http://kpbih.com.ba/
KOMUNISTICKA PARTIJA
-
sandra01
#451 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Last edited by sandra01 on 19/12/2011 22:40, edited 1 time in total.
-
MAX68
#452 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
ovo sto si nasla na FB nije nasa adresa to je neko pokusavao nesto ranije koliko znam da su ovo neki momci koji su u sdp-u, a adresa stranice jeste.
-
sandra01
#453 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
MAX68 wrote:ovo sto si nasla na FB nije nasa adresa to je neko pokusavao nesto ranije koliko znam da su ovo neki momci koji su u sdp-u, a adresa stranice jeste.
Evo pobrisala sam FB
- snaga_znanja
#454 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Jebo ti KP koja demokratskim putem dolazi na vlast. Zna se kako su to veterani radili. Diktat proleterijata je obavezan u putu prema drustvenoj pravednosti. Eto kad se dogovorite ja bi u kakav komitet u kojem se moze dobro izganjat vikendica u neumu i sluzbeno auto. 
-
nihoniho
#455 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
ovo je oportunisticka partija, vas se stide pravi komunisti
-
simpozijum delirijum
#456 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
moj care daj mi to vrijeme nazad kada su politicari krali samo za par jadnih vikendica u Neumu ( i joj poredjenja Neum selendra, kao da su gradili vikendice u Monte Karlu i Kalifornijisnaga_znanja wrote:Jebo ti KP koja demokratskim putem dolazi na vlast. Zna se kako su to veterani radili. Diktat proleterijata je obavezan u putu prema drustvenoj pravednosti. Eto kad se dogovorite ja bi u kakav komitet u kojem se moze dobro izganjat vikendica u neumu i sluzbeno auto.
a danas ?
kradu nas od zivota i slobode i grade vikendice po Sejselima i Karibima dok BiH umire ( Radoncici i Miskovici i razni krvoloci koji grade tornjeve za svoju ispuhanu polnu moc i gaze sve pred sobom )..
a u Jugoslaviji tada je i radnik u "Socijalizmu uzasnome "i "Kreka Banovici" isao na Jadransko more ili radnici zeljezare Ilijas ili Zenice , sindikat sve placao . pa makar 7 dana pa mars na robiju udarnistva ..
a ovi danas ne daju nista ! osim supljih nacionalistickih parola ..
bar sedam dana SFRJ i osvijestio bi se ( ili bi imao tadasnji pasos da se ispalis u oko 75 drzava svijeta bez vize )
a danas ?
sretni ako platu prime i hljeb i strucu kruha na stol stave ...
-
MAX68
#457 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
e vidis to ti je bilo sto kazu danasnje demokrate mracno doba kada je na vlasti bila komunisticka partija,danas je sve odlicno niko nemora da radi jer i nema gdje sve su pokrali i unistili da bi napravili razne tornjeve ali nema veze ipak su napravili dovoljan broj damija i crkvi da se narod moze da moli bogu valjda su mu jos samo to ostavili dok im nepadne napamet sto me nebi iznenadilo da idu i u privatizaciju vjerskih zajednica.simpozijum delirijum wrote:moj care daj mi to vrijeme nazad kada su politicari krali samo za par jadnih vikendica u Neumu ( i joj poredjenja Neum selendra, kao da su gradili vikendice u Monte Karlu i Kalifornijisnaga_znanja wrote:Jebo ti KP koja demokratskim putem dolazi na vlast. Zna se kako su to veterani radili. Diktat proleterijata je obavezan u putu prema drustvenoj pravednosti. Eto kad se dogovorite ja bi u kakav komitet u kojem se moze dobro izganjat vikendica u neumu i sluzbeno auto., daj ba' care , osvijesti se !)
a danas ?
kradu nas od zivota i slobode i grade vikendice po Sejselima i Karibima dok BiH umire ( Radoncici i Miskovici i razni krvoloci koji grade tornjeve za svoju ispuhanu polnu moc i gaze sve pred sobom )..
a u Jugoslaviji tada je i radnik u "Socijalizmu uzasnome "i "Kreka Banovici" isao na Jadransko more ili radnici zeljezare Ilijas ili Zenice , sindikat sve placao . pa makar 7 dana pa mars na robiju udarnistva ..
a ovi danas ne daju nista ! osim supljih nacionalistickih parola ..
bar sedam dana SFRJ i osvijestio bi se ( ili bi imao tadasnji pasos da se ispalis u oko 75 drzava svijeta bez vize )
a danas ?
sretni ako platu prime i hljeb i strucu kruha na stol stave ...
