Al po ovoj slici sto su postavili uz clanak,ocito se planira ,NeKADA,uraditi nesto u tom fazonu.
http://www.centar.ba/?jezik=bos&n=1666
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Kopija Poljuda, u 5 deka.
Projekat iz 2005-e ako se ne varam.Cijena: 13-15 mil. km tada , danas vjerovatno skuplje. Dobar projekat sa mnogo poslovnih prostora ispod istocne tribine koji bi se mogli prodati ili rentati.Ovaj projekat bi inace ozivio ne samo stadion nego i ovaj dio grada.Ne treba zaboraviti da se grad SA poceo siriti u pravcu Kobilje glave ili preciznije Betanija se puni novim zgradama. U buducnosti ce ovaj dio oko Koseva biti dobro naseljen sto znaci da ce veliki broj ljudi moci pjehe na stadion.-LIBERO- wrote:Stara je info,kao sto vidimo nista nisu ispostovali..nasa posla![]()
Al po ovoj slici sto su postavili uz clanak,ocito se planira ,NeKADA,uraditi nesto u tom fazonu.
http://www.centar.ba/?jezik=bos&n=1666
ultima_palabra wrote:Ne znam šta je problem da igramo i na ovakvom Koševu... ionako se svi slažemo da nemamo atmosfere na utakmicama reprezentacije. Hoće li biti pozorište na 10 metara ili 30 metara od igrača ne igra neku ulogu. Ustvari kad imaš 36000 kapacitet više će karata dobiti ljudi koji će iole navijati, nego kad imaš 13000 hiljada i u startu 10000 otpada na guzonje.
Znači napraviti normalne stolice na zapadu, i te hale i svlačionice srediti, šta je već problem... najrealnija opcija.
Code: Select all
http://www.sa-c.info/forum/1076;3;2-adaptacija-stadiona-koevo--afh-.htmlMa u pravu si, poceti sa ovim sto imamo pa polako nadogradjivati i prepravljati.S tim sto bi ja naporedo sredio i BP.Ima onaj projekat od UEFA oko centra.Tako da imamo uvjek dva stadiona koja su dovoljna za potrebe reprezentacije.S tim sto bi Kosevo rjesilo problem karata i svercera.Ja bih cak, da sam na mjestu FSBiH, davao jeftinije karte za te utakmice koje bi bile dostupne svima i tako obezbjedjivao da reprezentacija uvjek igra pred punim stdionom,a i kasa bi se polako punila.Tako da bi svi bili zadovoljni izuzev svercera.ultima_palabra wrote:Ne znam šta je problem da igramo i na ovakvom Koševu... ionako se svi slažemo da nemamo atmosfere na utakmicama reprezentacije. Hoće li biti pozorište na 10 metara ili 30 metara od igrača ne igra neku ulogu. Ustvari kad imaš 36000 kapacitet više će karata dobiti ljudi koji će iole navijati, nego kad imaš 13000 hiljada i u startu 10000 otpada na guzonje.
Znači napraviti normalne stolice na zapadu, i te hale i svlačionice srediti, šta je već problem... najrealnija opcija.
frngla wrote:kosevo i samo kosevo, ne zbog toga sto je u sarajevu vec sto se jednostavno vise isplati... nekome jednostavno godi da uzima "pilav" u talu sa svercerima u zenici i zato se tamo igra...

Bosnolog wrote:frngla wrote:kosevo i samo kosevo, ne zbog toga sto je u sarajevu vec sto se jednostavno vise isplati... nekome jednostavno godi da uzima "pilav" u talu sa svercerima u zenici i zato se tamo igra...![]()
Potpuno se slazem da se na Kosevu igraju sve vece i vaznije utakmice sa jacim reprezentacijama,Prije toga zamjeniti travu,uraditi grijanje zemlje ispd trave sa vodenim cijevima ,postaviit novu pjescanu podlogu sa drenazom i novu travu,
Uporedi sa tim postaviti metalnu krovnu konstrukciju,eto posla za zeljezaru Zenica i Aluminijski kombinat Mostar,.![]()
Postavljanjem krova zasrtitimo navijace od kise i pojaca se eho navijanja,![]()
Kosevo ima najveci kapacite sa najvise sjedista,najbolje rijeseno pitanje parkinga.Uporedo sa dijelom novca raditi Zenicu za manje vazne repke gdje ocekujemo manje gledalaca.Ovim ce mo potezmo eliminisati tapkarose i nakupce koji garant rade sa nekim u savezu da se igra u Zenici zbog pilava koji zavrsava u njihovim dzepovima umjesto na racunu N(F)SBiH koji zbog ogranicenosti prodaje karata dobije manje novca u kasu N(F)SBiH
Takode treba razmislajti da se izgradi ili renoviraju Tusanj sto je u toku,ali i Mostar zbog utakmica koje se igraju u hladnu jesen i kisovito proljece,...
