SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- BHF_Manijak
#451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
U oboj drzavi je najisplativije biti kriminalac, jest majkemi mile! Jebo majku ako mene ne bi radi kutije ukradenih zvaka na dvije godine strpali, eto onako iz zajebancije, a ove bogalje radi utoka, pokusaja ubistva, pucanja, siledzijskog ponasanja pustaju redovno na slobodu, mater vam nesposobnu, ako nemate muda da ih zatvarata sidjite sa pozicija!!! Ja drzave karanane majko moja, fuj gadi mi se majkemi, leglo kriminalaca 
-
VjecitiStudent
#452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nis' se ne brinite, drzava za covjeka pocinje od ponedjeljka 
-
dezurni_ucenik
#453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Treba istraziti ko stoji iza ovog balavca.Ko su njegovi cuvari.Ocigledno da je neko iz politickog vrha cim cartman delalicu se dopusta da radi sta hoce
- O'zone
- Globalni moderator
#454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne vrijeđaj @KarananuBHF_Manijak wrote:U oboj drzavi je najisplativije biti kriminalac, jest majkemi mile! Jebo majku ako mene ne bi radi kutije ukradenih zvaka na dvije godine strpali, eto onako iz zajebancije, a ove bogalje radi utoka, pokusaja ubistva, pucanja, siledzijskog ponasanja pustaju redovno na slobodu, mater vam nesposobnu, ako nemate muda da ih zatvarata sidjite sa pozicija!!! Ja drzave karanane majko moja, fuj gadi mi se majkemi, leglo kriminalaca
Ja odavno govorim da sve iz tužilaštva treba istjerati i odrediti im po 20 udaraca govnjivom motkom po goloj stražnjici ispred BBI centra da narod gleda i svaki put kad ovo urade ponoviti postupak.
To je jedan skupina jada i čemera koja nema m..da da radi svoj posao a neće da odstupi kako bi preuzeli ljudi koji mogu i žele da se bore sa kriminalom, jer bože moj gube velike plate.
- Troll_Happens
#455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
znaci sutra izadjem sa utokom i ako me zaustave bacim i kazem ne znam cije je... naslo se na putu.... joj kretena u sudstvu i policiji... dovoljan znak kakvi degenerici sjede ili ove osobe imaju tako jake zastitnike u vlasti da im ne mogu ama bas nista.. 
- Reglan
#456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nebi me iznenadilo da su napisali da je pistolj bio na vodu i da je taj mali zalijevao cvijece i ostalu botaniku unutar objekta.Tuziteljstvo 
-
semso_bonaparte
#457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
E bas me interesuje bi li iko od nas forumaskih "mudonja", mudraca, tuzilaca, policajaca, inspektora, pravnika, moralista, pravednika smio na sudu posvjedociti da je vidio doticne kako odbacuju oruzje.leet wrote:Ona nam je potvrdila da su u kafiću policajci pronašli tri odbačena pištolja te da se zasad nijednom od privedenih nedozvoljeno držanje oružja nije moglo staviti na teret, jer nema dokaza da su baš oni odbacili pištolje.
![]()
Evo ja prvi priznam da bi rekao da nista nisam vidio. Rekao bi da je to nekako samo odnekud doletilo.
Koliko ja znam treba izjava svjedoka koji je vidio da dotcini odbacuju oruzje, pa nece tuzailac na osnovu cukla kazala odredjivati pritvore i slagati krivicne prijave, kada nesta tako urade Mjesecar pobija optuznice.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mozda ja gledam puno serija, ali valjda postoji nesto sto se zove otisci. Nisam ih valjda dzaba dao kada sam vadio licnu ?
Uostalom, svi ovi uhapseni vec imaju BRUKU slicnih i gorih stvari iza sebe i nikad nisu odlezali ni dana..
Uostalom, svi ovi uhapseni vec imaju BRUKU slicnih i gorih stvari iza sebe i nikad nisu odlezali ni dana..
- dzeno123
#459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Privesti sve prisutne tu vecer na davanje otisaka i saznalo bi se u roku u 48h ciji su pistolji.leet wrote:Mozda ja gledam puno serija, ali valjda postoji nesto sto se zove otisci. Nisam ih valjda dzaba dao kada sam vadio licnu ?
E tesko ti je nama...
- hotazmaj
#460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jesu li vratili ljudima utoke

- O'zone
- Globalni moderator
#461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ih treba se isprljati onim crnim prahom pa to nekako prenijeti na trakice pa preskenirati i ubaciti u sistem pa onda pričekati da sistem izbaci podudaranjedzeno123 wrote:Privesti sve prisutne tu vecer na davanje otisaka i saznalo bi se u roku u 48h ciji su pistolji.leet wrote:Mozda ja gledam puno serija, ali valjda postoji nesto sto se zove otisci. Nisam ih valjda dzaba dao kada sam vadio licnu ?