- agnostic_front
#458 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Da li se dzamije i crkve prave od drzavnih para? Dakle, ne obnova starih objekata koji predstavljaju kulturno naslijedje BiH, nego nove dzamije. Da li se prave od drzavnih para?MAX68 wrote: e vidis to ti je bilo sto kazu danasnje demokrate mracno doba kada je na vlasti bila komunisticka partija,danas je sve odlicno niko nemora da radi jer i nema gdje sve su pokrali i unistili da bi napravili razne tornjeve ali nema veze ipak su napravili dovoljan broj damija i crkvi da se narod moze da moli bogu valjda su mu jos samo to ostavili dok im nepadne napamet sto me nebi iznenadilo da idu i u privatizaciju vjerskih zajednica.
-
nihoniho
#459 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
i to cete vi , kao, da ispravite?MAX68 wrote: e vidis to ti je bilo sto kazu danasnje demokrate mracno doba kada je na vlasti bila komunisticka partija,danas je sve odlicno niko nemora da radi jer i nema gdje sve su pokrali i unistili da bi napravili razne tornjeve ali nema veze ipak su napravili dovoljan broj damija i crkvi da se narod moze da moli bogu valjda su mu jos samo to ostavili dok im nepadne napamet sto me nebi iznenadilo da idu i u privatizaciju vjerskih zajednica.
obrazujte koaliciju sa partijom pravog puta, to bi bilo mocno .......
KPBiH + PPP, dobre namjere........
-
MAX68
#460 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
normalno da se prave od drzavnih para dovoljno je vidjeti koliko su opstine u kantonu sarajevo izdvojile za iste u zadnjih par godina pacete vidjeti da se radi o milionskim iznosima.
- agnostic_front
#461 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
OK, hvala.
Da li se negdje moze pogledati neki godisnji izvjestaj ili nesto sto ima veze sa finansiranjem vjerskih objekata?
Da li se negdje moze pogledati neki godisnji izvjestaj ili nesto sto ima veze sa finansiranjem vjerskih objekata?
-
MAX68
#462 KOMUNISTICKA PARTIJA I LOKALNI IZBORI 2012
POSTOVCANI GRADJANI. DRUGOVI I DRUGARICE.KRAJNJE JE VREME DA SE PROBUDITE I DIGNETE SVOJ GLAS. DA VIDITE DA STE BEZ IKAKVOG PRAVA. UKINUTO VAM JE PRAVO NA ZIVOT. DEMOKRATSKE I PATRIOTSKE PARTIJE VAM PRICAJU BAJKE O NEKOJ LAZNOJ EVROPI DOKLE CETE TRPETI DA VAM UKIDAJU SVE ONO STO JE NORMALNO ZA ZIVOT? PRAVE ROBOVE OD VAS I VASE DIJECE. BEZ PRAVA GLASA, BEZ ZASTITE... VISE OD POLOVINE NASIH LJUDI NEMA STA DA JEDE. STA JE JOS POTREBNO DA VAM URADE OVE STRANKE DA BI SHVATILI GDJE STE I GDJE PRIPADATE? OD VAS ZAVISI! KOMUNISTICKA PARTIJA ZA SVE INFORMACIJE OKO UCLANJANJA POZOVITE: 062-415-499,062-415-497
KOMUNISTICKA PARTIJA CE IZACI SA SVOJIM LISTAMA ZA OPSTINSKA VIJECA I SA SVOJIM KANDIDATIMA ZA NACELNIKE OPSTINA SIROM BIH NAS CILJ JE SOCIJALISTICKA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA
KOMUNISTICKA PARTIJA CE IZACI SA SVOJIM LISTAMA ZA OPSTINSKA VIJECA I SA SVOJIM KANDIDATIMA ZA NACELNIKE OPSTINA SIROM BIH NAS CILJ JE SOCIJALISTICKA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA
-
MAX68
#463 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
komunisticka partija je za ljude koji vjeruju da se zajedničkom energijom, znanjem i radom može ostvariti slobodniji i kvalitetniji život za sve. Besplatno obrazovanje, zdravstvena, pravna i socijalna zaštita moraju biti dostupni svima. Zatim pravo na rad i rezultete svoga rada, su jedni od osnovnih ciljeva naše borbe.