Trazio sam dizajn koji odgovara postojecem dizajnu Koseva,Ovo bi nama odgovarao za Kosevo sa najmanje novca bi imali rijeseno pitanje stadiona naseg nacionalnog tima,odakle bi se moglo u buducnostin od prodaja karata i drugih izvora moglo finasirati renoviranje i drugih stadiona prije svega Zenice,potom Tusnja i izgradnje novih stadiona u Mostaru itd,.mekaba wrote:Bosnolog wrote:frngla wrote:kosevo i samo kosevo, ne zbog toga sto je u sarajevu vec sto se jednostavno vise isplati... nekome jednostavno godi da uzima "pilav" u talu sa svercerima u zenici i zato se tamo igra...![]()
Potpuno se slazem da se na Kosevu igraju sve vece i vaznije utakmice sa jacim reprezentacijama,Prije toga zamjeniti travu,uraditi grijanje zemlje ispd trave sa vodenim cijevima ,postaviit novu pjescanu podlogu sa drenazom i novu travu,
Uporedi sa tim postaviti metalnu krovnu konstrukciju,eto posla za zeljezaru Zenica i Aluminijski kombinat Mostar,.![]()
Postavljanjem krova zasrtitimo navijace od kise i pojaca se eho navijanja,![]()
Kosevo ima najveci kapacite sa najvise sjedista,najbolje rijeseno pitanje parkinga.Uporedo sa dijelom novca raditi Zenicu za manje vazne repke gdje ocekujemo manje gledalaca.Ovim ce mo potezmo eliminisati tapkarose i nakupce koji garant rade sa nekim u savezu da se igra u Zenici zbog pilava koji zavrsava u njihovim dzepovima umjesto na racunu N(F)SBiH koji zbog ogranicenosti prodaje karata dobije manje novca u kasu N(F)SBiH
Takode treba razmislajti da se izgradi ili renoviraju Tusanj sto je u toku,ali i Mostar zbog utakmica koje se igraju u hladnu jesen i kisovito proljece,...
Ko je radio ovaj projekat i odnosi li se bas na Kosevo ili je neki drugi stadion u pitanju.Ovo je zaista rijesenje za narednih 50 godina. Licno BiH pogurao sa 1000 km.
Moze se jako puno skupiti od obicnog svijeta a dijaspora nece ostati gluha sigurno.Trebaju se stvari konkretizovati: pokrenuti medije, otvoriti konto za uplate, 20 ljudi (od ugleda) postaviti u neki nazovi odbor koji bi imao kontrolu nad novcem, novac se moze podici samo uz potpis svih 20 clanova odbora i sl. Svaka mahinacija je teze krivicno djelo tako da bi se malo ko usudio da sta pokusha. U svakoj zemlji gdje ima nasih ljudi pokrenuti prezentacije projekta i prikupljati novac.Sve se to moze odraditi preko BH klubova i udruzenja. Islamska Zajednica to odlicno radi i mogu biti dobar primjer.Napraviti web stranicu samo za tu svrhu i upisivati imena svih donatora.Npr klik na dansku i vidis ko je i koliko dao ili klik na Holandiju da vidis jel ti jaran sta daomikogoago wrote:@bosnolog slazem se stobom i ja bi uletio koju milju,a vjerujem da bi se doniranje pojacalo kada bi na pr. svakome ko donira 1000 km da dvogodisnja besplatna karta za igre reprezentacije,nesto u VIP fazonu.Ko da vise duzi period.Kontaj te samo koliko bi bilo od 4 hiljade donatora:malte ne dovoljno za cijeli projekat,a stadion prima recimo 45000 gledalaca.Tako da bi svi bili zadovoljni.I sto kazes samo da babo Osim to nadgleda.