E tesko ti je nama...
Pametnije je ovo "Našli smo tri pištolja, naki ljudi rekli to je od ovih momaka ali momci rekli nije to naše a pošto se već znamo sa njima mi ih pustili i rekli im da ih držimo na oku"
- O'zone
- Globalni moderator
#462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nisu mogli da potvrde da su njihove a inače bi im vratili.hotazmaj wrote:Jesu li vratili ljudima utoke![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ovo tuzilasto,zajedno sa drzavnim aparatom se treba samoukinuti.
Koji K postoje,svi skupa,kad nista ne rade.
Cuj pustili ih kucama...
...a za 15 dana nova pucacina,reketarenje,bomba.
FUJ,FUJ,FUJ.....
Cuj pustili ih kucama...
FUJ,FUJ,FUJ.....
- poznanik
#464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Da li će ovi iznenada nađeni pištolji biti ponuđeni na javnu prodaju, aukciju, ili će ih neko "hajrovati"?...dežurna kantonalna tužiteljica:
Ona nam je potvrdila da su u kafiću policajci pronašli tri odbačena pištolja te da se zasad nijednom od privedenih nedozvoljeno držanje oružja nije moglo staviti na teret, jer nema dokaza da su baš oni odbacili pištolje...
- kokuz_sa
#465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nas KZ treba zapaliti ..a kod predsjednistva postaviti par vjesala i dovest politicare da napisu novi normalan zakon al ako ne napisu ga da valja odmah pravac na vjesala..
-
mahalas505
#466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ja koliko sam procitao ovdje na forumu (valjda napisano od strane pravnika) da je KZ dosta dobar. E sada kako je dobar kad imamo ovoliko kriminalaca na ulici? Kako sudije imaju toliko slobode prilikom donosenja presude?kokuz_sa wrote:nas KZ treba zapaliti ..a kod predsjednistva postaviti par vjesala i dovest politicare da napisu novi normalan zakon al ako ne napisu ga da valja odmah pravac na vjesala..
- sheilak
#467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nista, kad se desi sljedeci belaj sa tim likovima, natjerati famoznu tuziteljicu da za njih ledja podmetne, pardon, da za njih snosi odgovornost.-LIBERO- wrote:Ovo tuzilasto,zajedno sa drzavnim aparatom se treba samoukinuti.
Cuj pustili ih kucama......a za 15 dana nova pucacina,reketarenje,bomba.
FUJ,FUJ,FUJ.....
- Koshpa
#468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
na otoci 2 auta zavrsila na sinama

- JoeyTribbiani
#469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ja ne znam je li se ijedan novinar zapitao kakavo je ovo naše sudstvo. Prave se sve emisije isto tipa gdje sjede razni "stručnjaci" koji palamude satima o sto puta prežvakanim temama. Ne možeš poredit nas i SAD, ali gledam na disovery-u emisiju o nekim specijalcima iz Detroita. Uhvate dilera i sljedeći komentar je da mu prijeti doživotni zatvora. Garant je krupnija riba, ali ovdje nek prizna i odma' ide neka nagodba sa sudom. Ili lik ubije troje ljudi pa dobije manje od 40 godina...i to je dobro kakvih stvari ima.
Fakat ili se u većini slučajeva nema muda ili se pazi svakav ološ radi "ljudskih prava". Može samo kod nas proć. Isti likovi vazda prave sranja i niko ništa. Murija uhvati, sudija pusti i haj' ponovo. Slabo se fakat priča o svemu ovome.
Fakat ili se u većini slučajeva nema muda ili se pazi svakav ološ radi "ljudskih prava". Može samo kod nas proć. Isti likovi vazda prave sranja i niko ništa. Murija uhvati, sudija pusti i haj' ponovo. Slabo se fakat priča o svemu ovome.
- BHF_Manijak
#470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ne brini se buraz, mene, tebe, ovu sitnu buraniju bi odmah pofatali, sjebali bi nas brate ko da smo izvrisli genocid, ne bi nam hajra od zivota bilo da smo kazem ti zvake ukrali a ne utoku imali, nas smiju a ovu babinu djecu, guzonje, mafijase, eh takvi prolaze sa ovakvim "kaznama"!Jedan001 wrote:znaci sutra izadjem sa utokom i ako me zaustave bacim i kazem ne znam cije je... naslo se na putu.... joj kretena u sudstvu i policiji... dovoljan znak kakvi degenerici sjede ili ove osobe imaju tako jake zastitnike u vlasti da im ne mogu ama bas nista..