Vjerujemo da Bosna i Hercegovina, koja je danas na ivici bijede i siromaštva, koja ima vise od 500.000 nezaposlenih, čija je industrija prodata i uništena, čije su obrazovanje i zdravstvena zaštita postali previlegija bogatih, gjde većina ljudi živi od danas do sutra, IMA NADE ZA PROGRES i brzi oporavak. BIH danas nije potrebna promjena jedne političke partije ili pojedinca na vlasti. BIH je potrebna promjena celokupnog društveno–političkog sistema i sistema vrijednosti. Ubjeđeni smo da većini građana naše zemlje ovakvo stanje u BIH ne odgovara i da žele korjenite promjene, koje samo komunisti mogu da im donesu. Ako su naši ciljevi borbe, ujedno i vaši ciljevi, onda nema čekanja, nema oklevanja, nema povlačenja pred teškoćama.
Vjerujemo da Bosna i Hercegovina, koja je danas na ivici bijede i siromaštva, koja ima vise od 500.000 nezaposlenih, čija je industrija prodata i uništena, čije su obrazovanje i zdravstvena zaštita postali previlegija bogatih, gjde većina ljudi živi od danas do sutra, IMA NADE ZA PROGRES i brzi oporavak. BIH danas nije potrebna promjena jedne političke partije ili pojedinca na vlasti. BIH je potrebna promjena celokupnog društveno–političkog sistema i sistema vrijednosti. Ubjeđeni smo da većini građana naše zemlje ovakvo stanje u BIH ne odgovara i da žele korjenite promjene, koje samo komunisti mogu da im donesu. Ako su naši ciljevi borbe, ujedno i vaši ciljevi, onda nema čekanja, nema oklevanja, nema povlačenja pred teškoćama.
-
El_comadante
#464 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
ok MAX68 što ti ovde pišeš o KP BiH ali je to meni sve pomalo smiješno i slabo nedovoljno ozbiljno iz porstog razlgoa što vas nema dovoljno u medijima i tako jer da nije ovoga foruma ja nebih ni znao da postoji ova stranka.
-
MAX68
#465 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
za razliku od mnogih stranaka sto se u zadnje vrijeme cesto pojavljuju u medima mi radimo na izgradnji infrastrukture po opstinama ,formiranju mjesnih odbora partije kao osnove za dobar rezultat kao sto vidim da si iz sarajeva pa da si se raspitao u svim opstinama u kantonu sarajevo smo aktivni a mislim i da smo pokrili oko 70% mjesnih odbora
a mediski partija ce da krene planski od 15.2. tako da ce nas i tu biti i necete se trebati sikirati
zaista je bjedno i jadno ako koristite ovo nevrjeme za medisku promociju time sto pozivate sve clanove da ciste snijeg ispred jednog doma zdravlja kao sto to neke stranke rade e mozete misliti kolika je to stranka kad svi stanu pred jedan dom zdravlja.ili ako predlazete da se uvede porez na kucne ljubimce a znate da od togas nema nista ali bitno je da to neko napise i da se mediski proprati.
komunisticka partija je veoma ozbiljna prrica na buducoj politickoj sceni u Bosni i Hercegovini za samo mjesec dana imamo preko 15 000 registrovanih clanova i ubjedenismo da se posle lokalnih izbora nece moci mnoga opstinska a i gradska vijeca vijeca zamisliti bez nasih vijecnika a nadamose i nacelnika.
a mediski partija ce da krene planski od 15.2. tako da ce nas i tu biti i necete se trebati sikirati
zaista je bjedno i jadno ako koristite ovo nevrjeme za medisku promociju time sto pozivate sve clanove da ciste snijeg ispred jednog doma zdravlja kao sto to neke stranke rade e mozete misliti kolika je to stranka kad svi stanu pred jedan dom zdravlja.ili ako predlazete da se uvede porez na kucne ljubimce a znate da od togas nema nista ali bitno je da to neko napise i da se mediski proprati.
komunisticka partija je veoma ozbiljna prrica na buducoj politickoj sceni u Bosni i Hercegovini za samo mjesec dana imamo preko 15 000 registrovanih clanova i ubjedenismo da se posle lokalnih izbora nece moci mnoga opstinska a i gradska vijeca vijeca zamisliti bez nasih vijecnika a nadamose i nacelnika.
- valterbranisarajevo
#466 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Hm ova da ima nade za brzi progres.
..Za brzi progres treba oživititi privredu i otvoriti radna mjesta. Koliko godina je trebalo velikom vizionaru Emeriku Blumu da od ideje koja se rodila u njegovoj glavi napravi Energoinvest -privredni gigant koji je hranio pola Sarajeva pa i veliki dio BiH..pa jedno 20 godina....Mislim da malo bacate bombe i širite jeftinu demagogiju kao i sve ostale stranke....Ustvari svi prepisujete jedni od drugih..Isto kao da čitam postove sa teme o Našoj stranci prije izbora, jedno te isto samo je naziv stranke drugačiji...