Ja sam 2005-e pokusao pokrenuti pokrenuti prikupljanje sredstava za istu namjenu.Te godine je opstina centar uradila projekat rekonstrukcije stadiona Kosevo a ja sam par puta bio u kontaktu sa nacelnikom Dzevadom Becirevicem koji je bio veliki zagovornik ove rekonstrukcije stadiona.Covjek je bio svjestan koji to ima znacaj za drzavu.Ja sam te godine dobio nacelnu saglasnost BHF iz Svedske i BHF Svicarske jedino je bio protiv vodja BHF Norveske(tadasnji).Od projekta se odustalo u Sarajevu odnosno nacelnik Becirevic je bio usamljen i nije mogao nista odraditi.Dakle vlast treba pokrenuti to pitanje sa mrtve tacke a mi iz dijaspore znamo sta nam je raditi kasnije.Kad vlast napravi projekat treba napraviti prezentaciju i pozvati na istu ljude iz dijaspore koji bi projekat prezentovali u svojim zemljama.Ja sam spreman pomoci a i poznam dosta raje koja bi pomogla.Stvar volje i organizacije.Licno mislim da nije tesko a imao bi vala merak da gledam na liste koliko je ko donirao-LIBERO- wrote:Ma ne mozemo mi previse ovako uraditi tu...mora ,barem na pocetku,sve to pokrenuti neko iz drzavnih(drzava,federacija,kanton) struktura ili barem iz saveza (komitet za normalizaciju).
Treba sacekati da vidimo sta ce biti sada u utorak. A kasnije i ako se kvalifikujemo,i ako ne (nedaj Boze),e onda se moze pokrenuti neka ofanziva...peticija,lobiranje,bilo sta.
Kvalitetan projekat,ili revizija postojeceg. vidjeti sta su nam prioriteti,sta je pod moranjem,vidjeti koji ce ljudi biti u toj komisiji,razgovarati sa gradonacelnikom,premijerom kantona,nekim od nasih fudbalskih zvijezda....kontaktirati UEFA..ma ja sam uvjeren da se moze . Samo ipak se sve to treba pokrenuti na nekoj visoj razini,pa lako cemo svi mi (u skladu sa svojim mogucnostima) pogurati tu pricu![]()
daj bolan ko mala djeca razmisljate.Skupit ce se pare to je sigurno i nestat ce preko noci jer nabrojana gospoda (Osim,Bajevic i ostali)sigurno nece preuzeti taj rizik da ih neko sutra pita a gdje su pare.Nema od toga nista.Kod nas pare nestaju samo tako pa niste coravi jebem ga.Neko ce ukrasti vrecu cjementa(da ukrade jednu)neko ce kamion zeljeza,neko ce ovo,ono ma kad ima svak kupi.Sjetim se samo Njemacke i tamo poslije 95.Milioni skupljeni gdje su.Pojela maca.Mamu im jebem onima koji sad drze benzinske,kafane,trgovine od miliona namjenjeni borcima.E takvi ne mogu docekati da krenu ovakve akcije pa da kupe kajmak.Ako neko vec pokrece akciju pitanje je gdje ulagati Kosevo,Zenica,Tuzla,BIHAC...Ja sam za.Krenite .Od mene sutra za pocetak $ 1000(Halal bilo)mekaba wrote:Moze se jako puno skupiti od obicnog svijeta a dijaspora nece ostati gluha sigurno.Trebaju se stvari konkretizovati: pokrenuti medije, otvoriti konto za uplate, 20 ljudi (od ugleda) postaviti u neki nazovi odbor koji bi imao kontrolu nad novcem, novac se moze podici samo uz potpis svih 20 clanova odbora i sl. Svaka mahinacija je teze krivicno djelo tako da bi se malo ko usudio da sta pokusha. U svakoj zemlji gdje ima nasih ljudi pokrenuti prezentacije projekta i prikupljati novac.Sve se to moze odraditi preko BH klubova i udruzenja. Islamska Zajednica to odlicno radi i mogu biti dobar primjer.Napraviti web stranicu samo za tu svrhu i upisivati imena svih donatora.Npr klik na dansku i vidis ko je i koliko dao ili klik na Holandiju da vidis jel ti jaran sta daomikogoago wrote:@bosnolog slazem se stobom i ja bi uletio koju milju,a vjerujem da bi se doniranje pojacalo kada bi na pr. svakome ko donira 1000 km da dvogodisnja besplatna karta za igre reprezentacije,nesto u VIP fazonu.Ko da vise duzi period.Kontaj te samo koliko bi bilo od 4 hiljade donatora:malte ne dovoljno za cijeli projekat,a stadion prima recimo 45000 gledalaca.Tako da bi svi bili zadovoljni.I sto kazes samo da babo Osim to nadgleda.ako nije dignes ga na zajebanciju dok se ne ukljuci. Evo ja bih posvetio toj akciji nekoliko emisija na BH Radiu koji djeluje ovdje nekoliko godina i vrsio promociju projekta.Jedine BH novine u danskoj "BH Glas" bi to podrzale 100% a ja licno poznam ljude iz redakcije ovih novina.Sto se tice Danske mogu da kazem da bi taj projekat odradili sigurno bez problema.Eto u svakoj zemlji desetak aktivista a ako je zemlja veca vishe ljudi za promocije pa ko zeli da pomogne ima shansu.Vjerujem da bi se mnogi prijatno iznenadili.
