Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#451 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by -LIBERO- »

Stara je info,kao sto vidimo nista nisu ispostovali..nasa posla :D

Al po ovoj slici sto su postavili uz clanak,ocito se planira ,NeKADA,uraditi nesto u tom fazonu.

http://www.centar.ba/?jezik=bos&n=1666
pirmin

#452 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by pirmin »

mekaba wrote::( Kostarika nacionale :( http://youtu.be/KSJ6YWspEpU
Kopija Poljuda, u 5 deka.
udrch

#453 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by udrch »

Pa ti uslovi su ispunjeni, protiv Francuza smo igrali na Koševu...ne kontam kako tada nisu bile problem stolice na Zapadu..svlačionice su koliko znam sređene..
mekaba

#454 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

http://youtu.be/5_lY6T2NQFs Makedonci nisu bogati al su nacionale stadion ipak odradili :thumbup:
mikogoago

#455 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mikogoago »

I jos nesto postavljanjem stolica na stadionu postaviti i kamere koje ce pokriti svaki centimetar gledalista.Tako ako dodje do unistavanja imovine da se mogu indintifikovati izgrednici i uhapsiti .Vandalizam se kaznjava+ novcano nema para prinudna radna akcija u zavisnosti od pricinjene stete.Jer odredjeni primati koji sada zive u gradu nemaju osjecaj da je to sve nase i da unistavanjem tih stolica na tom i drugim stadionima unistava svoje.tako da je ovo najbolji nacin da se nauce da postuju tudju,a i svoju imovinu.Moze se primjeniti i na druge sfere drzavnog i privatnog vlasnistva.
Last edited by mikogoago on 13/11/2011 22:05, edited 1 time in total.
frngla

#456 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by frngla »

kosevo i samo kosevo, ne zbog toga sto je u sarajevu vec sto se jednostavno vise isplati... nekome jednostavno godi da uzima "pilav" u talu sa svercerima u zenici i zato se tamo igra...
ultima_palabra

#457 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Ne znam šta je problem da igramo i na ovakvom Koševu... ionako se svi slažemo da nemamo atmosfere na utakmicama reprezentacije. Hoće li biti pozorište na 10 metara ili 30 metara od igrača ne igra neku ulogu. Ustvari kad imaš 36000 kapacitet više će karata dobiti ljudi koji će iole navijati, nego kad imaš 13000 hiljada i u startu 10000 otpada na guzonje.

Znači napraviti normalne stolice na zapadu, i te hale i svlačionice srediti, šta je već problem... najrealnija opcija.
mekaba

#458 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

-LIBERO- wrote:Stara je info,kao sto vidimo nista nisu ispostovali..nasa posla :D

Al po ovoj slici sto su postavili uz clanak,ocito se planira ,NeKADA,uraditi nesto u tom fazonu.

http://www.centar.ba/?jezik=bos&n=1666
Projekat iz 2005-e ako se ne varam.Cijena: 13-15 mil. km tada , danas vjerovatno skuplje. Dobar projekat sa mnogo poslovnih prostora ispod istocne tribine koji bi se mogli prodati ili rentati.Ovaj projekat bi inace ozivio ne samo stadion nego i ovaj dio grada.Ne treba zaboraviti da se grad SA poceo siriti u pravcu Kobilje glave ili preciznije Betanija se puni novim zgradama. U buducnosti ce ovaj dio oko Koseva biti dobro naseljen sto znaci da ce veliki broj ljudi moci pjehe na stadion. ;-)
frngla

#459 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by frngla »

ultima_palabra wrote:Ne znam šta je problem da igramo i na ovakvom Koševu... ionako se svi slažemo da nemamo atmosfere na utakmicama reprezentacije. Hoće li biti pozorište na 10 metara ili 30 metara od igrača ne igra neku ulogu. Ustvari kad imaš 36000 kapacitet više će karata dobiti ljudi koji će iole navijati, nego kad imaš 13000 hiljada i u startu 10000 otpada na guzonje.