Pa to je kompletan sistem felerican, ni u jednoj normalnoj drzavi se to ne bi tako odvijalo, valjda postoje ti zasticeni svjedoci i ostala sranja ako vec se bojis da ti je u opasnosti zivot nakon svjedocenja, a na kraju krajeva i imo bi osigranje da ti taj isti debil nece smjeti prici jer ce biti iza resetaka, ali zapad je zapad a mi smo cune obicne, samo me tuga uhvati za sta su momci ginuli i mladost svoju po rovovima ostavljali, da bi ovi supci kolo vodili, sjeme im se zatrlo!semso_bonaparte wrote: E bas me interesuje bi li iko od nas forumaskih "mudonja", mudraca, tuzilaca, policajaca, inspektora, pravnika, moralista, pravednika smio na sudu posvjedociti da je vidio doticne kako odbacuju oruzje.
Evo ja prvi priznam da bi rekao da nista nisam vidio. Rekao bi da je to nekako samo odnekud doletilo.
Koliko ja znam treba izjava svjedoka koji je vidio da dotcini odbacuju oruzje, pa nece tuzailac na osnovu cukla kazala odredjivati pritvore i slagati krivicne prijave, kada nesta tako urade Mjesecar pobija optuznice.
- cigara
#471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
uzasan sudar, auta razbacana ko da je raketa roknulaKoshpa wrote:na otoci 2 auta zavrsila na sinama![]()
valjda nema teze povrijedjenih
- nemam_ideje
#472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Delalić je 0 bodova kakvih ima. Šta je dečko uradio. Imao par pucnjava, porokao par slučajnih prolaznika u Bezistanu al nije njih gađao, jebiga, uhvatili sa molotovljevim koktelom kako hoće liku da zapali autu, on i haver mu upucali još jednog momka na Dobrinji(koji nije cvjećka da se ne lažemo), našli mu pištolj jedno desetak puta, momka prebili na Grbavici al baš dobro i tako te sitnice. Ništa specijalno.
Ništa specijalno kada imamo situaciju ala Misro Švicarac
Ništa specijalno kada imamo situaciju ala Misro Švicarac
Čovjek učestvuje u jednom ubistvu i dva pokušaja ubistva(oba puta su ljudi pogođeni iznad struka a ne u noge i to dobro izrešetani) i čovjek dobije ukupno 2,5 godine. Odležaće manje od dvije i lagano napolje.Balijagić me ne zanima, Mehići su iza svega!
Mersed Hadžić, (35) poznat po nadimku Mirso Švicarac, pušten je u nedjelju navečer iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda u Tuzli. Takvu odluku donio je Općinski sud u Tuzli, koji je prethodno odbio prijedlog tužioca Ive Iveljića da se Hadžiću odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je u protekla tri mjeseca počinio dva krivična djela ugrožavanje opće sigurnosti, preciznije prijetio Amiru Mehiću i Adnanu Balijagiću, sinu tuzlanskog advokata Faruka Balijagića. Upravo je prijava prijetnje, koju je u petak podnio Balijagić junior, povod za Hadžićevo hapšenje i povratak njegovog imena u izvještaje crne hronike sa područja Tuzle.
Dva dana nakon sudske odluke, u razgovoru za Dane, vođenom u podmajevičkom selu Seljublje, Hadžić, u javnosti prozvan vođom jednog tuzlanskog mafijaškog kraka, odgovorio je na pitanja o pozadini sukoba sa Balijagićima, netrpeljivosti sa braćom Mehić, povezivanju sa klanom Zijada Turkovića, te na koncu o tuzlanskom podzemlju.
“Nisam prijetio Balijagiću. I Sud je utvrdio da je prijava neosnovana. Uopšte ga nisam vidio tog dana. Bio sam kod prijatelja, na treningu”, odgovara Hadžić na optužbe da je krajem prošle sedmice, prilikom mimoilaženja sa Adnanom Balijagićem, stavio ruku ispod kaputa, što je Balijagić shvatio kao prijetnju pištoljem.
“To je čista izmišljotina. Neću da se spuštam na njegov nivo. Ja ne krivim njega! Iza svega stoje braća Mehić. Ali, hvala Bogu, postoji sudstvo i tužilaštvo. Nemam problema sa Balijagićima. Bili smo u dobrim odnosima, dok nisu počeli da mi prave kojekakve smicalice i razna pakovanja. Potom sam se distancirao od njih”, ističe Hadžić, dodajući da je prijava koju je podnio Adnan Balijagić samo još jedan napad porodice Mehić (sa kojima je u dugogodišnjem sukobu, op. A.Š.).
