubi ga majka pametnog...
- svjezi_ustipak
#469 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
mogli zauzeti, imali sredstvava. nismo htjeli jer bi zauzimanjem centralne Bosne vise izgubili nego dobili. i dobro je da nismo. koji dio ti nije jasan?quick_nick wrote: Nikako mi nije jasno što se treba obustavit? (nešto je započelo pa treba stati?)
Nije mi jasan onaj dio oko interesa?
Razlozi za sto niste?
-Osim ovog partizanskog da ljudi ostanu , pa i na Bleiburgu su pobijeni uz "Fašiste i Ustaše" ljudi koji nisu smjeli/htjeli čekati "osloboditelje" Šiber i Kljuić su vrlo dobro znali poslijedice po Hrvatski narod ali također i poslijedice po muslimanski narod negdje bi i Vi morali platiti za nastavak te ofanzive!!!
Onaj o "nadljudima "G.Vakufa i Istoćnog Mostara-NAŽALOST potvrdila se ona škutorska "moglo se" (uz gomilanje snaga i vjerojatno velike gubitke , kao što je trebalo mnogooo višee snage za SB a ne da onaj jedan piše do "Varaždina " se nebi zaustavio sa postojećim snagama![]()
sa postojećim i opet jaćim i brojinijim snagama mogli NISTE )
Mislim pola ove teme ste potrošili na to uvjeravajući me da niste imali interesa i uporno ste trazili dokaze da je planirano evo sve sam Vam dao!
Planirali JESTE interes imali JESTE!!!
Zašto to niste uradili VIDIMO (zbog problema sto će se ljudi protjerati) , a jedan od PRIKRIVENIH RAZLOGA jeste da bi se HV totalno umiješalakao što vidimo Ivo zbog toga nije mogao da spava
![]()
![]()
Ovdje padaju Vaše lovacke da je Franja bio prisiljen potpisati Washington zbog Vaše sile nebeske![]()
Znaći to je bila PAT pozicija gdje ni jedni ni drugi nisu mogli/smjeli ,znali išta vojnićki uraditi bez "pokolja" lokalnog stanovništva kojeg je bilo i do tada u ogromnim kolicinama!!!!
P.S ono za bolnice si toćno napisao da su se Zepcaci lijecili u Doboju od rana koje im je nanijela Armija a ne VRS , a u Splitu oni sto su pucali jedni na druge ležali u krevetu jedan do drugog
- GandalfSivi
#470 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Ja bih se ipak zahvalio liku @quick_nick na postavljanju ovih stenograma, iz kojih se vidi da vodstvo (politicko i vojno) Republike BiH jeste itekako brinulo o stanovnistvu koje se nadje na oslobodjenim teritorijama, gdje se brinulo za njihovu sigurnost i prezivljavanje, za razliku od agresora (mnozina) gdje se vise paznje posvecivalo logorima i eliminaciji.
-
emillio estevez
#471 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Je bas se vlada bih ,brinula o svim svojim gradjanima !
- svjezi_ustipak
#472 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
ti nisi bio pod jurisdikcijom vlade bih nego vlade hz hb koja je jednostrano osnovana 1991 i potpisala niz sporazuma sa RS: Karadzic-Boban i Mladic-Praljak.emillio estevez wrote:Je bas se vlada bih ,brinula o svim svojim gradjanima !
Last edited by svjezi_ustipak on 10/01/2012 19:13, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#473 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Evo stenogrami maca, procitaj ih jos jednom...
- svjezi_ustipak
#474 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
on misli da je u tom periodu bio drzavljanin RBiH. ustvari je covjek bio drzavljanin HR HB koja nije priznavala Vladu RBiH.GandalfSivi wrote:Evo stenogrami maca, procitaj ih jos jednom...
-
emillio estevez
#475 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
svjezi_ustipak wrote:ti nisi bio pod jurisdikcijom vlade bih nego vlade hz hb koja je jednostrano osnovana 1991 i potpisala niz sporazuma sa RS: Karadzic-Boban i Mladic-Praljak.emillio estevez wrote:Je bas se vlada bih ,brinula o svim svojim gradjanima !
za tvoju utjehu i prije nego sto su neki culi za rat bio sam pripadnik TO tomislavgrada
a i samim time pripadnika tzv TO bih ,,,
a i opet sam bio gradjanin BiH ,, jer je i kod dokumenata koji je HZHB izdavala u uzglavlju stajalo
RBiH , pa i kod sluzbenih dopisa sa tzv TO bih ili cak sa cetnicima i cak kada je i izdavala oruzje neHrvatima