Znači napraviti normalne stolice na zapadu, i te hale i svlačionice srediti, šta je već problem... najrealnija opcija.

svlacionice su sredjene, loza i jos nekih kamaru stvari, ne vidim razlog zasto ne urade i te stolice :?

Code: Select all

http://www.sa-c.info/forum/1076;3;2-adaptacija-stadiona-koevo--afh-.html
tu imaju slike
mikogoago

#460 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mikogoago »

ultima_palabra wrote:Ne znam šta je problem da igramo i na ovakvom Koševu... ionako se svi slažemo da nemamo atmosfere na utakmicama reprezentacije. Hoće li biti pozorište na 10 metara ili 30 metara od igrača ne igra neku ulogu. Ustvari kad imaš 36000 kapacitet više će karata dobiti ljudi koji će iole navijati, nego kad imaš 13000 hiljada i u startu 10000 otpada na guzonje.

Ma u pravu si, poceti sa ovim sto imamo pa polako nadogradjivati i prepravljati.S tim sto bi ja naporedo sredio i BP.Ima onaj projekat od UEFA oko centra.Tako da imamo uvjek dva stadiona koja su dovoljna za potrebe reprezentacije.S tim sto bi Kosevo rjesilo problem karata i svercera.Ja bih cak, da sam na mjestu FSBiH, davao jeftinije karte za te utakmice koje bi bile dostupne svima i tako obezbjedjivao da reprezentacija uvjek igra pred punim stdionom,a i kasa bi se polako punila.Tako da bi svi bili zadovoljni izuzev svercera.
Bosnolog

#461 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Bosnolog »

frngla wrote:kosevo i samo kosevo, ne zbog toga sto je u sarajevu vec sto se jednostavno vise isplati... nekome jednostavno godi da uzima "pilav" u talu sa svercerima u zenici i zato se tamo igra...
:thumbup:
Image
Potpuno se slazem da se na Kosevu igraju sve vece i vaznije utakmice sa jacim reprezentacijama,Prije toga zamjeniti travu,uraditi grijanje zemlje ispd trave sa vodenim cijevima ,postaviit novu pjescanu podlogu sa drenazom i novu travu,

Image

Uporedi sa tim postaviti metalnu krovnu konstrukciju,eto posla za zeljezaru Zenica i Aluminijski kombinat Mostar,. :roll:

Postavljanjem krova zasrtitimo navijace od kise i pojaca se eho navijanja, :thumbup:

Kosevo ima najveci kapacite sa najvise sjedista,najbolje rijeseno pitanje parkinga.Uporedo sa dijelom novca raditi Zenicu za manje vazne repke gdje ocekujemo manje gledalaca.Ovim ce mo potezmo eliminisati tapkarose i nakupce koji garant rade sa nekim u savezu da se igra u Zenici zbog pilava koji zavrsava u njihovim dzepovima umjesto na racunu N(F)SBiH koji zbog ogranicenosti prodaje karata dobije manje novca u kasu N(F)SBiH

Takode treba razmislajti da se izgradi ili renoviraju Tusanj sto je u toku,ali i Mostar zbog utakmica koje se igraju u hladnu jesen i kisovito proljece,...
mekaba

#462 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

http://youtu.be/h5ivmtFy5UA Evo kako to rade na tekmama u Indoneziji.Jes da ih ima ko mrava al vrijedi pogledati.Sitnih 100 000 na stadionu.JEZA me hvata.
mekaba

#463 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

Bosnolog wrote:
frngla wrote:kosevo i samo kosevo, ne zbog toga sto je u sarajevu vec sto se jednostavno vise isplati... nekome jednostavno godi da uzima "pilav" u talu sa svercerima u zenici i zato se tamo igra...
Image
Potpuno se slazem da se na Kosevu igraju sve vece i vaznije utakmice sa jacim reprezentacijama,Prije toga zamjeniti travu,uraditi grijanje zemlje ispd trave sa vodenim cijevima ,postaviit novu pjescanu podlogu sa drenazom i novu travu,