Ljudino to sto govoris je u stvari i najveci problem.Tu se slazem potpuno ali u isto vrijeme ne smijemo dozvoliti da nas bagra sprijeci da urdimo neki hair za BiH.Treba naci neki modus kako to izbjeci odnosno kako osigurati da sredstva odu tamo za sta su i prikupljana.Znamo da ima bagre i zato napraviti sistem koji ce garantovati sigurnost novca. Sad ako neko mlatne vrecu cementa jbg. mi tu nemozemo puno sta uraditi. Ipak mislim da ima postenih ljudi jos i to jako puno. Misljenja sam da bi ljudi iz BH klubova iz dijaspore trebali uputiti pisma namjere (@Mailove) nacelniku opstine Centar Sarajevo i ukratko objasniti o cemu se radi kao i o zelji da se pomogne.Bitno je cuti sta druga strana misli.Cim se ostvari kontakt odmah je lakse i znas na cemu si.Ako grad Sarajevo nije zainteresovan ima onda Zenica,Mostar.......luckylaka wrote:daj bolan ko mala djeca razmisljate.Skupit ce se pare to je sigurno i nestat ce preko noci jer nabrojana gospoda (Osim,Bajevic i ostali)sigurno nece preuzeti taj rizik da ih neko sutra pita a gdje su pare.Nema od toga nista.Kod nas pare nestaju samo tako pa niste coravi jebem ga.Neko ce ukrasti vrecu cjementa(da ukrade jednu)neko ce kamion zeljeza,neko ce ovo,ono ma kad ima svak kupi.Sjetim se samo Njemacke i tamo poslije 95.Milioni skupljeni gdje su.Pojela maca.Mamu im jebem onima koji sad drze benzinske,kafane,trgovine od miliona namjenjeni borcima.E takvi ne mogu docekati da krenu ovakve akcije pa da kupe kajmak.Ako neko vec pokrece akciju pitanje je gdje ulagati Kosevo,Zenica,Tuzla,BIHAC...Ja sam za.Krenite .Od mene sutra za pocetak $ 1000(Halal bilo)mekaba wrote:Moze se jako puno skupiti od obicnog svijeta a dijaspora nece ostati gluha sigurno.Trebaju se stvari konkretizovati: pokrenuti medije, otvoriti konto za uplate, 20 ljudi (od ugleda) postaviti u neki nazovi odbor koji bi imao kontrolu nad novcem, novac se moze podici samo uz potpis svih 20 clanova odbora i sl. Svaka mahinacija je teze krivicno djelo tako da bi se malo ko usudio da sta pokusha. U svakoj zemlji gdje ima nasih ljudi pokrenuti prezentacije projekta i prikupljati novac.Sve se to moze odraditi preko BH klubova i udruzenja. Islamska Zajednica to odlicno radi i mogu biti dobar primjer.Napraviti web stranicu samo za tu svrhu i upisivati imena svih donatora.Npr klik na dansku i vidis ko je i koliko dao ili klik na Holandiju da vidis jel ti jaran sta daomikogoago wrote:@bosnolog slazem se stobom i ja bi uletio koju milju,a vjerujem da bi se doniranje pojacalo kada bi na pr. svakome ko donira 1000 km da dvogodisnja besplatna karta za igre reprezentacije,nesto u VIP fazonu.Ko da vise duzi period.Kontaj te samo koliko bi bilo od 4 hiljade donatora:malte ne dovoljno za cijeli projekat,a stadion prima recimo 45000 gledalaca.Tako da bi svi bili zadovoljni.I sto kazes samo da babo Osim to nadgleda.ako nije dignes ga na zajebanciju dok se ne ukljuci. Evo ja bih posvetio toj akciji nekoliko emisija na BH Radiu koji djeluje ovdje nekoliko godina i vrsio promociju projekta.Jedine BH novine u danskoj "BH Glas" bi to podrzale 100% a ja licno poznam ljude iz redakcije ovih novina.Sto se tice Danske mogu da kazem da bi taj projekat odradili sigurno bez problema.Eto u svakoj zemlji desetak aktivista a ako je zemlja veca vishe ljudi za promocije pa ko zeli da pomogne ima shansu.Vjerujem da bi se mnogi prijatno iznenadili.
P.S.Ako je za Bihac $2000