Ja lično ne vjerujem više u ništa. Propasti nećemo a spasa nam nema....Nego jednostavno i vi ste skontali da je politika najbolji biznis. Uvališ se u kakvu poslaničku klupu.. padaju paušali, nakande za rad u komisijama...Nećete vi ništa uraditi kao ni ovi koji su vladali prije ovih koji vladaju sada, koji isto neće ništa uraditi. Vi ste samo skontali da ideja Titove socijalne pravde sve više oživljava u mislima građana i mislite to iskoristiti. Samo ste zaboravili jedno - Titov put je napravio lično Tito. Kada je on umro, put je "pojelo" klizište....
Meni su najpošteniji bili Kurt i Plasto (čini mi se) koji su se prijavili na jedne od predhodnih izbora i javno rekli da su to uradili samo da pokupe pare koje im za financiranje političke kampanje pripadaju po zakonu....
Ja lično ne vjerujem više u ništa. Propasti nećemo a spasa nam nema....Nego jednostavno i vi ste skontali da je politika najbolji biznis. Uvališ se u kakvu poslaničku klupu.. padaju paušali, nakande za rad u komisijama...Nećete vi ništa uraditi kao ni ovi koji su vladali prije ovih koji vladaju sada, koji isto neće ništa uraditi. Vi ste samo skontali da ideja Titove socijalne pravde sve više oživljava u mislima građana i mislite to iskoristiti. Samo ste zaboravili jedno - Titov put je napravio lično Tito. Kada je on umro, put je "pojelo" klizište....
Meni su najpošteniji bili Kurt i Plasto (čini mi se) koji su se prijavili na jedne od predhodnih izbora i javno rekli da su to uradili samo da pokupe pare koje im za financiranje političke kampanje pripadaju po zakonu....
- I naravno Dzej
#467 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
imate li mjesni odbor u soklovic koloniji
-
El_comadante
#468 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
@max68 poštujem ako je to tako kako ti kažeš. i upravu si bolji je rad na terenu nego oglašavanje u medijima mada oglašavanje u medijima znaći i da je mnogo vrći broj ljudi čulo za KP.
- madner
#469 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Ako imate 15000 registrovanih clanova ja sam reinkernacija Josipa Broza.MAX68 wrote:za razliku od mnogih stranaka sto se u zadnje vrijeme cesto pojavljuju u medima mi radimo na izgradnji infrastrukture po opstinama ,formiranju mjesnih odbora partije kao osnove za dobar rezultat kao sto vidim da si iz sarajeva pa da si se raspitao u svim opstinama u kantonu sarajevo smo aktivni a mislim i da smo pokrili oko 70% mjesnih odbora
Kakve uhlebe bacate ljudima...
-
timkov
#470 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
blago vama, sad ispadosmo svi komunjaremadner wrote:Ako imate 15000 registrovanih clanova ja sam reinkernacija Josipa Broza.MAX68 wrote:za razliku od mnogih stranaka sto se u zadnje vrijeme cesto pojavljuju u medima mi radimo na izgradnji infrastrukture po opstinama ,formiranju mjesnih odbora partije kao osnove za dobar rezultat kao sto vidim da si iz sarajeva pa da si se raspitao u svim opstinama u kantonu sarajevo smo aktivni a mislim i da smo pokrili oko 70% mjesnih odbora
- Kemo BA
#471 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Provjeri,pitaj,prostudiraj ako ti odgovara pridruži se a prema tvom komentaru mora da ti stanje u društvu odgovara i da živiš dobro te ne želiš bilo što da se mjenja. A možda nemaš mu.. za jednu ovakvu partijumadner wrote:Ako imate 15000 registrovanih clanova ja sam reinkernacija Josipa Broza.MAX68 wrote:za razliku od mnogih stranaka sto se u zadnje vrijeme cesto pojavljuju u medima mi radimo na izgradnji infrastrukture po opstinama ,formiranju mjesnih odbora partije kao osnove za dobar rezultat kao sto vidim da si iz sarajeva pa da si se raspitao u svim opstinama u kantonu sarajevo smo aktivni a mislim i da smo pokrili oko 70% mjesnih odbora
-
united bosnae