Image

Uporedi sa tim postaviti metalnu krovnu konstrukciju,eto posla za zeljezaru Zenica i Aluminijski kombinat Mostar,. :roll:

Postavljanjem krova zasrtitimo navijace od kise i pojaca se eho navijanja, :thumbup:

Kosevo ima najveci kapacite sa najvise sjedista,najbolje rijeseno pitanje parkinga.Uporedo sa dijelom novca raditi Zenicu za manje vazne repke gdje ocekujemo manje gledalaca.Ovim ce mo potezmo eliminisati tapkarose i nakupce koji garant rade sa nekim u savezu da se igra u Zenici zbog pilava koji zavrsava u njihovim dzepovima umjesto na racunu N(F)SBiH koji zbog ogranicenosti prodaje karata dobije manje novca u kasu N(F)SBiH

Takode treba razmislajti da se izgradi ili renoviraju Tusanj sto je u toku,ali i Mostar zbog utakmica koje se igraju u hladnu jesen i kisovito proljece,...

Ko je radio ovaj projekat i odnosi li se bas na Kosevo ili je neki drugi stadion u pitanju.Ovo je zaista rijesenje za narednih 50 godina. Licno BiH pogurao sa 1000 km.
mekaba

#464 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

Shalu na stranu al treba reci da mi u BiH imamo domache firme koje bi mogle izvesti 90% radova.Elektronika i rasvjeta bi se morala uvoziti sto rade uglavnom vecina zemalja.To bi bio veliki posao za nase firme a novac bi ostao u BiH.Ici na tekmu na ovakav stadion je dozivljaj.Posjeta bi se povecala i na utakmicama premijer lige. Vrijeme je da se krene naprijed.
Bosnolog

#465 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Bosnolog »

mekaba wrote:
Bosnolog wrote:
Image

Image

Ko je radio ovaj projekat i odnosi li se bas na Kosevo ili je neki drugi stadion u pitanju.Ovo je zaista rijesenje za narednih 50 godina. Licno BiH pogurao sa 1000 km.
Trazio sam dizajn koji odgovara postojecem dizajnu Koseva,Ovo bi nama odgovarao za Kosevo sa najmanje novca bi imali rijeseno pitanje stadiona naseg nacionalnog tima,odakle bi se moglo u buducnostin od prodaja karata i drugih izvora moglo finasirati renoviranje i drugih stadiona prije svega Zenice,potom Tusnja i izgradnje novih stadiona u Mostaru itd,. :dance:

Nadam se da bi se ovaj ili slican dizjan krova mogao primjeniti na Kosevo ili nesto slicno bez dodatnih ogromnih radova, betona i nepotrebne tezine iznad navijaca.Smatram da trebamo korsititi za krovnu konstrukciju iskljucivo zeljezo i aluminijum sa betonskim nosacima glavnih nosecih vertikala i jastuka koji bi drzali krovnu konstrukciju,cime bi ustedili ogromne novce i dobili ono sto nam treba,...... :thumbup:

Takode sam voljan donirati koju hiljada KM-ova za ovaj projekat,ali i pokrenuti donacije za ovako nesto ali da ljudi poput Osima i slicnih kojima vjerujem budu dio onih koji ce pratiti tendere i utrosak sredstava,.... :roll:
mikogoago

#466 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mikogoago »

@bosnolog slazem se stobom i ja bi uletio koju milju,a vjerujem da bi se doniranje pojacalo kada bi na pr. svakome ko donira 1000 km da dvogodisnja besplatna karta za igre reprezentacije,nesto u VIP fazonu.Ko da vise duzi period.Kontaj te samo koliko bi bilo od 4 hiljade donatora:malte ne dovoljno za cijeli projekat,a stadion prima recimo 45000 gledalaca.Tako da bi svi bili zadovoljni.I sto kazes samo da babo Osim to nadgleda. :thumbup:
neo7