“Moj bivši prijatelj Damir Mehić, kojeg želim da pozdravim putem medija, odlučio je da mene zatvori u dugotrajni zatvor samim tim što je izmislio da me je prepoznao kada mu se desio nesretni slučaj. Vjerovatno on najbolje zna zašto šta radi. Ja, s druge strane, ne smatram da sam sa bilo kim u BiH u zavadi”, smatra Hadžić, koji “nesretnim slučajem” naziva pucnjavu kod Gaz auta u Slavinovićima, iz decembra 2008. godine, kada je ubijen Jasenko Hajdarhodžić, a teško ranjen Damir Mehić zvani Bibi. Prvobitno je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona za ubistvo Hajdarhodžića i ranjavanje Mehića između ostalih teretilo i Merseda Hadžića, no optužnica je promijenjena nakon svjedočenja Irfana Smajića, tada jednog od optuženika za napad kod Gazauta. Smajić je u svom iskazu pred sutkinjom Fetijom Pašić, u predmetu protiv prvooptuženog Kemala Selimovića, kazao da u automobilu iz kojeg je pucano nije bio Mirso Švicarac, a nakon toga tužilac Iveljić je promijenio sadržaj optužnice. No, promjena optužnice nije bitnije promijenila odnose između Švicarca i Mehića, prije svih Damira, koji je nedavno, u izjavi za FTV, optužio Hadžića da mu prijeti, ističući pri tome strah za vlastiti život.
“Nikada mu nisam prijetio. To rade žene. Žene se svađaju i prijete”, odgovorio je Švicarac, a potom nastavio:
“Također, postoje pojedini inspektori u MUP-u Tuzlanskog kantona koji rade za braću Mehić, ali hvala Bogu postoji isto tako Tužilaštvo i sudovi koji ne rade samo na osnovu medija i kojekakvih izjava, nego na osnovu onoga šta stoji na papiru”, zaključio je Švicarac, napominjući da je amnestirao svakog ko smatra da su u zavadi.
Hadžić odbacuje i optužbe (Faruka Balijagića) da je član zloglasne grupe Zijada Turkovića, dodajući da je “čovjeka vidio samo na televiziji”. Prema vlastitoj tvrdnji zarađuje zahvaljujući uhodanom biznisu prodaje skupocjenih automobila i nekretnina.
“Ja se smatram jednim mladim i uspješnim biznismenom. Bavim se prodajom skupocjenih automobila i nekretninama”, kaže Mersed Hadžić, a potom napominje: “Spekulacije su da sam ja dio jednog kraka podzemlja, a oni drugi. Uopšte ne znam značenje riječi podzemlje”.
No, da li postoji tuzlansko podzemlje?
“Da nije smiješno bilo bi jadno”, odgovara Švicarac, a potom ponosno ističe da se trenutno u Tužilaštvima širom BiH protiv njega ne vodi ni jedna istraga, niti je aktuelna neka optužnica.
Ipak, za svega desetak dana Hadžić će na izdržavanje dvoipogodišnje zatvorske kazne zbog pokušaja ubistva Fatmira Mujaja, u pucnjavi koja se desila u novembru 2008. godine u sarajevskom klubu Inkognito. Od tada do sredine ove godine Švicarac se nalazio u bijegu, a deportovan je iz Švicarske. Kazna od dvije i po godine rezultat je nagodbe sa Tužilaštvom.
- amrica
#473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nece taj ni uci u zatvor 
- BHF_Manijak
#474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jebo te ti kod a rpicas o sadjenju cviejca a ne o pucnjavi, cuj molim te "imao par pucnjava", ono ko imo par tuca, dalje, "porokao par slucajnih prolaznika, al nije njih gadjao", kao pa eto poprsko par ljudi kad je autom proso posred lokve ali jebi ga nije namjerno, halo ba jesi ti svjestan sta pises??? Decko je kriminalac i treba mu siju zavrnuti za to u startu, ako ga sad ne zaustavis neces ni u 30-toj 40-toj sigurno!!! Da, ima gorih, ali prema svima isti tretman, ili imo 17 ili 50, krimos je krimos i boli me neka stvar kako se zove, kako se rpeziva, cij je sin, cij je otac i slicno!nemam_ideje wrote:Delalić je 0 bodova kakvih ima. Šta je dečko uradio. Imao par pucnjava, porokao par slučajnih prolaznika u Bezistanu al nije njih gađao, jebiga, uhvatili sa molotovljevim koktelom kako hoće liku da zapali autu, on i haver mu upucali još jednog momka na Dobrinji(koji nije cvjećka da se ne lažemo), našli mu pištolj jedno desetak puta, momka prebili na Grbavici al baš dobro i tako te sitnice. Ništa specijalno.
Ništa specijalno kada imamo situaciju ala Misro Švicarac![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ironija buraz