#472 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Koliko znam za clanstvo u KP nikad nisu bila potrebna da.., jer cka.. koje su je vodile mi samo vracaju sjecanja na redove za deterdjent, kafu, benzin, ogromna izdvajanja za vojsku, vikendice u Neumu, privatne kuce izgradjene od drzavnih para, gomile nezaposlenih na birou, viskovi zaposlenih u drzavnim firmama...Kemo BA wrote:Provjeri,pitaj,prostudiraj ako ti odgovara pridruži se a prema tvom komentaru mora da ti stanje u društvu odgovara i da živiš dobro te ne želiš bilo što da se mjenja. A možda nemaš mu.. za jednu ovakvu partijumadner wrote:Ako imate 15000 registrovanih clanova ja sam reinkernacija Josipa Broza.MAX68 wrote:za razliku od mnogih stranaka sto se u zadnje vrijeme cesto pojavljuju u medima mi radimo na izgradnji infrastrukture po opstinama ,formiranju mjesnih odbora partije kao osnove za dobar rezultat kao sto vidim da si iz sarajeva pa da si se raspitao u svim opstinama u kantonu sarajevo smo aktivni a mislim i da smo pokrili oko 70% mjesnih odbora
Ostavite komunizam i slicne ublehe na smetljistu istorije
- nosara
#473 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
united bosnae wrote:
Koliko znam za clanstvo u KP nikad nisu bila potrebna da.., jer cka.. koje su je vodile mi samo vracaju sjecanja na redove za deterdjent, kafu, benzin, ogromna izdvajanja za vojsku, vikendice u Neumu, privatne kuce izgradjene od drzavnih para, gomile nezaposlenih na birou, viskovi zaposlenih u drzavnim firmama...
Na sta te jos podsjeca demokratija...? Nisi spomenuo klero-naci harmoniju, to je jako bitan potporni stub ovoj ublehi od kvazisistema...
- Kemo BA
#474 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
Koliko znam za clanstvo u KP nikad nisu bila potrebna da.., jer cka.. koje su je vodile mi samo vracaju sjecanja na redove za deterdjent, kafu, benzin, ogromna izdvajanja za vojsku, vikendice u Neumu, privatne kuce izgradjene od drzavnih para, gomile nezaposlenih na birou, viskovi zaposlenih u drzavnim firmama...
Ostavite komunizam i slicne ublehe na smetljistu istorije[/quote]
Jako malo znaš kada ovako nešto pišeš.Od mene imaš jedinicu iz dva predmeta Istorija i priroda i društvo! Brate slabi ti ucitelji sve te slagali.Nikad manje fabrika i posla,nikad manje prava za radnika nego sada.Što ceš ti ostaviti svom djetetu.Da placa 10000 KM za radno mjesto, drhti pred poslodavcem za 500 KM mjesecno i razmišlja da li da kao i vecina danas da li može kupiti tom istom djetetu cokoladu. E ti baš imaš mu... Mislim da ova partija i netreba takve i da na njih uopšte ne racuna u svojoj borbi.
Ostavite komunizam i slicne ublehe na smetljistu istorije[/quote]
Jako malo znaš kada ovako nešto pišeš.Od mene imaš jedinicu iz dva predmeta Istorija i priroda i društvo! Brate slabi ti ucitelji sve te slagali.Nikad manje fabrika i posla,nikad manje prava za radnika nego sada.Što ceš ti ostaviti svom djetetu.Da placa 10000 KM za radno mjesto, drhti pred poslodavcem za 500 KM mjesecno i razmišlja da li da kao i vecina danas da li može kupiti tom istom djetetu cokoladu. E ti baš imaš mu... Mislim da ova partija i netreba takve i da na njih uopšte ne racuna u svojoj borbi.
- Kemo BA
#475 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA
united bosnae wrote:Koliko znam za clanstvo u KP nikad nisu bila potrebna da.., jer cka.. koje su je vodile mi samo vracaju sjecanja na redove za deterdjent, kafu, benzin, ogromna izdvajanja za vojsku, vikendice u Neumu, privatne kuce izgradjene od drzavnih para, gomile nezaposlenih na birou, viskovi zaposlenih u drzavnim firmama...
Jako malo znaš kada ovako nešto pišeš.Od mene imaš jedinicu iz dva predmeta Istorija i priroda i društvo! Brate slabi ti ucitelji sve te slagali.Nikad manje fabrika i posla,nikad manje prava za radnika nego sada.Što ceš ti ostaviti svom djetetu.Da placa 10000 KM za radno mjesto, drhti pred poslodavcem za 500 KM mjesecno i razmišlja da li da kao i vecina danas da li može kupiti tom istom djetetu cokoladu. E ti baš imaš mu... Mislim da ova partija i netreba takve i da na njih uopšte ne racuna u svojoj borbi.[/quote]