#467 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by neo7 »

Ja sam voljan ici raditi volonterski...pa makar i nosati vrece cementa ako treba...
mekaba

#468 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

mikogoago wrote:@bosnolog slazem se stobom i ja bi uletio koju milju,a vjerujem da bi se doniranje pojacalo kada bi na pr. svakome ko donira 1000 km da dvogodisnja besplatna karta za igre reprezentacije,nesto u VIP fazonu.Ko da vise duzi period.Kontaj te samo koliko bi bilo od 4 hiljade donatora:malte ne dovoljno za cijeli projekat,a stadion prima recimo 45000 gledalaca.Tako da bi svi bili zadovoljni.I sto kazes samo da babo Osim to nadgleda. :thumbup:
Moze se jako puno skupiti od obicnog svijeta a dijaspora nece ostati gluha sigurno.Trebaju se stvari konkretizovati: pokrenuti medije, otvoriti konto za uplate, 20 ljudi (od ugleda) postaviti u neki nazovi odbor koji bi imao kontrolu nad novcem, novac se moze podici samo uz potpis svih 20 clanova odbora i sl. Svaka mahinacija je teze krivicno djelo tako da bi se malo ko usudio da sta pokusha. U svakoj zemlji gdje ima nasih ljudi pokrenuti prezentacije projekta i prikupljati novac.Sve se to moze odraditi preko BH klubova i udruzenja. Islamska Zajednica to odlicno radi i mogu biti dobar primjer.Napraviti web stranicu samo za tu svrhu i upisivati imena svih donatora.Npr klik na dansku i vidis ko je i koliko dao ili klik na Holandiju da vidis jel ti jaran sta dao :lol: ako nije dignes ga na zajebanciju dok se ne ukljuci. Evo ja bih posvetio toj akciji nekoliko emisija na BH Radiu koji djeluje ovdje nekoliko godina i vrsio promociju projekta.Jedine BH novine u danskoj "BH Glas" bi to podrzale 100% a ja licno poznam ljude iz redakcije ovih novina.Sto se tice Danske mogu da kazem da bi taj projekat odradili sigurno bez problema.Eto u svakoj zemlji desetak aktivista a ako je zemlja veca vishe ljudi za promocije pa ko zeli da pomogne ima shansu.Vjerujem da bi se mnogi prijatno iznenadili. ;-)
Bosnolog

#469 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Bosnolog »

Zasigurnon ce mo naci desetine hiljada ljudi u dijaspori koji ce rado dati najmanej hiljadau maraka za ovaj projekat.Ja sam spreman da izlobiram preko udruzenja i siguran sam da ce se dosta love skupiti.Ali je uslov da se vjeruje ljudima koji ce biti na celu ovog projekta,....Ivica Osim,Vaha,Pape,Dusko Bajevic,Mesa i sicni bi nam olaksali posao.Jos ako se kvalifikujemo za Euro 2012 mozemo ocekivati nesto novca i od UEFA-e ciji dio se moze iskoristit za ovaj projekat,....

Nakon onog sto smo vidjeli u Zenici sa portugalcima na sto lici stadion i trava mnogi su voljni donirati,u to sam siguran,...Donirao sam za mnoge projekte hiljade maraka a za ovaj sam spreman od srca sa halalom,.... :dance:

Ovo bi dalo elana hiljadama navijaca BHF-a u zemlji in dijaspori da daju svoju donaciju za reprezentaciju za koju mnogi disu,zive i raduju se svakom njenom nastupu i uspjehu,....

Ja ne ocekujem od lokalnih vlastorzaca da ce izdvojim sredstva za ovakav projekat.Od njih bi trazio da donesu striktne i drasticne kazne za huliganstvo cime bi pomogli da se vrate cesiti navijaci na premijeroligaskim utakmicama cime bi se ojacao fond klubova,sto bi bila najveca pomoc nasem fudbalu.Takode bi se zasigurno oglasile i navijecke grupe koje bi od svojih clanova dali nesto donacija za ovaj projekat kao i nasi nogometasi koji igraju van BiH i fudbalske zvijezde,Takode bi pomoglle i firme svojim donacijama ili volonterskim radom odradom dijela posla ili dobrim popustom,...Sve sto pomognes za ovakve stvari je ulaganje u buducnsot naseg fubala,to jest sadasnjih i buducih generacija.

Mene je zaista bilo stid slusati i citati komentare stranih izvjestaca i TV kuca kada komentarisu stanje terena i stadiona u Zenici,..... :(

Yebi ga ovo nam je jako losa reklama u svijetu.Imamo dobru reprezentaciju koja igra na oranici,losim osvjetljenju a navijanje ispod drveca tribina u pet redova sjedista kao i iz susjednih zgrada,gdje se vidi kako vitlaju bakljama,sto je vidljivo u Zenici .. :oops: :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#470 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by -LIBERO- »

Ma ne mozemo mi previse ovako uraditi tu...mora ,barem na pocetku,sve to pokrenuti neko iz drzavnih(drzava,federacija,kanton) struktura ili barem iz saveza (komitet za normalizaciju).

Treba sacekati da vidimo sta ce biti sada u utorak. A kasnije i ako se kvalifikujemo,i ako ne (nedaj Boze :D ),e onda se moze pokrenuti neka ofanziva...peticija,lobiranje,bilo sta.

Kvalitetan projekat,ili revizija postojeceg. vidjeti sta su nam prioriteti,sta je pod moranjem,vidjeti koji ce ljudi biti u toj komisiji,razgovarati sa gradonacelnikom,premijerom kantona,nekim od nasih fudbalskih zvijezda....kontaktirati UEFA..ma ja sam uvjeren da se moze . Samo ipak se sve to treba pokrenuti na nekoj visoj razini,pa lako cemo svi mi (u skladu sa svojim mogucnostima) pogurati tu pricu :thumbup: :bih:
samo_ti

#471 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

[quote="Bosnolog"

Yebi ga ovo nam je jako losa reklama u svijetu.Imamo dobru reprezentaciju koja igra na oranici,losim osvjetljenju a navijanje ispod drveca tribina u pet redova sjedista kao i iz susjednih zgrada,gdje se vidi kako vitlaju bakljama,sto je vidljivo u Zenici .. :oops: :D[/quote]
...sada i drvece, zgrade, redovi smetaju ...alasellamet... :D ...samo vi sanjajte o novom Wembley-u, libo vas tuki, uzivate :dance:
mekaba

#472 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

-LIBERO- wrote:Ma ne mozemo mi previse ovako uraditi tu...mora ,barem na pocetku,sve to pokrenuti neko iz drzavnih(drzava,federacija,kanton) struktura ili barem iz saveza (komitet za normalizaciju).

Treba sacekati da vidimo sta ce biti sada u utorak. A kasnije i ako se kvalifikujemo,i ako ne (nedaj Boze :D ),e onda se moze pokrenuti neka ofanziva...peticija,lobiranje,bilo sta.

Kvalitetan projekat,ili revizija postojeceg. vidjeti sta su nam prioriteti,sta je pod moranjem,vidjeti koji ce ljudi biti u toj komisiji,razgovarati sa gradonacelnikom,premijerom kantona,nekim od nasih fudbalskih zvijezda....kontaktirati UEFA..ma ja sam uvjeren da se moze . Samo ipak se sve to treba pokrenuti na nekoj visoj razini,pa lako cemo svi mi (u skladu sa svojim mogucnostima) pogurati tu pricu :thumbup: :bih:
Ja sam 2005-e pokusao pokrenuti pokrenuti prikupljanje sredstava za istu namjenu.Te godine je opstina centar uradila projekat rekonstrukcije stadiona Kosevo a ja sam par puta bio u kontaktu sa nacelnikom Dzevadom Becirevicem koji je bio veliki zagovornik ove rekonstrukcije stadiona.Covjek je bio svjestan koji to ima znacaj za drzavu.Ja sam te godine dobio nacelnu saglasnost BHF iz Svedske i BHF Svicarske jedino je bio protiv vodja BHF Norveske(tadasnji).Od projekta se odustalo u Sarajevu odnosno nacelnik Becirevic je bio usamljen i nije mogao nista odraditi.Dakle vlast treba pokrenuti to pitanje sa mrtve tacke a mi iz dijaspore znamo sta nam je raditi kasnije.Kad vlast napravi projekat treba napraviti prezentaciju i pozvati na istu ljude iz dijaspore koji bi projekat prezentovali u svojim zemljama.Ja sam spreman pomoci a i poznam dosta raje koja bi pomogla.Stvar volje i organizacije.Licno mislim da nije tesko a imao bi vala merak da gledam na liste koliko je ko donirao ;-) Bilo bi interesantno a uz to jako dobro za BiH i sticanje samopouzdanja kod naroda.Dosta je bilo jadikovki.Uzmemo stvar u svoje ruke.Kad moze Albanija mozemo i mi da j... jez jeza.
luckylaka

#473 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

mekaba wrote:
mikogoago wrote:@bosnolog slazem se stobom i ja bi uletio koju milju,a vjerujem da bi se doniranje pojacalo kada bi na pr. svakome ko donira 1000 km da dvogodisnja besplatna karta za igre reprezentacije,nesto u VIP fazonu.Ko da vise duzi period.Kontaj te samo koliko bi bilo od 4 hiljade donatora:malte ne dovoljno za cijeli projekat,a stadion prima recimo 45000 gledalaca.Tako da bi svi bili zadovoljni.I sto kazes samo da babo Osim to nadgleda. :thumbup:
Moze se jako puno skupiti od obicnog svijeta a dijaspora nece ostati gluha sigurno.Trebaju se stvari konkretizovati: pokrenuti medije, otvoriti konto za uplate, 20 ljudi (od ugleda) postaviti u neki nazovi odbor koji bi imao kontrolu nad novcem, novac se moze podici samo uz potpis svih 20 clanova odbora i sl. Svaka mahinacija je teze krivicno djelo tako da bi se malo ko usudio da sta pokusha. U svakoj zemlji gdje ima nasih ljudi pokrenuti prezentacije projekta i prikupljati novac.Sve se to moze odraditi preko BH klubova i udruzenja. Islamska Zajednica to odlicno radi i mogu biti dobar primjer.Napraviti web stranicu samo za tu svrhu i upisivati imena svih donatora.Npr klik na dansku i vidis ko je i koliko dao ili klik na Holandiju da vidis jel ti jaran sta dao :lol: ako nije dignes ga na zajebanciju dok se ne ukljuci. Evo ja bih posvetio toj akciji nekoliko emisija na BH Radiu koji djeluje ovdje nekoliko godina i vrsio promociju projekta.Jedine BH novine u danskoj "BH Glas" bi to podrzale 100% a ja licno poznam ljude iz redakcije ovih novina.Sto se tice Danske mogu da kazem da bi taj projekat odradili sigurno bez problema.Eto u svakoj zemlji desetak aktivista a ako je zemlja veca vishe ljudi za promocije pa ko zeli da pomogne ima shansu.Vjerujem da bi se mnogi prijatno iznenadili. ;-)
daj bolan ko mala djeca razmisljate.Skupit ce se pare to je sigurno i nestat ce preko noci jer nabrojana gospoda (Osim,Bajevic i ostali)sigurno nece preuzeti taj rizik da ih neko sutra pita a gdje su pare.Nema od toga nista.Kod nas pare nestaju samo tako pa niste coravi jebem ga.Neko ce ukrasti vrecu cjementa(da ukrade jednu)neko ce kamion zeljeza,neko ce ovo,ono ma kad ima svak kupi.Sjetim se samo Njemacke i tamo poslije 95.Milioni skupljeni gdje su.Pojela maca.Mamu im jebem onima koji sad drze benzinske,kafane,trgovine od miliona namjenjeni borcima.E takvi ne mogu docekati da krenu ovakve akcije pa da kupe kajmak.Ako neko vec pokrece akciju pitanje je gdje ulagati Kosevo,Zenica,Tuzla,BIHAC...Ja sam za.Krenite .Od mene sutra za pocetak $ 1000(Halal bilo) :bih: P.S.Ako je za Bihac $2000
Bosnolog

#474 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Bosnolog »

Jedan od najednostavnijih nacina donacije je pored kampanje preko TV i drugih elektronskih izvora,napraviti u sklopu oficijelne web stranice NS BiH ili odbora za rekonstrukciju i izgradnju stadiona na koju se moze uplatiti donacija i provjeriti da li je donacja primljena sa potvrdom imena na listi donatora ili slicno.Donacije bi se mogle poslati Visa ili Master karticom kao i Pay Pal-om ili direktno uplatnicama na broj zoro racuna itd gdje bi se svakodenvno moglo pratiti koliko je donacija prispjelo,....

Ovo bi trebalo ozbiljnije razmotiriti i ozvaniciti u skoroj buduncnosti nakon utakmice sa Portugalom bez obzira kakakv ishod bio.Nadam se da ce mo se kvalifikovati sto bi dodatno motivisalo nase gradana u BiH i dijaspori da podrze ovu akciju,....
mekaba

#475 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

luckylaka wrote:
mekaba wrote:
daj bolan ko mala djeca razmisljate.Skupit ce se pare to je sigurno i nestat ce preko noci jer nabrojana gospoda (Osim,Bajevic i ostali)sigurno nece preuzeti taj rizik da ih neko sutra pita a gdje su pare.Nema od toga nista.Kod nas pare nestaju samo tako pa niste coravi jebem ga.Neko ce ukrasti vrecu cjementa(da ukrade jednu)neko ce kamion zeljeza,neko ce ovo,ono ma kad ima svak kupi.Sjetim se samo Njemacke i tamo poslije 95.Milioni skupljeni gdje su.Pojela maca.Mamu im jebem onima koji sad drze benzinske,kafane,trgovine od miliona namjenjeni borcima.E takvi ne mogu docekati da krenu ovakve akcije pa da kupe kajmak.Ako neko vec pokrece akciju pitanje je gdje ulagati Kosevo,Zenica,Tuzla,BIHAC...Ja sam za.Krenite .Od mene sutra za pocetak $ 1000(Halal bilo) :bih: P.S.Ako je za Bihac $2000
Ljudino to sto govoris je u stvari i najveci problem.Tu se slazem potpuno ali u isto vrijeme ne smijemo dozvoliti da nas bagra sprijeci da urdimo neki hair za BiH.Treba naci neki modus kako to izbjeci odnosno kako osigurati da sredstva odu tamo za sta su i prikupljana.Znamo da ima bagre i zato napraviti sistem koji ce garantovati sigurnost novca. Sad ako neko mlatne vrecu cementa jbg. mi tu nemozemo puno sta uraditi. Ipak mislim da ima postenih ljudi jos i to jako puno. Misljenja sam da bi ljudi iz BH klubova iz dijaspore trebali uputiti pisma namjere (@Mailove) nacelniku opstine Centar Sarajevo i ukratko objasniti o cemu se radi kao i o zelji da se pomogne.Bitno je cuti sta druga strana misli.Cim se ostvari kontakt odmah je lakse i znas na cemu si.Ako grad Sarajevo nije zainteresovan ima onda Zenica,Mostar.......
Locked